Ilmoitukset

Nimimerkkien Hatchetman ja sämpylä89 jo pidempään jatkunut laaduton "keskustelu" on aiheuttanut meille harmaita hiuksia koko alkukesän. Kärsivällisyytemme loppui nyt ja kumpikin on passitettu viikon huilitauolle.

Sulje ilmoitus

Europarlamenttivaalit 2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana Subbanisti, 02.05.2019 klo 16.33.

 1. Jussih Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kerho! Onko niitä muitakin?
  Lainaus:
  Toivottavasti lähitulevaisuudessa sellaisia lähtee kepun valtuuskunnan johdolla ulos säätytalolta. Hei halutaanko me tää hallitus? Ei, ei haluta.
   
  arvee tykkää tästä.
 2. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Pakon edessä. Jos Tsiprakselta olisi kysytty, Kreikka ei olisi mitään varsinaisia sopeutumistoimia tehnyt vaan vaatinut bail-outtia (mikä ei tietystikään muulle Euroopalle käynyt).

  Ilmaisin melko suoralla referaatilla sen, että Anderssonin mielestä oikeisto on pilannut Kreikan talouden ja vasemmisto korjannut. Tuo on lapsellisen dogmaattinen näkemys asioiden kulusta, minkä halusin myös tuoda esille.
   
 3. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Se on lapsellisen dogmaattinen myös toisinpäin, sekin kannattaa tuoda esille.
   
 4. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Mitä tarkoitat? Totesin aiemmin, että ongelmat ovat poliittisessa kulttuurissa ja pitkän aikavälin käytännöissä. Näistä ovat ensi sijassa vastuussa suuret valtapuolueet (PASOK, ND).
   
 5. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Asiahan ei ole näin yksiulotteinen kun sen esiin propagoit. Vaikuttavia tekijöitä on iso köntti, eikä ne ole noin yksisilmäisesti tulkittavia lainkaan. Vihreiden syyttäminen syytä, että pallon tila on mikä on, ei kyllä ole vakuuttavaa päättelyä, eikä se mihin vihreät pyrkii ole saksan sisäinen asia. Enää näissä asioissa ei voi kukaan lähteä siitä, että asiat, joiden vaikutus on globaali, olisivat kenenkään sisäinen asia. Saksan analyysissä, joka tuskin perustuu mihinkään vihreiden analyysiin kokonaisuutena, en varmaankin laskettu kustannustehokkainta tapaa edetä. Jenkkilä tietenkin bulvanisoi keskustelua sisäpoliittisista ja kauppapoliittisista syistään, suoltaen omaa fake newsiaan soppaa sotkemaan. Tätähän sivusin jo aiemmin kirjoittamassani ja tässä konkretiaa siitä.

  Jotenkin kirjoittamassasi huokuu strutsimaisuus, suljet venäjää pois pelilaudalta, mutta eihän se sieltä kuvittelemalla poistu, eikä todellisuus propagoimalla muutu. Siellä se tulee olemaan nyt ja huomenna, eikä noin lapsellisella ajatusmallilla ongelma mihinkään poistu, koskaan. Hupaisaksi kirjoittamasi menee siinä, että syytät vehkeilystä venäjän kanssa kaikkia niitä tahoja, jotka vehkeilevät vähemmän, kuin nämä todelliset diktatuurin hamuajat. Samalla se tietysti kuulostaa yhtä surulliselta tyhjäpäisyydeltä, kuin persujen saunapalvimainos. Valhe kuin valhe, tekosyy kuin tekosyy, kaikki kelpaa matkalla totalitarian.
   
 6. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Toki, en tätä tarkoittanut, sellaiseksi se vaan menee molemmin puolin katsottuna, jos asiat iskulauseiksi typistetään. Vanha politiikan taktiikka. Onhan tuossa sylttytehtaassa tonkimatta ja varmaan iäksi myös se, miksi pankit syytivät edelleen oravannahkaa Kreikkaan, vaikka kaikkien tiedossa jo oli, että Kreikka niitä ei kykene pois kuolettamaan. Pikavippi bisneshän tuosta mieleen tulee.

  Seuraava mojovan naurun paikka, vaikka naurettava asia ei olekaan, on Italian kaatuminen paikallisten persujen toheloimana. Saatamme seurata eurooppa tason käsien pesua ja syyttelyä, ellei persudiktatuuri ehdi maanosaa mediasta ja sananvapaudesta puhdistaa.
   
 7. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Sellaiseksi sen voi varmaan kokea.... Toki on jokaisen oma asia, pitääkö viiden tähden liikkeen politiikkaa, tavoitetta ja tulevaa mahdollista taloudellista katastrofia paikallisten persujen tohelointina.

  Osalle näyttää tulevan yllätyksenä vasemmiston hallitusvastuu Italiassa. Suosittelen esimerkiksi suomalaisen toimittajan ja tietokirjailija Anton Montin analyyseja Italian tilanteesta. Hänen mukaan aloitteensa menettänyt vasemmisto on herännyt viiden tähden liikkeen kautta, joka on jälkivasemmistolainen. Tuo termi on Montin, ja mielestäni erittäin osuva. Niinpä Italiassakin ollaan tilanteessa, jossa perinteinen oikeisto ja vasemmisto on menettänyt kannatuksensa, ja niiden populistiset heijastumat, Lega ja Viiden tähden liike, ovat muodostaneet hallituksen. Viiden tähden liikkeellä on suunnilleen samat suuret vaatimukset kuin Vasemmistoliitolla tai Vihreillä: vastikkeeton perustulo, suorempi demokratia, vihreää energiapolitiikkaa, raideliikennettä, autojen tila kapeammaksi, ilmastonmuutos sekä talous, joka ei perustu aineelliseen kasvuun, vaan laatuun. Hyvin samanlaista, mitä Rinne, Andersson ja Haavisto juttelevat.

  Vaikka Monti on taustaltaan suunnilleen ammattivallankumouksellinen vassari, Monti on erinomainen tiivistämään oleellisia asioita Italian politiikasta
   
 8. JypFabu Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jyp
  Lainaus:
  Juu, tuttua on tämä ja Montin mietteet. Mitä tuosta Italian tilanteesta olen perillä, näyttää kuitenkin siltä, että päsmärinä heiluu paikallinen persu, ellei Salvini sitten ole yllättäen vaihtanut leiriä.

  Kiinnität kirjoittamassasi kuitenkin huomiota ihan oikeisiin akuutteihin asioihin, näiden parissa osin pakosta askartelee paskartelee kaikki puolueet, eikä pelkästään Italiassa. Politiikan terveintä osaahan on se, että kyseenalaistetaan vallitsevia totuuksia ja käytäntöjä samalla keksiskellen uusia mahdollisia ja toimivia tapoja. Niistä ei millekään puolueelle mitään salaliiton ristiä niskaan saa vaikka miten vääntelisi. Italian taloushan on jo pidempään tiedetty valuvan pöntöstä alas, joten vähän banaalisti sitä asiaa itsekin käsittelin, oikeastihan, voi olla Salvini, joka mustan pekan kouraan saa, mutta silti nykymallin mukaan sen vikahan se on, kenen sylissä on mummon uurna väärin päin ja ilman kantta, vaikka tapahtumat taustalla olisivat mitkä.
   
  Andrej tykkää tästä.
 9. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  Salvini toki on toinen varapääministereistä. Toinen on viiden tähden valitsema. Pääministerinä on Conti, jota ei pidetä kummankaan ryhmittymän edustajana. Mutta se pointti tekstistäni oli vasemmiston vaatimukset Italiassa, jotka ovat merkittävästi samoja Suomessa. Kun konkurssista puhutaan, Italiassa lienee suhteessa sama tilanne kuin Rinteen Suomessa: hyviä lisämenoja on kahdeksan miljardia, mutta rahaa miljardi. Italiassa vasemmisto- ja oikeistopopulistit keksivät yhdessä keinon, mitä homma hoidetaan: otetaan rahat taikaseinästä. Taikaseinään kuului alkujaan mm. 780 euron kansalaispalkka (vassarit) sekä eläkeikän lasku 62 vuoteen (oikeisto).

  Muuten. Kun tuota populistista hallitusta kasattiin, Italian valtion tilintarkastaja kieltäytynyt allekirjoittamasta budjettiesitystä, jossa ei ole minkäänlaisia menoleikkauksia. Olisipa Suomella yhtä isänmaallinen tilintarkastaja Rinteen hallituksen vahtijana!
   
 10. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Eurovaalien pienpuoluetentti LIVENÄ TV1:llä.

  En usko, että kukaan pystyy katsomaan koko lähetystä pokkaa pitäen.

  Paavo Väyrynen ja maahanmuuttajia vastustava maahanmuuttaja DeWit ovat kaksi komediahahmoa jotka nykyään pääsisivät suoraan Kummeliin.
   
 11. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Argh. Tuo on melkoista komediaa. DeW:lle on ilmeisesti suoritettu lobotomia melko nuorena - heti syntymän jälkeen?
   
 12. Kilgore Trout Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ilves
  Lainaus:
  Haluatko miettiä sitä vaihtoehtoa, että Rinne olisi muuten kuin nyt, mutta hänellä olisi John F. Kennedyn karisma?
   
 13. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Sininen tulevaisuus siirtynyt pienpuolueiden piiriin
   
 14. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Pää meinaa tulla kipeeks joka kerta kun Li Andersson on äänessä. Vai pitäisi kaikkien EU-maiden hänen mukaansa edelleen nostaa maahantuolo-kiintiöitä reilusti seuraavien vuosien aikana. Meidän Ll-isa ihmemaassa :)
   
 15. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Pienpuolueista EU:sta ihan järkeviä näkemyksiä mm. Liberaaleilla. Ja Jari Niemelä johtaa hyvin. Jämäkkä.
   
  aurora borealis tykkää tästä.
 16. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Mitäköhän smurffit tekevät kun eurovaaleissakaan kukaan ei mene läpi?

  Kerätään kiukkua vähän vajaa neljä vuotta jossain luolassa kiroten kaikkia?
   
 17. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Muakin alkoi ärsyttää mutta sitten vaihdoin pienpuoluetenttiin.
   
 18. Mazaa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Karsinnat
  Kannattaakohan noista pienpuolueista yksikään yhtään mitään, kun kaikkea vain vastustetaan?

  Jos itse olisin tentin vetäjä, niin kysyisin kuka kannattaa kissojen tappamista demarityyliin, jos sillä pääsee europarlamenttiin.
   
 19. Wiljami Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
  Lainaus:
  Kyllä näistä älyllinen osasto kannattaa esim. työvoiman vapaata liikkuvuutta.

  Melkein naurahdin Paavon kuvaillessa etnonationalistista arvokonservatiiviklikkiä "edistykselliseksi". Edistäisi toki EU:n hajoamista ja Venäjän intressejä.
   
 20. Lert Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Punaiset paholaiset
  Lainaus:
  Kommunistit kertoivat kannattavansa mahdollisimman vasemmistolaista hallitusta, jotta kulukuri loppuisi.
   
  Mazaa tykkää tästä.
 21. Ikävänkantaja Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ikuiset sydämen jääriitteet. Elementti: Pimeä aine
  ME EMME KIROILE TÄSSÄ LÄHETYKSESSÄ. HYVÄ!
   
 22. Konsta Kepuli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Athletic Bilbao, Millwall FC, Pool,Saints
  Situ-mimmi tuo esiin joka toisessa vastauksessaan kuinka eräs toinen puolue on venäläismielinen. No, onpahan simppeli sanoma joka on helppo muistaa.

  Valitettavasti ei taida riittää situ-jytkyyn. Kai sitä synkkää tulevaisuuttaan voi noinkin terapoida eli yrittää tehdä hallaa entiselle puolueelleen. Tragikoomista touhua.
   
 23. Sniper Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Timo Suden kääntölämäri
  Lainaus:
  Sori, en oikein tiennyt mihin kohtaan vastaisin, niin otin sitten koko kirjoituksen:

  Mutta itsellä on käsitys joidenkin viikkojen takaa, että nykyinen hallitus sai Italian talouden ryhdistäytymään viime vuodesta ylöspäin vastoin kaikkia Brysselin ennusteita. Ja siinä ohessa oli Lega noussut vaaleista 17->30+ ja Viisi Tähteä laskenut 34->30-. Mutta ainakin omien muistikuvieni mukaan Lega ja EU yhdessä vastustavat tuon Viiden Tähden kansalaispalkkaehdotusta.
   
 24. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Melkoista viihdettä kyllä se. Huh! :D
   
  Lert tykkää tästä.
 25. Cobol Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit Suomessa
  Lainaus:
  EU haluaa Italian pysäyttävän velkaantumista, mutta eihän nämä vasemmisto- ja oikeistopopulistit sellaisesta innostu, vaikka pakon edessä lupasivatkin. Mitä tulee perustuloon tai kansalaispalkkaan, se on jo astunut voimaan. Tosin perustulo on suppeampi ja vastikkeellinen. Tuossa YLE:n uutinen:

  https://yle.fi/uutiset/3-10790316

  Italian taloudesta sen verran, että se vajosi syksyllä taantumaan ja oli siellä myös alkuvuodesta. Italian velat olivat suuremmat kuin koskaan. Esim Kreikan julkisen talouden velka suhteessa bruttokansantuotteeseen oli viime vuonna 181 prosenttia ja Italian 132 prosenttia. Italian talous on ollut surkeassa kasvussa parhaimmillaankin. Silti Italian hallitus on halunnut pitää kiinni vaalilupauksistaan, joista keskeisiä ovat perustulo/kansalaispalkka, tasavero, eläkeiän varhentaminen ja finanssipoliittinen elvytys talouskasvun voimistamiseksi. Menoja ei herkästi leikata, mutta EU:lle voi toki sellaisen luvata.