Epäpuhtaat ja kyseenalaiset taklaukset Pohjois-Amerikan sarjoissa

  • 2 177 012
  • 9 663

Weagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
The Red Rockers
Downie ja Kunitz pääsivät keskutelemaan omista tekosistaan, eli pelikieltoa pitäisi napsua. Downielle pari matsia ja Kunitzille vaikka sellaiset 10 matsia tai vaikka loppu play offit + jos Penguins tippuu, niin pelikielto jatkuu ensi kauden runkosarjassa.

McKenzien lähteiden mukaan molemmille yksi peli huilia. Uskomatonta että Kunitz pääsee näin vähällä.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
McKenzien lähteiden mukaan molemmille yksi peli huilia.

Jep jep, taas nähdään, mikä merkitys kevään peleillä on rangaistuksissa. Downien taklaus ei ollut edes niin paha, jopa Lovejoy oli sanonut matsin jälkeen, että taklaus olisi ollut puhdas, eikä siinä ollut hyppyä. Tuo Kunitzin teko oli taas suoraan oppikirjasta, jonka Matt "ripulipaska" Cooke on laatinut tässä vuosien saatossa. Se on varmaan Penguins kopissa kaikkien halukkaiden luettavana?
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Downien taklaus ei ollut edes niin paha, jopa Lovejoy oli sanonut matsin jälkeen, että taklaus olisi ollut puhdas, eikä siinä ollut hyppyä.
No jos Lovejoy sanoi noin, niin sitten Downeylla varmaan pysyi jalat jäässä. Voikohan ton pelikiellon vielä saada kumottua?

Sun viesteistäs ei oikein kunnolla välity Penguins-/Cooke-viha. Nyt pikkasen yritystä, voimasanoja ja lisää halventavia kommentteja seuraaviin viesteihin. Voisit heitellä myös lisää noita random pelikieltoehdotuksia, jotka eivät perustu mihinkään. Ne tuovat mukavasti sisältöä keskusteluun.
 

tinkezione

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pens, Ipa, Rod Weery
No mä olen sitä mieltä, että Kunitz selvisi puoli-ilmaiseksi pööpöilystään. Toisaalta, Torres ei saanut peliäkään, joten ota tästä nyt sit selvä, että minkälaista viestiä tässä yritetään lähetellä. Otetaan tämä vastaan; Kunitz ei ole kuitenkaan mitenkään törkypelaajana tunnettu enkä oikein jaksa rikoksenuusintaakaan housut kurassa jännittää.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Voisit heitellä myös lisää noita random pelikieltoehdotuksia, jotka eivät perustu mihinkään. Ne tuovat mukavasti sisältöä keskusteluun.

Tiedän kyllä, mikä linjaus NHL:llä on näissä pelikielloissa yleisesti. Ja mielestäni siinä ei ole mitään järkeä. Tältä kaudelta on Kunitzin teon tyylisiä tapauksia tapahtunut. Heatleyn ja Cooken toimesta edeltävät. Heatlyn rangaistus oli huvittava. Sillä on liikaa merkitystä, minkälainen on pelaajan yleinen status, onko hänellä aiempaa rikosrekisteriä kontollaan. NHL:n rangaistuksista päättävät henkilöt ovat täysin tuuliajolla ja heidän pitäisi erota.

Ei mulla ole sinänsä mitään Cookea vastaan, mutta hän on vaaraksi kanssapelaajille kaukalossa. Ei pysty arvostamaan tuollaista pelaajaa.

Sun varmaan pitää laittaa viestiä rapakon taakse ja kysäistä, jos tuon Downien rangaistuksen voisi kumota?

TSN:n sivuilta vahvistus näihin pelikieltoihin. Kun lueskelee, mitä mieltä ollaan rangaistuksista tuossa kommenttikentässä, niin kukaan ei ymmärrä tuota Kunitzin rangaistusta, yllättäen. Kyllä tässä Campbell kaivaa pelaajille hautaa, kohta käy niin, että joku ei enää nousekaan jäästä.
 
Viimeksi muokattu:

Snagari

Jäsen
Sun viesteistäs ei oikein kunnolla välity Penguins-/Cooke-viha. Nyt pikkasen yritystä, voimasanoja ja lisää halventavia kommentteja seuraaviin viesteihin. Voisit heitellä myös lisää noita random pelikieltoehdotuksia, jotka eivät perustu mihinkään. Ne tuovat mukavasti sisältöä keskusteluun.

Ei ollut minulle osoitettu, mutta että random pelikieltoehdotuksia? Sinusta tuo yksikin peli oli liikaa Kunitzille, että oli niin hieno kyynärpäätaklaus? Aivan oikeasti, nuo ovat juuri niitä mitä NHL haluaa kitkeä pois ja minusta on aivan oikein vaatia tuosta pidempää kuin yhden pelin penalttia. Yksi peli tuosta on naurettavaa, tuo 4 peliä mitä täällä monet spekuloivat olisi ollut edes lähempänä niitä pituuksia mitä tuosta olisi pitänyt tulla. Mielestäni on aivan oikein kirjoittaa halventavia kommentteja tuollaisia "taklauksia" viljelevistä pelaajista.

Omalta osaltani ainakaan kyse ei ole mistään Penguins-/Cooke -vihasta, Penguinsin pelaajilta näitä on nyt kuitenkin viime aikoina nähty ja voiko kyseessä olla sattumaa? Toki voi, mutta jotenkin esimerkiksi Crosbyn puuttuminen tuntuu minusta vaikuttavan. En olisi odottanut Kunitzilta tuollaista sikailua, Cookelta ne nyt ovat arkipäivää.
 
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Sinusta tuo yksikin peli oli liikaa Kunitzille, että oli niin hieno kyynärpäätaklaus?
Noinhan mä sanoin. Sanasta sanaan.

Olen itse asiassa sitä koulukuntaa, jonka mielestä rikoksen ei pidä kannattaa ja että rangaistuksen tulee olla suurempi kuin rikoksesta saatu/saatava hyöty. Pätee sekä siviilissä että lätkätouhuissa.

Toi vaan on täysin turhaa ensin solvata organisaatiota ja sitten ehdottaa solvatun organisaation pelaajalle pitkää pelikieltoa ja toiselle, tässä tapauksessa Downeylle, lyhyttä. Mihin pelikieltojen pituudet perustuvat? Siihen, että Downey jo sarjaan tullessaan jyräsi McAmmondin(?) tuolla tavalla ja siksi nyt on oikein antaa vain pari peliä kun se silloin oli peräti 20 ja Downey on jo kärsinyt tuollaisista virheistä? Kunitzille pitäisi antaa varmaan 10 siksi, koska Pensin vierasasu on ruma? Noita on aivan turha lähteä jokaisen veikkailemaan, koska niin oudolta kuin se rivifanista tuntuukin, niin NHL:n kurinpitoelin noudattaa pelikielloissa jotain tiettyä kaavaa (ja tähän ei tarvitse liittää linkkiä DGB:n kuvaan). Mä en lähde arvailemaan mitä ne huomioitavat asiat ovat kun en niitä tiedä. Kaikkeen vaan aina on syy; jos jatkoajan nimimerkki olisi oikea henkilö NHL:n kurinpidoista päättäväksi henkilöksi niin hän siellä myös olisi nostamassa tod. näk. kuusinumeroista palkkaa. Sen sijaan samainen nimimerkki kaivaakin ojaa toisella puolella maapalloa ja iltaisin esittää asiantuntijaa netissä. Meitä on ihan vitusti.

Brian Burkehan tästä jutteli trade DL:n aikoihin.
 
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkue
Torres olisi vetänyt ihan varmasti niitin tuossa tilanteessa jos se kiekko olisi nyt sattunut osumaankin Seabrookin lapaan. Seabrookin vastuuseen kuuluu kuitenkin tuossa tilanteessa olla edes vähän hereillä ympäristöstään, jota hän ei nyt ollut. Torres lanaa kyllä helvetin kovan niitin tilanteessa, ja osuu myös päähän, mutta taklaus ei ole kohdistettu päähän. Iso osa taklauksesta osuu myös yläkroppaan/rintaan, enkä vain saa Torresin taklausta millään ns. "headshotiksi", vaikka sitä on täälläkin ja myös P-Amerikan mediassa sellaiseksi leimattu. Mm. Damien Coxin kanssa tuli tuosta väännettyä, ja sokeampaa "jääkiekkoasiantuntijaa" en noilta seuduilta ole hetkeen löytänyt.

Shit happens, todella hyvä ettei tullut lisärangaistusta. Jatkossa Torresille vielä vähän tarkemmin se niitti ettei tule näin isoa hässäkkää. Kakkonen estämisestä ihan oikea ratkaisu tällä kertaa.

No huonoa tuuriakin tuossa tilanteessa Seabrookin kannalta oli paljon ja jääkiekkopelissä tulee monenlaisia tilanteita, joissa voi sattua. Taas en tiedä NHL:n sääntölinjoja kovin tarkkaan, mutta omalla maalaisjärjellä ja pelaajataustalla ajattelen asian niin, että taklata voi kiekollista pelaajaa tai juuri kiekosta luopunutta pelaajaa, mutta ei sitä pelaajaa, joka on vastaanottamassa kiekkoa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Jarkko Ruutu tiputti Martin Eratin viime öisessä ottelussa keskialueen taklauksella. Vielä ei ollut videota saatavilla, mutta tapaus menee NHL:n käsiteltäväksi. Ruutu pääsee keskustelemaan Campbellin kanssa, eli pelikieltoa luvassa...

Aikamoista törkyilyä ollut nämä play offien ekankierroksen pelit, useassa otteluparissa on vedetty yli tilanteissa.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Joo, tuolta löytyikin video. TSN:n sivuilta oli vain takaapäin kuvattuna tuo tilanne. Eihän tuo taklaus mikään ruma ollut, mutta taustalla kummittelevat nämä muissa otteluissa tapahtuneet tapaukset. Yksi peli siitä voi maksimissaan tulla. Erat oli kiekoton pelaaja ja Ruutu sai siitä jäähyn ansaitusti. Kyllä tuo loukkaantuminen vaikuttaa aika paljon tässä asiassa. Pystyykö Erat pelaamaan vielä tänä keväänä?
 
Suosikkijoukkue
NHL
Jos Torresin tilanteesta ei tullut mitään sanktiota, niin ei kyl pidä tulla tästä ruudun taklauksestakaan. Puhdas avojään pommi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
http://video.thescore.com/watch/ruutu-hits-erat

Linkistä näkee Ruudun taklauksen. Aivan uskomatonta, jos tästä tulee pelikieltoa, taklaus ei kohdistu päähän eikä tule sokeasta kulmasta. Onko tultu siihen pisteeseen että puhtaat avojään taklaukset ovat sen takia pelikiellon arvoisia että taklattava sattuu tilanteessa loukkaantumaan.

Eihän sitä edelleenkään saa kiekotonta miestä tuollain ajella.
 

aceman81

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät. Pesäkarhut.
Eihän sitä edelleenkään saa kiekotonta miestä tuollain ajella.

Tästä on ollut kyllä huikeita väittelyjä, tyyliin "ihan puhdas taklaus, ehkä vähän myöhässä mutta..."

Yöllä kun näin pikasesti tilanteen, sain vaikutelman että oli enempikin myöhänen taklaus. Uudelleen katottuna ei tuo niin paha ollutkaan. Vallitsevassa ilmapiirissä ei tietysti tiedä yhtään mitä tapahtuu, ja "Ruutu hits Erat" nostaa kulmakarvoja varmaan suunnassa jos toisessakin.
 

Apmp-

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, TPS
Myöhäinen joo, mutta ei tuossa nyt mitään erikoista sinänsä tapahtunut. 2 minuuttia estämisestä ja selvä. Tiedä sitten mitä Eratille tapahtui. Naurattaa kyllä nämä "LOL, hame kangasta eratille vitun tsekki pelle itkee ku meijjän ja koko suomen ducksin jake tulee ja taklaa!!1" Tai no ei edes naurata vaan itkettää. Nämä toki Youtubessa ja näkyy myös tuolla thescoressa olevan.

Mutta ei tuo Eratin kaatuminen tosiaankaan ihan normaalilta näytä. Mahtoikohan siinä tulla joku erikoinen osuma? Lisäksi videosta näyttää kyllä siltä ettei Erat näe yhtään Ruutua. Taas kerran voi kuitenkin todeta, että se että Anaheimin pelissä tapahtuu loukkaantumisia kyseenalaisten taklausten seurauksena ei jaksa yhtään yllättää. Se on tuolla organisaatiolla veressä.
 

vilpertti

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Jose Chokes
Mutta ei tuo Eratin kaatuminen tosiaankaan ihan normaalilta näytä. Mahtoikohan siinä tulla joku erikoinen osuma? Lisäksi videosta näyttää kyllä siltä ettei Erat näe yhtään Ruutua. Taas kerran voi kuitenkin todeta, että se että Anaheimin pelissä tapahtuu loukkaantumisia kyseenalaisten taklausten seurauksena ei jaksa yhtään yllättää. Se on tuolla organisaatiolla veressä.
Jaken olkapää osuu kyllä, mikäli tuosta takaa näytetystä kulmasta pystyy päättelemään, Eratia leukaan. Se, onko se sitten se pääasiallinen kontaktin kohta, on eri asia. Pehmeämmillä olkasuojilla ei varmasti keskusteltaisi tästäkään...
 

Isolation

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL
Jarkko Ruutu tiputti Martin Eratin viime öisessä ottelussa keskialueen taklauksella. Vielä ei ollut videota saatavilla, mutta tapaus menee NHL:n käsiteltäväksi. Ruutu pääsee keskustelemaan Campbellin kanssa, eli pelikieltoa luvassa...

Aikamoista törkyilyä ollut nämä play offien ekankierroksen pelit, useassa otteluparissa on vedetty yli tilanteissa.

Tämä kyllä viittaisi kovaan tuomioon, veikataan 5 peliä. Olihan kysessä todella törkeä taklaus.....ylensäähän nämä selvitetään puhelimitse ja silloin puhutaan juuri 1-2 pelistä ja kun saa kunnian päästä ihan livenä tapaamaan tätä suurta johtajaa napsahtaa siitä 3+ peliä saikkua. Seurataan mielenkiinnolla.

Kun pelien taso on ollut kaukalossa vähän sitä sun tätä, on onneksi tämä pelikieltofarssi ollut varsin viihdyttävää seurattavaa.
 

Piikkiperse

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Niin Ruutuhan sai tuosta sen yhden pelin. Eli pelaa G6 taas Nashvillessä.

Uutinen asiaan: Ducks' Ruutu suspended for one game - Ducks v Predators - 2011 Stanley Cup Conference Quarterfinals

Hohhoijaa...

Ihan linjassa tähtipeluri Ryanin pelikieltoon tuosta jalanirroitusyrityksestä.


edittiä. Ihan selvennyksenä vielä, mielestäni Ryanille olisi kuulunut 5-10 peliä ja Ruudulle ei mitään. Mutta päin vittuahan nuo pelikiellot nykyään menevät, joten ei ole yllätys tämäkään.
 
Viimeksi muokattu:

Viluyo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia Flyers, Jokerit, Arsenal FC
Hohhoijaa...

Ihan linjassa tähtipeluri Ryanin pelikieltoon tuosta jalanirroitusyrityksestä.


edittiä. Ihan selvennyksenä vielä, mielestäni Ryanille olisi kuulunut 5-10 peliä ja Ruudulle ei mitään. Mutta päin vittuahan nuo pelikiellot nykyään menevät, joten ei ole yllätys tämäkään.

Ihmettelen kyllä itsekin tuota linjaa, eihän nuo ole mitenkään linjassa keskenään. Ainut mikä taas vaikuttaa on poffiaika ja aikaisempi historia. Ihme touhua että Ryan selvisi noin vähällä ja Ruutu edes sai tuosta pelikieltoa. Ihan kyllä pikkasen laittaa vituttaan nämä tuomiot. Samaten jos Kunitz sai yhden ottelun pelikieltoa tuosta ihan helvetin törkeestä kyynärpäätorppauksesta niin miten siitäkin voi antaa saman rangaistuksen kuin Jarkolle. On se jännää. Ja eikö ne muutenkin voisi taas hiukan alkaa kunnioittamaan toisia siellä kentällä, vaikka vastakkain taistellaankin.
 

Boulerice

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boogaard(R.I.P) ja Twist
Jäähyn arvoinen taklaus se oli muttei pelikiellon. Taklaus oli kyllä aika reilusti myöhässä ja taisi olkapääkin osua Erattia päähän. Vaikka taklaus olisikin täysin puhdas niin kiekoton pelaaja joka tapauksessa oli kyseessä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös