oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt kun ensimmäinen siirto tulevan kauden rosteria koskien on nähty (Nygårdin paluu Ruotsiin kuusivuotisella sopimuksella), on aika siirtää katseet kohti ensi kautta. Kausi 2020-21 siis päättyi pettymykseen, kun kovin odotuksin pudotuspeleihin lähtenyt Oilers pullahti Jetsin käsittelyssä ulos suoraan neljässä ottelussa. Ken Holland totesi kauden päätöspressissään, että ensi kauden isoin tavoite on löytää joukkueeseen lisää secondary scoringia ja voittamisen kokemusta nuoren coren ympärille. Mielenkiintoinen kesä on siis Edmontonissa edessä. Katsotaan seuraavaksi sopimustilannetta.

Maalivahdit:

Mikko Koskinen, 4 500 000 (2022)
Alex Stalock, 785 000 (2022)


Ken Holland puhui keskiviikon pressitilaisuudessa ulososton mahdollisuudesta ja tämän hetken tiedon mukaan näyttää siltä, että arpa on osumassa Mikko Koskiseen. Mikäli Koskinen ostetaan ulos, on Alex Stalock ainoa sopimuksen alla oleva maalivahti ensi kauden rosterissa. Holland sanoikin pressissä että haluaa tehdä jatkosopimuksen Mike Smithin kanssa. Jos/kun Koskinen ostetaan ulos ja Smith tekee sopimuksen, olisi vapaiden agenttien markkinoilta hommattava Smithille kirittäjä. Tällä kaudella on vapaaksi agentiksi tulossa mm. Philipp Grubauer joka olisi kyllä hyvä lisä Oilersin maalivahtiosastolle.

Puolustajat:

Darnell Nurse, 5 600 000 (2022)
Kris Russell, 1 250 000 (2022)
Ethan Bear, 2 000 000 (2022)
Philip Broberg, 894 167 (ELC, 2023)
Evan Bouchard, 863,333 (ELC, 2023)
Caleb Jones, 850 000 (2022)
William Lagesson, 725 000 (2022)


Puolustuksessa suurin kysymysmerkki on Oscar Klefbomin uran jatko. Ei ole varmaa pystyykö Klefbom jatkamaan ja jos pystyy, niin missä kunnossa hän on melkein kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen. Darnell Nurse pelasi itsensä tällä kaudella liigan puolustajien eliittiin ja tulee saamaan ison palkankorotuksen ensi vuonna. Ethan Bearille on tarjolla isompaa roolia Oilersin puolustuksessa ja lähtökohtaisesti puhutaan top 4-minuuteista, todennäköisesti ykkösparissa Nursen parina. Evan Bouchard ottanee vakituisen pelipaikan kokoonpanosta ensi kaudella. Caleb Jones ei ole saanut Dave Tippettiltä kamalasti luottoa ja saattaa hyvinkin vaihtaa kesällä maisemaa. Adam Larsson on näillä näkymin jatkamassa Oilersissa, sopimuksen kesto ja caphit on toistaiseksi auki. Jatkosopimuksen julkistus on kuitenkin vain ajan kysymys.

Hyökkääjät:

Connor McDavid, 12 500 000 (2026)
Leon Draisaitl, 8 500 000 (2025)
James Neal, 5 750 000 (2023)
Zack Kassian, 3 200 000 (2024)
Kyle Turris, 1 650 000 (2022)
Josh Archibald, 1 500 000 (2022)
Jesse Puljujärvi, 1,175 000 (2022)
Ryan McLeod, 834,167 (ELC, 2022)


Hyökkäyksessä tärkein tavoite kesän aikana on löytää lisää maalintekovoimaa ja kokemusta. Kuten Holland pressissään sanoi, hyökkäyspään syvyys ei ole riittävällä tasolla että sillä pärjättäisiin pudotuspeleissä. Suurin kysymysmerkki hyökkäyksen suhteen on Ryan Nugent-Hopkinsin tilanne. Jatkosopimusneuvottelut ovat olleet jäissä jo alkukaudesta lähtien eikä minkäänlaista edistystä ole tapahtunut. Tällä hetkellä tilanne on täysin auki. Jos RNH kävelee ilmaiseksi, on Oilersin löydettävä vapaiden agenttien markkinoilta kaksi top 6-hyökkääjää. Se ei missään nimessä ole ideaalinen tilanne, sillä organisaatiossa ei ole ketään joka pystyisi noihin saappaisiin ensi kaudella astumaan.

RFA-statuksella olevat pelaajat:

Jujhar Khaira
Dominik Kahun
Kailer Yamamoto
Devin Shore


Aika mielenkiintoisia kysymyksiä kohdistuu RFA-hyökkääjiin. Kahunin kausi oli odotuksiin nähden vaisuhko, top 6-roolissa hän ei saanut kovin paljoa aikaiseksi. Yamamoto taas törmäsi seinään hyvin menneen alkukauden jälkeen ja pistetehtailu tyrehtyi täydellisesti. Shore ei paljoa pelannut, mutta oli hyvä niissä otteluissa missä oli mukana. Khairan kohdalla huolenaiheena ovat lukuisat aivotärähdykset ja niistä aiheutuneet terveysongelmat. Näkisin että kaikki neljä jatkavat parin miljoonan lapuilla.

UFA-statuksella olevat pelaajat:

Ryan Nugent-Hopkins
Alex Chiasson
Tyson Barrie
Tyler Ennis
Gaetan Haas
Patrick Russell
Adam Larsson
Dmitri Kulikov
Slater Koekkoek
Mike Smith


Kuten ylempänä jo totesin, suurin mielenkiinto kohdistuu Ryan Nugent-Hopkinsin tilanteeseen. Osapuolet olivat jo lähellä sopimusta kauden alussa, mutta neuvottelut kariutuivat ja ovat edelleen jäissä. RNH:n lähtö olisi Oilersille iso menetys, sillä suoraa korvaajaa ei tosiaan organisaatiosta edelleenkään löydy. Jos RNH lähtee niin Oilersin olisi hankittava kaksi top 6-hyökkääjää yhden sijaan. On epärealistista odottaa, että Ryan McLeod pystyisi jo ensi kaudella nuo saappaat täyttämään vaikka hyvä pelaaja onkin. Tyson Barrie hakee ensisijaisesti pitkää sopimusta enkä usko Oilersin sitä tarjoavan. UFA-pelaajista tuskin kovin moni muukaan ensi kaudella Oilersin paitaa päälle pukee, joten tässä tulee vaihtuvuus olemaan suurta. Bottom 6-osasto mennee siis suurimmilta osin täysin uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä kirjoitus. Ryan Nugent- Hopkinsin kanssa nyt toivottavasti saadaan sopimus aikaiseksi. Mike Smith vielä jatkanee yhden kauden maalilla, Koskisen sopimus varmasti ostetaan ulos. Hyviä maalivahteja ensi kaudeksi on tarjolla, eli eiköhän sinne uusi ykkönen hankita.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kiitoksia jälleen hyvästä ketjun avauksesta! Itselle kyllä on yllätys, jos Koskinen ostetaan ulos, vaikka nyt paljon huhuja pyörii. Omissa ajatuksissa hänestä olisi ollut helppo päästä eroon palkanpidätyksen avulla, jolloin tuota toisen kauden rasitusta ei olisi ollut, mutta ilmeisesti näin ei ole. Neal sitten saa jatkaa mentorina kovalla palkalla, koska laajennusdraftissa en usko hänen menevän. Sinällään harmi, että kakkosketjun palkkaa nauttiva peluri istuu katsomossa, mutta kai se on kärsittävä. Koskisesta siis vapautuisi kolmisen miljoonaa lisää cappiin, mutta paljonko siihen joutuisi vielä lisäämään, että esimerkiksi mainitun Grubauerin saisi. Hän varmasti hakee sitä pitkää eläkelappua ja palkka olisi varmaan lähellä tuota Markströmin kuuden miljoonan pahvia, jolloin cappiin ei suuria summia jäisi hankkia kärkiketjuihin hyökkääjiä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hyvä kirjoitus. Ryan Nugent- Hopkinsin kanssa nyt toivottavasti saadaan sopimus aikaiseksi. Mike Smith vielä jatkanee yhden kauden maalilla, Koskisen sopimus varmasti ostetaan ulos. Hyviä maalivahteja ensi kaudeksi on tarjolla, eli eiköhän sinne uusi ykkönen hankita.
Onko tuosta Nugent-Hopkinsin tulevasta sopimuksesta ollut minkä verran puhetta/arvailua, että mihin hintaluokkaan saattaisi osua?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustuksessa suurin kysymysmerkki on Oscar Klefbomin uran jatko. Ei ole varmaa pystyykö Klefbom jatkamaan ja jos pystyy, niin missä kunnossa hän on melkein kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen.
Mistä tulee tuo melkein kaksi vuotta tulee? Eliteprospects väittää, että edellinen peli olisi pelattu 7.8.2020, joten eihän tuosta ole nyt kuin vajaa 10 kuukautta ja kauden alussakin vain reilu vuosi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mistä tulee tuo melkein kaksi vuotta tulee? Eliteprospects väittää, että edellinen peli olisi pelattu 7.8.2020, joten eihän tuosta ole nyt kuin vajaa 10 kuukautta ja kauden alussakin vain reilu vuosi.
Niinpä onkin, Klefbom tosiaan oli tuolla play in-kierroksella mukana. Olin unohtanut sen, kun oli noissa peleissä suhteellisen näkymätön ja luulin että edellinen peli oli maaliskuulta 2020. En laskenut tuota play in-kierrosta mukaan ja siitä se melkein kaksi vuotta tuli.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
UFA maalivahteina siellä on Rask, Grubauer, Driedger, Andersen ja Mrazek. Rask tehnee Bostonin kanssa sopimuksen ja Grubauer hakee kallista sopimusta, Colorado saattaa hyvinkin tarjota jatkoa. Driedger, Andersen ja Mrazek varmasti hakevat pelipaikkaa muualta. Kaupan kautta saattaisi olla saatavilla myös Kuemper/Raanta ja Korpisalo/Merzlikins.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Shorelle kahden vuoden jatkosopimus 850k$ per vuosi. No, ei kai siitä haittaakaan ole ja onpa nyt joku tehnyt jatkon. Mutta sitten jos pitäisi viedä hommaa jotenkin eteenpäin, niin ehkä voisi miettiä että onko Shore niiiiin hyvä pelaaja että laitetaan kahden vuoden paperi saman tien. Ja vikahan ei välttämättä ole Shoressa mutta aika surulliselta näyttävät hänen tilastonsa. Holland taisi jossain joskus mainita että "ainoa" häntä kiinnostava tilasto pelaajia arvioitaessa ovat 5v5 maalit kumpaankin päähän. Shoren ollessa jäällä Oilers teki yhdeksän maalia ja päästi 17. Shorea huonompia tuossa suhteesa olivat vain Haas, Turris, Koekkoek ja Nygård.
Toki Shorella ehkä kävi vähän huono tuurikin koska maaliodottamat olivat +8,5 ja - 12,5 eli omiin meni aika monta enemmän kuin olisi "pitänyt". Toki tuossa xGF% tilastossa Shorea huonompia olivat vain Turris ja Lagesson.

Että henkilökohtaisesti ei herätä luottamusta jos ajatuksena on Shoren olevan tärkeä palanen kolmos- tai nelosketjua. Mutta katsellaan.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken
Shorelle kahden vuoden jatkosopimus 850k$ per vuosi. No, ei kai siitä haittaakaan ole ja onpa nyt joku tehnyt jatkon. Mutta sitten jos pitäisi viedä hommaa jotenkin eteenpäin, niin ehkä voisi miettiä että onko Shore niiiiin hyvä pelaaja että laitetaan kahden vuoden paperi saman tien. Ja vikahan ei välttämättä ole Shoressa mutta aika surulliselta näyttävät hänen tilastonsa. Holland taisi jossain joskus mainita että "ainoa" häntä kiinnostava tilasto pelaajia arvioitaessa ovat 5v5 maalit kumpaankin päähän. Shoren ollessa jäällä Oilers teki yhdeksän maalia ja päästi 17. Shorea huonompia tuossa suhteesa olivat vain Haas, Turris, Koekkoek ja Nygård.
Toki Shorella ehkä kävi vähän huono tuurikin koska maaliodottamat olivat +8,5 ja - 12,5 eli omiin meni aika monta enemmän kuin olisi "pitänyt". Toki tuossa xGF% tilastossa Shorea huonompia olivat vain Turris ja Lagesson.

Että henkilökohtaisesti ei herätä luottamusta jos ajatuksena on Shoren olevan tärkeä palanen kolmos- tai nelosketjua. Mutta katsellaan.
Eipä noin halvalla sopparilla mitään voi oikein hävitäkkään, helppo haudata AHL:ään jos ei onnistu.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eipä noin halvalla sopparilla mitään voi oikein hävitäkkään, helppo haudata AHL:ään jos ei onnistu.
On toki... mutta mielestäni Shore on enemmänkin niitä kavereita että sitten kun on käyty läpi muut vaihtoehdot ja puuttuu syksyllä vielä se nelosketjun kaveri, niin sitten voidaan laittaa vuoden sopimustarjous eteen. Tosiaan ei tämä nyt mikään iso ongelma ole, mutta itse ehkä olisin halunnut että tähtäävät vähän korkeammalle.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Haas odotetusti takaisin Sveitsin Bieliin. Ihan käyttökelpoinen alempien ketjujen duunari, mutta valitettavan tehotonta tekemistä ja kyllähän tuo kotimaa ja iso peliaika ja rooli vetävät puoleensa.

Shoren jatkosopparista jos jotain posia hakee, niin ihan hyvä, että tuota nelosketjuakin aletaan täyttämään jo nyt. Parempi näin, kuin lähteä tarjouskilpaan jostain pätevämmästä nelosen pelaajasta ja maksaa tälle maltaita. Onhan tuossa vuosi liikaa omaankin makuun, mutta näillä mennään ja helppohan tuo on tosiaan Bakersfieldiin dumpata.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy