Suklaan hinnastahan on ollut somessa puhetta. Alkaa oleen jo suht. tyyristä. Etenkin nuo patukat. Fazerin patukat alkaa oleen jo 1.2x eurosta ylemmäs, siis geishat / fazermintit jne..
Pätkis minipussia katselin eilen kaupassa, kilohinta tais olla yli 22 euroa !!! SAIRASTA.
Isoissa marketeissa kannattaa olla tarkkana ja suosia irtokarkkihyllyä... Josko sieltä löytyy sitä suosikkisuklaata, niissä kilohinta on huomattavasti halvempi. Mättää niistä vaikka kilon pussin jollain 8 eurolla tjsp
Irttarien hinta on pysynyt yllättävän stabiilina. Täytyy myöntää, että monia karkkeja tulee ostettua nimenomaan irtokarkkihyllyn kautta. Pandan Juhlapöydän konvehdeista parhaimmat löytyy irtokarkeista noin 1/3-osan hinnalla konvehtirasiaan verrattuna. Sama juttu pääsiäiskarkkien kohdalla, Virvon varvon -vaahtosuklaapatukat saa irtokarkkihyllystä, sesonkituotteena ja kääreillä varustettuna hinta on 2-3-kertainen.
Suklaapatukoita ei ole tullut ostettua aiemminkaan hirveästi ja nykyään vielä vähemmän. Muutama palanen suklaata ja hinta pienimmissä kaupoissa tai jossain kioskeissa 1,5-2e.
Pieni offtopic, mutta ihmettelen niitä ihmisiä, jotka valittavat etenkin lounasruokailun kallista hintaa ja ostavat kaupasta "halvemmat eväät" lounaan tilalle. Monesti se "halpa eväs" on takeaway-kuppi kahvia ja 1-2 suklaapatukkaa. Nykyisillä hinnoilla femma menee että helähtää, pahimmillaan lähennellään jo kymppiä.