Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 310 083
  • 11 309

Steril

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kivikovat liiganousijat
Rimaa Liiga-kelpoisuuden saamiseksi ei tule todellakaan laskea noin radikaalisti, puhumattakaan hallien vaatimuksista. Kieltämättä nämä KiVan puheet kuulostavat tässä kohtaa kunnianhimoisilta ja mielenkiintoisilta. Jokerit ja Kiekko-Espoo tuovat Mestikseen jälleen uutta ammattimaisuutta ja buumia, mutta näivettääkö heidän poistumisensa lopulta toimintaympäristön? Paikallisuus samaan aikaan ruokkii naapurin puolella, mutta siellä on myös entuudestaan jo enemmän isompien PK-seurojen kannattajia. Olen jopa lukenut väitteen, että Vantaan nukkumalähiössä on jopa enemmän Kärppien kannattajia (Etäkärppiä) kuin KiVan kannattajia.
Tämä tuli myös mieleen täälläkin. Jos Espoon kohdalla yksi huoli on paikoitellen ollut se, riittääkö fanipohja Liigatasolle, niin Kiekko-Vantaan kohdalla tämän kysymyksen voi korottaa potenssiin kolme. Ihan aidosti en edes tiedä, onko Kiekko-Vantaalla omia faneja niiden max. 10-20 uskollisen aktiivin lisäksi lainkaan? Vantaalla ei ole edes sitä pienintäkään historiaa oman kulttuurin rakentamisesta mitä Espoossa on, ja seura on toiminut lähinnä farmina muille PK-seudun seuroille. Ja lätkää seuraavat vantaalaiset kannattavat lähes poikkeuksetta joko IFK:ta/Jokereita tai muun entisen kotiseutunsa jengiä.

Kaikella kunnioituksella siis tämä.
 

Jootu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Liigan sijoilta 11-15 muodostetaan karsintasarja/ottelusarjat Mestiksen 1-3 sijojen kanssa ja Mestis-seurat saavat kotiedun sarjoihin, mikäli olisi ottelusarja-malli. Neljälle paikka Liigaan. Seuraavana vuonna olisi taas tunkua ja mahdollisesti vanha liigaseurakin haluamassa takaisin, mikäli onnistui suhteuttamaan tippumisen aiheuttaman talousympäristön muuttumisen. Tätä jatkamalla saataisiin Liigaan kausi kerrallaan tippuvalla mallilla 12 joukkueen sarja ja Mestikseen sama 12 joukkueen sarja, jossa pelaisi monta kovaa ylöspäin pyrkivää seuraa. Ja jatkossa aina sarja auki ja Liigan 11-12 sijoilla on aina putoamisen uhkaa päällä.
Omasta mielestä siinä vaiheessa kun päästäisiin tuohon 12 joukkueeseen niin joka vuosi liigan jumbo putoiaisi jonka mestiksen voittaja korvaisi ja liigan 2. viimeinen karsii mestiksen 2. parhaan kanssa.
 

Kiekoton Mies

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit ja Alasarjat sekä suomalaiset maailmalla
Omasta mielestä siinä vaiheessa kun päästäisiin tuohon 12 joukkueeseen niin joka vuosi liigan jumbo putoiaisi jonka mestiksen voittaja korvaisi ja liigan 2. viimeinen karsii mestiksen 2. parhaan kanssa.

En itsekään olisi tästä päätöksestä pahoillani, mutta urheilullisuuden vuoksi antaisin mahdollisuuden hävitä Liigan ja pitää paikkansa, jos ei parempaa tulijaa ole alempaa tulossa. Toisaalta tämä on kaksipiippuinen ja sinun ehdottamalla mallilla ei tarvitse yliyrittää Mestiksessä liigatason jengillä valmistautuen jo kevään karsintaan. Ehkä taloudellisesti kestävämpi pohja olisi vaihtaa viimeinen ja ensimmäinen ilman karsintaa. Oma ajatukseni pohjaa pitkän tähtäimen suuntaukseen, missä Mestiksen seurat voisivat kehittää taloutta vuosi vuodelta aidosti kilpailukykyisessä Mestiksessä. SM-Liigan ja divarin seurojen budjettien erot eivät tainneet olla näin isot mitä nykyään, mutta nythän ne erot on tähtitieteelliset. Syy ei ole Mestiksen seurojen, vaan Liigan sulkemisen aiheuttamaa. Liigassa on voitu panostaa ja kehittää, mutta Mestiksessä se on ollut lopultakin aika turhaa. Muutama seura sen on tehnyt ja rämpii nyt yli-isossa Liigassa vuodesta toiseen. Jukureilla oli toki hetkensä ja KooKoo onnistui myös yhtenä kautena.
 

tsipilai

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Pahoin pelkään että parin vuoden päästä kaikki on kuin nytkin, paitsi että liigassa on 17 joukkuetta.

SM-liiga käänsi päänsä – Jokerit ja Kiekko-Espoo saivat hyviä uutisia
Hyviä uutisia sinällään, mutta jos tässä on kyse vain kabinettinousuista, niin vähän nihkeä maku tästä jää. Etenkin, jos urheilullinen menestys ei vaikuta kuviossa mitenkään, eli mikäli Jokereiden hakemus hyväksyttäisiin.

Mutta odotellaan nyt, että mitä lopulta tiedotetaan. Lisäksi on ihan mahdollista, että vaikka hakemuksia voisi teoriassa jättää mikä tahansa joukkue, niin Mestiksen mestaruutta pidettäisiin edelleen yhtenä kriteerinä hakemuksen hyväksymiselle.
 

Kotka1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Olisko se Espoo, joka nostetaan nyt jo ensi kaudeksi mukaan? Tuossa jutussa määriteltiin edellytykset lisenssin myöntämiseen ja kahdesta ehdollaolevasta (K-Espoo / Jokerit) espoolaiset löyhästi täyttävät lähes kaikki ehdot - ainoastaan tuo operatiivisesti kannattavaa rajoilla. Toki Mestis sarjana ei luo tällä hetkellä pohjaa tuloksenteolle. Jokereita ei noilla edellytyksillä voida missään nimessä nostaa - vähintäänkin vaatii Mestiksen voiton nyt, mutta pitkäjänteisyyttä ei puolivuotta toimineelta seuralta voida mitenkään vielä nähdä.

Edellytyksen lisenssin myöntämiseen:
  • Liigapaikkaa hakeva seura täyttää ja on sitoutunut hoitamaan kaikki voimassa olevan liigalisenssin edellyttämät ehdot ja velvoitteet.
  • Liigapaikkaa hakeva seura on jo ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä pitkäjänteisesti useamman kauden ajan osoittanut toimintansa olevan operatiivisesti taloudellisesti kannattavaa ja urheilullisen osaamisen riittävän lähellä liigatasoa Liigassa menestymiseksi.
  • Liigapaikkaa hakeva seura on menestynyt urheilullisesti Mestiksessä ennen liigalisenssihakemuksen jättämistä.
  • Liigapaikkaa hakeva seura sitoutuu markkinahintaisen liigaosakkeen ostamiseen tai merkitsemiseen.

Toki voihan tässä olla juridinenkin asia, että "pakko" antaa Espoon hakea ja yllämainituista jollakin asialla hylätä hakemukset.
 
Suosikkijoukkue
Two Degrees of Mike Sillinger
Karsintojen tullessa pitää taas kauden aikataulut miettiä uusiksi. Viime kaudella SaiPan viimeinen ottelu 11.3. ja Kiekko-Espoolla 28.4. (pelaamatta jäänyt seitsemäs finaali olisi ollut päivää myöhemmin).
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
17 joukkueen Liiga ois ihan hirveä. Laadukkaita pelaajia ei mitenkään riitä kaikille ja lopputulos on muutama kova joukkue, muutama joukkue jolla kova kärki, mutta 3-4 -ketjut tasoa ynnämuut ja loput joukkueet tämän vuoden Saipoja ja HPK:ita.
En minäkään 17 joukkueen Liigaa toivo, mutta eri syistä. Mielestäni tämä perustelu laadukkaiden pelaajien riittävyydestä on aina ollut täyttä paskaa. Jos rahaa on, niin laadukkaita joukkueita saadaan kyllä kasaan nykyistä enemmän. Aluksi se voi tarkoittaa enemmän ulkomaalaispelaajia, mutta pitkässä juoksussa suurempi määrä ammattilaisjoukkueita kehittää koko maan pelaajatuotantoa.
 

Juhaht

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kiekko-Espoo
Hyvä päätös, luonnollisesti. Viimeistään sitten kun Kiekko-Espoo ja Jokerit on nostettu, täytyy liiga avata ja lähteä supistamaan sitä.
 

Aleesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, sympatiat K-Espoo
Odota nyt sitä oikeaa tiedotusta asiasta. Ilmeisesti muutenkin vielä kesken koko homma.

Ihan turha lähteä hätiköimään johtopäätösten kanssa.
Näinpä, tämä tämänpäiväinen ulostulo taitaa olla vain ja ainoastaan koska huomenna K-Espoolla on mediatilaisuus. Siinä oltaisiinkin sitten oltu taas Liigan toimistolla paskat housussa kun yksi kertoo hakevansa Liigaan, kun taas viimeisin julkinen tieto olisi edelleen ollut että hakemuksia ei oteta vastaan.

Eiköhän tulevina viikkoina sitten selviä tulevista kuvioista tarkemmin, oli sitten avoin liiga tulevaisuus tai ei.
 

Poro24

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
No nyt sieltä voi toivon mukaan odottaa muutakin tiedotetta, kun "tarvitsemme vielä pari vuotta aikaa selvittääksemme tätä". Hienoa Liiga!

Pidän mahdollisena, että siellä on päätetty, että Espoo ja Jokerit halutaan nyt mahdollisimman nopeasti Liigaan. Sen jälkeen Mestiksessä kaikki palaa ennalleen. Orastava hype sarjan ympärillä päättyy, kukaan enää pidä meteliä avoimien sarjojen puolesta ja koputtele siellä takana ovia. Liigassa oltaisiin tähän tyytyväisiä. Siitä vielä talousvaikeuksissa rämpivä SaiPa konkkaan, niin olisikin kätevästi 16 joukkuetta.

Uutisessahan mainitaan päätettävän "päälinjoja liittyen Liigan tulevaisuuden sarjamalliin". Se voi olla vaikka kaksi lohkoa tai lisää välisarjoja tai jotain muuta typerää. Ei mainintaa muista sarjoista tai mitään karsintoihin viittaavaa.

Jäädään odottelemaan!
 

Kotka1939

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vaasan Sport
Kun tuota tarkemmin miettii, niin olisiko tilanne se, että K-Espoo on ilmoittanut hakevansa Liigapaikkaa ja samalla selvitetty, että turpaan tulee oikeudessa jos hakemusmahdollisuus heiltä evätään. Samalla SaiPa henkihievereissään ja Liigalla TV-sopimus tietylle määrälle joukkueita... Annetaan K-Espoon / Jokereiden hakea, katsotaan vähän mihin suuntaan Lappeenrannassa mennään. Edellytykset lisenssille sellaiset että perusteet hylätä molempien hakemus, mutta tarvittaessa myös mahdollisuus hyväksyä - pyydetään vähän lisäselvityksiä ja lykätään tilannetta helmi-maaliskuulle, jotta saadaan selvyys esim. muiden liigajoukkueiden tulevaisuuteen.

Taktinen veto tämä on + hyvä markkinoinnillisesti sarjalle tässä kohtaa.
 

Glove

Jäsen
Oma toive olisi 12 tai 14 liiga, mutta en pidä niitä todennäköisinä. Siksi haluaisin päätöksen olevan 16 joukkueen avoin liiga. Mieluiten niin, että viimeinen tippuu suoraan ja toiseksi viimeinen karsii. Liiga ei kuitenkaan tuohon suoraan tippumiseen suostu niin sitten kaksi viimeistä karsii.
 

Kuuukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomi
Onhan tämä sirkusta, vieläkö Hiltunen & co ehtii pyörtää tämän päätöksen ennen lokakuun loppua?

Oma ehdotus malliksi on edelleen 10+10+Mestis, kaikki sarjat toki avoimia. Tuolla saataisiin kymmenen kovan "A-liiga", kymmenen seuran "B-liiga" väliportaaksi pienemmille liigaseuroille ja nykymestiksen suurille, sekä Mestiksestä olisi mahdollisuus tulevaisuudessa nousta ylemmäs hieman nykyistä pienemmillä taloudellisilla panoksilla. Tuossa mallissa myös nuorille pelaajille löytyisi parempi taso nykyisen Liigan ja Mestiksen välistä, jossa pääsisivät pelaamaan kovia pelejä suuremmalla peliajalla.

Jos Kiekko-Espoo täyttää tänä vuonna lisenssihakemuksellaan ehdot, nousee ensi kaudeksi Liigaan ja mennään 16-joukkueen sarjalla yksi kausi. 2024-25 kauden tulokset määrittävät sitten 2025-26 kaudeksi voimaan astuvan sarjajärjestelmän jaot.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Onhan tämä sirkusta, vieläkö Hiltunen & co ehtii pyörtää tämän päätöksen ennen lokakuun loppua?

Oma ehdotus malliksi on edelleen 10+10+Mestis, kaikki sarjat toki avoimia. Tuolla saataisiin kymmenen kovan "A-liiga", kymmenen seuran "B-liiga" väliportaaksi pienemmille liigaseuroille ja nykymestiksen suurille, sekä Mestiksestä olisi mahdollisuus tulevaisuudessa nousta ylemmäs hieman nykyistä pienemmillä taloudellisilla panoksilla. Tuossa mallissa myös nuorille pelaajille löytyisi parempi taso nykyisen Liigan ja Mestiksen välistä, jossa pääsisivät pelaamaan kovia pelejä suuremmalla peliajalla.

Jos Kiekko-Espoo täyttää tänä vuonna lisenssihakemuksellaan ehdot, nousee ensi kaudeksi Liigaan ja mennään 16-joukkueen sarjalla yksi kausi. 2024-25 kauden tulokset määrittävät sitten 2025-26 kaudeksi voimaan astuvan sarjajärjestelmän jaot.
Jotain kymppi-kymppiä itsekin toivoisin. Ehkä tämän voisi toteuttaa siten, että kabinetissa nostetaan K-Espoo ja mahdollisesti Jokerit, jonka jälkeen jossain kohtaa tehdään suunnitellusti siten, että Liigan 10 parasta jäävät/pääsevät A-liigaan, 6-7 jäljelle jäävää menevät B-liigaan ja B-liigan täydentää Mestiksen kärkijoukkueet, eli 3-4 joukkuetta sieltä.

Lienee kuitenkin selvää, ettei ole oikein järkevää tai mahdollistakaan lähteä suorilta nykäisemään koko roskaa uusiksi, vaan tämä täytyy tehdä jossain mielessä vaiheittain. Siksi hyväksyisin 1-2 kabinettinousua ennen suurta muutosta.
 

charger

Jäsen
Suosikkijoukkue
Se Puree! , Україна
Itse veikkaan 17 joukkueen liigaa. Perussarja siis 4 x 16 = 64 peliä. Ja pelit vaan lisääntyy..

Pudotuspelit kuten nykyään. 7 joukkuetta jää siis niistä ulkopuolelle, joten veikkaan myös, että tasonmittaus-sarja Mestiksen voittajan ja liigajumbon kanssa tekee paluun.

edit. Joku "alaloppusarja" myös mahdollinen karsijan paikasta, että häntäpään joukkueet saa tuloja..
 
Viimeksi muokattu:

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Hyvä päätös, luonnollisesti. Viimeistään sitten kun Kiekko-Espoo ja Jokerit on nostettu, täytyy liiga avata ja lähteä supistamaan sitä.
Kyllä se pitää tehdä nyt. Tämä nykyinenkin 15 joukkuetta on aivan liikaa. Tuosta pitää ensiksi supistaa ennen kuin voi miettiä uusia joukkueita mukaan. Nyt kun olisi K-Espoo ja Jokerit Mestiksessä, niin Liigalla olisi elämänsä tilaisuus palauttaa karsinnat. Mutta ei. Perse edellä puuhum taas kerran ja kabinettinostoilla K-Espoo ja Jokerit sisääb vuorollaa. Sitten ihmetellään kun pelin taso laskee entisestään.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös