Edmonton Oilers 2021–2022

  • 215 199
  • 843

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Voisi veikata että Holland kyllä tietää millainen ihmiskyrpä Babcock on. 10 vuotta kuitenkin samassa organisaatiossa.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Smith ilmeisesti loukkasi itseään tuossa Devils-pelissä ja on tällä hetkellä day-to-day-statuksella sivussa. Sen vuoksi Konovalov nostettiin taxi squadista mukaan. Vähän alkaa näyttää siltä, että Smithin pelit NHL:ssä on pikkuhiljaa pelattu.
Aika vahvasti alkaa siltä vaikuttamaan, ei pysy enää ehjänä. Saa nähdä tuleeko maalivahti kauppoja vielä tällä kaudella.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Broberg laitettiin nyt Condorsiin. Ihan hyvä, että saa siellä peliaikaa katsomossa istumisen sijaan.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Jos tuosta eilisestä jatkoajasta vielä, niin onko Pulju pelannu sekuntiakaan jatkoaikoja Oilersin paidassa? Ymmärrän kyllä Dynamic Duon valtavat minuutit, mutten oikein sitä, että heidät sinne "jalattomina" väkisin lyödään. En muista Puljun tehoja Kärpistä jatkoajalla, mutta pelillisesti teki melkein mitä tahtoi, kun oli tilaa ja aikaa. Luulisi, että myös NHL:ssä voisi olla ihan ok tuossa 3vs3 pelissä. Myös Yamamoto voisi olla ihan ok. Sen sijaan en ihan varma ole, onko se Hymanin erikoisalaa, joka on jonkin verran saanut pelata. McLeod on varmasti myös ihan ok, mutta hänen kohdallaan on vielä aikaista sanoa enempää.

No nämä kaksi jatkoaika/rankkaritappiota olivat kauden ensimmäiset, joten ei ehkä liikaa pidä valittaa. Mutta kieltämättä vähän ärsytti, kun näki, että Drai oli ainakin ihan sippi, mutta ei muutako kentälle vaan.

Mitä tulee tuohon taukoon, niin eikö NHL ole alkanut ripotella aiemmin siirtyneitä pelejä jo tammikuullekin, joten voi siihen Oilersillekin kai pelejä tulla?
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Holland ei tosiaan ole koskaan tainnut valmentajaa erottaa? Että veikkaan tämän menevän niin, että Tippett valmentaa kauden ja samalla sopimuksensa loppuun asti ja sitten vähän tilanteesta riippuen saa joko jatkosopimuksen tai sitten tulee uusi kaveri tilalle.
Jos jatkosopimusta halajaa, niin sitten pitäisi tulla pudotuspeleissä näyttöjä. Ihan oikeita näyttöjä eikä mitään kivaa yritystä.

Tippettin jatkamisessa (mikä vaatisi tulosten parantumista) olisi se hyvä puoli, että hän on nyt muutaman vuoden saanut ajaa omaa pelitapaansa (mikä se ikinä onkaan) sisään ja on saanut joukkueeseen haluamansa pelaajat. Ja samalla tietenkin pihalle ne pelaajat, jotka eivät hänelle kelpaa. Eli tuossa pysyttäisiin ikäänkuin suunnitelmassa. Jos sellainen on olemassa.

Sitten taas jos valmentaja vaihtuu, niin on pieni riski siitä että homma lähtee alusta ja aletaan kesällä vaihtaa valtaosaa pelaajista. Ja sitten taas katsellaan pari vuotta että lähtisikö sujumaan vai ei. Tässähän on tämän kauden jälkeen Draisaitlilla kolme ja McDavidilla neljä vuotta sopimusta jäljellä. Eli hyvää vauhtia ollaan menossa siihen suuntaan että Chiarelli ja Holland onnistuvat sössimään tuon mahdollisuuden joka heille on kultatarjottimella tarjottu. Tai tietenkin ehkä pitäisi sen tapahtuessa syyttävän sormen osoittaa pääasiassa pykälää ylemmäs eli Nicholsoniin.

Enkä mitenkään usko etteikö tuosta Oilersin pelaajaporukasta saisi fiksulla peluuttamisella enemmän irti. Tippettillä on tiettyjä suosikkeja (kuten kaikilla valmentajilla) ja se johtaa vähän erikoisiin valintoihin. Kuten vaikka Shoren peluuttamiseen kakkosketjussa ja isommilla minuuteilla kuin Puljujärvi tai Foegele. Ja tosiaan joulun alla jo Playfair näytti ettei McDavidia ja Draisaitlia tarvitse laittaa aina samaan ketjuun.
Tässähän omasta mielestäni runkosarja olisi sellaista valmistautumista pudotuspeleihin, jotta niiden (mahdollisesti) alkaessa olisi tieto että kuka pystyy mihinkin ja mitkä yhdistelmät toimivat. Olisi ihan hyvää aikaa ajaa sisään vaikka se systeemi missä McDavid, Draisaitl ja RNH olisivat omien ketjujensa keskellä. Muttei sellaiseen ole mitää halua.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Glen Gulutzan laitettiin koronaprotokollaan, joten hän on nyt viikon verran sivussa peleistä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Itsekin olen ehkä sitä mieltä, että tässä vaiheessa joukkuetta pitäisi vahvistaa treideillä. Tuo rosteri ei ole niin huono, kuin mitä tämänhetkiset tulokset näyttävät. Siellä kuitenkin on tehty kesällä oikeansuuntaisia hankintoja ja pidän esim. Keithiä hyvänä vahvistuksena joukkueelle. Hän on pelannut todella vahvoja pelejä silloin, kun peliaika on ollut sopiva. Kuten nyt vaikka viikonlopun otteluissa. Ei Keith enää mikään joukkueen ykköspakki ole, mutta kyllä hän edelleen on top 4-puolustaja NHL:ssä. Devils-ottelun maaginen läpisyöttö McDavidin lapaan osoitti, että pelinlukutaito on edelleen huippuluokkaa. Ceci on myös täyttänyt oman roolinsa todella hyvin Keithin pakkiparina. Hyman ja Foegele myös hyviä hankintoja hyökkäykseen ehdottomasti. Sceviourkin on täyttänyt tonttinsa mainiosti nelosketjun roolissa.

Nuorista lupauksista Bouchard, McLeod, Yamamoto ja Puljujärvi ovat vakiinnuttaneet pelipaikkansa rosterissa. Bensonkin on hyvää vauhtia tulossa.

Sen sijaan Barrie on ollut iso floppi ja odotin häneltä hyökkäyspäässä enemmän tehoja. Jälkikäteen on helppo sanoa, että olisi pitänyt päästää kaveri vapaille markkinoille. Barrien uskon olevan kauppatavaraa, kun siirtoraja lähestyy. Samoin Turrisin, Koekkoekin ja Kassianin voi treidata muualle. Enkä voi myöskään ymmärtää mitä Tippett näkee Shoressa.

Ihan mielenkiinnolla odotan mitä Holland tekee siirtorajalla. Uskon, että treidejä tullaan näkemään hyvinkin pian.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Voisi veikata että Holland kyllä tietää millainen ihmiskyrpä Babcock on. 10 vuotta kuitenkin samassa organisaatiossa.

Joo, Lowetide kirjoitti The Athleticin artikkelissaan Hollandin tyrmänneen huhut Babcockin saapumisesta Edmontoniin. Ei tule tapahtumaan.

McDavid ei ollut tänään aamujäillä. Tippettin mukaan kapteeni jätti aamujään väliin säästääkseen energiaa illan ottelua varten.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tänään siis Rangers vastassa ja tässä hyvin todennäköinen kokoonpano illan peliin:

Hyman - McDavid - Puljujärvi
Foegele - Draisaitl - Yamamoto
Shore - McLeod - Turris
Benson - Ryan - Sceviour

Nurse - Bouchard
Keith - Ceci
Koekkoek - Barrie

Koskinen
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Twitterissä kirjoittelevat fanit on tietenkin hyvin kapea otos fanikunnasta. Mutta sellainen fiilis tuli, että Tippettin lausunnot pelin jälkeen saivat aika tylyn tuomion sillä osastolla. Siis lähinnä koskien Koskista. Tippett sanoi, ettei Koskinen pelannut kovin hyvin ja tuo nosti aika paljon vastustusta lähinnä sen takia, että Smith pelasi pari ottelua surkeasti ja häntä Tippett ei uskaltantu arvostella hitustakaan.
Ja onhan se totta että Koskinen pelasi ottelun alun heikosti. Kaksi kiekonkäsittelyvirhettä, joista ensimmäisestä jäähy ja toisesta maali.
Mutten nyt muita takaiskuja Koskisen piikkiin laittaisi. Toisessa Keith pelasi itsensä ulos hyökkäyspäässä eikä nopeus riitä enää luistelemaan kiinni vastustajia. Kolmas toki lirui kiusallisen hitaasti maaliin, mutta ohjaus maalin edessä, eli en liikaa syyttäisi Koskista. Toki olisi ollut otettavissa. Ja neljäs tyylipuhtaasti Barrien luistimesta.

McLeod teki maalin Bensonin syötöstä ja tuo on tietenkin varsin tuttu yhdistelmä Condorsista. Ajatella jos vaikka näille kavereille antaisi edes kolmosketjussa mahdollisuuden eli Tippettin peluutuksella kymmenen minuuttia jääaikaa, niin saattaisivat pystyä näyttämään omaa osaamistaan.

EDIT: Ja onhan se totta ettei maalivahtipelikään ole mitenkään loistavaa ollut. Mutta on tuossa vähän muitakin ongelmia. Enkä itsekään pidä siitä että valmentaja heittelee pelaajia bussin alle. Eiköhän Koskinen ja kaikki muutkin tiedä miten se peli meni. Eli tarvitseeko sitä sitten korostaa erityisesti.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä mun mielestä täysin turha tuota peliä on Koskisen syliin kaataa. Toki tuo ensimmäinen meni hänen piikkiin, mutta muuten oli kyllä Edmontonin parhaita pelaajia yhdessä Bensonin ja McLeodin kanssa. Tällä hetkellä on niin haluttoman näköistä tuo peli, että jotain siellä nyt kytee. Lisäksi en ymmärrä tuota Yamamoton peluuttamista superkaksikon kanssa ollenkaan. Hän ei tuo siihen oikeastaan mitään lisää verrattuna Hymaniin tai Puljujärveen. Tuon RNH:n paikan pelaamksen ykkös yv:stä ymmärrän, koska siinä hän on nopea reagoimaan. Kai tässä on Tippettille sanottu, että pitää miestä näyteikkunassa jotta saataisiin mahdollisimman korkea treidiarvo.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Paska joukkue. McDavidin ja Draisaitlelin ylisuorittamisen johdosta alkukausi meni hyvin. Jää pleijareiden ulkopuolelle
Niin ja hämmentävää että kauden alusta asti oli selvää että tuo ei ollut mitenkään kestävällä pohjalla kun 5v5 pelissä ei pärjänneet kuin vähän alusta. Mutta silti on haluttu ajaa täysillä päin seinää ilman mitään muutoksia.
Ja olen edelleen sitä mieltä että joukkue ei ole niin huono kuin mitä viimeisen kuukauden tulokset antavat ymmärtää. Eikä toisaalta niin hyvä kuin mitä kauden alun tulokset.
Nyt joukkueesta ei kuitenkaan saada irti niin paljon kuin mitä olisi mahdollista. Pitkälti siitä syystä että valmennus ei luota mihinkään muuhun kuin siihen että McDavid ja Draisaitl tekevät yhdessä jotain ja sitten tulee voittoja.
 

Salama15

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lankisen Lukupiiri
Ei kai tuossa auta kuin Tippetin kenkiminen heti? Sitä kun sanotaan, että tyhmyyden huipentuma on tehdä samaa asiaa over and over again ja odottaa erilaista lopputulosta… Koskisen syyttäminen tuosta tappiosta kertoo kaiken tarvittavan tuosta ”old school” koutsista!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kymmenen peliä nyt Tippettillä ilman voittoa. Ja näyttää todellakin siltä että on menettänyt kopin, kun heittelee pelaajia bussin alle pelin jälkeisissä haastatteluisssa. Ne ainoat voitot mitä Oilers otti joulukuussa tulivat Gulutzanin alaisuudessa. Ja niissä joukkueen peli näytti paljon järkevämmältä. Koskinen oli tänään hyvä ja en tosiaan tappiota hänen piikkiinsä laittaisi. Ei kai tähän voi olla muuta ratkaisua, kuin kenkiä Tippett pihalle ja antaa Gulutzanin valmentaa loppukausi. Joukkue on kuitenkin niin aneeminen ja haluton ollut koko joulukuun.

Jos tässä vielä loppukausi odotellaan pelin paranemista itsestään, pudotuspelit menevät sivu suun. Joukkue ei ole niin huono, kuin viimeisimmät tulokset näyttävät. Se on vaan huonosti valmennettu ja siinä kohti syyttävä sormi osoittaa Tippettiin.
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos tuosta eilisestä jatkoajasta vielä, niin onko Pulju pelannu sekuntiakaan jatkoaikoja Oilersin paidassa? Ymmärrän kyllä Dynamic Duon valtavat minuutit, mutten oikein sitä, että heidät sinne "jalattomina" väkisin lyödään. En muista Puljun tehoja Kärpistä jatkoajalla, mutta pelillisesti teki melkein mitä tahtoi, kun oli tilaa ja aikaa. Luulisi, että myös NHL:ssä voisi olla ihan ok tuossa 3vs3 pelissä. Myös Yamamoto voisi olla ihan ok. Sen sijaan en ihan varma ole, onko se Hymanin erikoisalaa, joka on jonkin verran saanut pelata. McLeod on varmasti myös ihan ok, mutta hänen kohdallaan on vielä aikaista sanoa enempää.

No nämä kaksi jatkoaika/rankkaritappiota olivat kauden ensimmäiset, joten ei ehkä liikaa pidä valittaa. Mutta kieltämättä vähän ärsytti, kun näki, että Drai oli ainakin ihan sippi, mutta ei muutako kentälle vaan.

Tältä kaudelta

McDavid 10:28
Nurse 9:34
Draisaitl 9:09
----------------
Barrie 5:46
Hyman 3:37
RNH 2:13
---------------
Pulju 1:43
McLeod 1:39
Yamamoto 0:58
Turris 0:52

1 maalin on tuo kärkikolmikko tehnyt. 2 on päästetty muodossa McDavid-Yamamoto-Barrie ja McDavid-Yamamoto-Nurse. Draisaitl varmaankin kerennyt hyppäämään juuri pois kentältä.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tältä kaudelta

McDavid 10:28
Nurse 9:34
Draisaitl 9:09
----------------
Barrie 5:46
Hyman 3:37
RNH 2:13
---------------
Pulju 1:43
McLeod 1:39
Yamamoto 0:58
Turris 0:52

1 maalin on tuo kärkikolmikko tehnyt. 2 on päästetty muodossa McDavid-Yamamoto-Barrie ja McDavid-Yamamoto-Nurse. Draisaitl varmaankin kerennyt hyppäämään juuri pois kentältä.
Islandersia vastaan juuri noin että Draisaitl hyppäsi pois jäältä ja Yamamoto tuli tilalle. Devilsiä vastaan ensin jäällä Hyman McLeodin kanssa ja tilalle tulivat hyvän aikaa ennen maalia McDavid ja Yamamoto.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
En pidä tätä nykyistä suuntaa kyllä mitenkään ihmeellisenä, kun katsotaan miten Holland käytti palkkakaton kesällä. Olisi ollut mahdollisuus pyöräyttää maalivahtirulettia, koittaa vahvistaa kakkosketjua tai yrittää saada edes yksi mitat täyttävä runkopuolustaja. Samat maalivahdit, Keith / Barrie / Ceci ja ylihintainen Hyman.

Tämä on helppo kääntää Tippetin suuntaan, Koskisen niskaan tai Smithin nivusiin, mutta itse kyllä katselisin GM:n suuntaan. Babcock kun tuo tuonne vielä vanhentuneen pelikirjansa, niin McDavid on ihmeissään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Tämä on helppo kääntää Tippetin suuntaan, Koskisen niskaan tai Smithin nivusiin, mutta itse kyllä katselisin GM:n suuntaan. Babcock kun tuo tuonne vielä vanhentuneen pelikirjansa, niin McDavid on ihmeissään.

On se kyllä kumma tuo harhaluulo, että valmentajilla olisi vain yksi iänikuinen pelikirja. Juurikin nämä välivuodet antaa aikaa uudistumiselle. Babcockhan ei tehnyt Torontossa mitään muuta kuin hyvää työtä pelillisellä puolella. Detroitissa puhui aina apuvalmentajien vaihdon yhteydessä että "I want some new ideas." Parhaat valmentajat ovat jatkuvasti pelitapaansa kehittäviä ja muokkaavia valmentjia.

Tuliko joku Darryl Sutter vanhalla pelikirjallaan takaisin, mitä häh?
 

Stig Jenssen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Columbus Blue Jackets
Kyllä Babcock tekee vielä paluun NHL:ään. Paljon ollut juttua miten on ollut tykätty valmentaja yliopistojoukkueessa ja löytänyt uusia juttuja. Sopimus siellä loppuu maaliskuussa ja pidän jopa todennäköisenä että on johonkin NHL-joukkueeseen vaihtoehto jo silloin.
 

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
On se kyllä kumma tuo harhaluulo, että valmentajilla olisi vain yksi iänikuinen pelikirja. Juurikin nämä välivuodet antaa aikaa uudistumiselle. Babcockhan ei tehnyt Torontossa mitään muuta kuin hyvää työtä pelillisellä puolella. Detroitissa puhui aina apuvalmentajien vaihdon yhteydessä että "I want some new ideas." Parhaat valmentajat ovat jatkuvasti pelitapaansa kehittäviä ja muokkaavia valmentjia.

Tuliko joku Darryl Sutter vanhalla pelikirjallaan takaisin, mitä häh?
Jos olisit katsonut enemmän Toronton pelejä Babcockin aikana tai seurannut hieman tilastoja valmentajan vaihdon jälkeen, niin voisit päivittää omaa tietämystäsi. Joukkue oli Babcockin aikana todella huonosti puolustava joukkue ja antoi vastustajan laukoa todella paljon. Joukkue pyrki vain sumputtamaan keskustan ja antoi kontrollin vastustajalle. Päätypelissä oli todella paljon vaikeuksia. Keefe muutti sapluunan ja nyt Toronto on ollut koko Keefen ajan top10 joukkue, kun katsotaan puolustamista tilastojen valossa.

Hyökkäyspelissä Babcock suosi paljon puolustajien pitkiä avauksia, jopa siinä tilanteessa että puolustuksessa oli mm. Barrie ja Rielly jotka olisivat voineet tuoda kuljettamalla kiekon ylös. Tämä johti päätypeleihin myös toisessa päässä, jossa Toronton hyökkäys ei ollut vahvimmillaan. Lisäksi saatiin paljon aloituksia omiin ja päästiin sitten sumputtamaan.

Babcock peluutti Toronton joukkuetta todella typerästi, joka on isoin syy miksi mies ei enää Torontossa valmenna. Isoin anti oli tuon joukkueen kulttuurin muuttamisessa, mutta sekin meni lopulta pieleen, kun peliaika jaettiin suosion mukaan. Keefe on mennyt pelillisesti eri suuntaan ja on sitä joutunut jo korjaamaan. Samoin on tehty peluuttamisen suhteen. Kumpaankaan ei Babcock aikanaan pystynyt.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Jos olisit katsonut enemmän Toronton pelejä Babcockin aikana tai seurannut hieman tilastoja valmentajan vaihdon jälkeen, niin voisit päivittää omaa tietämystäsi. Joukkue oli Babcockin aikana todella huonosti puolustava joukkue ja antoi vastustajan laukoa todella paljon. Joukkue pyrki vain sumputtamaan keskustan ja antoi kontrollin vastustajalle. Päätypelissä oli todella paljon vaikeuksia. Keefe muutti sapluunan ja nyt Toronto on ollut koko Keefen ajan top10 joukkue, kun katsotaan puolustamista tilastojen valossa.

Hyökkäyspelissä Babcock suosi paljon puolustajien pitkiä avauksia, jopa siinä tilanteessa että puolustuksessa oli mm. Barrie ja Rielly jotka olisivat voineet tuoda kuljettamalla kiekon ylös. Tämä johti päätypeleihin myös toisessa päässä, jossa Toronton hyökkäys ei ollut vahvimmillaan. Lisäksi saatiin paljon aloituksia omiin ja päästiin sitten sumputtamaan.

Babcock peluutti Toronton joukkuetta todella typerästi, joka on isoin syy miksi mies ei enää Torontossa valmenna. Isoin anti oli tuon joukkueen kulttuurin muuttamisessa, mutta sekin meni lopulta pieleen, kun peliaika jaettiin suosion mukaan. Keefe on mennyt pelillisesti eri suuntaan ja on sitä joutunut jo korjaamaan. Samoin on tehty peluuttamisen suhteen. Kumpaankaan ei Babcock aikanaan pystynyt.

No oletatko sinäkin, että Babcock aikoo tällä samalla Toronton tyylillä tulla takaisin NHL:ään?

Jos se kerran ei toiminut, niin hän muuttaa sitä. Eihän Toronto pelannut niinkuin Detroitissa Babcock laittoi Wingsit pelaamaan. Kuten aiemmin kirjoitin, muutos on helponta tehdä, kun on hetken ollut siitä hektisestä toiminnasta ulkopuolella. Kuten Darryl Sutter teki. Lennosta varmasti vaikeampaa tai ainakin off-season siihen kannattaa käyttää, jos joku.

Keefen tilastoissa on kovasti inflaatiota vielä, kun pelannut suurimman osan valmennusurastaan helppoa Kanadan divaria vastaan. Katellaanpa pari täyttä runkosarjaa eteenpäin ja, että pääseekö 1.kiekalta sen pitemmälle, mitä se aiempi mestari. En nyt niihin puolustamien tilastoihin niin rajusti tuijottaisi, kun eilen esim Edmonton näytti vieneen kyllä kaikki nätit tilastot Rangersia vastaan, mutta eye-testillä Rangers sitä peliä dominoi. Vähän niinkuin Suomen maju, hävityt tilastot - ja voitto sarakkeessa. Tainnut Gerard Gallantkin muuttaa pelisysteemiään, kun sai olla hetken vapaalla. Ei tuo mikään vanha Vegas ole.
 

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Kyllä minä Babcockin kehittymiseen voisin uskoa. Sen sijaan Hollandin tekemiseen ei oma luottamus riitä, vaikka häntä jotkut Red Wings -fanit ovat innokkaasti puolustaneet. Mielestäni Holland ei ole tehnyt hyvää työtä 2010-luvulla eikä nyt alkaneellakaan vuosikymmenellä. Edmontonin kannattaisi samalla ovenavauksella heittää Holland menemään, mutta näin ei tietenkään tule tapahtumaan.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Jules W.

Jäsen
Suosikkijoukkue
MLSE
No oletatko sinäkin, että Babcock aikoo tällä samalla Toronton tyylillä tulla takaisin NHL:ään?

Jos se kerran ei toiminut, niin hän muuttaa sitä. Eihän Toronto pelannut niinkuin Detroitissa Babcock laittoi Wingsit pelaamaan. Kuten aiemmin kirjoitin, muutos on helponta tehdä, kun on hetken ollut siitä hektisestä toiminnasta ulkopuolella. Kuten Darryl Sutter teki. Lennosta varmasti vaikeampaa tai ainakin off-season siihen kannattaa käyttää, jos joku.

Keefen tilastoissa on kovasti inflaatiota vielä, kun pelannut suurimman osan valmennusurastaan helppoa Kanadan divaria vastaan. Katellaanpa pari täyttä runkosarjaa eteenpäin ja, että pääseekö 1.kiekalta sen pitemmälle, mitä se aiempi mestari. En nyt niihin puolustamien tilastoihin niin rajusti tuijottaisi, kun eilen esim Edmonton näytti vieneen kyllä kaikki nätit tilastot Rangersia vastaan, mutta eye-testillä Rangers sitä peliä dominoi. Vähän niinkuin Suomen maju, hävityt tilastot - ja voitto sarakkeessa. Tainnut Gerard Gallantkin muuttaa pelisysteemiään, kun sai olla hetken vapaalla. Ei tuo mikään vanha Vegas ole.
Keefen tilastot ovat pysyneet aikalailla linjassa kaikilla kolmella kaudella, vaikka pelaajistokin on jonkin verran elänyt. Toki onnistuminen mitataan edelleen pudotuspeleissä ei runkosarjassa, joten siinä mielessä kritiikki on ihan oikean suuntaista, mutta valitettavasti Toronton ongelmat pudotuspeleissä ovat olleet enemmän hyökkäyspelissä. Nimenomaan kärkikenttien osalta, joten siinä mielessä Keefen suuntaan on vielä hankala ohjata isosti kritiikkiä.

Minusta huippuvalmentaja on uudistumiskykyinen ja sellaisena en tällä hetkellä Babcockia pysty pitämään. Pidän miestä enemmän oman aikansa tuotteena, kuten vaikka Raimo Summasta. Lähinnä käyn tätä keskustelua nyt kanssasi, koska meillä on miehestä ja miehen Toronto urasta hyvin erilaiset näkökannat. Et ole pystynyt omiasi avaamaan riittävästi ja minulle on tullut vaikutelma, ettet ole juuri pelejä katsonut.

Minä pohjaan näkökulmani Babcockista miehen suorittamiseen Torontossa ja ylipäätänsä suorittamiseen vuoden 2014 jälkeen. NHL:ssä vuoden 2009 jälkeen. Torontolla oli pelillisiä ongelmia, joita Babcock ei pystynyt tai edes pyrkinyt poistamaan, vaan kiukuttelemaan epäsopivista pelaajista ja pelaamaan valtapelejä. Pidänkö tällaista ihmistä potentiaalisena muuttumaan? Isoin varauksin. Babcockin ongelma Torontossa oli iso ego ja oletan sen tulevan esteeksi myös seuraavassa NHL pestissä.

Mies ei varmasti ole huono NHL valmentaja, mutta mielestäni tällä hetkellä korkeintaan potentiaalisesti keskinkertainen. Valtapelejä Edmontonissa ei tarvitse pelata, koska Holland on GM, mutta jos organisaation suunta muuttuu, niin Babcock ei välttämättä reagoi hyvällä tavalla.

Lopetan tämän ketjun varastamisen tähän ja kirjaan tämän mielipiteenäni miehen potentiaalisesta Oilers pestistä, jos se myöhemmin toteutuu. Tällä voi sitten lyödä, jos McDavid Babcockin alaisuudessa pelaa Edmontonissa pudotuspelejä kesäkuussa (oli vuosi sitten 2022 tai 2026). En ainakaan jälkiviisastele, kun ennakoin tilannetta jo nyt.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä minä Babcockin kehittymiseen voisin uskoa. Sen sijaan Hollandin tekemiseen ei oma luottamus riitä, vaikka häntä jotkut Red Wings -fanit ovat innokkaasti puolustaneet. Mielestäni Holland ei ole tehnyt hyvää työtä 2010-luvulla eikä nyt alkaneellakaan vuosikymmenellä. Edmontonin kannattaisi samalla ovenavauksella heittää Holland menemään, mutta näin ei tietenkään tule tapahtumaan.
Niin, hommahan menee niin, olettaen että ei tule menestystä, että GM vaihtaa kerran tai kaksi valmentajaa. Tässä tapauksessa Tippettin jälkeen tulee joku toinen. Ja jos se ei auta, niin sitten vaihtuu GM. Ja jos pari peräkkäistä GM:ää ei onnistu hommassa, niin sitten aletaan katselemaan seuraavalle tasolle eli tässä tapauksessa Nicholsonin suuntaan.

Toki Oilersissakin ovat vähän tittelit muuttuneet matkan varrella. Mutta Nicholsonilla on nyt menossa toinen GM (Chiarelli ja Holland). Chiarelli käytti kaksi valmentajaa (Hitchcock ja McLellan).
Ennen Nicholsonia periaatteessa samassa roolissa oli Lowe (titteli eri) ja hän käytti kaksi GM:ää (Tambellini ja MacTavish). Heistä MacTavish käytti kaksi valmentajaa (Eakins ja Nelson). Tambellini käytti peräti kolme valmentajaa (Quinn, Renney, Krueger). Niin ja MacTavish valmensi Tambellinin ensimmäisen kauden mutta se johtui enemmän siitä että Tambellini tuli puikkoihin vasta loppukesästä ja siten mentiin vielä vanhoilla pohjilla se ensimmäinen kausi.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös