Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 175 086
  • 9 663
Hyvä väliintulo @Moderaattorit , tämä ei etene. En enää vastaa tähän jankuttamiseen.

Kuten todettua, väärin taklattu mutta oikein että taklasi.

Mielestäni keskustelu taklauksesta alkoi pöyristelyillä ymmärtämättä pelistä sen periaatteita. Siitä reaktioni, liityin keskusteluun toteamalla ääneen äskeisen puhumalla kukkahatuista. Se ei ollut keskustelua rakentava ja päinvastoin alennuin samalle tasolle. Pahoittelut yhteisölle.
 

Turder

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Se kun sanotaan, että "näin on aina ollut tässä lajissa" on huonoin mahdollinen vastaus, mitä kukaan voi antaa.

Niinpä, ja silloin kun tuo vielä päti, siellä oli myös ne nelosketjun goonit, jotka hoiteli nämä asiat, tai ennaltaehkäisi ainakin niiden osalta ketkä eivät halunneet/osanneet vastata teoistaan. Ja jos et osannut vastata teoista, oman joukkueesi kovanaama sanoisi lopulta jossain vaiheessa että "nyt loppuu tuo sikailu koska en halua joka kerta tapella sun puolesta".

No se menneisyydestä mutta oli kyllä oksettava teko tuohon paikkaan. Muutenkin vähän jäänyt m*lkun maine Scheifelesta ja käy kuumana tärkeissä paikoissa, ja tykkää osoittaa kovuuttaan väärissä paikoissa.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Aivan vitun idioottimainen taklaus.

WPG pelaaja taklasi väärin, mutta oikein että taklasi.

Vitut. Joku vertasi tätä Hunter-Turgeon -incidenttiin ja mielestäni tämä oli täysin vastaava siihen verrattuna. Mitään syytä ei ollut enää taklata tuossa kohtaa, Apina Scheifele varmasti näki, ettei pysty estämään maalin syntyä enää. Ja vaikka olisi kuvitellut pystyvänsä, miksi vitussa kuvitteli estävänsä taklaamalla? Olisi ollut monta muutakin tehokkaampaa keinoa maalin estämiseen. Tässä oli kyse täydellisestä vastustajan kunnioituksen puutteesta ja omasta vitutuksesta.

Ja ennen kuin ehdit sanoa, kokemusta pelistä nimeltä jääkiekko kyllä löytyy runsaasti.
 

Snagari

Jäsen
Luultavasti se ettei estänyt maalia vaan pelkästään ”kostoksi kolas”, seuraukseksi maalin tekemisestä. Jotenkin maalin jälkeen kolaamisessa on epäurheilijamainen klangi, en tykkää yhtään tollaisesta toiminnasta.
Ymmärrän ja olen täysin samaa mieltä tästä. Näitä "täysillä päähän", juttuja en vain ymmärrä, aika vaikeaa keskustella jos ei osata yhtään ajatella muuta kuin seurausta. Tämä ei sinua koske toki. Todella vittumainenhan tuo taklaus on, voisi sanoa Scheiffelella "napsahtaneen päässä". Mutta tuohon vittumaisuuteen johtavat ihan muut syyt kuin se, että taklaus olisi ollut suorituksena erityisen likainen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Olipahan mulkku ja saatanan typerä temppu koulukiusaajalta. Moneen kertaan jo sanottu, mutta tuossa olisi voinut mailalla pelatessa kyetä estämään tuon 5-3 maalin, ja olisi ollut vielä ihan hyvin aikaa tasoitukseen, mutta paviaani ei välittänyt siitä vaan päätti että me on nyt hävitty tää peli ja minäpä telon tuon tyypin sen sijaan että yrittäisin enää pelata.

Eikö tuo nyt päähän vielä osunut? En kattellu pysäytyskuvia, mutta Evans just pyörähtää kohti päin jyräävää koulukiusaajaa ja on maalinteon takia sem verran kyyryssä että pää siinä näyttäisi osumaa saavan. Järjellä jos miettii niin Scheifelen pitäisi vähintään joku 4-5 matsia saada penaltia, mutta ihan turha yrittää arvailla mitä sieltä lottokone tällä kertaa pyöräyttää. Jos Scheifele vielä tässä sarjassa pelaa, niin taitaa saada Weberiltä turpaansa aika huolella.

Ehlersille Lady Byng.
 

Siivu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Habs, Ilves
Edelleen, väärin taklattu, taklaus oikein.
Taklaus tuossa tilanteessa koko kentän vauhdista väärin. Olisi voinut toimia aivan toisin, mutta kadotti vitutuspäissään järkensä. Ei tässä pitäisi olla mitään epäselvää.

Kuvottava, täydellisen epäkunnioittava ja vaarallinen turhautumisen osoitus, jolla todella ikävät seuraukset. Ihan yksi paskan haile miten taklaus teknisesti osui kohdalleen. Jos Scheifelessa on vähääkään miestä, järkeä ja ylpeyttä, ymmärtää ja myöntää toivottavasti tehneensä aivan säälittävän raukkamaisen tempun.

Toivon Scheifelelle pitkää pelikieltoa, sitä toista vaihtoehtoa täällä ei saa toivoa. Ennen kaikkea Evansille tehokasta toipumista, oli täysin poissa tästä maailmasta.

Tässä vielä lääkärin selitys loukkaantumisesta ja toimenpiteistä jäällä:
 

Pordinard

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Buffalo Sabres
Hunter-Turgeonin lisäksi tästä tuli jotenkin mieleen Lucicin jyräys Milleriin, kammo vitutuksen vimmalla vedetään hirmu vauhdeilla yli puolustuskyvyttömästä vastustajasta. Nolo temppu, Edmundsonilta oli hyvä kommentti että tekevät Scheifelen elämästä ankeaa jos liiga päästää jätkän vielä tässä sarjassa kehiin.
 

mesag

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Scheifelehan olisi voinut yrittää estää maalin heittäytymällä eteenpäin, ja huitaisemaan mailalla, nyt päätyi tyytymään pään irti ruuvaukseen.

Toinen asia mikä itseä mietityttää on se, mitä pelaajat ajattelevat. Kuvitellaan tilanne, että kotona on pari pientä lasta, ja illalla ottelu VGK vastaan, siellä sitten muuan Reavesilla pimenee, ja tämä tempaisee sua turpaan kunnolla, kypärä lähtee päästä ja kaadut jäähän ja saat pahan aivovamman. Tai joku ajaa puolen kentän vauhdilla kyynärpää edellä päähän.

Kuinka moni noista törkeiden tekojen kohteiksi jääneistä on edes sikaillut kertaakaan? Jos mietitään Panarinia, Faulkia, Gravesia tai nyt viimeisimpänä Evansia. Näistä kaikki pelaavat todennäköisesti jääkiekkoa, koska nauttivat pelaamisesta, jonka lisäksi se takaa todella hyvät tulot. Joo, tulot ovat todella hyvät, mutta samalla riskeeraat terveytesi, kun samassa kaukaloissa viilettää steroidihirmuja, jotka eivät pysty kontrolloimaan tunteitaan tai tekemisiään. Ja mitä tekee työnantaja vähentääkseen tapauksia, ei helvetti yhtään mitään, melkeinpä päinvastoin. Laji on muutenkin jo tarpeeksi vauhdikasta, että siinä voi käydä Perry - Tavares -kaltaisia todella epäonnisia ja vaarallisia tilanteita, mutta sen lisäksi pitää pelätä, että koskahan jollain vastustajalla nuppi pimenee. Vaikka kuinka "pitäisi pään ylhäällä" ja "pelaisi puhtaasti", on aina riski, että joku sekoaa ja ajaa sua päähän tai rupeaa riuhtomaan ympäriinsä.

Saa nähdä tuleeko joskus NHL:ssäkin tapahtumaan sama kuin NFL:ssä, jossa 24-vuotias pelaaja lopetti parin kauden jälkeen (tienattuaan muistaakseni muutaman miljoonan), koska ei halua riskeerata terveyttään enää lisää. Noilla rahoilla kuitenkin pärjää loppuelämän, kunhan käyttää ne fiksusti. Tuntuu, että NHL:ssä ollaan taas menossa suuntaan, jossa sikailut ja törkeät taklaukset rupeavat olemaan sallitumpia, jolloin riskit taas alkavat kasvaa. Ja varsinkin, kun näistä päävammoista on puhuttu, toisin kuin 20 vuotta sitten, jolloin Stevensin päänruuvauspommit aiheuttivat lähinnä hurrausta.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Ymmärtäisin tuon taklauksen, jos Scheifele olisi edes yrittänyt pelata kiekkoa, koska tuolloin hän olisi yrittänyt estää maalin syntymistä ja todennäköisesti ei olisi siitä syystä voinut välttyä kontaktista Evansiin ja toisaalta kontaktikin olisi todennäköisesti ollut hieman kevyempi.

Tuossa ei ollut Scheifelellä muuta ajatusta kuin vetää Evans levyksi maalin teon jälkeen ja sen hän tekikin varsin mallikkaasti. Ehdottomasti tuomittava temppu ja toivottavasti kurinpito rankaisee Markia pitkällä pelikiellolla.
 

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Samaa mieltä monien kanssa. Taklaus oli turha ja turhan kova, siinäpä se. Periaatteessa sallittu taklaus eikä Scheifele mitenkään hypännyt tai erityisen ylös kohdistanut taklausta muuta kuin että taklaukset yleensä suoritetaan yläkropalla ja Evansin asento vanhanaikaisen jälkeen oli huono. Tilanteessa oli paljon huonoa tuuriakin, mutta siinä vaiheessa kun Scheifele tajuaa ettei ehdi puolustamaan maalia niin sen sijaan että päättää ajella samoilla vauhdeilla yli, hänen olis tässä tilanteessa pitänyt laittaa liinoja kiinni ja pyrkiä pienentämään vauhtia.

Jos peli olisi tasan, maalivahti olisi maalilla niin tuo olisi mun mielestä hyvin lähellä puhdasta kovaa taklausta. Juuri noin pitäisikin toimia. Nyt se oli tarpeeton ja jännä nähdä tuleeko pelikieltoa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Nolo temppu, Edmundsonilta oli hyvä kommentti että tekevät Scheifelen elämästä ankeaa jos liiga päästää jätkän vielä tässä sarjassa kehiin.

Mitähän tämä mahtaa tarkoittaa Montrealin näkökulmasta niin kuin käytännössä? Perry vetää sen tuhannen paskaksi blind side hitillä?

Scheifelen taklausasento oli myös aika mielenkiintoinen, kun menee tilanteeseen hartiasuoja edellä, ts. haarniskan parhaimmalla osalla tekee taklauksen. Olisi vissiin voinut jossain muussakin asennossa suorittaa taklauksen, mutta nyt päätti korostetusti vedellä olkapää edellä. Osumakohta tuli ylös, rintakehän yläpuolella. Pelkästään tuo äkkipysähdys aiheutti todennäköisesti jo jonkilaisen loukkaantumisen ja siihen vielä kyytipojaksi itse osuma + pään osuminen jäähän. Onneksi sentään kypärä pysyi päässä.
 

Numero66

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL, Kärpät
Tilanteessa oli paljon huonoa tuuriakin, mutta siinä vaiheessa kun Scheifele tajuaa ettei ehdi puolustamaan maalia niin sen sijaan että päättää ajella samoilla vauhdeilla yli, hänen olis tässä tilanteessa pitänyt laittaa liinoja kiinni ja pyrkiä pienentämään vauhtia.
Tuossa on vielä se, että Scheifele olisi mailallaan kyllä kerennyt häiritä maalin tekemistä, mutta hän päätti ettei sitä edes yritä vaan ajaa Evansin kylmäksi.
 

iibor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Jokerit
Tuossa on vielä se, että Scheifele olisi mailallaan kyllä kerennyt häiritä maalin tekemistä, mutta hän päätti ettei sitä edes yritä vaan ajaa Evansin kylmäksi.

Ja kuten jo mainittu, heittäytymällä eteenpäin olisi saattanut ehtiä ainakin häiritsemään Evansia.
 

Orman Mollis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins
Juuri näin. Ajattelin vain sitä, kun Montreal on aika pehmeä porukka verrattuna Winnipegiin. Puhtaalla taklauspelillä on aika hankala lähteä horjuttamaan.
En kyllä näe Montrealia pehmeänä porukkana. Siellä on puolustuksessa kovuutta (Weber, Chiarot ja Edmudnson) ja Andersson hyökkäyspuolella. Ja Perry pystyy yllättämään, toivottavasti ilman ylilyöntejä.

Jetsillä jää myös omissa kirjoissani kovuus miltei samalle tasolle (Stanley, Forbort, Lowry).
 

larzzon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina
Edmundsonilta oli hyvä kommentti että tekevät Scheifelen elämästä ankeaa jos liiga päästää jätkän vielä tässä sarjassa kehiin.
Lupailee hyvää viihdettä ja ehkä myös, että sarjalle ei tarvitse avata omaa ketjua ollenkaan, vaan voidaan puida tässä ja rottailuketjussa kaikki oleelliset tapahtumat.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
En kyllä näe Montrealia pehmeänä porukkana. Siellä on puolustuksessa kovuutta (Weber, Chiarot ja Edmudnson) ja Andersson hyökkäyspuolella. Ja Perry pystyy yllättämään, toivottavasti ilman ylilyöntejä.

Jetsillä jää myös omissa kirjoissani kovuus miltei samalle tasolle (Stanley, Forbort, Lowry).

Ok, no odotellaan rauhassa mitä tuleman pitää?
 
Sen takia StadiMatti onkin tehnyt uransa Euroopassa ja sinä & minä JAn keskustelupalstalla, kun taas Evans maailman kovimmassa jääkiekkosarjassa.
Ja jos "StadiMatti" olisi ilkeä, voisi hän heittää tuohon vastakommenttia, mutta en usko että siihen lähtisi.

Sinun urastasi en tiedä, mutta väittäisin omalla kohdalla kuitenkin muiden syiden olevan merkittävämmässä roolissa. Kyllä minulta löytyy aivotärähdystä, paskana oleva polvi, murtunutta rannetta, poikkimennyttä hammasta ja turvonnutta huulta siitä, että on tungettu ikäviinkin paikkoihin. Täsmälleen samanlaisesta tilanteesta sain C-junnuna olkapään paskaksi. Taklaaja oli sen verran paljon lyhempi, että aivotärähdykseltä vältyttiin, mutta eihän se mukavalta tuntunut taaksepäin kaatuessa ja vasemmalle kädelle varatessa, samalla kun oli ilmat pihalla.. Tekisin silti uudestaan, ja niin varmaan Evanskin. Se ei silti poista sitä, että tuo on aina uhkarohkeaa (mitä kuitenkin arvostan). Näitä "scheifeleja" kun riittää aina ammattilaissarjoista kotimaisiin kaljaliigoihin, joissa ei edes saisi taklata. Hampaat ja silmän voit silti menettää.. Valitettavan usein tunne kaukalossa voittaa järjen, ja siltähän tuo Scheifelenkin teko vaikuttaa. Vittuuntuminen tappioasemasta ja "laitanpa tuon tyypin nyt edes maksamaan maalistaan".

Hyvä että kuitenkin ymmärsit pointin Juhamatin esille nostossa.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös