Mainos

Eurovaalit 25.5.2014

  • 77 697
  • 605

disco-stu

Jäsen
Suosikkijoukkue
JK Mylly
Ainakin Ranskan tulos on järkyttänyt omia tuttujani melkoisesti, vaikka odotettavissa oli että äärioikeisto-nationalistit sielläkin jatkaa suosionsa kasvattamista. Suomalaiseen keskellä istuvaan puolujärjestelmään tottuneelle Le Penin radikaalius on ehkäpä käsittämättömän rajamailla, mutta kun Ranskassa kaikki ongelmat laitetaan aina jonkun muun piikkiin niin melko selvää että avoimen xenofobinen mantra uppoaa syviin riveihin. Hauskaa tai hassua on se, että kouluttamaton ja köyhä väestönosa tukee Le Peniä, mutta myös kovan linjan raha on tädin tukijoukoissa. Perus politiikkaa, eipä siinä mitään.

Vielä kun olisi joku kristallipallo josta näkisi mihin tämä kaikki johtaa. EU nykyisenkaltaisena mammuttimaisena koneistona alkaa olemaan tiensä päässä ja mikäli Euroopan maiden sisäpoliittiset trendit jatkuvat tällaisina, tulee Eurooppa sirpaloitumaan entisestään. Toivotaan ettei suurempaa sekasortoa tapahdu, vaan muutokset ajetaan sen verran kulisseissa ettei ulkopuolinen paska ainakaan osu tuulettimeen.

Erikoista sinänsä että yhtäkkiä kaikki EU-valtiot uskottelevatkin tulevansa toimeen "omillaan", vaikka talouskasvun aikaan toitotettiin yhteistyön ilosanomaa ja haalittiin kaikenmaailman bulgarioita mukaan talkoisiin. Katoavaista on mainen kunnia.
 

kovalev

Jäsen
Äänestin totta kai Li Anderssonia, mutta olen kyllä melkein tyytyväisempi nyt toteutuneeseen tilanteeseen: Kyllönen on oikein sopiva henkilö Brysselin uumeniin, ja Li antaa hyvää potkua myös tuleviin ek-vaaleihin.

Koko Euroopan laajuisesti vasemmiston tulos selkeä pettymys, mutta Suomessa ennätyksellisen pitkä tappioputki katkesi. Nähtäväksi jää, rikkooko demarit tuon putken aikoinaan. Tuskin sentään.
Vasemmisto jatkaa tästä pieneen mutta väistämättömään ek-vaalivoittoon 2015.

Korhola ja Takkula ulos - aivan ihana tulos.
 

kovalev

Jäsen
Pettymys? Vanhojen puolueiden ainoa voittaja
GUE/NGL Euroopan yhtynyt vasemmisto/ Pohjoismaiden vihreä vasemmisto
43 (5.73 %) + 8

Pettymys ehdottomasti. Yli 50:tä paikkaa povattiin ja myös odotettiin.
Mutta ihmisille tulee järki päähän hitaasti.
Vaikka nykymeininki on katsottu ja kelvottomaksi todettu, hyvin pitkälle nykymeiningillä tullaan jatkamaan.
 

Dennis

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
EU reformistit siis ovat edelleen selkeä enemmistö. Löytyykö EU kriittisten sekametelisopalle liideriä ja yhteistä linjaa on avainkysymys sille, vaikuttaako se parlamentin toimintaan mitenkään. Jos jää hajanaiseksi huutelu porukaksi, mitään muutosta ei tapahdu. Jos pystyvät toimimaan ryhmänä, ajaa paine myös muiden kantojen muuttumiseen.
Toisaalta esim. Ranskan "brytky" Le Penin puolueen toimesta tulee pakosti vaikuttamaan kaikkien ranskalaispuolueiden toimintaan ja mielipiteisiin EUssa. Toisin sanoen - sisäpoliittisista syistä ranskalaisten valtapuolueiden on pakko tarkistaa EU-poliittisia linjojaan, ettei sama tulos toistu kansallisissa vaaleissa. Yleisesti ottaen populistit saivat jymyvoiton näissä vaaleissa. Ainoastaan se vaihtelee maittain, kumman laidan populistit olivat suositumpia. Esim. Kreikassahan vasuripopulistit vei voiton. Vaalitulokseen sisältyy myös hauskoja yksityiskohtia, kuten esim. Ruotsin feministipuolueen edustajapaikka tai Saksasta läpi päässyt natsipuolueen edustaja.

Kotimaan osalta vaalitulos oli melko ennaltaodotettu ja yllätyksetön. Teknisesti ottaen on ihan se ja sama, onko kokkareilla 3 ja RKPllä 1 edustaja vai kokkareilla 4 ja RKPllä nolla. Isäntä ja varakas puudeli ja niinpoispäin. Sitä en tosin ymmärrä, millä perusteella huli-Paavo julisti Vasurit ylivoimaiseksi vaalivoittajaksi, kun se kasvatti ääniosuuttaan kokonaiset 0,3%-yksikköä / 3000 ääntä enemmän mitä perussuomalaiset. Samaan syssyyn vasemmiston ideologiset vastavoimat, eli kokkarit ja kepu vei yhteensä yli 40% äänistä ja kokkarit yksin enemmän kuin VAS+SDP yhteensä. Eli ei tuosta nyt vasemmiston riemukulkua saa mitenkään, kun Vihreätkin dyykkasi yli 3 pinnaa alaspäin.

Mielenkiintoisena detaljina myös sellainen seikka, että turkulainen Li Andersson sai Helsingissä enemmän ääniä kuin Halla-aho.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Korhola ja Takkula ulos - aivan ihana tulos.

Ajattelin jo, etten tähän ketjuun edes kirjoita, mutta tätä on pakko kompata. Ottamatta kantaa vaaliin muuten näiden kahden putoamisesta ei voi olla kuin tyytyväinen. Kepun identiteetti EP:ssä edelleen hajanainen, mutta kyllä, mieluummin jopa Väykkä kuin "Israelin ääni Euroopassa" vai miten se meni.

Ja toisesta nyt ei faniporukkansa ulkopuolisista varmaan noin kukaan ole eri mieltä. Pinnat Korholalle kuitenkin bloggauksestaan tappion myötä - en olisi ikinä uskonut, että juuri hänen itkuraivarirekordillaan oltaisiin noinkin hyvä häviäjä.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Kotimaan osalta vaalitulos oli melko ennaltaodotettu ja yllätyksetön. Teknisesti ottaen on ihan se ja sama, onko kokkareilla 3 ja RKPllä 1 edustaja vai kokkareilla 4 ja RKPllä nolla. Isäntä ja varakas puudeli ja niinpoispäin.

EP:n kannalta toki ei, koska ovat eri ryhmissä. Kok ja KD olisi teknisesti ottaen se ja sama.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Mielenkiintoisena detaljina myös sellainen seikka, että turkulainen Li Andersson sai Helsingissä enemmän ääniä kuin Halla-aho.
Tämä on seurausta vaihtoehtojen määrästä. Vihervasemmistolaisilla ja kommarimeininkiin taipuvaisilla nuorehkoilla stadilaisilla ei varmaan ollut vaikeuksia valita Anderssonin ja Kyllösen väliltä. Vasemmalla äänet kanavoituivat aika tavalla muutamalle kärkiehdokkaalle.

Sivuhuomiona vielä, että Alex Stubb olisi mennyt omana yhden miehen ryhmänään komeasti läpi. Stubb sai reilusti enemmän ääniä kuin koko RKP, ja lähes yhtä paljon kuin Vasemmistoliitto tai Vihreät.

Jos KD olisi tehnyt Perussuomalaisten kanssa vaaliliiton, niin he olisivat mahdollisesti saaneet kimpassa kolme meppiä läpi. Näistä edelleen samat kaksi persuille ja lisäksi KD:n Essayah olisi tullut valituksi. Ja demarit olisivat jääneet yhteen paikkaan.
 

Hangon keksi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Länsi-Saksan ja Neuvostoliiton joukkueet
Jos KD olisi tehnyt Perussuomalaisten kanssa vaaliliiton, niin he olisivat mahdollisesti saaneet kimpassa kolme meppiä läpi. Näistä edelleen samat kaksi persuille ja lisäksi KD:n Essayah olisi tullut valituksi. Ja demarit olisivat jääneet yhteen paikkaan.

Toteutuneilla äänimäärillä eivät olisi saaneet kolmea meppiä, vaan demarien kakkosehdokas olisi niukasti pysynyt PS+KD:n kolmosehdokkaan edellä. Lisäksi vaaliliiton äänimäärä olisi ollut todennäköisesti hieman pienempi kuin kahden erillisen listan yhteenlaskettu äänimäärä ihan siitä syystä että ehdokkaita olisi ollut puolet vähemmän.
PS+KD -vaaliliitto olisi aiheuttanut vain sen muutoksen että Sari Essayah olisi noussut parlamenttiin ja Sampo Terho pudonnut pois.
 

flintstone

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit&DT, V.Lehikoinen, Bellie, Kadi, Käpä<3
Äänestysprosentti on ihan jäätävän huono suhteutettuna siihen, miten paljon EU aiheuttaa valitusta kansassa. Ei voi muuta sanoa, kuin että sitä saa mitä tilaa.

Tästä samaa mieltä, jos ei kiinnosta edes äänestää niin turha nillittää. Sinällään minua ei haittaa että periaatteessa oman äänen painoarvo on yli kaksi ääntä kun yli puolet äänestäjistä katsoo parhaimmaksi jättää kokonaan äänestämättä.

Mitä tulee tulokseen niin aikalailla odotetun kaltainen se oli, Kokoomus ja Keskusta pärjäsivät hyvin, RKP sai jälleen sen yhden paikan vaikka aina tuntuvat jäävän ennakkokaavailuissa ilman paikkaa. Persujen tulos oli omia odotuksia heikompi, tosin persujen äänestäjät taitavat luulla että äänestämättömyys on parasta EU:n vastustamista vaikka oikeasti tilanne on juuri päinvastainen. Koko vaalien isoin juttu oli se että Demarit sukelsi jopa galluppeja surkeampaan tulokseen, kaksi paikkaa säilyi mutta prosentuaalisesti tulos oli todella heikko. Demareilla on aikalailla tekemistä että nousevat tuosta pohjakosketuksesta, Rinnekään ei herätä suuria odotuksia vaan Demarit on vahvasti matkalla yhdeksi pikkupuolueeeksi. Vassarit sen sijaan sai varsin hyvän tuloksen. Kaiken kaikkiaan aika yllätyksetön tulos nähtiin.

Stubb kävi sitten pokkaamassa eniten ääniä mutta miestä tuskin nähdään EU:ssa vaan eiköhän matka ole vahvasti Kokkareiden puoluejohtajaksi. No eiköhän suurin osa Stubbin äänestäjistä tuon jo äänestäessään ole ymmärtänyt joten näillä mennään.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Stubb sai reilusti enemmän ääniä kuin koko RKP, ja lähes yhtä paljon kuin Vasemmistoliitto tai Vihreät.

Jäi kuitenkin kaukaksi Väyrys Paavon ennätyksestä. Paavo Väyrynen sai EU-vaaleissa vuonna 1996 157 668 ääntä. Stubbi kiilasi niukasti Kokoomuksen ennätykseen, kun Kirsi Piha vetäs myös noissa ekoissa EU vaaleissa 147 066 ääntä (Stubb nyt 148 101).

Stubbin edellä on Väylkän lisäksi myös Esko Seppänen, 152 216 (vas, 1996), Anneli Jäätteenmäki, 149 108 (kesk, 2004).

Niukasti siis mitallisijojen ulkopuolelle, mutta jäsentenvälisisiä Pihan ohi.
 

Byvajet

Jäsen
Tästä samaa mieltä, jos ei kiinnosta edes äänestää niin turha nillittää.

Toisaalta on turha äänestää, jos ei ymmärrä, kuinka oma ääni vaikuttaa. Kuinka moni tietää?

Osa äänestämättömyydestä selittyy passiivisella kansanosalla, mutta yhä merkittävämpi syy äänestämättömyyteen on ihmisten ymmärrys omasta kyvyttömyydestään ymmärtää kokonaisuutta. Sitä se koulutustason nousu teettää.
 

siffa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sport, Kärpät, Detroit Red Wings
Jyrki Katainen vei odotetusta puheenjohtajakautensa päätteeksi kokoomuksen suurimmaksi eurovaalipuolueeksi. Viides perättäinen vaali, missä kokoomus on Kataisen johdolla Suomen suurin. Katainen voi lähteä Brysseliin hoitamaan uusia tehtäviä levollisin mielin.

Katainen sai omat suosikkinsa Stubbin, Pietikäisen ja Virkkusen EU-parlamenttiin. Lukuisissa tv-ohjelmissa Katainen esiintyi yhdessä Stubbin, Pietikäisen ja Virkkusen kanssa suurten yleisöjen edessä. Eija-Riitta Korhola kokoomuksen harjoittaman ilmasto- ja energiapolitiikan kriitikkona ei vastaavaa näkyvyyttä saanut. Tätä on politiikka ja Korhola pääsee nyt tekemään väitöskirjansa ilmastopolitiikasta loppuun. Tohtorina sitten ensi vuonna Stubbin joukkueeseen ja kokoomuksen kansanedustajaksi.

Kansa oli tyytyväinen ministeriensä työhön ja valitsi muut kuin Päivi Räsäsen europarlamenttiin.

Yleensä en arvostele ihmisten äänestyskäyttäytymistä, mutta nyt on ihmeteltävä Jussi Halla-Ahon massiivista äänimäärää. Tälläiseen menestykseen en olisi uskonut Halla-Ahon pääsevän.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
Toteutuneilla äänimäärillä eivät olisi saaneet kolmea meppiä, vaan demarien kakkosehdokas olisi niukasti pysynyt PS+KD:n kolmosehdokkaan edellä. Lisäksi vaaliliiton äänimäärä olisi ollut todennäköisesti hieman pienempi kuin kahden erillisen listan yhteenlaskettu äänimäärä ihan siitä syystä että ehdokkaita olisi ollut puolet vähemmän.
PS+KD -vaaliliitto olisi aiheuttanut vain sen muutoksen että Sari Essayah olisi noussut parlamenttiin ja Sampo Terho pudonnut pois.
En ole katsonut tarkkoja lukemia, eli varmaan on noin kuten sanot, jos vain olet ynnännyt lukemat oikein. Mutta demarien kyykkäminen yksimeppiseksi puolueeksi ei lopulta ollut kovin kaukana, tai vastaavasti Kokoomuksen neljäs paikka. Samapa tuo tietysti, näillä kuitenkin mennään. Kyse oli monille puolueille ja varsinkin ehdokkaille ensi eduskuntavaalien esinäytöksestä.

Vaaliliittoaihetta sivuten: Yleensä KD on osannut opportunistisesti luovia vaaleista toiseen vaaliliittojen kanssa. Sopiva vaaliliitto ja ankara äänten keskittäminen ovat yleensä johtaneet siihen, että ainakin Kristilliset saavat pajatsosta jotain takaisin. Ei toki aika. Kun Veltto Virtanen meni ekan kerran läpi eduskuntavaaleissa vuonna 1995, niin tämä onnistui pitkälle Kristillisten vetoavun turvin. Melkein kaikki Kristilliset äänestivät Leena Rauhalaa. Vaaliliitto takasi Hämeen Pohjoisesta yhden edustajapaikan, jota Kristilliset olivat tavoitelleetkin, mutta Velton yli 6000 ääntä riittivät viemään paikan Veltolle. Muistan tapauksen paremmin kuin hyvin. Harvoin vahingonilo on ollut yhtä aitoa, kun kristillisväki kompastui kengännauhoihinsa.
 
Olisi muuten mielenkiintoista laskeskella, miltä näyttäisi europarlamentti jos laskettaisiin pelkästään Suomen, Ruotsin ja Tanskan äänet...

Ihan ajatuksen tasolla siitä, että kuinka erilainen pohjoismainen äänestyskäyttäytyminen on verrattuna noihin keskieuroopan jättimaihin.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
En ole katsonut tarkkoja lukemia, eli varmaan on noin kuten sanot, jos vain olet ynnännyt lukemat oikein. Mutta demarien kyykkäminen yksimeppiseksi puolueeksi ei lopulta ollut kovin kaukana, tai vastaavasti Kokoomuksen neljäs paikka.

No, kyllä tuo muutos aika kauas kuitenkin jäi. Olisi vaatinut demarien kannatuksen tippumista tai kokoomuksen kannatuksen kasvua noin yhdeksän prosentin verran (äänimäärissä SD -17000 tai KOK +35000). Surkeahan SD:n tulos oli toki.

PS + KD -vaaliliitto ilman mitään muutoksia äänestyskäyttäytymiseen tai ehdokaslistoihin olisi tuonut tosiaan Essayahin ylös ja pudottanut Terhon. Lisäpaikasta tuo lista olisi jäänyt 5868 ääntä.
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Monella tapaa vaalit kertovat kansan lohduttomasta tilasta. Tahtoa olisi ollut helposti korkealla äänestysprosentilla pudottaa hallituspuolueet ojan pohjalle, mutta harva uskoi enään vaikutusmahdollisuuksiinsa. Nyt hallituspuolueet saivat kyllä merkittävästi takkiin, mutta valitettavan vähän potentiaalin verratuna. Tietenkin demarien alamäki lämmittää mieltä, mutta muuten tulokseen ei voi olla tyytyväinen. Kookomuksen liian hyvä tulos toki pääosin selittyy pääkaupunkiseudun perinteisellä väärin äänestämisellä, mutta minkäpä he synnynnäiselle vajavuudelleen voivat.

Euroopanlaajuisesti sentään saatiin pientä kapinaa aikaiseksi ja erityisesti Ranskan tulos on kertakaikkisen lupauksia antava. Väistämättä EU:n toiseksi suurimman jäsenmaan EU-kriittisen puolueen vaalivoitto äänimäärän nelinkertaistamisella täytyy vaikuttaa positiivisesti ja Brysselin typeryyksille voidaan toivoa saatavan jotakin rajaa. Harmi, vain että äänestysprosentti oli näin pieni. Jos se olisi ollut suurempi, niin kansan tahto olisi ilmennyt voimakkaammin liittovaltiota vastaan ja jo nykyistä kallista byrokratiaa voitaisiin alkaa purkamaan. Tavoitteena täytyy olla muuttaa EU valtioden löyhäksi liitoksi, (aidoksi unioniksi) eikä nykyisen kaltaiseksi tai pahemmaksi liittovaltioksi. Oikean suuntaista kehitystä siis, ainakin muualla Euroopassa, ja jossain määrin Suomessakin.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Olisi muuten mielenkiintoista laskeskella, miltä näyttäisi europarlamentti jos laskettaisiin pelkästään Suomen, Ruotsin ja Tanskan äänet...

Tuollasesta reaalilaksenta doxsista otetuna

EPP 17,4 %
S&D 23,9 %
ALDE 21,7 %
GUE/NGL 6,5 %
ECR 0,0 %
G/EFA 10,9%
EFD 13,0 %
NI 6,5 %
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
erityisesti Ranskan tulos on kertakaikkisen lupauksia antava.



Lupauksia antava? Lupauksia hajaannuksesta, sulkeutuneisuudesta, suvaitsemattomuudesta ja Euroopan hajaannuksesta… siis kaikkia niitä hyviä asioita jotka on aina Euroopassa johtaneet konflikteihin. Asia jonka takia EU perustettiin, jotta nää kansalliset intressit ja ahdasmielisyys ei aiheettasi konflikteja Euroopan sisällä.

Ja juuri Ranskassa, maassa jossa ensimmäisenä syöstiin monarkia valasta nyt meille Eurooppalaisille tärkeiden arvojen ajamana.

Veljeys, Vapaus ja Tasa-arvo

eiku marseljeesi soimaan
 

Stonewall

Jäsen
Suosikkijoukkue
RoKi
Lupauksia antava? Lupauksia hajaannuksesta, sulkeutuneisuudesta, suvaitsemattomuudesta ja Euroopan hajaannuksesta… siis kaikkia niitä hyviä asioita jotka on aina Euroopassa johtaneet konflikteihin. Asia jonka takia EU perustettiin, jotta nää kansalliset intressit ja ahdasmielisyys ei aiheettasi konflikteja Euroopan sisällä.

En minä usko hetkeäkään, että tästä mihinkään sulkeutuneisuuteen mennään, saatikka nyt suvaitsemattomuuteen. EU on vain syyllistynyt viimeaikoina ylilyönteihin mm. taloudellisten tappioden sosialisoimisessa, kokonaan ongelmista piittaamattomassa maahanmuuttopolitiikassa ja ylipäätään liikaa yksityiskohtiin puuttuvaa valtaa on valutettu Brysseliin. Kunnon vastareaktio tekee vain hyvää, jota unioni saadaan kammettua paremmalle tielle.
 
Suosikkijoukkue
Die Nationalmannschaft, Bayern München, HIFK
No, kyllä tuo muutos aika kauas kuitenkin jäi. Olisi vaatinut demarien kannatuksen tippumista tai kokoomuksen kannatuksen kasvua noin yhdeksän prosentin verran (äänimäärissä SD -17000 tai KOK +35000). Surkeahan SD:n tulos oli toki.

PS + KD -vaaliliitto ilman mitään muutoksia äänestyskäyttäytymiseen tai ehdokaslistoihin olisi tuonut tosiaan Essayahin ylös ja pudottanut Terhon. Lisäpaikasta tuo lista olisi jäänyt 5868 ääntä.
"Kauas" ja "lähelle" ovat varsin suhteellisia käsitteitä. Mitään jossiteltavaa ei tietenkään jäänyt, paikka suuntaan tai toiseen ei ollut aivan täpärällä tai jäänyt peräti tarkistuslaskennan varaan. Voi tuon silti muotoilla vaikka niin, että Kokoomus sai kolme paikkaa vahvalla marginaalilla, kun taas SDP pääsi kahden paikan kynnyksen yli joten kuten.

Rinne totesi jossain, että SDP on nyt saavuttanut kannatuslukujensa pohjan. Tämä on totta, mikäli puhutaan ajasta tästä taaksepäin. Tulevasta ei kukaan osaa sanoa varmasti mitään. Voisi kuvitella, ettei demareille luulisi olevan ylivoimaisen vaikeaa saada nostettua puolueen kannatusta edes muutaman %-yksikön verran näiden eurovaalien tasosta, siis messevillä vaalilupauksilla ja ehkäpä muiden sopivasti töppäillessä. Toisaalta kun Rinnettä katselee ja kuuntelee, niin herää kysymys onko aika ajanut SDP:n ohi. Rinteen lääkkeeksi tarjoamat ja ekonomistien varsin yksimielisesti tyrmäämät konstit olivat aika vanhaa perussettiä, ei puuttunut enää kuin markan devalvoiminen.
 
Henk.koht. annan kuitenkin tunnustusta Rinteen eiliselle esiintymiselle. On piristävää välillä kuulla, että tappio myönnetään julkisesti ilman kiemurteluja.

Lisäksi pidin Rinteen lausunnoista, mitä tulee työpaikkojen luomiseen. Hänen puolueensa on vain ollut täysin väärä kanava tuollaisen viestin saamiseksi eteenpäin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
En minä usko hetkeäkään, että tästä mihinkään sulkeutuneisuuteen mennään, saatikka nyt suvaitsemattomuuteen.

Tutustuppa vähän sen LePenin porukan aatoksiin. Lähinnä muistuttavat fasisteja. Ne ei todellakaan ole mitään demokraattipersuja...


EU on vain syyllistynyt viimeaikoina ylilyönteihin mm. taloudellisten tappioden sosialisoimisessa, kokonaan ongelmista piittaamattomassa maahanmuuttopolitiikassa ja ylipäätään liikaa yksityiskohtiin puuttuvaa valtaa on valutettu Brysseliin. Kunnon vastareaktio tekee vain hyvää, jota unioni saadaan kammettua paremmalle tielle.

Näinkin

paitsi maahanmuuttopolitiikan suhteen, joka on ollut toki piittaamatonta, mutta toisin kuin Persut ajattelee. Se on ollut piittaamatonta ihmisoikeuksien ja ihmisten elämien suhteen (pakolaiset hukkuu rajavartioiden toimesta välimereen), sekä sen suhteen, että pakolaistaakka on näillä välimerenmailla, joka johtaa siihen, että ihmisten, siis i h m i s t e n, annetaan hukkua paskat välittäen ihmisoikeuksista. Kuolkoon köyhät mutiasiet…

Puhumattakaan tilanteesta Suomessa jossa Halla-aho höpöttelee joutavia kestämättömistä pakolaisvirroista Suomeen (heh, 1800 viimevuonna vs. Ruotsi 24 000, mutta idiootteihin uppoaa, kun ne sattuu kadulla näkeen neekerin)
 

stunt cock

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Sharks, HPK
Monella tapaa vaalit kertovat kansan lohduttomasta tilasta. Tahtoa olisi ollut helposti korkealla äänestysprosentilla pudottaa hallituspuolueet ojan pohjalle, mutta harva uskoi enään vaikutusmahdollisuuksiinsa. Nyt hallituspuolueet saivat kyllä merkittävästi takkiin, mutta valitettavan vähän potentiaalin verratuna. Tietenkin demarien alamäki lämmittää mieltä, mutta muuten tulokseen ei voi olla tyytyväinen. Kookomuksen liian hyvä tulos toki pääosin selittyy pääkaupunkiseudun perinteisellä väärin äänestämisellä, mutta minkäpä he synnynnäiselle vajavuudelleen voivat.

Olenko tyhmä, yksinkertainen vai vajaa, kun äänestin Stubbia? En asu pääkaupunkiseudulla, mutta lähellä kuitenkin isoa stadia. Onko se typeryyttä, jos kannattaa Stubbin ja muun pro eurooppa osaston näkemyksiä? Olen varmaan "tyhmä merkonomi kaupan kassalta" (en väitä kaupassa työskenteleviä tai merkonomeja millään tapaa tyhmiksi), koska kannatan liittovaltiokehitystä. Kuka muuten oikeasti uskoo äärilaitojen populistien todella pystyvän parantamaan omaa tai lähimmäistensä elinolosuhteita? Toki esim humanitäärisessä maahanmuuttoasioissa jaan nuivan mielipiteen, mutta päsääntöisesti populistinen ajattelumaailma on melkoisen erilaista omaan ajatuksen juoksuuni nähden.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös