Ex-Ilvekset maailmalla

  • 293 228
  • 689

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Onhan tuo Keräsen NHL-sopimus hieno juttu Ilveksen kannalta, mutta vielä iloisempi olen Keräsen puolesta. Nyt vaan hyvä kesäreeni ja valloittamaan NHL:ää. Ei ole Ilveksestä liikaa tullut viime vuosina NHL-pelaajia (varsinkaan kenttäpelaajia), joten toivotaan, että Keränen edustaa uutta aaltoa.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Viime kesänä Ilveksessä pyörähtämässä käynyt Greg Coburn pelasi lopulta kauden ECHL:ssä, mutta tekee nyt paluun Eurooppaan. Ranskalaisseura HC Amiens Somme pestasi miehen täksi kaudeksi.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Tämän ketjun teemaan - vaikka Tampere nyt ei ole kaukana maailmalla - sopii todeta, että Tapparan tulevan kauden kapteenina toimii Ilveksen kasvatti Jukka Peltola. Historiassa täytynee tarpoa aika pitkälle, kunnes törmää Tapparan kapteeniin, joka olisi lähtöisin Ilveksestä. Tapparan historian mukaan 1950-luku kuljettiin Ilves-kasvattien kipparoimana (Matti Rintakoski ja Yrjö Hakala). Tämän lisäksi en itse löytänyt muita. 1980-luvulla kapteenina toiminut Seppo Ahokainen aloitti kiekkoilunsa Itä-Suomessa.

Mikäli loukkaantumisilta vältytään, niin Ilveksen kauden avausmatsissa toisensa kättelevät perinteisten seurojen kapteeneina monivuotiset ikäluokkakaverit Sandell ja Peltola.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Tapparan tulevan kauden kapteenina toimii Ilveksen kasvatti Jukka Peltola.

Mihin asti Peltola pelasi Ilveksessä? Ihan mielenkiinnosta kysyn, kun en tiedä.

Peltola pelasi kuitenkin vielä C-junnuna KooVeessa ja siirtyi B-junnuiässä Tapparaan. Wikipedia luonnehtii miestä KooVeen kasvatiksi, joten onkohan siellä siis virhe?
 

"Jalkakynä"

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Saatan olla väärässä, mutta Peltola taisi pelata vielä nuoremmissa C-junioreissa Ilveksen paita päällä. Eli nuoremmissa C-junioreissa oli tuolloin Ilveksellä vielä kaksi joukkuetta ns. "ykköset". Vanhempiin C-nuoriin (SM-sarjaa pelaava) sitten yhdistettiin nämä ykköset yhdeksi joukkueeksi ja tuloksena oli hopeaa heti HIFK:n jälkeen. Vastaus kysymykseen ei mahtunut Ilveksen C-nuorten SM-sarjaa pelaavaan joukkueeseen ja meni Kooveen riveihin. Joku oikein tietävä voi korjata.
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Juu, osaan kyllä lukea tilastoja, mutta kun Kunto sanoi Peltolaa Ilveksen kasvatiksi niin kiinnostaa, että mihin tämä perustuu?

Peltsi pudotettiin Ilveksestä, kun Ilveksen kasiseiskat (länsi ja itä) yhdistettiin. Pelasi kuitenkin "uransa" kymmenen ensimmäistä vuotta Ilveksessä. Aloitti pikkunaperona Ilveksen Tesoman kaupunginosassa.

Itse olin kahden pojan kohtalosta tuolloin eri mieltä. Toinen pojista jaksoi pudottamisen jälkeen kiekkoilla kilpatasolla pari kautta ja toinen on nyt siis Tapparan kapteeni.

Mainittakoon, että Peltolan perhe oli voimakkaasti tuolloin Ilveksen toiminnassa mukana. Marja Peltola on valtakunnallisesti palkittu työstään ringeten parissa ja hän toimi laajalti muissakin jäälajeissa Ilveksessä. Esa Peltola (Bronto Skyliftin toimitusjohtaja) puolestaan mahdollisti rahankeruullaan monen Ilves-pojan harrastuksen jatkamisen.

Siihen, ettei Jukka kiekkoile Ilveksessä, ei liity dramatiikkaa. Arviointivirhe toki. Useat lannistuvat kokiessaan vastaavan pettymyksen, mutta Peltsi taisteli tien vaikeamman kautta. Tätä luonteenlujuutta heijastelee myös tuo valinta Tapparan kapteeniksi. Lajiteknisesti kuului koko ajan Ilveksen ikäluokan kärkipoikiin.
 

Keyman

Jäsen
Suosikkijoukkue
Arsenal FC
Kiitos Kunto asiapitoisesta ja hienosta vastauksesta! Näiden takia Jatkoaikaa jaksaa vielä joskus lukea.

Peltola on todellinen taistelija sekä äärimmäisen fiksu mies kaukalossa ja sen ulkopuolella. Hieno valinta kapteeniksi.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jotensakin tuli mieleen samassa ikäluokassa pelannut Ville Korhonen, joka hyvinkin samankaltaisilla tehoilla yms. katselee nyt haasteita muualta.

Kun taas Jukka Peltola valittiin samankaltaisella henkilöhistorialla joukkueensa kapteeniksi.

Kertookohan se taas jotain seuraperinteiden arvostamisen tilasta Tampereen seuroissa?

No Sandell on tuosta ikäluokasta sentään palannut ja on sentään Ilveksen kapteeni. Toivottavasti valmennus löytää sopivat palikat hänen rinnalleen.
 

Slite

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tampereen Ilves
Enemmän se taitaa kertoa persoonallisuudesta/luonteesta. Samanlaisella historialla nuoruusiän pelannut Huhtala on EHT-tasolla, ja Korhonen ilman pelipaikkaa. Ei tarvittaisi kuin ripaus enemmän tahtoa ja rohkeutta, niin Korhonen voisi olla liigatasolla kärkilaitureita.
 

Ragulin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Enemmän se taitaa kertoa persoonallisuudesta/luonteesta. Samanlaisella historialla nuoruusiän pelannut Huhtala on EHT-tasolla, ja Korhonen ilman pelipaikkaa. Ei tarvittaisi kuin ripaus enemmän tahtoa ja rohkeutta, niin Korhonen voisi olla liigatasolla kärkilaitureita.

Yksilötasolla varmaan näinkin. Ilves Hockey Oy antaa tarinalle sitten toiset kehykset. Esim. miksi Huhtala nousi EHT-tasolle muualla kuin Ilveksessä, miksi J. M. Järvinen lätyttelee Palolalle muualla kuin Ilveksen riveissä...

Edit. Eli Huhtalan luonteella Korhonen olisi karistanut Ilveksen jo aika päiviä sitten
 

Kunto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Huhtalan silloinen johto (no vieläkin on osittain samoja kasvoja) heivasi pihalle. Ei nähty potentiaalisena pelaajana. Juurisyy tänä aikana oli se, ettei Ilves Hockey Oy:ssä ollut näkemystä Ilves ry:n junioireiden taustoista (historiasta ja potentiaalista).

Mitä tulee Villeen, niin seurat haluavat ensin nähdä, että käsi on kunnossa leikkauksen jäljiltä. Korhonen on käynyt kesän aikana Malmön vieraana. Seuroilla on poikkeuksellisen hyvä tilanne, kun KHL-seuroja on mennyt "nurin" ja laadukkaita pelaajia on normaalia enemmän liikkeellä. Suomeenkin on virrannut tasokkaita pelaajia ja tämä nostattaa toiveita siitä, että Ilveskin onnistuu hankkimaan vielä laatua.
 

Peltsi #18

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Todella hieno homma. Tää on niitä äijiä, jonka otteita Ilves-paidassa oli aina hieno seurata. Sytyttävä, energinen, ihan kelpo maalintekijä, joukkuepelaaja, joka antaa jäällä todellakin kliseisesti kaikkensa.

Masille vaan kaikkea hyvää kuntoutukseen. Toivottavasti mies nähdään mahdollisimman pian Liiga-jäillä. Ehkä joskus vielä Ilveksenkin paidassa.

Vieläkin harmittaa, ettei Masia saatu viime kaudella kuntoon. Olisi ollut tärkeä palanen kokemattoman joukkueen hyytymistaistelussa kevään aikana.
 

wunderveba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Jesse Niinimäki maalannut heti KHL-debyytissään. Näinköhän jälleen syksylle kovat tehot ja kevään tullen hyytyy?

Ville Kolppasen ja Toni Rajalan KHL-debyytit myös tänään klo. 18:00 alkaen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös