Ex-Kärpät maailmalla

  • 1 846 403
  • 5 256
Kyllä Junno teki aikoinaan hyvän ratkaisun, kun päästi Miken Ifkiin. Nyt Granlund nolaa itseään rapakon takana Ifk- eikä Kärppäleima otsassaan.

Hehe.. ;)
 

jussimy

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Donskoille jälleen maali vaikka peliaika onkin aika vähäistä (11.21). Myös Salomäki maalannut. Ja Kemppainen nostettu takaisin ylös eli lyhyeksi jäi farmikomennus.
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Kemppaisen pelaamisesta sen verran, että... siinä on pari asiaa mitä pitää parantaa. Puolustusalueen sijoittuminen aluepelaamisessa ei tule vielä automaationa vaan pelaa useasti miesvartiointia kun muu ketju pelaa aluetta. Vääjäämättä tulee mieleen, että onko miesvartiointi annettu tehtäväksi. Esimerkiksi NYR:iä vastaan varjosti Nashiä ja se tuli selvästi suoraan selkärangasta. Toinen silmiinpistävä asia on oman pään aloitukset jotka useasti laitetaan Kepulle. Tämä käy voittamassa aloituksen ja kun kiekko saadaan alueelta ulos hän poistuu vaihtoon ja joku toinen tulee hyökkäämään hänen tilalleen. Tällöin ei luonnollisesti hyökkäysaikaa ja plussia tule kovinkaan paljon. Sen sijaan jos aloitustappio sattuu kohdalle, niin siitä seuraa yleensä pyöritys ja joskus niitä miinuspisteitä, minkä seurauksena mielestäni plusmiinus tilasto on luonnollisesti murheellista luettavaa. On täten mielestäni oman erikoisosaamisensa uhri tilastollisesti. Puolustusvelvollisuuden tunne vielä useasti painaa Kepun tekemisessä hyökätessäkin. Jättää usein menemättä syvään vaikka olisi mahdollisuus. Tän veikkaisin olevan taas seuraus tuosta plusmiinus tilastosta ja yltiövastuullisesta luonteesta ja roolista. Jos mennään sitten muihin tilastoihin esimerkiksi eilisestä pelistä, joka ei ollut poikkeus kauden muista peleistä, niin senttereistä Rinaldoa ei päästetty edes aloittamaan. Laitureista Beleskey ja Pastrnak eivät onnistuneet voittamaan yhtään aloitusta. Kepun aloitusvoittoprosentti on neljänneksi paras 47%. Moni arvelee, ettei se ole hyvä, mutta se on, koska Kepu joutui useimmiten aloittamaan vastustajan ykös yv aloittajaa vastaan ykös av sentteri roolinsa vuoksi.

Lyhyesti sanottuna mun mielestä suurin osa arvostelijoista ei näe sinne roolituksen ja tilastojen taakse. Aika suurella vastuuajalla Kemppaista on koko kauden peluutettu. Se kertoo pelin aikana siitä, että miehen otteisiin luotetaan. Sen sijaan ottelun jälkeen en tiedä tutkaillaanko enempi tilastoja vai mitä. Vaikka nyt kovasti Kepua puolustelenkin tässä, niin kyllä hyökkäyspelaamisessa on parannettavaa nimenomaan siinä syvään menemisen rohkeudessa. Tää voi kuitenkin olla ohjeistettuakin Claude Julienin toimesta, ja jos ei olekaan, niin olisi helposti fiksattavissa ohjeistuksella hyökkäyspelin koutsilta.

Näkisin Joonaksen ensi kauden olevan läpimurtokausi. Ja vaikka Bruinsista tykkääänkin ja toivon heidän menestyvän, niin toivoisin, että Kemppainen tekis sopparin Torontoon imeäkseen oppia Komarovilta. Se olis mun mielestä muutenkin match in heaven ja paras mahdollinen paikka Kepulle valjastaa koko potentiaalinsa. Nythän siellä ois vielä tilakin otettavissa kun Mike ei ole saanut syöttö-, karvaus- ja suunnanmuutospeliä toimimaan vaan koko rosteri on käymistilassa. Torontossa näkisin Kemppaisen menevän osaamisessaan Komarovista seuraavaksi varsinkin kun Kadri pelaa enemmän laiturin roolia kuin sentteriä. Muut sentterit alisuorittaa pahasti. Laitureista esimerkiksi JVR josta en paljon välitä vois taipua ihan eri hyökkäystehoihin Lupulin kanssa mikäli Kepu vastuullisena pitäis puolustuskurin kunnossa. JVR:llä vähän samaa vikaa Kepun kanssa, että ottaa puolustusvastuuta liikaa toisilta. Lupul hyötyis tästä kun JVR ja Kepu varmistais puolustusasetelmat. Noooh... tässä karkasin kyllä pahasti jo off-topic mutta sallittakoot näin sunnuntain ratoksi.
 

Itäpuu

Jäsen
Hyviä huomiota @hoope . Itse en vähään aikaan ole Kepun peliä nähnyt, mutta mielestäni on hyvin samantyyppistä kuin Kärpissä silloin kun pääsi hyökkäävämpiin ketjuihin. Eli vähän liian varovaisen näköistä. Mutta hyvä siitä vielä tulee, niinkuin tuli täälläkin.
 
Nyt kun aihe on vahvasti Kemppaisessa, niin mainittakoon, että teki juuri alivoimamaalin Detroitia vastaan. Kauneudesta en tiedä, kun en peliä katso. Tai no kohta katson.
 

Julma#71

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Sillä aikaa kun täällä katsotaan Kemppaisen peliä vahvojen kärppälasien takaa, HFBoardsien puolella suhtaudutaan melko negatiivisesti miehen tämän kauden suorituksiin. Tulee melkeinpä mieleen täällä Jatkoajassakin käydyt keskustelut muutaman vuoden takaa, kun Kepua pidettiin puukätisenä ja alisuorittavana palkkahirviönä. Historia toistaa itseään ja vain mittasuhteet vaihtuvat, heh.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tuosta puuttui se viimeinen hidastus missä näki kuinka tuo kiekko oli melkoinen rupeli ja putoava lehti, maalivahdille todella hankala kuti siis. Hyvä homma tällä kertaa ettei kuti ihan täysin onnistunut :) Monestihan ne epäonnistuneet kudit onkin juuri kaikkein vaikeimpia molareille, kun ne ei tulekaan ihan sinne minne aavistelee.
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Hovinen vetää kyllä vakuuttavasti. Eilenkin kesken pelin sisään ja 9 torjuntaa, 5 omiin. Ei ihan oo sama mies joka aikoinaan Suomesta lähti.
 

Konowalchuk

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Hokki, NHL, KHL
Jussi Jokiselle 500. tehopiste viime yön Barkovin maalin syöttöpisteen myötä. Kaikkiaan tähän saavutukseen tarvittiin yhteensä 802 peliä. Hieno saavutus ja enää ollaan 15 pinnaa Lehtisen takana, joka kertoo jo paljon Juicyn urasta, jota lienee vielä useampi vuosi The Show´n puolella jäljellä eli emmeköhän näe myös 600 ja 700 pisteen rajapyykkien vielä ylittyvän.
 

Noitarumpu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Onnea Juicy fruit! Oot kyllä mahtava ja kirjoittamisen arvoinen. Ihan oikeasti aliarvostetuin suomalainen. Kovin vähän näkyy mediassa ja jos esiintyy, niin useimmiten rivillä tai parilla kuitattu. Jos kyse olisi jostakusta muusta suomalaisesta, niin otsikot revähtäisivät. Surullista sinänsä. Pitää antaa kredittiä jatkoajan toimitukseen kirjoituksesta, joka koski Jussia. Hieno juttu, kiitos!
 

WigWam

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Warkis, KalPa.
Miikka Salomäki teki juuri 2v jatkosopimuksen Nashvillen kanssa. Sopimus on yksisuuntainen, joten näyttää siltä että Salomäkikin alkaa pikku hiljaa vakiinnuttaa asemiaan show'n puolella. Seuraavaksi sitten isompaan rooliin ja suurempiin seteleihin kiinni.
NHL-seura kiinnitti suomalaisen minimipalkalla kahdeksi kaudeksi | Yle Urheilu | yle.fi

Eiköhän tuo minimisopimus tarkoita kuitenkin sitä, että jatkossakin saatetaan farmiin tiputtaa......
 

Anyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, 616, kuoleman piiskatanssi...
Toivottavasti Late ottaa muitakin tuttuja pelureita mukaan.. Kepu, Pokka
 
Suosikkijoukkue
Kärpät
Eiköhän tuo minimisopimus tarkoita kuitenkin sitä, että jatkossakin saatetaan farmiin tiputtaa......
Saatetaan kyllä, mutta siinä on riskinsä. Salomäki on ensi kaudella jo waiver-kelpoinen, joten mikäli hänet aiotaan lähettää farmiin, se pitää tehdä waiversin kautta, jolloin on riski että joku muu jengi nappaa hänet. Ja hän olisi nuorena ja potentiaalisena, mutta halpana kaverina haluttua riistaa. Lopputuloksena on silloinkin, että Salomäki pysyy edelleen änärissä, mutta eri jengissä.

Minusta tuo soppari on juuri sitä mitä sanoin, Salomäki alkaa vakiinnuttaa paikkaansa NHL:ssä.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Viikon tärkein jääkiekkouutinen lienee kuitenkin se, että Tomi Karhunen valittiin kuukauden pelaajaksi koko Liigassa. Kärppien Sebastian Aho oli uutisen mukaan toinen kova haastaja kuukauden pelaajaa valittaessa, mutta Karhunen vei voiton. Harvemmin noita kuukauden pelaaja -valintoja Kärpille siunaantuu - edellisen kerran joulukuussa 2014, kun... noh...

Onnittelut Karhuselle!

T. Tomi Karhusen isä, äiti, veli, sisko, mummo, käly, vävy ja akvaariokala
 

Lomppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Viikon tärkein jääkiekkouutinen lienee kuitenkin se, että Tomi Karhunen valittiin kuukauden pelaajaksi koko Liigassa. Kärppien Sebastian Aho oli uutisen mukaan toinen kova haastaja kuukauden pelaajaa valittaessa, mutta Karhunen vei voiton. Harvemmin noita kuukauden pelaaja -valintoja Kärpille siunaantuu - edellisen kerran joulukuussa 2014, kun... noh...

Onnittelut Karhuselle!

T. Tomi Karhusen isä, äiti, veli, sisko, mummo, käly, vävy ja akvaariokala
Paska se on. Hyvä, että meni Tapparaan.
 

Zinetula

Jäsen
Jussi Jokinen johtaa edelleen suomalaisten pistepörssiä NHL:ssä, kolmen täpän kaulalla Koivuun. Jussilla 67 ottelussa pisteet 13+36=49 ja tehotilastokin +18. Aika kovalla tatsilla vetää ja isoja minuutteja! Koko liigan tehotilastossa sijalla 19 ja syöttöjä 22. eniten. Koko liigan pistepörssissä sijalla 42 ja takana mm. Toews, H. Sedin ja Voracek.
 

Zinetula

Jäsen
Taitaa tänään kanava kääntyä Kalpa-Pelicans -otteluun ja Kalpaa toivon jatkoon. Keskikaista kovin mielenkiintoinen kuopiolaisilla. Ykkösen keskellä ensi kauden varmahko kärppä Ruohomaa, kakkosessa Sebok ja kolmosessa Kalapudas. Muita kärppätaustaisia Davis, Junnila, Mikkola ja kakoskassari Similä. Myös Ylivieskan poika ja YJK:n kasvatti Jonne Tammela mielenkiintoinen nuori pelaaja, pelaa nuoruuden ketjukaverin ja hyvän ystävän Kalapudaksen kanssa kolmosessa. Kalpa ehdottomasti jatkoon tästä ja olisi ehdottomasti Pelicansia toivottavampi vastus. Toki jos TPS hoitaa Sportin, tulee se Kärpille vastaan, mikä sekin kelpaisi puolivälieriin perinteikkäänä seurana.
 

Pulustaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lestaporot, Jussin tussit
Atte Ohtamaan sopimus Jokereissa päättyy tähän kauteen. Ilmeisesti tämä kausi ei mennyt kauhean vahvasti, eikä ihan lopullista läpimurtoa KHL-tasolle ole ainakaan vielä tapahtunut. Mikähän on Aten tilanne? Jokerit-osion perusteella jatko Helsingissä näyttää epävarmalta, eikä ehkä Atte ole ihan sillä tasolla, että muutkaan KHL-joukkueet kiinnostuisivat. Ohtamaa on kuitenkin vasta 28 ja saattaa kehittyä yhä. Jos ei jatkoa Jokereissa irtoa, olisikohan suuntana Ruotsi?

Toinen Jokereiden ex-Kärppä-puolustaja, Topi Jaakola, sen sijaan pelasi ainakin tilastojen valossa hyvin vahvan kauden (57, 10+15=25, +7). Tätä ennen herran piste-ennätys aikuisten tasolla oli 15 pistettä, eli ainakin hyökkäyssuuntaan kausi oli iso menestys. Myös Jaakolan Jokerit-sopimus loppuu tähän kauteen, mutta vahvan kauden jälkeen hän varmasti jatkaa KHL:ssä - mutta onko suuntana suurempi seura? Topi alkaa kuulua jo konkarikaartiin 32-vuotiaana. Toivottavasti Jaakolakin nähtäisiin vielä jossain vaiheessa kärppänutussa!
 

hoope

Jäsen
Suosikkijoukkue
Murmels
Atte pelas hyvän, ehjän ja omasta mielestäni vahvan kauden. Tais loukkaantua viimeisessä vierasmatsissa Novgorodissa. Atten heikkous on kiekollinen erityisosaaminen. Mutta on ehdottomasti kahden eka puolustusparin stayhome KHL-puolustaja. Ihmettelisin jos ei saa jatkoa Jokereissa. Toisaalta jos saa tarjouksen muualta KHL:stä, niin vois olla uran kannalta viisaampi ratkaisu. Ehdottomasti KHL tason pelaaja. En odottele kotiutuvan vielä moneen vuoteen mikäli ei jotain perhesyitä.
 

Frostbite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Оулун Кäрпäт, Фц Барцелона, РоПС, Rive Kanerva
Jokisen Jussi teki viime yönä pari maalia Toronton verkkoon ja varmasti ei ole yhteen peliin sattunut ennen kahta noin erikoista maalia.
Recap: FLA 4, TOR 1 | NHL.com (kooste ottelun parhaistapaloista. Linkki vie nhl.com sivulle)
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös