Eduskuntavaalien tulosilta – seuraa näitä

  • 112 929
  • 2 109

Nahkasohva

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ronnie O'Sullivan, Sunderland
Yleisesti ottaen tämän päivän kaava tulee menemään niin kuin aina ennenkin: Osa julistautuu vaalivoittajiksi ja osa torjuntavoittajiksi.
Tämähän on tuttu kaava, ja hyvä, että kaikki tuntevat itsensä voittajiksi. Samoin kuin Väinö Linnan mukaan talvisota oli kaikista siihenastisista sodista paras, koska siinä voittivat molemmat osapuolet.
 

teroz

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, KPU, Eno Jets & Jan Lundell
Rapid fire tyylillä molempia vuorotellen ns. Back to back, take my word!!!

I assume!

MTVllä taitaa olla joku uusi ennuste kilpailuvalttina tänään, joka tulee ennen ylen vastaavaa. Classic under-cut,my god! Take my Word!
 

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Matti Rönkä ja Sami Borg kuuluu vaaleihin samalla tavalla, kuin joulukuusi kuuluu jouluun. Ei puhettakaan, että katsoisin tätä muualta, kuin Yleltä.
 

ijuka

Jäsen
Oon varmaan täysin missannut tämän, mutta mitäs nää suomen suosituimmat leikkauskohteet ovat? Ja ne perussuomalaisten leikkauskohteet?

Ja ethän vaan vastaa kehitysapu ja välijohto, koska niillä leikkauksilla ei saada mitään vielä aikaiseksi.


Suomalaisten leikkauslistan ehdoton suosikki on politiikka ja hallinto. Top 10 -kärjessä ovat puoluetuki (85 %), ministerit ja heidän avustajansa (82 %), eduskunta (79 %), valtion virkamiehistö (75 %), Tasavallan presidentin kanslia (63 %), kehitysyhteistyö (60 %), Yleisradio (53 %), taide ja kulttuuri (53 %), maahanmuutto ja kotouttaminen (48 %) ja yritystuet (46 %).
Kun katselee näitä ja vertaa perussuomalaisten ajamiin leikkauskohteisiin, aika hyvin osuu yksiin. Toisella puolella esim. SDP:n johtama nykyhallitus korotti puoluetukia ensitöikseen, ja entäpä ennennäkemätön avustaja-armeija? Hallintohimmeli ja valtion virkamiehistö? Veronkorotukset leikkausten sisään, mitä ei kannata edes SDP:n oma kannattajisto?

Aika hauska kanssa, että taide ja kulttuuri on tässä 53%:n kannattama, mutta kun Purra sanoo että siitä voi leikata, niin kauhea itku miten persut on kulttuurinvihaajia. Ilmeisesti yli puolet Suomalaisista on myös. Mutta meidän demokratiassa kansan enemmistöä kuunnellaan vain jos ovat "oikeaa" mieltä.
 

alwahla

Jäsen
Suosikkijoukkue
Flames, Canadiens, Kraken, HIFK
Jaahas, YLE vai Maikkari? Vai peräti kahden kahden ruudun taktiikka? Nyt kun molemmilla on ennuste, niin niiden vertailu voisi olla mielenkiintoista.
Kumpaakin tulee seurattua, vaikka maikkarin touhu vituttaakin. YLEn seuranta on vähemmän näyttävä, mutta parempi kuin leipää ja sirkushuveja tarjoava maikkari.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Ilma on ollut tänään hyvä mikä nostanee äänestysprosenttia mikä sinänsä jännä juttu. Jos sataisi kaatamalla vettä ja olisi kova tuuli niin se voisi verottaa 5-10% äänestysatkiivisuudesta.

5-10 % varsinaisen päivän äänestysaktiivisuudesta ehkä, 5-10 prosenttiyksikköä ei millään. Eivät säät ole vaikuttaneet kuin ykkösprosentteja koskaan.
 

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Mielenkiintoista nähdä millainen äänestysprosentti tulee.

Naapurin reiska tuli häiritsemään puuhommia alkuillasta ja sanoi, että radiossa olisi sanottu, että joillain vaalialueilla olisi enää kourallinen ihmisiä äänestämättä, taisi sanoa Outokummun ja Polvijärven. Voiko muka olla näin?

Tällaisia tietoja ei ole kenelläkään eikä niitä anneta äänestyspaikoilta ulos rikkomatta lakia. Terveisin vaalilautakunnan moninkertainen pj. Myöskään äänestyspaikoilla ei ainakaan virallisesti tiedetä, kuinka moni on äänestämättä.
 

Cloaca Maxima

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, Philadelphia Flyers
Purralla ei ole tänään niin pelottava meikki kuin aikaisemmin.

Itse en ole erityisen poliittinen ihminen, mutta silti nämä vaalit ovat kiinnostaneet erittäin paljon.

Tullut aikaisemminkin todettua, kaikki suht hyvin niin pitkään kunhan PS ei voita koko roskaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kepullakin jo bileet käynnissä.
 

Vesuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Vyborg Jesters
Vedonlyönnin seurauksena seuraan jonkinlaisella mielenkiinnolla minkä veraan Pirkanmaalta löytyy syvimmän päädyn edustajia jotka vaivautuvat uurnille asti. Työkaveri uskoi satavarmasti vanhan huijarin ja todella syvissä vesissä uiskentelevan Kari Virtasen läpimenoon. Vapauden liitto on vaaliliitossa ske:n ja kristallipuolueen kanssa ja Virtanen kerännee tuosta suurimman potin. 2019 mentiin läpi 13 000:n vertausluvulla ja noin paljon ei hörhöjä Pirkanmaalta toivottavasti löydy. Kokonaisuutta ajatellen Virtanen on oikein hyvä ehdokas. Syö melkoisesti ääniä persuilta mutta ei mene tuosta hörhölaumasta läpi.
 

heketsu88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Dallas Stars Kärpät Joensuun Kiekkopojat ManU
Onkos tämä nyt sitten myös liveseurantaketju?

Ilmassa on suuren vaalijuhlan tuntua.
Eiköhän tämä voisi olla ihan liveseurantaketjukin, kun hyvää keskustelua on jo käynnissä.
 

Gostisbehere

Jäsen
Suosikkijoukkue
Philadelphia City of Brotherly Love
Vatos Logos sanoo Jere ja menee eduskuntaan
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös