Espoo Blues kaudella 2014–2015

  • 147 446
  • 665

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Artem Iossafoville loppukauden mittainen sopimus. Lähde: Blues.
 

EEspoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoolainen jääkiekko & Leijonat
Artem Iossafoville loppukauden mittainen sopimus. Lähde: Blues.

Jees, ei kyllä hirveästi sytytä tää hankinta. Komeat on tehot mestiksessä, mutta viime kaudella 8 ottelua liigassa kiikareilla. No toivottavasti vastaa huutoon ja iskee myös liigassa komeat tehot.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Komeat on tehot mestiksessä, mutta viime kaudella 8 ottelua liigassa kiikareilla.
No noista puolet oli kriisijoukkue Kalpassa jossa suurin osa pelaajista veti kiikaritehoilla. Ja se toinen puoli Summasen Hifkissä jossa taisi pelata hajavaihtoja nelosessa. Sikäli ihan mielenkiintoista on kuitenkin se että Artem Iossafov sai heti diilin kun taas Korhonen ja Naaltonen joutu hakemaan sopparia try-outin kautta. Ilmeisesti Artem Iossafovilla on Ahon hyväksyntä kun häntä ei vain lainattu hätäavuksi Kiekko-Vantaalta. Mutta kyllä mä hartaasti toivon että Artem Iossafov on vain krapulalääke jolla sinnitelään siihen asti kunnes se 6kk veroraja tulee jolloin hommataan se oikea vahvistus.
 
Viimeksi muokattu:

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Blues päästi tänään ensimmäiset alivoimamaalit kotipeleissä (4. kotipeli). Lukko teki YV:llä 3 maalia ja joka kerta tärkeä alivoimapelaaja Mikko Kuukka istui boxissa. Jyrki Aho pohti asiaa myös lehdistötilaisuudessa.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
mikä kyllä olikin todella koruton lehdistötilaisuus. Tunnelma on tässä lähes kuin Kaurismäen leffasta https://www.youtube.com/watch?v=MtHqNdpn4Ck

Sarjataulukkoa katsomalla havahduin siihen että nuo kaksi pistettä olivat oikeastaan vähintä mitä eiliseltä sopi odottaa. Perjantaina taas pitää ottaa kolme pojoa. Helppoa se ei ole koska vastassa on Sport, jonka tilanne alkaa olla jo niin tukala että laittavat taatusti kaiken peliin. Asennejoukkue ei ole mikään helppo vastus.

Positiivisimpia eilen olivat kakkos- ja kolmosketjut. Hyvä että molemmat saivat onnistumisia.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Esa Pirnekselle oli näköjään Kärpät Suomessa se ykkösvaihtoehto, joten ihan hyvä että massi-Essi ei sitten Bluesiin päätynyt.

Mutta Artem Iossafov on siis jo iskenyt kahdessa pelissä 1+1 tehot joka nyt on 2 pistettä enemmän kuin mihin toi Kärppien Nicolas Deschamps on liigassa pystynyt. Henk.koht en näille Deschamps spekulaatioille lämpene yhtään kun tuntuu että tää on näitä tapauksia jossa pohjois-amerikkalainen pelaaja on tullut takki auki Europaan pelaamaan. Jos kaverilla on ollut ongelmia Marjamäen kanssa asenteensa kanssa, niin kyllä mä uskon että ne samat ongelmat syntyy varmasti myös Ahon kanssa. Omaan nenuun siis haiskahtaa että Deschamps olisi pomminvarma floppi myös Bluesissa. Ellei Kärpät nyt maksa 96% prosenttia Deschampsin palkasta niin turha tässä on auttaa Kärppiä heidän floppihankinnan palkanmaksussa. Fiksumpaa on koittaa onnea jonkun Aholan vonkaleen kanssa kun mielestäni Honejseksiä lukuunotamatta on onnistunut hankinoissan hyvin.
 
Suosikkijoukkue
Seksi-Lasse
Deschamps (tai joku muu)

Ei tietenkään suoraa sopimusta loppukaudeksi vaan try out esim. seuraavaan maaottelutaukoon asti loppukauden optiolla. Nämä nyt saatavilla olevat ovat noita muualla flopanneita (Deschamps Kärpissä, Tessier Sportissa, oliko vielä Ipassa joku). Artistirajan jälkeen on sitten mahdollisuuksia katsella laajemmalla sihdillä.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Nämä nyt saatavilla olevat ovat noita muualla flopanneita (Deschamps Kärpissä, Tessier Sportissa, oliko vielä Ipassa joku).
Ilveksessä oli Hurtubise jonka liike ei kuulema riittänyt alkukaan liigaan. En kyllä ymmärrä mitä liigajumbosta paskana pois potikttu Tessier voisi Bluesiin tuoda vaikka suunnileen samoilla sijoilla ollaan. Toki veisähän se joltain Lahtiselta ainakin vähäksi aikaa pelipaikan jos ei mitään muuta. Pahimillaan tollainen puolivaloilla pelaava try-out ukko vain sekottaisi Bluesin peliä ja pilaisi joukkuehenkä. Hyökkääjiä on lukumäärällisesti just nyt tarpeeksi että saadaan kokoonpano kasaan joten nyt tarvitaan ehdottomasti laatua. Ja vaikka se try-out ukko nyt olis vain vähän aikaa niin eipä Bluesilla taida liikaa rahaa olla joten turha mun mielestä sitä on ainakaan noihin kolmeen ukkoon käyttää.

Ja kun kerta just uutisissa oli just juttua siitä että KHL:lässä on 10 jengiä maksuvaikeuksissa niin se voi tarkoittaa myös sitä että kohta on laadukkaita ukkoja etsimässä jostain duunia. Tämä varmaan samalla tarkoittaa sitä että tuskinpa Kantolaa minekään KHL:lään karkaa, kun kerta jos kohta ilmaseksi saa laatu pelaajia niin miksi maksaa siirtokorvauksia.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Pari kommenttia illan Sport-ottelusta.

Paskin Blues vuosiin. Tuollaista paskaa ei saa selvinpäin katsoa. Turvallisempaa ajaan 2 promillen humalassa kuin tilassa, jossa tuollaisesta ottelsta lähdetään.

Ajoitus

Pelaajat huitelevat siellä täällä eri tahdissa ja eri suuntiin. Kellään ei ole käsitystä mitä pitäisi tehdä.
Huolellisuus
Syötöt lähtevät jatkuvasti sekunnin myöhässä ja yllättäen, silloin on jo myöhäistä. Syötön vastaanotot ovat huolimattomia eikä kiekkoa saada kunnolla haltuun.
Itseluottamus
Sitä ei ole kuin Giliatilla ja Zamorskylla. Kaikki muut paskovat housuun joutuessaan kentälle. Noiden kahden lisäksi yhdelläkään pelaajalla ei ole edes aikomusta olla vaarallinen. Mirokin on kuin varjo menneisyydestä. Jotenkin tuntuu, että jätkät näkevät vain maalivahdin, mutta eivät maalia. Ainakaan kukaan ei hakeudu maalille.
Aloitukset
Voitettiinko ensimmäinen aloitus kolmannen erän alkaessa ajassa 40:00?

Hyvä esimerkki kahdesta ensimmäisestä oli Sportin ensimmäinen maali. Karvauksessa ei ollut tasapainottavaa pelaajaa. Pakit olivat omalla sinisellä ja hyökkääjät vastustajan ringetteviivalla. Pitkä roiskaisu poikki kentän ja Blues-pakki (Malmivaara?) pelaa huolimattomasti yhdellä kädellä eikä saa syöttöä poikki. 3 sekuntia myöhemmin Sport johti 1-0.

Töitä joukkue tekee kovasti. Tuolla työmäärällä hölmöläiset olisivat saaneet valon kannettua sisälle taloon. Se ei kuitenkaan riittänyt kiekon viemiseen maaliin.

+ Zamorsky on pirun kova pelaaja, mutta menee aivan hukkaan. Kukaan muu ei ehdi reagoimaan hänen tekemisiinsä ja kundi on ihan yksin.
- Malmivaara kuntoutukseen. Ensimmäinen tavoite saada jalka suoraksi, koukkuun ja taas suoraksi alle minuutissa. Tämän jälkeen takaisin jäälle.
- Makkoselle sama. Kaveri katsoo spurtatessaan omia varpaitaan kuin keskittyen "nyt oikee, sit vasen ja taas oikee". Mitä helvettiä!?
- Märkä-Simokin on tainnut viettää enemmän aikaa terassilla kuin salilla. Se jätkä ei ehdi mihinään.
+/- Issafov on taitava, mutta lienee liigan hitain pelaaja. Joukkue, jossa on ajoitukset kunnossa voisi hyötyä hänestä paljonkin. Nyky-Blues ei niinkään.

Muistetaan kuitenkin, että kaikki pelaajat näyttäisivät paremmilta, jos pelitapa olisi hanskassa. Aho sanoi jo kesällä, että vaihtuvuutta on liikaa ja se näkyy varmasti. Tätä peliä ei kuitenkaan sillä selitetä. Paljon pistän tästä fiaskosta suoraan Ahon piikkiin. Muutenkin ärsyttävä jätkä.
 

Chris Sharma

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Suomen maajoukkue, Nationalelf
Olemattomaan pelitapaan liittyvät ongelmat ovat asia sinänsä mutta mitään pelitapaa ei voida toteuttaa, jos ei pelata täysillä. Joo, Blues tekee töitä kovasti mutta samalla asenteella kuin kaupungin virkamies arkisin klo 8-16.
Gilliati ja Zamorsky tosiaan erottuivat selvästi tänään, muut näyttivät laumalta puukäsiä ja osa myös puujalkaisilta. Oikeasti karmeen näköistä ja samaa mieltä Nikkarin kanssa, että Paskin Blues Vuosiin.
 

Shayne

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vihreäpaitainen mies & Petun pelistragedia
Nyt ollaan varmaan vaan treenattu kovaa ennen marraskuun alun maajoukkuetaukoa.
 

K.Nuget

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo, Kiekko-Espoo, Blegi United
Pari-kolme hyvää kotimatsia hifkiä vastaan kaudessa ei pelasta tätä jengiä. Periksiantamattomuudesta ja tahdosta ei ole merkkiäkään. Se mua vituttaa taas kerran enemmän kuin se että meillä ei ole 400k laschereita tai änärin ykköskierroksen varauksia.
 
Voitettiinko ensimmäinen aloitus kolmannen erän alkaessa ajassa 40:00?
Tämäkin hyvä huomio, kertoo paljon millä tavalla joukkue oli jäälle lähtenyt.

+ Zamorsky on pirun kova pelaaja, mutta menee aivan hukkaan.
Onhan hää aika hyvä pelaaja mutta itse kutsun miestä nimellä: Zamorsky "(viiva)vedot ei mene maalille asti" dominoija. Jokuhan täällä Zamosta ennusti jotain "dominoijaa", oliko jopa koko liigan pakki sellaista.. no minä ainakaan en allekirjoita. 5 peliä, 1+0, yksi maali maaliviivalta tehtynä, 0 syöttöpistettä liigassa jossa niitä jaellaan oikein anteliaasti. -2 tehot, jos tasataan statseja enemmän pelanneiden puolustajien kanssa, niin Zamo on kutakuinkin Seppälän tasoinen, vähän parempi. Jää selvästi O'Connorin ja Rantakarin taakse pisteiden valossa about samoilla teholukemilla. Dominoija?

Paljon pistän tästä fiaskosta suoraan Ahon piikkiin. Muutenkin ärsyttävä jätkä.
Touche. Samaa olen itsekin jo jonkun aikaa miettinyt ja kiroillut. Aho ei näköjään saa tasaista suoritusta pelistä toiseen joukkueesta. Muutenkin pelitapa on kauheeta kuraa, karmeeta katseltavaa kun ei edes ole sitä männävuosien ajokoira-asennetta. Plastinen sekasikiö Blues.


Gilliati ja Zamorsky tosiaan erottuivat selvästi tänään, muut näyttivät laumalta puukäsiä ja osa myös puujalkaisilta. Oikeasti karmeen näköistä ja samaa mieltä Nikkarin kanssa, että Paskin Blues Vuosiin.
Sama. PBV. Giliatilla kyllä riittää menohaluja mutta eihän sen pelityyli sovi ollenkaan Ahon pelikirjaan, josta seuraa se, että ainakin henkilökohtaisesti on rasittavaa katsoa miehen yksin vetämistä. "Ketjuntappaja" Giliati. Yksi paskimmista hyökkääjistä Liivikin, Makkosen (voi että tätä ukkoa, ei mikään onnistu) ja Sailion kanssa tehotilastossa. -4 kun taas esim. Mirolla on +5 (paras) ja melkein samat pisteet.

Nyt ollaan varmaan vaan treenattu kovaa ennen marraskuun alun maajoukkuetaukoa.
:D Haha. Tosiaan. Kohta sieltä varmaan tulee kommenttia "ikuinen kakkonen (yksi mestaruus ylivoimaisella materiaalilla melkein hävitty "tolppa sisään/ulos" kudilla)" Marjamäen tyyliin: "henkisesti joukkue on aivan loppu".

Periksiantamattomuudesta ja tahdosta ei ole merkkiäkään. Se mua vituttaa taas kerran enemmän kuin se että meillä ei ole 400k laschereita tai änärin ykköskierroksen varauksia.
Sama täällä. _Melkein_ ihan sama vaikka tulisi turpaan lähes koko ajan kunhan vain asenne ja yritys olisi kohdallaan.
 

Blöö

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, Blues, Kiekko-Espoo
Nyt on kyllä hillosilmällä selityksen paikka. Tänään ei toiminut kenttäpelissä mikään. Je että mua vituttaa se, että jos kerran uudet ylivoimakentälliset eivät toimi lainkaan, niin sitten ne vaan nysvää siellä. Mitään ei muuteta. "Ei siis toimi? Siispä jatkamme näin."
-Aaltonen on entinen lupaus tämän matsin perusteella.
-Iossafov ei löydä ketjukavereitaan.
-Korhonen roikkuu joukon jatkona. Ei saa maalia mistään.
-64, voi luoja...
-12 minuuttia "ylivoimaa", vitsien vitsi.
+Nieminen
+Giliati ei ottanut tyhmiä jäähyjä.
+Näin Sportin liigamatsin paikan päällä 39 vuoden tauon jälkeen.
Nyt on Bluesilla kasvojen pesun paikka. Vaikka Blues olisi ottelun itselleen kääntänytkin, niin en olisi moisesta nysväyksestä nauttinut. Onneksi seuraavaan kotimatsiin on liki kaksi viikkoa. Juuri nyt mua ei saa hallille.
 
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
En tiedä enää itsekään miksi mä tänne kirjoitan. Mun olennaisin pointti on, että nyt olisi seurajohdon ja valmennuksen viimeinen aika todeta, että se mitä tehdään ja miten joukkue pelaa A) Ei toimi B) Ei ole viihdyttävää katsoa C) Karkoittaa loputkin fanit

Tämä on kumminkin viihdebisnestä ja täällä alkaa nyt mielestäni näkyä se, että monet ketkä ovat pitkään sietäneet tätä paskaa alkavat saada tarpeekseen. Mitä pitäisi tapahtua, että homma kääntyisi? Huonompaan suuntaan ei voi enää mennä, niin mitä jos...

- Pelikirja uusiksi eli ihan sama mitä teette, vittu kokeilkaa jotain! Miten HPK voi olla noin korkealla noilla resursseilla, ottakaa mallia sieltä!
- Yv-uusiksi täysin ja voi aloittaa sillä ettei nelosketjun jätkät pelaa yvtä missään itseään kunnioittavassa jengissä
- Maalivahtipeluutus tasaisemmaksi, koska Nieminen ei ole pystynyt voittamaan matseja yksin kuten viime kaudella
- Alisuorittajille monoa ja yksi pelintekijä vahvistus sisään, valtamerilaivakin tarvitsee vähemmän tilaa käännökseen kuin Hirso joten yvssä kaikki ratkaisut pystytään vastustajan toimesta lukemaan jo hyvissä ajoin. Ainoa mihin pystytään on joku neppi siniviivalta

Mut hei tehdään sitten fyrkkaa tällä, eli satanen pitkävetoa jokaiseen Bluesin matsiin vastujan voitosta. Seuraavasta matsista voi aloittaa.
 

jani#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Poissa.
Tero Lehterä....

Eikös Aholle tehty juuri joku jatko sopimukseen?? Taitaa olla liian kallis ratkaisu kenkiä Aho ja ottaa Tertsi tilalle..

- Pelikirja uusiksi eli ihan sama mitä teette, vittu kokeilkaa jotain! Miten HPK voi olla noin korkealla noilla resursseilla, ottakaa mallia sieltä!
- Yv-uusiksi täysin ja voi aloittaa sillä ettei nelosketjun jätkät pelaa yvtä missään itseään kunnioittavassa jengissä
- Maalivahtipeluutus tasaisemmaksi, koska Nieminen ei ole pystynyt voittamaan matseja yksin kuten viime kaudella
- Alisuorittajille monoa ja yksi pelintekijä vahvistus sisään, valtamerilaivakin tarvitsee vähemmän tilaa käännökseen kuin Hirso joten yvssä kaikki ratkaisut pystytään vastustajan toimesta lukemaan jo hyvissä ajoin. Ainoa mihin pystytään on joku neppi siniviivalta

Kaikki muut on ihan hyviä, mutta toi alisuorittajien kenkiminen: Ensinnäkin pitäis kenkiä puolet joukkueesta ja toiseksi, mistä siihen ukot tilalle? Jonkunhan siellä on kait pelailtavakin?? Ahon pelitapakin on varmaan ihan hyvä jollain toisenlailla kasatulla joukkueella,mutta tää jengi joka on jouduttu kursimaan kasaan niistä mihin rahat riittää on tohon täysin väärä. Iso virhe oli myös Hirson sainaaminen, pelinopeus ei vaan riitä. Ja viimeiseksi: Ei taida yks hyvä pelimies riittää korjaamaan joukkueen esitystä. Aiemminkin olen sanonut, ja sanon taas että olis ehkä ihan hyvä ja kaikkein halvin ratkaisu ottaa joku kallonkutistaja avuksi keskustelemaan pelaajien kanssa, koska näyttäis kyllä siltä että osa ongelmista on pelureiden pään sisällä...
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Tero Lehterä....
Näistä sun kommenteista ei oikein ota selvää, mutta Lehterän tapauksessa homma voisi kyllä alkaa toimimaan. A-junnuissahan Lehterä painotti omilla vahvuuksilla menemistä ja pelistä nauttimista. Juuri niitä asioita, jotka ei nyt toimi.Toisaalta taas Lehterä on melkoinen märkäkorva ja pääkopan kestävyyttä ei ole valmennushommissa koeteltu. Toinen epäilyttävä asia on taktinen osaaminen. Onko sitä? Tuolla joukkueella pitää olla selkeä pelitapa, jota Makkonenkin voi toteuttaa horjuessaan hitaasti eteenpäpin.
 

Blondie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Espoo Blues
Mulle valkeni eilen tää kuvio. Hitto miten en ollu tajunnu sitä ennen. Eilen ennen peliä Jykä puhui ettei ketään vastaan saa lähteä rotsi auki. Olihan just Lukko kaadettu edellisessä pelissä. Nyt sitten mukamas läpsyteltiin rotsi auki ja takkiin tuli. Tilannehan on siis todellisuudessa se, että ne muut joukkueet lähtee meitä vastaan rotsi auki. Siellähän on tällä kaudella voitettu HIFKiä, Tapparaa ja Lukkoa. Mutta sitten otettu turpaan pelaamalla ns. oman tason jengejä vastaan aivan helvetin paskasti. Eli siis kärkijengit lähtee Blegiä vastaan rotsi auki ja takkiin tulee, mut sit nää pelit mitkä vaan pitäs voittaa paljastaa sen Blegin oikean tason.
 

Barcelona

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat
Viitsitkö tällä kertaa edes yrittää perustella vai saako tämän laittaa samaan roskakoriin kuin sinun kesäkuinen "Kumpikaan tsekki ( = Honejsek&Zamorsky) ei pelaa Bluesissa tällä kaudella" ?
Älä ny. Honejsek palasi maitojunalla Tsekkeihin ja kyllähän Zamorskykin ois voinut jäädä rapakon taakse, mutta meidän onnekesi Rangersilla oli hyviä pakkeja systeemisään joten Blues sai miehen pitää. Lisäksi mulla jäi keväältä tää ZOOMin mystinen kommenti mieleeen:
Uskon ja tiedän, että meillä on aika hyvä ja kettumainen joukkue ensikaudella , myös osa taustajoukoista menee uusiksi, eikä se välttämättä ole huono asia ...;)
Kovastihan sitä veikkailtiin että tuleeko ennen kettu-logon omaneesta Lukosta joku pelaaja tai muuten vaan joku "vahna kettu". Pakko tunnustaa että tää ZOOMin ennustus kuitenkin osu ja uppos. Sillä kyllä tän jengi otteiden seuraaminen on ns. ketuttanut ihan helvetisti. Ja jos kurssi ei kohta muutu ja jengi ei löydä tietään halille niin aivan varmasti ne taustajoukotkin menee uusiksi kun tulee konkurssi. Ja ei toi varmaan mikä huono heitto ole että Ahon jälkeen Bluesin päävalmentaja on Tero Lehterä. Kysymys on vaan millon Tertsi tulee kehiin.
 

Hannutic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Ehkä tuo Sport-peli herättelee joukkuetta, eli jos ei pelaa joka kerta täysillä, niin turpaan tulee.

Musta tuntuu että tällä kaudella on ilmoitettu oikeat katsojamäärät, viime kaudella olisi näppituntuman mukaan ilmoitettu enemmän. Sport-pelissäkään katsomot eivät olleet mitenkään tyhjiä (paitsi vaihtoaitioiden ja fanikatsomon väliset alakatsomot + vieraskatsomo), mutta silti vain 3568.

Aaltonen hävisi tilastojen mukaan 9 /10 aloituksesta (10%), Hirson prosentti oli vain 48%, Korhonen hävisi ainoan aloituksensa (0%), Makkonen voitti 9/12 (66.7%) ja Liivikin tilasto oli 55.6%. Ei se nyt ihan paskaa ollut, vaikka Hirso onkin yleensä voittanut aloitukset yli 60% (!!!) tehokkuudella.
 

The Nikkari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo, BJR, Keijo Kaarisade
Ehkä tuo Sport-peli herättelee joukkuetta, eli jos ei pelaa joka kerta täysillä, niin turpaan tulee.
Olisikin yrittämisestä kiinni. Itseluottamus ja pelitapa.. ne on hankala korjata käden käänteessä..
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös