Aika vahvasti alkaa siltä vaikuttamaan, ei pysy enää ehjänä. Saa nähdä tuleeko maalivahti kauppoja vielä tällä kaudella.Smith ilmeisesti loukkasi itseään tuossa Devils-pelissä ja on tällä hetkellä day-to-day-statuksella sivussa. Sen vuoksi Konovalov nostettiin taxi squadista mukaan. Vähän alkaa näyttää siltä, että Smithin pelit NHL:ssä on pikkuhiljaa pelattu.
Voisi veikata että Holland kyllä tietää millainen ihmiskyrpä Babcock on. 10 vuotta kuitenkin samassa organisaatiossa.
Niin ja hämmentävää että kauden alusta asti oli selvää että tuo ei ollut mitenkään kestävällä pohjalla kun 5v5 pelissä ei pärjänneet kuin vähän alusta. Mutta silti on haluttu ajaa täysillä päin seinää ilman mitään muutoksia.Paska joukkue. McDavidin ja Draisaitlelin ylisuorittamisen johdosta alkukausi meni hyvin. Jää pleijareiden ulkopuolelle
Jos tuosta eilisestä jatkoajasta vielä, niin onko Pulju pelannu sekuntiakaan jatkoaikoja Oilersin paidassa? Ymmärrän kyllä Dynamic Duon valtavat minuutit, mutten oikein sitä, että heidät sinne "jalattomina" väkisin lyödään. En muista Puljun tehoja Kärpistä jatkoajalla, mutta pelillisesti teki melkein mitä tahtoi, kun oli tilaa ja aikaa. Luulisi, että myös NHL:ssä voisi olla ihan ok tuossa 3vs3 pelissä. Myös Yamamoto voisi olla ihan ok. Sen sijaan en ihan varma ole, onko se Hymanin erikoisalaa, joka on jonkin verran saanut pelata. McLeod on varmasti myös ihan ok, mutta hänen kohdallaan on vielä aikaista sanoa enempää.
No nämä kaksi jatkoaika/rankkaritappiota olivat kauden ensimmäiset, joten ei ehkä liikaa pidä valittaa. Mutta kieltämättä vähän ärsytti, kun näki, että Drai oli ainakin ihan sippi, mutta ei muutako kentälle vaan.
Islandersia vastaan juuri noin että Draisaitl hyppäsi pois jäältä ja Yamamoto tuli tilalle. Devilsiä vastaan ensin jäällä Hyman McLeodin kanssa ja tilalle tulivat hyvän aikaa ennen maalia McDavid ja Yamamoto.Tältä kaudelta
McDavid 10:28
Nurse 9:34
Draisaitl 9:09
----------------
Barrie 5:46
Hyman 3:37
RNH 2:13
---------------
Pulju 1:43
McLeod 1:39
Yamamoto 0:58
Turris 0:52
1 maalin on tuo kärkikolmikko tehnyt. 2 on päästetty muodossa McDavid-Yamamoto-Barrie ja McDavid-Yamamoto-Nurse. Draisaitl varmaankin kerennyt hyppäämään juuri pois kentältä.
Tämä on helppo kääntää Tippetin suuntaan, Koskisen niskaan tai Smithin nivusiin, mutta itse kyllä katselisin GM:n suuntaan. Babcock kun tuo tuonne vielä vanhentuneen pelikirjansa, niin McDavid on ihmeissään.
Jos olisit katsonut enemmän Toronton pelejä Babcockin aikana tai seurannut hieman tilastoja valmentajan vaihdon jälkeen, niin voisit päivittää omaa tietämystäsi. Joukkue oli Babcockin aikana todella huonosti puolustava joukkue ja antoi vastustajan laukoa todella paljon. Joukkue pyrki vain sumputtamaan keskustan ja antoi kontrollin vastustajalle. Päätypelissä oli todella paljon vaikeuksia. Keefe muutti sapluunan ja nyt Toronto on ollut koko Keefen ajan top10 joukkue, kun katsotaan puolustamista tilastojen valossa.On se kyllä kumma tuo harhaluulo, että valmentajilla olisi vain yksi iänikuinen pelikirja. Juurikin nämä välivuodet antaa aikaa uudistumiselle. Babcockhan ei tehnyt Torontossa mitään muuta kuin hyvää työtä pelillisellä puolella. Detroitissa puhui aina apuvalmentajien vaihdon yhteydessä että "I want some new ideas." Parhaat valmentajat ovat jatkuvasti pelitapaansa kehittäviä ja muokkaavia valmentjia.
Tuliko joku Darryl Sutter vanhalla pelikirjallaan takaisin, mitä häh?
Jos olisit katsonut enemmän Toronton pelejä Babcockin aikana tai seurannut hieman tilastoja valmentajan vaihdon jälkeen, niin voisit päivittää omaa tietämystäsi. Joukkue oli Babcockin aikana todella huonosti puolustava joukkue ja antoi vastustajan laukoa todella paljon. Joukkue pyrki vain sumputtamaan keskustan ja antoi kontrollin vastustajalle. Päätypelissä oli todella paljon vaikeuksia. Keefe muutti sapluunan ja nyt Toronto on ollut koko Keefen ajan top10 joukkue, kun katsotaan puolustamista tilastojen valossa.
Hyökkäyspelissä Babcock suosi paljon puolustajien pitkiä avauksia, jopa siinä tilanteessa että puolustuksessa oli mm. Barrie ja Rielly jotka olisivat voineet tuoda kuljettamalla kiekon ylös. Tämä johti päätypeleihin myös toisessa päässä, jossa Toronton hyökkäys ei ollut vahvimmillaan. Lisäksi saatiin paljon aloituksia omiin ja päästiin sitten sumputtamaan.
Babcock peluutti Toronton joukkuetta todella typerästi, joka on isoin syy miksi mies ei enää Torontossa valmenna. Isoin anti oli tuon joukkueen kulttuurin muuttamisessa, mutta sekin meni lopulta pieleen, kun peliaika jaettiin suosion mukaan. Keefe on mennyt pelillisesti eri suuntaan ja on sitä joutunut jo korjaamaan. Samoin on tehty peluuttamisen suhteen. Kumpaankaan ei Babcock aikanaan pystynyt.
Keefen tilastot ovat pysyneet aikalailla linjassa kaikilla kolmella kaudella, vaikka pelaajistokin on jonkin verran elänyt. Toki onnistuminen mitataan edelleen pudotuspeleissä ei runkosarjassa, joten siinä mielessä kritiikki on ihan oikean suuntaista, mutta valitettavasti Toronton ongelmat pudotuspeleissä ovat olleet enemmän hyökkäyspelissä. Nimenomaan kärkikenttien osalta, joten siinä mielessä Keefen suuntaan on vielä hankala ohjata isosti kritiikkiä.No oletatko sinäkin, että Babcock aikoo tällä samalla Toronton tyylillä tulla takaisin NHL:ään?
Jos se kerran ei toiminut, niin hän muuttaa sitä. Eihän Toronto pelannut niinkuin Detroitissa Babcock laittoi Wingsit pelaamaan. Kuten aiemmin kirjoitin, muutos on helponta tehdä, kun on hetken ollut siitä hektisestä toiminnasta ulkopuolella. Kuten Darryl Sutter teki. Lennosta varmasti vaikeampaa tai ainakin off-season siihen kannattaa käyttää, jos joku.
Keefen tilastoissa on kovasti inflaatiota vielä, kun pelannut suurimman osan valmennusurastaan helppoa Kanadan divaria vastaan. Katellaanpa pari täyttä runkosarjaa eteenpäin ja, että pääseekö 1.kiekalta sen pitemmälle, mitä se aiempi mestari. En nyt niihin puolustamien tilastoihin niin rajusti tuijottaisi, kun eilen esim Edmonton näytti vieneen kyllä kaikki nätit tilastot Rangersia vastaan, mutta eye-testillä Rangers sitä peliä dominoi. Vähän niinkuin Suomen maju, hävityt tilastot - ja voitto sarakkeessa. Tainnut Gerard Gallantkin muuttaa pelisysteemiään, kun sai olla hetken vapaalla. Ei tuo mikään vanha Vegas ole.
Niin, hommahan menee niin, olettaen että ei tule menestystä, että GM vaihtaa kerran tai kaksi valmentajaa. Tässä tapauksessa Tippettin jälkeen tulee joku toinen. Ja jos se ei auta, niin sitten vaihtuu GM. Ja jos pari peräkkäistä GM:ää ei onnistu hommassa, niin sitten aletaan katselemaan seuraavalle tasolle eli tässä tapauksessa Nicholsonin suuntaan.Kyllä minä Babcockin kehittymiseen voisin uskoa. Sen sijaan Hollandin tekemiseen ei oma luottamus riitä, vaikka häntä jotkut Red Wings -fanit ovat innokkaasti puolustaneet. Mielestäni Holland ei ole tehnyt hyvää työtä 2010-luvulla eikä nyt alkaneellakaan vuosikymmenellä. Edmontonin kannattaisi samalla ovenavauksella heittää Holland menemään, mutta näin ei tietenkään tule tapahtumaan.