Eero Elo – paluu Raumalle

  • 341 656
  • 1 281

Anu Saukko

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Kyllähän Elo on ollut löysä ja paikka katsomossa on aivan oikein. Menettelee kiekkoja, ei voita kaksinkamppailuja eikä edes lauo, vaikka paikan saisikin. Kyllä minua on ainakin henkilökohtaisesti vituttanut aivan sairaasti katsoa tuollaista surffailua. Kontrasti Danforthiin, Westerholmeihin, Tammelaan, Pospisiliin ja kumppaneihin on aivan valtava. Vituttaa, kun omalla kasvatilla on varaa vedellä hällä väliä asenteella seuraavassa vaihdossa, kun aiemmin mainitut ovat tulleet vaihtoon pää kainalossa. Tästä Virtakin mainitsi, kun osa ei ole hakenut mustelman mustelmaa koko kaudella ja sitten joku Petman hakee niitä kolme saman vaihdon aikana.

En sitäkään sano, etteikö valmennuksessakin ole vikaa. Ei Elon vahvuuksia ole osattu hyödyntää. Se, miksei olla kokeiltu kaksosten vierellä on varmasti se, että Elo tai Ponthus ei osaa pelata vasenta laitaa. Danforthin vierelle Elon effortti ei riitä ei sitten millään, joten jäljelle jää Koivistoinen.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Sama vaikutelma @Haka Maori ja @Anu Saukko kanssa. Harmi ja sääli kaikkien kannalta: joukkue, Eero, Peksi, Kalle ja kannattajat.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Toisaalta kun Eloa seuraa kentällä, niin hakeutuu automaattisesti hyökkäysalueella vasemman laiturin paikalle. Eli ei kai mahdotonta sen laidan pelaaminen ole?

Mutta Elon vertaaminen kaksosiin tai Danforthiin on järjetöntä, kuten koko muunkin joukkueen, nuo ovat väärässä sarjassa. Vertaaminen Tammelaankin on sinänsä turhaa, toinen on sellainen ikiliikkuja ja toinen puhdas snaipperi. Sitten kun noita polkijoita on joukkueesta puolet täynnä, niin samat naamat valittaa siitä että ulkkarit tekevät maalit. On se kyllä kamalan ihmeellinen asia. Elo (ja Sopanen ja Koivisto) ei ole niitä pelaajia jotka riistävät, repivät ja raastavat, eikä heidän kuulukkaan olla, he ovat eri roolin pelaajia ja paskaa tulee niskaan silloin kun nimi ei ole valotaulussa. Mutta tälläiset pelaajat ovat yllättävän tärkeitä keväällä.

Tällä hetkellä tämä Virran joukkueen saa pimennettyä aika tehokkaasti pleijareissa. Joltain Tapparaltakin löytyy sellainen miehistö että kaksoset ja JD on pidettynä kokoajan (toki taitojensa takia saavat silti välillä tehtyä tuhojaan). Tätä menoa kun jatkuu ja jos päästään pleijareihin niin Lukko tippuu ekaa kovaa joukkuetta vastaan. Lukolla on kärkikaksikko ja JD, kärkikenttiin on vielä pitkä matka.

ja Elon hyvät paikat on ollut laskettavissa koko kauden ajalta timpurin yhden käden sormilta. Ylivoimillakin on monta kertaa kärsinyt siitä että osa haluaa nimensä lehtiin, eivätkä näe syöttöpaikkaa.
 

ValkMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät
Käsittääkseni Elo on nyt Lukossa pelannut enimmäkseen Koivistoisen kanssa ja toisinaan jossain muussa ketjussa. Korjatkaa, jos olen väärässä näissä ketjujutuissa. Jos ei ole hirveästi pelannut esimerkiksi ylivoimaa, niin hieman kyllä ihmettelen, koska se laukaus on Elon suurin vahvuus, mitä pitäisi kyllä käyttää joukkueen hyväksi. Tamimaisesti voisi sanoa, että kyseessä on maailmanluokan laukaus. Tietysti emme tiedä kaikkea siitä, että mitenkä Elo on ollut loukkaantuneena ja onko nytkin jotain ongelmaa kropan kanssa. Näitä loukkaantumisia peitellään nykään seurojen taholta aika paljon.

Ässissä pelatessaan Elon peli toimi parhaiten sellaisessa ketjussa, jossa vieressä oli syöttötaitoisia, mutta myös puolustusvelvoitteensa hyvin hoitavia pelaajia. Mestaruuskaudella nämä henkilöt olivat Aki Uusikartano ja Michael Ryan, jotka Elon kanssa vetivät huikeat pudotuspelit keväällä 2013. Ja vaikka Elo ei ole varmaan koskaan ollut mikään puolustuspelin erityisasiantuntija, niin kyllä tuolloin Ässien valmennus Karri Kiven johdolla ohjeisti Eloa tarkasti siitä, miten laitahyökkääjä suoriutuu omasta roolistaan omalla puolustusalueella. Myöhemmin Elon peli kulki hyvin myös Mika Niemen vierellä.

En tiedä, että onko Elon nykyinen tilanne seurausta vain Elon omasta huonosta pelistä vai myös siitä, että yhteistyö Pekka Virran kanssa ei toimi. Elo & Virta kombinaatio ei toiminut aikoinaan Ässissäkään. Virran valmentamalla kaudella Elo teki 8 maalia, mutta Virran lähdettyä Elo teki heti seuraavalla kaudella peräti 26 maalia.

Täytyy toisaalta muistaa, että tuolla Virran kaudella 2013-2014 ei toiminut paljon mikään muukaan. Ässät valahti mestaruudesta ihan sinne häntäpäähän. Virtakaan ei varmaan ihan odottanut sopimusta tehdessään, että tulee puolustamaan mestaruutta. Elonkin peli varmaan vaikeutui, kun kokoonpanosta olivat mestaruuden jälkeen poistuneet esimerkiksi Savinainen, Heshka, Ryan ja Armia eli paljon hyökkäyspeliä edistäneitä pelaajia.

Joka tapauksessa mielestäni Elon pitäisi mahtua liigassa jokaisen joukkueen kahteen ensimmäiseen kenttään, jos vain on henkisesti ja fyysisesti kunnossa.
 
Kuulin aijemmin syksyllä huhua, että Elo olisi satuttanut ranteensa siellä Sveitsin reissulla. Itsellä on oli myös joskus jääkiekkoillessa ranteessa sellainen vamma pitkään, että ei ranteessa röntgenkuvauksissa ja tutkimuksissa mitään ollut, mutta ranne oli pitkään todella kipeä ja haittasi laukomista. Tiedä sitten mikä Elolla on, vai onko mitään.
 

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
Kuulin aijemmin syksyllä huhua, että Elo olisi satuttanut ranteensa siellä Sveitsin reissulla. Itsellä on oli myös joskus jääkiekkoillessa ranteessa sellainen vamma pitkään, että ei ranteessa röntgenkuvauksissa ja tutkimuksissa mitään ollut, mutta ranne oli pitkään todella kipeä ja haittasi laukomista. Tiedä sitten mikä Elolla on, vai onko mitään.
Samaa olen kuullut että kremppaa olisi.... Ja se vaan vahvistaa huhua kun katsoo ettei Elo vedä hyvästäkään paikasta vaan syöttää mielummin. Lapaset kuntoon ja verkot tötterölle
 

benicio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Samaa olen kuullut että kremppaa olisi.... Ja se vaan vahvistaa huhua kun katsoo ettei Elo vedä hyvästäkään paikasta vaan syöttää mielummin. Lapaset kuntoon ja verkot tötterölle
Kieltämättä tämä olisi aika looginen selitys sille, että Eloa peluutetaan kauniisti sanottuna suojatuilla minuuteilla, eikä ollenkaan vetäjän paikalla ylivoimalla. Se kuukauden saikkuhan jo oli, en muista oliko siitä jotain tarkempaa tietoa mitä raajaa hoidettiin ja miten. Todella tärkeää olisi saada mies raajoineen kuntoon ja kentälle siihen rooliin jota kunnossa ollessaan pelaamaan pystyy.
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
En Elon vammoista tiedä mitään, kuulemani mukaan kuitenkin yleisesti hyvässä kunnossa. Valitettavasti taitaa Pekan ja Eeron välit olla aika heikot, jopa niin heikot, että Eero ja Peksi eivät enää samassa vaihtoaitiossa tule olemaan. Toivon todella, että asia ei olisi näin...
 

Hagi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Samaa olen kuullut että kremppaa olisi.... Ja se vaan vahvistaa huhua kun katsoo ettei Elo vedä hyvästäkään paikasta vaan syöttää mielummin. Lapaset kuntoon ja verkot tötterölle

Ainakin Ässiä vastaan Elon laukaus lähti terävästi. Elolla on kuitenkin se noin 3 laukausta per pelattu matsi, pienellä peliajalla ilman yv-aikaa ei niitä laukauspaikkoja hirveästi tule.

Samoin täällä nimimerkki @Villi-Länsi kirjoitteli, että ainakin treeneissä Elon laukaus paukkui vihaisesti ja tarkasti.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Eikös @Villi-Länsi todennut jo että treeneissä ainakin paukuttelee "täysillä" kiekkoja verkkoon ja on kyllähän tuo on pari kertaa kiekkoon laittanut hyvin vauhtia kun on paikka tullut. En nyt muista mikä peli oli kyseessä, mutta YV:llä Elo oli paikallaan maila ylhäällä, kiekko oli toisella pisteellä JD:llä, jolla oli vapaa syöttö suoraan Elolle tai laukaus ilman maskia. Tuosta laukaus maalivahdin syliin ja tilanne ohi.

Toinen tilanne (oliko jopa sama peli?) Elo oli tasakentällisin vasemmalla B-pisteellä, tai sen kaarella. Koivistoisella kiekko hyökkäysalueella ja siinä kynäilee katse jäässä, Elo nostaa mailan valmiusasentoon, Koivistoinen luistelee kiekon kanssa pois hyökkäysalueelta.

Sitten näitä kaksykkösiä kun on ollut, oliko sitten Pospisil ja Elo, kiekko Pospisilillä, joka laukoo kiekon ohi maalin. Tilanne kuivuu kasaan. Tai YV:llä pelataan Elolle tosi huono syöttö, josta on syöttänyt kiekon pois tai laukonut maalia kohden.

Näillä yksittäisillä tilanteilla en koita suolata ketään, vaan tuoda sitä esiin että lähes aina kun tulee tilanne jossa Elosta saataisiin hyötyä, niin sitä ei käytetä. Sama homma oli Aallolla ylivoimalla, mies oli käytännössä aivan turha, ellei hänelle pelattu onetimeria viivalle.

Ja jos seuraa myös pelaajia joilla ei ole kiekkoa, huomaa että Elo oikeasti hakeutuu tekopaikoille ja pelaa itsensä vapaaksi. Se ei tunnu Virran pelityylissä vaan toimivan kauhean hyvin, kun pyöriminen laitojen lähellä tuntuu itseisarvolta. Sama juttu pätee Sopaseen, osaa hakeutua paikoille, mutta hänelle ei pelata kiekkoa. Koivisto taas hakeutuu automaattisesti aina ripareille ja paikkoihin joista saa yhdellä kosketuksella siirrettyä kiekon, mahdollisesti syötöstä, suoraan maaliin.

Veikkaan että @sir jusa arvuuttelema (jota hän erityisesti korosti arvaukseksi) "loukkaantuminen" on muuttunut palstalla jo totuudeksi. Nämä lähtevät yllättävän äkkiä hallihuhuiksikin, "veikkaan että Elo on loukkaantunut" -> "kuulin että Elo saattaa olla loukkaantunut" -> "Elo on loukkaantunut"

edit. @Hagi oli sairaan nopee.

edit2. Danforth varsinkin pyrkii itse päättämään hyökkäyksensä laukauksiin, eikä tuon tyylisenä pelaajana ole Elolle se paras sentteri. Kaksosten ketjussa taas löytyisi pelisilmää ja syöttötaitoa enemmän kuin monissa joukkueissa kokonaisuudessaan, joten siinä pitäisi kyllä kokeilla. Elo ei kuitenkaan elä nopeudesta, kikoista yms, joissa vaihto toiselle laidalle voisi tuottaa ongelmia. Lisäksi Lukossa jokainen kenttä (tarkoittaen JD:n kenttä, kaksosten kenttä, Liedeksen/Laakson kenttä ja Koivistoisen kenttä, noin pääpiirteittäin) pelaa täysin erilaista kiekkoa hyökkäysalueella. Tämä saattaisi toimia loistavasti jos ketjuja ei sekoitella jokaiseen peliin ja muutamaan kertaan pelin sisällä.
 
Viimeksi muokattu:

Zeta03

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, sympatiat KooKoo
Valitettavasti taitaa Pekan ja Eeron välit olla aika heikot, jopa niin heikot, että Eero ja Peksi eivät enää samassa vaihtoaitiossa tule olemaan.

Tälläinen vyyhti ei oikein aukea ilman muutoksia. Virta jatkaa ensi kaudellakin, joten ei Elon kannata niin pitkään uhrata peliuraansa penkillä istumassa vaan etsiä peliaikaa jostain muualta
 

LukkoUkko79

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Tälläinen vyyhti ei oikein aukea ilman muutoksia. Virta jatkaa ensi kaudellakin, joten ei Elon kannata niin pitkään uhrata peliuraansa penkillä istumassa vaan etsiä peliaikaa jostain muualta
Näin se taitaa mennä. Valitettavasti. Lukolla ei ole kyllä varaa menettää potentiaalisia maalitykkejä, jos jostain kannusta meinataan pelata. Erittäin valitettavaa, jos Kallekin on valmis luopumaan näin nopeasti parhaassa iässä olevasta omasta kasvatista, joka on juuri saatu kotiutettua. Ja vielä syystä että Pekka Virta. Huoh.
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Näin se taitaa mennä. Valitettavasti. Lukolla ei ole kyllä varaa menettää potentiaalisia maalitykkejä, jos jostain kannusta meinataan pelata. Erittäin valitettavaa, jos Kallekin on valmis luopumaan näin nopeasti parhaassa iässä olevasta omasta kasvatista, joka on juuri saatu kotiutettua. Ja vielä syystä että Pekka Virta. Huoh.
Asia on kuitenkin niin, että yksikään pelaaja ei mene joukkueen, eikä valmentajan pelityylin ohi. Ei edes Eero Elo. Tässä tapauksessa se on aika sääli, sillä Virta on niin huono, että voisi ajatella asiaa kerrankin toisinpäin. Olisi ihan vitutuksen multihuipentuma, jos Elo painaisi sen 20 häkkiä loppukaudesta jossain muualla liigaseurassa ja Peksin mopo hyytyy sääleihin.
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Asia on kuitenkin niin, että yksikään pelaaja ei mene joukkueen, eikä valmentajan pelityylin ohi. Ei edes Eero Elo. Tässä tapauksessa se on aika sääli, sillä Virta on niin huono, että voisi ajatella asiaa kerrankin toisinpäin. Olisi ihan vitutuksen multihuipentuma, jos Elo painaisi sen 20 häkkiä loppukaudesta jossain muualla liigaseurassa ja Peksin mopo hyytyy sääleihin.
Entä sitten kaksi pelaajaa? Mites sitten kolme? Missä se lopullinen raja menee?
 

Veffi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomenmestari 2021
Näen tässä tilanteessa paljon samaa kuin Lauri Tukonen-Pekka Virta asetelmassa. Ja kuten Laten tapauksessakin, jos Elo jonnekin muualle päätyy, toivon että paina sellaiset tehot että voi haistattaa pitkät Virralle.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Elolla on liigaan saman tasoinen laukaus kuin Patulla änärin tasoon. Mutta, miksi tällä kaudella Patun tehot ovat ihan eri näköiset kuin aiemmin? Pitäiskö Elonkin ottaa SikaRanteet auki ja alkaa pelaamaan joukkueelle? Ei kuitenkaan ole iällä pilattu. Jos haluaa pitkän uran niin ei pelkällä SikaRanteella tule näin käymään.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Kyllähän se nyt kertoo aika paljon, että Elo oli harjoituksissa ykköskentässä ja ylivoimalla. Seuraavana päivänä jäi bussista "rotaation" takia.

Sopanen pelasi pelin ykköskentässä, teki maalin. Seuraavassa pelissä peliaika 5min ja penkin päähän. Nyt myös "rotaation" vuoksi sivussa.

Ei noin ihmisiä johdeta ja motivoida. Paljon enempää ei voisi vihkoon vetää ihmisjohtamista. Lapsellista jopa.
 

carr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team, Peter Forsberg
Pitäiskö Elonkin ottaa SikaRanteet auki ja alkaa pelaamaan joukkueelle?

Ei tuo itselleen pelaaminen ainakaan tilastoissa näy. Plussan puolella eli aika hyvinkin puolustuspäässä joukkueelle pelannut. Jos Elon ketjukavereita katsotaan niin ei sieltäkään apuja tule. Nyt siis Elon pitäisi itse rakentaa itselleen vetopaikka. Elo tarvitsee jonkun joka syöttää hänelle siihen vetopaikkaan.

Kuukaudeksi vakipaikka Nymanin tilalle niin sityen voidaan puhua näytönpaikasta. Ei kolmoskentässä Koivistoisen ja muiden kanssa ole näytönpaikka. Eikä satunnainen paikka kärkikentissä kunnes pelin aikana sekoitetaan jo ketjut.
 
Suosikkijoukkue
Ässät, SaiPa, Ketterä
Pitäiskö Elonkin ottaa SikaRanteet auki ja alkaa pelaamaan joukkueelle? Ei kuitenkaan ole iällä pilattu. Jos haluaa pitkän uran niin ei pelkällä SikaRanteella tule näin käymään.

Hyvin sanottu tuosta Laineesta. Se on juurikin näin. Mutta kyllä Elo saa vielä 3-4vuotta mahdollisuuksia huipulla vaikka vetelisi samoilla tehoilla kuin nyt. Ja liksa olisi vanhoilla meriteelillä silti kohtuullinen. Ja jos löytää jostain kunnon työhaalarit niin pelaa vielä vuosia huipulla.
 
Suosikkijoukkue
Lukko, Rönnin ihan saatana paska pumppu
Ei tuo itselleen pelaaminen ainakaan tilastoissa näy. .

Aika usein hänen kohdallaan mainitaan löysä, haluton jne, jotka eivät ole joukkuepelaajan adjektiiveja. Jos pelaajan vahvuus on pelkkä laukaus niin en ihmettele miksi häntä penkitetään. Työrukkaset SikaRanteitten päälle ja peliaika taatusti kasvaa. Pelaaja pelaa roolin mukaan, jos tämä ei ole SikaRanteen mielen mukaista niin sitten parempi tehdä omat johtopäätökset mahdollisimman pian (ainakin minun mielestä).
 

MPN

Jäsen
Suosikkijoukkue
Johtaja Virran Dream Team
Aika usein hänen kohdallaan mainitaan löysä, haluton jne, jotka eivät ole joukkuepelaajan adjektiiveja. Jos pelaajan vahvuus on pelkkä laukaus niin en ihmettele miksi häntä penkitetään. Työrukkaset SikaRanteitten päälle ja peliaika taatusti kasvaa. Pelaaja pelaa roolin mukaan, jos tämä ei ole SikaRanteen mielen mukaista niin sitten parempi tehdä omat johtopäätökset mahdollisimman pian (ainakin minun mielestä).
Varsinkin laitakahinoissa mies saattaa näyttää löysältä ja haluttomalta, mutta kuten monta kertaa täällä on jo kerrottu, niin useassa pelissä Elo on ollut alimpana miehenä puolustumassa tai hakemassa kiekkoa. Eipä se löysäilyltä tai haluttomalta pelaamiselta tunnu kun snaipperi hoitaa kentän puolustusvelvoitetta. Olen sitä mieltä että Elon löysäily on vahvasti liioiteltua tälläkin palstalla. Varsinkin kun verrataan siihen kun pienet väkkärät pyörivät laitojen lähellä.
 

sir jusa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Montreal Canadiens
Varsinkin laitakahinoissa mies saattaa näyttää löysältä ja haluttomalta, mutta kuten monta kertaa täällä on jo kerrottu, niin useassa pelissä Elo on ollut alimpana miehenä puolustumassa tai hakemassa kiekkoa. Eipä se löysäilyltä tai haluttomalta pelaamiselta tunnu kun snaipperi hoitaa kentän puolustusvelvoitetta. Olen sitä mieltä että Elon löysäily on vahvasti liioiteltua tälläkin palstalla. Varsinkin kun verrataan siihen kun pienet väkkärät pyörivät laitojen lähellä.
Kun vertaa Westerholmeihin, en kutsuisi pieniksi väkkäreiksi, laitaväännöt niin puolustus- kuin hyökkäysalueella, ero Eeroon on silmiinpistävä. Toiset laittaa itsensä likoon, toiset ei.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös