European Champions Cup, Pietari 2006

  • 48 744
  • 264
Suosikkijoukkue
Susanna Pöykiö
Tjaa-a, tuossahan tuokin turnee lähtee parin tunnin kuluttua käyntiin. Sinänsä hauskaa, ettei mitään buffia tästä ole, kuin Kalevan ja Kärppien toimesta tullut. Esimerkiksi jatkoaika.com ummistaa silmänsä sujuvasti tältä kiekkokoitoksilta, paitsi meidän forumin käyttäjien osalta.

Viime vuotisen reissun muistavat kaikki. Nyt on Kalevassa paukuteltu, että reissu/tappio teki joukkueesta yhtenäisemmän, jonka kautta mestaruuskin tuli. Ehken näin.

Itseä askarruttaa se, että joko nyt todellakin nähdään sitten Kärpät kentällä, eikä se HMV, mitä kovin useasti on tuolla Raksilassa vastaan tullut. Mitä ilmeisimmin tämä etappi kaudessa kiinnostaa kummasti, voitosta ja hyvästä sijoittumisesta kun tipahtaa mukavasti vaimon kauppareissuja varten pelimerkkejä tilille. Sekä tietenkin, onhan tämä sortin "showcase", niin seuralle itselleen ylpeänä esitellä (ainoina täällä toistamiseen) osaamistaan, kuin myös pelaajille tulevia palkka- ja sopimusneuvotteluja varten, kuka kenellekin seuralle sitten on menossa ensi kaudelle.

Parasta tässä ECC:ssä mielestäni on, että vaikka näitä muita joukkueita olisikin ollut mahdollista seurata (lähinä Frölundaa), ei välttämättä pysty sanomaan tarkasti, että miten joukkueet pelaavat toisiaan vastaan. Jokaisessa maassa kun on oma pelityylinsä, joten voimme vain mielenkiinnolla odottaa, miten eri tyylit ja joukkueet kohtaavat, mikä sopii kenellekin. Tuomarilinja, kuten Kalevassa (ehkä) otettiin esille, voi olla etukäteen ajatellen pieni murheenkryyni; millä säännöillä vedetään? Parasta mainostahan IIHF:lle olisi ollut, tuottaa NHL-tuomarit tuonne, jotka ovat varmasti puolueettomat, viheltävät paineettomina... sekä etenkin siksi, että tuota tulevaa tuomarilinjaa esiteltäisiin "parhaiden" eurooppalaisten joukkueiden mestaruusturnauksessa. Ok, offtopic, mutta pidän tuota hyvänä ideana.

Puntit ovat tasan, ei änärimiehiä, nyt punnitaan niin kassit kuin niiden kantokykykin. Peliä perkele!
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Jääkoneenkuljettaja kirjoitti:
Puntit ovat tasan, ei änärimiehiä, nyt punnitaan niin kassit kuin niiden kantokykykin. Peliä perkele!

Joo pari tuntia aikaa ja sitten se alkaa. Itselläni on vaarallisen selvä tunne, että Kärpät klaaraa tämän eka pelin hyvin.(yleensä kun on ollut tämä tunne niin tulee pataan)
Kahteen vuoteen Kärpät ei ole hävinnyt kun kerran tämmösen "pakkovoittaa" ottelun, ja sekin jatkoajalla Omskille. Uskon että Kärpillä on niin paljon kokemuksia tämän kaltaisista otteluista, että jo se tuo Kärppiä lähemmäs finaalia. Toki muutkin joukkueet ovat voittavia, mutta Kärpät on kuitenkin ainut joukkue joka osallistu näihin kekkereihin viime vuonnakin.

Jos vertaa Davosia joukkueena niin Kärpillä on mielestäni leveämpi taso. Kun jaksetaan painaa neljällä kentällä, niin tuskin vastustaja pysyy kovin hyvin mukana. Kysymysmerkkinä on myös tuomarilinja. Sehän voi olla periaatteessa mitä vaan.

Minkähän maalainen tuomari on eka pelissä?

JÄNNITTÄÄ!!!
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Alkas oleen "kisastudio" valmiustilassa : ) Reipas tunti ja kiekko tippuu.. Nyt alkaa sitte "tosipelit" kerta laakista, joten heti ekasta vaihosta ainakin 1110% lasissa !!!

Löytyskö jostain kokoonpanoja ??
 

IMATION

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pohjoinen, Canes
Viimeksi muokattu:

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Aika kova ykkösketju avausvastustajalla:

5 D GIANOLA Marc
78 D von ARX Jan
32 F HAHL Riku
79 F RIESEN Michel
83 F von ARX Reto

Hieno homma, että Hahl on mukana. Joskin puudutettuna, ei kylkiluumurtuma taida täysin viikossa parantua.
 

JoHHe

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, HIFK & R-M
Dodiin nyt se alkaa. Kyllä Davosin pitäisi olla heitto-pussi Kärpille. Saa nähä. Jutiakin alko jo olla ikävä..:)
 

Peacemaker

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Kyllä on komiat nuo Kärppien ECC-pelipaidat. Voi kun näkisi myös liigassa ....
 

JoHHe

Jäsen
Suosikkijoukkue
NYR, HIFK & R-M
Saukkonen liekittää. "Wilson on tuttu mies Bluesin organisaatiossa..Pelannut Bluesissa yli 300-NHL-ottelua."
 

Old TJ

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Miltäs siellä tuomarilinja näyttää? Itse en ekaa erää pääse vielä töllöstä tuijottelemaan niin nettiseurannan varassa. Ja sen varassa näyttäis ainakin kohtuu tarkalta kun lähes koko ajan jommalta kummalta kaveri häkissä. Ja vuorojoukkuein tietenkin tasapuolisuuden vuoksi...

11.50 2 min HC Davos 89. SUTTER, Fabian Holding
8.35 2 min Karpat Oulu 50. AALTONEN, Juhamatti Hooking
6.30 2 min HC Davos 2. HAUER, Brett Charging
3.26 2 min Karpat Oulu 62. TENKRAT, Petr Highsticking


Old TJ
 

Tumbi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Red Wings (Oilers), Liverpool, La Selección
Nollatoleranssi on virallinen tuomarilinja. Tämä siis Saukkosen suusta, joten pienellä varauksella. Hehkuttihan Anu jo Wilsoniakin kuten edellä mainittu...
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Huh huh, pääsimpä töistä kotia just sopivaan aikaan: juuri kun avasin tv:n, Lehtonen pamauttaa 1-0! Oli muuten seuraavassa yv:ssä Kukkonen pitkään vapaana maalilla, missä lie pakit seikkailleet. Toivottavasti ei tule toka erässä mitään tasoitusjäähyjä. Paidat on komeat!
 

Ping

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät
Olin kyllä pirun tyytyväinen keväällä kun ajattelin että maikkarin selostuksista pääsee eroon. Sitten kuitenkin parivaljakko palasi yllättävästi NHL2006:ssa ja nyt TAAS. Ajattelin että väännän nupit lounaaseen, mutta nyt he ovatkin alkaneet kuulostaa jopa hyviltä..pitäiskö olla huolissaan? Vaivaako mua joku kaipuu menneeseen kuten Venäjän vanhoja kommunisteja. ;)

Kärpät rulettaa .. 5-2
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
Kylläpä pelasi Pyörälä itselleen harvinaisen löysästi tuossa Davosin maaliin johtaneessa tilanteessa ja jätti kaverin maila vapaaksi.

En ekaa erää nähnyt, mutta ihmeellinen oli tämä toinen erä sikäli, että alkupuolella Kärpät vei peliä ihan miten tahtoi ja muutama huippupaikkakin siinä oli. Loppuerä taas oli lähes yhtä selvästi Davosin, lähinnä tietysti Kärppien kolmesta jäähystä johtuen, mutta myös tasakentällisin alkoivat ajoin saamaan otetta. Jännä kolmas erä tulossa.
 

Unkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liverpool FC
Kaksi erää takana, jännäksi meni. Davosilla vahvempia pelaajia vääntötilanteissa, Kärppien pitää luistella enemmän. Onhan noita maalipaikkoja tosin ollut, mutta jotenkin näyttää, että varsinkin hyökkäyksiin lähdöt on liian hitaita. Kun pannaan roikkukiekkoja kulmiin, niin sinne pitää myös mennä vauhdilla kaivamaan. Mutta kyllä se siitä!
 

kymppipaita

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, AcOulu, Liverpool, Barca
Davos pelaa hyvää jääkiekkoa. Hyvä ettei saksalaisia huolittu enää mukaan.
Hilleri on aika peto. Junno voisi jättää tarjouksen ensi kaudesta.
Toinen erä hieman tasaisempi kuin eka. Kolmannessa Kärpät todennäköisesti lisää vauhtia ja ratkaisee pelin. Tuomarilinja on hyvä. Vaikka näyttääkin välillä että hipaisukin riittää. Jutikin muisti vanhan "läheltä ylös...jne.".
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
kymppipaita kirjoitti:
Hilleri on aika peto. Junno voisi jättää tarjouksen ensi kaudesta.

Hiller on todellakin loistava. Pelasi viime kauden playoffseissa juuri tällaista peliä. Melkoinen tuhkimotarina vaikka onkin nuori kaveri. Parissa vuodessa noussut Sveitsin yhdeksi parhaaksi maalivahdiksi.

Peliä on muuten tuskaista katsella mikäli vaan sattuu olemaan Davosin puolella. Jutilta ja Saukkoselta puuttuu tänään sekin pieni puolueettomuus, mikä Mertarannalta löytyy.

Davos roikkunut hyvin perässä. Ei toki paperillakaan ole niin suuri altavastaaja kuin tässä ketjussa on annettu ymmärtää. Kuitenkin surullista, että pelintekijän paikan Joe Thorntonilta on perinyt Reto von Arx ja Rick Nashin korvaaja on Riesen...

Saa muuten Junno jättää Hilleville aika kovan tarjouksen.

Onko tälle turnaukselle muuta ketjua? Niin kuin yleisesti, eikä pelkästään Kärpistä.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Liikettä ja taitoa kentältä löytyy ja Kärpät pelaa ihan hienosti...

mutta tätäkö se Euroopan huippukiekko on? Tuomarilinjaukset on tietysti oma lukunsa, ns. nollatoleransseineen, välillä aika lapsellisilta vaikuttavia vihellyksiä. Tietysti, voisihan pelaajat jättää ajamatta ihollekin. Mitä ovat kyllä toteuttaneet. Yhtään ei taklata ja kamppailutilanteita ei juurikaan synny, ja jos syntyy, vihelletään jäähy. Jolloin palataan taas seisovaan erikoistilannepelaamiseen.

Kaksinkamppailut, taklaukset, intensiteetti ja väliin lämpöävät tunteet ovat aika tärkeitä mausteita pelissä. Muuten homma on tollasta hiihtelyä ja muniinpuhaltelua.
 

Mokela

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olipas mukavaa viihdettä. Vauhdikas peli ja tuomarilinja oli todella onnistunut.

Kyllä ottelun hahmot olivat herrat Kukkonen ja Bros. Kukkonen otti sitä isännän roolia alakerrassa ja Bros oli aivan uskomattomalla pelipäällä. Lepsuksi on miehen asennetta haukuttu, mutta näemmä kunnon peleissä sitten syttyy antamaan parastaan. Harmi ettei jaksa runkosarjan vääntöihin syttyä samalla asenteella. Noh, keväällä sitten ratkokoon mestaruuden meille.

Päivän lampaat olivat Mikkola ja Vallin. Uskomatonta sohellusta.

Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa.

EDIT: Taklauksia olisi tosiaan kaivannut enemmän. Tuomarilinja kyllä salli puhtaat taklaukset, joten siitä se ei jäänyt kyllä kiinni.
 

L. Paraske

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Suomi, Arttu Hyry, Hagaby Golf 2
No niin, homma hoidettiin lopulta kotiin parilla Brosin 5-3 yv-maalilla.

Tasakentällisin pelatessa ote siirtyi sitä enemmän Davosille mitä pidemmälle ottelu eteni, joten tyytyväisiä saadaan voittoon olla. Hienoa että Bros osoittaa pelimiehen merkkejä kovemmissa paikoissa. Kärpiltä suurin pettymys oli Pyörälä, jonka olen viimeksi nähnyt pelaavan noin vaatimattomasti debyyttikaudellaan 01-02.

Hyvä tästä jatkaa lauantaina Frölundaa vastaan ja silloin olisi hyvä jaksaa kaikki kolme erää. Ehkä siinä etua saadaan kun Frölunda pääsee vääntämään Davosia vastaan vasta huomenna. Ja hienolta näytti faniporukan meininki hallissa, lämmintä näytti olevan.

Piku on vissiin sitten "Jallu" tästä lähtien.
 

Solomon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mokela kirjoitti:
Olipas mukavaa viihdettä. Vauhdikas peli ja tuomarilinja oli todella onnistunut.

No joo. On se kumma, että kumpikaan joukkue, tuomarilinjaan hermostuttuaan, syyllistynyt protestointijäähyihin tai niihin puhuttuihin ylilyönteihin. Mutta kai tähän vaaditaan kentälle juuri Kärpät ja joku sveitsiläinen joukkue.

Tuomarihan oli johdonmukainen ja tasapuolinen, mutta nollatoleranssi ei diplomaattisesti sanottuna tällä kertaa ainakaan parantanut pelin viihdearvoa - ei, vaikka oma joukkue siitä paremmalla av-pelillään hyötyikin.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös