Ilmoitukset

Nimimerkin Hikiset kyynärit poikkeuksellisen heikkotasoinen viestittely ja jatkuva provosointi Teliaa käsittelevässä ketjussa on tuottanut hänelle kuukauden kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki laamis kertaa seuraavan viikon ajan oikean henkilöllisyyden arvuutteluun liittyvää sääntöjen kymmenettä pykälää. Rikkeen arvoinen viesti löytyy NHL-osion Patrik Laine -ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Karamahti on lopullisesti ohjattu isoista ovista ulos, sillä järkevä keskustelu ja sääntöjen noudattaminen eivät kuuluneet hänen pelikirjaansa. Kamelin selän katkaisi lopullisesti yleisen asiattoman kielenkäytön lisäksi useampi viesti Trumpin ketjuun, joissa ainoana tarkoituksena oli aukoa päätä.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki nahkis kirjoittaa jatkossa jossain muualla, syynä jatkuva tahallinen trollaus, flametus ja muiden kirjoittajien vähättely.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Perusjäbä on saanut viikon pelikiellon romaniketjuun kirjoitetun hyvän maun vastaisen viestinsä vuoksi.

Sulje ilmoitus

Eeli Tolvanen – KHL:n kautta NHL:ään?

Viestiketju osiossa 'Jokerit' , aloittajana powerplaymaker, 05.07.2017 klo 11.28.

 1. rasmus Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Pool, Konalan Pallo
  Pisteet myös Nashvillen valmennukselle siitä, että antoivat Tolvaselle kunnon mahdollisuuden kauden ensimmäisessä pelissä ylhällä. Lähes 16 minsaa peliaikaa ja myös yv-aikaa. Hienon maalin teki Eeli rystyllä.
   
 2. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Miltä Jonnen peli noin ylipäätään näytti? Viime kauden pelit ylhäällä oli selvitymistä. Tehoista ja peliajasta päätellen pärjää nyt ok kirkkaiden valojen kaukalossa.
   
 3. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Kylläpä on Jonnella ollu viimeaikoina hankalaa. Se minkä tämä poika osaa (maalinteko), ei nyt onnistu oikeen millään. Nuorten kisat saattaa päättyä seuraavaan peliin Kanadaa vastaan ja maalisarake näyttää nollaa. AHL:ssä 24 peliä ja 4 maalia. NHL 4 peliä ja 1 maali.

  Kyllähän tuo vähän mietityttää, että mitä on tapahtunut pään sisällä? Eihän Eeli ollut Jokereissakaan aina näkyvin pelaaja, ja varsinkin isoja joukkueita vastaan katosi kuvasta usein, mutta silti on tämä kausi ollut hieman pettymys tähän mennessä. Oliko miehellä omat odotukset niin taivaissa edellisen kauden jälkeen, että tällä hetkellä vaikeudet AHL/NHL kaukaloissa iskee pahasti itsetunnon päälle? Oon kymmenisen Tolvasen peliä nähnyt tällä kaudella ja kyllähän siitä puuttuu ne elementit mitä oli Jokereissa. Peli näyttää tällä hetkellä enemmän pelokkaalta neppailulta, kuin siltä miltä se näytti viime vuonna.

  Eeli ei varmasti ole noin "huono" mitä tilastot näyttää. Miesten MM-kisoissa Tolvanen oli omaa luokkaansa, jos verrataan esim Liigan pistepörssin voittajaan Antti Suomelaan (joka on pelannut jo vajaa 30 peliä NHL:ssä. Toki aivan eri roolissa, semmoseen rooliin on Tolvasta turha istuttaa), mutta jokin tuossa nyt mättää tuolla jenkeissä. Pienen kaukalon salat ei ole Tolvaselle uusia asioita, joten itse veikkaan psykologisia juttuja enemmänkin. Olisiko sittenkin vielä yksi kausi Jokereissa ollut järkevämpi vaihtoehto? Mahdoton sanoa, mutta tsemit Eelille! Kyllä se siitä vielä lähtee.
   
 4. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Enemmänkin tässä taas mietityttää KHLn taso ja olisiko Tolvasen ollut ylipäätään ollut järkevää tulla KHLään. KHLssä aikaa sekä tilaa oli todella paljon ratkaisuille, nyt kun molemmat olleet minimissä Tolvanen ollut pulassa. Eniten kuitenkin ihmetyttää Tolvasen laukaisutaito tai sen puute, Eeliähän markkinoitu maalintekijänä, mutta mitä miestä katsonut KHL-visiitin jälkeen, enemmän tulee mieleen joku 3-4 ketjun puurtaja. Voittaa kulmassa kaksinkamppailuja, mutta tarvitsee sen 10-20 hyvää maalipaikkaa, että laittaa yhden sisään. Suurimmaksi osin ei kai edes maaliakohti, noh toivotaan että mahdollinen yksi maali aukaisisi sulut ja Eeli näyttäisi että on maalintekijä.
   
 5. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Eihän siinä pitkään menny, kun joku tulee viisastelemaan KHL:n tasosta kun puhutaan Tolvasesta. Mikähän olisi ollut parempi paikka mennä pelaamaan ensimmäinen pro-kausi? Liigassa sitä aikaa ja tilaa on vielä enemmän ?

  Toki jossain huonommassa NHL-joukkueessa Tolvanen olisi päässyt jo useammin pelaamaan.

  Lainaus:
  Tämä kertoo jo sen, että jossakin on otettu takapakkia verrattuna viime vuoteen. Ei Tolvanen oo mikään quick release tyyppi ikinään ollu, mutta kyllä se laukoa osaa.
   
 6. Varis Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, KiVa, EK65
  Lainaus:
  Kyllä. KHL:n taso ei päätä huimaa ja mielenkiintoiseen valoon asettuu myös Olympialaisten taso, jossa AHL-tasolle riittämätön maalintekijä kasasi viiteen peliin yhdeksän pistettä. Kyse on yksinkertaisesti siitä, että AHL ja u20-maajoukkueen peli pienessä kaukalossa on keskinkertaiselle lahjakkuudelle liikaa, eikä ongelmia voi sälyttää minkään muun tekijän syyksi.
   
 7. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Puhumattakaan miesten MM-kisojen tasosta, jossa Tolvanen oli 1000x parempi kuin esim Antti "liigassa 60 pistettä" Suomela.
   
 8. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Miten Liiga tai Antti Suomela liittyy mihinkään, jos puhumme Eeli Tolvasesta ja hänen ratkaisuistaan, otteistaan ja kehittymisestään?
   
 9. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Liittyyhän se siinä vaiheessa kun tullaan viisastelemaan ja vetämään johtopäätöksiä jonkun sarjan tasosta, missä joku nuori jannu on pelannut yhden kauden 0.73 ppg:llä ja seuraavana kautena onkin hieman vaikeuksia toisessa sarjassa.

  Mutta et vastannut kysymykseen, mikä olisi ollu parempi paikka Eelille ensimmäiseksi pro-kaudeksi? Missä ei olisi ollut aikaa ja tilaa ? Huom. Ilman AHL/NHL sopparia.
   
 10. Alamummo Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool FC, Miro Heiskanen, Mikko Rantanen
  Mun mielestäni Eelin ongelma pelissä on, että hän pyörii liikaa kiekon kanssa. Hänen luistelunsa ei riitä sen tyyppiseen peliin kapeassa kaukalossa, kun hän ei ole mikään MacTolvanen. Hän tarvitsee enemmän suoraviivaisuutta peliin ja luistelutreeniä. Laukauksen epätarkkuun tällä hetkellä kyllä ihmetyttää. Eeli on tänä päivänä vähän kuin Petteri Nummelin eli kuteja on paljon, mutta ne satavat minne sattuu. Nyt tietysti onnistumisen puute näkyy vielä liikana yrittämisenä. Mutta hän on nuori mies ja oppii vielä. Jotkut vaan solahtavat heti sisään NHL:ään ja toisille lahjakkaillekin alkutaival on kivikkoisempi.
   
 11. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Ei varmastikaan ollut KHL:ää ja varsinkin Jokereita parempaa paikkaa olemassakaan Tolvaselle: missä muussa sarjassa alle 20-vuotias kaveri saisi asua kotona sekä pelata Liigaa-kovempitasoisemmassa sarjassa? Ei missään. NHL:ään Tolvanen sitten lähtikin aivan liian aikaisin ja lienee kysymysmerkki mille tasolle NHL:ssä hänen tasonsa riittää - sitten kun kehittyy vielä pelaajana lähes kaikilla osa-alueilla. On NHL:stä tullut maitojunalla takaisin Tolvasta kovempiakin äijiä. Ei siellä lähellekään kaikki pärjää.
   
  Sämppäri tykkää tästä.
 12. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Mielenkiintoisia rajauksia, joissa taas ei ole mitään järkeä jos pitäisi asiasta oikeasti keskustella, joten tyydyn sanomaan että NHL-sopimus ja kausi AHLssä olisi todennäköisesti ollut paras ratkaisu, vaikka tämän olit syystä x, halunnut pois rajata.
   
 13. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Miten tämä on valmistanut Tolvasta hänen tavoitettaan eli NHL'ää varten? Siitä tässä keskustellaan ja en ymmärrä mistä kokoajan liiga pitää tähän mukaan vetää.
   
 14. V-G- Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  NHL
  Nimenomaan tuo välivuosi poissa Pohjois-Amerikan kaukaloista saattoi olla huono ratkaisu. Kyse on samasta, kuin mistä on keskusteltu Vesalaisen kohdalla: kovempana sarjana KHL saattaa kehittää pelaajaa sinänsä, mutta kehittääkö se pelaajaa kohti NHL:ää, on täysin eri kysymys. Itse olen huomannut vakuuttuvani enemmän ja enemmän niistä argumenteista, joissa KHL:n ei nähdä kehittävän (nuorta) pelaajaa kohti NHL:ää. Syynä tähän on hyvin pitkälti se, että pelin ehdot ja lainalaisuudet ovat näissä kahdessa täysin erit. Se vaikuttaa vähemmän, että KHL on tasollisesti NHL:ää huomattavan paljon perässä.

  Mielestäni Tolvasen valinta tulla Jokereihin on kaksipiippuinen juttu. Hän veti KHL:ssä tykkikauden ja vielä paremman kaikissa näissä olympialaisissa sun muissa maajoukkuekisoissa. Toisaalta hän skippasi yhden vuoden NHL-opettelua ja vieläpä kenties etäännytti itseään sen tyyppisestä kehityksestä, jota NHL:ään tavoittelevan junnun pitäisi jalostaa.
   
  Konnamuori ja Matza187 tykkäävät tästä.
 15. Jesus Shaves Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Dorados de Sinaloa
  Lainaus:
  Ymmärtääkseni puhuttiin myös siitä, mikä olisi ollut KHL-Jokerien vaihtoehto Tolvaselle - minusta Liiga ei olisi ollut hyvä vaihtoehto hänelle, eikä se varmaan koskaan ollut edes tapetilla - mutta kun tasosta puhutaan, niin kovemmat pelit valmistavat paremmin - pelityyli toki erilainen, mutta niin se on oikeastaan missä muualla tahansa pl. AHL.

  Sveitsiin ja muualle Eurooppaan ei varmastikaan olisi ollut kovaa hinkua - joten Jokerit oli paras vaihtoehto ja oikeastaan ainoa järkevä vaihtoehto. Sinun mielestäsi NHL sopimus ja AHL:ssä pelaaminen on Tolvaselle parempi vaihtoehto NHL-uraa silmällä pitäen - luonnollisestikin sinä saat sitä mieltä olla. Minusta tuo ei ollut järkevä vaihtoehto, vaan minusta olisi ollut fiksumpaa pysyä vähintään kausi Jokereissa - ehkä jopa kaksi. Jälkikäteen näitä on toki äärimmäisen helppo huudella kenen tahansa. Jopa minun.

  Nyt näyttääkin siltä, että kun pelipaikkaa ei ole tullut Nashvillessa - yllättyneet käsi ylös? - eikä onnistumisia ole tullut oikein AHL:ssä (joukkueen sisäisen pistepörssin 7. sija ja +/- tilastossa toinen sija - eli toiseksi huonoin), niin kaveri on kipsissa kuin muumio sarkofagissa. Yksi asia on toki Tolvasen ympärille rakennettu mieletön hype - nuori ja paikoitellen melkoinen raakile pelaajana, ja miestä hehkutetaan joka puolella jolloin hänen omat odotuksensakin nousivat varmasti epärealistisiksi. Nyt kun rapakon taakse lähdettiin sillä oletuksella, että pelataan NHL:ssä, niin AHL:ssä pelaaminen onkin varmasti raskas pettymys. Eikä sekään ole ihan unenomaisesti sujunut. Tähän päälle vielä U20-kisoissa melkoinen kipsi lisämausteeksi, niin aika isossa lukossa tuntuu Tolvanen olevan.

  Palveleeko tämä sinusta hänen uraansa ja hänen tavoitteitaan? Minun mielestäni ei palvele, mutta YMMV.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2019 klo 14.29
 16. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Varmasti tämäkään ei olisi ollut huono vaihtoehto, mutta ei Eeli sitä päätä saako hän sopimuksen milloin Predatorsiin. Eelihän kirjoitti tämän vuoden maaliskuussa Predatorsin kanssa diilin. Ennen viime kautta ei ollut edes varmaa pelaako Eeli Jokereissa vai KiVassa, joten en nyt tiedä olisiko tuo AHL ollut paras paikka. Ei se ole mikään automaatio, että jokaisessa tilanteessa AHL on paras paikka kasvaa 18 vuotiaalle. Näistä on kaikilla meillä mielipiteensä ja tuskin kukaan on sen oikeammassa kun joku muu.

  Edit. Oma mielipiteeni on, että esim Jesse Puljujärvi lähti aivan liian nopeaati jenkkeihin ja ei se nyt kauheen hyvältä näytä vielä kolmantenakaan vuotena siellä.
   
  Viimeksi muokattu: 02.01.2019 klo 14.10
 17. Jody Ejaz Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Aina huvittaa se, kun jengi vetää päätöksiä jonkun sarjan yleisestä tasosta yhden pelaajan henkilökohtaisen pelivireen perusteella. Tämä ei ole ensimmäinen eikä varmaan viimeinen kerta, kun luen että Eeli Tolvasta verrataan suoraan KHL:n pelilliseen tasoon.

  Mä sanoisin, että Eeli Tolvasella on tällä hetkellä menossa kliseinen "toisen kauden kirous" ja ongelmat ovat ensisijaisesti pään sisällä johtuen valtavista odotuksista median puolelta ja siitä että NHL-paikka on vaakalaudalla ainakin Nashvillessa.

  Nuori mies tarvitsisi nyt Zeniläistä mielenrauhaa ja rentoutta tekemiseensä. Puhelimet ja läppärit kiinni kisojen ajaksi ja keskittyminen pelkästään kentällä oleviin asioihin ja kentän ulkopuolella palautumiseen. Tsemppiä Eeli!
   
 18. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Varmasti myös näin, mutta suuri ongelma on myös nopeus, ainakin luistelussa. NHL:ssä on peli nykyään todella nopeaa.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 19. HOOLIGAN_ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  1923 (1897), Suomalaiset (TML, VGK) & Kummitus
  Lainaus:
  Varmasti näin, mutta itse kyllä olen myös KHLää seurannut sekä TV/streamit/paikanpäällä ja fakta on ainakin näkemieni pelien perusteella, että KHL on temmoltaan todella verkkainen sarja verrattuna NHL tai AHLään, tilaa ja aikaa on todella paljon enemmän.
   
 20. Sämppäri Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit, Joma, MÖRKÖ
  Lainaus:
  Onhan se. AHL:ssä tosin peli ei ole niin organisoitua, vaan enemmän ympäriinsä koohottamista.

  Laineen ja Ahon superkaudet heti ensimmäisellä NHL-kaudellaan mielestäni vääristää hieman odotusarvoja ja mielikuvia nuorista pelaajista. Kaikki ovat yksilöitä. Mikko Rantaselle kausi AHL:ää sopi paremmin kuin nenä päähän, mutta taas Jesse Puljujärven olisi ollut varmaan parempi olla vielä kausi/pari euroopassa.

  Eeli on monta kertaa jo kerinnyt sanoa miten raskasta AHL-elämä on, joten tämäkin voisi hieman kieliä jostain korvien välisestä ongelmasta.
  Toki tuokin @Sako :n mainitsema nopeus yhdistettynä pieneen kaukaloon on myös näköjään myrkkyä Tolvaselle. Isossa kaukalossahan Eeli pärjäsi hyvin NHL-miehiä vastaan.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 21. Sako Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Suomalainen Jokerit
  Lainaus:
  Vai jääkö Jonne myös AHL:ssä luistelussa jälkeen? Sillä on varmasti kovat odotukset itsestään ja homma ei ole mennyt ihan putkeen. Näkemäni änäripelit on olleet enemmän selvitymistä kuin raikasta pelaamista.

  NHL-paikan eteen on vielä paljon töitä tekemättä. Onnekseen Jonne on vielä kovaa vauhtia kehittyvä pelaaja, joten mahdollisuudet on.
   
 22. Matza187 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Kuten täälläkin on jo kirjoitettu, niin Tolvanen sai Jokereissa ja KHL:ssä pelata kovatasoisemmassa sarjassa (kuin AHL). Lisäksi hän maalintekijänä elää onnistumisista, joten parinkymmenen maalin kausi nosti varmasti itseluottamusta roppakaupalla. Mutta samaan aikaan Tolvanen pelasi isossa kaukalossa, mikä ei varmastikaan ollut se optimaalisin vaihtoehto matkalla kohti NHL:ää.

  Oliko siirtyminen Jokereihin Tolvasen kannalta sitten lopulta hyvä vai huono juttu? Varmasti mielipiteitä molempien vaihtoehtojen puolesta löytyy, kuten tämäkin viestiketju on osoittanut, mutta omasta mielestäni siirtymisen KHL:ään ei voida todeta haitanneen tai hyödyntäneen Tolvasta erityisemmin matkalla kohti NHL-uraa. Kyse oli kuitenkin vain yhdestä "välikaudesta". Paljon pitää Tolvasen joka tapauksessa vielä tehdä töitä.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 23. sporttipappa Jäsen

  Lainaus:
  No tätä kysymystä voi tarkastella aika monesta näkökulmasta, ja mikäs sen mukavampaa kuin jälkiviisaus.

  Jos mietitään kautta Jokereissa aikaperspektiivistä, voidaan heti todeta että etukäteen kausi Jokereissa oli pienimuotoinen riski. Perustelut: Tolvasella oli organisaation ykkösvarauksen status. Tällä statuksella tulee saamaan näytönpaikkoja ajan kanssa ison show'n puolella. Tolvasen (ja muuten Vesalaisen) olisi varmaankin organisaation näkökulmasta kuulunut opetella NHL'ään eniten valmistavaa jääkiekkoa AHL'ssä. Tämä on omaa arvailua, eikä perustu mihinkään muuhun faktaan kuin mitä on halleilla kuullut. Enkä niitä halua tässä enempää muutenkaan avata, mutta totean vain että tietty halu oli palata myös Suomeen. Kausi Jokereissa poiki kaiken mahdollisen hyvän mitä olisi voinut kuvitella: onnistumiset heti alussa, sitä kautta vakaa asema kokoonpanossa, mikä avasi ovet myös maajoukkueeseen. Henkilökohtaisella tasolla maistui aivan varmasti elämä Helsingissä ja reilusti isompi palkka AHL-palkkaan verrattuna.

  Huonoimmillaan olisi käynyt niin, että kausi alkaa Jokereilta joukkuetasolla totaalisella hudilla, eikä Tolvanenkaan olisi päässyt tekemään maaleja. Hankala sanoa, olisiko Tolvasen paikka ollut missään skenaariossa sentään Tikkurilassa. Mutta ainakaan Tolvasen varaan ei varattu kovin paljoa ennen kauden alkua. Onhan sekin mahdollista kai, että takaportti AHL'ään olisi ollut auki.

  Kun nyt miettii jälkiviisaana mikä tässä valitussa tiessä on ollut huonoa, niin eipä tule mitään mieleen. Mitä varauksen jälkeinen ensimmäinen AHL-kausi olisi voinut tarjota enemmän, kuin mitä kausi Jokereissa antoi? Olisihan Tolvanen kai voinut osoittaa organisaatiolle nöyrää ajokoira-asennetta. Mutta eipä maalintekijä nauti siitä, että tekee työtä joka palkitaan sitten joskus. Pikemmin puhutaan "sä et taida tietää kuka mä olen" -asenteesta, nopeasta palkinnosta. Itseluottamus ja momentum merkitsee kuitenkin yllättävän paljon silloin kun toiminnan tarkkuus on huipussaan, ja etenkin tietylle ihmistyypille.
   
 24. San Jose Shark #50 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Broadstreet Bullies, Scott Stevens, Wendell Clark
  No kausi tai edes puolikas AHL:ssa olisi opettanut paremmin pienen kaukalon peliä kuin surffailu KHL-lentokentillä. Toisekseen menestyksellinen Jokeri-kausi nosti odotukset tähän kauteen ehkä kohtuuttomankin korkealle. Odotettiin Tolvanan olevan VÄHINTÄÄN samaa luokaa kuin Rantanen ja Laine.
   
  HOOLIGAN_ tykkää tästä.
 25. Delter Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Lainaus:
  Tämä on kyllä huikeaa analyysia. Eli onnistumista rookiena kannattaa vältellä, etteivät odotukset toiselle kaudelle nouse liian koviksi? Olisi vaan vetänyt tasalaatuisen 5+10 kauden Jokereiden kolmosketjussa, niin ura olisi nyt paremmalla tolalla.