FC Barcelona 2018–2019 – tuottaako jälleenrakennus tulosta?

  • 180 168
  • 1 045

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kyllä, Rafinha ainakin. Ja koska Valverden aikana on usein pelattu aiemmasta poiketen neljällä keskikentällä, seitsemän tai jopa kahdeksan pelaajaa ringissä ei olisi mitenkään kovin paljon liikaa. Tuosta puuttuukin vielä Denis Suarez (ei tosin mahdotonta, että hänkin vielä lähtisi tässä ikkunassa, kun on jäänyt hierarkiassa jo aika alas). Mikä on Barcelonan toive tai suunnitelma Rabiot'n suhteen - sitä ei moni tiedä, koska eihän seura siitä tietenkään mitään virallista lausuntoa ole antanut. Kiinnostus lienee olemassa, mutta lehtiarvailujen varassa ollaan.
 

Anonyymi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, FC Barcelona
Messi on ilmoittanut jättävänsä maajoukkuekomennukset välistä ainakin tämän kauden osalta. Tarkoituksena olisi siis, että Argentiina saisi kasattua maajoukkuetta JOUKKEEKSI, eikä ainoastaan Messin ympärille. Messi sitten lisätään joukkueeseen kisoihin, mutta joukkueen annetaan ensin opetella pelaamaan yhdessä ilman Leon panosta. Loistava ajatus mielestäni kaikin puolin. Barca, Messi ja Argentiinaan maajoukkue hyötynee tälllaisesta järjestelmällisestä rakentelusta.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Arthurista oli mainintaa muutaman sanan verran viime ottelun jälkeen.

Twitter (Arthurin syöttökartta)

Tuosta näkee, että syötöt menevät edelleen isolla prosentilla omille. Todella paljon syöttöjä tapahtuu sivuttain, joka nyt Barcassa on ihan luonnollista. Toivottavasti kuitenkin kun saa liigaan ja pelitapaan enemmän tuntumaa, sekä itseluottamus kasvaa entisestään, niin uskaltaa antaa enemmän pystysyöttöjä pienten haastojen jälkeen ja hetkellisten tilojen synnyttyä hyökkäysalueella.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Samoilla linjoilla kirjoittajien @Anonyymi ja @Woofer kanssa. Messin maajoukkuetauko toki hyödyttää Barcelonaa ainakin pelillisesti, kun hänelle tulee lepoa toisilla mantereilla pelattavien höntsien sijasta. (Tuskinpa tässä vaiheessa tämä mikään iso markkinoinnillinenkaan ongelma on, Messin maine Argentiinassa voi tosin taas horjua). Tuo harjoitteluargumentti on vähän jännä, kun Messi kuitenkin väistämättä on iso osa Argentiinan peliä niin kauan kuin ei kokonaan lopeta, mutta antaa niiden kokeilla - ei se noin taktisesti ainakaan paljon huonommaksi voi mennä. Arthurin kohdalla on ymmärrettävää, ettei tässä vaiheessa yritä kovin paljoa riskejä eikä sitä liiallisesti kannata Barcelonan taktiikassa kenenkään tehdä. Syöttämistä pitäisi tosin analysoida vielä tuota tarkemmin, koska on tuossa syöttöjä nytkin myös eteenpäin ja joskus joku (lähes) poikittainen voi edistää peliä paljonkin.

Päivän kootut huhut (suurin osa MD:stä, jotain Sportista): Rafinha saattaa jäädäkin, ellei hyvää tarjousta tule, mutta peliaikaa Valverde ei kovin paljoa lupaile. Joko Munir tai Alcacer lähtee, ensisijaisesti Alcacer, mutta voi kääntyä jos Munirista saadaan selvästi parempi tarjous. Myös lähinnä B:ssä pelanneesta topparista Marlon Santosista on ilmeisesti ihan hyvä tarjous, yli 10 miljoonaa olisi erittäin hyvin pelaajasta joka ei ole edustukseen mahtunut käytännössä lainkaan - jos siis pitää paikkansa. Niin ja Rabiot'n suhteen ei kuulemma ole luovutettu eikä hän ole sopinut jatkosta PSG:hen.

Ai niin ja tänään Gamper! Se pelataan vielä ihan ihmisten aikaan.
 

Woofer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Barca
Olipas miellyttävä peli katsoa, vaikkei vastustaja nyt kovimmasta päästä ollutkaan. Varsinkin Rafinhan, Riqui Puigin ja Mirandan otteet lämmittävät mieltä ja luo uskoa tulevaan. Rafinhalta komea maali, johon Suarez pelasi hienon seinän. Muutenkin näkyi itseluottamus kasvaneen. Jos jää meille niin tuo mukavaa suoraviivaisuutta peliin. Riqui Puig pelasi yli-innokuuden rajoilla välillä, mutta oli hienoa katsoa pojan kiemuroita välillä ja aktiivista prässipeliä. Miranda suoritui ainakin tässä pelissä hyvin. Malcomin maali myös lämmittää mieltä. Hieno nopea veto, vaikka joku tuon olisi saattanut kopatakin. Luo Dembeleen kanssa kyllä hyvän taisteluparin oikealle.
 

stiflat

Jäsen
Suosikkijoukkue
New York Rangers, HIFK
Näköjään "Griezmannin seiska" on päätynyt Coutinholle ja näin toinenkaan jalkapallovideopeli ei säästynyt kansikuvansa vanhenemiselta, kun PES 2019:ssä tuulettaa mies numerolla 14, joka nyt siis on Malcomilla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Oli ihan kiva peli tosiaan ja etenkin Rafinhan maali miellytti silmää. Treeniksihän tuo on pakko laskea, mutta on tietenkin erinomainen merkki, että vaikkapa Malcom osui taas ja Puig ja Miranda pärjäsivät. Puig lienee tosiaan kaveri, josta on hyvä pitää kiinni, vaikka tuskin tulee olemaan isossa roolissa vielä tällä kaudella. Vidalinkin alkusuoralla ihan positiivisia merkkejä.

Kun vielä samaan aikaan valkoiset aloittivat tosipelit tappiolla ja missasivat ensimmäisen pokaalimahdollisuutensa, on otsikon joukkueen kannattajien helppo lähteä liigakauteen hyvällä mielellä. Mutta muutaman viikon päästä vasta oikeasti nähdään, mihin suuntaan milläkin joukkueella tämä kausi menee. Ja sittenkin voi vielä käänteitä tietysti tulla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Marlon Santos lähti Seria A:n Sassuoloon. Hinta 6 miljoonaa plus toiset 6 jos pelaa vähintään 50 peliä. Ihan ok diili B:n pelaajasta, sanoisin.

Sen sijaan kun puhuttiin Barcelonan keskikentän pelaajien määrästä ja laadusta, yksi nimi unohtui kokonaan listalta (mikä kertoo, että sinne tosiaan on ruuhkaa). Eli loukkaantumisen vuoksi treenipelejä vaille jäänyt Sergi Samper. Hänellekin pitäisi vielä löytää uusi osoite, koska nykyisessä kilpailutilanteessa joutuisi todennäköisesti lähinnä istumaan katsomossa, joskus sentään ehkä penkillä.

Tänään jo liigakausi alkaa ja meidän osaltammekin huomenna myöhään Alavesia vastaan. Kuka on ykkönen toukokuussa? Pystyykö joku haastamaan kolme isoa? Entä kuka haastaa Messin parhaan maalintekijän taistossa, kun se yksi jäbä lähti Italiaan? Noin muutamia kysymyksiä nostaakseni.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Kohta mennään. Vaikka vastassa on "vain" Alaves, tänään nähtäneen mikä on tällä erää Valverden ns. paras avaus, koska a) kotipeli b) ei peliruuhkaa tai kovia vastuksia juuri tulossa c) terveystilanne hyvä. Tänään varmaankin 4-3-3 Dembelellä, voi olla että tämän kauden Barcelonalla on toisenkaltaisiin, vahvempaa keskikenttää puolustussuuntaan vaativiin peleihin myös toinen paras avaus 4-4-2-muodossa. Siinä mukana ehkä Vidal tai Arthur, jää nähtäväksi.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Sieltä tuli lopulta voitto, vaikka Messin vaparineronleimaukseen asti ei oikein millään meinannut mennä sisään. Millä tahansa mittarilla hallinta oli selkeä, ja Messi paitsi kolisutteli maalipuita niin olisi myös voinut saada pari syöttöpistettä. Arthurille muuten sellainen Coutinhon maaliin. Keskellä yötähän tuo pelattiin, mutta jos jäi siksi näkemättä, niin kannattaa kyllä etsiä kooste. Tästä on hyvä jatkaa Valladolidiin.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Vuorenvarmat kolme pistettä kotiin Messin johdolla, kun vastustajalle ei annettu pienintäkään maalipaikkaa. Syöttöpisteitä jäi Messiltä tukuttain saamatta, kun Suarezia johdolla porukka tuhlailu.

Suarez on tällä hetkellä kyllä todellinen riippakivi joukkueelle. Kerta toisensa jälkeen hyökkäykset pysähtyi, kun Luis ei pystynyt ottamaan palloa haltuun tai jatkamaan palloa ykkösellä riittävän laadukkaasti.

Ja @Fordél näki nyt että Vidal ei todellakaan tule olemaan Busin varamies, vaan Rakitic tippui tuohon alas kun Busi vaihtui Vidalin, ja Sergi on se kolmas vaihtoehto pivoteksi. Vidalin rooli on Paulinho tapaan pelata ylempänä box-to-box roolissa. Pivoten rooliin Barcassa miehen kurinalaisuus ja peliäly eivät riitä.
 

Fordél

Jäsen
Ja @Fordél näki nyt että Vidal ei todellakaan tule olemaan Busin varamies, vaan Rakitic tippui tuohon alas kun Busi vaihtui Vidalin, ja Sergi on se kolmas vaihtoehto pivoteksi. Vidalin rooli on Paulinho tapaan pelata ylempänä box-to-box roolissa. Pivoten rooliin Barcassa miehen kurinalaisuus ja peliäly eivät riitä.

Ja näin Busi saatiin vaihtoon. Tulemme näkemään monesti tämän vaihdon kauden aikana. Etenkin kun halutaan turvata johtoasema. Kuten aiemmin totesin, Vidal tuo keskikentälle Busiin nähden erilaisen vaihtoehdon ja sitä varmasti nytkin haettiin, kun vaihdettiin miehet päikseen. En ole todennutkaan, että Vidal olisi yksi yhteen vaihto Busin kanssa. Montakohan kertaa tää sama juttu pitää sulle avata.
 
Viimeksi muokattu:

Scissors

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Ja näin Busi saatiin vaihtoon. Tulemme näkemään monesti tämän vaihdon kauden aikana. Etenkin kun halutaan turvatabjohtoasema. Kuten aiemmin totesin, Vidal tuo keskikentälle Busiin nähden erilaisen vaihtoehdon ja sitä varmasti nytkin haettiin, kun vaihdettiin miehet päikseen. En ole todennutkaan, että Vidal olisi yksi yhteen vaihto Busin kanssa. Montakohan kertaa tää sama juttu pitää sulle avata.

Valitettavasti @VilleLeino huutelee näitä jossain manageripelissä käyttämiään komentoja faktoina, eikä juuri oikean elämän futiksesta ole mapilla. Realin kausiketjussa aika huumorikommentointia ihan vastikään. Kun tajuaa olevansa väärässä, jatkaa siitä hiljaiseloa ja suuntaa muualle möykkäämään. Nolo hahmo.

Barcalta vakuuttava avaus kaudelle eilen. Lukemat olisivat voineet olla vaikka mitä. Ensimmäistä klassikkoa odotellessa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Tässä keskikenttäkeskustelussa on muuten kiinnostavaa se(kin), mitä kaikkea Rakitic pystyy joukkueelle antamaan. Vaikka ei ole mikään nuori lupaus enää, on nähdäkseni ottanut yhä askeleita eteenpäin urallaan viimeisten 2-3 kauden aikana (jos jätetään Luchon viimeisen kauden taktiset ongelmat huomiotta). Barcelona-uran alussa moni oli vähän "ei riitä" -kannalla ja vaikeitakin aikoja on ollut, mutta nythän kyseessä on yksi ihan johtavista pelaajista Barcelonan kokonaisuudessa. Tekee omaa hommaansa pääosin hyvällä onnistumisprosentilla, osuu silloin tällöin maalipuiden väliin isoissakin peleissä, ja vaikkapa nyt lauantaina heitti mm. yhden Iniestamaisen pitkän läpisyötön ja paikkasi lopussa pivotena. Hieno pelaaja ja hänelle MM-menestyksenkin kyllä soi, vaikkei Kroatia muuten kuulunut omiin ykkössuosikkeihin.

Tältäkin osin on kyllä aika optimistinen fiilis tulevan kauden suhteen. Toivottavasti hyvät palapelin palaset myös asettuvat oikeaan asentoon ja tulosta tulee, kun aletaan edetä kohti isompia pelejä. Toistaiseksi näyttää edelleen siltä, että meillä on tosiaan nyt penkillä aiempaa parempia vaihtoehtoja siihen, että pelejä voidaan normiviikonloppuna voittaa myös vähän kierrättämällä. Tätähän on jo vuosia toivottu ja tämä palvelee menestystä keväällä. Toivottavasti näillä tämän kesän tulijoilla taso pysyy läpi kauden, jotta tämä myös toteutuu käytännössä.

Ja vielähän tässä on aikaa ja budjettia noin teoriassa jäljellä johonkin hankintaankin. MD:n mukaan Rabiot-vaihtoehto on edelleen yrityksessä, vaikka tosiaan meillä on keskikentälle jo melkoinen pelaajaruuhka.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Ja näin Busi saatiin vaihtoon. Tulemme näkemään monesti tämän vaihdon kauden aikana. Etenkin kun halutaan turvata johtoasema. Kuten aiemmin totesin, Vidal tuo keskikentälle Busiin nähden erilaisen vaihtoehdon ja sitä varmasti nytkin haettiin, kun vaihdettiin miehet päikseen. En ole todennutkaan, että Vidal olisi yksi yhteen vaihto Busin kanssa. Montakohan kertaa tää sama juttu pitää sulle avata.
Sinä väität että Vidal on Busin varamies, mitä hän ei yhä edelleenkään ole. Rakitic tuli Busin paikalle, eli hän on Busin varamies. Vidal puolestaan tuli Rakiticin paikalle ylemmäs.

Sinä puhut että Vidal tuo Busin nähden erilaisen vaihtoehdon, kun todellisuudessa Busin pivote rooli ei katoa kentällä mihinkään, vaan Rakitic tulee pelaamaan sitä. Rakiticin paikalle Vidal tuo puolestaan erilaisen vaihtoehdon boxiin nousevana pelaajana.

Tässä keskikenttäkeskustelussa on muuten kiinnostavaa se(kin), mitä kaikkea Rakitic pystyy joukkueelle antamaan. Vaikka ei ole mikään nuori lupaus enää, on nähdäkseni ottanut yhä askeleita eteenpäin urallaan viimeisten 2-3 kauden aikana (jos jätetään Luchon viimeisen kauden taktiset ongelmat huomiotta). Barcelona-uran alussa moni oli vähän "ei riitä" -kannalla ja vaikeitakin aikoja on ollut, mutta nythän kyseessä on yksi ihan johtavista pelaajista Barcelonan kokonaisuudessa. Tekee omaa hommaansa pääosin hyvällä onnistumisprosentilla, osuu silloin tällöin maalipuiden väliin isoissakin peleissä, ja vaikkapa nyt lauantaina heitti mm. yhden Iniestamaisen pitkän läpisyötön ja paikkasi lopussa pivotena.
Vähän erimieltä tuosta että Rakitic olisi yksi ihan johtavista pelaajista. Ei edelleenkään ihannepelaaja tuolle paikalle, vaan Xavin tyylinen pelinrakentaja joka pystyy nopeisiin kombinaatioihin pienessä tilassa. Rakiticin tekniikka ei riitä tähän. Rakitic on käyttökelpoinen monipuolisena pelaajana, mutta ei hän ole johtava pelaaja ja ihanne tilanteessa olisi vaihtopenkillä. Arthurin ja Sergin takia ei ole edes nykyisessä ryhmässä korvaamaton.
 

Fordél

Jäsen
Sinä väität että Vidal on Busin varamies, mitä hän ei yhä edelleenkään ole. Rakitic tuli Busin paikalle, eli hän on Busin varamies. Vidal puolestaan tuli Rakiticin paikalle ylemmäs.

Kyllä, hän on Busille varamies, mutta erilainen vaihtoehto. Jos taas halutaan puhdas Busin korvaaja, sen homman hoitaa ilman muuta Rakitic. Tämähän on päivän selvää.

Sinä puhut että Vidal tuo Busin nähden erilaisen vaihtoehdon, kun todellisuudessa Busin pivote rooli ei katoa kentällä mihinkään, vaan Rakitic tulee pelaamaan sitä. Rakiticin paikalle Vidal tuo puolestaan erilaisen vaihtoehdon boxiin nousevana pelaajana.

Vidalhan tuo nimenomaan Busiin nähden erilaisen vaihtoehdon ja siksi heidät nytkin vaihdettiin päikseen. Ei tämä tarkoita, etteikö joku muu voisi jatkaa kentällä Busin roolissa, mutta Vidal tuo sinne erilaista osaamista.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Rakiticista puheen ollen, lehdistön mukaan PSG kaavailisi taas kalastelevansa meidän vesillä. Juttujen mukaan pelaajalla itsellään ei ole erityistä halua lähteä mihinkään, mutta saattaahan joskus joillain mieli muuttua jos sheikki tulee ja tuplaa palkan. Sopimuksen ulosostohinta on 125 miljoonaa ja ainakaan kovin paljoa sen alle seura tuskin edes harkitsee myyvänsä. Jännäähän tässä on myös se, että tosiaan Barcelona edelleen kaavailee Rabiot'n ostoa toiseen suuntaan. Mutta katsotaan nyt, ovatko nämäkin näitä hiljaisten päivien huhuja.

Ikkunaa vielä reilu viikko jäljellä ja oma veikkaukseni lähtijöistä: Samper, Rafinha, Alcacer.
 

VilleLeino

Jäsen
Suosikkijoukkue
NATO, Barca&Pep, Argentiina, Canada
Barca meni sitten hädissään lupaamaan Rakiticille palkankorotuksen. Itse olisin jättänyt tekemättä, kun ikää on ja soppari ulottuu jo pitkälle. Jos PSG olisi halunnut miehen ulos ostaa, niin tuo 125 milliä olisi ollut kelpo summa Rakiticista. Tilalle oltaisiin sitten hommattu nuorempi ja parempi pelaaja Thiagon tai Pogban muodossa.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Nostetaanpa tänne yksi asia, joka on toistaiseksi mennyt katalaanilehdistöllä melko vähällä huomiolla, mutta josta esim. BBC nyt kirjoittaa. Nimittäin, La Ligalla on joku vielä toistaiseksi tarkemmin julkaisematon suunnitelma, jopa sopimus, tiettävästi jopa 15 vuoden sopimus, että liigan peli tai pelejä pelattaisiin Yhdysvalloissa. Pelaajajärjestö on tästä käärmeissään, varsinkin kun heidän mukaansa heiltä ei ole asiasta edes kysytty. Helppohan tällaiseen on suhtautua kriittisesti. Harjoituspelit markkinointimielessä vielä menevät, mutta että kansallisen sarjan pelejä kesken kauden pelattaisiin yhtäkkiä toisella mantereella - siinä kärsii kaikki peliin liittyvä paitsi markkinointi sinne suuntaan. Valitettavasti taitaa olla vain ajan kysymys, koska tällaisia pelejä ihan oikeasti on, kun myös Valioliigassa suunnitelmat pelata esim. Aasiassa kerta toisensa jälkeen putkahtavat esille.

Tästä selvisi samalla muuten sekin, että pelaajajärjestössä Barcelonaa edustavat Busquets ja Sergi Roberto, jos jotakuta tällainen knoppi kiinnostaa.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Onko mitään oikeita huhuja, että ketä olisi tulossa?
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Pelaajahankintoja? Ei oikein mitään. Rabiot on ainoa josta on jotain juttua tällä viikolla ollut, enkä pidä senkään toteutumista kovin todennäköisenä. De Jong "ensi vuonna" ja Pogba joskus ehkä toimittajien unissa. Arvelen, että virmasmaisesti näillä mennään, ellei yhtäkkiä löydy joku selvästi avausta vahvistava pelaaja järkevään hintaan - ja sellaisia ei taida olla.
 

Marquez

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, FC Barcelona, Huuhkajat
Huhuja toiseen suuntaan: Alcacerin osoite voi olla Dortmund, Rafinhan Betis. Jos joku kaipailee vielä hankintoja, niin liikennettä onkin lähes välttämätöntä olla myös toiseen suuntaan, koska nyt pelaajia on kertakaikkiaan liikaa. Hyviä pelaajia istuisi katsomossa.

Huomenna - taas keskellä yötä - vastassa Valladolid, joka aloitti 0-0-tasurilla naapuriamme Gironaa vastaan. Ei tunnu isolta peliltä, mutta tunnetusti samat 3 pistettä tässäkin on jaossa kuin aina, joten voitto olisi ehdottomasti paikallaan matkalla kohti kevään ratkaisuja. Koska peliruuhkaa ei edelleenkään ole, olettaisin että melko vahvalla avauksella jatketaan, mutta ennustaisin kuitenkin paria muutosta edellisen pelin kokoonpanoon.
 

Fordél

Jäsen
Huhuja toiseen suuntaan: Alcacerin osoite voi olla Dortmund, Rafinhan Betis. Jos joku kaipailee vielä hankintoja, niin liikennettä onkin lähes välttämätöntä olla myös toiseen suuntaan, koska nyt pelaajia on kertakaikkiaan liikaa. Hyviä pelaajia istuisi katsomossa.

Kuusi kunnon pakkia on mun mielestä liian vähän.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös