EM-kisat 2016 – liveseuranta

  • 398 646
  • 6 438

SamSal

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vilpas
Suomalaiset tuntuvat niistä tykkäävän, niin annetaan jengille tavaraa, mikä menee kaupaksi. Eihän tuossa kyllä mitään järkeä ole ollut, enää pitkään aikaan. Voidaan siis kysyä, uskooko kannattajat sokeasti median antamaan suitsutukseen vai luoko he omat odotukset loppukädessä itse.

Kun se kannattaminen ei perustu järkeen vaan tunteeseen. Toki se olisi kivaa jos Englanti,Vilpas tai Suomi menisi aina päätyyb asti. Tuskin kukaan odotti, että Englanti päätyyn asti menisi, mutta ei ihan tälläistä mahalaskua odottanut. Joukkue on kuitenkin verraten nuori ja parhaat vuodet vasta tulossa.
Tässä kun toivoo Englannin menestystä tai Suomen kisapaikkaa niin pysyy ainakin jalat maassa.
Josko sitten ensikerralla onnistuisi.

No se hyvä tässä oli ettei ollut mikään Bulgaria tai Kreikka mitä vastaan pupellettiin vaan sympaattinen Islanti.
 

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Nyt vain toivotaan että englanninfanit ottavat tappion nöyrästi vastaan eivätkä aloita mitään teurastusta kentän ulkopuolella
Joo, ne ovatkin tuolla teurastamassa. Samalla tavalla voisi toivoa, että kunhan viehättävää Reykjavikia ei polteta ja kunhan islantilaiset eivät voitonhuumassa tuhoaisi koko Nizzaa ja hakkaisi englantilaisia.
Jokohan nyt tämän jälkeen jo suomalainen urheilumedia ottaisi pään ulos perseestä ja tunnustaisi, että Englanti ei ole ollut jalkapallossa suurmaa viimeiseen kahteenkymmeneen vuoteen. Joka helvetin kisojen alla ennakoidaan lädien menevän päätyyn ja kehutaan, kuinka hyvä jengi niillä on jalkeilla.
Muuten vaan voittivat karsintalohkonsa puhtaalla pelillä.
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Jääkiekkoilun nousu nyt nähdylle huipulle alkoi toistakymmentä vuotta sitten, kun alettiin kehittää joukkueen sijaan yksilöitä joukkueen menestyksen eteen. Tänä talvena kolmessa ylimmässä turnauksessa kaksi kultaa ja yksi hopea. Ei mitään selitettävää.

Jalkapallossa on kaikki mahdolliset fasiliteetit ja harrastelijamäärät juniorivuosikerroissa riittävät. Kuplahalleja ja sisäharjoittelutilaa riittää jokaiselle joukkueelle.

Olkaa nyt rehellisiä itellenne tässä keskustelussa.

Hyvä sinunkin olla. Väitteesi mukaan fasiliteetit riittää kaikille hyvin. Kun kerran puhuit Islannista niin vertaillaan vähän.

Islanti: 6 täysikokoista jalkapallohallia valtion rakentamana. Ilmaiset seuroille käyttää ja kun seuroilla ei vuoroja, niin pelaajat voivat harjoitella itsekseen halleissa. Jokaisessa koulun jne ympäristössä pieni tai isompi tekonurmi. Päälle sitten seurojen tekonurmet jotka valtio/kaupungit tuottaneet. Osa lämmitettäviä. Tätä kautta seurojen resurssit suoraan vain pelaajakehitykseen ja valmentajien palkkaukseen/kouluttamiseen.

Suomi ja suunnilleen saman kokoinen Suur-Tampere (eli Tampere ja sen ympäryskunnat): Tampereen kaupungin tuottamana 0 täysikokoista jalkapallohallia. Yksi messu-/pesäpallo/jne käytössä oleva täysikokoinen osa-aika käytössä (kun ei messuja tms) oleva halli. Yksi seurojen hankkima kuplahalli. Nokialla yksi yksityisen 8vs8 kokoinen halli. Tekonurmia ihan hyvin, mutta 0 lämmitettävää joten käyttöaika 7-9kk kaupungin auramiehistä riippuen. Käytännössä siis 0 ympärivuotista kenttää.

Ja kun vertasit jääkiekkoon, niin samalla alueella jokaisella kaupungilla/kunnalla käytännössä oma halli ja Tampereella pelkästään lähemmäs kymmenen kaukaloa.

Nyt vielä kun toista (eli jalkapalloa) jakamassa on moninkertainen määrä, niin jokainen voi rehellisesti miettiä miksi toisen lajin nousu ollut helppoa ja toisen haastavaa.

Tämä ei toki poista sitä etteikö jääkiekon parissa olisi tehty asioita hyvin ja jalkapallon huonosti. Vertailu on vain absurdia. Ja lajien välillä turha sitä tehdä. Jääkiekko kun on Suomessa ykköslaji ja jalkapallo taas maailmassa lähes kaikkialla sitä.

Vertailu Islantiin ok, mutta silloin hyvä tiedostaa yllä olevat faktat ja samalla ymmärtää mikä ero kun koko maa panostaa johonkin tai vain pieni osa yrittää tehdä jotain. Nyky-yhteiskunta itsessään näkee jääkiekon mahdollisena ammattina, mutta jalkapallon vain harrastuksena Suomessa. Tämä siis sen takia, kun ei ole pärjätty. Ei oltu Islannissakaan ennen panostusta ja koko kansan tahtotilaa.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Muuten vaan voittivat karsintalohkonsa puhtaalla pelillä.

Lohkon, jonka ainoa vakavasti otettava maa oli Sveitsi. Myönnettäköön, että Englanti voitti Sveitsin puhtaasti molemmissa matseissa, mutta Sveitsin voittaminen kahdesti ei nosta maata suurten jalkapallomaiden (Saksa, Espanja, Ranska ja Italia) kanssa samaan kategoriaan. Minulla ei ole mitään englannin kannattamista tai kannattajia vastaan, mutta penään vaan jonkinlaista suhteellisuuden tajua siihen hehkuttamiseen. Itse kannatan Kerhoa, mutta en silti ilmoita täällä Kerhon olevan vahva mestari suosikki alkavalla kaudella - realismia kun on nippa nappa säälipleijareihin pääseminen.
 

Ralph

Jäsen

VT

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Lohkon, jonka ainoa vakavasti otettava maa oli Sveitsi. Myönnettäköön, että Englanti voitti Sveitsin puhtaasti molemmissa matseissa, mutta Sveitsin voittaminen kahdesti ei nosta maata suurten jalkapallomaiden (Saksa, Espanja, Ranska ja Italia) kanssa samaan kategoriaan.
Ja senkö perusteella Englanti on oikeutettua nostaa jalkapallon suurmaiden joukkoon?
Olen aika tarkkaan katsonut kaikki kisaennakot, mutta missään en ole nähnyt Englantia pidettävän suosikkina. Kyllä erityisesti Ranska, Saksa ja Espanja ovat olleet ihan eri tason suosikkeja, jopa Belgia. Englanti on perinteinen - tarkkaan ottaen perinteisin jalkapallomaa - joten on selvää, että sen otteet kiinnostavat. Jokainen jalkapalloa edes etäisesti seurannut tietää Englannin "menestyksen" viime aikoina, mutta fakta on, että loistavasti sujunut karsinta nosti oikeutetusti odotuksia. harva silti mestaruutta odotti.

Tässä kontekstissa on myös koomista, kuinka Islannin voittoa arvokisojen kestoepäonnistujasta ja kisojen huonoiten johdetusta joukkueesta, josta puuttuvat johtohahmot tyystin, pidetään jonain sensaationa. Yllätys se oli, mutta ei sensaatio. Kysykää vaikka Hollannin maajoukkueelta.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Suomessa lasten vanhemmilta lypsetään rahaa, kun taas Islannissa on panostettu julkista rahaa, jotta lapset ja nuoret voisivat harrastaa. Palloiluhallit ovat varausten ulkopuolella vapaassa käytössä ja valmennukseen on panostettu. Muistaako kukaan Ajaxin juniorikoulun vierailua Suomessa, muistaakseni Anjalankoskella. Paikalla oli satoja junioreita, mutta hyvin vähän valmentajia, joille tuo oli tarkoitettu. Nyt Suomessa on herätty niin, että Palloliitolta lähtee väkeä Islantiin, mutta ei tuokaan tuo tulosta, jos asioille ei tehdä mitään. Suomi on tylsä kiekkomaa, eikä se ansaitse pärjäämistä jalkapallossa.

Kannattaa kuunnella aamupäivän Ajantasan keskustelu Islantilaisesta jalkapallosta. Islanti löi koko jalkapalloilevan maailman ällikällä | Ajantasa | Radio | Areena | yle.fi
 
Jääkiekkoilun nousu nyt nähdylle huipulle alkoi toistakymmentä vuotta sitten, kun alettiin kehittää joukkueen sijaan yksilöitä joukkueen menestyksen eteen. Tänä talvena kolmessa ylimmässä turnauksessa kaksi kultaa ja yksi hopea. Ei mitään selitettävää.

Jääkiekon kansainvälinen taso on aivan jossain muualla missä jalkapallon. Hjallis Harkimo joka saavutti kultamitaleita jääkiekkojoukkue Jokereissa, yritti samaa jalkapallossa ja epäonnistui pahasti. Jalkapallovamentaja Mika-Matti Paatelaisen joulukuusifilosofiassa on paitsi paljon hollantilaisia vaikutteita myös suomalaisia - ehkä näistä jääkiekkopiireistä meidän peli - vaikutteita ja ei riitä mihinkään.

Mitä tulee yksilöihin. Olen sen aikaisemminkin tuonut esille - olen itse pelannut sellaisen herran kuin Hannu Haaralann joukkueessa. Hän oli 14v ikäluokkansa nopein kaveri.

"Tapanilan Erässä 10-vuotiaiden valiojoukkoon 60, 200 ja 1000 metrillä 1991 juossut Hannu Haarala on yltänyt jalkapallossa A-maaottelumieheksi ja HJK:n asussa Suomen mestaruuteen 2002." Teemu hyppäsi pituutta ja Virpi työnsi kuulaa :: Suomen Urheilutietäjät ry

Koska meillä alkaa The Suuri Keskustelu aiheesta, miksi Suomi ei pelaa arvokisojen lopputurnauksessa?

Median aivopesusta huolimatta suomalaiset eivät hirveästi tykkää jalkapallosta. Aivan kuten Pohjois-Amerikassa, suomalaisten mielestä jalkapallo on filmaavien neitien laji, jota on tylsä katsella ja seurata. Jalkapallo ei ole kovin suomalaiskansallinen laji.

Suomalaiset tykkäävät raa'asta fysiikasta, missä korostuu erityisesti periksiantamattomuuden ja sisukkuuden hyveet. Suomalaiskansallisia lajeja ovat hiihtolajit, yleisurheilu, paini ja näistä joukkuelajeista jääkiekko.

Suomalaiset tykkäävät kunnon kontaktilajeista, eikä mistään maassa kiereskelivistä ja aikaa pelaavista neideistä. Näistä joukkuelajeista rugby voisi sopia suomalaisille parhaiten. Siinä on paljon paininomaisia piirteitä, missä suomalaiset ovat vahvoja.

Jos ajatellaan ihan tälleen puhtaasti menestysmielessä, myös tässä mielessä jalkapallo on huono laji. Pienenä kansana menestysmielessä Suomi joutuisi panostamaan jalkapalloon kokoonsa nähden aivan valtavia resursseja ja uhrauksia, joka söisi muilta lajeilta pohjan pois. Silti tuloksena jossain MM-kisoissa keskimäärin joku 8. tila ja muissa lajeissa ei mitään menestystä. Onko tässä mitään järkeä? Ei ole. Tapaus Islanti on ihan sympaattinen, mutta tuskin sentään voittavat edes EM-karkelloita. Tai toisaalta joku Ruotsi, jolla on 4-5 joukkuelajia, joilla heillä on suht hyvä joukkue, mutta missään he eivät ole mestarisuosikkeja. Suomella on se yksi jääkiekko, jossa voivat jopa voittaa myös ensi syksyn World Cupissa. Vain voittajat muistetaan.
 
Viimeksi muokattu:

Pekkis

Jäsen
Suomessa lasten vanhemmilta lypsetään rahaa, kun taas Islannissa on panostettu julkista rahaa, jotta lapset ja nuoret voisivat harrastaa. Palloiluhallit ovat varausten ulkopuolella vapaassa käytössä ja valmennukseen on panostettu.

Suomessa taas ulkokentät ovat vapaassa käytössä, mutta hiljaista näyttää olevan. Omien joukkuetreenien ulkopuolella ei juurikaan tehdä mitään, jos nyt mopoautoilua ja videopelejä ei lasketa. Ja eihän niitä lasketa.

Lohduton esimerkki viime kesältä. Seurattiin kaverin kanssa erästä junnupeliä, alueella on lähemmäs kymmenen eri kokoista jalkapallokenttää, mutta ottelussa esiintyvien pelaajien lisäksi koko alueella oli tasan kaksi jalkapalloilijaa. Teini-ikää lähestyvät tyttöjuniorit tekivät siinä lähes kaksi tuntia sitä, mitä kaikkien jalkapalloilijoiden tulisi kehittyäkseen tehdä, eli harjoitella muulloinkin kuin joukkuetreeneissä. Oli arki-ilta ja aurinko paistoi.

Suomen miehet eivät tule ainakaan seuraavaan 10 vuoteen pääsemään jalkapallon arvoturnauksiin. Saa ottaa talteen.
 

#_6

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK '83, '98, '11 - Red Wings '97, '98, '02, '08
Nyt tarvis enää tietää, että kuka on Hannu Haarala. Ja missä pelaa? Onko siellä matsi käynnissä?
 

Zoidberg

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi 2019
Litti is back!
 

Oijennus

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara
Puola voittaa, koska Ronaldon signature tuuletus on ihan paska.
 

Ötökkä

Jäsen
Suosikkijoukkue
KalPa, Panthers, Lentävä maalivahti
Suomessa taas ulkokentät ovat vapaassa käytössä, mutta hiljaista näyttää olevan. Omien joukkuetreenien ulkopuolella ei juurikaan tehdä mitään, jos nyt mopoautoilua ja videopelejä ei lasketa. Ja eihän niitä lasketa.

Lohduton esimerkki viime kesältä. Seurattiin kaverin kanssa erästä junnupeliä, alueella on lähemmäs kymmenen eri kokoista jalkapallokenttää, mutta ottelussa esiintyvien pelaajien lisäksi koko alueella oli tasan kaksi jalkapalloilijaa. Teini-ikää lähestyvät tyttöjuniorit tekivät siinä lähes kaksi tuntia sitä, mitä kaikkien jalkapalloilijoiden tulisi kehittyäkseen tehdä, eli harjoitella muulloinkin kuin joukkuetreeneissä. Oli arki-ilta ja aurinko paistoi.

Suomen miehet eivät tule ainakaan seuraavaan 10 vuoteen pääsemään jalkapallon arvoturnauksiin. Saa ottaa talteen.
Useassa paikassa nyt on jalkapallokentät käytössä, kun maahanmuuttajia tuli. Siellä ne vetää joka ilta!
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös