Luin Jatkoajasta, että Suomi ei ole Kreikan tiellä, koska Suomi velkaantuu erilaisella paremmalla tavalla.Entä jos se ei olekaan kusetusta ja Rinteellä ja kumppaneilla on tavoitteena Kreikan tie?
Luin Jatkoajasta, että Suomi ei ole Kreikan tiellä, koska Suomi velkaantuu erilaisella paremmalla tavalla.Entä jos se ei olekaan kusetusta ja Rinteellä ja kumppaneilla on tavoitteena Kreikan tie?
sEntä jos se ei olekaan kusetusta ja Rinteellä ja kumppaneilla on tavoitteena Kreikan tie?
Itse viestin sisältöön kantaa ottamatta, tällä logiikalla voisi argumentoida että kaikki poliittiset liikkeet perustuvat jonkin asian vastustamiselle.
Kaikilla muilla on yhtenäinen ideologia ja visio siitä, miten se toteutetaan poliittisen järjestelmän puitteissa.Itse viestin sisältöön kantaa ottamatta, tällä logiikalla voisi argumentoida että kaikki poliittiset liikkeet perustuvat jonkin asian vastustamiselle.
.
Entä jos se ei olekaan kusetusta ja Rinteellä ja kumppaneilla on tavoitteena Kreikan tie?
Heh, sehän voi hyvin olla :) Onks porukka nähnyt sen SDP:n mainoksesta tehdyn parodian, jossa se Rinteen bussi vetää vauhdilla pöpelikköön. En löytänyt enää linkkiä.
Onhan se tietysti aina haastavaa, kun kaikkialta pitäisi ääniä haalia ja voittaa ihmiset puolelleen, mutta tilannehan kaikille sama. Vasurit on ehkä Suomen tyhmin puolue, mutta SDP vähän sellanen älyllisesti epärehellinen, sanoisin.
https://www.youtube.com/watch?v=anCJscoYYPQ
Ettei olisi tuo, missä vedetään rotkoon Rinteen johdolla :)
Joku taisi jossain mediassa sanoa, että Perussuomalaisten äänestäminen on mahdollisuus näyttää keskisormea muille puolueille ja niiden tavalla tehdä politiikkaa. Varmaan ihan ansaittu keskisormi ja saattaahan se äänestäjälle antaa tunteen, että näytettiin teille muille, mutta muuttuuko lopulta juuri mikään?
Tämä on totta ja hyvä huomio. Työttömyys on historiallisen alhaista, taloudella menee ja tuloerot ovat pysyneet matalina, mutta silti tyytymättömiä. Selityksistä tulee mieleen invidualistinen ahneus, some ja fake newsit.1910-luvun Venäjään tai 1930-luvun Saksaan verrattuna ei Suomessa edes ole mikään asia huonosti, silti tyytymättömyys tuntuu olevan vakio.
jos toteutuu niin on ainakin helpompi kestää kuin komministiset tai fasistiset serkkunsa.
Tämä olisikin karsea tilasto. Pelkästään asumistuet. Toinen mielenkiintoinen, myös tähän asiaan liittyvä tilasto, olisi se kuinka paljon keskimäärin pitää tienata, että on nettomaksaja. Kuinka paljon esimerkiksi nelihenkisen perheen tulee tienata, jotta kattaa keskimäärin oman perheensä kustannukset. Ymmärrän toki, että on muitakin veroja kuin ansiotuloverot.Suoraa työttömyyttä mielekkäämpi tilasto seurata olisikin se, joka kertoisi kuinka moni työntekijä elää palkallaan, eikä tarvi mitään tukia.
Tämä olisikin karsea tilasto. Pelkästään asumistuet.
Nämä juuri ja sitten se, että kun palkkatukilainen (jonka palkkaa ei kuitenkaan palkaava taho maksa) joutuu hakemaan vielä tukia sen tienaamansa noin tonnin päälle. Toki näyttää kivalta kun ihminen on töissä, vaikka ei palkaallaan elä.
Ja onhan tukijärjestelmä kokonaisuudessaan hölmö, jos viimesijaisen tuen eli toimeentulotuen saajakin saa tienata palkkatuloa jonkun verran ilman tuen menettämistä.
Jotenkin itse haluan uskoa vielä järjen voittoon, eli kun vassareiden äänestäjille tulee hieman lisää ikää ja elämänkokemusta, he siirtyvät äänestämään muita puolueita. Viimeistään siinä kohtaa jos he perustavat perheen ja elämä mullistuu, kun keskipisteenä ei ole enää luomupunaviini ja postmoderni-runoilu.
Siitä nyt kuitenkin on ihan tutkimustuloksia, että mikrotaloustieteen opiskelun ja sitä kautta ymmärryksen syntymisen myötä opiskelleiden henkilöiden poliittinen vakaumus siirtyy oikealle. Yhtä lailla on mielenkiintoista huomata, että vastaavasti kun myöhempinä opiskeluvuosina siirrytään makrotaloustieteeseen niin sen ymmärryksen syventyessä vakaumus siirtyy jonkun verran takaisinpäin vasemmalle. Tämä tuskin on ainoa esimerkki sivistyksen vaikutuksista arvomaailmaan (tekniikan opiskelu ja ydinvoima toinen klassinen esimerkki).Mielestäni on hieman erikoista lähteä vertaamaan vakaumusta ja arvomaailmaa järkeen, ikään tai elämänkokemukseen. Tähän kyllä valitettavan usein tosin tupataan syyllistymään vasemmisto-oikeisto-akselilla nimenomaan siellä oikealla puolella, jonkinmoiseen ylemmyyden ja paremmuuden tunteeseen. On kovin ylimielistä väittää, että korkeampi yhteiskunnallisen valveutuneisuuden tai sivistyneisyyden taso merkitsisi automaattisesti oikeistoa. Vaikka sitä omaa näkemystään pitäisikin sinä parhaana mahdollisena, järkevimpänä, pitäisi osata myös kunnioittaa sitä, että joillakin ihmisillä voi olla täysin erilainen vakaumus ja näkemys yhteiskunnallisista asioista kuin mitä se oma on, tarkoittamatta sitä, että se eri tavalla asioista ajatteleva olisi automaattisesti yhtään sen vähemmän älykkäämpi, kypsempi, valveutuneempi tai sivistyneempi kuin sinä.
Siitä nyt kuitenkin on ihan tutkimustuloksia, että mikrotaloustieteen opiskelun ja sitä kautta ymmärryksen syntymisen myötä opiskelleiden henkilöiden poliittinen vakaumus siirtyy oikealle. Yhtä lailla on mielenkiintoista huomata, että vastaavasti kun myöhempinä opiskeluvuosina siirrytään makrotaloustieteeseen niin sen ymmärryksen syventyessä vakaumus siirtyy jonkun verran takaisinpäin vasemmalle. Tämä tuskin on ainoa esimerkki sivistyksen vaikutuksista arvomaailmaan (tekniikan opiskelu ja ydinvoima toinen klassinen esimerkki).
Ei kai tässä ole tarkoitus alkaa toistaa aiempaa viestiäni, joka tapauksessa siellä oikella syyllistytään yhä tänäkin päivänä ylimielisyyteen, ylemmyyden ja parammuudentuntoon toisella tavalla ajattelevia kohtaan, viestin pointti olikin myös, että pitäisi oppia kunnioittamaan sitä, että joku voi olla täysin toista mieltä tarkoittamatta, että hän olisi jotenkin "heikkolahjaisempi" kuin sinä.
Paljosta samaa mieltäkin, mutta onhan se koomista Sinun sanomanasi kritisoida toista reunaa yleistämisestä kun olet lukuisissa viesteissä ominut oikeudenmukaisuuden vasemmistolaiseksi ominaisuudeksi ja leimannut oikeistolaisuuden epäoikeudenmukaiseksi.Viestini pointti nyt kuitenkin olikin lähinnä kritisoida sitä yleistämistä, että yhteiskunnallinen valveutuneisuus, henkinen kypsyys, älykkyys, sivistyneisyys merkitsisi automaattisesti oikeistoa.
Ei ole olemassakaan yhtä ainutta puoluetta, jonka linja palvelisi parhaiten kaikkia kansalaisia, se ei todellakaan ole myöskään Kokoomuksen linja, vaikka siellä saatetaan märkiä fantasiaunia nähdäkin uudesta porvarihallituksesta.
Elämässä menestyminen noin rahanarvolla mitattuna ei ole mikään mittari ihmisen paremmuudesta toista kohtaan, eikä todellakaan mikään mittari tämän päänsisäisistä henkisistä valmiuksista. Ihmisarvoa saatika ihmisen älykkyyttä tai henkistä kypsyyttä ei määritä maallinen omaisuus, ei raha kuin mikään mukaan materiaalinen.
Valitettavasti taidat itse kokea sellaista ylemmyydentuntoa toisinajattelijoita kohtaan. Vaikutat vasemmistolaiselta, joka ei edes halua käydä asiallista keskustelua tai edes yrittää ymmärtää eri mieltä olevia. Sen sijaan, että vastaisit muille, teet omia yksinkertaistettuja johtopäätöksiä ja käyt sitten niiden kimppuun. Mä olen oikeistolainen ja mun näkökulmasta tällä palstalla on monta erittäin asiallisesti ja hyvin keskustelevaa vasemmistolaista nimimerkkiä. Se on tämän palstan vapaan keskustelun suola.Ja kritisoida sitä oikealla tunnettua ylemmyydentuntoa muita, eri tavalla ajattelevia kohtaan.
Et keksi syytä?
Annan kahdeksan:
Lihantuotanto
Turpeenpoltto
Metsien hakkuut
Yksityisautoilu
Turkistarhaus
Arvoliberaalius/-konservatiivisuus
Maanviljely ja sen tuet
Aluepolitiikka
Hyvinpä vihreät ja kepu näyttävät samaan hallitukseen lopulta mahtuvan.
Palstalla yksi jos toinen toitotti sitä kuinka Rinne paljasti heti kaikki korttinsa ja Orpo pumppaa hallitusneuvotteluissa irti kaiken mitä lähtee. Jos Rinne todellakin paljasti korttinsa, niin kuinka huonon neuvottelijan se Orposta ja kokoomuksesta tekee? Taisi käydä niin, että Rinne kuskasi sekä palstan tietäjiä että kokoomusta.