Espoo United kaudella 2016–2017

  • 500 349
  • 1 784

Hartza

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo
Jos nyt vähän eilisestä pelistäkin. Hire kommentoi seuraavasti:

"− Joukkuetta koetellaan. Ensin hävittiin pelejä huonolla pelillä ja nyt hyvällä pelillä. Kärsivällisyys oli tänään teemana, ja sitä pystyttiin pitämään lähes 60 minuutin ajan. Peliitat kamppaili hyvin. Koko ajan ollaan menossa parempaan suuntaan, tällä pelillä pystyy voittamaan pelejä, Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen uskoo."

Omiin korviin kuulostaa ihan samanlaiselta kuin Hantta Virran lätinät reilu vuosikymmen sitten. "kyllä nyt meidän poikia koetellaan, hyviä oltiin mutta ei osattu vielä voittaa". Fakta on, että Hirvonen ei ole riittävän pätevä valmentaja vastuurooliin. Kuten Virta, mennee ihan hyvin jonain kakkosena tms tsempparina.

Tuo kertoo vaan siitä, ettei olla lähelläkään ammattimaisuutta mitä urheilulliseen puoleen tulee. Toki aika harva tuota tällä hetkellä ammatikseen tekeekään. Ammattilainen ei selittele tappioita, vaan käyttää senkin energian ja ajan toiminnan kehittämiseen. Omasta mielestäni joukkue ei mitenkään erityisen hyvin pelannut, vaan tappio oli täysin ansaittu. Hantta on hyvä esimerkki selittelystä. Jostain syystä tulee mieleen myös herra nimeltä Ted Sator...
 

E

Jäsen
Suosikkijoukkue
K-Espoo

Tai sitten on lapsellista uskoa kaikki, mitä Jussi IS:ssa kertoo ja seurata suurta johtajaa yhdessä lammaslaumassa. Ei kai kukaan meistä ole niin lapsellinen? Tai että ryhmäpaine ajaisi hallille, koska vaimo on sitä mieltä, että tämä on hyvä juttu? Sehän se vasta olisi lapsellista.

Jätetäänkö tämä nyt tähän, vai haluatko Hartza oikeasti vielä vääntää?
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Tuli lauantaina käytyä "vahingossa" katsomassa tuo Peliitat peli. Ihmetystä herätti ilmoitettu yleisömäärä joka oli 1095 ja paikalla ei varmasti ollut vaivautunut 800 enempää. Surkean näköistä kun nämä oli ripoteltu vielä tasaisesti ympäri hallia. Pitkä on matka kuljettavana että edes alakatsomot olisivat täynnä ja hallissa kuuluisi muutakin kuin pelaajien huudot.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Surkean näköistä kun nämä oli ripoteltu vielä tasaisesti ympäri hallia. Pitkä on matka kuljettavana että edes alakatsomot olisivat täynnä ja hallissa kuuluisi muutakin kuin pelaajien huudot.
Täsmälleen samaa mieltä. Samoin ihmetytti kuinka Peliittojen pari tyttöystävää (?) huusi kovempaa kuin koko EU:n fanikatsomo.
 

Turisti

Jäsen
Suosikkijoukkue
Naisten lentopallomaajoukkue
Yllättävän nihkeästi on season lähtenyt EU:lla käyntiin. Toisaalta - ei sitä Roomaakaan päivässä rakennettu.

Tilastojen takaa. Tehtyjä maaleja vain 2 per/peli. Esimerkiksi Jokipojat mättänyt keskimäärin 3,9 per/peli. Päästettyjä maaleja 3,2 per/peli.

Tehottomuus vaivaa - jos EU saa maalihanat auki eli 3-4 maalia per/peli, niin eiköhän niitä voittojakin ala tulla.

41 peliä jäljellä eli 123 pistettä jaossa.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
Surkean näköistä kun nämä oli ripoteltu vielä tasaisesti ympäri hallia
siis ihmiset istuvat minne haluavat kun varsinaisia paikkoja ei tarvi noudattaa. Kummaa olisi jos kaikki istuisivat samassa ryhmässä.
Tuhat syksyn Mestis peleissä on ko sarjatason kärkiluokkaa. Odottiko joku että olisi se 2,5K kuten Liiga peleissä ?

Hyökkäyspeli kärsii kun ei ole varsinaisia senttereitä kuin yksi (Kaijonmaa) ja se paras on klesana. Hyökkäyspään aloitus% kun katsoo pelistä toiseen niin lukema on sellaista 20-40.
Miksi ei ole hankittu enempää senttereitä vai onko laskettu että Kimi pelaa puolet pelistä ?
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Oli miten oli, mutta yli tuhatta tuolla ei ollut ja kun nämä olivat levittäytyneet vielä ympäri hallia niin minkäänlaista tunnelmaa on aivan turha kuvitella syntyvän. Peli on paskaa, tunnelma olematon, Mestis ja yleinen asenne Unitedia kohtaan luovat kyllä toimiston väelle suuren haasteen houkutella uusia katsojia Metro-areenalle. Lisätään vielä tähän että Jussin toiveissa oli ensin 2000 katsojaa/peli, mutta oli ilmeisesti korjannut tuota 1500.
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
No eipä niissä Blues peleissä joissa oli alle 3K ilmoitettu (ai niin silloinhan se ei voi pitää paikkaansa eli oli reilu 2K) aina ollut tunnelmaa kun halliin menee 6K.

Joo asiat voisivat olla paremmin mutta parempi tämäkin kun ei mitään. Maistuupahan paremmalta sitten kun eletään ns parempia aikoja kun on käyty pohjalla.
 

Tonnikala

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Täsmälleen samaa mieltä. Samoin ihmetytti kuinka Peliittojen pari tyttöystävää (?) huusi kovempaa kuin koko EU:n fanikatsomo.

Kertoo varmaankin siitä, että EU:lla ei ole vielä faneja vaan katsojia. Jotta katsojista saadaan faneja pitää yhdessä päästä kokemaan jotain. Pitäisi esimerkiksi näistä vaikeuksista päästä yli ja voittojen tielle. Aika näyttää toimiiko se, jos siihen pystytään.

Kuten joskus aiemmin pohdiskelin skenaarioita potentiaalista yleisömäärää: voittoja tarvitaan alkuun, jotta saadaan yleisö kiinnostumaan uudesta seurasta. Ihmiset haluavat voittoja ja näistä rakennetaan seuran tarinalle pohja ja ansaitaan myöhempien alamäkien aikainen tuki. Tämmöinen kompurointi alkukaudesta on melkein pahin skenaario minkä olisi voinut keksiä yleisön Unitedmistamisen kannalta.

EDIT: Ja siksi, mielestäni pelaajabudjetin / pelaajamateriaalin olisi tullut olla mestistasolle ylivoimainen, myös suuren budjetin uhallla. Sillä on suurempi tappio olla tässä tilanteessa, kuin voittojen tiellä isolla budjetilla, vaikka joidenkin mielestä rahan käyttäminen on aina sama asia kun tuhlaaminen. Veikkaan, että alkukompurointi ja siitä aiheutuvat imago tappiot yms. voivat vaikuttaa EU:n maineeseen pidemmällä tähtäimellä ja vaikeuttaa katsojien/fanien hallille saamista tästä eteenpäin. Veikkaan, että katsojien saaminen hallille voi olla seuraavana kuukautena monin verroin haastavampaa kuin alkukaudesta.

PS. Itsekkään en ole vielä EU kannattaja, pelkkä katsoja vain. Ajan kanssa asia voi muuttua, mutta tällä hetkellä kiinnostus on aika nollassa.
 
Viimeksi muokattu:

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Joskus muistan käyneeni Hippoksella katsomassa Akatemia - SaPKo peliä jossa toinen puoli katsomosta oli kokonaan suljettu. Vaikka katsojia ei ollut paljon niin ne saatiin tiiviimmäksi kun istuivat kaikki samalla suoralla....voisi olla kokeilemisen arvoista muissakin isommissa halleissa.
Katsoin Fanseatilta lauantaisen pelin ja ilahdutti ihan poikien puolesta nähdä pari pikkupoitsua heiluttamassa lippuja Bluesin paidoissa. Kaikki eivät ole masentuneet...
 

oka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen kiekko
SaPko pelin jälkeen Hire:
"Luulotauti vaivaa edelleen tässä joukkueessa. Samojen asioiden kanssa tässä ollaan painittu koko alkukausi, espoolaisten Hirvonen harmitteli"
Eli ns perinteinen, koutsi pyytää yrittämään enemmän. Toisinsanoen, koutsin mielestä joukkue luulee itsestään liikoja.

Tässä on vähän muutakin kuin pelkkä yrittämisen taso. Kärkipelaajien taito ei riitä vastustajille, ainakaan tässä pelisysteemillä.
Tuon jauhaminen koutsin toimesta on lopun alkua. Ajan mittaan kasvaa ns tappi päähän ja se näkyy jo kehonkielessä, kuten tänään.

Pakaslahti vois urh.toimenjohtajana tehdä jotain.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Hire on nyt nähty. Mitä Summanen puuhaa, sillä olisi ainakin auktoriteettia. Tai no, sitä pelätään. Ja ihan syystä. Mutta jos toi sukkasillaan hiihtely jatkuu, niin tässä alkaa maltti mennä rauhalliseltakin mieheltä. Muutos tarvitaan. Meillä on vittu sentään ammattijoukkue, suurin osa vastustajista elää vielä äiskän luona viikkorahoilla tai harrastavat jääkiekkoa kun sillai saa kavereita. Missä on kunnianhimo, missä palo, missä aggressiivisuus? Halu voittaa, anybody?
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Saisikohan Lehterän valmentajaksi? Tässä nähdään miten tosissaan EU on tällä kaudella, pelaillaanko vai halutaanko voittaa.

En edes ymmärrä kuka on voinut Hirvosen valmentajaksi valita. Luulisi yhdellä keskustelulla olleen selvää, että Hire ei ole vastuuvalmentaja.
 

Veltto Sergei

Jäsen
Suosikkijoukkue
Sympatiat paholaiselle
Summasta tuskin Mestis motivoi ja jos Lehterän ja JS:n suhteita koskevat huhut pitävät paikkaansa, niin tuskin Lehteräkään on realistinen. Tomi Lämsähän taitaa edelleen olla vapaana Pelicanspotkujen jälkeen ja luulisi motivaatiotakin löytyvän, sillä mitä enemmän aikaa kuluu, sen vaikeampi Lämsän on työllistyä.
 
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo.
Espoo Unitedin alku on ollut todella surullinen. Luonnollista on, että joukkueen kokoaminen ja taustatyöt on tehty kiireessä, mutta ihan näin huonoon alkuun en itse ainakaan uskonut. Eniten harmittaa, ettei ottelutapahtumaan ole panostettu yhtään eikä pelaajia ole tuotu mitenkään esiin. Videohaastattelut ja pelaajaesittelyt loistavat poissaolollaan eikä muutenkaan ole mitään tarkuntapintaa tuohon seuraan. Ei paljon vaadi panostusta että seuraa tuodaan lähemmäs potentiaalisia kannattajia, joita kuitenkin Bluesin savuavilla raunioilla on.

Sosiaalisen median kanavat sekä tiedotus ylipäänsä on hoidettu vasemmalla kädellä ja kiireessä. Korisjengillä on sentään pääsponsori Nesteen logo paidassa, mutta lätkäjengiltä sekin puuttuu. Toimari Olli Arolla on kyllä paljon hommia, jottei tästä kaudesta ja koko seurasta tule täydellinen pannukakku. Eikö siihen auta yhtään se, että Unitedia valmentaa mies, jolla on vähemmän auktoriteettiä kuin juomapullolla.
 

Murkula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Maajoukkueet,Tappara,NY Rangers,Juniori- SaPKo
Eikä siellä valmenna pelkästää Hire. Mukana on Martikaisen Saku jonka muistan SaPKon huonoimpana valmentajana lähihistoriassa.
En tiedä miten tuohon eiliseen suhtautuisi. EU oli yhden erän paljon parempi ja kaksi jälkimmäistä paljon huonompi. Kumman kurssi siinä oleellisemmin muuttui, vaikea sanoa.
Kaikenkaikkiaan sekaisin se peli on. Monta helvatun kertaa tulivat hyökkäysalueella 1vs.3 tai 2vs4 tilanteeseen. Pitää olla melkonen guru että niistä hyökkäyksistä selviää maalipaikkaan asti.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Enää ei voi mennä minkään kiireen taakse selittelemään. Tuolla rosterilla pitäisi pärjätä Mestiksessä, vaikka jätkät olisivat vasta pelipäivän aamuna tavanneet. SaPKo -ottelun kahdessa viimeisessä erässä kaikki tekeminen oli näennäistä. Vetoja ei blokattu, taklauksia ei nähty jne. Toisin sanoen meillä on käsissämme munaton ringgettejengi. Hameet päälle, saatana.
 

Kiekoton

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Україна
Tuossa on 29.10 jälkeen näemmä hieman pidempi tauko peleissä. Eiköhän siinä ole se valmentajan vaihdon paikka.Sopivasti noin neljännes runkosarjasta takanakin, joten aikaa on ollut.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Jo liigatasolla pitää olla jotain extrakiinnostavaa että jengi jaksaa vaivautua katsomoon. Mestiksessä haaste moninkertainen. Värittömän koutsin johdolla tappiosta toiseen neppaileva joukkue, kaikesta mahdollisesta oheistoiminnasta riisuttu ottelutapahtuma ja hallin ruoka- ja juomatarjonnan surkea hinta-laatusuhde. Nämä seikat eivät varsinaisesti auta asiaa.

Enpä ole itsekään tuonne hallille syyskuisen TuTo-matsin jälkeen eksynyt enkä oikein keksi syitä miksi eksyisin jatkossakaan. En vaikka Hirschovits ja Valavuori sanoisivat minullekin että heillä on nälkä. Tilatkoon pizzan.
 

NatKingCole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Avoin kilpailu
Samaa rusettiluistelua se oli SaPKonkin peli neljä vuotta sitten Martikaisen valmentaessa, etenkin syyskaudella. Sit joulutauon jälkeen pelisysteemiä joko yksinkertaistettiin tai joukkue lopulta oppi sen, ettei sentään karsintoihin pässit joutuneet. Joukkueesta oikein huokui sellainen munattomuus. Pelaajat enempi törmäili omiinsa kuin taklasivat. Jos oli Sinkkosen aikana taktiikka liiankin simppeliä, niin kyllä sitä ennemmin katsoi kuin sitä junnuvalmentajan sekokiekkoa.
 

MrBluus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Espoo Unitedin alku on ollut todella surullinen. Luonnollista on, että joukkueen kokoaminen ja taustatyöt on tehty kiireessä, mutta ihan näin huonoon alkuun en itse ainakaan uskonut. Eniten harmittaa, ettei ottelutapahtumaan ole panostettu yhtään eikä pelaajia ole tuotu mitenkään esiin. Videohaastattelut ja pelaajaesittelyt loistavat poissaolollaan eikä muutenkaan ole mitään tarkuntapintaa tuohon seuraan. Ei paljon vaadi panostusta että seuraa tuodaan lähemmäs potentiaalisia kannattajia, joita kuitenkin Bluesin savuavilla raunioilla on.

Sosiaalisen median kanavat sekä tiedotus ylipäänsä on hoidettu vasemmalla kädellä ja kiireessä. Korisjengillä on sentään pääsponsori Nesteen logo paidassa, mutta lätkäjengiltä sekin puuttuu. Toimari Olli Arolla on kyllä paljon hommia, jottei tästä kaudesta ja koko seurasta tule täydellinen pannukakku. Eikö siihen auta yhtään se, että Unitedia valmentaa mies, jolla on vähemmän auktoriteettiä kuin juomapullolla.

En kyllä itsekään osannut odottaa näin kovaa ja pitkää kurimusta edes alusta. Odotin kyllä, että voi tulla pieni suvanto, josta sitten noustaan, koska materiaali on vähintäänkin hyvä. Nyt suvanto on ollut hieman turhan pitkä ja nousun merkkejä ei hirveästi ole havaittavissa. SoMe + muu uutisointi on jäänyt todella taustalle, kun ilmeisesti organisaatiossa on keskitytty yhteistyökumppanuuksiin. Eikö tämäkin olisi helpompaa, kun näkyvyys olisi edes välttävällä tasolla? Kyllähän nuo heikot otteet ja mediapreesensin puutos jo itsessään vaikeuttavat seuran integroitumista espoolaiseen urheilupiiriin.

SaPKo-matsiin oli Nesteen logot saatu paitoihin, joten sikäli saatu se asia pois päiväjärjestyksestä.
 

-pasi-

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Jo liigatasolla pitää olla jotain extrakiinnostavaa että jengi jaksaa vaivautua katsomoon. Mestiksessä haaste moninkertainen. Värittömän koutsin johdolla tappiosta toiseen neppaileva joukkue, kaikesta mahdollisesta oheistoiminnasta riisuttu ottelutapahtuma ja hallin ruoka- ja juomatarjonnan surkea hinta-laatusuhde. Nämä seikat eivät varsinaisesti auta asiaa.

Varsinkin kun tainnut sieltä puuttua se ainoa tähtipelaaja Hirso useammasta kotipelistä, sekään ei voi olla näkymättä yleisömäärissä vaikka hyviä ovatkin olleet yleisömäärät mestistasolle.

Ehkä tuo nyt hieman vaatisi rahaakin enemmän panostettavaksi jos haluaa että yleisöä löytää hallille ja menestystä enemmän tulee. Muutama liigataustan omaava pelaaja ja ehkä uusi valmentaja.

Näin jälkikäteen näyttäisi että tuliko joukkue lian myöhään mukaan sarjaan, olisiko esimerkiksi vuoden odottelu tai Suomi sarja ollut parempi vaihtoehto. Suomisarjassa toki kustannukset olisi ollut melkein samaa tasoa, mutta ihmiset ei olisi odottanut vielä mitään ja olisi asioita saanut rauhassa pistää järjestykseen ennen mestistaipaletta. Toki edelleen uskoisin että joukkue taistelee mestaruudesta vielä tälläkaudella, mutta kohta alkaa olemaan se hetki että pitää varmaan rahaa enemmän pistää likoon että sitä tulee. Toki järkevän oloisesti joukkue on rakennettu, mutta ehkä se vaatisi lisää terävimpään kärkeen vielä nimiä. Jotain täytyisi tehdä että nousua tulee. Käänös pitäisi kohta tulla tai pudotuspelitkin alkaa karata.
 

Blågula

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Tämä seura näyttää ulospäin lähes apaattiselta. Joukkue häviää ilta toisensa jälkeen, eikä kukaan oikein tunnu välittävän millään lailla - poikkeuksena muutamat aktiivit Twitterin puolella joidenka alkuinnostus näyttäisi taantuneen talvimasennuksen puolelle.

Seurajohto näyttäisi hyväksyneen sen että iso osa Blues-faneista (väitän että valtaosa, eikä pelkästään kulman ydin) on jäänyt kotiin eikä edes yritä houkutella heitä takaisin. Ihan reilu peli sinänsä, mutta kannattaisiko houkutella jotain muita asiakkaita tilalle?

Toistaiseksi seuran myynti & markkinointi näyttäisi ihan perus-Jussilta. Sen sijaan että tuote laitettaisiin vimpan päälle kuntoon ja paketoitaisiin kivasti, jonka jälkeen myyntiin ja markkinointiin voi panostaa kunnolla, asiat tehdään vasurilla ja kompensoidaan sillä että otteluihin pääsee enemmän tai vähemmän ilmaiseksi. Strategia joka toimi huonosti jo Bluesin aikoina, ja taitaa istua tähän aikaan vielä heikommin.

Henkilökohtaisella tasolla tämä kaikki on oikeastaan ihan ok. Vielä pari kuukautta sitten olin vähän puun ja kuoren välissä - seura herätti ainoastaan negatiivisia tunteita, mutta joukkue tuntui hyvältä ja mielenkiintoiselta. Ensimmäisissä otteluissa tuntui vähän hassulta olla muualla kuin hallissa, nyt siihen on jo tottunut eikä vieroitusoireita juurikaan ole.

Kaikki puheet jostain uudesta ja paremmasta näyttäisivät nykytiedon valossa paskapuheelta. Seura on teflonilla pääällystettyä muovia, sydäntä ei ole, ottelutapahtuman ja oheispalveluiden kohdalla ollaan ilmeisesti menty vielä heikommalle tasolle ja kun peli kaiken lisäksi on paskaa niin onhan siinä aika murheellinen kokonaisuus.

Tällä menolla kun jatkavat niin on helppo ennustaa että ykköseen noussut FC Honka on espoolaisen urheilun uusi ykkösnimi.
 

Jambo78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Jyp
Onko laskelmoitu että ei kannata panostaa tähän Mestis kauteen? Jos nousu Liigaan on jo sovittu ja aikomus on panostaa vasta ensi kaudeksi?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös