Osaa( suurta) ei saa edes rahaporkkanalla osallistumaan näihin, saati sitten pelkän yhteisöllisyyden varjolla. Varsinkaan kun tuo on jatkuvaa toimintaa, eikä yksittäisiä tempauksia.
Tuskinpa tosiaankaan yhteisöllisyyden nimissä kovinkaan moni olisi valmis talkoilemaan kotimatseissa viikoittain. EU:n kohdalla juniorijoukkueita on kuitenkin niin monia, että 10-15 vanhemman ryhmä per joukkue korkeintaan pari kertaa kauden aikana olisi ehkäpä se realistisempi skenaario. Ja jos tehtävät liittyisivät järjestyksenvalvontaan, seuralle ei pitäisi olla ylivoimaista järjestää esimerkiksi järjestyksenvalvojakurssia junnujoukkueiden talkoilijoille (ja mikä ettei muillekin vapaaehtoispohjalta toimiville) - näinhän sitä muuallakin Suomessa toimitaan.
En nyt tarkoita, että tämä olisi mikään avain onneen, mutta varmasti tervetullut lisä monen junnujoukkueen varainhankintaan, joka samalla yhteisöllistäisi perheitä EU:n taakse. Tokihan Espoossa on vanhempia, joille on kokolailla yhdentekevää, maksaako juniorin kausi tonnin, kaksi vai kolme, mutta rohkenenpa ns. "sisäpuolisena" väittää, että suurimmalle osalle perheistä tällä on väliä. Ja itse asiassa aika paljonkin! Näin ollen tarjontaa varmasti tulisi, jos EU tähän loisi mahdollisuuden.
Nyt useammastakin lähteestä asioista lukeneena ja kuulleena alkaa kuitenkin valitettavasti haiskahtaa siltä, että EU:n ongelmat on aika monta kokoluokkaa vakavampia. Niin kovasti kuin haluaisinkin nähdä uuden uljaan ja yhtenäisen espoolaisen kiekkoyhteisön synnyn ja nousun, alkaa usko loppua tulevaan jo ennen kuin se ehti kunnolla noustakaan. Tästä johtuen puheet yhteisöllistämisestä osallistamalla menevät itselläni enemmän kategoriaan "näin olisi toimittu jos asiat olisi haluttu tehdä fiksusti".