Euro Hockey Tour - Ruotsin Turnaus (LG Hockey Games)

  • 100 912
  • 321

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Vaikka Granlund nyt ei muuten ollutkaan niin hyvä tänään, niin kyllä tuollaisilla suorituksilla ollaan kuitenkin lähellä kisapaikkaa. Jäätävä suoritus tiukassa paikassa.

Tässä pelissä ei todellakaan loistanut, päinvastoin, mutta katsotaan nyt turnaus ensiksi. Olen vähän sen vanhan koulukunnan miehiä, etten valitsisi edes MM-kisoihin pelaajia "haistelemaan ilmaa" ja "hankkimaan kokemuksia". Ei kai se nyt mitään elämysmatkailua ole: pelipaikka pitää hankkia omilla ansioilla. Sitten jos on suurin piirtein tasan voimasuhteet kahden pelaajan välillä niin voi hyvin valita sen nuoremman.
 

Johannes

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, jääkiekko.
Hidas vauhti ja ei hirveästi liikettä käsissä tai vartalossa, mutta maalivahti hakee jotain Hasek-torjuntaa.

Granlund siis mokasi, mutta onneksi veska hyppäsi edestä pois. : ) Tämä oli päivän paras.

Itse ottaisin lukuisien poisjäämisten jälkeen Granlundin, Vatasen ja Hartikaisen kaikki mukaan mm-kisoihin, koska ei nuo vanhemmat pelaajat ole sen parempia kuin nuoriso ja sen jälkeen kannatta kokeilla ennemmin nuoria kuin ottaa mukaan sellaisia kolmekymppisiä, jotka eivät oikeastaan ole ihan mm-tason pelaajia, eikä heistä koskaan tule sellaisia. Itse asiassa tämän päivän pelin näytöillä Lehterä saattaa pudota joukkueesta, kun Immonen tulee sentteriksi kisoihin, mutta on tässä vielä kaikilla kaksi peliä aikaa antaa näyttöjä. Aaltonen oli tietysti loistava niin kauan, kun Suomen peli kulki. Jussi Jokinen oli tänään kehno ja veti vielä "rankin" ohi, varsinainen tähtipelaaja.
 

Valder

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No, voitettiinhan se ottelu kuitenkin rankuilla. Granlundihan sieltä nousi esiin ja aika kylmänviileällä ratkaisulla varmisti Suomelle voiton. Muuten ei jäänyt hänestä oikein ottelusta muuta mieleen, paitsi se selostajien mukaan "loistava poikittaissyöttöyritys".
Muita havaintoja oli Miettisen jonkinlainen fleguilu, Pihlstörm pelas hyvin, ykkönen pyöritti hyvin, mutta ei maaleja. Jokisella ehkä näkyi vähän tuo 3 viikon ottelutauko.
Mutta lisäksi täytyy vielä sanoa tuosta maikkarin kiekkotiimistä, että ihan hirveää kuraa.
"Loistava syöttöyritys Granlundilta!" "Aivan uskomaton yritys!"
Venäjä 3-1 vastahyökkäykseen ja maali.
Suomella useita maalintekopaikkoja ja selostaja selittää jostain säästä ja Maxista.
Vatasta ja Granlundia hehkutettiin joka hetki, vaikka eivät mitään ihmeitä esittäneetkään. Kun venäläinen koukki Granlundia ja otti typerän jäähyn, alkoi hirveä hehkutus siitä, miten Granlund onnistui hankkimaan Suomelle yv:n.

Muttajuu, hyökkäys näytti jo nyt ihan hyvältä, vielä kun sinne tulee näitä lisävahvistuksia niin pullat ihan hyvin uunissa. Puolustus oli aika tuuliajolla viimeisessä erässä.
 

Kynä

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Komeita rankkareita pistelivät kyllä Aaltonen, Kontiola ja Granlund. Isommanpuoleinen pettymys oli tänään Jussi Jokinen, jonka pitäisi olla Pekka Rinteen jälkeen Suomen MM-joukkueen suurin tähti, ja kantava voima.

Kolmas erä oli kaiken kaikkiaan kyllä katastrofaalisen surkea Suomen joukkueelta. Ihme oli, että tuosta rankkarikisaan asti selvittiin. MM-joukkueen maalivahteihin luotan täysin ja laitahyökkääjäkalustokin on jokseenkin kelvollinen. Hyökkäyspää nyt on lähinnä ykköspelintekijää vailla, kun ryhmästä löytyy tällä hetkellä kolme hyvää kakkos- ja kolme hyvää nelossentteriä.

Mutta se nyt on jokseenkin selvää, että tuo puolustus tulee aiheuttamaan vielä monelle harmaita hiuksia, ja paljon. Eipä joukkueesta löydy yhtään pakkia, johon luottaisin puolustustehtävissä täysin. Jaakola saattaisi sellainen olla, mutta meni sitten sekin loukkaantumaan tänään. Hirvittävää koomailua esim. Nummelinilta, Niskalalta, Vataselta ja Kuukalta tänään.

Edit. Kontiolalla ja Santalalla komeat aloitusprosentit, 70,59 ja 68,18. Hytösellä sen sijaan hullunkurinen 11,11%. Paras aloittaja, Jarkko Immonen, on sentään vielä reserveissä, että ei hätää tällä saralla.
 

Kaukosäädin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves 365 ja Real Madrid
Jäätävä suoritus tiukassa paikassa.

Jäätävä oli suoritus ja täysin onnistunut, mutta täysin merkityksettömässä höntsy pelissä. Tuo harhautus nyt ei ollut edes mikään hirvittävä veivi jonka onnistumismahdollisuus on 20% luokkaa. Tuo oli Granlundin perusharhautus jonka hän tekee yleensä aina. Itse en vielä noilla näytöillä ottaisi Granlundia kisoihin. Ei esittänyt mitään erikoista itse pelissä.
 

shutout

Jäsen
Jokisen yritys todella helppo torjuttava? Tuo sama vauhti päälle, lyhyt jarrutus ja äkäinen rannari tyhjään kulmaan on toiminut todella hyvin NHL:ssä. 50% sisään, kyllä kelpaa käyttää samaa liikettä.
 

Pottakameli

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Vaikka Granlund nyt ei muuten ollutkaan niin hyvä tänään, niin kyllä tuollaisilla suorituksilla ollaan kuitenkin lähellä kisapaikkaa. Jäätävä suoritus tiukassa paikassa.

No ei nyt varmaan yhden rankkarin perusteella kannata kisoihin ottaa? Tai edes kahden. Pitänee katsoa miten seuraavat ottelut menee, että voi kommentoida ketkä näintä kolmesta pitäisi ottaa kisoihin. Tämän illan perusteella ei oikein vi sanoa mitään.

Peli on kuitenkin asteen verran nopeampaa ja ensimmäinen peli meni varmasti totutellessa.

Granlund ehkä eniten "ongelmissa" vaikka ottelun rankkarista ratkaisikin...kannattaa silti katsoa miten seuraavat ottelu kulkevat. Hartikainen hoiti oman tonttinsa parhaiten ja teki hyvää perusduunia.

Kokonaisuudessan puolustus on aika heppoinen, kuten paperiltakin näkee...jo se että kokoonpanossa on KOLME tuollaista pikkupakkia on aika paljon.
 
Maailman Paras Jokisen Jussi näytti taas loisteliaisuutensa. Jäätävän kylmä ratkaisu rankkareissa. Muistaakseni olympiajoukkueessa ei ollut yhtään näin varmaa rankkarinvetäjää suuren yleisön mielestä. Onneksi sentään nyt on!
81gp 65 pts > 56 gp 38 pts

Eikun ainiin, Immonenhan pelas paljon kovemmassa sarjassa.
 
Suosikkijoukkue
Greek Philosophers
Ai, en tiennyt, että noita pelaajia arvostellessa piti vertailukohtana käyttää omia jääkiekkotaitojaan. HAIL EREMENKO!

Lopeta nyt se paskanjauhanta. Eremenko pelasi tilanteen väärin, mikä johtui siitä, että hän ei malttanut odottaa Granlundin aloitetta. Mikä taas johtui siitä, että Granlund malttoi kylmäpäisesti odottaa Eremenkon reagointia vaikka ajoi melkein tämän syliin.

Jos maalivahteja tämän päivän pelistä otteiden perusteella arvostellaan niin kyllä Tarkki oli korvienväliosastolla selvästi Eremenkoa jäljessä.
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Ai, en tiennyt, että noita pelaajia arvostellessa piti vertailukohtana käyttää omia jääkiekkotaitojaan.

Ei tietenkään tarvitse mutta rankkaritilanne on sellainen jossa katsojan on ihan mahdotonta nähdä kuinka hyvä harhautus lopulta on. Taino siitähän sen näkee jos veskari saadaan pelattua totaalisesti ulos, mutta silloin moni puusilmäisyyttään kaataa sen maalivahdin piikkiin.
 

Sateentekijä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Anaheim Ducks - pelaajista: Joe Sakic
Vaikka Granlund nyt ei muuten ollutkaan niin hyvä tänään, niin kyllä tuollaisilla suorituksilla ollaan kuitenkin lähellä kisapaikkaa. Jäätävä suoritus tiukassa paikassa.

Ai rankkarimaali tarkoittaa automaattista paikkaa kisoihin?

Granlundilta tosiaan jäänkylmä ratkaisu, tyylikästä kertakaikkiaan. Mitä itse pelaamiseen ottelussa tulee, niin kevyttä kamaahan Granlund on vielä aikuisten MM-tasolla, nimenomaan fyysisesti. Vatanen jää myös vääntötilanteissa jälkeen. Vatasen harmiksi Suomella on jo kiekollisia pakkeja tyyliin Nummelin, Niskala ja Salmela.

Vatasen ottaisin kyllä vähintään seitsemänneksi puolustajaksi. Granlundista en kyllä valitettavasti näe suurta hyötyä Suomelle, mikäli Suomi aikoo menestyäkin. Tuo liike ei vaan todellakaan vakuuta. Lisäksi Granlundilla on jo kova kisakuorma tältä kaudelta.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Tarkki roikotti räpyläänsä siinä ryssän ylämummo maalissa. On se paska.

Helvetti vieköön jätkät, Granlund teki hienon maalin. Se siitä.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Täällä nyt on paljon kommentteja Granlundin ja Vatasen puolesta sekä vastaan. Ensimmäinen miesten maaottelu alla niin melko vaikea vielä sanoa mitään. Toinen pelasi puolustajan peliminuutit ja toinen ihan ok minuutit hyökkääjälle ensimmäiseen maaotteluun. Nyt mielestäni on kuitenkin tärkeintä, että kummallakin maaottelut avattu. Kaverit nuoria ja molemmilla näkyi kieltämättä voiman puute, sekä myös jännitys tms. ensimmäisessä pelissä. Lauantain ottelun jälkeen olemme viisaampia. Toivoisi myös ettei kavereita katsottaisi siten mitä joukkuetta itse kannattaa vaan maajoukkueen kannalta.

Ottelu oli hyvin kaksijakoinen. Ensin Suomi hallitsi ja sitten vei Venäjä. Taisi Aaltonen pelata itsensä kisoihin, kuten Tarkkikin kolmoseksi. Lauantaina mielenkiintoinen ottelu. Joutuu selviämään huomisesta ylös melko aikaisin, kun peli pelataan jo päivällä.

-FNM-
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Itse asiassa tämän päivän pelin näytöillä Lehterä saattaa pudota joukkueesta, kun Immonen tulee sentteriksi kisoihin, mutta on tässä vielä kaikilla kaksi peliä aikaa antaa näyttöjä.

Tämän päivän näytöillä se on kyllä Santala joka sieltä lähtee.

Nuorista pitää todeta, että ajoittain yllättävänkin hyvää peliä, mutta papua puuttuu selkeästi. Edellinen siis Vatasesta ja Granlundista. Hartikainen teki varsin onnistuneen imitaation näkymättömästä miehestä, onko se sitten hyvä vai huono puolustavalle laitahyökkääjälle?
 
Tämän päivän näytöillä se on kyllä Santala joka sieltä lähtee.

Nuorista pitää todeta, että ajoittain yllättävänkin hyvää peliä, mutta papua puuttuu selkeästi. Edellinen siis Vatasesta ja Granlundista. Hartikainen teki varsin onnistuneen imitaation näkymättömästä miehestä, onko se sitten hyvä vai huono puolustavalle laitahyökkääjälle?
Edelleenkin, miksi pitää sentterin lähteä, jos sentteri tulee tilalle? Tuossa on kuitenkin sen verran laadukkaita senttereitä, että korvaavat paremmin laitureina nuo jotkut pelaajat.
 

Ck

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Toronto Maple Leafs, NHL suomalaiset
Ai, en tiennyt, että noita pelaajia arvostellessa piti vertailukohtana käyttää omia jääkiekkotaitojaan. HAIL EREMENKO!

Riittää kun ymmärtää jotain maalivahtityöskentelystä. Tämä ei ole mitään pleikkari lätkää. Huvittavinta on, että ihan mitä tahansa Granlund tekee, niin jostain tulee näitä arvostelijoita, jotka kertovat kuinka helppoa olisi tehdä sitä ja tätä ja ei ollut kummoinen suoritus jne. Huoh.

Muuten itse ottelussa Vatanen ja Granlund pelasi minusta ihan positiivisen pelin verrattuna muihin pelaajiin. Jos taas katotaan siitä näkökulmasta, että kaverit on vasta 18-vuotiaita, niin ihan on ihan huikeata, että yleensä pelaavat tuolla, pelaavat noin hyvin ja vielä ensimmäisessä ottelussa. Mielestäni ei ole yhtään liioteltua tämä kaikki hehkuttaminen, sillä vastaavia pelaajia ei ole Suomelta tullut iäisyyksiin. Sen lisäksi vielä tulossa on Hartikainen, Pulkkinen ja mahdollsesti vielä Rajalakin. Ei se Venäjän Tarasenkokaan mitään ihmeellisyyksiä esittänyt, kuten ei aikaisempina vuosina Ovechkinkaan MM-kisoissa ennen varaustaan.

Katsotaan nyt rauhassa kaikki harjoitusottelut läpi ja sitten vasta lopulliset tuomiot, mutta itse ottaisin heidät mukaan jos pysyvät 5 vs. 5 kyydissä, koska ylivoimassa heistä on jo todellista hyötyä.
 

Schadowan

Jäsen
Hienoja rankkarimaaleja, mutta kyllähän tuo Eremenko oli aivan järkyttävän huono. Ei paljoa tarvinnut päätä heilauttaa niin kaveri oli jo perseellään maalissa. Granlundilta standardikynä, joka on vissiin mennyt joka kerta tällä kaudella? Varmaa työskentelyä. Eikun Riksman torju paikallispelissä kerran. No anyway...
 

Lampinen

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP ja Jere Lassilan joukkueet
81gp 65 pts > 56 gp 38 pts

Ei näyttänyt auttavan superkausi Jokista rankkareissa. Uskomatonta miten noin hyvä pelaaja pystyy epäonnistumaan tämmöisissä höpöhöpö-peleissä. Ylivoimaisesti Suomen parhaalle nhl-pelaajalle pitäisi EHT-pelit olla helppoa kauraa. Vai eikö Jokista vaan huvittanut nyt pussittaa?
 

Somn

Jäsen
Suosikkijoukkue
ÄSSÄT, Ilves
Ensimmäiseksi maajoukkuepeliksi junnut vetivät ihan hyvin. Virheitä tuli, mutta myös positiivisia asioita tuli tehtyä ja virheistähän tietenkin opitaan. Varmasti jatkossa ensikertalaiset tulee parantamaan pelejään, sillä jännitys varmasti vaikutti pelaamiseen ja vastassa oli vielä Euroopan paras joukkue. Ihan hyvät mahdollisuudet ainakin kaksikolla Granlund ja Vatanen tuntuu olevan kisoihin.

Pelissä tuli 2 ja 3 erän lopulla varsinkin pakeille todella helppoja virheitä, enkä todellakaan muista koska niitä näin montaa olisi nähnyt. Puolustukseen olisi kyllä hyvä saada pari kokenutta ja varmaa puolustajaa, mutta mistä nekin nyt tähän repisi?

Aaltonen pelasi todella hyvän pelin ja ihmettelen suuresti jos hän kisoissa ei pelaisi.
 

-Niks-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit.
Ei näyttänyt auttavan superkausi Jokista rankkareissa. Uskomatonta miten noin hyvä pelaaja pystyy epäonnistumaan tämmöisissä höpöhöpö-peleissä. Ylivoimaisesti Suomen parhaalle nhl-pelaajalle pitäisi EHT-pelit olla helppoa kauraa. Vai eikö Jokista vaan huvittanut nyt pussittaa?

Jussi "jäätyy jäätyy" Jokinen säästelee kisoihin, onhan sen oltava niin kun selostaja spedet niin sanoi.
 

-FNM-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
81gp 65 pts > 56 gp 38 pts

Eikun ainiin, Immonenhan pelas paljon kovemmassa sarjassa.

Ja tämän ottelun vertailuun piti vetää Immonen mukaan? Onko näin ettei JYP-kannattaja saa antaa pyyhkeitä siksi, että Immosen kaltainen ns. keskinkertaisuus on Jyväskylässä pelannut? Ja katsot vielä kotipaikkani niin saat lisää vettä myllyysi.

Mielestäni Jussi Jokinen oli hyvä puolet ottelusta ja alussa todella hyvä. Sen jälkeen alkoi ehkä pelaamattomuus näkymään. Kuten Jokinen itsekin sanonut niin nämä ottelut tulevat hyvään saumaan, koska edellisestä ottelusta on jo sen verran aikaa. Itsekin tosin odotin Jussilta rankkarissa enemmän, mutta otantana on nyt yksi laukaus tällä kauden maajoukkueessa. Odotankin siis tulevia rangastuslaukauskisoja ja tiedän, että JJ on niissä todella hyvä.

-FNM-
 

Jazerman19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Masan Massiivinen, sympatiat Leafs
Hieno rankkarimaali Granlundilta, sillä hän osasi käyttää Eremenkon yltiöagressiivisen pelaamisen edukseen malttamalla ja "antamalla" Eremenkon tavallaan pelata itsensä ulos tilanteesta, jonka jälkeen nopealla sivulle vedolla kiekko maaliin. Venäjän kannalta on tietysti helpottavaa se, että jatkossa Bryzgalov hoitaa nuo tärkeiden pelien rankkarit, jos niihin rysyt mm-kisoissa joutuvat.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Olipa viihdyttävä peli kaiken kaikkiaan! Suomi dominoi ensimmäisen puolikkaan, Venäjä jälkimmäisen ja jatkoajalla mentiin taas tasapäin. Ilya Aaltonen oli kyllä pelin paras pelaaja omiin silmiin, on se vissiin Lahdessa kehittynyt :) Ykkösketju näytti vaaralliselta, muttei saanut paikoista sisään, JJ:lläkin peli yllättävän hyvin hallussa pitkästä pelitauosta huolimatta. Maalejakin varmasti nähdään tulevissa peleissä.

Nuoriso-osastosta eniten vastuuta saanut Vatanen oli turhankin näkyvä, ihmeellistä kompurointia kriittisillä hetkillä, kulmaväännöissä aika lapanen. Ei vielä MM-joukkueeseen, mutta EHT-tasolla varmasti pärjää jo näillä avuilla. Hartikainen täytti roolinsa, Granlund jäi turhan näkymättömäksi itse pelissä. Saapa nähdä, mitä tulevat pelit tuovat tullessaan, mielellään näkisin kyllä lisää tämän kolmikon suoriutumista.

Rankkareissa suomalaisilta upeaa suorittamista, ei mahda Eremenko osata lentokentälle pelin jälkeen. Loistavat veivit kolmikolta Aaltonen, Kontiola, Granlund. Granen kylmäpäinen ratkaisu sai jopa spontaanit naurut intoamaan kotisohvilla, kyllä se vetää kovalla itseluottamuksella! Yllättäen etukäteen varmimmat Juice (NHL:n top 3) ja Numppa (NHL:8/10) pettivät, mutta tänään pärjättiin ilmankin.

Mielenkiinnolla seuraan joukkueen rakentumista, välivuoden ratkaisut ovat nekin omalla tavallaan erittäin mielenkiintoisia.

81gp 65 pts > 56 gp 38 pts

Eikun ainiin, Immonenhan pelas paljon kovemmassa sarjassa.

Elä ruoki rölliä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös