Entiset HIFK-pelaajat muualla

  • 2 404 533
  • 8 343

BigRedBob

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Florida Panthers, Miami Heat, Trevor Gillies

heavy

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
No jo oli 7 bongannut tämäkin ja otsikko huutaa draamaa. En linkitä.
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Jere Karalahden mailat lähtivät tänään Itävaltaan, joten Karalahden pelipaikka ilmeisesti siellä tulevalla kaudella. Tullissa tuli siis Jeren stagat läpi, joten varma tieto jos niin voidaan sanoa.
 

douppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Liverpool
Paljon on tehty oikein, ja odotan kautta innolla. Yksi vitun ärsyttävä yksityikohta on kuitenkin Liivikin pelaaminen muualla kun IFK:ssa. Kyllä kortit olisi pitäny siihen malliin pelata, että Simo olisi meillä jatkanut. Vähän sama kuin Kankaanperän päästäminen Tapparaan aiemmin. Ei hyvä ollenkaan. Mutta isossa kuvassa homma siis näyttää hyvältä, mutta pikkusen pitää naputtaa aina...
 

Tiedote

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Erikoinen tuo mailajupakka jokeri-Jeren kohdalla, joten pahoittelut siitä.
Kaverilta vain tuli viesti, että Karalahden kamppeet ja mailat näyttivät lähteneen tullista (kyseisen äijän työpaikalta) kohti Itävaltaa.
Lev Praha, johon Karalahtea oltiin Jokereiden tiedotteen mukaan viemässä, ei edes näytä leireilevän Itävallassa sen koomin kuin Jokeritkaan tällä hetkellä... Mutta se siitä.
 

YksinLäpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Onko kukaan koskaan laskenut niitä pelaajia (vaihtareita), tai siirtomäärää, joita on tehty HIFK:n ja Jokereiden välillä kausien päätyttyä. Tarkoitan siis sitä, että edellinen seura on ollut esim. Jokerit, mutta on sitten siirtynyt suoraan, tai reissujen jälkeen HIFKiin, ja päin vastoin.

Esim.
Jere "lähti aikoinaan" HIFKistä, mutta päätyi sitten lopulta Jokereihin. 0-1
Ville siirty HIFKistä Jokereihin, mutta tuli järkiinsä ja palasi takaisin HIFKiin. 1-1
Somervuori Jokereista HIFK:hon 1-0, jne jne.
 

10penttiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Habs, Sympatiat NY Rangers
Ketjussa "Jere Karalahti vielä kerran?" nimimerkki Ilu postasi hienon taulukon jossa ainakin vuodet 97-13 on katettu, lainaan koko viestin tähän ja pahoittelen jos siitä tulee liian pitkä. Kreditit siis ilulle

Kun tarkastellaan Harkimon ajan Jokereita, on aika selvää että joukkueen identiteetti niin pelillisesti kuin arvoiltaankin on ollut hukassa. Entisen sympaattisen TUL-seuran toiminta on viime vuosina keskittynyt lähinnä kopioimaan paikalliskilpailijaa. Tämän sivuseurauksena on luonnollisesti nähty myös joukko pelaajasiirtoja joukkueiden välillä, määrällisesti tasan tämä "ryöstäminen" ei tosin ole mennyt.

Laskeskelin aikani kuluksi ne pelaajat, jotka ovat pelanneet ensimmäisen SM-liigaottelunsa toisessa pääkaupunkiseudun joukkueessa, mutta myöhemmin edustaneet myös sitä toista seuraa. Aineiston rajasin kaudella 1997-1998 ja sen jälkeen jompaa kumpaa seuraa edustaneisiin pelaajiin, sillä Jokereiden kultaisen sukupolven kaikottua ovat joukkueiden voimasuhteet niin taloudellisesti kuin urheilulliselta menestykseltään olleet kohtuullisen tasapainoiset. Tilasto ei ole Jokeri-kannattajille mitenkään mieltä ylentävä, mutta kertoo karua kieltään siitä, miten oma identiteetti on onnistuttu hävittämään ja millä perusteilla Jokeri-joukkuetta on todellisuudessa rakennettu.

Koodi:
[B]Uran 1. SM-liigaottelu HIFK:ssa, pelannut myös Jokereissa 1997-2013[/B]

[I]Nimi			Pelit HIFK	Pelit Jokerit[/I]
Ari Ahonen		61		20
Brett Harkins		104		10
Esa Tikkanen		91		43
Jarkko Ruutu		160		107
Jarkko Väänänen		20		127
Jere Karalahti		400		0
Juuso Riksman		67		74
Kim Hirschovits		408		108
Mikko Jokela		120		106
Mikko Ruutu		31		126
Mikko Strömberg		7		19
Niko Halttunen		1		145
Pasi Nielikäinen	138		45
Pasi Sormunen		116		159
Ray Giroux		22		24
Rober Kantor		110		30
Robert Schnabel		83		12
Sami Nuutinen		71		54
Tim Thomas		32		54
Tobias Salmelainen	27		48
Tom Askey		21		16
Tuomo Ruutu		31		98
Ville Peltonen		286		79
[I]Yhteensä 23 pelaajaa	2121		1504[/I]

[B]Uran 1. SM-liigaottelu Jokereissa, pelannut myös HIFK:ssa 1997-2013[/B]

[I]Nimi			Pelit Jokerit	Pelit HIFK[/I]
Eero Somervuori		187		104
Tero Paappanen		4		31
Tuomas Eskelinen	23		74
Sean Bergenheim		86		2
Toni Dahlman		116		7
[I]Yhteensä 5 pelaajaa	416		218[/I]

On mahdollista, että joku pelaaja on jäänyt listauksesta pois, mutta kokonaiskuvaa tämä ei muuttane. Lisään poisjääneet toki mielelläni mukaan. Kuten ylempää näkee, on Jokerit pyrkinyt värväämään paitsi lukumääräisesti enemmän pelaajia, myös huomattavasti korkeamman proofilin pelaajia kuin HIFK. Listaukseen on otettu mukaan myös ulkomaalaisvahvistukset, jotka omalta osaltaan kertovat onnistuneesta skouttauksesta seuratasolla sekä siitä, miltä suunnalta vahvistuksia etsitään. Seurojen väliset vaihtokaupat (Askey, Eskelinen, varauksin Giroux), joissa oletusarvoisesti molemmat voittavat, jäävät marginaaliin.



Myös itse olen tyytyväinen siihen, että HIFK seisoo sanojensa ja päätöstensä takana. Samaan aikaan tämä toki asettaa Harkimon "Karalahti ei tule koskaan pelaamaan minun Jokereissani" -kommentit erikoiseen valoon.



Vaikka olenkin tyytyväinen siihen, ettei Karalahtea HIFK:hon otettu, ymmärrän myös, että tämä voi olla kova paikka monelle kannattajalle. Mielenilmauksesi on hyvinkin kunnioitettava.

Viimeinen erikoinen asia Karalahden Jokeri-siirrossa on se, millasen profiilin joukkuetta Jokerit on KHL:ään kasaamassa. Kun muistetaan että joukkueessa on jo ennestään tuomittu väkivaltarikollinen, joukkueen kapteeni on saanut pelikieltoa rasismista, joukkueen valmennusjohto on ollut poliisin esitutkinnassa ja kannattajia on jouduttu jopa oikeusministeriön tasolta suitsemaan, on tuomittu huumerikollinen osuva lisäys joukkoon. Halutaanko tässä jo ennakkoon näyttää Vitjazille ja muille, että koviakaan keinoja ei kaihdeta käyttää?
 

#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK,Datsjuk, VPeltonen,Liverpool, RealMadrid
Siim Liivikin lähtö bluesiin harmittaa vietävästi. Tänään Mäntsälässä katsoin aitiopaikalta pelsujen ja bluesin harkkamatsin, ja Liivik pelasi mahtavan pelin. Oli ottelun paras pelaaja mielestäni. Kovaa työntekoa molempiin suuntiin, taklauksia, yv-vastuuta, kiekonriistoja, pari syöttöpistettä, ja osoitti johtajuutta pitämällä ääntä sekä neuvomalla ketjukavereitaan läpi matsin. Kerran sai maalin edessä kiekon naamaan, ja paikkailun jälkeen kovempana takaisin. Olisi kova jätkä tällä kaudella punapaidoissa, mutta en tiedä miksi lähti pois. Ei jäähyn jäähyä, kun Hirso otti laiskuuttaan ainakin kaksi.
Oikein hymyilytti, kun pakki toisessa erässä roiskaisi kiekon omalta alueelta paineettomana keskialueelle suoraan pelsupelaajan lapaan, niin Liivik pyöritti päätään ja kiroili. Sentteri toivoi kiekkoa omaan lapaan.
 
Viimeksi muokattu:

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
ja osoitti johtajuutta pitämällä ääntä sekä neuvomalla ketjukavereitaan läpi matsin. Kerran sai maalin edessä kiekon naamaan, ja paikkailun jälkeen kovempana takaisin. Olisi kova jätkä tällä kaudella punapaidoissa, mutta en tiedä miksi lähti pois.

Luulen että tuo johtajuuden osoittaminen on juuri sitä minkä maiseman vaihdos sai aikaan, IFKssa Simolle oli tullut tietty rooli niin kaukalossa kuin kopissa. Simo varmasti halusi hieman enemmän ja nyt maiseman vaihdos on mahdollistanut roolin luomisen uudelleen.
 

Lemieaux

Jäsen
Suosikkijoukkue
Total hockey / Totaalvoetbal
Luulen että tuo johtajuuden osoittaminen on juuri sitä minkä maiseman vaihdos sai aikaan, IFKssa Simolle oli tullut tietty rooli niin kaukalossa kuin kopissa. Simo varmasti halusi hieman enemmän ja nyt maiseman vaihdos on mahdollistanut roolin luomisen uudelleen.

Lienet oikeassa. Näen tässä jätkässä paljon samaa ku Andrew Shawsiessa. Toivottavasti Liivik palaa jo vuoden tai parin päästä takaisin, ja luo loistavan uran IFK:n 2-3 sentterinä.
 

Iker

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Edelleen ihan perseestä, että tosikkojen ulina johti tämän ketjun nimen muuttumiseen pois vanhasta kunnon "IFK-kasvateista."

No, syödään ja nukutaan ja mennään eteenpäin. Mitä mahtaa tehdä Hank Pikkarainen, en ole mitään kunnon huhuja tai varmoja vihjeitä kuullut, ja elokuun puolivälissä mennään jo.

Tosiaan ilman mitään tietoa, olen melko varma että Hank vahvoilla Elitserien-näytöillään odottelee SHL-paikkaa ja uskon sellaisen löytyvänkin jos verkot ovat sinne suuntaan vesillä kuten oletan. En sulkisi pois myöskään Allsvenskania, sieltä joku hyvin maksava duuni Hankille sopivalla hieman löysemmällä tasolla, ja ei muuta kun kiskis 15+35=50 tauluun ja keväällä setelit kourassa kerholle.
 

ElmerMoody

Jäsen
Suosikkijoukkue
✦ IFK ✦
Kellään mitään tietoa The #9:n liikkeistä? Onko Kibe heittäny skrinnarit naulaan vai jatkuuko pelit vielä jossain aurinkorannoilla?

Ikävä on..
 

winston

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kellään mitään tietoa The #9:n liikkeistä? Onko Kibe heittäny skrinnarit naulaan vai jatkuuko pelit vielä jossain aurinkorannoilla?

Kibe voisi hyvin toimia konsulttina junnuille, kuinka skodataan aina kun tulee mesta jne. Suomi kaipaa hyviä maalintekijöitä, eikä Kibe ainakaan ollut sieltä huonoimmasta päästä.

Hassu juttu, useimmat hyvät maalintekijät eivät ole laukaisuominaisuuksiltaan kaksisia. Kibenkin kuti oli korkeintaan keskinkertainen. Mutta se kylmä viimeistely, halu tehdä byyrejä... en tiedä voiko sitä opettaa?
 

10penttiä

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Habs, Sympatiat NY Rangers
Hassu juttu, useimmat hyvät maalintekijät eivät ole laukaisuominaisuuksiltaan kaksisia. Kibenkin kuti oli korkeintaan keskinkertainen. Mutta se kylmä viimeistely, halu tehdä byyrejä... en tiedä voiko sitä opettaa?

Kuule nyt kyllä puhut silkkaa skeidaa. Kiben rannari oli parhaimmillaan sellanen kobra joka tuli ihan tyhjistä ja painu vitun nopee sinne yläfemmaan. Sääli ettei tälläsii skodajii ei oo ihan liikaa Suomessa.
 

Ihmeilja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Venäjä, Atlant, Ak Bars
Tuossa Tampereen paikallisvastustajassa pelasi pari vuotta sitten lupaava Joni Karjalainen. Karjalainen ei kuitenkaan kaudella 12-13 pelannut yhtään peliä. En löytänyt aiheesta yhtään mitään koko internetistä, joten kysytäämpä nyt täältä, onko mitään tietoa hänen tilanteestaan?
 

Bad Bob #42

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Chicago Blackhawks
Tuossa Tampereen paikallisvastustajassa pelasi pari vuotta sitten lupaava Joni Karjalainen. Karjalainen ei kuitenkaan kaudella 12-13 pelannut yhtään peliä. En löytänyt aiheesta yhtään mitään koko internetistä, joten kysytäämpä nyt täältä, onko mitään tietoa hänen tilanteestaan?

Elitse prospects sivustosta päätellen mies ei pelannut enää viime kaudella missään. Joten lopettikohan kiekkoilun kokonaan...
 

N.Vidic

Jäsen
Suosikkijoukkue
Seattle Seahawks, HIFK, Man Utd
Viimeksi muokattu:

Meedio

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Atletico Madrid
Oli kiva kuulla Hadelta että sydän on HIFK punainen ja mielellään haluisi joskus palata takaisin. Hyviä muistoja hyvästä organisaatiosta.
 

Renegade

Jäsen
Suosikkijoukkue
San Diego Padres
Oli kiva kuulla Hadelta että sydän on HIFK punainen ja mielellään haluisi joskus palata takaisin. Hyviä muistoja hyvästä organisaatiosta.

Allright. Kenestä puhut ja missä ilmenee moinen? Haataja, Harkins, Haverinen vai joku muu?

Thanks.
 

COLHC1980

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Deutscher Fußball-Bund, NP #3
Tuossa Tampereen paikallisvastustajassa pelasi pari vuotta sitten lupaava Joni Karjalainen. Karjalainen ei kuitenkaan kaudella 12-13 pelannut yhtään peliä. En löytänyt aiheesta yhtään mitään koko internetistä, joten kysytäämpä nyt täältä, onko mitään tietoa hänen tilanteestaan?

Viimeisin tieto oli, että kävi ainakin narreissa. En tiedä, missä on sitten tällä hetkellä.

Allright. Kenestä puhut ja missä ilmenee moinen? Haataja, Harkins, Haverinen vai joku muu?

Thanks.

No ei ole kuin yksi Hade.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös