seeseeäm

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Kerran jo tänne ketjuun kirjoittelin ja kehuin ja kiittelin Erikin pelaamisesta, mutta pakkohan sitä on vielä hehkuttaa. Erik oli tänään todellakin kuningas. Aivan helvetin hyvä, liekko paras peli mitä on täällä pelannut ja tehot 1+4 oli todellakin ansaittu. Huhhuh mikä kaveri, todellakin toivon ekin täällä vielä pelaavan joskus!
 

Viru$

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Huh mitkä jäähyväiset Kuninkaalta!

Yksi ikimuistoisimmista otteluista, joita olen ollut paikan päällä todistamassa ja siitä mieletön kiitos kuuluu Erikille. Fiilikset ottelun jälkeen vetävät vertoja viime kauden Zoltan -show:lle yhdessä kotipelissä. Pala oli tukevasti kurkussa ja luulen ettei lopun Standing Ovation jättänyt Kungeniakaan ihan kylmäksi.

Mieletön kunnia todistaa tuon tason pelimiehen otteita omassa rakkaassa seurassa. Kiitos näistä upeista hetkistä ja vaikka nämä ovatkin jäähyiväiset tällä erää, ei niiden tarvitse olla lopulliset jäähyväiset. Olet aina tervetullut takaisin mikäli tilanne sen sallii.
 

Konkkis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, KiVa
No jos vanhoja muistellaan, oli Nikolai Makarov aikansa kungen. Ihmeteltiin miten pakki voi pelata noin, kyllä voi kun on tarpeeksi taitava. 90 luvun kunkku oli Otto, teki mitä halusi, silloin kun sattui huvittamaan, ja aika monesti sattui. Kyllä tämä Erik on jotain ihan huikeeta, vaikkakin liigan tasoa joku dissaakin.
Ikävä tulee, ei tule kukaan korvaamaan. En usko että vastaavaa tullaan näkemään, ellei itse tule uudestaan vierailulle.

Oton nimi koristaa oman pelipaidan selkää ja hyökkääjistä paras ever. Makarovin pelaamista en ole koskaan nähnyt, mutta luotan sanaasi täysin.
 
Per aspera ad astra, fiat lux!

Kaasu pohjaa, Jumala ohjaa!

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei tuolle ukolle voi parhaana päivänään kukaan tässä liigassa yhtään mitään. Aivan ylivoimainen pelimies. Onneksi sain nähdä hänen pelaavan Oulussa lokakuun alussa.

Ja arvostaa myös liigatuomareitakin vaikka monet tälläkin palstalla heitä haukkuvat. Todellinen herrasmies.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Jorba

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Jokerit, Erik Karlsson
Jos Datsjuk on suosikkipelaaja NHL:stä, niin ei Erik kauas jää. Huikea pelaaja ja mahtava ihminen, mitä nyt on videoista ja pelien aikana nähnyt. Toivon ensimmäistä kertaa lockoutia, koska jos tämä kaveri vielä luistelisi Jokeripaidassa niin olisihan se huippua.

Katsokaa herran ilmettä tossa Karlssonin jäähyväiset -videossa. Kaveri selkeästi nautti ja oli otettu. Pyllistys kohti Ruotsia, tämä kaveri pelaa Jokereissa jos lockout kestää !
 
The D

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Viimeisen kuuden ottelun pistesaldo Kuninkaalla vaatimattomat 4+11.

Hiinä ja hiinä ylsikö ihan Näkyvän tasolle liigassa ;)
 
#8, #19, #36, #50, #51, #65, #67

Titaani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin Jokerit
Iso kiitos myös täältä Erikille. En löydä sanoja. Huikeat 3kk täällä. Tämä mies tai melkein poika, pelasi kyllä itsensä kaikkien Jokerifanien sydämiin ikuisesti, jotka hänen pelaavansa näki. Kyllä tuli haikea fiilis, kun pelin jälkee Karlsson kiitti faneja, ja toisinpäin. No, eihän sitä tiedä, jos vielä palaa loppukaudeksi. Mutta tältä erää ISO KIITOS ERIK! :')
 
"Ottaisin mielummin syövän kuin katsoisin peliäkään koohooällää."

-Ville-
Suosikkijoukkue
Kungen Nicklas
Jos Datsjuk on suosikkipelaaja NHL:stä, niin ei Erik kauas jää. Huikea pelaaja ja mahtava ihminen, mitä nyt on videoista ja pelien aikana nähnyt. Toivon ensimmäistä kertaa lockoutia, koska jos tämä kaveri vielä luistelisi Jokeripaidassa niin olisihan se huippua.
Vaikka Claude Giroux on suosikkipelaajani, on Erik ehdottomasti siellä tikkaisilla korkealla. Pavel sitten siinä jossain.

Toivon todellakin että NHL alkaisi, vaikka naurettavan lyhyenäkin. Mikäli NHL ei ala niin toivon Karlssonin palaavan takaisin Jokereihin. Huikea pelaaja tähän sarjaan ja jos kerran saitte jo tämän verran nauttia niin ehdottomasti teidän pitäisi saada nauttia loppuun saakka. Hieman ylivertaiselta joukkueelta ilmankin vaikutatte, mutta kyllä "omistaan pitää pitää kiinni" jos ovat saatavilla. Olkootkin, että se voi maksaa tämän liigassa kannattamani joukkueen pisteissä tai jopa lopullisissa sijoituksissa, mutta kyllä jokaisen liigan joukkuetta kannattavan on helppo ihailla puhdasta taitoa, vaikka narripaidassa.

Hyvää Uutta Vuotta vaan narrileiriinkin samalla, kun kerran näin imeläksi meni muutenkin.
 
..i.,

kiekkopomo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Haikea on mieli ja ei tätä edes vielä käsitä todeksi, että Erik Suuri poistuu joukkueesta! Sisimmissään on sellainen tunne, ajatus, että Hän palaa vielä joskus... ehkä vielä tällä kaudella! Mieletön kaveri kyllä. Ei sitä ajatellut silloin kun Erikin tulo julkistettiin, että saadan tällainen kultakimpale pelaamaan joukkueeseen! Tästä lähin, missä Erik ikinä pelaakaan, tulen seuraamaan Hänen tekemisiään.

Erik, du är bäst! Tack och adjö!
 

Flip#51

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Uskomattoman suvereeni pelaaja sille päälle sattuessaan. Toki himmaili parit matsit, mutta pelasi suurimman osan peleistä erinomaisesti ja loput sitten olivatkin täyttä magiaa, kuten tämän iltainen. Kyllä tulee väkisinkin vähän etuoikeutettu olo, kun on saanut seurata moisen virtuoosin matseja Jokereissa. Siis maailmasta ei löydy parempaa hyökkäävää pakkia ja mies pelasi Jokereissa! Sanomattakin selvää, mutta tietysti tervetullut takaisin, jos työsulku ei ota päättyäkseen.
 
Lämsä. Lämsääääääääääää.

DC.PAPA

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, vuodesta -72
Oton nimi koristaa oman pelipaidan selkää ja hyökkääjistä paras ever. Makarovin pelaamista en ole koskaan nähnyt, mutta luotan sanaasi täysin.
Hyvä valinta paidaksi, Otto oli oikea velmu pelimieheksi, eli JOKERI. Vaikeahan näitä kunkkuja on vertailla, Kolja oli ilmiö 80-luvulla ja Otto ysärillä. Kungen Erik on jotain käsittämätöntä 2010-luvulla, on vielä ihan poikanenkin. Vaikka kotoinen liigamme ei ihan toppiliiga euroopassa olekkaan, olihan tuo Erikin ylivoima ihan maagista.
 
Suosikkijoukkue
Jokerit, Philadelphia Flyers
Erik Karlsson 34
Jason Demeres 21
Kristian Näkyvä 20
Toni Söderholm 19
Adam Mashur 17

Vaikka NHL alkaisi tekee Näkyvällä ja kumppaneilla aika tiukkaa saada Erik kiinni. Eihän tuota miestä voi liikaa hehkuttaa. Tack Erik!!!
 
Gillies: Tulin pelaamaan kovaa, rehellistä lätkää

Tinke

Jäsen
Uskomaton peli Ekiltä! En ole hetkeen tälläistä tunnelmaa hallissa kokenut. Toivottavasti palaa takaisin, vaikka en ehkä siihen uskokkaan. Vaikka sm-liiga ei nykyään mahdu enään top-5 euroopan sarjat, niin silti aivan uskomaton pelimies! aivan liian hyvä tähän sarjaan.
 

RaveN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Flyers
Vaikka sm-liiga ei nykyään mahdu enään top-5 euroopan sarjat
Sorry OT, mutta mitä vittua taas? Aikamoista perseennäyttöä. Mitkä sarjat menee edelle sun mielestä? KHL joo..Elitserien ehkä..Käkikello-liiga siinä kintaalla..DEL?

Sit asiaan: Härregud Erik!!!
 
"Olisi hienoa olla osa jotain sellaista. Ei sitä joka vuosi saa mahdollisuutta pelata joukkueessa, jolla on näin hyvä meininki" -Erik Karlsson-

Masentaja

Jäsen
Mä vaan kysyn. Mihin Erik pystyisi täällä, jos oikeasti pelaisi tosissaan? Joo, onhan se ylivoimainen. Vai onko se sitä että ajattelee pelin leikkinä, jossa jokaisesta peipatusta vastustajasta saa 100 pistettä, syötöstä 200 ja maalista 300 pistettä :) Kaikki näyttää niin tolkuttoman helpolta. Ja se Erikin virnistys, on kuin luotu Jokeri! Tack Erik!
 
"Jotenkin tulee aina turvallinen olo kun Rantala ja Fonselius on tuomareina, tulee johdonmukaisia päätöksiä ja linja pysyy koko pelin." -Tomek Valtonen

Raatelurakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flyers, Liverpool, Jokerit.
Hieno pelaaja, välillä oli hiukan laimeampeja matseja mihin mies ei näyttänyt panostavan ollenkaan, ja sitten on taas tälläisiä iltoja milloin kundi ei oikein näytä tekevän mitään ihmeellistä ja silti heittää 1+4 tehot. Kiitos Erik kun pelasit meillä, toivottavasti tulisit pelaamaan myös loppukaudenkin. Hienoa kiekon ja kehonhallintaa alimpana miehenä kiekon kanssa ja kaikki muukin mitä teit meidän nutussa. Toivottavasti Erosen lisäksi niin Nordlund, kuin Dehner ja muut ottivat oppia sinusta.

Vaikka eivät olisi oppineet mitään. Kiitos kun näytit koko liigalle mikä on ero tähtipelaajalla ja "tähtipelaajalla".
 
Sapere Aude.
Suosikkijoukkue
Venäjä, Lokomotiv Jaroslavl
Hieman OT, mutta en menisi heti nimeämään Karlssonia parhaaksi koskaan Jokereissa tai SM-liigassa pelanneeksi puolustajaksi. 1980-luvun alussa Jokereissa pelannut Nikolai Makarov on myös hyvä kandidaatti.

Makarov pelasi Jokereissa reilusti päälle kolmikymppisenä eli jo parhaat päivänsä nähneenä, mutta oli silti ylivoimainen pelaaja sen ajan liigassa. Makarovin uran parhaat vuodet ajoittuivat 1970-luvulle. Hän pelasi koko uransa Traktor Tsheljabinskissa. Kuten useimmat tietävät, on Nikolai vielä kuuluisamman Sergein isoveli.

Makarov ei mahtunut Neuvostoliiton maajoukkueeseen arvoturnauksessa kuin kerran eli vuoden 1981 MM-kisoissa, joissa hän pelasi seitsemäntenä puolustajana. Mutta tuon ajan Neuvostoliiton maajoukkue on edelleen kaikkien aikojen paras jääkiekkojoukkue maailmassa, joten jo pelkästään tuohon vuoden 1981 porukkaan mahtuminen oli Nikolailta kova saavutus. Joukkueen ylivoimasta kertoo jotain se, että vuoden 1981 MM-kisojen finaalisarjassa punapaidat kukistivat Ruotsin 13-1. Myöhemmin saman vuoden syksyn Kanada Cupissa vaahteralehtien paras joukkue kaatui Montrealissa 8-1. Tuossa Kanada Cup joukkueessa Nikolai ei enää pelannut.
 
Ja varjele noita Suomen herroja, etteivät toista kertaa löisi päätään Karjalan mäntyyn - Väinö Linna.

Risu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, #6, #8, #28, #86
Huikea pelaajaa poistui mitä huikeammalla tavalla. Mitkään yli -sanat eivät riitä kuvaamaan Karlssonin dominointia kotoisessa liigassamme. Kungen teki mitä halusi, milloin halusin. Erikin tulon jälkeen lähes jokainen paransi otteitaan, johtui se hänestä tai ei joukkue porskuttaa tällä hetkellä kärkipaikalla suvereeineilla otteillaan. Jos kausi rapakon takana perutaan toivon todella Erikin valitsevan Jokerit. Kuningas on poistunut talosta, mutta tarina jatkuu. Kuninkaan paluuta odotellessa.
 
Elämä on, elämä on, elämä on harha.

#16 Murray

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kaikki ylistyssanat miehestä on käytetty, mutta en itsekään malta olla kirjoittamatta kyseisestä jampasta. On ollut kerrassaan upeaa nähdä tämän tasoinen jääkiekkoilija kotoisessa SM-liigassamme. Täytyy ihan rehellinen olla, että tuli nähtyä Karlssonin ollessa Jokereissa enemmän teidän, kuin IFK:n pelejä (paikanpäältä katsottuna). Pelaajatyypistä ei vain olla tykkäämättä. Hänen kaikki ominaisuudet jääkiekkoilijana on niin huikealla tasolla, ettei sitä voi edes käsittää.

Eihän se nyt vaikea ollut arvata, että NHL:n paras kiekollinen puolustaja tulee jarisailioita kiertämään vasemmalta ja oikealta, mutta en kuitenkaan näin jäätävään dominointiin uskonut. Olen tästä hankinnasta enemmän kuin kateellinen. Tietyllä tapaa se on muiden SM-liigassa pelaavien kannalta suuri helpotus, että Erik lähtee, mutta olisihan tuota ollut niin ilo katsella lisää (ei kuitenkaan toista kertaa IFK:n kustannuksella).

Tulee, mutta ei tule ikävä.
 

Kyle

Jäsen
Hieman OT, mutta en menisi heti nimeämään Karlssonia parhaaksi koskaan Jokereissa tai SM-liigassa pelanneeksi puolustajaksi. 1980-luvun alussa Jokereissa pelannut Nikolai Makarov on myös hyvä kandidaatti.

Makarov pelasi Jokereissa reilusti päälle kolmikymppisenä eli jo parhaat päivänsä nähneenä, mutta oli silti ylivoimainen pelaaja sen ajan liigassa. Makarovin uran parhaat vuodet ajoittuivat 1970-luvulle. Hän pelasi koko uransa Traktor Tsheljabinskissa. Kuten useimmat tietävät, on Nikolai vielä kuuluisamman Sergein isoveli.
Jos vertailuna käytetään meriittejä maailmalla tai muualla kun sm-liiga kaukalossa, niin henkilökohtaisissa pisteissä edes hyökkääjäntontilla viilettänyt isoveli Sergei Makarov ei pärjää Karlssonille. Karlsson kuitenkin naputti 21-vuotiaana 78 pistettä nhl:ssa, vertailukohtana S Makarov pääsi samaan kaksi kertaa koko uransa aikana.

Mainittakoon että Zubov on ainut venäläispelaaja joka on koskaan tehnyt runkosarjan aikana enemmän pisteitä kuin Karlsson, kuinka ylivoimainen Zubov sitten olisi ollut Sm-liigassa... ehkä parempi kui Makarov?

Jos vertaa puhtaasti sitten SM-liigaa ja kahta eri aikakautta:

82-83
1. Nikolai Makarov 31 O 20+14=34
2. Pekka Rautakallio 36 O 16+16=32
3. Harri Nyman 36 O 9+21=30

83-84:
1. Pertti Lehtonen 37 O 19+25=44
2. Harri Nyman 37 O 6+26=32
3. Timo Jutila 37 O 5+22=27
...
7. Nikolai Makarov 32 O 14+14=28

12-13
1. Erik Karlsson 30 O 9+25=34
2. Jason Demers 30 O 5+16=21
3. Kristian Näkyvä 33 O 4+16=20

Tässä pelkästään tilastojen valoissa. Niistä ei ehkä voi päätellä muutakuin että Karlsson on selvästi parempi kuin Makarov, jos suhteutetaan muihin saman aikakauden puolustajiin.
Toki hienoa että löytyy ihmisiä jotka voivat verrata näkemäänsä keskenään, mutta itse haluaisin videotallenteita Makarovin pelaamisesta, että voisin saada tukea väitteelle että hän on ollut oman aikakautensa dominoivimpia puolustajia. Itse olen monesti sortunut siihen että "aika kultaa muistot" ja kaikella kunnioituksella Makarovia kohtaan niin tässä on vähän vahva tunne tästä.

2000-luvulla Cory Murphy teki 06/07 45 pelaamassaan ottelussa 50 pistettä, kun puolustajien pistepörssin kakkonen Mäenpää teki 52 ottelussa 40 pistettä. Tuolloin pistekeskiarvo ykkösen ja kakkosen välillä oli lähes vertailukelpoinen, vaikkei vieläkään yllä Karlssonin tasolle. Murphyä ja Karlssonia pystytään kuitenkin helposti vertaamaan keskenään, kun samat saman sukupolven katsojat ovat vieläkin halleissa ja huomata ettei Murphy ollut millään osa-alueella niin hyvä kuin Karlsson.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Aivan järkyttävä show tänään, uskomaton. Ei kai tätä vähemmin voi sanoa, näiden herrojen takia elän jääkiekosta. Pelaajat, jotka kykynevät näyttämään ylivertaisuudellaan, etteivät ole samasta puusta veistettyjä kuin kanssakilpailijat ovat niitä timantteja joita oppii arvostamaan. Karlsson on yksi heistä. Norris Trophynsä on Erik ansainnut ja olen aivan varma, ettei jäänyt uran viimeiseksi. Tuollaista lahjakkuutta ei todellakaan joka kulmilla näe.

Tohdin väittää, että Karlsson olisi voinut niputtaa yli 50 tehopistettäkin, jos olisi pelannut jokaisen ottelunsa tosissaan. Muutaman pelin olen herralta nähnyt ja tänään oli eka kerta kun näin Erikin edes luistelevan täydellä vauhdilla.
 

PeteX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Leeds Utd, Only Oranje
Täytyy myöntää, että kun en änäriä seuraa, niin en ollut varma mikä jamppa sieltä on tulossa. Nappisyöttöjä ja totaalihallintaa viivalla. Ei häntä voi liikaa kehua ja aina tervetullut mun Jokereihin. Tack Erik.
 
Mies menee ja mies tulee ja mies vastaa itse kulkemisestansa.
- Koskela

Bremberg#19

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Tampa Bay
Kyllä tässä voi alkaa harkitsemaan vakavasti Kuninkaan paidan nostamista kattoon. Varsinkin, jos eilinen peli ei jäänyt herrasmiehen viimeiseksi Jokereissa.

Edustaa vain yksinkertaisesti kaikkea mitä Jokerit on.
 
#8, #19, #36, #50, #51, #65, #67
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy