Nyt tuli Osastolta lausunto. Toivottovasti muutkin ryhmät tekevät vastaavia
Todella arvostettava kannanotto. Painetta vaan eri puolilta niin ehkä päätökset muuttuvat vielä!
Nyt tuli Osastolta lausunto. Toivottovasti muutkin ryhmät tekevät vastaavia
Nyt tuli Osastolta lausunto. Toivottovasti muutkin ryhmät tekevät vastaavia
Yksi esimerkki olisi jonkinlainen palkkalattia mikä estäisi nämä nykyiset tyhjennysmyynnit mitkä ei palvele ketään ja nahilan kokoiset standardikokoiset kentät joka paikkakunnalle jotta saadaan peliin kunnolla vauhtia.
Vastaus on ei, päätöksellä tuhotaan pahimmassa tapauksessa suomalainen ainoa kunnon ammattilaissarja lopullisesti.
Ruotsissakin alkaa jo kelkat kääntymään ja siellä on mahdollisesti muutoksia tulossa nykyiseen malliin.
"Vastaavanlainen liian nopea kriteerien muuttaminen on lain vastaista. Tässä mielessä on perusteltua, että kriteerien muuttamiseen varataan siirtymäaika, johon seurat pystyvät sopeutumaan." Olli Rauste”SM-liiga on kartelli” – Asiantuntija väläyttää Kiekko-Espoolle todella kovaa ratkaisua
Kiekko-Espoolla olisi olemassa erittäin pitävät perustelut, jos se haluaisi viedä SM-liigan tuoreen päätöksen liigalisensseistä viranomaisten tutkittavaksi.www.iltalehti.fi
Tuossa myös yksi syy miksi muutosprosessi vie aikaa. Lisäksi Rauste mainitsee osakassopimukset jne.
Tuossa myös yksi syy miksi muutosprosessi vie aikaa.
Tais tuo Liigan toimitusjohtajan vaihto olla yks merkki muutosprosessin vauhdittamisesta. Vuosi meni hukkaan.Kuinka paljon aikaa se voi viedä? Tätä on valmisteltu vuosi ja jos siinä ei saada mitään aikaan, on se ihan oma syy. Eihän tolla lailla voi pelata aikaa vuodesta toiseen, että aina vaan tutkitaan ja valmistellaan lisää.
Arvostan todella paljon. Kiitos Ilveksen fanit.
Ja miksi eivät tekisi?
Yksi skenaario on, että osa Liigaseuroista perustaa kylmästi oman sarjan, jos " ulkopuolelta " aletaan liikaa asioita sanelemaan.
Luulisin niillä olevan joku sopimus siitä. Kai liigankin pitäisi semmoinen tehdä, mutta jos eivät tee?
En siis koe millään tavalla realistisena skenaariona sitä, että Liiga irtautuisi liitosta, jos tämän seurauksena Liiga ei kykenisi tekemään sopimusta IIHF:n kanssa. Tämä on se pointti. Jos tähän epätodennäköiseen skenaarioon, eli liitosta irtautumiseen päädyttäisiin, niin pidän 100% varmana, että Liiga varmistaisi samalla yhteistyön IIHF:n kanssa.Koska:
a) jos seurat haluaisivat irti Jääkiekkoliiton sopimuksista ja määräyksistä, niin miksi ne sitten tekisivätkin sopimuksen Jääkiekkoliiton kanssa
b) Jääkiekkoliitto tekisi luultavasti kaikkensa estääkseen ja hankaloittaakseen sen alaisen toiminnan kanssa kilpailevaa sarjaa
Lähtötilanne tähän hypoteettiseen keskusteluunhan oli siis tämä:
Epärealistinen skenaario, mutta hyvä muistutus kuitenkin siitä yksiselitteisestä faktasta, että Liiga tarvitsee sopimuksen Jääkiekkoliiton kanssa, jotta se tai sen pelaajat voivat olla mukana kansallisen liiton tai IIHF:n järjestämissä kisoissa, jotta se voi järjestää kilpailun jääkiekon Suomen mestaruudesta jne...
Nummela on ottanut kantaa Liigan uudistamisesta. Tällainen julkaisu löytyi Hesarista:
Jääkiekko | Jääkiekkoliitto vaatii nopeita muutoksia Liigaan – Liigan puheenjohtaja: Ei mennä asioiden edelle
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ehdottaa 20–22 joukkueen ammattilaissarjaa. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen korostaa, että Liiga tekee ensi kauden aikana esityksen, miten sarjajärjestelmä kehittyy.www.hs.fi
En oikein ymmärrä, miksi kirjoitat edelleen ikäänkuin liigan ja mestiksen välisistä karsinnoista. Ei niitä tule onneksi enää koskaan. Tässä Kiekko-Espoota sorsivassa "aikalisässä" on se hyvä puoli, että sitä perusteltiin tulevalla sarjauudistuksella. Nyt ollaan tultu ulos niin liigan kuin liitonkin taholta sellaisin lausein, että mestiksen voi tähän unohtaa siinä mielessä kuin sinä siitä kirjoitit. Mestis saattaa olla olemassa jatkossakin 3. korkeimpana sarjatasona, muttei sieltä karsita enää koskaan korkeimmalle sarjatasolle.Aika isojen kysymysten ja ongelmien ääressä mielestäni ollaan. Ensinnäkin Liigan joukkuemäärää pitäisi pudottaa, ei kasvattaa. Kuinka tuo sitten onnistuu? Järkeviä lukuja ovat parilliset, 12, 14 ja 16. Jos ei joukkuemäärää kasvateta, niin tuo tarkoittaisi sitä, että pitäisi tiputtaa yksi tai peräti kolme seuraa pois. Kolmen seuran tiputtaminen Mestikseen on mielestäni suurta haihattelua, ei tule tapahtumaan. Jäljelle jää siis vaihtoehto, että yksi seura joutaisi tippua Mestikseen. Ainut oikea ratkaisu olisi tietenkin tehdä tämä urheilullisin perustein, pelaamalla paras seitsemästä ottelusarja kauden päätyttyä. Nykyinen TV-sopimus taisi olla voimassa kauteen 2026-27? Olisiko se sitten niin, että tuolla kaudella nähtäisiin karsintasarja, jossa Liigan runkosarjan sijoilla 15 ja 14 majailevat joukkueet kohtaisivat paras seitsemässä sarjassa ja hävinnyt putoaisi Mestikseen? Seuraavan kauden (2027-28) joukkuemäärä olisi 14 ja Liiga avattaisiin.
Suoraa putoamista en kannata. Olisin itse paras seitsemästä ottelusarjojen kannalla. Liigan viimeiseksi jäänyt joukkue kohtaisi Mestiksen mestarin siten, että kotietu sarjassa olisi Mestiksen mestarilla. Liigan toiseksi viimeinen kohtaisi puolestaan Mestiksen toiseksi parhaan joukkueen ja tällöin kotietu olisi Liiga-seuralla. Kaksi karsintasarjaa, kaksi mahdollisuutta Mestis-seuroille toteuttaa haave pelata Suomen korkeimmalla sarjatasolla.
Ymmärrän Liigan olevan bisnestä, mutta tämä on myös urheilua ja kilpailua. Avoin sarja olisi omasta mielestäni kaikkein paras ratkaisu, mutta en minä itse mitään yöunia menetä, vaikka jatkettaisiin nykyiselläänkin. Liiga on bisnestä siinä missä esim. myös NHL on. Liigasta on just tullut CHL-mestari vaikka resurssit täällä ovat niukemmat kuin SHL:ssä tai NLA:ssa tai DEL:ssä. Tärkein asia on pysyä huipulla mukana kilpailussa SHL:n ja NLA:n kanssa. Ei omaan päätökseeni seurata Liigaa vaikuta tippaakaan se, että onko sarja auki vai ei ja itkeekö jotkut Kiekko-Espoo ja Jokerit-fanit kohtalostaan pelata Mestistä. Toinen seuroista ajettiin konkkaan ja toinen ryhtyi putinin pelinappulaksi. Jos Liiga ei näille aukea, niin olkoot sitten niin. Mikään ei estä tekemästä Mestiksestä parempaa kuin mitä se on tänä päivänä. Ottaa tavoitteeksi tehdä Mestiksestä vaikka näin ensi alkuun täysiverisen ammattilaissarjan eikä vain haaveile noususta toiseen sarjaan.
Mutta jos itse saisin päättää, niin toki näkisin mieluummin Liigan avattuna urheilullisin perustein kuin suljettuna nykyiseen malliin.
Eli viime vuonna tehty Liigan ja Telian toimesta 3v jatkosopimus tv-oikeuksista.
Onkohan edelleen tuon televisio sopimuksen arvo tuo 23 miljoonaa/vuosi.. Tuo Savon Sanomien uutinen tehty tosiaan 2017, jolloin puhuttiin kuuden vuoden sopimuksesta. Kuusi vuottahan tulisi nyt umpeen.
Paljonko jääkiekkoliitto on laittanut/laittaa MM-kisojen miljoonavoitoistaan Mestiksen kehittämiseen/tukemiseen? Niinpä.Nummela on ottanut kantaa Liigan uudistamisesta. Tällainen julkaisu löytyi Hesarista:
Jääkiekko | Jääkiekkoliitto vaatii nopeita muutoksia Liigaan – Liigan puheenjohtaja: Ei mennä asioiden edelle
Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela ehdottaa 20–22 joukkueen ammattilaissarjaa. Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen korostaa, että Liiga tekee ensi kauden aikana esityksen, miten sarjajärjestelmä kehittyy.www.hs.fi
Paljonko jääkiekkoliitto on laittanut/laittaa MM-kisojen miljoonavoitoistaan Mestiksen kehittämiseen/tukemiseen? Niinpä.
Ajan hukkaamisen mainitseminen voi viitata siihen, että Jääkiekkoliitossakin ollaan turhautuneita Liigan ajanpeluuseen. Onhan se kummallista, että kun kriteerejä olisi pitänyt täsmentää, niin nyt laitetaankin vain ovi kaudeksi 2024-25 kiinni.
Jääkiekkoliiton ulostulossa on kuitenkin myös yksi mielenkiintoinen puoli, joka ei ole vielä noussut esiin.
Ihmettelen sitä, että kun Jääkiekkoliiton hallitus esittää kantaansa, olisi muistettava, että siihen kuuluu esimerkiksi liittohallituksen varapuheenjohtaja Jukka Toivakka, Jyrki Louhi ja Saku Koivu, jotka suoraan vaikuttavat myös seuroissa Liigassa. Toivakka on Jukureiden varapuheenjohtaja, Louhi HPK:n hallituksen jäsen ja Saku Koivu TPS:n hallituksen jäsen. Oma kysymyksensä on Liigan keskustoimiston palvelukseen siirtynyt toimitusjohtaja Mikko Pulkkinen.
Mieli tekee kysyä, että kumman hallituksen kanssa herrat mahtavat olla eri mieltä – omien seurojensa hallitusten, jotka olivat Liigan yksimieliseksi kerrottua päätöstä tekemässä? Varmaankin sitten Jääkiekkoliiton hallituksen kanssa, joka teki asiassa oman erilaisen ulostulonsa?
Ei kai näin hävyttömästi voisi kukaan kaksilla rattailla ajaa? Toivottavasti edes Jääkiekkoliiton hallitustyöskentelyn yhteydessä on lausuttu eriävä mielipide. Muutenhan herrat olisivat eri mieltä itsensä kanssa.
Paljonko jääkiekkoliitto on laittanut/laittaa MM-kisojen miljoonavoitoistaan Mestiksen kehittämiseen/tukemiseen? Niinpä.