Avauksen perusteella taas on jotain miestä satutettu.
Toivottavasti palstan lääkärit ja feministit sekä etenkin naiset saapuisivat sanomaan sanansa tähän todella tärkeään ketjuun.
Kaikessa lyhykäisyydessään, pillerit sopii jollekin ja jollekin ei. Mies ei saa painostaa pillereitä käyttämään (ei hormonaalisia ehkäisykeinoja löytyy) eikä myöskään lopettamaan. Siinä on about kaikki, mitä meidän palstaveljien tulee asiasta sanoa.
Joo, ehkä sille on syy, että miesvoittoisella jääkiekkoaiheisella keskustelupalstalla ei ole ketjua ehkäisypillereistä, mutta mikä jottei tämäkin aihepiiri mahdu joukkoon.
Ei me miehet voida kontroloida ketään, mutta mielestäni yhteiskunnalisesti tätä asiaa tulisi viedä eteenpäin. Esimerkiksi miltä kuullostaisi ikärajat? Nykyinen valistus puhuu näiden lääkkeiden puolesta vaikka minusta valistamisessa pitäisi kiinnittä huomioata riskeihin joita syntyy pillereiden käytöstä. Ja kuten sanoit ehkäisykeinoja on muitakin.
Tulkitse ihan miten haluat, mutta voihan se shokkina tulla, että äijävoittoisilla alustoilla keskustelunaiheet voivat olla eri kuin vauva.fi:ssä. Tällä hetkellä tuntuu tosin olevan vallalla ajattelutapa, että "women have no say", eli miehet tietää paremmin. Ehkä tietävätkin. Tämä tältä erää osaltani tässä. :)Onko tämä tulkittavissa niin, että suomalaisessa yhteiskunnassa on valloillaan yhä ajatus, että ehkäisy on vain naisen asia, vai koskeeko tämä ajattelutapa vain jääkiekkoa seuraavaa miesväestöä?
Hormonikierukoissakin on eroja eri merkkisten kesken. En tiedä onko muut miehet huomanneet vaihdon aikana muutosta, mitä voi tulla?
Noista e-pillereistä sen verran, että eikös niiden käyttö usein tissejä turvota semmoisen kuppikoon verran? Näin muistelisin nuoruusvuosien seukkailuista, että oli kikit pinkeämpiä kuurin aikana. Luulisi että pidempiaikainen käyttö varmasti tekee jotain epäedullisiakin muutoksia sinne alueelle.
Kyllähän niistä puhutaan paljonkin. Usein haittavaikutuksia kuitenkin liioitellaan, ja keskustelussa onkin uhkakuvia painottava tendenssi.Avataan nyt tälle ketju, koska tällästä ketjua täällä ei nopealla vilkaisulla taida olla. En ole mikään psykologi tai lääkäri, mutta olen huolissaan siitä kuinka vähän ehkäisypillereiden vaikutuksesta puhutaan.
Nämä on kyllä sinällään ikäviä, että satunnaiselle ihmisille tuollaisten haittojen arviointi on aina enemmän tai vähemmän hankalaa. Nuo riskit on kuitenkin lakien ja säädösten mukaan kirjattava, mikä on pohjimmiltaan hyvä periaate.Itse löysin linkin, jossa tosiaan haittalista on pelottavan pitkä. Jos olisin harkintavaiheessa ja tätä lukisin, saattaisin säikähtää: https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2014/3/duo11469
Meillä käytti vaimo pillereitä ja vaikka merkkikin vaihtui niin siitä tuli aivan sietämätön olento tasaisin väliajoin. Tajusi asian kyllä itsekin ja lopulta omasta toimestaan vaihtoi kierukkaan.
Ongelma poistui, tai ainakin vähintään asia parani valovuoden verran.
Syy-yhteys oli ihan omin havainnoin täysin selvä.
Ite tässä oottelen vielä ja kun on varma että lapsiluku on täysi niin piuhat poikki, naps pamn.
Nämä on kyllä sinällään ikäviä, että satunnaiselle ihmisille tuollaisten haittojen arviointi on aina enemmän tai vähemmän hankalaa. Nuo riskit on kuitenkin lakien ja säädösten mukaan kirjattava, mikä on pohjimmiltaan hyvä periaate.
Onko sitten jokin 1/100 000 sellainen riski, että siitä tulee olla peloissaan? Se lienee jokaisen oman arvion varassa. Monestihan näissä terveyttä uhkaavissa asioissa ne "tavalliseen elämään" liittyvät riskit ovat monenkertaisia, mutta niille viitataan kintaalla. Esim. tupakointi, huono ruokavalio tai liikunnan puute lienevät kymmenkertaisia uhkatekijöitä verrattuna mihinkään e-pillerin haittavaikutuksiin.
Niin, ja toisaalta ihan käsikaupalla myytävät särkylääkkeetkin aiheuttavat hengenvaarallisia tiloja ja hengenlähtöjäkin niistä yliherkille ihmisille. Puhumattakaan antibiooteista, jotka ovat Suomessa lääkärien perusmääräys vaivaan kuin vaivaan. Ehkäisypillerien haittavaikutukset ovat niihin nähden melko kevyitä, joten väkisinkin tulee mieleen että oikeasti suurin huolenaihe monelle niistä vouhottaville on se että ne yllyttäisivät esiaviolliseen seksiin ja kato Jeesus on kieltänyt esiaviollisen seksin.Nämä on kyllä sinällään ikäviä, että satunnaiselle ihmisille tuollaisten haittojen arviointi on aina enemmän tai vähemmän hankalaa. Nuo riskit on kuitenkin lakien ja säädösten mukaan kirjattava, mikä on pohjimmiltaan hyvä periaate.
Onko sitten jokin 1/100 000 sellainen riski, että siitä tulee olla peloissaan? Se lienee jokaisen oman arvion varassa. Monestihan näissä terveyttä uhkaavissa asioissa ne "tavalliseen elämään" liittyvät riskit ovat monenkertaisia, mutta niille viitataan kintaalla. Esim. tupakointi, huono ruokavalio tai liikunnan puute lienevät kymmenkertaisia uhkatekijöitä verrattuna mihinkään e-pillerin haittavaikutuksiin.
Jos ehkäisypillerit kiellettäisiin niin se tarkoittaisi sitä että nuoret naiset saisivat vähemmän seksiä. Myös se olisi institutionaalista väkivaltaa. Toki yli viisikymppiset naiset kiittäisivät tästä, koska silloin he muuttuisivat miehille mieluisammiksi seksipartnereiksi. Mutta olisihan se aika karua sanoa parikymppisille naisille että odota vaan rauhassa 30 vuotta, niin sitten saat panna niin paljon kun mieli tekee.Olen jo vuosia ollut sitä mieltä, että hormonaalinen ehkäisy on institutionaalista ja kulttuurillista naisiin ja jopa alaikäisiin tyttöihin kohdistuvaa väkivaltaa. E-pillereillä on erittäin monelle myös masennusta aiheuttava vaikutus. Sitä sitten pahimmillaan hoidetaan masennuslääkkeillä. Mahtavaa.
Tämä ei ole ainoa, mutta kaikkein vakavin piirre ilmiössä, jossa naisilta odotetaan "vapaaehtoista" altistumista itseään ja ympäristöä kuormittaville kemikaaleille. En väitä, etteikö joku voisi hyvinkin hyötyä hormoniehkäisystä. Käytetäänhän niitä mm. kuukautiskipuja hellittämään.
Toivottavasti palstan lääkärit ja feministit sekä etenkin naiset saapuisivat sanomaan sanansa tähän todella tärkeään ketjuun.