Euroviisut 2009

  • 122 794
  • 908

Tex Willer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Norja voitti. Hyvä niin. Islannin jälkeen Norjalla oli Suomen kanssa toiseksi tai kolmanneksi paras lauluesitys. Norjan kannalta hyvä asia oli se, että he saivat aikaisempiin voittajiin nähden päivän tai parin etulyöntiaseman vuoden 2010 viisujärjestelyihin ns. asiantuntijaraatien, jotka eivät ole tietenkän vuotaneet mielipiteitänsä julkisuuteen, vuoksi.

Koko ennen niin jännittävä pisteidenanto on nykyään entistä tylsempi. Kaikki tiesi voittajan etukäteen, jopa Norjan "YLE", joka sattumoisin on jo nyt suunnitellut ensi vuoden Euroviisut.

Älytöntä pelleilyä koko ns. "laulukilpailu". Miksiköhän Italia ei edelleenkään osallistu. Ja tämän vuoden jälkeen tuskin Ranskakaan.
 

Lexaa

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Juventus
Eli tuomarit näki Suomessa jotain potentiaalia, ihme. Ruotsi sai semeissä aika kovat pisteet. Sveitsi taas ei siis ollut lähelläkään finaalipaikkaa. Nyt ei kyllä enää ketuta yhtään Suomen "heikko sijoitus" kun kerta oikeasti ei edes finaalissa olisi pitänyt olla. Ensi vuonna finaaliin sitten ilman tuomariston apuja :)

Ja tosiaan tuo pisteidenanto lässähti jo noin 3-5 maan jälkeen, kun Norjalla oli jo siinä vaiheessa 20 pistettä enemmän kuin kakkosella. Finaali oli sinänsä hyvä tasoinen, että vain muutama biisi alkoi käydä unettavaksi. Portugali oli oma musta hevonen ja hyvä että pärjäsi, oli tosi kiva biisi.
 

scholl

Jäsen
Miksiköhän Italia ei edelleenkään osallistu.

Sen takia kun San Remon laulukilpailu on siellä todella iso tapahtuma. Vähän kuin Nobeljuhlat Ruotsissa. Koko viikon riittää hulinaa. Ja aina sieltä San Remosta ponnahtaa pinnalle supertähtiä.

Ei Waldo todellakaan huonoin noista ollut. Suomi on vain maa, jota ketään ei kiinnosta äänestää. On eriasia rankata kappaleet järjestykseen kuin äänestää yhtä suosikkia. Sanoisin, ettei Suomen kappale ollut varmaan kenenkään suosikki, mutta monien listoilla keskivaiheella ja sellaisella meiningillä ei saa yhtään ääntä nykysysteemissä.
 

scholl

Jäsen
joten ainahan se joujou-merkit ja huonon lavakarisman voittaa.

Pitää kuitenkin muistaa, että vaikka rap on hirveätä roskaa niin ei Waldo mikään snoopdoggy tai muutenkaan vankilassa pyörinyt kaveri ole. Itseasiassa Suomi otti ison harppauksen normaali-ihmisen suuntaan. Eurooppalaiset eivät ehkä enää luule, että suomalaiset ovat metsissä asuvia mörköjä ja saatananpalvojia kuten Lordin, Pakarisen ja Teräspaskan esiintymisistä olisi voinut kuvitella.
 

Evil

Jäsen
Suosikkijoukkue
Devils, HIFK, Arsenal, Athletic Club de Bilbao
Eurooppalaiset eivät ehkä enää luule, että suomalaiset ovat metsissä asuvia mörköjä ja saatananpalvojia kuten Lordin, Pakarisen ja Teräspaskan esiintymisistä olisi voinut kuvitella.
Lasketko Pakarisen möröksi vai saatananpalvojaksi?

Jumalsuhteestaan minulla ei ole tietoa, mutta ei se pöllömmän näkönen ole. Puukeskuksen trukkikuskiksi.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Ei Kreikan sijoittumista kannata ihmetellä vaikka itse biisi ei kummoinen olekaan, sillä he osaavat juuri tuon markkinoinnin, ja nytkin oliko tuo kaveri siis kolmatta kertaa euroviisuissa kun kerran on tainnut juontaakin.

Satuitko katsomaan minkä näköinen tuo Kreikan Sakis on? Siinä mitään markkinointia tarvita eikä itseasiassa edes mitään biisiä.
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Ihmeen vakavasti Euroviisut edelleen otetaan, harmitonta, ei-musikaalista huviahan se on. Ei ne edelleenkään ajattele meistä mitään, tämä on se karu totuus. Jos johonkin pitäisi tähdätä niin Viron eilinen suoritus oli tyylipuhdas: kaunis, omalla kielellä laulettu vähän viisu-valtavirran ulkopuolinen laulu, mutta kuitenkin niin vetävä ja vetävästi esitetty, että sai kunnialliset pisteet. Se että ei niin hyvä kappale voitti kuuluu myös yleensä asiaan. Kaivannon aikaisemmin linkittämä ylimaallisen kaunis Italian laulu vuodelta -84 ei tietenkään voittanut. Norja oli melkoisen yhdentekevä, yllättävän matala ääni solistilla oli kastraatiksi, mutta ei mikään yllätys että voitti.
 

Monte-Cristo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Sens, sympatiat Kerholle
Nyt opetetaan Mikko "unelmavävy" Leppilampi soittamaan viulua - tai vaikka saksofonia tai fagottia, ettei näytä plagioinnilta - ja tilataan sille Sir Lloyd-Webberiltä tsibale.

Ei vaan. Vaikkei Norjan sinänsä mukava kappale paras ollutkaan, oli se tarpeeksi hyvä, kun sen oheen kaikki muu (hype, lavakarisma ja looksit, viuluskillsit, etninen tausta) loksahti kohdalleen. Kumman ylivoimaista silti. Mukavaa, että Islanti selvisi toiseksi. Myös Viron menestys ilahduttaa.

Suomen viimeinen sija yllättäisi hieman, ellemme olisi Suomi.

Toivottavasti pian saadaan niitä pisteidenjakotilastoja. Erityisesti kiinnostaa, miten kansan ja juryjen pisteidenjako erosi toisistaan. Veikkaan, että Britannia sai leijonanosan pojoistaan asiantuntijaraadeilta.
 

Jj

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Habs, FCB
Nyt opetetaan Mikko "unelmavävy" Leppilampi soittamaan viulua - tai vaikka saksofonia tai fagottia, ettei näytä plagioinnilta - ja tilataan sille Sir Lloyd-Webberiltä tsibale.

Siinäpä se, norskit "keksivät" jotain uutta siinä missä Teräsbetoni koitti toistaa Lordin huumorimetallin kaavaa ja Waldo tehdä sitä samaa eurohumppaa kuin kaikki muutkin. Eli jälkiviisastelijana olisi pitänyt lähettää vaikka Lauri Tähkä sinne - viime vuonna.

Itse katsoin kisoja väläyksittäin, mutta tuo ylivoima oli hämmentävä. Ei se nyt silti noin ihmeellinen kappale ollut. Jos nyt ei kovin moni muukaan. Paitsi että Viron biisistä tykkäsin. No, olen ehkä väärä henkilö näitä arvioimaan.
 
Suosikkijoukkue
Justin Morrison
Virolla oli mielestäni top-3 tason kappale, eli olen hieman pettynyt noihin karkeloihin. Islanti olisi voiton ansainnut, mutta ei niin ei.
 

Vanha Len

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Boners
Seuraaviin viisuihin Nykänen vetämään jotain mukahauskaa settiä hyppyhaalareissa niin saadaan ääniä aivan simona.

No joo...leikki leikkinä. Apocalyptican pojat selloineen kehiin ja laulajiksi jokin taitava neitonen parinaan Pentti Hietanen. Siinä voiton resepti...saa käyttää ja palkkioksi otan 10% provikan lipputuloista, jotka saadaan kun järjestämme seuraavat viisut.
 

Ramchester

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS
No joo...leikki leikkinä. Apocalyptican pojat selloineen kehiin ja laulajiksi jokin taitava neitonen parinaan Pentti Hietanen.

Yhdistetään kaikki friikit samaan näytökseen. Karita Mattila nostetaan alasti kattoon, jonka jälkeen Huutajat aloittavat älämölönsä Apocalyptisen sellonvingutuksen saattelemana ja lopussa saliin astelee sitten Lordi Tukiaisen kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Seuraaviin viisuihin Nykänen vetämään jotain mukahauskaa settiä hyppyhaalareissa niin saadaan ääniä aivan simona.

Eipäs kun Timo TA Mikkonen stetsoni päässä ja kannukselliset cowboy-bootsit jalassa vetämään jotakin menevää countrybiisiä.

Ei se kyllä varmaan suostu osallistumaan, ellei saa esiintyä yleisölle majurin univormussa.
 

scholl

Jäsen
Pave Maijanen kokeili jo kerran mäkihyppysisääntuloa, eikä se mennyt putkeen. Mitä väliä sillä on loppujen lopuksi, mikä maa siellä voittaa. Pääasia, että on hyvä meininki ja hyvä kappale. Ei joka vuosi löydy uutta Abbaa, mutta hyviä kappaleita voi silti olla useita.
 

bultsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Hyi että pisti hirvittämään tuo Norjan homovalssi. Mäkin sävellän illassa 50 parempaa biisiä - ja vielä selvinpäin.

Ajattelin ennen viisuja että loistosuoritus jos Waldo top-10 -joukkoon pääsee mutta ei sitten ihan päässyt... Jopa viisuhistorian paskin biisi Venäjältä meni edelle.

Ensi vuonna sitten Jartsa Sillanpää uudestaan. Ei voida epäonnistua.
 

scholl

Jäsen
Ei se Venäjänkään kappale niin huono ollut. Mahtipontista Punaisen Torin meininkiä. CCCP, KGB ja Putin. Se on siinä. Sanoja en ymmärtänyt, mutta oletan, että siinä laulettiin neuvostoihmisestä. Kirkkaasti top kympissä.
 

cyclone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo
Yhdistetään kaikki friikit samaan näytökseen. Karita Mattila nostetaan alasti kattoon, jonka jälkeen Huutajat aloittavat älämölönsä Apocalyptisen sellonvingutuksen saattelemana ja lopussa saliin astelee sitten Lordi Tukiaisen kanssa.

Ongelmaksi muodostuisi kuitenkin erottaa Tuksua ja lordia toisistaan ulkonäöllisesti... Voitaisiin kuitenkin koittaa Nykästä näissä karkeloissa, seiskalle annettaisiin biisin promoaminen ja Matti hyppyhaalareissa luikauttaisi vaikka ikivihreän "Vain mäkimies voi tietää"-kappaleensa Mervi taustatanssijanaan. Taustaryhmälle vain lederhosenit jalkaan niin Saksalta olisi ainakin 12 pistettä varmistettu!
 

Grome

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Ihan kiva kyllä kun IS:n nettikyselyssä eli kansanäänestyksessä kysytään oletko tyytyväinen waldon suoritukseen ja 53% on lyönnyt pöytään Kyllä. Ja toinen hieno juttu on se, että waldon porukka on tosiaan ottanut kaiken irti euroviisuista juhlien ja ovat itsekin tyytyväisiä suoritukseen.

Pakko kyllä myöntää, että itse odotin jonkin verran parempaa pistesaldoa finaaleista, mutta ehkä vain jonkinlainen lordi-kusi on noussu päähän. Mutta ihan kiva että Norja voitti (eli biisillä ja esityksellä on vaikutusta menestykseen), mutta ei kyllä tuo BB-niko esitys millään tavalla napannut. Oikeestaan voin sanoa rehellisesti että waldo oli ainoa kuuneltava esitys, lavaesiintyminen ei tosin kummoisempaa ollut, mutta se oli kyllä tiedossa ettei sillä saralla porskuteta.
 

coyote86

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Jatkoajan moderaattorikunta, RD:n mediapeli
Pitkällisesti pohdittuani keksin kaksi syytä miksei Suomi menesty euroviisuissa (sitä Lordin suvereenia poikkeusta lukuun ottamatta):

1. Meillä on liian vähän naapurimaita.
2. Ne vähätkään naapurit eivät anna meille täysiä pisteitä vaikka me annamme niitä heille. Naapureissamme on siis jotain vikaa.

Eivät euroviisut ole laulukilpailu vaan turhanpäiväinen kikkelinmittauskisa eri maiden välillä. Voisi sanoa että euroviisuilla on yhtä paljon tekemistä musiikin kanssa kuin Ron Jeremyllä näyttelemisen. Pistemäärä ei korreloi millään lailla kappaleen hyvyyden kanssa, vaan ns. "ennakkosuosikit" ja balkanin slobolandiat joilla on naapureina puolet Euroopasta jyräävät.

Noiden ennakkosuosikkien takana puolestaan on vähintään CIA/NSA:n pyörittämä salaliitto jossa voitto annetaan sille kuka sitä ei ole vähään aikaan saanut. Sama järjestelmä on käytössä myös Oscar-gaalassa, vittuako sitä pystiä Denzelille antamaan kun se voitti jo viime vuonna. Hilary Swank taitaa tosin olla Langleyn suosiossa, kenenköhän kanssa muija oikein sekstailee...


Itse en ollut kuullut ainuttakaan tämän vuotista euroviisukappaletta Waldon biisin lisäksi, joten pitihän minun käydä tsekkaamassa voittajabiisi. Se onkin sitten ihan sanoinkuvailematon. Jos helvettiin voisi soittaa puhelimella etkä pääsisi läpi, vaan sinut jätettäisiin jonottamaan, tuo olisi sitä jonotusmusiikkia.
Väliin tietysti joku käheä-ääninen demoni kävisi heittämässä välispiikkiä tyyliin: "Lucifer ei ole nyt tavattavissa. Jos haluat jättää viestin anoaksesi armoa, paina 1. Jos haluat ilmiantaa naapurisi synnit, paina 2. Jos olet Yhdysvaltain Rebublikaanipuolueen jäsen ja haluat kaikki ennakkovaraajan edut, paina 3." Sitten sama paska rallatus jatkuisi ikuisesti.


Oikeastaan ihan hyvä Suomen kansan kannalta kun sekä jääkiekon MM-kisoissa että euroviisuissa ei juuri menestystä tullut. Ei tarvitse miettiä miten perseestä ne Suomessa järjestettävät euroviisut taas tulevatkaan olemaan järjestelyiltään tai ei tarvitse opetella paskoja hurreilta kopioituja voitonlauluja tyyliin Den Glider In vai miten se meni.
Suomen kansa voi siis keskittyä täysin paineitta kesän lempiharrastuksiinsa eli dokaamiseen ja itsareihin.

Henkilökohtaisesti aion nyt mennä Youtubeen naureskelemaan Norjan voittobiisille ja euroviisuille ylipäätään. Iskenpä lisäksi kaksi kärpästä yhdellä iskulla kun esitän vielä olevani ruotsalainen.
 

Gellner

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Eivät euroviisut ole laulukilpailu vaan turhanpäiväinen kikkelinmittauskisa eri maiden välillä. Voisi sanoa että euroviisuilla on yhtä paljon tekemistä musiikin kanssa kuin Ron Jeremyllä näyttelemisen. Pistemäärä ei korreloi millään lailla kappaleen hyvyyden kanssa, vaan ns. "ennakkosuosikit" ja balkanin slobolandiat joilla on naapureina puolet Euroopasta jyräävät.

Ihanan katkeraa. Sinua selvästi vituttaa olla suomalainen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös