Mainos

Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 399 045
  • 11 639

ilu

Jäsen
Ihmettelen, jos ei pian muutama nousua (tai muutosta) hamuileva seura pyydä osakkeen käyvän arvon arviointia konsultointiyhtiöltä. Antaisi vähän tukea keskustelulle.

Mikä on "realistinen" arvo Liiga-osakkeelle? Osake oikeuttaa osuuteen Liigan media- ja muista korvauksista. Tällä hetkellä osakkeen hinta vastaa noin kolmen vuoden aikana osakkeenomistajille tilitettäviä korvauksia, joten esitettyä hintaa voi pitää jopa alhaisena.

Toki myös seurojen taseista voi käypää arvoa lähteä hakemaan. Joku palstan tilintarkastaja varmaan osaa kertoa paremmin substanssiarvon ja tuottoarvon määrityksestä, mutta seurojen tilinpäätöksissä osakkeen tasearvo vaihtelee ainakin nollan euron ja kahden miljoonan välillä. Sekään ei tietenkään anna täyttä kuvaa osakkeen todellisesta arvosta.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Ehdotan myös sellaista järjestelmää, missä Tuomas Nyholm ei vastaa tiedottamisesta. Todella raskas selittelijä jolla ei ikinä riitä valtuudet kommentoimaan mitään, silti tulee aina keskustelemaan viestintäjohtajan tittelillä milloin mihinkin show:hun.
Ja luulet, että joku isompi "asioista päättävä" pomo tulee medialle kertomaan avoimesti kaikesta täysin omin sanoin?
 
Liigan yleisömääriä tekohengittää Tampereen uusi areena ja pari muuta seuraa. Todellisuudessa Liigan kiinnostavuus on laskenut roimasti.
Päteekö tämä myös toisinpäin? Eli silloin aikoinaan, kun Jokerit ja Jaffa-areena poistui Liigasta niin laskiko Liigan kiinnostavuus, kun yksi 9000 katsojan yleisömäärille pelaava jengi poistui ja tilalle tuli pikkuseura alle 3000 katsojan yleisömäärineen? Eli, jos joku rakentaa uuden hallin ja sen hallin vetovoima tuo lisää katsojia niin se on tekohengitystä? Eli jos Jokerit nousisi Liigaan ja pelaisi Jaffalassa ja vetäisi katsomoita täyteen myös landella niin olisiko se tekohengitystä vai kiinnostavuuden lisääntymistä, jos samalla joku pikkuseura tippuisi? Miten tämä nyt oikein menee? Eikös se kokonaisyleisömäärä kerro ihan hyvin kiinnostavuudesta. Yleisömäärät ovat aina seurakohtaisesti aaltoliikettä ja siihen vaikuttaa moni asia.
 

Barney

Jäsen
Suosikkijoukkue
NHL-SaiPa
Mikä on muuten se erikoisuus mikä estää nousemisen ja laskemisen?
Ai Liigan ja Mestiksen välillä? Yksinkertaisesti se, että liigajoukkueiden liikevaihto on yli seitsemänkertainen verrattuna Mestis-joukkueisiin. Jojoilu noiden kahden sarjan välillä on käytännössä mahdottomuus, sillä tuonkaltainen tulorakenteen sopeuttaminen ei vain yksinkertaisesti onnistu. Kiinteiden kulujen karsiminen on hyvin hankalaa ja samalla tuo uhka putoamisesta ihan erilaiseen toimintaympäristöön tuhoaa organisaation mahdollisuudet mihinkään pidempiaikaisempiin investointeihin.

Yksinkertaiset ratkaisut, kuten avataan Liiga ja tiputetaan kolme huonointa joukkuetta Mestikseen, ei ratkaise tuota ongelmaa millään tavalla. Nykytilanne on huono, mutta ei siihen ole olemassa helppoja ratkaisuja. Ei se Liigan avaaminen tuota tasoeroa mitenkään mystisesti pienennä, jos liigaseurat saavat edelleen yli miljoonan vuodessa tv-rahaa ja Mestis-joukkueet pähkinöitä. Lisäksi on vielä mm. muut mainostulot, jotka ovat Liigassa ihan eri tasoa kuin Mestiksessä.

Taas kun näkee näitä vertauksia Ruotsin systeemiin, niin monelta tuntuu unohtuvan se fakta, että Ruotsi on yli puolet isompi talousalue kuin Suomi. Ruotsissa on tilastojen mukaan noin seitsemän kertaa enemmän miljonäärejä kuin Suomessa. Sitä löysää rahaa urheiluun on ihan eri tavalla, joten tietenkin Ruotsissa systeemi toimii paremmin, mutta en näe tuota vertailua kovinkaan hedelmällisenä. On sillä sun naapurillakin todennäköisesti hienompi auto pihassa, jos se tienaa yli 100k vuodessa ja itse tienaat 40k.

Olisihan se ehdottomasti hyvä saada lisää jännitystä ja panosta myös loppukauden peleihin, mutta tuossa on vielä aika monta mutkaa matkassa ennen kuin meillä on Suomessa sellainen järjestelmä, jossa tippuminen pääsarjasta ei olisi joukkueelle taloudellinen katastrofi. Jotta tuossa onnistuttaisiin, niin sitä joukkuemäärää pitäisi supistaa kunnolla ja vähintään se tv-sopimus pitäisi olla yhteinen.

Suomessa ei vain yksinkertaisesti talousalue riitä pyörittämään kahta ammattilaissarjaa, ellei se korkein sarjataso tule mukaan talkoisiin pitämään sitä kakkostasoa hengissä. On hyvä muistaa, että esimerkiksi jalkapallossa ainoastaan HJK:n liikevaihto on korkeampi kuin heikoimmalla liigajoukkueella. Muista palloilulajeista ei edes viitsi mainita jääkiekon kanssa samassa lauseessa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Mikä on muuten se erikoisuus mikä estää nousemisen ja laskemisen? Valioliigan omistavat siinä pelaavat seurat. Niitä on ollut 50 seuraa vuosien aikana. Melkoinen vaihtuvuus siis. Koko ajan on ollut käytössä suora putoaminen ja nouseminen. Raha liikkuu aina seurojen suuntaan. Sitä saa niin noustessa kuin pudotessa. Miksi Suomessa tämä on olevinaan niin vaikeaa?
Raha. Jos sulla on tiedossa mistä saataisiin rahaa, että Mestiksestä tai sen tilalla toimivasta sarjasta saataisiin tehtyä ammattilaissarja, jonka joukkueiden budjetit ovat moninkertaisia nykyiseen nähden, niin kerro ihmeessä.

Ja samaan hengenvetoon voit kertoa myös, että mistä ne rahat nouseville ja putoaville saadaan.

Ja sitä rahaa nimenomaan pitäisi tulla lisää. Se ei toimi, että jaetaan nykyisellään liikkuvia rahoja tasaisemmin, koska Liigan taloudellinen kilpailukyky on nytkin huonolla tasolla muun Euroopan huippusarjoja vastaan.
 

ilu

Jäsen
Hiltunen on avannut liigaosakkeen arvonmääritystä. Ihan reilulta kuulostaa ja tätä mallia ovat niin Blues kuin Jokeritkin aikanaan olleet rakentamassa.

Liigahallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen sanoo, että osakkeen hinta on määritelty samalla tavalla kuin silloin, kun Jukurit, Sport ja KooKoo nousivat Liigaan ja maksoivat osakkeesta 1,8 miljoonaa euroa.

Hiltusen mukaan osakkeen arvonmääritys tehtiin samalla tavalla jo kaudella 2008–09, jonka päätteeksi Ässät ja Sport pelasivat karsintasarjan.

– Ihan sama malli on nyt, eli se ei ole millään tavalla syrjivä eikä erilainen, Hiltunen sanoo.

– (Hinnannousu) on aivan luonnollista, kun yhtiö kehittää toimintaansa. SM-liiga oy:n liiketoiminta on kasvanut merkittävästi 10 vuoden takaa. Sitä kautta arvo asettuu tähän luokkaan.

--

Hiltusen mukaan osakkeen hinnanmäärityksessä tarkastellaan ”pitkäaikaisia sopimuksia ja liikevaihtoa”.

Jääkiekon SM-liiga oy:n liikevaihto on kasvanut kauden 2014–15 reilusta 18,95 miljoonasta viime kauden 31,16 miljoonaan.

--

– Osakekohtainen arvo on merkittävästi isompi kuin kaudella 2014–15. Nekin seurat silloin (Jukurit, Sport ja KooKoo) tekivät usean vuoden työn ja systemaattisen valmistautumisen liiganousuun. Jos tänä päivänä katsoo, niin ne seurat pystyivät rakentamaan rahoituksen osakkeelle, lunastamaan sen ja pelaavat tällä hetkellä suurin piirtein sarjan keskellä.

 

blackhawk

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Chicago
Nykyisessä järjestelmässä on paljon ongelmakohtia, mutta Jokerit tosiaan oli aikoinaan itse mukana päättämässä miten liigaosakkeen hinta määritellään. Lisäksi Jokerit luopui liigapaikasta oma-aloitteisesti, joten he ovat ihan itse maalanneet itsensä nurkkaan.
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Nykyisessä järjestelmässä on paljon ongelmakohtia, mutta Jokerit tosiaan oli aikoinaan itse mukana päättämässä miten liigaosakkeen hinta määritellään. Lisäksi Jokerit luopui liigapaikasta oma-aloitteisesti, joten he ovat ihan itse maalanneet itsensä nurkkaan.

Lisäksi tuo 3.8 miljoonaa on ihan pikku raha sillä hetkellä, kun Hartwall-areena on saanut onnellisesti uuden omistajan. Pieni hinta noin 40 vuotuisesta tapahtumasta areenalla (Liiga+harkkapelit+CHL).

Hiltunen perusteli ihan hyvin osakkeen hintaa.

"Jääkiekon SM-liiga oy:n liikevaihto on kasvanut kauden 2014–15 reilusta 18,95 miljoonasta viime kauden 31,16 miljoonaan."

Tuo ei ole mikään olematon fakta. Eikä sekään, että tulevaisuudessa vedonlyönti tuo hilloa.
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Lisäksi tuo 3.8 miljoonaa on ihan pikku raha sillä hetkellä, kun Hartwall-areena on saanut onnellisesti uuden omistajan. Pieni hinta noin 40 vuotuisesta tapahtumasta areenalla (Liiga+harkkapelit+CHL).

Hiltunen perusteli ihan hyvin osakkeen hintaa.

"Jääkiekon SM-liiga oy:n liikevaihto on kasvanut kauden 2014–15 reilusta 18,95 miljoonasta viime kauden 31,16 miljoonaan."

Tuo ei ole mikään olematon fakta. Eikä sekään, että tulevaisuudessa vedonlyönti tuo hilloa.

Ehkä liikevaihdon tilalla voisi olla faktaa, millaista tulosta seurat ovat tehneet taloudellisesti. Tulos kuitenkin määrittää osakkeen arvoa, tietysti myös tulevaisuuden näkymät. Pelkkä liikevaihdon kasvu ei vielä paljoa kerro, jo pelkästään inflaatio tuo sitä.
 
Viimeksi muokattu:

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
Ehkä liikevaihdon tilalla voisi olla faktaa, millaista tulista seurat ovat tehneet taloudellisesti. Tulos kuitenkin määrittää osakkeen arvoa, tietysti myös tulevaisuuden näkymät. Pelkkä liikevaihdon kasvu ei vielä paljoa kerro, jo pelkästään inflaatio tuo sitä.

Puhutaan Liigasta, eikä varsinaisesti seuroista. Liiga tekee tulosta ja jakoi viime kaudella osinkoja 200 000€ joka joukkueelle.

Jos käyväksi osingoksi ajatellaan 5% osakkeen arvosta (hyvä osinkopaperi), niin silloinhan osakkeen hinta on 4 miljoonaa.
 

Kitugränn

Jäsen
Suosikkijoukkue
NMKY
Kuten osakkeissa yleensä, hinnassa on aika mukana ns. tulevaisuuskomponentti, eli millainen usko on yrityksen arvon kehitykseen tulevaisuudessa. Ehkä liigan janarit leipoi hintaan sisään ison toiveen Jokereiden tuomasta lisäarvosta ja sen myötä kasvaneesta kiinnostuksesta ja paremmasta tv-sopimuksesta :D

Liigan johto on kyllä irtautunut realiteeteistä kokonaan. Tuote on heikentynyt vuosi vuodelta, isoin kumppani (Telia) on tyytymätön ja liigan amatöörit vain selittää paskaa kuin Saddamin propagandaministeri aikoinaan.
Mihin perustuu väite liigan heikentymisestä tai Telian tyytymättömyydestä?
Itse en heikentymistä näe, sarja on kuitenkin melko tasainen ja jopa Saipa napsii pisteitä silloin tällöin, pelit ovat pääsääntöisesti viihdyttäviä. Telian tyytyväisyydestä tai tyytymättömyydestä tuskin tietää muut, kuin Telia.
Olen itsekin liigan avaamisen puolella, mutta kyllä sarjajärjestelmä pitää miettiä kunnolla.
Joku 10+10 tai 12+12 voi kuulostaa kivalta, mutta pelejä tulee liian vähän ja tuskin ketään kiinnostaa katsoa samoja vastustajia kuutta kertaa kaudessa, ristiinpelaamiset kahden eri tason kesken on taas jokseenkin naurettava ajatus.

Ei oikeastaan pitänyt tähän laittaa omaa ajatusta, mutta pistän kuitenkin;
14+12, ton enempää ei löydy pontentiaalisia joukkueita ylläpitämään täysammattilaisseuroja, epäilen ettei niitä löydy edes tota määrää.
Ylemmässä kuten nytkin 10 pleijareihin, 2 joukkuetta golffaamaan ja 2 pelaamaan alemman sarjan kahden parhaan kanssa kaksinkertaisen sarjan noususta ja putoamisesta. Tuollainen sarja antaa aidon mahdollisuuden nousta.
 

Yön Kärppä

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Nykyisessä järjestelmässä on paljon ongelmakohtia, mutta Jokerit tosiaan oli aikoinaan itse mukana päättämässä miten liigaosakkeen hinta määritellään. Lisäksi Jokerit luopui liigapaikasta oma-aloitteisesti, joten he ovat ihan itse maalanneet itsensä nurkkaan.
IPK, Ketterä, K-Espoo, Hermes, JoKP, K-Vantaa, KOOVEE, TUTO, Roki, KeuPa HT, Hokki ja FPS eivät ole olleet tuota päättämässä.

Vähän liikaa mielestäni keskustelu pyörii vain Jokereiden ympärillä. Minulle Liiga-karsinnat eivät tarkoittaneet vain sitä, että odotellaan milloin Jokerit pudottaa jonkin nykyisen (tai kenties K-Espoon) joukkueen, vaan minulle se tarkoitti sitä että joka vuosi on karsintojen kautta jännitystä edes hiukan.

Ensi kaudella Jokerit pelaa ilmeisesti koko kauden Nordiksella (Lue: 8200 kapasiteetin omaavalla areenalla). Sen omistajina ovat mm. yli viittä miljoonaa kaudessa tahkoavat Lindell ja Teräväinen. Silti Jokerit ilmoittaa, ettei heillä ole resursseja nousta nykyisillä ehdoilla. Jokainen ymmärtää, ettei kenelläkään muulla Mestis-joukkueella ole resursseja nousta, ellei lähdetä hakemaan jostain Lähi-Idästä sugardaddya kuten Man. City.

Kuvitellaan, että karsinnoissa pelaavat turkulaiset TPS sekä TUTO. Siitä tulee hieno sarja, joka on otteluvoitoin 3-3. Ratkaisevassa ottelussa mennään jatkoajalle ja seuraavan maalin tekijä pelaa Liigassa. Tai no, ehkä pelaa. Mikäli TPS tekee maalin niin sen tarvitsee maksaa tasan nolla euroa. Mikäli TUTO tekee tuon maalin ja nousee ylöspäin, niin sen pitää maksaa 3,8 miljoonaa euroa. TPS:n ei siis tarvitse maksaa, koska se on ollut Liigassa ( my god mikä innovaatio , näin on aina ollut !! ), kun taas TUTOn täytyy maksaa, kun se ei vuonna 2000 ollut Liigassa.

Varmaan kiva pelailla Mestis-joukkueena jotain Liiga-karsintoja, kun jo ennestään tiedetään mitä karsintojen jälkeen tapahtuu riippumatta urheilullisesta tuloksesta kaukalossa. Mestis-joukkue ei ainakaan kykene nousemaan ja Liiga-seura kai säilyy? Tuosta jälkimmäisestä ei tosin ole varmuutta, mutta olisihan se hassua jos pelataan karsintoja, ja tämän jälkeen molemmat putoaisivat.

Huoh perkele.
 

Glove

Jäsen
Hiltunen perusteli ihan hyvin osakkeen hintaa.

"Jääkiekon SM-liiga oy:n liikevaihto on kasvanut kauden 2014–15 reilusta 18,95 miljoonasta viime kauden 31,16 miljoonaan."
En tiedä osakkeista mitään, mutta onko normaalia, että liikevaihdon kasvaessa 60% osakkeen arvo nousee 100%?
 

Kitugränn

Jäsen
Suosikkijoukkue
NMKY
No sehän se parasta olis, jos tuollaista talousehtoa ei olisikaan vaan urheilullisesti paras nousisi. Pelatkoon vaikka 1000 katsojan ladossa, ei se sarjaa huononna.
Aivan taatusti huonontaa.
Jää aika paljon rahaa saamatta lipputuloista ja oheismyynnistä, joten miten tuollaiseen seuraan saa riittävän hyvät pelaajat?
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Liigaosakehinta on naurettava. Kellään ei ole tuohon varaa... toki nyt kun arvostus lähes kaksinkertastu, pelastuu joidenkin joukkueiden taseet plussalle, kun arvostus viedään täysmääräsenä niihin.. huoh.. puuhastelun makua.

Alan kallistuun ruotsin mallin kannalle..
 
Suosikkijoukkue
KalPa /naisjoukkue
Todellisuudessahan tuo Jokerien veto oli mestarillinen peliliike, nyt liiga joutuu väkisinkin lopulta joko laskemaan Jokerit liigaan kiekkoespoon systeemillä tai sitten kun hätä oikein puristaa niin luultavasti Jokerien hakemus lopulta hyväksytään sellaisenaan ja siinä samalla remontoidaan koko sarjajärjestelmä kahden portaan liigaan. Kun niitä uusia vapaaehtoisia nousijoita ei ole kuin Jokerit, Kiekko-Espoo ja ehkä lisäbudjetilla TuTo, niin kukaan ei valita muutoksista koska nykyliigan viimeisillä joukkueilla mitä ne tulevaisuudessa ovatkaan tulee A- sarjan kohdalla taloudelliset realiteetit lopulta vastaan. Kun kaksiportainen 12+12 sarjasysteemi on vielä avoin monen joukkueen karsintoineen,saadaan hommaan taas kummasti eloa ja panosta. Saa pitää vääränä ajatteluna en niuhota oikeaoppisuudesta tässä visiossa.
 

WillieGunn

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En tiedä osakkeista mitään, mutta onko normaalia, että liikevaihdon kasvaessa 60% osakkeen arvo nousee 100%?

Lainaan itseäni yltä:

"
Liiga tekee tulosta ja jakoi viime kaudella osinkoja 200 000€ joka joukkueelle.

Jos käyväksi osingoksi ajatellaan 5% osakkeen arvosta (hyvä osinkopaperi), niin silloinhan osakkeen hinta on 4 miljoonaa.
"

Maksettu osinko on paras tapa määritellä osakkeen arvo juuri nyt.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Todellisuudessahan tuo Jokerien veto oli mestarillinen peliliike, nyt liiga joutuu väkisinkin lopulta joko laskemaan Jokerit liigaan kiekkoespoon systeemillä tai sitten kun hätä oikein puristaa niin luultavasti Jokerien hakemus lopulta hyväksytään sellaisenaan ja siinä samalla remontoidaan koko sarjajärjestelmä kahden portaan liigaan. Kun niitä uusia vapaaehtoisia nousijoita ei ole kuin Jokerit, Kiekko-Espoo ja ehkä lisäbudjetilla TuTo, niin kukaan ei valita muutoksista koska nykyliigan viimeisillä joukkueilla mitä ne tulevaisuudessa ovatkaan tulee A- sarjan kohdalla taloudelliset realiteetit lopulta vastaan. Kun kaksiportainen 12+12 sarjasysteemi on vielä avoin monen joukkueen karsintoineen,saadaan hommaan taas kummasti eloa ja panosta. Saa pitää vääränä ajatteluna en niuhota oikeaoppisuudesta tässä visiossa.
Onko tuo K-Espoon kohdalla pätevä systeemi niin paljon parempi, että se kävisi Jokereille? Nähdäkseni ei ole, kun liigaosakkeen hinta on joka tapauksessa älytön.
 

ilu

Jäsen
Maksettu osinko on paras tapa määritellä osakkeen arvo juuri nyt.

Osingon lisäksi Liiga toki tilittää jokaiselle osakkaalle myös noin 1,5 miljoonaa euroa TV-tuloja joka vuosi, joten pelkkä osinko ei anna kovin kattavaa kuvaa osakkeen arvosta. Toisaalta osakkaat itse ovat se tuote, joka ylipäänsä mahdollistaa Liigan taloudellisen toiminnan, joten pelkästään tilitysten ja osinkojenkaan kautta asiaa ei voi tarkastella. Olen kuitenkin kanssasi samaa mieltä siitä, että esitetty hinta on vähintäänkin kohtuullinen.
 
Suosikkijoukkue
Reilu peli ja Putinin vastaisuus
Todellisuudessahan tuo Jokerien veto oli mestarillinen peliliike, nyt liiga joutuu väkisinkin lopulta joko laskemaan Jokerit liigaan kiekkoespoon systeemillä tai sitten kun hätä oikein puristaa niin luultavasti Jokerien hakemus lopulta hyväksytään sellaisenaan ja siinä samalla remontoidaan koko sarjajärjestelmä kahden portaan liigaan. Kun niitä uusia vapaaehtoisia nousijoita ei ole kuin Jokerit, Kiekko-Espoo ja ehkä lisäbudjetilla TuTo, niin kukaan ei valita muutoksista koska nykyliigan viimeisillä joukkueilla mitä ne tulevaisuudessa ovatkaan tulee A- sarjan kohdalla taloudelliset realiteetit lopulta vastaan. Kun kaksiportainen 12+12 sarjasysteemi on vielä avoin monen joukkueen karsintoineen,saadaan hommaan taas kummasti eloa ja panosta. Saa pitää vääränä ajatteluna en niuhota oikeaoppisuudesta tässä visiossa.
Ensinnäkin, kiitos Jokerit. Uskomatonta, että kun kymmenen vuotta narri pilkkasi kaikkea mikä on kaunista ja arvokasta niin yhtäkkiä se onkin muuttunut rehtiyden lipunkantajaksi. Kaikki viestit, mitä Jokereista tulee, on musiikkia urheiluromantikon korville. Kiitos.

12+12 malli pyörii usein puheissa. Itse en näe, että lukujen tarvitsisi olla juuri nuo. Edelleen urheiluromantikkona näen, että runkosarjan tulisi olla kaikille identtinen. Silloin voitaisiin vaikkapa säälit unohtaa kokonaan. Niille ei olisi mitään tarvetta.

Kuudenkymmenen ottelun runkosarjan päästäisiin joko yhdentoista joukkueen kuusinkertaisella, kolmentoista viisinkertaisella tai kuudentoista nelinkertaisella sarjalla.

Alemmassa sarjassa 60 kierrosta lienee liikaa.
Miten olisi kolmentoista joukkueen nelinkertainen sarja?
Jospa vaikka olisi 11+13 sarja? Karsintavariaatioita voisi olla vaikka kuinka paljon. Näkisin, että alhaalta pitäisi nousta sarjan voittajan suoraan, eli yhden pitäisi tippua joka kausi. Alemman sarjan finaalin häviäjän tulisi vielä voida karsia yhtä yläkertalaista vastaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös