Fanitoiminta -ja matkat kaudella 2013–2014

  • 198 618
  • 885

Annamaila

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
onko sopivaa kuitata itselleen ilmaislippu ja tämän jälkeen mennä jonnekkin muualle istumaan tai jättää tulematta kokonaan.
Harmi vaan, että kyseiset tyypit tuskin lukevat Jatkista.

Iso kiitos tosiaan kaikille, jotka oli mukana F2:ssa, F3:ssa, F1:ssä ja siinä liepeillä tai muulla tavoin osallistu omiensa kannustukseen katsomon kannalta näinkin haastavassa matsissa. F3 jopa aloitti muutaman kerran chantin, kun oli hetki hiljaista! Jos - pelitapahtumista huolimatta - viihdyitte kannatusmeiningeissä, tulkaa ensi kerralla suoraan vaan F2:een, jos tilaa on. Biiseistä sai varmaan jo jonkinlaisen kuvan ja huudotkin on aika helppoja. Ja aina on apuna capot ja "alkuperäiskansa". IMO, EOM!
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Vielä tiedustelisin, että oliko tästä vkl:n TPS-Blues -matsista mitään video-/kuvamateriaalia nähtävillä F-katsomosta?

Toivottavasti nyt sitten ainakin huomiselta joku ottaa tallenteita, sillä olisi hienoa nähdä miten mustavalkoiset heräävät eloon myös kiekon puolella!

Tässä on yksi näätäpelistä. Kaipa jotain videotakin jossain vaiheessa kautta voisi laittaa jakoon, jos vaan sellaista jostain saa.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tässä on yksi näätäpelistä. Kaipa jotain videotakin jossain vaiheessa kautta voisi laittaa jakoon, jos vaan sellaista jostain saa.
Ei millään pahalla, mutta...

Ensimmäinen asia, joka tuossa kuvassa kiinnitti huomioni on... Eikö tuon sentään pitäisi olla fanikatsomo? MISSÄ HELVETISSÄ ovat kaikki fanipaidat? Yksi retro-paita tuolta sentään erottuu! Mun täytyy nyt ihan tyhmänä kysyä, että onko tuossakin taustalla jotain suurempaa? Jotenkin vain olen aina kuvitellut, että nimenomaan fanikatsomon tulisi olla hampaisiin asti varustettu erilaisella rekvisiitalla. Erottuuhan tuolta lisäksi vähän toistakymmentä kaulahuivia, mutta...

Mulle kaulahuivi on ensimmäinen asia, jonka ostan, kun menen katsomaan jotain "vierasta" peliä; eräänlainen kunnianosoitus järjestävää seuraa kohtaan. Tämä siis lähinnä ulkomailla. En todellakaan harkinnut esim. viime keväänä ostavani mitään kaulahuivia, kun olin katsomassa yhden IFK-JOK -matsin.

Kuten sanoin, mun pitää ihan tyhmänä kysyä, että onko tuossa paitahommassakin jotain suurempaa taustalla? Eikö jonkinlainen yhtenäinen vaatetuskin ole omiaan tuomaan sitä yhteisöllisyyttä? Vaikka mua tuskin koskaan tulee näkymään noissa fanikatsomoissa, niin ei mulle tulisi ikipäivänä mieleenikään mennä TPS:n matsiin ilman asiaankuuluvaa paitaa (useimmiten myös muuta rekvisiittaa). Useimmiten matsipäivinä haahuilen jo aamusta saakka TPS-paita päälläni kaupoissa tai missä sitten ikinä liikunkin. Matsipäivä on juhlapäivä!
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Tää on niin tätä. Ensin puhutaan kuukausitolkulla että kannatustoimintaa ja tunnelmaa pitäisi saada areenalle. Nyt kun TPS-kannattajat ovat olleet jopa huikeassa kahdessa ottelussa, niin nyt kansa lienee saanut tarpeekseen ja aletaan kritisoimaan niin laulun sanoista kuin pukeutumisestakin... ette voi olla tosissanne.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Tää on niin tätä. Ensin puhutaan kuukausitolkulla että kannatustoimintaa ja tunnelmaa pitäisi saada areenalle. Nyt kun TPS-kannattajat ovat olleet jopa huikeassa kahdessa ottelussa, niin nyt kansa lienee saanut tarpeekseen ja aletaan kritisoimaan niin laulun sanoista kuin pukeutumisestakin... ette voi olla tosissanne.
Noh, mä ainakin yritin ihan asiallisesti kysyä!

Onko siinä taustalla jotain suurempaa, että FANIkatsomossa ei näy tuon enempää FANIpaitoja tai muuta FANIrekvisiittaa? En ollut nyt näissä kummassakaan matsissa, joissa TPS-kannattajat ovat olleet paikan päällä. Kaikki mitä tiedän noista "invaasioista" on tullut täältä Jatkoajan kautta ja nyt näin tuon yhden ainoan kuvan. Paitojen puute oli tosiaan ensimmäinen asia, johon kiinnitin huomioni!

Jotenkin vain kuvittelin, että jos tuon tyyppinen "invaasio" tehdään, niin sieltä kaapin perukoilta olisi kaivettu edes jonkinlainen TPS-aiheinen rätti päälle. Vaikkapa vain korostamaan sitä yhteisöllisyyttä!
 

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
Kyseessä on siis kannattajakatsomo, ei fani- tai FANIkatsomo. Semantiikkaa ehkä, mutta eroa niissä on.

Kyllähän tuolla lähes kaikilla on esimerkiksi kaulahuivi (itse valitattavasti unohdin sen maanantaina kotiin kun lähdin Helsinkiin ja sieltä pääsin vasta suoraan peliin), joten jotakin rättiä tuolla porukalla on päällä. Fanipaidattomuus on yksi piirre, jota voi nähdä itse asiassa ympäri Eurooppaa, se ei ole pelkästään turkulainen ilmiö. Sama koskee myös FC TPS:n otteluita, ja kyseessä onkin ehkä enemmän jalkapallon puolella vaikuttava suuntaus. En nyt keksi mitään syytä miksi olisin alkanut vartavasten tähän peliin etsimään vanhaa paitaa kaapista, kun en niitä muutenkaan peleissä käytä. Yhteinäisyyttä ja yhteisöllisyyttä voi olla, ja on, ilman sitä oman joukkueen paitaa tai muuta yhteistä vaatetusta. Eikä sitä tarvita kannattamiseenkaan.
 

Mr.Fox

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS respektit: HIFK ja Ässät
Kyseessä on siis kannattajakatsomo, ei fani- tai FANIkatsomo. Semantiikkaa ehkä, mutta eroa niissä on.
No joo, kai siinä sitten on eroa oletko "fan" vai "supporter"; joidenkin mielestä ehkä vähän hakemalla haettua, mutta... Joo, ymmärrän kyllä, että haluatte erottua niistä "faneista" (13-15 -vuotiaista kirkuvista teinitytöistä). Tuo nimitysongelma ei vain poista sitä tosiasiaa, että mielestäni tuolla fani-/kannattaja-/whatever-katsomossa tulisi tunnustaa seuran värejä. Helpoitenhan se hoituu fanipaidan avulla!
Fanipaidattomuus on yksi piirre, jota voi nähdä itse asiassa ympäri Eurooppaa, se ei ole pelkästään turkulainen ilmiö. Sama koskee myös FC TPS:n otteluita, ja kyseessä onkin ehkä enemmän jalkapallon puolella vaikuttava suuntaus.
Paskan marjat!

Ei tarvitse mennä kuin tuohon pikkulätäkön toiselle puolelle katsomaan Tukholman futisderbya! Matsipäivinä saa ihan tosissaan miettiä pistääkö ylle jotain keltamustaa vai vihreävalkoista. Siinä aamulla päällepuetussa vihreässä T-paidassa ei välttämättä ole järkeä mennä heilumaan mihinkään AIK-kannattajien kulmille.

Entä jääkiekon puolella? Olin tuossa lokakuussa tutustumassa Euroopan ylivoimaisesti parhaaseen jääkiekkokannatuskulttuuriin. Ottelupäivinä Bernin kaduilla todellakin huomaa sen, mikä on kaupungin "se" juttu! Kaikesta huomaa, kuinka tärkeä SCB on heille. Miksi esim. lokakuisena tiistai-iltana yli 16.000 ihmistä ahtautuu jäähalliin, joista vielä 10.000 seisomapaikoille? Kyseessä on kuitenkin aivan tavallinen runkosarjaottelu. Näistä kymmenestätuhannesta tuskin yksikään on ilman mitään kannatustuotetta. Parhailla on jopa parikin (toinen kietaistuna vyötärölle) fanipaitaa yllään. Ottelut alkavat aina 19:45, mutta jo puolen päivän paikkeilla vanhan kaupungin kaduille alkaa valua ihmisiä kannatusvarusteissa.

Eikä tämä koske pelkästään nuoria (15-35 vuotiaita) faneja tai kannattajia! Mikä sen hienompaa kuin nähdä joitain 50-60 -vuotiaita tyylikkäitä rouvia, mutta niin vain otteluissa heilläkin on yllään fanipaidat - useimmiten nimellä Orlando #17. Tai vastaavasti jotain vieläkin vanhempia pariskuntia - jopa lähemmäs 70-vuotiaita - joilla on yllään samanlaiset SCB-paidat - toisella koti- ja toisella vieraspaita. Ehkäpä siinä on sitten paikallinen versio samanlaisista tuulipuvuista? Ehkä mieleenpainuvin tyyppi oli kuitenkin sellainen 35-40 -vuotias pitkätukkainen mieshenkilö, joka oli pukeutuneena 80-luvun hevarin malliin: farkkutakki, nahkaliivit, pillifarkut, niittivyöt, varsilenkkarit jne. Näissä asusteissa kaikki - korostan KAIKKI - oli väritykseltään musta-kelta-punaista ja kirjainyhdistelmä SCB oli todella näkyvästi esillä. Sen asun tekemiseen ei ole ihan yksi eikä kaksikaan päivää riittänyt. Lisäksi kuinka paljon siellä näkyi itsetehtyjä SCB-pipoja...

Tällaisista jutuista se lähtee; kaikki tuntevat kannattavansa tai fanittavansa samaa joukkuetta ja myös näyttävät sen pukeutumisellaan! Eipä silti eivätpä minunkaan kaverini mitään fanituotteita käytä, kun käymme TPS:n matseissa. Useimmiten minä olen se ainoa, jolla on päällään vähän paitaa ja kaulahuivia. Mulle se vaan on luonnollinen juttu, että joukkueen värejä tunnustetaan erityisesti matsipäivinä!

Takaisin tuohon alkuperäiseen kysymykseeni: onko siinä taustalla jotain suurempaa juttua, miksi KANNATTAJAkatsomonosassa näkyi niin vähän joukkueen KANNATUStuotteita? Tarkoitin sillä ensimmäisellä kysymykselläni lähinnä sitä, että onko kyseessä esim. jonkinlainen protesti edelleen siitä keväällä vallinneesta logouudistus-hässäkästä tms.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Tarkoitin sillä ensimmäisellä kysymykselläni lähinnä sitä, että onko kyseessä esim. jonkinlainen protesti edelleen siitä keväällä vallinneesta logouudistus-hässäkästä tms.


Ei ole mitään protestia logouudistusta kohtaan, toki kukaan ei ole hankkinut uuden logon tuotetta eikä varmaan hankikkaan niin ruma se logo on, mutta ei siitä enempää tässä ketjussa.

Eikä tuohon ole taustalla mitään sen suurempaa kuin, että porukka haluaa pukeutua niin kuin parhaaksi tuntuu ja kaulahuivi riittää mielestäni ihan hyvin värien tunnustamiseen ja tärkeintä on se miten paljon sitä ääntä lähtee eikä sillä miten pukeudutaan.
 

Jazzy76

Jäsen
Kyseessä on siis kannattajakatsomo, ei fani- tai FANIkatsomo. Semantiikkaa ehkä, mutta eroa niissä on.

Yle Uutiset on tehnyt jutun fanikatsomoista. TV-juttu: Lounais-Suomen uutiset perjantai 02-12-2011 klo 19-00 | Lounais-Suomen uutiset | Toista | YLE Areena | yle.fi

Nettijuttu: KalPa jyrää kaukalossa – Tappara kuittaa kannattajamäärissä | Turku | yle.fi

Jutuista käy ilmi, kuinka monta maksanutta fanijäsentä joukkueilla tai joukkueita lähellä olevilla yhdistyksillä on. Tapparalla on eniten.

Myös se on mainittu, että "virallisten" lisäksi on epävirallisia ryhmiä. TV-jutun kuvat ovat HK Areenalta. Haastateltavana näkyy olevan Eero Wallin.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows

thv294

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Tottenham Hotspur
...mielestäni tuolla fani-/kannattaja-/whatever-katsomossa tulisi tunnustaa seuran värejä. Helpoitenhan se hoituu fanipaidan avulla!

Ei tarvitse mennä kuin tuohon pikkulätäkön toiselle puolelle katsomaan Tukholman futisderbya! Matsipäivinä saa ihan tosissaan miettiä pistääkö ylle jotain keltamustaa vai vihreävalkoista. Siinä aamulla päällepuetussa vihreässä T-paidassa ei välttämättä ole järkeä mennä heilumaan mihinkään AIK-kannattajien kulmille...

Takaisin tuohon alkuperäiseen kysymykseeni: onko siinä taustalla jotain suurempaa juttua, miksi KANNATTAJAkatsomonosassa näkyi niin vähän joukkueen KANNATUStuotteita? Tarkoitin sillä ensimmäisellä kysymykselläni lähinnä sitä, että onko kyseessä esim. jonkinlainen protesti edelleen siitä keväällä vallinneesta logouudistus-hässäkästä tms.

Se on sinun mielipiteesi, minulla on oma tapani kantaa seuran värejä. Ruotsissa/Sveitsissä on omanlaistaan kulttuuria, mutta se ei tarkoita etteikö kuvaamaani suuntausta olisi olemassa. En tarkoittanutkaan sen olevan valtaosassa, joten siinä mielessä romaani eri tavoista kantaa fanipaitoja on turha. Ja osin jo kai saitkin vastauksen. Se on eräs suuntaus kannatuskulttuurissa, eikä protesti seuraa kohtaan.
 

Alec

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Mr.Foxille:

Katoppas tota kuvaa pikkasen uudelleen. 90%:lla kuvassa olevista tyypeistä on päällä joko mustaa tai valkoista. TPS-Kannattajat ovat futispuolella otteluiden yhteydessä aina pyytäneet ihmisiä pukeutumaan seuran väreihin ja kuten tuosta kuvasta huomaa, niin näin myös suurin osa on pukeutunut.
Seuran värejä voi ylläpitää muillakin tavoilla, kuin fanipaidalla ja maalaamalla naaman mustavalkoiseksi. Myös noita kaulahuiveja on kaupiteltu ja jaettu melkoisella ahkeruudella ja suurin osa noista kaulahuiveista on TPS-Kannattajien omateettämiä. Uskoisin, että jokainen futispuolella vaikuttava kannattaja omistaa Tepsin kaulahuivin ja suurin osa useamman.
 

Bo'er

Jäsen
Paskan marjat!

Ei tarvitse mennä kuin tuohon pikkulätäkön toiselle puolelle katsomaan Tukholman futisderbya! Matsipäivinä saa ihan tosissaan miettiä pistääkö ylle jotain keltamustaa vai vihreävalkoista. Siinä aamulla päällepuetussa vihreässä T-paidassa ei välttämättä ole järkeä mennä heilumaan mihinkään AIK-kannattajien kulmille.

Kettu ei ole nyt kartalla ollenkaan. Se jengi FANIpaidoissa vastaa B2 porukkaa suuressa mittakaavassa. Jos katsot vaikka jonkun saksalaisen(ruotsalaista) futisjengin fanikatsomoa, vaikka Dortmundin, siinä ytimessä on porukkaa mustissa ilman fanipaitoja, sitä voisi verrata F2 porukkaan.
 

Mynttoni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC, TPS
Taas olisi niin vahvat näytöt vieraspeleistä annettu tällä viikolla että toivottavasti f2:sta ja muualtakin hallista löytyy luottoa siihen että myös kotipelit olisi mahdollista voittaa.

Olisi hienoa että edes jollain tasolla tuohon orastavaan fanikulttuurin nousuun löytyisi jatkumoa ilman sen suurempia mainostamisia esim. ilmaisliput tms. Vaikka ovathan viimeiset kotipelit olleet selaista kuraa että ei se ihme olisi jos tunnelma taas vajoaisi siihen normaaliin meininkiin.

Kokonaisuudessaan yleisömäärä tuskin tänäänkään nousee paljoa yli 5 000 katsojan (olisi nyt edes sen verran), mutta toivottavasti sinne f2:n liepeille nyt eksyisi sitä uutta ja vanhaa porukkaa viime pelin tapaan ja saataisiin sitä tunnelmaa halliin.

Kärppä matsissa oli kannatus kuulemma kuulunut todella mainiosti alakatsomohin asti ja oli ollut pelin parasta antia. Ja olihan se mukava ensi kertaa itsekkin olla mukana f-katsomon joukossa. Lisää sitä siis olisi toivelistalla.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
Tapparalla on 300 porkkananuttua tänään halissa ja sen jälkeen risteilemään lähdössä. Joten jos nyt se 20-30 jannua saataisiin katsomoon, niin voitaisiin hyvin pitää kotietu hallussa.

Tosiaan olisi toivottavaa, että mahdollisimman moni löytäisi tiensä tuonne f2:seen. Se nyt kuitekin on viihteellisin paikka seurata matsi.
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
TPS-SaiPa 29.12.2011:

Päätetään vuosi 2011 arvoisellaan tavalla ja annetaan joukkueille se kuudes kenttäpelaaja, jonka se ansaitsee. Kaikki TPS-henkiset, joille otteluelämys tarkoittaa muutakin kuin istuskelua ja satunnaista käsien taputtelua, ovat lämpimästi tervetulleita mukaan.

Liput: TPS lippuja
Katsomo: F2 / seisoma
Mukana jo yli 40 kannattajaa!

----------------------------------------------------------
HC TPS loppukauden kausikortit:

B2- ja F2-fanikatsomot 80 €
KAUSIKORTIT OVAT MYYNNISSÄ Lippupalvelun myyntipisteissä ja TPS-toimistossa
(ma-pe 8.30-16.00, Artukaistentie 8, Turku) sekä HK Areenan lipunmyynnissä otteluiden yhteydessä.
----------------------------------------------------------
Paluu Hämeenlinnaan lauantaina 28.1.2012:

TPS-kannattajat järjestävät vierasottelumatkan Hämeenlinnaan HPK - TPS -otteluun. Matkaan ilmoittautuneilta tarvitaan seuraavat tiedot: Nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja se mihin reissuun on ilmoittautumassa.

Tervetuloa mukaan.

Lähtöaika: 14:00
Paikka: Pikku-Torren edestä, Yliopistonkatu 30
Hinta: 30 lähtijää, 30 euroa sisältäen seisomalipun
Ilmoittautuminen: matkat@tps-kannattajat.net
 

Jazzy76

Jäsen
TPS järjestää pitkästä aikaa matkan itse

HC TPS järjestää vierasreissun Raumalle, eli ei tarvitse kuulua mihinkään faniyhdistykseen.

Eli... 30 eurolla näkee molemmat tammikuun tasauksen ottelut Lukkoa vastaan. Pakettiin kuuluu liput molempiin otteluihin ja bussimatka Raumalle.

Myynti alkaa SaiPa-matsissa TPS Shopissa, HK Areenan lipputoimistossa ja sen jälkeen TPS-toimistossa. Ottelut pelataan Turussa 20.1. ja Raumalla 21.1

Luulisi, että matka tulee täyteen. Matkaan lähdetään kuulemma usean bussin voimin.
 

Banjo

Jäsen
Lauantain narripeliin tulossa alustavien tietojen mukaan ~700 punakeltaista pullamössöfania, joten toivoa sopii että kaikki aurajoen rannoilla majailevat mustavalkoiset saapuvat kirjaimellisesti vastaamaan huutoon!
 

Jaakko

Jäsen
Suosikkijoukkue
RFC Liege
F2:ssa on viime peleissä ollut ihan kivasti uusia naamoja, joten toivottavasti sama linja jatkuu Jokeripelissä, jos huutoon koitetaan vastata. Lauantaimatsi ja narrit vastasas niin luulisi, että perustuulareitakin kiinnostaa kannustaminen varsinkin kun alle on saanut muutaman maltaisein kisajuoman.
 

Masentaja

Jäsen
Taitaa tuo kokonaismäärä olla lähempänä tuhatta, kun lasketaan mukaan omatoimimatkaajat joita on jopa bussillakin tulossa. Kovaa saa pistää paikalliset vastaan jotta tämä varmasti liigahistorian yksi isoimmista vierasreissuporukoista ei ihan täysin jyrää paikallisväestöä. Battle katsomossa ja kentällä, me likes.

Ps. Mikä tekee jokerifaneista pullamössökannattajia...?
 

Daenboudian

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Taitaa tuo kokonaismäärä olla lähempänä tuhatta, kun lasketaan mukaan omatoimimatkaajat joita on jopa bussillakin tulossa. Kovaa saa pistää paikalliset vastaan jotta tämä varmasti liigahistorian yksi isoimmista vierasreissuporukoista ei ihan täysin jyrää paikallisväestöä. Battle katsomossa ja kentällä, me likes.

Ps. Mikä tekee jokerifaneista pullamössökannattajia...?

Muistetaan sitten tällä kertaa pysyä vain siellä omassa katsomonosassa. Ei sen puoleen, ei määrä aina takaa laatua. Muistan kun muinoin suurilukuinen HIFK-fanilaumakin jäi täysin jyrän alle kun pieni ja pippurinen F2 varasti shown. Eiköhän tuo Jokerikatsomo ala tyhjentyä 1. erätauon jälkeen kun taululla on, sanotaanko nyt vaikka perusnegatiivisesti, 3-0.
 

Rosvoroope

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
Eilen oli ry:n pääpirulla oiva tilaisuus nähdä hienoa fanikulttuuria, kun pääsi omasta aitiostaan seuraamaan vastapäätä sijainneen jokeriryhmän kannustusta. Tuliko kehitysideoita?

Ja pakko kehua turkulaiskannattajia myös, todella hienoa nähdä, että kannattajat Jaakon johdolla ovat nostaneet päätään!!! Yläkerta kuulostaa hyvältä ja mikä parasta, näyttää myös hyvältä.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Yläkerta kuulostaa hyvältä ja mikä parasta, näyttää myös hyvältä.

Ekassa erässä muutamaan kertaan ja toisessa erässä enemmänkin, mutta F2:ssa olleena täytyy sanoa, että kolmas erä oli kuraa kannustuksen kannalta, yhtä surkeeta menoa kuin kauden alussakin, kolmas erä, kun oltaisiin vedetty niin kuin toinenkin erä niin hallilta olisi voinut lähteä ihan hyvillä mielillä kotiin.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös