Eduskuntavaalit 2019

  • 399 856
  • 3 925

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Antti Rinne/sdp

Tämä oli varmaankin odotetuin tentti. Rinteeltä on tivattu vastauksia siihen, millä lailla sdp:n vaaliohjelma rahoitetaan. Tunnin kuuntelun perusteella olen entistä hämmentyneempi.

Puhe oli kohtuullisen hyvä. Rinne keskittyi koko Suomea koskevien asioiden haarukoimiseen ja valitsi viisaasti tulevaisuuteen suuntaavan lähestymistavan. Ongelmia oli kuitenkin teknisessä toteutuksessa: Rinne juoksi puheen läpi hirveällä temmolla, minkä vuoksi kontakti yleisöön katosi. Vaikutti siltä, että joku muu on kirjoittanut onnistuneen puheen, jonka Antti lukee kuin uutiset prompterilta. Loppua kohden itsevarmuuden taso koheni, kun Rinteelle valkeni, että hän ehtii saada kaiken sanotuksi. Taitava poliitikko olisi hyödyntänyt myös kelloon jääneet 30 sekuntia.

Tentti alkoi maltillisesti: ensimmäisissä teemoissa Rinne oli selvästi kotonaan. Hän oli myös puheen jäljiltä hyvässä flow'ssa ja huojentuneen oloinen. Viitteitä tulevasta saatiin kuitenkin jo ennen pöytään istumista, kun Rinteen ainoa vastaus Aamulehden uutiseen oli toistaa, miten "päin honkia" otsikointi oli.

Rinne ajettiin todelliseen umpikujaan viimeistään vero- ja ilmastokysymyksissä. Viimeinen vartti tentistä menee heikoimpien näkemieni julkisten esiintymisten kategoriaan. Poliittisen retoriikan perusjuttuja on ymmärtää, että koskaan ei saa vaikuttaa 1) epävarmalta, 2) yllättyneeltä, 3) tietämättömältä, 4) huonosti perehtyneeltä tai 5) ärsyyntyneeltä. Henkilö, joka ei ole varautunut vastapuolen hyökkäyksiin, on heikko poliitikko. Jokainen numero, vaaliohjelman luku ja oma lausunto on oltava kirkkaana mielessä jo ennakkoon. Puolueen puheenjohtaja on se henkilö, jonka täytyy tietää puolueen kanta jokaiseen asiaan.

Kaikista suurin farssi nähtiin, kun Rinteeltä kyseltiin vastauksia sdp:n sekaviin lihaveropuheisiin. Olin aiemmin päivällä kuunnellut, kuinka Marin tiivistää sdp:n kannan puolen minuutin seikkaperäiseen selostukseen. Kanta on mielestäni typerä, mutta ainakin Marin on opetellut sen. Rinteen vastaus toimittajan tiedusteluihin oli kaivaa lukulasit ja sdp:n punainen kirja esiin. Ala-arvoista. Miten Suomen pääministeriksi voi hakea poliitikkoja, joka ei ole lukenut omaa vaaliohjelmaa? Jäin myös pohtimaan, kulkeeko samainen pumaska Suomen EU-politiikkaa johtavan valtiomiehen povarissa myös EU-huippukokouksissa.

Veroehdotuksista on turha edes aloittaa. Rinne heittelee satasia kuin miljardööri jahdin kannelta. Onneksi sentään vaaliohjelmalle saatiin lopulta hintalappu: kyseessä on miljardiluokan paketti, joka ei kuitenkaan ole kolme miljardia mutta joka on kuitenkin enemmän kuin miljardi; eli se on siis joko 1001 miljoonaa tai 2900 miljoona, minkä vain sdp:n ohjelmatyöryhmä tietää. Luottamus on palautettava, joten katsojan on uskottava Rinnettä tämän haarukan suhteen.

Minua ja miljoonia muita alle 50-vuotiaita ei Rinteen lupauksilla hyväillä. Sen sijaan tiedossa on - kuten Rinne totesi - prosenttien korotukset eläkemaksuihin ja kasvava verotaakka. Onneksi sentään Toyota kulkee, vaikka sdp:n ohjelman mukaisesti ei pitäisi kulkea. Tai mistä minä tiedän, kun ei heidän ilmastopolitiikasta saa selvää, vaikka lukisi pientä punaista kirjaa (ei sitä Maon) mikroskoopin ja läpivalaisimen kera. Lihansyöntiä pitää vähentää, mutta lihaveroa ei pidä asettaa. Polttomoottoriautoista pitää luopua, mutta katsotaan sitä sitten myöhemmin. Tekniikassa on paljon mahdollisuuksia, kuten Antti totesi.

Vappusataselle saatiin vihdoin uusi hintalappu. Paitsi että ei saatu, sillä sekin on ehdollinen. Rinteen mukaan tulevina vuosina myönnettäisiin 35-40 euroa vuosittainen lisäys eläkkeisiin, jolloin täysi satanen toteutuisi vaalikauden aikana. Tämäkään ei kuitenkaan toteudu, mikäli ikäviä asioita ilmenee - ja niitähän tulee mitä suurimmalla todennäköisyydellä ilmenemään. Toimittajat nostivat ansiokkaasti esiin sen, että korotukset voisi hyvin allokoida sinne, missä niitä todella tarvitaan. Rinteen vastaus jäi epäselväksi.

Sdp on ottamassa SITRAn pääomasta 350 miljoonaa. Toimittajat heittivät, että näinkö SITRAn johtokunta on harrastanut onnistunutta taloudenpitoa. Rinteen mukaan näin ei ollut käynyt, vaan Nokian osakkeiden suhteen kävi hyvä tuuri. Rinne oli myös aiemmin sitä mieltä, että Sipilän hallituksella kävi hyvä tuuri. Sillä hallituksella, jossa Rinne oli kirstunvartijana, kävi hirvittävän huono tuuri. Toimittajat tivasivat, että eikö SITRAn taseeseen kajoaminen ole lainsäädännöllisesti mahdotonta. Rinne palasi mutisemaan jotain Vanhasen toimista hallituskaudella 2007-2011, joten allekirjoittanelle jäi tämäkin kohta epäselväksi.

Rinteen hallitus laskisi pieni- ja keskituloisten verotusta mutta takaisi silti miljardien lisäykset budjetin tulopuolelle. Rivien väleistä voikin jo arvata, että rikkailtahan ne fyrkat tulee. Siis juuri niiltä, joiden aktiivisuutta rahoitusmarkkinoilla odotetaan kämmenet hikoillen. Sen, miten tämä verotuksellinen kokonaisuus lutviutuu tulevina vuosina, tietää vain kotimainen David Copperfieldimme.

Toimittajille aion antaa tästä tentistä kiittettävän arvosanan. Heikel ja Seuri olivat paremmin perillä sdp:n linjauksista kuin haastateltava itse. Ensi vaalikaudelle voidaankin vaihtaa paikkoja: Rinne voi lukea papereista luvan kanssa ja Seuri tai Heikel vastailla ulkoa opetellut faktat. Katsoja kiittää.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Sdp on ottamassa SITRAn pääomasta 350 miljoonaa.


Tämmönen heitto on kyllä ihmetyttänyt, sillä miten tää ois edes mahdollista? Ja jos nyt muistetaan, että SITRA on Suomen itsenäisyyden 50 -vuotislahjaksi perustettu, prkl, Lahja !


SDP siis siirtäisi osan Sitra pääomasta Suomen Akatemialle ja yliopistoille. Eli siirretään toisesta taskusta toiseen taskuun tutkimus ja kehitysvaroja. Jos Suomeen halutaan lisää innovaatioita, pitää sijoittaa Uutta pääomaa sinne, missä siitä on puutetta.

Jos innovaatiojärjestelmään halutaan lisää rahaa, hallitus voisi esim siirtää osan Vake:n osakesalkustaan yliopistoille ja tutkimuslaitoksille. Näin ne "taseet töihin" menis T&K toimintaan, ei riskisijoittamiseen.. sillä kyllä markkinat pitää huolen yritysrahotuksesta, siihen ei Vake:n typeryyksiä tartteta, sen sijaan Yliopistoilta ja tutkimuslaitoksilta rahaa puuttuu, niiden tuloksista kun ei suoralta kädeltä välttämättä pisnestä synny
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Onpa hyvä, kun Yle on olemassa. Tässä jutussa Yle kertoo, miten on taas valehdeltu.

Sentään Vasemmistoliiton ei kerrota valehdelleen mistään asiasta. Vihreiden totuus on marginaalisen vähän pielessä. Pääasiassa siis kummatkin puhuvat vain totta.

Eikä Kokoomuskaan yllättäen puhu kuin totuutta.

Propaganda toimii parhaiten, kun on paljon totuutta mukana. Onneksi meillä Suomessa on Yle, joka on vain totuuden äärellä.
 
Viimeksi muokattu:

Sambody

Jäsen
Onpa hyvä, kun Yle on olemassa. Tässä jutussa Yle kertoo, miten on taas valehdeltu.

Sentään Vasemmistoliiton ei kerrota valehdelleen mistään asiasta. Vihreiden totuus on marginaalisen vähän pielessä. Pääasiassa siis kummatkin puhuvat vain totta.

Eikä Kokoomuskaan yllättäen puhu kuin totuutta.

Propaganda toimii parhaiten, kun on paljon totuutta mukana. Onneksi meillä Suomessa on Yle, joka on vain totuuden äärellä.
Eikö tuo ole julkaistu jo 22.3. Ehkä seuraavaan julkaisuun pääsee sitten jo Kokoomuksen ja Vasemmistoliitonkin asiavirheet. Todennäköisesti näitä kuitenkin enemmän noussut pinnalle nyt puheenjohtajien yksikötenteissä, missä pääsevät sammakkoja enemmän tiputtelemaan suustaan.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Seuraavalle pääministerille on tulossa kyllä karu pesti, kun talouden ennusmerkit näyttävät seuraavan taantuman alkavan 2020. Nyt sitten vain pelolla odotamme kun SDP saa valtikan käsiinsä, että kuinka pahasti Suomi tulee ottamaan pataan. Vasemmisto ja talouden heikentyminen on kyllä vaarallinen yhdistelmä, ja tässä on ainekset aika soppaan. Parempi jo heti alkaa säästämään sukan varteen, kaikki realisoitava omaisuus vain patjan alle, jonne SDP:n ruoskiman verottajan käsi ei yllä.

Kerrotko vielä millä tavalla tämä on vaarallisempi yhdistelmä kuin esim. kokoomuksen ja Sipilän keskustan ajama talouskuripolitiikka? Arvelisin, että liittyy verojen kiristämiseen, mutta eikö data leikkauspolitiikasta ole aika samankaltaista: molemmat pidentävät laman kestoa ja saattavat myös syventää sitä?
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Kerrotko vielä millä tavalla tämä on vaarallisempi yhdistelmä kuin esim. kokoomuksen ja Sipilän keskustan ajama talouskuripolitiikka? Arvelisin, että liittyy verojen kiristämiseen, mutta eikö data leikkauspolitiikasta ole aika samankaltaista: molemmat pidentävät laman kestoa ja saattavat myös syventää sitä?

Tämä liittty globalisaatioon, kun valtioiden rajat ovat häilyneet osin myös tekniikkan ja internetin takia. Nykyisin Kiina on perjaatteessa aivan yhtä lähellä mitä esimerkiksi Tampere on Helsingistä. Maailmassa tämän seurauksena on tapahtunut muutos jossa valtiot yhä enemmän kilpailevat keskenään, ja Suomessa ei ole herätty tähän uuteen tilanteeseen ollenkaan, että näin raskas julkinentalous mitä Suomesaa on ei pärjää ollenkaan kilpailussa maailmalla. Ennen tämä olikin erilaista, kun kilpailu valtioiden kesken oli rajoitetumpaa. Noin yhtenä esimerkkinä Suomessa koulutetut vuotaa yhä enemmän ulkomaille, jotka on koulutettu Suomalaisen raskain verokustannuksin ja käteen jää tästä silloin vain miinusta. Suomalainen järjestelmä joka on toiminut silloin kun valtioiden rajat olivat viellä olemassa.

Täällä ajetaan raskasta koneistoa ja vihreät ajavat ties mitä rajoituksia Suomalaiseen tuotantoon. Tällä saadaan aikaan lähinnä ympäristönkin kannalta haitallinen tulos, kun se sama tavara, palvelu tai mikä on nyt onkaan tuodaan sitten jostain missä vähät välitetään näistä arvoista joita ajetaan nyt suu vaahdossa tänne. Vasemmisto ja Vihreät ajavat erittäin haitallisia arvoja, niin Suomen talouden kuin myös ympäristön kannalta.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Eikö tuo ole julkaistu jo 22.3. Ehkä seuraavaan julkaisuun pääsee sitten jo Kokoomuksen ja Vasemmistoliitonkin asiavirheet. Todennäköisesti näitä kuitenkin enemmän noussut pinnalle nyt puheenjohtajien yksikötenteissä, missä pääsevät sammakkoja enemmän tiputtelemaan suustaan.
Vaalipuheita on ollut jo monilla kanavilla. Yksi lähde tuossa on Ylen suuri vaalikeskustelu 14.3.2019, jossa olivat kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat mukana. Lähetys kesti hieman vajaat kaksi tuntia.

Selityksesi kertoo lähinnä puoluekantasi. Hymiö.
 

Sambody

Jäsen
Vaalipuheita on ollut jo monilla kanavilla. Yksi lähde tuossa on Ylen suuri vaalikeskustelu 14.3.2019, jossa olivat kaikki eduskuntapuolueiden puheenjohtajat mukana. Lähetys kesti hieman vajaat kaksi tuntia.

Selityksesi kertoo lähinnä puoluekantasi. Hymiö.
No viitsitkö kertoa puoluekantani kerran aiempi viestini sen kertoi?

Edit. Voit sen kertoa minulle myös yksityisviestinä, jos se sopii paremmin.
 

olkikuukkeli

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Carolina Hurricanes, NHL:n suomalaiset
Tämä liittty globalisaatioon, kun valtioiden rajat ovat häilyneet osin myös tekniikkan ja internetin takia. Nykyisin Kiina on perjaatteessa aivan yhtä lähellä mitä esimerkiksi Tampere on Helsingistä. Maailmassa tämän seurauksena on tapahtunut muutos jossa valtiot yhä enemmän kilpailevat keskenään, ja Suomessa ei ole herätty tähän uuteen tilanteeseen ollenkaan, että näin raskas julkinentalous mitä Suomesaa on ei pärjää ollenkaan kilpailussa maailmalla. Ennen tämä olikin erilaista, kun kilpailu valtioiden kesken oli rajoitetumpaa. Noin yhtenä esimerkkinä Suomessa koulutetut vuotaa yhä enemmän ulkomaille, jotka on koulutettu Suomalaisen raskain verokustannuksin ja käteen jää tästä silloin vain miinusta. Suomalainen järjestelmä joka on toiminut silloin kun valtioiden rajat olivat viellä olemassa.

Pitäisin tällaista näkemystä sekä räikeänä yksinkertaistuksena että tuhoisana hyvinvointiyhteiskunnan ylläpidolle tulevaisuudessa. Ei ole totta, että Suomessa "ei olisi herätty tilanteeseen ollenkaan". Itse asiassa koko väite on järjetön ottaen huomioon Suomen ulkopolitiikan 80-luvulta alkaen. Toiseksi mikä sen liian raskaan julkisen talouden määrittää? Maailmassa on kansainvälisessä kilpailussa ihan hyvin pärjääviä maita, joilla on ainakin yhtä raskas julkinen talous kuin Suomellakin (Pohjoismaat selkeimpänä esimerkkinä). Ketä tällainen halvimmalla työllä kilpailu edes hyödyttäisi?

Vaikka Suomen kestävyysvaje on fakta, mihinkään paniikinomaisiin ratkaisuihin on turha lähteä niin kauan kun Suomen velkatasapaino on näinkin hyvä ja alle EU-maiden keskiarvon. Ei julkisen sektorin romuttaminen ole mikään itseisarvo tai tuo edes mitään automaattisia taloushyötyjä.

Täällä ajetaan raskasta koneistoa ja vihreät ajavat ties mitä rajoituksia Suomalaiseen tuotantoon. Tällä saadaan aikaan lähinnä ympäristönkin kannalta haitallinen tulos, kun se sama tavara, palvelu tai mikä on nyt onkaan tuodaan sitten jostain missä vähät välitetään näistä arvoista joita ajetaan nyt suu vaahdossa tänne. Vasemmisto ja Vihreät ajavat erittäin haitallisia arvoja, niin Suomen talouden kuin myös ympäristön kannalta.

Kunnianhimoinen ympäristölainsäädäntö on kaikkien hyödyksi (tosin EU-tasoltahan se pääasiassa lähtee). Ei Suomi voi kilpailla hinnassa Aasian maiden kanssa. Kestävässä kehityksessä voimme kyllä olla maailman parhaita ja sillä olisi markkina-arvoakin.
 
Suosikkijoukkue
Ipa, ipa, ipa, ipaa...
Suomessa ei ole herätty tähän uuteen tilanteeseen ollenkaan, että näin raskas julkinentalous mitä Suomesaa on ei pärjää ollenkaan kilpailussa maailmalla.

Hyvin on pohjoismaat tässäkin globalisatiotilanteessa pärjännet. Millään bulkillahan me ei pärjätä missään tapauksessa, eli maailmalta löytyy aina ihmisiä, jotka tekee perustyötä halvemmalla.. ja jatkossa tämä perustyö vielä automatisoituu jatkossa voimakkasti. Tähän kannttaisi alkaa valmistautuun...

Julkisesta taloudesta sulla ilmeisesti ei ole käsitystä, sillä se on suuri juurikin sen terveydenhoitopalveluiden takia. Puolet Suomen julkisesta taloudesta on meidän terveyspalveluita, neljännes opettajia, 20 prossaa armeijaa, poliisia jne viranomaisia… mistä sää lähtisit karsiin?


(niitä ”turhia” virkamiehiä ei ole kovin montaa josta karsia, että se jotain säästäis)



Tällä saadaan aikaan lähinnä ympäristönkin kannalta haitallinen tulos, kun se sama tavara, palvelu tai mikä on nyt onkaan tuodaan sitten jostain missä vähät välitetään näistä arvoista


OECD:n tutkimuksen mukaan mitään tälläistä hiilivuotoa ei tapahdu. Se on luulo ja olettamus, joka ei pidä paikkaansa
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
OECD:n tutkimuksen mukaan mitään tälläistä hiilivuotoa ei tapahdu. Se on luulo ja olettamus, joka ei pidä paikkaansa

Hieman toivoisin sinulta lähdekritiikkiä. OECD kun ei ole mikään puolueeton elin, vaan juuri ajaa vapaakaupan agendaa. Jos joku väittää että syy miksi Kiina esimerkiksi tuottaa valtavasti metalleja vientiin ei ole heidän massiivisesti käyttämässään kivihiilessä on aika sinisilmäinen. Metallit esimerkiksi valmistetaan siellä missä on halpaa energiaa ja Kiina on markkinoilla hyvin vahva, ja syykin on aika selvä miksi näin on.
 

Walrus21

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Sentään Vasemmistoliiton ei kerrota valehdelleen mistään asiasta. Vihreiden totuus on marginaalisen vähän pielessä. Pääasiassa siis kummatkin puhuvat vain totta.

Eikä Kokoomuskaan yllättäen puhu kuin totuutta.

Propaganda toimii parhaiten, kun on paljon totuutta mukana. Onneksi meillä Suomessa on Yle, joka on vain totuuden äärellä.
Artikkelissa ei kylläkään väitetty, että jokaisen puolueen jokainen väite olisi otettu tarkasteluun. Sen sijaan siinä todettiin, että kansalaisten palaute ja ihmisiä puhututtaneet väitteet ollaan huomioitu.

Vasemmistoliitto ei ole hirveän paljon ollut esillä viime aikoina, sillä henkilökohtainen tentti on vasta tulossa. Laajassa vaalitentissä Li Andersson esiintyi edukseen, sillä hän vaikutti moneen muuhun verrattuna asiapitoiselta keskustelijalta.

Faktantarkastuksessahan ei sinällään ole kyse mielipiteistä, kuten Ylen toimittajakin muistuttaa. Sellaiset poliitikot, jotka nostavat retoriikkansa kärkeen tarkkoja lukuja, ovat luonnollisesti herkemmin syynissä. Esimerkiksi Antti Rinne on ollut puheissaan niin leväperäinen, että häntä on edes vaikea kampittaa lukujen vääristelystä. Se ei kuitenkaan tarkoita, että Antti Rinne olisi taitava poliitikko tai enemmän oikeassa kuin muut puheenjohtajat.
 

Radiopää

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Greta Thunberg
Loppua kohden itsevarmuuden taso koheni, kun Rinteelle valkeni, että hän ehtii saada kaiken sanotuksi. Taitava poliitikko olisi hyödyntänyt myös kelloon jääneet 30 sekuntia.

Ai? Minusta kun Rinne vaikutti hölmistyneeltä, että tähänkö se puhe nyt loppui. Puhe oli hyvä, mutta puhuja täysin väärä.

Rinteen vastaus toimittajan tiedusteluihin oli kaivaa lukulasit ja sdp:n punainen kirja esiin. Ala-arvoista. Miten Suomen pääministeriksi voi hakea poliitikkoja, joka ei ole lukenut omaa vaaliohjelmaa?

No, Suomen pääministeriksi pyrkii myös joukko pienpuolueiden puheenjohtajia. SDP on kuitenkin rahoitukseltaan suuri puolue, jolla luulisi olevan varaa kunnolliseen viestintäkoulutukseen. Mutta näköjään tämä ei puoluetta kiinnosta, ja siitä huolimatta ihmettelevät, miksi demareista ovat kiinnostuneet pääasiassa vain vanhat ihmiset. Jos Ylen vaalilähetys olisi urheiluohjelma, olisi siinä näytetty lähikuvaa yleisössä istuvasta puoluesihteeristä, jolla on taustaa viestintätoimistossa. Se olisi ollut näkemisen arvoinen.

Syy, miksi keskusta "menneen maailman puolueena" tämänhetkisistä kannatuslukemista huolimatta pärjää yhä, johtuu puolueen panostuksesta viestintäkoulutukseen. Tästä on kirjoittanut mm. Osmo Soininvaara. Sosialidemokraattisella puolueella pitäisi olla paljon annettavaa suomalaisessa politiikassa, mutta se ei enää toimi, että kehutaan tasa-arvoa ja sivistystä takaavan peruskoulun alulle laittamisesta. Se kun on melkein yhtä vanha juttu kuin Lukon ainoa mestaruus.

Nykydemareista kertoo valitettavan paljon se, että puolueessa haluttiin vaihtaa valovoimainen ja päättäväinen Jutta Urpilainen takeltelevaan ja epäjohdonmukaiseen Antti Rinteeseen. Mutta tällaisesta demarit tykkää, mikä näkyy siinä, ettei vasemmistoliiton kannatus ole noussut Li Anderssonin valovoimaisuudesta ja päättäväisyydestä huolimatta. En ymmärrä.

Sentään Vasemmistoliiton ei kerrota valehdelleen mistään asiasta.

Sinulle on jo kerrottu, mistä tämä mahtaa johtua, mutta älä anna niiden kommenttien vain häiritä. Kyllä sinusta vielä hyvä salateoreetikko saadaan.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Sinulle on jo kerrottu, mistä tämä mahtaa johtua, mutta älä anna niiden kommenttien vain häiritä. Kyllä sinusta vielä hyvä salateoreetikko saadaan.
Sari Essayahia on mm. 14.3. Suuresta vaalikeskustelusta siteerattu. Ilmeisesti ne kolme puoluetta ovat sitten olleet hiljaa tähän saakka, kun ei ole ollut mitään mihin tarttua. Erikoista toimintaa näin vaalien alla, mutta kyllähän minä teitä hyviä ihmisiä uskon toki.
 

Artturenos

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, NHL, Blackhawks. sympatiat Lightning.
Vihreistä ja heidän kannattajistaan löytyy kyllä ne koomisimmat tarinat. Sieltä kun löytyy ihmisiä jotka kauhistelevat esimerkiksi lintujen heikkoja oloja, ja sitten itsellä on Suomen luontoon kuulumaton linnuille haitallinen vieraslaji kissa. Jotenkin koominen yhtälö on myös lemmikkinä kissa ja olla itse aatteellinen vegaani. Surullisin kombinaatio on kissa ja luulla että siitäkin voi tehdä vegaanin. Sitten on nämä vihreät jotka syyllistävät autoilijoita saastuttamisesta ja täräyttävät itsensä pari kertaa vuodessa pitkillä lennoilla lomalle.

Nämä olivat kärjistyksiä, mutta ei ole kovin uskottavaa ajaa asioita joita ei edes itse kunnioita omilla valinnoillaan.
 

paki77

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Vihreistä ja heidän kannattajistaan löytyy kyllä ne koomisimmat tarinat. Sieltä kun löytyy ihmisiä jotka kauhistelevat esimerkiksi lintujen heikkoja oloja, ja sitten itsellä on Suomen luontoon kuulumaton linnuille haitallinen vieraslaji kissa. Jotenkin koominen yhtälö on myös lemmikkinä kissa ja olla itse aatteellinen vegaani. Surullisin kombinaatio on kissa ja luulla että siitäkin voi tehdä vegaanin. Sitten on nämä vihreät jotka syyllistävät autoilijoita saastuttamisesta ja täräyttävät itsensä pari kertaa vuodessa pitkillä lennoilla lomalle.

Nämä olivat kärjistyksiä, mutta ei ole kovin uskottavaa ajaa asioita joita ei edes itse kunnioita omilla valinnoillaan.

Joo, koneessa pitäisi lähtöportilla joka kerta kysyä että kuka äänestää vihreitä ja ohjata nämä henkilöt lähimmälle juna-asemalle. Jos haluaa muiden elämää vaikeuttaa ilmastonmuutoksen verukkeella niin sitten ei pitäisi olla mitään asiaa saastuttaa itse.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Sari Essayahia on mm. 14.3. Suuresta vaalikeskustelusta siteerattu. Ilmeisesti ne kolme puoluetta ovat sitten olleet hiljaa tähän saakka, kun ei ole ollut mitään mihin tarttua. Erikoista toimintaa näin vaalien alla, mutta kyllähän minä teitä hyviä ihmisiä uskon toki.
Mene etsimään väitteitä Vasemmistoliiton, Kokoomuksen tai jonkun muun puolueen edustajilta ja lähetä ne Ylelle. Noin he kehoittivat linkkaamassasi jutussa tekemään.
 

Palstalegenda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ukraina, Eveliina Määttänen
Mene etsimään väitteitä Vasemmistoliiton, Kokoomuksen tai jonkun muun puolueen edustajilta ja lähetä ne Ylelle. Noin he kehoittivat linkkaamassasi jutussa tekemään.
Kun eivät itsekö löytäneet vääriä väittämiä. Laiskaa journalismia. Tai sitten valikoivat värilasiensa läpi.

Tiedän yhden noista toimittajista varsin hyvin ja hän ainakin on näitä ns. äärisuvakkeja.
 

Analyzer

Jäsen
Näin politiikan penkkiurheilijana olisi mahtavaa, jos tässä ketjussa voitaisiin laittaa analyysiä ja arvioita oman vaalipiirinsä tulevasta eduskuntapaikkajaoista. Moni paikallismedia, joista lähes kaikki ovat maksumuurin takana, on tehnyt omia vaalipiirikohtaisia galluppeja puolueiden tämän hetkisistä kannatusluvuista. Niistä olisi myös kiva saada referaattia arvioiden pohjaksi. Ja vaikkei muuten jaksaisi raapustella arviota, niin näitä paikallisgallupeja olisi kiva nähdä.

Esimerkkinä tähän tyyliin.

Vaaliennuste osa 1: Helsingin vaalipiiri
 

finnjewel

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, KooKoo, KPL, Kiovan Dynamo
Suvaitsee valheita vai mitä tarkoitat?

Älä vain vielä aloita pokeriammattilaisen uraa. Ainakin tällä hetkellä korttisi ovat kuvapuoli kohti muita pelaajia.
Palstalla on toden totta aika monta intiaanipokerin pelaajaa.
Jos joku ei tiedä, niin intiaanipokerissa
pelaajille jaetaan yksi kortti, jonka pelaaja asettaa, korttia itse katsomatta, otsalleen kuvapuoli eteenpäin. Sitten pelataan kuin sököä ja paras bluffaaja voittaa.
 

Ostoskassi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet, Boston Bruins, suomalaiset
Katselin tuossa Li Anderssonin tentin ja mielestäni hän selvisi tentistä hyvin. Toki Anderssonin luontainen karisma auttaa jo valtavasti, mutta vaalilupausten keskellä Vasemmistoliitto yrittää näyttäytyä puolueelta, joka ei heittele vappusatasia sinne tänne, vaan rahoitus on järjestetty verotuksen uudistamisen kautta, ja on mielestäni fiksua sanoakin tämä julkisesti, kun välillä vasemmistopuolueet haluavat antaa niin kovin paljon, mutta eivät suostu kertomaan mistä rahat otetaan. Vasemmistoliitto sai tuotua kuvan, kuinka he eivät myy sikaa säkissä, vaan tiedät mitä saat. Tällä selkeästi haastettiin demareita. Tämän lisäksi Vasemmistoliiton pahin vihollinen Kokoomus haastettiin ja lyömäaseena käytettiin vanhustenhuoltoa, joka kieltämättä kulminoituu paljon Kokoomukseen. Lopuksi vielä sotessa saatiin lyötyä Keskustaa ja Kokoomusta, kun puhuttiin poliittisista lehmänkaupoista. Tykkäsin myös siitä, että uskallettiin ääneen antaa suhteellisen varma lupaus siitä, että sote-uudistus tulisi tehdä parlamentaarisesti (olen itse tätä mieltä myös) eikä valta päässyt ainakaan näin ennakolta sokaisemaan. Kokonaisuudessaan toimittajat haastoivat hyvin, mutta Li Andersson vaikutti itsevarmalta ja oli valmis kertomaan suurimman osan ajasta millä uudistukset rahoitetaan, niin tässä vaiheessa toimittajien aseen terät olivat verrattain tylsät.

Sen sijaan suurin epäonnistuja oli asiantuntijana toiminut naishenkilö, josta jäi vahva kuva, että hän oli toistuvasti puolustuskannalla, kun vieressä istunut mieshenkilö antoi Vasemmistoliitolle raippaa erinäisistä talouspoliittisista linjoista. Aiemmin asiantuntijoina toimineet henkilöt ovat vaikuttaneet verrattain puolueettomilta, joten muutos oli selkeä.

Mielenkiintoisin tentti onkin sitten edessä, kun Perussuomalaiset ovat askissa torstaina. Tämä siitä syystä, että puolue herättää kovasti tunteita puolesta kuin vastaan ja jos politiikassa on joku puolue, josta jokaisella on mielipide niin se on PS.
 
Viimeksi muokattu:

Jussih

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK
Kommenttini liittyi Olli Seurin kysymykseen nyky-kokoomuksesta sivistyspuolueena. Luettelosi iäkkäistä tutkijoista ei oikein osu tähän, mutta toki osoittaa sen, että kokoomus oli joskus sivistyspuolue. Että sellaista paatosta.

Voisin toki listata nuorempiakin akateemisia kokoomuslaisia, mutta se paljastaisi hieman liikaa omaa viitekehystäni ja sitä paitsi, jos lähdetään tutkija, yliopisto-opettaja, yliopistonlehtori -tasolle, nimet eivät kerro kenellekään mitään. Totean nyt kuitenkin olevani itse humanisti ja omaavani tohtorin tutkinnon enkä ole edes eläkkeellä. On kuitenkin totta, että sivistysporvarien suhteellinen osuus Kokoomuksessa on pienentynyt (kuten ylipäätään sivistyksen). Siitä huolimatta ketään Antti Rinnettä ei Kokoomuksessa valittaisi ikinä puheenjohtajaksi. Eikä muuten näköjään kannattaisi valita turkulaisiakaan. Viimeisen 30-vuoden aikana kannatus on ollut alimmillaan turkulaisten puheenjohtajien (Itälä ja Orpo) aikana.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös