Itse kun käyn yhdessä tietyssä ravintolassa muutamia kertoja vuodessa syömässä, niin tilaan aina alkupalaksi valkosipuli-pekoni-etanat voissa. Voi piru kun on hyviä.
Itsekin vastasin ehdottomasti kyllä. Herkkua. Tämä pekonin mainitseminen tässä toi oikein veden kielelle. Itse toki mielelläni aina rakennan sapuskan sotkematta, eli jos etanapannussa vs-voissa paistaa herkkupalat, niin sitten rinnalle rapea pekoni, myös persiljapohjainen pesto on hyvä. Ja mistä nyt hyvä setti syntyy. Kapris ei ole huono.
Noista luonnon poiminnoista voin kertoa, että useita kertoja tuli laitettua viinimäkikotiloita, kun asuin alueella, jossa niitä kartanoaikojen vuoksi vilisti puutarhoissa riittävästi. Siis erinäiset aatelissuvut olivat tuoneet niitä kasvatettavaksi, ja tietty myös nautinnon lähteiksi. Hyvä jauhokuuri, ja sitten parin päivän paasto (siis kotiloille, ei minulle), ja ei kun pannulle.
Sen tietenkin ymmärrän, että saksalaistyyppisen kulinaarisuuden yms. puritanistit ( lue: scholl) eivät pidä hyvänä ravintona muuta kuin schnitselit ja bratwurstit, niin ja hapankaalin.
Ne kun ovat sitä gurmeeta. (gourmet, suom.huom.)