Entiset HIFK-pelaajat muualla

  • 2 404 339
  • 8 343

MJ64

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Ihanaa Söde. Grattis och välkommen hem som mästare!

Oliko Södellä siellä vielä sopparia jäljellä vai loppuiko se nyt tähän?
 

Doforos

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK Helsingfors, LA Kings, MMÅ
Jokerit nappasivat jälleen yhden IFK-kasvatin. Michael Keränen palaa P-Amerikan kokeilunsa jälkeen Suomeen, KHL'ään.
 

Le Banner

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK täältä ikuisuuteen! 106-105 NYR
Jokerit nappasivat jälleen yhden IFK-kasvatin. Michael Keränen palaa P-Amerikan kokeilunsa jälkeen Suomeen, KHL'ään.

Eipä tuo ihmeitä täällä aikoinaan esittänytkään, joten tervemenoa vaan suureen ja mahtavaan.
 

Apassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Tuossa kun toisessa ketjussa puhuttiin Rem Murraysta ja Steve Guollasta, niin huomasin HIFK "ikoni" Dan Lambertin pelanneen Guollan kanssa samassa joukkueessa, eli Hannover Scorpionsissa kaudella 2005-06. Puolustajana pelannut Dan Lamberthan pelasi HIFK:ssa kaudella 1993-94 13 peliä tehoilla 1+2, jonka jälkeen pakkasi kamansa. Muistaakseni aika suuret odotukset oli aikanaan kaverista. Peliesityksistä en kyllä muista yhtään mitään? Jälkikäteen kun uraa katsoo, niin etenkin DEL-liigassa varsin kovia tehoja puolustajaksi. 5 kautta Hannoverin kapteenina ja viime kaudella toimi Buffalo Sabresin apuvalmentajana. Oliko nämä taas niitä HIFK:n kriisivuosina hukattuja hankintoja. HIFK:ssa kieltämättä paljon hutihankintoja etenkin ulkomaalaisissa, mutta osa myös niitä, että ei olla osattu vain käyttää.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Ei ollut aikaisemmin pelannut Euroopassa, joten olisiko ollut vähän kulttuurissa eroja esim. Madden? Ja pelasi tuon IFK-visiitin jälkeen vielä useita kausia P-Amerikassa ennen paluuta Eurooppaan. Ei myöskään ehkä vastannut niitä odotuksia, mitä häneen oli luotu?
 

WPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK , Chicago Blackhawks, Leeds United
HIFK on tosiaan ollut mestari tärväämään periaatteessa hyvätkin ulkkarihankinnat, paljon on tosin myös ollut loukkaantumisepäonnea, jota todennäköisyyttä ei kylläkään vähentänyt se, että otettiin usein valmiiksi toipilaita. Kekäläisen ekoissa ulkkarihankinnoissa oli hyviä jannuja kuten Tom Bisset ja Ove Molin, mutta tietenkin he notkahtivat juuri HIFK-visiitillään. Seuraavina vuosina he pääsivät SHL:ssä jopa 50 pinnan kausisaldoihin. Eric Murano ja Niklas Eriksson sen sijaan eivät sentään juurikaan nostaneet tasoaan muualla pelatessaan.
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
Ei myöskään ehkä vastannut niitä odotuksia, mitä häneen oli luotu?

Muistaakseni Lambertin hankintaan vaikutti vahvasti myös Darren Boykon suositukset, jolle otti Danin epäonnistuminen otti koville. Klassinen väärään aikaan väärään paikkaan-hankinta.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
John Madden vapautettiin Floridan valmennusryhmästä - kolminkertainen Stanley Cup-voittaja mutta aika HIFK:ssa ei mennyt kyllä ihan asianmukaisesti.
 
Suosikkijoukkue
HIFK
Patrick O'Sullivan - The Child Abuse Story - ESPN Feature 2016 (HD)

IFK:ssa piipahtanut O'Sullivan kertoo videolla tarinansa rankasta lapsuudestaan. Tämähän taisi olla aika yleisessä tiedossa jo silloin, kun tulikin tänne mutta kertoo myös videolla miksi lopetti pelaamisen jo 28-vuotiaana. Ei vain saanut enää itseään edes pukemaan pelikamoja päälle. Ahdistuneisuus, unettomuus ja flashbackit lapsuudesta saivat aikaan sen, että kaukalossa olemisesta ei voinut nauttia.
O'Sullivanin uran viimeiseksi peleiksi jäi tosiaan 12-13 kaudella pelatut 8 matsia IFK:n riveissä.

Eikös hänen isänsä vielä IFK:n Facebookissakin käynyt jotain kommentoimassa tai ainakin kyttäämässä?

Mahdoton edes ajatella tuollaista kohtaloa jollekin, että lapsesta lähtien piestään päivittäin vanhemman toimesta. Todella karua.
Kiva kuitenkin kuulla, että käy terapioissa ja on saanut elämäänsä kuntoon lapsien ja muun uran muodossa.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
PO'Sin tarinan jatkoksi toinenkin surullinen stoori, joka sekin päättyi IFK:hon (jatkona tuolta Grillforsin ketjusta):

Jeff Hamilton tosiaan sai uran päättävän, todella vakavan aivotärähdyksen runkosarjan lopulla 2011. Olin häneen henkilökohtaisesti yhteydessä kolmisen vuotta sitten, alkuvuodesta 2013, jolloin hän kertoi kuulumisiaan. Intohimoisesti jääkiekkoon suhtautuvana hän oli perustanut taitokoulun nuorille pelaajille, mutta kärsi päivittäin aivovamman jälkioireista. Hän kuitenkin haaveili vielä joskus jatkavansa uraansa, jos oireet lieventyvät. Eivät ilmeisesti lieventyneet ja nyt hän on jo 38-vuotias. Yritettiin silloin muutama vuosi sitten palstaveli @Sleep :in kanssa lobata häntä myös IFK:lle, junnupuolen taitovalmentajaksi. Joonas Tanska taisi vastata, että jotain sen suuntaista on kehitteillä, mutta ei ottanut lainkaan kantaa Hamilton-ehdotukseeni/ehdotukseemme. Vuosi myöhemmin (?) tämä Peltonen-Kuhta-Lydman -setti taidettiin polkaista käyntiin. Nyt Ville kuitenkin lähti Sveitsiin... Pitäisikö kysellä Jeffiltä taas kuulumisia?

Jeff Hamilton kirjoitti:
"Thank you for your kind words. Everyday I wake up hoping to play again. Unfortunately almost 2 years later I am unable to play and train seriously due to my concussion. I wish HIFK all the best. I made many great friends on the team and have nothing but great things to say about the organization. Tell your fellow friends and fans if I ever could comeback HIFK would be my first choice.

Kittos!"
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK
Vaikka nyt eri sarjaa pelataankin ja eri resursseilla, niin olen silti tyytyväinen ettei Jokereihin mennyt.
Olisi siinä jotain hampaita kiristävää kuitenkin ollut katsella siellä pyörimässä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
HIFK:ssa pari kautta sitten pyörähtänyt Brad Thiessen nappasi AHL:n mestaruuden Lake Erie Monstersin riveissä - ei tosin tainut pelata play off-vaiheessa yhtään matsia. Onnittelut mestaruudesta!
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Zaborsky mennyt ilmeisesti naimisiin. Onnea vaan!
Somen ja kuvien perusteella ainakin Husso ja Leino olleet Slovakiassa häissä mukana.

Taasko? Eikö se Törmäsen selitys Zabon mailanrikkomiselle ollut tyyliin, että "Zabo menny naimisiin, liekö sitten naisen kanssa kotona ongelmia kun tuolla lailla mailaa lyö laitaan..."? Ehkä niitä ongelmia sitten oli, jos Tomas on uudestaan mennyt vihille.
 
Viimeksi muokattu:
Suosikkijoukkue
HIFK kundit & gimmat & Buli; Kerava Shakers
Jospa Suomessa oli siviilivihkiminen ja kunnon kirkkohäät Slovakiassa
 

McBean

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Noutajat, Scarborough FC
”Han är bara lite mentalt störd”

Törmäsinpä Twitterissä (ex-IFK-maalivahti Joakin Lindströmin jakamana muuten) ruotsinkieliseen kolumniin Raimo-sedästä, sisältäen tuon ylläolevan Vladimir Sobotkan luonnehdinnan miehestä.
 

kaizu

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Canucks
Lydman on kyllä hauska veijari. Muistan muutamien vuosien takaa kun Lyde oli Radio Rockin haastattelussa ja Heikelä kysyi jotain tyyliin että "varmaan jeesaa kun on tienannu niin monta miljoonaa uralla" niin Lydman vastasi omaan rauhalliseen tyyliinsä jotenkin että "no aika vaikea siitä on mitään huonoakaan löytää" jotenkin niin loistavasti sanottu päivänselvä asia johon moni rupeaa kiertelemään
 

Red Label

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Bruins, Miro Heiskanen
IFK-ikoni Pakariselle yksivuotinen ja yksisuuntainen jatkopahvi Oilersiin. Liksaa kilahtaa $725.000. Näytä niille!
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Iiro Pakarinen on tehnyt yksisuuntaisen jatkosopimuksen Edmontonin kanssa - hienoa, että pyytettömän pelimiehen ura jatkuu NHL:ssä.
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Työsulkukaudella 2012-2013 HIFK:ssa pelannut Mathieu Perrault tehnyt neljävuotisen jatkosopimuksen Winnipegiin - mitenhän tämä hieno pelimies aikoinaan päätyi HIFK:hon pelaamaan?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös