Ilmoitukset

Nimimerkki FASlapsi on saanut kahden viikon pelikiellon Jesse Puljujärven ketjuun ilmestyneen offtopicin, provosoinnin ja flametuksen vuoksi. Aiempi rikehistoria vaikutti pelikiellon pituuteen korottavasti.

Nmimerkki Rambokala syyllistyi samassa ketjussa jatkuvaan aggressiiviseen käytökseen ja hänet on passitettu viikoksi rauhoittumaan.

Nimimerkki Wizzö on ansainnut lauantaiaamuyön sisällöttömästä spämmistään kahden viikon kirjoitustauon.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Salama15 pääsee viikon päästä kokeilemaan uudelleen, jos Trumpin ketjuun eksyisi pelkän nimittelyn ja sisällöttömän huutelun sijasta välillä vaikka jotain asiaakin.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Nynoamous jatkoi offtopicia ja turhaa vääntöä ketjunootin jälkeenkin, joten hän saa harjoitella viikon ajan luetun ymmärtämistä.

Sulje ilmoitus

Eduskuntavaalit 2019

Viestiketju osiossa 'Vapaa keskustelu' , aloittajana MacRef, 04.12.2018 klo 20.34.

 1. SergeiK Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Peksin Puhdas Pöytä
  Höylis tykkää tästä.
 2. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Minkä ihmeen takia Rinne jättäisi vasemmiston ulos? Demokratian kunnioittamisen näkökulmastahan luonnollisin vaihtoehto olisi rakentaa hallitus voittajien ympärille, eli SDP+Vihreät+Vasemmisto ja sitten siitä katsella kuka mahtuu mukaan. Jos Keskustalla on vielä voimia kantaa hallitusvastuuta, niin voisi kuvitella heidän mahtuvan tuohon kokoonpanoon helpommin, kuin esim. Kokoomus ja sitten ruotsalaiset vielä apupuolueeksi hallitukseen. Eikös heillä ole ollut tyyliin tärkeintä vain se, että ovat mukana hallituksessa ja että kouluissa opetellaan Suomea ja Ruotsia.
   
 3. xkouhiax Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Panthers
  Mitäs käy, jos mikään kolmikosta Persut, Kokoomus, Keskusta, ei suostu lähtemään hallitukseen SDP:n ja vihreiden kanssa? Ei ehkä kovin todennäköinen skenaario, mutta mitä tuosta seuraisi?

  Lainaus:
  Jos Rinne ottaa sekä Vihreät ja Vasemmistoliiton hallitukseen, ei sinne löydy tarpeeksi halukkaita.
   
 4. Ressa Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Ässät
  Lainaus:
  Tällöin SDP jäisi vähän yksin kun Kokoomuksen puisto- sekä kieliosasto pelaisivat enemmän Kokoomuksen kuin SDP:n pussiin eli tästä syystä Rinne varmaan tahtoaa Vasemmiston mukaan.
   
 5. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Tulisi vähemmistöhallitus tai seuraavana Halla-Aho alkaisi rakentamaan uutta hallitusta
   
 6. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Paitsi että Rinne ei ole sellaisessa asemassa, jossa valittaisiin mieluisat hallituskumppanit.

  Kokoomus tuskin lähtee enää sixpack-kokemusten jälkeen hallitukseen, jossa on sekä vas että sdp vetelemässä naruista.

  Jos ajattelee eduskuntapuolueiden vaalilinjauksia, niin vasureiden ja Rinteen heitot mm. pääomatulojen verotukseen eivät kyllä kerää kaksista kannatusta.

  Kun huomioidaan monen puolueen valuminen vasemmalle (rkp, sdp, vihr, kd), niin ei ole mitenkään poissuljettua, että kokoomus saa haluamansa apupuolueet (kd, vihr, rkp) mukaan hallituspohjaan.
   
  Ck tykkää tästä.
 7. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Koska Rinteellä ei ole mandaattia sanella yhtään mitään saavutetulla tuloksella. Jos Rinne olisi saavuttanut sen +20% tai jopa +25%, joka tuolla lähtöasetelmalla olisi pitänyt kädettömimmänkin puoluejohtajan saavuttaa, olisi tilanne täydellisen eri.

  Keskusta ei lähde tappamaan itseään lopullisesti pienpuolueeksi umpivasemmistohallitukseen, jossa vielä jäisivät todella rumasti alakynteen arvo- sekä ympäristökysymyksissä.

  Rinne on pelannut jo käytännössä Persut ulos, Halla-aho ei lähde hallitukseen kuin Rinteelle liian isojen myönnytysten kautta.

  Jäljelle jää Kokoomus, jolla on käytännössä nykyisellä tuloksella kaikki valtit käsissään sekä melkoinen neuvotteluvalta, johon nähdäkseni kuuluu kärkenä Vasemmistoliiton blokkaaminen oppositioon, jotta riittävästi Rinteen heikkoutta hyväksikäyttämällä hallitusohjelmasta saataneen hyvinkin "sopiva".
   
  Turder, Ck, The Nikkari ja yksi muu tykkäävät tästä.
 8. muti Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Mites mahtaa vasemmistofeministi-Vihreät ja Kokoomus nykyään sopia yhteen? Haluaako Kokoomus noiden kanssa edes hallitukseen?
   
 9. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  SDP + Kok + Vihr + RKP + KD voisi saadakin jotain aikaiseksi. SDP:n pitäisi vain saada asioille lupa SAK:ltä ja Kokoomuksen puolestaan TK:lta. Toisaalta se tietäisi yhteiskuntarauhaa. Koska MTK ei tällä kertaa olisi hallituksessa mukana, saattaisi jopa pieni maataloustukien höyläys tulla kyseeseen. Huuto oppositiossa talonpojan tappolinjasta toki olisi hirmuinen. SOTEn vieminen maaliin kuntapohjalta pitäisi (koputan puuta) onnistua.
   
 10. AAPEEli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  No miten ihmeessä kuvittelet, että Kokoomus PS tai Keskusta menisi kyykytettäväksi vasemmistohallitukseen? Tajuatko, että Rinteellä ei ole näissä hallitusneuvotteluissa yhtään parempia kortteja käsissään, kuin esim. PS tai Kokoomus. Ei heidän ole pakko mennä mihinkään vasemmistohallitukseen. Ja mitä tulee demokratian kunnioittamiseen, eiköhän kansa ole ennemmin ilmasto/maahanmuuttaja asiassa PS:n kanssa samoilla linjoilla, kuin Vihreiden/Vasemmistoliiton kanssa.
   
  Ck tykkää tästä.
 11. jussi_j Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit
  Rinne on kyllä nyt uransa huipulla. Onnistui onnella ja oikein ajoitetulla sairaslomalla välttämään täydellisen katastrofin. Melkein kuka tahansa muu demareiden johdosta olisi tuonut 25% äänisaaliin. Rinne on niin epäpätevä julkiseen virkaan, että ei voi kun ihmetellä lisää mitä demareiden päässä liikkuu. Hän on urpona varmaan ihan vittumainen ay-neuvottelja ja niin pärjännyt ay-hommissa, mutta pääministerin paikka on hänelle totaalisen väärä.

  Tämän johodosta päädyn pelkäämään, että Rinne tekee mitä tahansa päästäkseen pääministeriksi. Tulee valtava hallitusohjelma, mistä mitään ei taaskaan saada aikaiseksi. Ehkä joku kiky puretaan, kun kyseessä on aika pikku juttu mihin varmaan kaikki voi suostua. Sen sijaan, pelkään pahaa, että vaihtoehdot ovat:
  - kokoomus jatkaa perinteiseen perse levällään tapaan ja suostuu kaikkeen -> kokoomus hallitukseen, missä demarit huseeraavat
  - kokoomukselta lötyy munat ja sanovat rinteelle että pitää tunkkinsa. Rinne tekee jonkun mystisen lehmänkaupan kepun kanssa ja suomen talous ajetaan täydelliseen perikatoon kun siltarummut, tulonsiirtojen kasvu ja hiipivä lama pistävät suomen talouden selälleen.
  - vielä olisi se vaihtoehto, että porvaripuolueet olisivat fiksuja ja eivät menisi punaiseen hallitukseen ja pistäisivät sen itse pystyyn. Suomen kannalta ylivoimaisesti paras vaihtoehto.
   
  Ck, The Nikkari & Toejoen Veikko tykkäävät tästä.
 12. douppi Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Liverpool
  Lainaus:
  Joo sitä pitäsi alkaa kaikkien kyllä arvostaa viimeistään nyt, kun noin paljon epäkohtia tullut esille viimeisen vuoden aikana. Toki puutteita on tiedetty olevan, mutta kyllä mä väittäisin että nuo nyt esille tulleet asiat ovat kyllä olleet täysin uutta valitettavaa infoa monelle, ja märkä rätti poliitikoiden kasvoille. Toivon todella, että nyt vihdoin loppuisi tuollainen toiminta, joka asettaa kyllä häpeällisen kuvan maan ylle (eli epäkohdat vanhustenhuollossa tällaisessa hyvinvointivaltiossa).
   
  Freya tykkää tästä.
 13. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Rinne jakaa tälläkin hetkellä ässiä Kokoomukselle. Kokoomus pääsee sanelemaan todella ankarat ehtonsa ja Rinne joutuu ne mukisematta hyväksymään. Ja en keksi mitään syytä, miksi Kokoomus haluaisi Vasemmistoliiton mukaan. Haaviston Feministit riittävät RKP:n lisäksi hyvin.
   
  Ck ja Byvajet tykkäävät tästä.
 14. Tjapalala Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Espoolainen urheilu
  Lainaus:
  Aika kova väite. Persut kuitenkin 17,5% kannatus ei ole KOKO kansan tahto. Kyllä jäljelle jäävät luvut mitä muut puolueet ovat saaneet samankaltaisilla ilmastoja ja maahanmuutajakannoilla keskenään eriävänä persuja kohtaan on monikertainen Persujen kannatukseen. Että huutele täällä kansan tahdosta.

  Edit: tarkennettu muiden puolueiden olevan keskenään about samaa mieltä ilmaston muutoksesta. Ja maahanmuutosta.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 15.15
  Hangon keksi, Randall Flagg & Walrus21 tykkäävät tästä.
 15. Telaketju Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Kärpät
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 12.36
 16. Hatchetman Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Tappara
  Lainaus:
  Ylläoleva lainaus sisältää kaiken olennaisen: Rinne joutuu dumppaamaan vasemmistoliiton ja syömään vaalilupauksensa, jos haluaa pääministeriksi.

  Uskon että tilanne on sama kepun suuntaan niin kauan kuin Sipilä puoluetta johtaa. Lisäksi kepu-vihreät-akseli on yhtä hankala kuin kokoomus-vas.
   
 17. Tshekki77 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, HJK, Maajoukkue (lajista riippumatta)
  Lainaus:
  Onko tää nyt vaan jotain toiveajattelua vai mitä? SDP+Vihreät+Vas ja siihen Keskusta ja RKP messiin, niin siinä olisi jo enemmistöä. Eli jos Keskustasta on vain vastuuta vielä kantamaan. Eilen kaikissa puheenvuoroissa jättivät ovet auki sen sijaan, että olisivat puhuneet oppositioon menemisestä. Ja jos Rinne katsoisi tilannetta vielä pidemmällä tähtäimellä, niin kuinka paljon Kokoomus voisi enää kasvaa, jos jäisivät oppositioon? Meinaa Keskustallehan jäi aika paljon takaisin kasvu varaa.

  Rinne lupaa Keskustalle 18 maakuntaa, niin malttavatko jäädä ulos?
   
 18. JZZ Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko, Piraattiryhmä, Caps, ManU
  Itse epäilen, että hallitusneuvottelut saadaan hyvin nopeasti maaliin ja hallitus on SDP + KOK + Vihr + RKP (+ KD). Uskon jopa, että tuo on sovittu jo alustavasti etukäteen.
   
 19. Murkula Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jääkiekko!
  Lainaus:
  Olisiko ihan sen takia, että ainakaan Kokoomuksen eikä Perussuomalaisten ole pakko hyväksyä vasureita ja jommankumman tai sitten Kepun demarit tarvitsee että voi muodostaa enemmistöhallituksen, eli ihan tämmönen mitätön pikkusyy olisi kyseessä.
  Ei perkele yksikään oikeistopuolue lähde hävimään hallitukseen vihervasemmiston linjausten alle.

  Tai jos näin käy niin ihmettelenpä sitä sitten mielessäni muutaman viikon.
   
  Toejoen Veikko, Epätietoinen & AAPEEli tykkäävät tästä.
 20. Walrus21 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Lukko
  Lainaus:
  Ei ole kepusta vastuuta kantamaan tällä tuloksella. Puolueet ajattelevat ensisijaisesti pitkän aikavälin kannatusta. Mikäli kepu nyt lähtisi hallitukseen, se ei saisi kovinkaan paljon sanavaltaa omiin ydinkysymyksiinsä. Sen sijaan se joutuis maksamaan kovaa hintaa siitä, että puoluetta johtaa oikeistolaiseksi parjattu ja todella epäsuosittu Sipilä.

  Lopputuloksena kepu saattaisi vajota pysyvästi keskisuureksi puolueeksi, joka voi vain haaveilla pääministeriydestä. Tämä tilannekuva on varmasti tiedossa puoluetoimistolla.
   
 21. Steegil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Jokerit 1967-2014, Ducks sympatiat Coyotes & Jets
  Lainaus:
  Ei maakunnat auta, kun persut karjuu oppositiossa ja lihaverot on tulilla.

  Saas nähdä, mikä on Haaviston kantti. Voi Feministeillä mennä soijamakkara nenään, kun mies esittelee, että lähdemme Kokoomuksen kanssa hallitukseen.
   
 22. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  Ei, vaan ihan poliittisen valtatilanteen näkemistä.

  Keskusta menetti ääniä ennen kaikkea konservatiivisiivestä, jolloin arvopuolella samaan hallitukseen meneminen Vihreiden, Vasemmiston ja demareiden kanssa lisäisi vuotoa vielä lisää persuihin, KD:hen sekä Kokoomuksen kypäräpappisiipeen.
  Lisäksi Vihreät ja Vasemmisto ovat lähes täydellisen eri linjoilla kepulle merkityksellisissä ympäristökysymyksissä, jolloin taas jos lähdetään hallitukseen joka suitsii turpeenpolttoa, rokottaa lihankasvatusta jne., niin vuoto lisääntyy Kokoomuksen ja persujen suuntaan.

  Keskustalle ei peliteoreettisesti ole pienintäkään järkeä lähteä vajoamaan 10% pienpuolueeksi samaan hallitukseen demareiden ja muun vihervasemmiston kanssa, ei vaikka saisivat maakuntahimmelin.
  Ja jos Kepussa jotain osataan, niin poliittisen tilannekuvan hahmottamista puoluetoimistolla.

  Jos Kokoomus jätetään oppositioon ja puolueessa tehdään vallanvaihdos, on nykyisessä rakenteellisessa tilanteessa sekä maailmantalouden hiipuessa Kokoomuksen seuraavien vaalien äänipotti selvästi yli 20%, voi olla jopa 25%.
   
  Viimeksi muokattu: 15.04.2019 klo 12.46
  arvee tykkää tästä.
 23. AAPEEli Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  TPS
  Lainaus:
  Muiden puolueiden pääteemat eivät olleet ilmastonmuutos ja maahanmuutto. En tietenkään tarkoittanut asiaa noin kärjistetysti, kuin sen ilmaisit ja omakin ilmaisuni oli asiasta huono. Mutta siis käytännössä PS voitti Vihreät ja Vasemmistoliiton näissä vaaleissa, koska taistelivat samoista asioista, mutta eri päädyissä.
   
 24. Analyzer Jäsen

  Muistamme, kuinka Soini sai 2011 ensimmäisen jytkyn jälkeen olla jatkuvasti selittelemässä uusien kansanedustajien lausuntoja. Oli Hakkaraisen neekeriukkoilua ja immosen natsiyhteyksiä. Halla-aho on nyt todistanut olevansa kyvykäs johtamaan menestykseksellisesti kampanjaa ja esiintymään kansaan vetoavalla tavalla, mutta seuraavaksi testiin joutuu eri tyyppinen johtajuus.
  Perussuomalaisten salonkikelpoistamiseen on nyt mahdollisuus, laadukasta porukkaa meni läpi. Valitettavasti siivellä pääsi kyllä muutamia potentiaalisia pommeja, joita nyt listaan. Nimet mieleen.

  1. Sebastian Tynkkynen. Tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Todella kärkäs kommenteissaan. Alkaa myös helposti liata ns omaa pesäänsä, jos ei ole meininkiin tyytyväinen. Oli keskeisiä arkkitehteja Halla-ahon nostamisessa puoluejohtoon.
  2. Ano Turtiainen. Voimanoston maailmanmestari ja maailmanennätysmies nousee eduskuntaan Kaakkois-Suomesta. Tuomittu julkisesta kehoituksesta rikokseen. Arvostelee rajuin sanankääntein maahanmuuttopolitiikkaa.
  3. Kristian Sheikki Laakso, oli asiantuntijajäsenenä Väyrysen aikaisessa kansalaispuolueessa. Kaikki mikä liittyy Väyryseen on riski.
  4. Juha Mäenpää, kiittänyt facebookissa Jumalaa siitä, että Niinisalossa paloi vokki 2015 joulukuussa. Nousi kova kohu.
  Pienoinen kohu syntyi myös marraskuussa 2016, kun Mäenpää ojensi Ilmajoen hallinto- ja talousjohtajaa kunnanhallituksen kokouksessa toteamalla ”pidä turpasi kiinni, senkin räkänokka”. Asiasta tehtiin rikosilmoitus, joka ei kuitenkaan johtanut syytteeseen
  5. Mauri Peltokangas, tunnettu mm legendaarisesta youtubevideosta jossa hän haukkui Sipilät, Orpot ja kumppanit aivan alimpaan maanrakoon Turun puukotusten jälkeen. Videolla oli yli miljoona katsojakertaa. Peltokankaan uraa olen seurannut ja hänellä on kyllä todella fiksujakin maanläheisiä ajatuksia, mutta puheenparsi on todella räiskyvää.Uskon, että tässä miehessä on persujen tulevaisuuden kasvot, jos ei vedä överiksi. Populistisen retoriikan taitaja, joka kyllä puree kansaan kuten näimme äänimäärästä(maan 12 suurin taisi olla)

  Läpi meni edelleen valitettavasti Hakkarainen, Mäkelä, Packalen, Immonen, Huhtasaari, Niikko

  Positiivisina uusina läpimenijöinä haluan mainita Vilhelm Junnila,Riikka Slunga-Poutsalo, Mikko Lunden, Sakari Puisto, Jussi Wihonen, Veikko Vallin(Vallinillakin kyllä potentiaalia aiheuttaa kohuja)
  Olen myös tyytyväinen, että persuille tuli paljon yrittäjätaustaisia kansanedustajia. Se on aina hyvä ja voi tietää kokoomukselle hankaluuksia.
   
 25. Tuamas Jäsen

  Lainaus:
  PS sai sen ~17% joka on mamuvastaisten protestipuolueiden "peruskannatuksen" ylähaitarissa (13-18) Euroopassa tällä hetkellä, tuo on se määrä ihmisiä joille mamukysymys on erityisen relevantti ja merkityksellinen, sen isompia johtopäätöksiä en vaalituloksista tämän aiheen osalta tekisi.
   
  Epätietoinen, Alamummo & Randall Flagg tykkäävät tästä.