Eero Teräväinen – pakiston pelastus?

  • 61 925
  • 376

Kajastus

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
On hyvä muistaa, että Salmelaisen vastuulla on myös määrittää nuorison palkkataso nyt ja lähivuosina ja liian avokätinen palkanmakselu tulee näkymään tulevaisuudessa.
Vaikea tässä on nähdä miten tässä määriteltäisiin juunnupelaajien palkkataso. Jokainen junnu on oma yksilönsä. Eiköhän näissä mennä case by case. Oikealle talentille kuuluukin maksaa siitä, ettei häviä maakuntiin, mutta sitten on myös syytä antaa peliaikaa, jotta kyvyt voivat realisoitua. Jos näin ei käy, niin sen jälkeen maisemanvaihto voi olla jo järkevää.
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Tämä ei ole kommentti @BOL:in kirjoittamaan.

Teräväinen on mielestäni niin lupaava pakki (en vertaa Heiskaseen), että olisi aivan järjetöntä päästää häntä pois HIFK:sta. En myöskään usko näin tapahtuvan.

Salmelainen on vielä vihreä ja tekee virhearviointeja, mutta ei sentään sellaisia, että päästää pois näin lupaavia pakkeja.

Muita, joita ei pidä päästää pois ovat esim. Heljanko, Winberg ja Lambert.

Samaa mieltä. Olisi täysin järjetöntä päästää kilpailijan leiriin läpimurtoiässä oleva kiekollista taitoa omaava monipuolinen allaround-puolustaja, joka on kahlannut eri junnumaajoukkueet läpi. Tämänikäisten pelaajien kohdalla puhutaan kuitenkin verrattain niin pienestä hintalapusta, että hyötysuhde täysin eri kuin jollain Aleksi Laaksolla tai Kankaanperällä.

Hieman myös ihmettelen, että miksi hänet oltaisiin edes hankittu tänne kehittymään, jos suunnitelmia edarin varalle ei ole. Kuten Tobias itsekin taannoin totesi:

"Eero on lahjakas ja erittäin taitava pelaaja. Hänellä oli ottajia monessa suunnassa ja olen erittäin iloinen, että hän valitsi IFK:n, urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi.

– Nyt otetaan hänen kanssaan kärsivällisesti ja pitkäjänteisesti seuraavia askeleita kohti ammattikiekkoilijan uraa."


 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
On hienoa nähdä, että teillä arvostetaan oman seuran miehiä/nuoria. Meillä on Hermeksessä erittäin lupaava nuori pelaamassa, mutta hänet päästetään syystä tai toisesta pois. On muuten kovemmassa vauhdissa 2/3 osan peliajalla kuin Teräväinen saman ikäisenä eli on vuotta nuorempi ja kätisyys on vielä se paljon kaivattu rightin pakki. Ei voi kuin ihmetellä. Eero on erittäin lupaava sälli ja kiva katsella mihin vielä yltää. Otanta Liigasta vielä pieni, mutta onhan alku.

Juuso Ketola solmi Ässien kanssa toukokuussa 2018 suoran kolmivuotisen sopimuksen. Eli sopimus päättyy ensi kauden jälkeen keväällä 2021. Eli ei ole Ässät hänestä luopumassa.

Ketola pelaa tällä hetkellä Mestiksessä, koska miesten pelit kehittävät häntä enemmän kuin A-junnujen pelit, joita hän ikänsä puolesta voisi vielä pelata. Ässillä on Ketolan kanssa oma kehityssuunnitelma, mitä pelit Hermeksessä tällä kaudella palvelevat hyvin.
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Itse toivon Teräväiselle parin vuoden sopimusta, josta hän viettää ensimmäisen kauden lainalla esim. Jukureissa. Veikkaan ensi kauden puolustuksen olevan kärkipakkeja lukuunottamatta jo niin täynnä, ettei Teräväiselle ole varmaa paikkaa kokoonpanossa.

IFK voisi jatkossa enemmänkin tehdä noita jatkosoppareita, joissa esim. 1. kausi pelataan muualla. Jos Engberg on keväällä hyvä niin hänelle voisi tehdä myös sellaisen. Näen kuitenkin että jos pakistoon ei enää tulee enempää pelaajia, niin Teräväinen mahtuu pelaamaan.

Puolustavia pakkeja olis Motin, Ahonen ja Karjalainen
Allround taas Varakas, Winberg
Hyökkääviä Kousa, Lyytinen, Teräväinen

Varmaan vielä tulee Järvisen jatko tai sille paikalle joku, toivon mukaan toki parempi, esim. Lindbohm, mutta senkin hankinnan jälkeen meillä olisi 9 pakkia ja pystyisi kierrättämään hyvin vaikka ei olisi loukkaantumisia. Tuolla yhdeksällä voitaisiin ihan hyvin kauteen lähteä, sillä tarvittaessa Rannisto voisi paikata myös saikkuja ja sitten marras-tammikuussa voi hankkia täydennystä jos on tarpeen. Näin ollen siellä olisi 3. parissa paikka vuoroin Teräväselle, vuoroin Winbergille ja varmasti olisi iltoja kun molemmat olisivat kokoonpanossa. Ja jos molemmat breikkaa, eli ole tarvetta hankkia hyökkääviä pakkeja enempää.
 

BOL

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kyllä se sillä tavalla määrittelee tulevan yleisen junnujen palkkatason, että jos Teräväiselle maksetaan tuolla ”taustalla” mottipäisiä, myös tulevaisuudessa vastaavissa tapauksissa muut asettavat palkkapyyntönsä samalle tasolle, jolleivät korkeammallekin. Agentit ovat kyllä varsin hyvin kartalla, mitä muille maksetaan eikä muita asiakkaita, varsinkaan vastaavan potentiaalin omaavia, voi oikein paljon halvemmallakaan kaupata. Lisäksi kokeneiden pelaajien palkkataso vaikuttaa myös kokemattomien liksoihin. Jos vaikka Lyytinen saisi 120k€ ja sitäkin pidetään aivan liian kovana liksana esityksiin nähden, miten Salmelainen voisi perustella jonkun junnun 80k€:n sopparin, kun näyttöjä ei ole kuin muutamasta liigapelistä? Lyytisen kohdalla pisteodottama on kuitenkin ollut varmasti reippaasti yli 20 pinnaa. Ei kai suuremman potentiaalin omannut Miro Heiskanenkaan mitään isoa summaa ekalla liigakaudellaan tienannut ja oli varmasti seuraavallakin kaudella seuralle halpa pelaaja, vaikka palkkaa olisi ekan kauden jälkeen kesken sopimuskauden tarkastettukin.

Totta kai jokaisen pelaajan sopimus neuvotellaan aina tapauskohtaisesti ja tietenkin siihen vaikuttaa oletettu potentiaali. Mutta niin kauan, kun ei ole muuta kuin pelkkä potentiaali, palkan pitää olla maltillinen. Siis, jos ei haluta maksaa ylihintaa. Joillakin se potentiaali voi olla niin kova, että riski kannattaa, mutta onko Eero Teräväinen oikeasti sellainen pelaaja? Hän täyttää kuitenkin ”jo” 21v. ja vyöllä on vasta kaksi liigapeliä ja hän siirtyy liigaan suoraan a-junnuista.

Lisäksi sopimustarjoukseen vaikuttaa myös muut tarjolla olevat pelaajat ja myös sopimuksen pituus. Jos tarjolla on toinen lupaava nuori, jonka palkkapyyntö on 40k€ ja pisteodottama n. 10-15 pinnaa per kausi, pitäisi eeroteräväisen 80k€:n sopimuksella saada vähintään 20 pinnaa/kausi, jotta se olisi järkevää. Tai sitten sopimuksen pitää olla pidempi, jolloin tulosta pitäisi tulla vielä enemmän viimeistään seuraavalla kaudella samaan hintaan. Onko realistista odottaa Teräväiseltä tai vastaavalta oikeasti min. 20 pinnaa? Mun mielestäni ei ole. Pisteet voi kaiken mennessä nappiin olla mahdollisia, mutta ison liksan mukana tulee myös isot odotukset. Tuleeko liikaa paineita?

Mutta niin kuin sanoin, näkisin mielelläni Teräväisen HIFK:n ensi kauden joukkueessa. Ja toivon, että Salmelainen ja Teräväinen löytävät yhteisen sävelen ja Eero breikkaa ensi kaudella just meillä. Siellä on kuitenkin neuvotteluissa aina myös vastapuoli, joka voi hyvin ymmärtää, että peliaikaa on tarjolla jossain muualla helpommalla enemmän. Palkassa voidaan sitten muualla joustaa, kun todennäköisyys päästä pelaamaan kasvaa. Eero on kuitenkin tehnyt sopimuksen tänne jo 2018 ja ehkä molemmat odottivat, että Eero olisi vakikokoonpanossa jo tällä kaudella? Jostain syystä ei nyt ole ollut eikä jatkosopimustakaan ole tehty, tai siitä ei ainakaan ole tiedotettu. Onko HIFK halunnut vielä odottaa vai onko sopimusta kenties jo tarjottu, mutta Teräväinen agentteineen on halunnut vielä odottaa ja mitata Eeron markkina-arvon myöhemmin? Tämä on varmasti ihan viisasta pelaajan näkökulmasta eikä hyvin menneet liigapelit ainakaan arvoa ole laskeneet. Raha ei saa myöskään olla ainoa motiivi seuravalinnassa, vaan kyllä kaikkien pelaajien pitää myös oikeasti haluta HIFK:ssa pelata.

[Heittämäni summat ovat ihan hatusta revittyjä eivätkä perustu mihinkään muuhun kuin karkeisiin arvioihin, minkälaisista summista voitaisiin puhua]
 

Rannari

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pata
Juuso Ketola solmi Ässien kanssa toukokuussa 2018 suoran kolmivuotisen sopimuksen. Eli sopimus päättyy ensi kauden jälkeen keväällä 2021. Eli ei ole Ässät hänestä luopumassa.

Ketola pelaa tällä hetkellä Mestiksessä, koska miesten pelit kehittävät häntä enemmän kuin A-junnujen pelit, joita hän ikänsä puolesta voisi vielä pelata. Ässillä on Ketolan kanssa oma kehityssuunnitelma, mitä pelit Hermeksessä tällä kaudella palvelevat hyvin.
Aivan väärässä ketjussa tässä asiaa hoidetaan, mutta soppari oli 2+1 ja Kerttula antaa sällin mennä. Kysy vaikka Kerttulalta asiaa. Tämä tästä.
 

Offensiveside

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, La Vecchia Signora
Ei voi kuin kehua.
Tuoksuu niin kokonaisvaltaisen hyvä pakki tässä! Usein noi nuorukaiset kun saa sen YV ajan niin hakevat sitä nimeä lehteen väkisin mutta olipa hieno viivapeli Eerolta, vetokin tuntuu lähtevän.
Loppukausi ehdottomasti top6 ja poffeissa vähintään 7 pakki! it's like money in a bank.
 
Suosikkijoukkue
IFK ilman möyrimistä, NYR, Inkvisitio 1480-
Olipahan hieno erä kundilta. Toivottavasti Tobias on hoitanut pitkän jatkosopimuksen. Tulee olemaan iso kiekollinen johtaja tuleviksi vuosiksi.
Vahva sama tähän. Erittäin fiksua ja näyttävää peliä esittää. Haiskahtaa köyhän miehen Heiskaselta, eikä välttämättä ihan niin köyhältäkään..
 

-Kantor-

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Teräväinen ei ole ollut muuten kertaakaan jäällä kun omissa on soinut. Myös ASM:ssä tehotilasto on aika jäätävä (koko sarjan 2. paras ja eroa seuraavaan IFK-pelaajaan 7 napsua). Tuntuu tekevän jatkuvasti peliä edistäviä ratkaisuja niin kiekollisena kuin kiekottomanakin. Mahtavaa, että on viimein saanut vastuuta, jonka perään olen huudellut preseasonilta asti.
 

Postinjakaja

Jäsen
Suosikkijoukkue
En gång IFK, alltid IFK.
Taisi valmennuskin huomata (Tanska kait peluuttaa pakit), että pojalla kulkee. Pelasi puolustajista Järvisen jälkeen toiseksi eniten. Harmi ettei se rimakuti mennyt maaliin. Olisi ollut aika sankari.
 

Rambo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Helsingin IFK, New York Rangers
Eiköhän Teräväinen ole helposti Järvisen, Laakson tai Ahosen tasolla. Miks palkan pitäisi olla paskempi vain koska on nuori?
 

Eastoni

Jäsen
Sellanen huomio täältä Joensuusta käsin, että kun olen pari IFK:n peliä katsellut nyt livenä, niin sekä Winberg että Teräväinen menee kyllä esityksillään yllä mainitun kolmikon edelle. Ainakin omasta mielestä. Hienoa katsoa nuorten tekemistä ja kehitystä, varsinkin kun herrat pelasi Joensuussa. En mitenkään ymmärrä teidän valmennuksen pakkien peluutusta. Kai siellä halutaan suosia kokemusta tulevia pudotuspelejä silmälläpitäen.
 

SOF1969

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, KKV
Helppo yhtyä kehuihin. Tätä jäbää ei saa nyt munia mihinkään. Suoraan vaan loppukausi ylhäällä, tappiin asti, ja pitkää sopparia käteen, jos ei ole vielä tarjottu. Yksinkertaisesti todella lupaava pakki.
 

mixu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Hifk
Tämä Teräväisen tilanne kyllä hämmentää. Kuinka sokeita meidän valmentajat ovat kun ei kaverin tasoa ole nähneet?
Tuskin ilman Lyytisen loukkaantumista pelaisi vieläkään ylhäällä. On mielestäni joukkueen kiekkovarmin pakki tällä hetkellä.
Joku Laaksokin meni kauden aikana hänen edelleen. Tämä osoittaa sitä mitä monet arvelevatkin että Pikkarainen arvostaa kokemusta liikaakin. Teräväinen pelasi jo viime kauden miesten sarjassa joten mitään kehityspolku tarinoita on turha tähän tuoda. Lisäksi pelannut nuorten MM-kisoissa ja on jo 21 vuotias. Toivottavasti jatkaa ensi kaudella mutta pelkään että on ehkä menetetty koska peliaikaa ei ole tullut vaikka olisi pitänyt.
 
Suosikkijoukkue
IFK
Tämä Teräväisen tilanne kyllä hämmentää. Kuinka sokeita meidän valmentajat ovat kun ei kaverin tasoa ole nähneet?
Tuskin ilman Lyytisen loukkaantumista pelaisi vieläkään ylhäällä. On mielestäni joukkueen kiekkovarmin pakki tällä hetkellä.
Joku Laaksokin meni kauden aikana hänen edelleen. Tämä osoittaa sitä mitä monet arvelevatkin että Pikkarainen arvostaa kokemusta liikaakin. Teräväinen pelasi jo viime kauden miesten sarjassa joten mitään kehityspolku tarinoita on turha tähän tuoda. Lisäksi pelannut nuorten MM-kisoissa ja on jo 21 vuotias. Toivottavasti jatkaa ensi kaudella mutta pelkään että on ehkä menetetty koska peliaikaa ei ole tullut vaikka olisi pitänyt.


Tälle kaudelle 6 peliä, joissa keskimäärin peliaikaa 15:33/peli.
Ja koko ajan parantaa, mikä kasvattanee pelien- ja peliajan määrä.
Jos ensi kaudelle pakistossa on pelkkiä bobbyorreja, niin siihen kokoonpanoon ei Eero nykyisillä näytöillä mahdu.

#NimiJoukkuePPOMSPR+-±YVAVVMLL%AA%Aika
1.Kousa, MikkoHIFKOP5292332383142-116022024,51100,020:28
2.Järvinen, JoonasHIFKVP4628104630237000872,30-19:14
3.Varakas, VilleHIFKVP5141418513727100021053,80-18:56
4.Motin, JohanHIFKOP57291153291811000952,10-17:24
5.Lyytinen, JoonasHIFKOP4611617202515100001500,70-16:39
6.Ahonen, RonyHIFKVP56114153729254000641,60-16:15
7.Teräväinen, Eero *HIFKOP61120303000224,50-15:33
8.Laakso, AleksiHIFKVP4632514917-8102973,1911,113:29
9.Winberg, Tobias *HIFKOP290331015114000280,00-10:13
 

EPK

Jäsen
Suosikkijoukkue
IFK
Eero on yllättänyt ainakin mut noissa liigamatseissa vakuuttavilla otteillaan ja erityisesti sillä että ei ole ollut niin aran näköinen. Kollien peleissä oli toki aika solid kiekon kanssa ja kun sai katsella vääntöjä vähän kauempaa, mutta nyt on miesten peleissä ottanut ison stepin. Olisikohan siellä ollut sitten jotain pientä vammaa jonka kanssa on alkukauden pelannut.. Tulee olemaan Kolleille kova vahvistus pudotuspeleissä , jos ei mahdu yläkerrassa kokoonpanoon.
 

RedDawn

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Seattle Kraken, Vancouver Canucks
Tämä Teräväisen tilanne kyllä hämmentää. Kuinka sokeita meidän valmentajat ovat kun ei kaverin tasoa ole nähneet?
Tuskin ilman Lyytisen loukkaantumista pelaisi vieläkään ylhäällä. On mielestäni joukkueen kiekkovarmin pakki tällä hetkellä.
Joku Laaksokin meni kauden aikana hänen edelleen. Tämä osoittaa sitä mitä monet arvelevatkin että Pikkarainen arvostaa kokemusta liikaakin. Teräväinen pelasi jo viime kauden miesten sarjassa joten mitään kehityspolku tarinoita on turha tähän tuoda. Lisäksi pelannut nuorten MM-kisoissa ja on jo 21 vuotias. Toivottavasti jatkaa ensi kaudella mutta pelkään että on ehkä menetetty koska peliaikaa ei ole tullut vaikka olisi pitänyt.

Jos onnistuttu sössimään muualle niin tulee kyllä roppakaupalla risuja toimistolle, toivotaan että homma hoidettu niinkuin pitää!

Asiaa sivuten; milloinkohan on odotettavissa herkullisia sopimusuutisia ensi kauden suhteen...?
 

hemmo_1973

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Asiaa sivuten; milloinkohan on odotettavissa herkullisia sopimusuutisia ensi kauden suhteen...?

Huhujen osalta pudotuspelien alku on yleensä ollut ajankohta kun määrä lisääntyy. Osalla joukkueista loppuu pelit eri sarjoissa ja agenttiporukka tuo oman lisänsä julkisiin spekulointeihin. Ja ei kai se ihan tavatonta ole, että pudotuspelivastustajan huippupelaajista esitetään median tutuille varmoja tietoja...
 
J

Just-Ice-Hockey

Koko matsia en nähnyt, ja sekin mitä näin tuli katsottua melko kursiivisesti. Teräväinen kuitenkin pomppasi minun näytöltä, hyvää peliä Eerolta. Itse pyrkisin kauden alussa ruokkimaan tätä nuorukaista positiiviseen kierteeseen peluuttamalla häntä ykkösylivoimassa ja antamalla kunnolla mahdollisuuksia ottaa ison roolin. Kousa sitten kakkoseen pyörittämään peliä viivasta. Vain yksi ottelu, mutta kyllä Eero taas vähän hälvensi omia epäilyksiä pakiston kiekollisen pelin osalta.
 

Petrell#32

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Mikael Granlund
Eero Teräväinen on kuin päivitetty versio Teemu Erosesta. Paljon samankaltaista, mutta Teräväisen teränkäsittely parempaa ja astetta juonikkaampi kiekon kanssa. Tästä tulee kova jannu
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös