Eduskuntavaalien tulosilta – seuraa näitä

  • 112 343
  • 2 109

Tuamas

Jäsen
Mielenkiintoista on se, että Suomi ei ole enää näissä vaaleissa vihreä, kehittyvien maakuntien Suomessa persut ottivat haltuunsa näillä näkymin kaikki kepun vaalipiirit.

Saa nähdä vaikuttaako tämä kepun hallitushalukkuuteen.
 

Snopek

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oulun Kärpät, Arttu Hyry
No tästä mennään vain huonompaan suuntaan. Sanna Marin oli Suomen paras pääministeri sotien jälkeen ja ennen sotia. Jos koronakriisi olisi tullut Sipilän hallituksen aikaan, koko paska olisi räjähtänyt käsiin.
Sanna voi nyt toivottavasti oppositiosta käsin keskittyä juhlimiseen jauhojenginsä kanssa. Mahtava päivä Suomelle, että tuo nainen ei ole enää pääministerinä. Kiitos kanssaäänestäjille!
 

Huono pakki

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa, Ketterä
Edelleen, miten sä saat tuosta ison tappion? 3 lisäpaikkaa, kun samalla Vihreät ja Kepustania ottivat rumasti turpiinsa. Toki jos edellisten vaalien ykköstilasta tippuu kolmanneksi, niin onhan se sitten tappio.
Eiköhän suurin syy ole siinä, että vasemmalla laidalla äänestettiin taktikoiden ääniä vihreiltä ja vassareilta demareille, kun sekä vihreät että vassarit kärsivät selvän tappion.

Ei vaan keskittäminen ihan riittänyt, luojan kiitos.
 

Raid76

Jäsen
Suosikkijoukkue
FASlapsi ja Jari Porttila
Mielenkiintoista on se, että Suomi ei ole enää näissä vaaleissa vihreä, kehittyvien maakuntien Suomessa persut ottivat haltuunsa näillä näkymin kaikki kepun vaalipiirit.

Saa nähdä vaikuttaako tämä kepun hallitushalukkuuteen.
Tähän hallitukseen mukaan hyppääminen pudottaa Keskustan kannatuksen seuraavissa vaaleissa negatiiviseksi.
 

hooceebruins

Jäsen
Suosikkijoukkue
Boston Bruins, Janette Lepistö
Katoppas vaan, Minja Koskela nousemassa eduskuntaan. Hieno homma.
 
Suosikkijoukkue
New York Rangers
Ihan hyvää näkökulmaa antaa somessa aktiivisesti politiikkaa harjoittavien henkilöiden tulokset. Twitteristä mm. pinnalla olleet Ulla Kaukola ja Riku Nieminen eivät menneet läpi. Persujen Tiktok pojat taas heittämällä sisään.
 

marso

Jäsen
Suosikkijoukkue
Saipa
Tulee kyllä hyvin mielenkiintoiset hallitusneuvottelut, lähes mahdottomat, jos kaikki pitävät sanansa.

Perussuomalaiset ja demarit eivät mahdu samaan hallitukseen, Keskusta jää oppositioon. Ainut mahdollisuus on tuntuu olevan vähemmistöhallitus.

Oma toive on edelleen, että vasemmisto (sis. vihreät) on seuraavasta hallituksesta hyvin kaukana.
RKP on aina avoin hallitukseen, jopa Perussuomalaisten kanssa, vaikka Henriksson vähän muuta sanookin. Jos nyt Keskusta jättäytyy oikeasti hallitusvastuusta, tulisi Kok., Perus., RKP, KD muodostamalle hallitukselle aika ohut enemmistö.

Keskustalla on aika hyvä asema hallitusneuvotteluihin huonosta tuloksesta huolimatta, kun Kokoomus on valmis kääntämään monta kiveä ennen lähtöä SDP:n kanssa samaan hallitukseen.

Voi kyllä Keskustalla olla tosissaan liian suuret traumat hallitusvastuista, kun edustajapaikat ovat sulaneet alle puoleen vuoden 2015 vaaleista.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Kärnä käytti ihan järjettömän määrän rahaa vaalityöhön ja äijä katosi Helsingin yöhön, kun ennakkoäänet tuli.
Käyköhän askeleet samaan baariin, missä Marin ja tämän kumppanit mahtavat olla? Pitäähän sitä lappalaisen näyttää etelän vetelille, kuinka juodaan vitutukseen.
 

FASlapsi

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Kokkarijohtoinen YLE sensuroi Hjallista. Eikö mitään saa enää sanoa?
 

mjr

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen maajoukkueet
Sinänsä tämä meidän vaalijärjestelmämme on vähän irrationaalinen - Liike Nyt (minulle käsittämättömistä syistä) sai about 2,5% äänistä, mutta vain yhden paikan. Kepu menetti 2,2% äänistä ja 8 paikkaa jne. Täysi suhteellisuus tietyllä äänikynnyksellä olisi rationaalisempi (kuten esim. Ruotsissa taitaa olla), mutta se kyllä toisaalta vähentäisi jännitystä hommasta...
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Näiden "ynnä muut"-puolueiden valtakunnallisia kannatuksia:

Vapauden Liitto: 0.9%
Liberaalipuolue: 0.5%
VKK: 0.3%
Kristallipuolue 0.2%
SKP: 0.1%
Eläinoikeuspuolue: 0.1%
Piraattipuolue: 0.1%
Sinimusta Liike: 0.1%

Korjausliike, Suomen Kansa Ensin, Feministinen Puolue, Avoin Puolue sekä Kansalaisliitto pyöristettyinä 0.0%

Vapauden Liiton kannatus yllättävän suuri.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös