Ex-Ilvekset maailmalla

  • 293 187
  • 689

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Vähän kyllä epäilen tuota jälkimmäistä, ja vaikuttaa siltä, että joku on päässyt nyt kusettamaan Laaksoa pahemman kerran. Jääkiekkouralla siirrosta Dartmouthiin on kyllä 99% varmuudella vain haittaa.

Parisen kymmentä Dartmouthissa joko eniten yhteispisteitä tai eniten yhdellä kaudella pisteitä tehnyttä pelaajaa jaksoin kahlata läpi, ja yksikään ei ollut yliopistouransa jälkeen pelannut edes etäisesti merkittävää ammattilaisuraa. Parhaiksi saavutuksiksi löytyi yhdeltä pelaajalta kuusi (6) ECHL-ottelua ja toiselta pelaajalta piste per peli -kausi Australian kiekkosarjassa

Toivottavasti edes opetus on korkeatasoista, ja saa hyvän siviiliammatin.

Täytyy itse myöntää, etten tiedä NCAA D3 tasosta ja varsinkaan tästä Dartmouthin valmentajasta juuri mitään ja siitä kauanko hän on valmentanut juuri kyseisessä paikassa. Muistaaksen kuulin, että hän on valmentanut +30 vuotta.

Viime kauden päätteeksi joukkueesta venäläinen (tai Kazakki) Dmitri Antipin teki muutaman matsin try-out sopimuksen AHL-seura Bridgeport Sound Tigersin kanssa. Antipin ei juurikaan tehoillut edes tuolla D3:ssa, mutta näköjään AHL-seuraa kiinnosti.

Mainittakoon, että Lumpeen hyvän ystävän ja pelikaverin (Vancouverin ajoilta) Dave Babychin poika pelaa Jerryn seurakaverina.

Dartmouthin kauden avausmatsi ei kyllä tue menestystarinaa. Seura otti vieraissa turpaan Bostonilta peräti 15-3. Toki matsi repesi päätöserässä Bostonin tehdessä kymmenen maalia. Laakso sai laitataklauksesta 5-minuutin jäähyn, jonka aikana Boston teki neljä maalia. Selkäsaunasta huolimatta Jerry selvisi tasavoimin yhdellä miinuksella.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
BTW, jos joku haluaa katsoa Dartmouthin pelia, niin ilmeisesti ainakin osan pystyy katsomaan netissa. Taalta loytyy video-merkinta niista peleista, joista tulee live-striimi. Seuraava naytettava peli tulee tiistaina 11.11 klo 23 Suomen aikaa.

En ole tuota testannut, joten mitaan takuuta toimivuudesta ei ole.
 

Melarus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Pesonen löysi sitten tiensä Vaasaan ja Sportiin. Toivottavasti tämä nopeasti löytynyt uusi työpaikka näkyy positiivisesti siinä summassa, jonka Ilves sopimuksen purusta maksoi.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Hienoa, että Pesonen löysi uuden seuran. Mestikseen hän oli vähän turhan huono, mutta toivottavasti Sportissa homma toimii sitten paremmin. Lammassaari teki viime kaudella Liigassa kaksi maalia, Pesonen kolme maalia. Saas nähdä kumpi osoittautuu kovemmaksi luuksi.
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Nyt on pakko kysyä, koska ei pysty millään muistamaan. Kuinka maajoukkueeseenkin paluun tehneen Koistisen sopimus Ilveksen kanssa, onko se edelleen voimassa vai purettiinko se? Muistelen, että se oli jokin pitkä sopimus (7 vuotta?) ja siinä oli ulkomaanpykälä, mutta sitä en muista mitä tapahtui Villen siirryttyä.
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Nyt on pakko kysyä, koska ei pysty millään muistamaan. Kuinka maajoukkueeseenkin paluun tehneen Koistisen sopimus Ilveksen kanssa, onko se edelleen voimassa vai purettiinko se? Muistelen, että se oli jokin pitkä sopimus (7 vuotta?) ja siinä oli ulkomaanpykälä, mutta sitä en muista mitä tapahtui Villen siirryttyä.

Ilves ja Ville purkivat viime vuonna sopimuksen, Keväällä 2011 Ilves ja Koistinen allekirjoittivat 7 vuoden sopimuksen, jossa oli mahdollisuus siirtyä kesken sopimuksen ulkomaille. Toki aina siten, että Ilves olisi saanut siirtokorvauksen. Näin tapahtuikun heti ensimmäisellä kaudella, mutta Koistisen vierailu naapurissa ei ollut mikään tuhkimotarina.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nyt varmaan uskaltaa hieman valottaa asioita enemmän, kun aikaa on kulunut Villen lähdöstä. Koistinen jakaa tunteita ja varmaan yleisin fiilis hänestä on negatiivinen. Harvempi näkee kolikon toista puolta. Vastineeksi Ilves on saanut Villen puolelta pakkien pistepörssin voiton (2005-2006), siirtokorvaukset NHL:stä, paluun Ilvekseen (ei siis muihin suomalaisiin seuroihin), kauden, jolloin tasaisella tahdilla olisi tullut taas yli 30 pistettä, siirtokorvaukset KHL:sta ja lopuksi tuo löysä kiukuttelukausi (löysää pelaamista, huonoa joukkuehenkeä).

Tuosta viimeisestä kaudesta on kahta juttua liikenteessä. Ilveksen johto kielsi, että palkat olisivat olleet myöhässä. Koistinen itse raivosi asiasta suureen ääneen Hakametsässä. Mielenkiintoisin detalji Koistisen ulostulossa oli se, että raivotessaan hän totesi, että vain Ilveksessä asiat hoidetaan näin huonosti jatkaen huutoaan sillä, että seura sai hänestä KHL-siirtokorvausta 500 000 dollaria. Käsittääkseni Ilves ilmoitti siirtokorvaukseksi 300 000 taalaa. Voi hyvinkin olla, että Koistinen puuskassaan muisti numerot väärin, mutta mielenkiintoista on, jos luvut olivat oikein. Silloin jää mietittäväksi, minne 200 kiloa siirtyi. Ottaako kaupan järjestellyt agentti välistä peräti 40%?

Villeähän on vaikea syyttää siitä, että Ilves teki hänelle pitkän rahakkaan sopimuksen. Villen käytös ei ollut missään nimessä soveliasta, mutta jotkut ihmiset eivät osaa käyttäytyä hillitysti, kun vastapuoli ei suorita velvollisuuksiaan. Ongelmalapselta Ville ei vaikuta siinä mielessä, että hänellä ei ole läheskään niin paljon seuranvaihtoja kuin useilla pelaajilla. Homma ilmeisesti toimii taas, kun Ville on Sveitsin liigan pakkikakkonen ja teki paluun Leijoniin. Miten olisi käynyt, jos Ipa olisi hoitanut asiat paremmin? Olisiko Villestä saatu useimminkin siirtokorvauksia?
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Eikohan Koistisen kohdalla tilanne ollut jo sopimuksen aluksi menetetty, kuten nimimerkki Ahde tuolloin kertoikin. Ilves teki liian kalliin sopimuksen ja alamaki alkoi pisteesta A. Viimeinen kausi oli Villelta sellainen, etta kannattajana ainakin minun on vaikea hyvaksya oli taustalla sitten mika syy tahansa. Mutta eipa minulla kokonaisuutena Villesta mitenkaan huonoa kuvaa ole jaanyt. Vaikuttaa ihmiselta, joka tietaa oman arvonsa mutta ei siina mitaan pahaa ole.

Siirtokorvausten suhteen (oli ne sitten Kolppasesta, Kerasesta tai Koistisesta) en mina ainakaan jaksa stressata. Olen yllattynyt jos niista on euroakaan mennyt muuhun kuin tulipalojen sammuttamiseen seuran ymparilla.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kyllähän Koistinen kuuluu siihen kategoriaan Ilveksen kasvateista, jonka mielellään vielä joskus näkisi Ilveksen paidassa. Ei millään 7 vuoden mammuttipahveilla, mutta ihan vaan vaikka parin vuoden sopparilla. Aika hemmetin harva Ipan jätkä on pystynyt viimeisen vuosikymmenen aikana merkkauttamaan tililleen kolmea kautta änärissä, mutta Ville sen on tehnyt. Ja viimeistä kauttaan lukuunottamatta ollut Ilveksessä aina TOP 3-pelaaja.

Kunnon viestistä voi tosin vetää sen johtopäätöksen ettei Koistista enää Ilveksessä nähdä. Sääli, sillä aivan loistavasta pelaajasta on kyse. Ville voisi tällä hetkellä vedellä Ilveksessä ykköspakkina, jos hommat olisi organisaatiossa toisella mallilla. Eipä olisi paskempi ykköspakki tämänhetkiseen rosteriin.
 

Koikkaaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves & Boston Bruins
Teemu Lepaus ei saanut sopimusta try-outin jälkeen Itävallan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaan EHC Lustenauhun.
Teki kuitenkin 9 ottelussa tehot 3+9=12.

Teemu Lepaus - Eliteprospects.com
 

Wolfenstein

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Minnesota Wild
Toivottavasti löytää nopeasti uuden hyvän pelipaikan. Eiköhän HV71 ole aika vahvoilla. Itse en usko, että ainakaan tällä kaudella enää KHL:ssä nähdään. Ilves-fanina tietenkin toivoo Tonin paluuta Ilveksen paitaan, mutta kyllä itse uskon SHL:n olevan parempi paikka kehityksen kannalta tai mistä sitä ikinä tietää.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Rajalan paluu olisi kylla semmoinen jytky, etta odotukset taman kauden suhteen nytkahtaisi omalla kohdallani rajusti eteenpain. Mutta tuskinpa Toni Tampereelle tietaan loytaa jo ihan verotuksillisista syista.
 

ADX_03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Tampa Bay Lightning
Pajuoja Twitterissä:
"@VesaSuonsyrja @rajala25 Kyllä yhteydessä on oltu, mutta Suomen verotus tekee yhtälöstä lähes mahdottoman toteutua. #tulevaisuudessa #ilves"
 

Manazeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Ennen kun täällä spekuloidaan mihin ketjuun Rajala tulee ja paljonko siinä budjetissa nyt on tilaa Rajalalle varattu. Niin Toni Rajala ei ole tulossa Ilvekseen. Eiköhän suuntana ole Ruotsi, jollei Venäjältä pelipaikkaa vielä löydy.

edit: Tyhmähän Pajuoja olisi jos ei Rajalaan olisi ollut yhteydessä.
 

Artsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Mietin tässä ketä ex-ilveksiä onkaan maailmalla, siis sellaisia, jotka ovat siis pelanneet jo junnuissa Ilveksessä ja miten heillä nyt menee. Tässä muutama, mikä tuli heti mieleen. Muut saa täydentää.

Tuukka Rask - Todellinen huippu NHL:ssä
Ville Koistinen - Yli sata NHL-ottelua, elää taas uutta kevättä urallaan Sveitsisssä
Jyrki Jokipakka - Pääsi kokeilemaan pari peliä NHL:ssä, mutta palautettiin AHL:ään.
Joonas Rask - Kehitys polkenut paikoillaan lähdön jälkeen.
Jesse Niinimäki - Parhaat tulokset Ilveksessä, nyt KHL:ssä kohtuu tasolla.
Pasi Puistola - Parhaat kaudet Ilveksestä lähdön jälkeen, mutta tällä kaudella selvästi taantumaa.
Jan-Mikael Järvien - Haki Mestiksestä vauhtia ja jousi Tapparassa erinomaiseksi sentteriksi kovan työn kautta
Olli Palola - Sama kaava kuin Järvisellä, mutta noussut jopa kansainväliselle tasolle
Juha Metsola - Noussut Liigan parhaiden maalivahtien joukkoon ja hyvät esitykset maajoukkueessakin
Matias Myttynen - Parhaat kaudet Ilveksessä, sen jälkeen taantumaa
Henri Tuominen - Ei ole seuranvaihdot nostaneet kaveria liigatasolle
Matias Sointu - Kohtuullista liigatasoa ja ei merkittävää muutosta Ilveksestä lähdön jälkeen
Michael Keränen - Kohtuullinen avaus AHL:ssä
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Cory Murphy Växjössä tällä kaudella 18. 4+11=15. Ei oma kasvatti, mutta paras yv-pakki Ilveksen lähihistoriasta. Silakka painaa näköjään edelleen kovalla tasolla menemään, vaikka ikä lähempänä neljättä kuin kolmatta kymmenettä. Huikea peluri!
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nopeasti vilkaistuna Mortalin listasta puutteena löysin Ilves-kasvateista Joose Antosen (pari liigamatsia ja Mestiksessä 18 peliin 15 pinnaa) ja sitten on nämä aikoinaan Tapparaan siirtyneet Anssi Salmela, Jukka Peltola ja Arttu Ilomäki.

Kaiken kaikkiaan komeata listausta ja noistahan saisi pian kaksi toimivaa liigaseuraa.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Kaiken kaikkiaan komeata listausta ja noistahan saisi pian kaksi toimivaa liigaseuraa.

No vastataan itselle, että saisiko näistä kaksi liigatasolla pärjäävää joukkuetta. Ei oteta haudan vakavasti pelipaikkoja tai ketjusommitelmia. Kriteerinä, että on viettänyt muutaman sataa reeniä Ilveksen junnuissa.

Ilves Tupsut:
Palola - J-M Järvinen - Keränen
Koistinen - Jokipakka

Sointu-Niinimäki- R. Hintz
Leimu - Näppilä

Ilomäki-Peltola-J.Rask
Mäkelä-Sammalkangas

Wilenius-Myttynen-Meskanen
(Järviluoma, Niemi, Laakso)

Metsola
Kolppanen
Helenius

Koutsit: Jalonen, Helminen

Ilves Tassut:
Sandell - Lindgren - Huhtala
Salmela - Kuukka

Anttila- J.Rajala - T. Rajala
Lehtivuori - Mäkinen

Korhonen - Kangasniemi - Savilahti
Levo - Järventie

Antonen-Kuronen-Hölli
(Rämö, Lähde, Västilä, M. Hintz)

T. Rask
Aittokallio
Yrjölä

Koutsit: Kivi, Heikkilä

Eiköhän molemmat joukkueet menisi poffeihin. Yhdistelmäjoukkue olisi jo ylivoimainen.

Puistolakin unohtui. Kai jokin muukin...
 
Viimeksi muokattu:

Hawk #22

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Ilves, Tampa Bay Buccaneers
Valmentajiin voisi lisätä vielä Lauri Marjamäen. Valmensi kuitenkin uransa alkuvuosina Ilveksessä (olisiko ollut B-junnuissa).
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huomasin tämän mokan eilen illalla, mutta en jaksanut enää lisätä. Valmensimme vielä peräkkäisissä ikäluokissa.
 

oldcoach

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves, Chicago Black Hawks
Myttysen matias näköjään siirtyy venäjän mestikseen, VHL:n Kazzinc-Torpedoon.

Mitähän ne teki Matiakselle Jyskälässä kun sai lupaavan pelaajan romahtamaan tuolle tasolle?
 
Suosikkijoukkue
Ilves, Edmonton
Mitähän ne teki Matiakselle Jyskälässä kun sai lupaavan pelaajan romahtamaan tuolle tasolle?

Itse muistan Myttysen siinä Mestiksen ja liigan välillä keikkuneena näennäistaitavana kaverina. Siirto JYP:iin ja osaksi traktorin koneistoa oli mielestäni alun perinkin tuhoon tuomittu ajatus. Taitaa Matiaksen status tulla olemaan sama kuin esim. Lassi Mattilan eli mestijengin ykkös/kakkossentteri.
 

kananlento

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Pittsburgh Penguins, ManU, NP Ice Hawks
Ja Myttynenhan siirtyi alun alkaenkin Ilveksesta Ruotsin divariin (vaikka olisi luullut sopimuksen saavan muuallekin). Tuliko siella sitten konkurssi vai mita tapahtuikaan, jonka jalkeen allekirjoitti JYPiin sopimuksen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös