Ehdotuksia Liigan sarjajärjestelmäksi

  • 1 297 700
  • 11 239

JoKP

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kabinettiurheilua vastustavat joukkueet
Spekulointi on aivan turhaa ja väkinäistä, eli syy- yhteys on meidän kaikkien tiedossa. Mestis pelkkänä nimenä on jo aivan absurdi ja sarjasta on on lähtenyt kabinettipäätöksien myötä suurin mielenkiinto. Tasoero on päässyt liian isoksi ja sen kiinni kuromiseksi sarjan mielenkiintoa on lisättävä avaamalla sarja aidosti kilpaurheilun ollessa keskiössä.
Jos ja kun sellainen ihme tapahtuisi, niin tavoitteellisuus, tasoerojen supistuminen, sponsorihankinta, tyhjennysmyyntien loppuminen ja sidosryhmien kiinnostus olisi parempi versus nykysysteemi. Ja kaikki muu on sama kuin yrittäisi keksiä ikiliikkujaa.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
SJL:n tuki on vain lämmin lehmän henkäys Mestisseuroille vaikka se voisi henkisesti, taloudellisesti ja toiminnallisesti tukea niitä paljon enemmän. Keskustelua asiasta löytyy näiltä palstoilta jo paljon.
Toki SJL voisi enemmän tukea, siinä olet ihan oikeassa. Ei SJL kuitenkaan varsinaisesti ole kehitystä suoranaisesti estämässä.

Ei kukaan sano sitä ääneen, mutta näin on vain tapahtumassa hiljalleen ellei asialle tehdä mitään kaunopuheita enemmän.
Ehkä näin on hiljalleen tapahtumassa, mutta se ei tarkoita, että ihmiset sitä toivovat. Moni asia on vain johtanut nykytilaan, vaikka Mestiksen vajoaminen ei varmasti ole ollut kenenkään lähtökohtainen toive tai tarkoitus.
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
"Me halutaan olla ja että me tulemme olemaan liigaseura X vuoden päästä. Kaikki toimintamme keskittyy vain ja ainoastaan tuon päämäärän tavoittelemiseen ja olemme tosissamme tämän tavoitteen kanssa." Näin teki Kookoo, näin teki Sport ja näin teki Jukurit. Onko mikään nykyinen Mestis-seura tehnyt näin?
Kiekko-Espoo.
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Joo olisi kyllä mielenkiintoista tietää kenen kiekkopäättäjän lapsi heitti alunperin kyseisen nimen ilmaan.

Olisiko P. Antilalle ryyppyillan jälkeen valtavassa aamukanuunassa pöntöllä pätkähtänyt päähän tai sitten on SJL:n poikaporukalla vietetty nimen ideoinnissa raikuli-iltaa, jonka seurauksena joku on kysynyt, että "Mitthäzz" happoa tämä on, josta joku sopivassa nousussa oleva neropatti saanut idean, että pistetään sitten nimeksi Mestis. Asiat siltä osin kunnossa.
 
Viimeksi muokattu:

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
...
En enää toista mitä edellä olen todennut miksi "karsinnat" (kutsuttakoon niitä vaikka sitten kierosti "ystävyysotteluiksi" tai "kevätjäähdyttelyksi") pitäisi palauttaa, mutta se toisi kilpaurheilullisen motiivin kehittää Mestiksen kärkiseuroja. Tippuihan Jokipojatkin aikoinaan SM-sarjasta esimerkiksi junioripitoiselle Kiekko-Espoolle. Yllätyksiä tapahtuu ja se on urheilun todellinen suola, ei kilpailun tappaminen esimerkiksi Liigasta pelaajamyynteineen.
...
Tuollaiset "tasonmittaussarjat" ainoastaan hankaloittaisivat sitä nousua ja pakottaisivat mestisseuran panostamaan rahojaan joukkueeseen kun pitäisi panostaa liigakelpoisuuden saavuttaakseen organisaatioon ja puitteisiin. Olen nimittäin täysin varma ettei pääsarjaan päästetä seuraa jolla ei ole mitään taloudellisia edellytyksiä pääsarjassa pärjätä. Samoin epäilen ettei pääsarjaan haluta joukkuetta mitä pystytään ryhtyä kasaamaan seuraavalle kaudelle vasta joskus huhtikuussa kun käytännössä koko vapaiden pelaajien pooli on imetty tyhjiin (olettaen ettei "tasonmittaussarjan" häviävä liigajoukkue menetä oikeutta osallistua pääsarjaan).
Kiekko-Espoo.
Hieno homma että Espoossa on sentään uskallettu ilmoittaa tavoite ääneenkin. Voinemme siis odottaa myös toimenpiteitä tuon edistämiseen. Muistelisin TUTOn suunnalta tulleen vastaavaa viestiä joskus -15 paikkeilla (taisivat jopa kertoa vuosimääriä joiden kuluessa tarkoitus olla liigaseura), mutten kyllä pysty muistamaan että tuosta olisi enää ollut puhetta.
 

juba

Jäsen
Suosikkijoukkue
ässät
Nyt kun maailma on epävarma niin ehdotan yhden runkosarjan hylkäämistä. pelataan 4 liigamestaruutta kauden aikana. eli yksinkertainen sarja ja 4 parasta paras 5 playoffseihin. nyt kun nhl pelaajatkaan ei ole tulossa mm-kisoihin niin voisimme pelata viimeisen kauden kesäkuussa :) 4 mestaruus juhlaa vuoteen hei!
 
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Olen nimittäin täysin varma ettei pääsarjaan päästetä seuraa jolla ei ole mitään taloudellisia edellytyksiä pääsarjassa pärjätä.

Niinpä, mutta millä kriteereillä määritetään se millä Mestis joukkueella on taloudellisia edellytyksiä pärjätä sarjassa? Mitä kriteerejä pitäisi täyttää kun ei siitä ole olemassa mitään julkista tietoa, joten asiaa on vaikea edes kommentoida.

Toisaalta, jos Mestiksen joukkueelle löytyy halukkaita sitoutuneita maksajia Liigaosakkeelle ja myös turvaamaan toiminnan jatkumisen uhkaavassa konkurssitilanteessa jopa seuraavan 10 vuoden ajalle (voisiko joku olla niin Mestisjoukkueen jääkiekkofilantrooppi), niin täyttyvätkö silloin taloudelliset edellytykset pelata Liigassa. Keskiverto liigajoukkueen budjetti taitaa olla jotain sellaista 5,75-6 milj. euroa/kausi luokkaa ja jos vaikka tulee miljoona turskaa vuodessa ja aina maksajat löytyvät, niin onko se silloin ok jatkaa Liigassa?

Jos esimerkiksi Liigassa kiellettäisiin kevättalviset poistomyynnit playoffsien ulkopuolelle jääneistä joukkueista, niin voisi olla, että useampikin seura olisi vuosien mittaan ollut Liigassa konkurssitilanteessa (tain ainakin lähellä sitä) tai vähintään pakotettu muodostamaan joukkueen, joka ei välttämättä ole enää seuraavalla kaudella kilpailukykyinen. Tästä voisi syntyä jatkuva konkurssiuhkan kierre; ei menestystä, ei katsojia ja sponsoreita, ei tuloja riittävästi ja naps, se oli sitten siinä kun Liigajohto kyllästyy katsomaan seuran sekoilua. (Ps. itse asiassa Kiekko-Espoohan joutui aloittamaan pohjalta ja on nyt jo Mestiksessä. Ei edes Jussi Salonojan mittava massi riittänyt pitämään Espoo Bluesia Liigajoukkueena).

Haluan vain sanoa, että taloudellinen menestys ei ole yksioikoinen asia ja siihen vaikuttavat niin monet tekijät kuten oman pelaajatuotannon hyödyntäminen kalliiden ostopelaajien sijaan, seurajohdon taloudellinen taitavuus ja sponsorien halukkuus kuitata tappioita, kyky löytää prospekteja, jotka kasvavat seurassa korkoa ja tuottavat myyntituloa, jääkiekkofanien kiinnostus täyttää katsomot illasta toiseen, jääkiekkoseuran onnistuneet/epäonnnistuneet sivubisnekset (Lukolla RTK siivouspalvelu pitää seuraa pystyssä ja Kärpätkin takoo lisätuloa festarilla ym. oheistoiminnoilla), lähialueen maksavien katsojien kiinnostus ja massa, onnistuneet markkinointitoimenpiteet ja yleensä myönteinen julkisuus eri tavoilla, joka luo myönteistä virettä ja tuo uusia kannattajia, sponsoreita, katsojia jne. jne. jne. Muuttujia on runsaasti ja Liigaosakkeen lunastaneiden joukkueiden taloudellinen menestys ei ole aina lainkaan itsestään selvä asia.

Toki olen sitä mieltä, että kaikki perusasiat pitää olla Mestisjoukkueella kunnossa, että Liigaan voi edes tähdätä ja siihen pitää myös ehdottoman määrätietoisesti pyrkiä, jos sinne kerta halutaan niin seuraorganisaation, puitteiden, sponsorien kuin alueen maksavien katsojienkin tuen puolesta. Se toivomus tässä olisi Liigalle, että se edes avaisi mahdollisuuden ja kannustaisi potentiaalisia Mestis joukkueita pyrkimään Liigaan, myös järjestämällä kilpailullisia "karsintaotteluita" tai miksi keväpippaloiksi niitä nyt halutaan kutsua, pelaisi harkkamatseja useammin Mestiksen joukkueita vastaan ja antaisi signaalia, että Liigaan voidaan nousta, jos Liigaosaakkeen perusasiat ovat kaikin puolin kunnossa (mitä ne sitten ikinä ovatkaan?).

Nyt on fiilis ja näkymä, että Liiga on suljettu ja pysyy suljettuna eikä ole juuri toivoa Liigaosakkeen lunastamiseen uusilla joukkueilla. Jos asenne olisi toinen, niin Mestiksestä olisi varmasti rohkeammin pyrkimässä jatkossa vähintään 2-3 joukkuetta Liigaan.
 
Viimeksi muokattu:

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Miten tämä voi olla näin vaikeata?

9+9 tai 10+10 tai 10+12 tai 12+10 tai 12+14 tai 14+12 tms.

A-liiga ja B-liiga ja niiden väliin karsinnat. Sen jälkeen koko suomalainen jääkiekko olisi taas jännää ja mielenkiintoista. Ei ole rakettitiedettä. Kaikki olisivat tyytyväisiä. Toki ehkä pari-kolme seuraa eivät olisi tyytyväisiä, mutta eihän pari seuraa voi pitää koko suomalaista jääkiekkoa panttivankeinaan samaan aikaan, kun e-urheilu ja muuta lajit menevät jääkiekosta ohi ja jääkiekon pitäisi reagoida voimakkaasti puolustaakseen asemiaan.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Miten tämä voi olla näin vaikeata?

9+9 tai 10+10 tai 10+12 tai 12+10 tai 12+14 tai 14+12 tms.

A-liiga ja B-liiga ja niiden väliin karsinnat. Sen jälkeen koko suomalainen jääkiekko olisi taas jännää ja mielenkiintoista. Ei ole rakettitiedettä. Kaikki olisivat tyytyväisiä. Toki ehkä pari-kolme seuraa eivät olisi tyytyväisiä, mutta eihän pari seuraa voi pitää koko suomalaista jääkiekkoa panttivankeinaan samaan aikaan, kun e-urheilu ja muuta lajit menevät jääkiekosta ohi ja jääkiekon pitäisi reagoida voimakkaasti puolustaakseen asemiaan.
On totta, että "jotain pitäs tehrä", mutta ei se noin yksinkertaista ole. Itsekin ehdotat useampaa vaihtoehtoa joukkuemäärien suhteen, mutta väität samalla, että tämä on hirvittävän yksinkertaista. Siinä on aika tajuttoman iso ero, että onko tässä A+B-liiga-asetelmassa mukana 18 joukkuetta vai 26 joukkuetta - tai jotain siltä väliltä.

Jos tähän olisi olemassa helppo, toimiva ja lähes kaikkien kannalta paras vaihtoehto, niin aika varmasti siihen olisi lähdetty jo aikoja sitten. Näin ei kuitenkaan ole, vaikka tilannetta kuinka yrittää yliyksinkertaistaa.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Niinpä, mutta millä kriteereillä määritetään se millä Mestis joukkueella on taloudellisia edellytyksiä pärjätä sarjassa? Mitä kriteerejä pitäisi täyttää kun ei siitä ole olemassa mitään julkista tietoa, joten asiaa on vaikea edes kommentoida.
...
Nyt on fiilis ja näkymä, että Liiga on suljettu ja pysyy suljettuna eikä ole juuri toivoa Liigaosakkeen lunastamiseen uusilla joukkueilla. Jos asenne olisi toinen, niin Mestiksestä olisi varmasti rohkeammin pyrkimässä jatkossa vähintään 2-3 joukkuetta Liigaan.
Aivan varmasti esimerkiksi JoKP:lle pystytään antamaan pyydettäessä Liigan puolelta vaatimukset mitä on oltava kunnossa jotta sarjan laajentamista lähdetään tosissaan pohtimaan. Luulen myös että ne vaatimukset on melko helppoa päätelläkin, pitää olla liigatason puitteet (=halli+oheistoimintaa) ja selvä näkemys siitä miten saavutaa liigatason budjetti. Kirjoitat esimerkiksi että RTK kantaa Lukkoa, itse näen että se on varmaankin varmin taloudellinen takaaja mitä millään liigaseuralla on. Kärpillä, kuten muillakin liigaseuroilla, on erilaista sivubisnestä joiden haavoittuvuus on ollut ilmeistä koronakeväänä (ravintolatoiminta ei tuottanut muutamaan kuukauteen kuin kuluja). Pahinta olisi kuitenkin toimintavarmuuden kannalta ne miljonäärit jotka kuittaavat tappioita harrastusmielessä siihen asti kunnes ei enää huvitakaan laittaa rahojaan (oli niitä miten paljon tahansa) kankkulan kaivoon. Eli JoKP kun pystyy näyttämään minkä kuntoisessa hallissa ja millä budjetilla pystyisi Liigaa operoimaan, niin aivan varmasti ottaisivat vähintään harkintaan jos nuo olisivat samaa tasoa kuin millä jo nykyisellään pääsarjassa pystytään operoimaan uskottavasti. Paljon vähemmän esteitä pääsarjaan nousuun on nykyisellään, kuin tilanteessa jossa pitäisi rakentaa liigakelpoisen organisaation pohjien (+suunnitelmien) lisäksi vielä liigakelpoinen joukkue mestistuloilla ja siitä huolimatta olla keväällä yhden ottelusarjan ja siihen liittyvien riskien ja sattumusten varassa sen suhteen että pääsisi edes liigakelpoisuusauditointiin.

Viestisi keskivaiheilla toivoit jälleen tasonmittauspelejä vaikka olisivat merkityksettömiäkin, millä lailla nuo eroaisi enää jo joka tapauksessa loppukesästä järjestettävistä harkkamatseista? Esimerkiksi Jukurit kohtaa mestisjoukkueista Ketterän ja SaPKon elokuussa.
Olihan läpi 1980- ja 90-lukujen systeeminä ensin 10+10 ja myöhemmin 12+12. Tietenkin se onnistuu myös nykyisin.
Tietenkin onnistuisi, eihän jääkiekolla sinänsä mitään kovin suurta taloudellista merkitystä ole ja henkinen merkitys hankalaa mitata mutta tuskin korvaamatonta olisi silläkään saralla. Toisaalta tuossa joukkuemäärän karsimisessa tehtäisiin ehdointahdoin hallaa suomalaiselle jääkiekolle kun pakotettaisiin ne jo valmiiksi nakkikioskibudjetilla operoivat viisi tai kolme toimijaa sopeuttamaan toimintaansa vielä viidennekseen tippuvaa budjettia vastaavaksi ja pudottamaan näin ollen kokoaikaisesti jääkiekon seuratason, mutta luonnollisesti myös kansallisesta edistämisestä vastaavan henkilöstön määrää roimasti.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pittsburgh Penguins
Mitä Liiga-seurat edes pelkäävät sarjan avaamisessa? En usko, että kovinkaan suurta vaihtuvuutta sarjaan tulisi seuraavien vuosien aikana jos sarja avattaisiin ja järjestettäisiin karsintasarja Liigan huonoimman ja Mestiksen parhaimman välillä. Sit jos sieltä Mestiksestä puskee joku pienemmän paikkakunnan pienempi seura pelaamalla läpi niin sittenhän puskee. Siinä vaiheessa tuommoinen seura on kyllä ansainnut nousunsa ja se seura mikä ikinä tappion kärsisi niin olisi myös ansainnut pudotuksensa. Tätähän urheilun kuuluisi olla. Vaikka tuo pikkuseura vetäisi vähän maltillisemmalla budjetilla ja pienellä hallilla niin ei se minua haittaisi sitten yhtään, enemmän tuossa pelillisesti nousunsa tehneessä seurassa olisi hohtoa kuin näissä kabinettipäätöksin nostetuissa seuroissa. Varsinkin kun näitä Liiga-seuroja on nykyisellään kolme liikaa.

Mitä tulee tyhjennysmyynteihin, jotka suljettu sarja osiltaan mahdollistaa niin itseä nuo taas eivät haittaa yhtään kunhan niissä pysyy jokin tolkku mukana. Jos lähes puolet jengistä lähtee niin se on jo melkoinen perseennäyttö koko sarjaa sekä sen katsojia kohtaan. Parin-muutaman pelaajan myyminen ei ole mielestäni mitenkään paheksuttavaa kun seura yrittää pelastaa talouttaan ja kenties antaa ensi kauden pelaajille enemmän peliaikaa ja näyttöjä, nämä todennäköisesti ovat myös enemmän motivoituneita pelaamaan loppukauden kuin pois lähtevät pelaajat. Uskon, että vaikka sarja avattaisiin niin näitä tyhjennysmyyntejä nähtäisiin siitä huolimatta. Miksi jokin seura ei pistäisi kallista pelaajaa pihalle, jos se on mahdollista ja varsinkin, jos sopimus loppuu kyseiseen kauteen? Ei kallis pelaaja, joka on lähdössä muualle olisi pakolla kovinkaan motivoitunut pelaamaan karsintasarjassa ja ei Mestis-seuroja tarvitse pelätä läheskään niin paljon etteikö kenestäkään voisi luopua. Ja lähes aina löytyisi niitä seurojakin joille olisi jo siirtotakarajan aikaan selvillä, että eivät tule pääsemään playoffeihin eikä ole myöskään joutumassa karsimaan.

Raha on tietysti suurin kysymys tässä, koska nousijalle sekä tippuvalle seuralle pitäisi pystyä antamaan jotain avustusta ettei konkursseja nähtäisiin. Sarjan nimet pitäisi myydä sponsoreille rahan takia, Mestis pitäisi lyödä TV-oikeuksineen samaan pakettiin Liigan kanssa, jotta saataisiin kyseiselle sarjalle edes hieman enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta kenties sponsorit kiinnostumaan sarjasta kun se näkyy ihmisille.
 

Old Tom

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo
Raha on tietysti suurin kysymys tässä, koska nousijalle sekä tippuvalle seuralle pitäisi pystyä antamaan jotain avustusta ettei konkursseja nähtäisiin. Sarjan nimet pitäisi myydä sponsoreille rahan takia, Mestis pitäisi lyödä TV-oikeuksineen samaan pakettiin Liigan kanssa, jotta saataisiin kyseiselle sarjalle edes hieman enemmän näkyvyyttä ja sitä kautta kenties sponsorit kiinnostumaan sarjasta kun se näkyy ihmisille.

Kuulostaa erikoiselta, että nousijalle annettaisiin jatkossa jotakin avustusta. Sportin, KooKoon ja Jukureiden noustessa, joutuivat kyseiset joukkueet maksamaan liigaosakkeesta 1.8 miljoonaa euroa ja jatkossa siis nousijat eivät joutuisikaan maksamaan mitään vaan saisivat pikemminkin avustuksia. Hiukan kyllä epäilen, että tulee totetumaan kyseinen ehdotuksesi.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: teba
Suosikkijoukkue
Jokipojat, HIFK, Montreal Canadiens, Liverpool.
Miten tämä voi olla näin vaikeata?
9+9 tai 10+10 tai 10+12 tai 12+10 tai 12+14 tai 14+12 tms.

A-liiga ja B-liiga ja niiden väliin karsinnat. Sen jälkeen koko suomalainen jääkiekko olisi taas jännää ja mielenkiintoista. Ei ole rakettitiedettä. Kaikki olisivat tyytyväisiä. Toki ehkä pari-kolme seuraa eivät olisi tyytyväisiä, mutta eihän pari seuraa voi pitää koko suomalaista jääkiekkoa panttivankeinaan samaan aikaan, kun e-urheilu ja muuta lajit menevät jääkiekosta ohi ja jääkiekon pitäisi reagoida voimakkaasti puolustaakseen asemiaan.

Mitä Liiga-seurat edes pelkäävät sarjan avaamisessa? En usko, että kovinkaan suurta vaihtuvuutta sarjaan tulisi seuraavien vuosien aikana jos sarja avattaisiin ja järjestettäisiin karsintasarja Liigan huonoimman ja Mestiksen parhaimman välillä. Sit jos sieltä Mestiksestä puskee joku pienemmän paikkakunnan pienempi seura pelaamalla läpi niin sittenhän puskee. Siinä vaiheessa tuommoinen seura on kyllä ansainnut nousunsa ja se seura mikä ikinä tappion kärsisi niin olisi myös ansainnut pudotuksensa. Tätähän urheilun kuuluisi olla. Vaikka tuo pikkuseura vetäisi vähän maltillisemmalla budjetilla ja pienellä hallilla niin ei se minua haittaisi sitten yhtään, enemmän tuossa pelillisesti nousunsa tehneessä seurassa olisi hohtoa kuin näissä kabinettipäätöksin nostetuissa seuroissa. Varsinkin kun näitä Liiga-seuroja on nykyisellään kolme liikaa.

Kiitoksia kommenteista. Tätä olen yrittänyt selittää useilla eri tavoilla, mutta aina vaan löytyy Liigajoukkueiden kannattajien kommentointia, että ei tämä millään onnistu. Oikeastaan kyse ei ole muusta kiinni kuin tahdosta, että näin edistettäisiin suomalaisen jääkiekon elinvoimaa luomalla uudestaan aidot puitteet kilpaurheilulle, ei väsyneille sarjan viimeisten tyhjennysmyynneille ja fanien/pelaajien odottelulle, että kun tämäkin kausi jo vihdoin päättyisi. Olisi sentään vielä yksi kevään jännityskoitos jäljellä. Nousua yrittävien joukkueiden viritys olisi tapissaan ja hallit täynnä katsojia.
 
Viimeksi muokattu:

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
Olihan läpi 1980- ja 90-lukujen systeeminä ensin 10+10 ja myöhemmin 12+12. Tietenkin se onnistuu myös nykyisin.
Tämä on ehkä köyhin perustelu, mitä olen aiheeseen liittyen nähnyt. Kuinkas monta ammattilaisjoukkuetta meillä oli noihin aikoihin?

Minulla ei ole suoranaisesti mitään liigan avaamista tai sarjajärjestelmän uudistamista vastaan, mutta ei sitä ei saa toteuttaa siten, että ammattilaisjoukkueiden määrä vähenee. On äärimmäisen tärkeää, että Suomessa on mahdollisimman paljon paikkoja ammattilaispelaajille, koska se on hyvin tärkeää pelaajien kehityksen kannalta.

Sitä on vaan niin helppo sivusta huudella ilman minkäänlaista vastuuta tai omia uhrauksia, että tämä tilanne olisi niin kovin helppo ratkaista ja ratkaisu on päivänselvä. Sitten kun pitäisi käytännössä lähteä toteuttamaan ja ottaa noin miljoona eri asiaa huomioon, niin meneekin sormi suuhun jokaisella.

Edelleenkään en todellakaan ole liigan avaamista vastaan ja toivon todella paljon, että nykyisten liiga- ja mestisjoukkueiden välille saataisiin toimiva ratkaisu aikaiseksi. Olen vain kyllästynyt tässä ketjussa jatkuvasti nähtäviin "helppoihin ratkaisuihin", joissa ei oikeasti mietitä asioita lainkaan pidemmälle, tai ajatella mitä nämä ratkaisut käytännössä tarkoittaisivat eri asioiden kannalta. Tyhjänpäiväinen huutelu on tyhjänpäiväistä.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Olen vain kyllästynyt tässä ketjussa jatkuvasti nähtäviin "helppoihin ratkaisuihin", joissa ei oikeasti mietitä asioita lainkaan pidemmälle, tai ajatella mitä nämä ratkaisut käytännössä tarkoittaisivat eri asioiden kannalta. Tyhjänpäiväinen huutelu on tyhjänpäiväistä.
Samoin. Olen kyllästynyt siihen, että monet pitävät vallitsevan kokoista sarjaa automaattisesti hyvänä ja mielummin kasvattavat joukkuemäärää kuin vähentävät. Samat kirjoittajat usein karsastavat avointa sarjaa. He perustavat mielipiteensä suomalaisen jääkiekkoiluun etuun. Mahdollisimman ison suljetun sarjan pitäminen parhaana mahdollisena ratkaisuna suomalaisen jääkiekkoilun kannalta ilman häivähdystäkään epäilyä, herättää kyllä ajatuksia myös pikkaisen toisenlaisesta motiivista.

Minusta avoimen sarjan kannattajat ovat pitkin tätä ketjua tuoneet esille innovatiivisia vaihtoehtoja nykyiselle väljähtyneisyydelle. Samoin perusteita sarjan avaamisen positiivisista vaikutuksista on tuotu esille. Täällä on myös esitetty esitetty ratkaisumalleja sarjan avaamisen kipukohtien lääkitsemiseen.
 

Wiljami

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jukurit, sympatiaa muuhun Savoon ja Kaakonkulmalle
Samoin. Olen kyllästynyt siihen, että monet pitävät vallitsevan kokoista sarjaa automaattisesti hyvänä ja mielummin kasvattavat joukkuemäärää kuin vähentävät. Samat kirjoittajat usein karsastavat avointa sarjaa. He perustavat mielipiteensä suomalaisen jääkiekkoiluun etuun. Mahdollisimman ison suljetun sarjan pitäminen parhaana mahdollisena ratkaisuna suomalaisen jääkiekkoilun kannalta ilman häivähdystäkään epäilyä, herättää kyllä ajatuksia myös pikkaisen toisenlaisesta motiivista.

Minusta avoimen sarjan kannattajat ovat pitkin tätä ketjua tuoneet esille innovatiivisia vaihtoehtoja nykyiselle väljähtyneisyydelle. Samoin perusteita sarjan avaamisen positiivisista vaikutuksista on tuotu esille. Täällä on myös esitetty esitetty ratkaisumalleja sarjan avaamisen kipukohtien lääkitsemiseen.
Innovatiivisia vaihtoehtoja on helppo tuoda pöytään. Ammattilaisorganisaatioiden mahdollistavien rahojen saaminen sponsseilta ja tv-yhtiöiltä Mestikseen on sen sijaan mahdotonta tuoda pöytään. Niin kauan kun Suomessa ei haluta rahoittaa kahta ammattilaissarjaa, niin parasta mihin voidaan päästä on saada mahdollisimman monta jengiä joilla riittää puitteet ja resurssit vetää sitä ainoaa sarjaa mihin rahaa tulee. EHKÄ jollain aikaviiveellä sarja on sitten mahdollista eriyttää johonkin ylempään ja alempaan jatkosarjaan tai mahdollisesti jopa kahteen täysin erilliseen sarjaan, mutta siihen menisi vuosia ja vaatisi useamman vuoden kestävää henkistä kasvatusta seurojen liiga-ajan seuraajille ja sponssaajille että myös divarikiekko voi olla kiinnostavaa ja seuraamisen arvoista. Itse olen ollut katsomassa Jukureilta ottelua mihin myytiin ehkä 300 lippua ja muutenkin tullut käytyä katsomassa josvaikkaminkälaista ja -tasoista kiekko-ottelua ihan siitä ilosta että onhan niissä hyvä meno yleensä ja sattumuksia ja tapahtumiakin reilusti, mutta ei nuo alemmat ja eksoottisemmat sarjat kiinnosta nykyisin eikä ne ole ihan kauheasti kiinnostaneet koskaan.

Jos tippuminen ei olisi automaattinen konkurssi/amatööriputiikiksi ryhtyminen niin mikäs tässä olisi ongelma? Jos suomikiekon etu on vähemmän täysipäiväisiä pelaajia ja valmentajia niin sitten voi toki lähteä tappamaan elinvoimaisia ammattilaisorganisaatiota.
 
Suosikkijoukkue
Ässät ja Ärrät
Samoin. Olen kyllästynyt siihen, että monet pitävät vallitsevan kokoista sarjaa automaattisesti hyvänä ja mielummin kasvattavat joukkuemäärää kuin vähentävät. Samat kirjoittajat usein karsastavat avointa sarjaa. He perustavat mielipiteensä suomalaisen jääkiekkoiluun etuun. Mahdollisimman ison suljetun sarjan pitäminen parhaana mahdollisena ratkaisuna suomalaisen jääkiekkoilun kannalta ilman häivähdystäkään epäilyä, herättää kyllä ajatuksia myös pikkaisen toisenlaisesta motiivista.

Minusta avoimen sarjan kannattajat ovat pitkin tätä ketjua tuoneet esille innovatiivisia vaihtoehtoja nykyiselle väljähtyneisyydelle. Samoin perusteita sarjan avaamisen positiivisista vaikutuksista on tuotu esille. Täällä on myös esitetty esitetty ratkaisumalleja sarjan avaamisen kipukohtien lääkitsemiseen.
En minä ainakaan ole huomannut, että täällä kukaan avointa sarjaa karsastaisi. Minulle on ihan sama onko liiga auki vai kiinni kunhan se toimii siten, että seuroja ei kaadu ainakaan sarjasysteemiin (omaa hölmöyttään jos kaatuu niin se on eri asia).

Tässä ketjussa on toistaiseksi esitetty vasta yksi varteenotettava ehdotus, eikä sekään liity sarjasysteemiin, nimittäin @Jäkishöntsä n ehdotus liigaseuran maksamasta kasvattajarahasta junioreiden rekrytoinnissa. Kaikki muut "ratkaisumallit" on enemmän tai vähemmän fantasiointia ja toisten rahoilla pelaamista. Perusteet myös samaa sarjaa. Kukaan karsintojen palauttamista vaativista kirjoittajista ei esimerkiksi reagoinut mitenkään minun viestiini, jossa kyselin niiden mestisseurojen taloudesta jotka panostaa liiganousuun, mutta ei nouse.

Perusteina näille "ratkaisumalleille" on tarjottu mm. sitä, että toimi 80 luvulla niin toimii nytkin. Tai toisaalta, "ei tää niin vaikeeta oo". Eli toisin sanoen, ei minkäänlaisia perusteita. 80-luku oli keski-ikäisen ihmisen iän verran sitten. Silloin oli neuvostoliitto, markka, ja telkkarissa kaksi kanavaa. Nyt on toisin. Se, mikä toimi silloin ei toimi nyt.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
En minä ainakaan ole huomannut, että täällä kukaan avointa sarjaa karsastaisi. Minulle on ihan sama onko liiga auki vai kiinni kunhan se toimii siten, että seuroja ei kaadu ainakaan sarjasysteemiin (omaa hölmöyttään jos kaatuu niin se on eri asia).

Tässä ketjussa on toistaiseksi esitetty vasta yksi varteenotettava ehdotus, eikä sekään liity sarjasysteemiin, nimittäin @Jäkishöntsä n ehdotus liigaseuran maksamasta kasvattajarahasta junioreiden rekrytoinnissa. Kaikki muut "ratkaisumallit" on enemmän tai vähemmän fantasiointia ja toisten rahoilla pelaamista. Perusteet myös samaa sarjaa. Kukaan karsintojen palauttamista vaativista kirjoittajista ei esimerkiksi reagoinut mitenkään minun viestiini, jossa kyselin niiden mestisseurojen taloudesta jotka panostaa liiganousuun, mutta ei nouse.

Perusteina näille "ratkaisumalleille" on tarjottu mm. sitä, että toimi 80 luvulla niin toimii nytkin. Tai toisaalta, "ei tää niin vaikeeta oo". Eli toisin sanoen, ei minkäänlaisia perusteita. 80-luku oli keski-ikäisen ihmisen iän verran sitten. Silloin oli neuvostoliitto, markka, ja telkkarissa kaksi kanavaa. Nyt on toisin. Se, mikä toimi silloin ei toimi nyt.
Et ole kovin tarkkaavaisesti tai avoimella mielellä tätä ketjua lukenut. Sinulta on mennyt paljon ohi. En viitsi mökiltä kännykällä alkaa sinulle referoimaan tämän ketjun osin laadukasta satoa. Tuskin se auttaisikaan. Peiton alla on liian mukava olla piilossa muutoksilta.
 

McTorso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Jos tippuminen ei olisi automaattinen konkurssi/amatööriputiikiksi ryhtyminen niin mikäs tässä olisi ongelma? Jos suomikiekon etu on vähemmän täysipäiväisiä pelaajia ja valmentajia niin sitten voi toki lähteä tappamaan elinvoimaisia ammattilaisorganisaatiota.
Tässä tiivistät hyvin sen kapeakatseisen näkökulman, joka kahlitsee kaltaisiasi. Oikeasti kaikki voisi olla toisin, paremmin. Suomessa jääkiekon sarjajärjestelmä voisi olla jokaista osapuolta paremmin tukeva. Meillä voisi olla paremmin rytmitetty pelaajapolku, ketään ei tarvitsisi tappaa, eikä konkurssihakemuksia tehdä. Et vain uskalla ajatella laajasti, koska ymmärrettävästi pelkäät suosikkiseurasi puolesta. Turhaan pelkäät.
 

Nelfor

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP
En minä ainakaan ole huomannut, että täällä kukaan avointa sarjaa karsastaisi. Minulle on ihan sama onko liiga auki vai kiinni kunhan se toimii siten, että seuroja ei kaadu ainakaan sarjasysteemiin (omaa hölmöyttään jos kaatuu niin se on eri asia).

Tässä ketjussa on toistaiseksi esitetty vasta yksi varteenotettava ehdotus, eikä sekään liity sarjasysteemiin, nimittäin @Jäkishöntsä n ehdotus liigaseuran maksamasta kasvattajarahasta junioreiden rekrytoinnissa. Kaikki muut "ratkaisumallit" on enemmän tai vähemmän fantasiointia ja toisten rahoilla pelaamista. Perusteet myös samaa sarjaa. Kukaan karsintojen palauttamista vaativista kirjoittajista ei esimerkiksi reagoinut mitenkään minun viestiini, jossa kyselin niiden mestisseurojen taloudesta jotka panostaa liiganousuun, mutta ei nouse.

Perusteina näille "ratkaisumalleille" on tarjottu mm. sitä, että toimi 80 luvulla niin toimii nytkin. Tai toisaalta, "ei tää niin vaikeeta oo". Eli toisin sanoen, ei minkäänlaisia perusteita. 80-luku oli keski-ikäisen ihmisen iän verran sitten. Silloin oli neuvostoliitto, markka, ja telkkarissa kaksi kanavaa. Nyt on toisin. Se, mikä toimi silloin ei toimi nyt.
Täsmälleen samaa mieltä koko viestistä. Tuo kasvattajarahojen maksaminen oli erinomainen idea, jonka toteuttaminen ei mahdottomia vaatisi. Pieni juttu, mutta askel oikeaan suuntaan.

On tässä ketjussa sinällään ihan päteviä ajatuksia heitetty ilmoille, mutta niiden toteutus vaatisi yleensä niin paljon eri tahojen tiivistä yhteistyötä ja pitkän tähtäimen suunnittelua, että valitettavasti niiden toteutus ei ole kovin realistista tällä hetkellä. Parhaita ideoita yhdistää se, että niitä varten tarvittaisiin paljon työtä ja suunnittelua. Mitään kunnollista ratkaisua ei helposti ja nopeasti ole saatavilla.

Hyvin vähän täällä on oikeasti näkynyt aitoa avoimen liigan vastustusta. En itseasiassa muista yhtäkään kirjoittajaa, joka olisi avointa liigaa vastaan noin periaatteen tasolla. Lähinnä täällä pyydetään realismia mukaan ja toivotaan, että jos liiga avataan, niin se avataan siten, että siitä on seuroille ja suomalaiselle jääkiekkoilulle enemmän hyötyä kuin haittaa. Nykyisten ammattilaisorganisaatioiden tarpeeton tuhoaminen on asia, jota tulee viimeiseen asti välttää, jos se vain on mahdollista.
 

waltteri21

Jäsen
Suosikkijoukkue
JoKP
Pelko oman joukkueen häviämisestä karsinnoissa on se syy, miksi kannatetaan tätä homehtunutta suljetun sarjan systeemiä. Eipähän tietenkään turhaan pelätä, sillä kyllä vaikkapa Kiekko-Espoo jonain päivänä tulisi ja tiputtaisi karsinnoissa jonkun joukkueen B-liigan puolelle ja todennäköisesti ihan ansaitusti eikä edes tuurilla. Jääkiekkohuumaa, jota voisi verrata mestaruuden voittamiseen. Mutta jos pelko määrittelee suomalaista jääkiekkoa, niin kyllä rohkeammat lajit painavat jääkiekosta vasemmalta ja oikealta ohi.
 

HC Hetu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Turun Palloseura
Pelko oman joukkueen häviämisestä karsinnoissa on se syy, miksi kannatetaan tätä homehtunutta suljetun sarjan systeemiä. Eipähän tietenkään turhaan pelätä, sillä kyllä vaikkapa Kiekko-Espoo jonain päivänä tulisi ja tiputtaisi karsinnoissa jonkun joukkueen B-liigan puolelle ja todennäköisesti ihan ansaitusti eikä edes tuurilla. Jääkiekkohuumaa, jota voisi verrata mestaruuden voittamiseen. Mutta jos pelko määrittelee suomalaista jääkiekkoa, niin kyllä rohkeammat lajit painavat jääkiekosta vasemmalta ja oikealta ohi.
Erittäin hyvin sanottu siellä.
Oon jo pariin kertaan yrittänyt saada täällä parempaa tietoa siitä miten se on automaattinen konkurssi jos alemmas tippuu? Ja miten se vaikuttaa junnupolkuihin? Tuo junnukorvaus on erinomainen ehdotus, vahva kannatus sille.
 

Satunnainen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves
En viitsi mökiltä kännykällä alkaa sinulle referoimaan tämän ketjun osin laadukasta satoa.
Et vain uskalla ajatella laajasti, koska ymmärrettävästi pelkäät suosikkiseurasi puolesta.
Onko tuo alempi lainaus mielestäsi tuota laadukasta satoa vaiko ehkä sellaista henkilöön kohdistuvaa, mitä harrastetaan, kun asia-argumentteja ei ole?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös