oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nyt kun ensimmäinen siirto tulevan kauden rosteria koskien on nähty (Nygårdin paluu Ruotsiin kuusivuotisella sopimuksella), on aika siirtää katseet kohti ensi kautta. Kausi 2020-21 siis päättyi pettymykseen, kun kovin odotuksin pudotuspeleihin lähtenyt Oilers pullahti Jetsin käsittelyssä ulos suoraan neljässä ottelussa. Ken Holland totesi kauden päätöspressissään, että ensi kauden isoin tavoite on löytää joukkueeseen lisää secondary scoringia ja voittamisen kokemusta nuoren coren ympärille. Mielenkiintoinen kesä on siis Edmontonissa edessä. Katsotaan seuraavaksi sopimustilannetta.

Maalivahdit:

Mikko Koskinen, 4 500 000 (2022)
Alex Stalock, 785 000 (2022)


Ken Holland puhui keskiviikon pressitilaisuudessa ulososton mahdollisuudesta ja tämän hetken tiedon mukaan näyttää siltä, että arpa on osumassa Mikko Koskiseen. Mikäli Koskinen ostetaan ulos, on Alex Stalock ainoa sopimuksen alla oleva maalivahti ensi kauden rosterissa. Holland sanoikin pressissä että haluaa tehdä jatkosopimuksen Mike Smithin kanssa. Jos/kun Koskinen ostetaan ulos ja Smith tekee sopimuksen, olisi vapaiden agenttien markkinoilta hommattava Smithille kirittäjä. Tällä kaudella on vapaaksi agentiksi tulossa mm. Philipp Grubauer joka olisi kyllä hyvä lisä Oilersin maalivahtiosastolle.

Puolustajat:

Darnell Nurse, 5 600 000 (2022)
Kris Russell, 1 250 000 (2022)
Ethan Bear, 2 000 000 (2022)
Philip Broberg, 894 167 (ELC, 2023)
Evan Bouchard, 863,333 (ELC, 2023)
Caleb Jones, 850 000 (2022)
William Lagesson, 725 000 (2022)


Puolustuksessa suurin kysymysmerkki on Oscar Klefbomin uran jatko. Ei ole varmaa pystyykö Klefbom jatkamaan ja jos pystyy, niin missä kunnossa hän on melkein kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen. Darnell Nurse pelasi itsensä tällä kaudella liigan puolustajien eliittiin ja tulee saamaan ison palkankorotuksen ensi vuonna. Ethan Bearille on tarjolla isompaa roolia Oilersin puolustuksessa ja lähtökohtaisesti puhutaan top 4-minuuteista, todennäköisesti ykkösparissa Nursen parina. Evan Bouchard ottanee vakituisen pelipaikan kokoonpanosta ensi kaudella. Caleb Jones ei ole saanut Dave Tippettiltä kamalasti luottoa ja saattaa hyvinkin vaihtaa kesällä maisemaa. Adam Larsson on näillä näkymin jatkamassa Oilersissa, sopimuksen kesto ja caphit on toistaiseksi auki. Jatkosopimuksen julkistus on kuitenkin vain ajan kysymys.

Hyökkääjät:

Connor McDavid, 12 500 000 (2026)
Leon Draisaitl, 8 500 000 (2025)
James Neal, 5 750 000 (2023)
Zack Kassian, 3 200 000 (2024)
Kyle Turris, 1 650 000 (2022)
Josh Archibald, 1 500 000 (2022)
Jesse Puljujärvi, 1,175 000 (2022)
Ryan McLeod, 834,167 (ELC, 2022)


Hyökkäyksessä tärkein tavoite kesän aikana on löytää lisää maalintekovoimaa ja kokemusta. Kuten Holland pressissään sanoi, hyökkäyspään syvyys ei ole riittävällä tasolla että sillä pärjättäisiin pudotuspeleissä. Suurin kysymysmerkki hyökkäyksen suhteen on Ryan Nugent-Hopkinsin tilanne. Jatkosopimusneuvottelut ovat olleet jäissä jo alkukaudesta lähtien eikä minkäänlaista edistystä ole tapahtunut. Tällä hetkellä tilanne on täysin auki. Jos RNH kävelee ilmaiseksi, on Oilersin löydettävä vapaiden agenttien markkinoilta kaksi top 6-hyökkääjää. Se ei missään nimessä ole ideaalinen tilanne, sillä organisaatiossa ei ole ketään joka pystyisi noihin saappaisiin ensi kaudella astumaan.

RFA-statuksella olevat pelaajat:

Jujhar Khaira
Dominik Kahun
Kailer Yamamoto
Devin Shore


Aika mielenkiintoisia kysymyksiä kohdistuu RFA-hyökkääjiin. Kahunin kausi oli odotuksiin nähden vaisuhko, top 6-roolissa hän ei saanut kovin paljoa aikaiseksi. Yamamoto taas törmäsi seinään hyvin menneen alkukauden jälkeen ja pistetehtailu tyrehtyi täydellisesti. Shore ei paljoa pelannut, mutta oli hyvä niissä otteluissa missä oli mukana. Khairan kohdalla huolenaiheena ovat lukuisat aivotärähdykset ja niistä aiheutuneet terveysongelmat. Näkisin että kaikki neljä jatkavat parin miljoonan lapuilla.

UFA-statuksella olevat pelaajat:

Ryan Nugent-Hopkins
Alex Chiasson
Tyson Barrie
Tyler Ennis
Gaetan Haas
Patrick Russell
Adam Larsson
Dmitri Kulikov
Slater Koekkoek
Mike Smith


Kuten ylempänä jo totesin, suurin mielenkiinto kohdistuu Ryan Nugent-Hopkinsin tilanteeseen. Osapuolet olivat jo lähellä sopimusta kauden alussa, mutta neuvottelut kariutuivat ja ovat edelleen jäissä. RNH:n lähtö olisi Oilersille iso menetys, sillä suoraa korvaajaa ei tosiaan organisaatiosta edelleenkään löydy. Jos RNH lähtee niin Oilersin olisi hankittava kaksi top 6-hyökkääjää yhden sijaan. On epärealistista odottaa, että Ryan McLeod pystyisi jo ensi kaudella nuo saappaat täyttämään vaikka hyvä pelaaja onkin. Tyson Barrie hakee ensisijaisesti pitkää sopimusta enkä usko Oilersin sitä tarjoavan. UFA-pelaajista tuskin kovin moni muukaan ensi kaudella Oilersin paitaa päälle pukee, joten tässä tulee vaihtuvuus olemaan suurta. Bottom 6-osasto mennee siis suurimmilta osin täysin uusiksi.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Hyvä kirjoitus. Ryan Nugent- Hopkinsin kanssa nyt toivottavasti saadaan sopimus aikaiseksi. Mike Smith vielä jatkanee yhden kauden maalilla, Koskisen sopimus varmasti ostetaan ulos. Hyviä maalivahteja ensi kaudeksi on tarjolla, eli eiköhän sinne uusi ykkönen hankita.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kiitoksia jälleen hyvästä ketjun avauksesta! Itselle kyllä on yllätys, jos Koskinen ostetaan ulos, vaikka nyt paljon huhuja pyörii. Omissa ajatuksissa hänestä olisi ollut helppo päästä eroon palkanpidätyksen avulla, jolloin tuota toisen kauden rasitusta ei olisi ollut, mutta ilmeisesti näin ei ole. Neal sitten saa jatkaa mentorina kovalla palkalla, koska laajennusdraftissa en usko hänen menevän. Sinällään harmi, että kakkosketjun palkkaa nauttiva peluri istuu katsomossa, mutta kai se on kärsittävä. Koskisesta siis vapautuisi kolmisen miljoonaa lisää cappiin, mutta paljonko siihen joutuisi vielä lisäämään, että esimerkiksi mainitun Grubauerin saisi. Hän varmasti hakee sitä pitkää eläkelappua ja palkka olisi varmaan lähellä tuota Markströmin kuuden miljoonan pahvia, jolloin cappiin ei suuria summia jäisi hankkia kärkiketjuihin hyökkääjiä.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Walkin

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK&Pittsburgh Penguins
Hyvä kirjoitus. Ryan Nugent- Hopkinsin kanssa nyt toivottavasti saadaan sopimus aikaiseksi. Mike Smith vielä jatkanee yhden kauden maalilla, Koskisen sopimus varmasti ostetaan ulos. Hyviä maalivahteja ensi kaudeksi on tarjolla, eli eiköhän sinne uusi ykkönen hankita.
Onko tuosta Nugent-Hopkinsin tulevasta sopimuksesta ollut minkä verran puhetta/arvailua, että mihin hintaluokkaan saattaisi osua?
 
"I hate losing. Sometimes I think that I hate losing more than I enjoy winning." - Coach Mike Sullivan

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Puolustuksessa suurin kysymysmerkki on Oscar Klefbomin uran jatko. Ei ole varmaa pystyykö Klefbom jatkamaan ja jos pystyy, niin missä kunnossa hän on melkein kahden vuoden pelaamattomuuden jälkeen.
Mistä tulee tuo melkein kaksi vuotta tulee? Eliteprospects väittää, että edellinen peli olisi pelattu 7.8.2020, joten eihän tuosta ole nyt kuin vajaa 10 kuukautta ja kauden alussakin vain reilu vuosi.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Mistä tulee tuo melkein kaksi vuotta tulee? Eliteprospects väittää, että edellinen peli olisi pelattu 7.8.2020, joten eihän tuosta ole nyt kuin vajaa 10 kuukautta ja kauden alussakin vain reilu vuosi.
Niinpä onkin, Klefbom tosiaan oli tuolla play in-kierroksella mukana. Olin unohtanut sen, kun oli noissa peleissä suhteellisen näkymätön ja luulin että edellinen peli oli maaliskuulta 2020. En laskenut tuota play in-kierrosta mukaan ja siitä se melkein kaksi vuotta tuli.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
UFA maalivahteina siellä on Rask, Grubauer, Driedger, Andersen ja Mrazek. Rask tehnee Bostonin kanssa sopimuksen ja Grubauer hakee kallista sopimusta, Colorado saattaa hyvinkin tarjota jatkoa. Driedger, Andersen ja Mrazek varmasti hakevat pelipaikkaa muualta. Kaupan kautta saattaisi olla saatavilla myös Kuemper/Raanta ja Korpisalo/Merzlikins.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Shorelle kahden vuoden jatkosopimus 850k$ per vuosi. No, ei kai siitä haittaakaan ole ja onpa nyt joku tehnyt jatkon. Mutta sitten jos pitäisi viedä hommaa jotenkin eteenpäin, niin ehkä voisi miettiä että onko Shore niiiiin hyvä pelaaja että laitetaan kahden vuoden paperi saman tien. Ja vikahan ei välttämättä ole Shoressa mutta aika surulliselta näyttävät hänen tilastonsa. Holland taisi jossain joskus mainita että "ainoa" häntä kiinnostava tilasto pelaajia arvioitaessa ovat 5v5 maalit kumpaankin päähän. Shoren ollessa jäällä Oilers teki yhdeksän maalia ja päästi 17. Shorea huonompia tuossa suhteesa olivat vain Haas, Turris, Koekkoek ja Nygård.
Toki Shorella ehkä kävi vähän huono tuurikin koska maaliodottamat olivat +8,5 ja - 12,5 eli omiin meni aika monta enemmän kuin olisi "pitänyt". Toki tuossa xGF% tilastossa Shorea huonompia olivat vain Turris ja Lagesson.

Että henkilökohtaisesti ei herätä luottamusta jos ajatuksena on Shoren olevan tärkeä palanen kolmos- tai nelosketjua. Mutta katsellaan.
 

Arturo

Jäsen
Suosikkijoukkue
KooKoo, Seattle Kraken, Chelsea
Shorelle kahden vuoden jatkosopimus 850k$ per vuosi. No, ei kai siitä haittaakaan ole ja onpa nyt joku tehnyt jatkon. Mutta sitten jos pitäisi viedä hommaa jotenkin eteenpäin, niin ehkä voisi miettiä että onko Shore niiiiin hyvä pelaaja että laitetaan kahden vuoden paperi saman tien. Ja vikahan ei välttämättä ole Shoressa mutta aika surulliselta näyttävät hänen tilastonsa. Holland taisi jossain joskus mainita että "ainoa" häntä kiinnostava tilasto pelaajia arvioitaessa ovat 5v5 maalit kumpaankin päähän. Shoren ollessa jäällä Oilers teki yhdeksän maalia ja päästi 17. Shorea huonompia tuossa suhteesa olivat vain Haas, Turris, Koekkoek ja Nygård.
Toki Shorella ehkä kävi vähän huono tuurikin koska maaliodottamat olivat +8,5 ja - 12,5 eli omiin meni aika monta enemmän kuin olisi "pitänyt". Toki tuossa xGF% tilastossa Shorea huonompia olivat vain Turris ja Lagesson.

Että henkilökohtaisesti ei herätä luottamusta jos ajatuksena on Shoren olevan tärkeä palanen kolmos- tai nelosketjua. Mutta katsellaan.
Eipä noin halvalla sopparilla mitään voi oikein hävitäkkään, helppo haudata AHL:ään jos ei onnistu.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eipä noin halvalla sopparilla mitään voi oikein hävitäkkään, helppo haudata AHL:ään jos ei onnistu.
On toki... mutta mielestäni Shore on enemmänkin niitä kavereita että sitten kun on käyty läpi muut vaihtoehdot ja puuttuu syksyllä vielä se nelosketjun kaveri, niin sitten voidaan laittaa vuoden sopimustarjous eteen. Tosiaan ei tämä nyt mikään iso ongelma ole, mutta itse ehkä olisin halunnut että tähtäävät vähän korkeammalle.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Haas odotetusti takaisin Sveitsin Bieliin. Ihan käyttökelpoinen alempien ketjujen duunari, mutta valitettavan tehotonta tekemistä ja kyllähän tuo kotimaa ja iso peliaika ja rooli vetävät puoleensa.

Shoren jatkosopparista jos jotain posia hakee, niin ihan hyvä, että tuota nelosketjuakin aletaan täyttämään jo nyt. Parempi näin, kuin lähteä tarjouskilpaan jostain pätevämmästä nelosen pelaajasta ja maksaa tälle maltaita. Onhan tuossa vuosi liikaa omaankin makuun, mutta näillä mennään ja helppohan tuo on tosiaan Bakersfieldiin dumpata.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Matej Blumelin varaus raukesi, koska hänen kanssaan ei tehty sopimusta kesäkuun 1, päivän aikarajaan mennessä. Mielestäni tässä kyllä nyt menetettiin ihan potentiaalinen pelaaja. On kuitenkin tehnyt hyviä tehoja Ekstraliigassa ja päässyt kokeilemaan myös EHT:llä. Esiintyi myös edukseen MM-kisoissa.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Matej Blumelin varaus raukesi, koska hänen kanssaan ei tehty sopimusta kesäkuun 1, päivän aikarajaan mennessä. Mielestäni tässä kyllä nyt menetettiin ihan potentiaalinen pelaaja. On kuitenkin tehnyt hyviä tehoja Ekstraliigassa ja päässyt kokeilemaan myös EHT:llä.
Tätähän on kovasti spekuloitu somessa että käviköhän tässä vahinko. Että olisivatko tyrineet tuon rajan kanssa ja jättäneet sopimuksen tekemättä kun eivät tajunneet että mihin mennessä se on tehtävä. Eihän ne nyt niin pihalla voi olla... eihän...

Juuri tuona kesäkuun ensimmäisenä päivänä ovat parikin twiittiä laittaneet kaverista:Eihän siellä someporukoilla tietenkään voi olla tietoa sopimusneuvotteluista, mutta mutta...

EDIT: Ja siis kyseessä 21-vuotias kaveri joka nyt ei mitenkään isosti ole aiempina vuosina säväyttänyt. Varattiinkin vasta yli-ikäisenä. Eli hyvin voi olla ihan tarkoituksella jätetty sopimus tekemättä. Mutta sopisi Oilersin toimintamalliin että siellä ei tiedettäisi montako vuotta oikeudet pysyvät.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Mielestäni todella hyvä sopimus, vaikkakin ehkä se vuosi liikaa, mutta kai se nyt on kestettävä. Edelliseen sopimukseen verrattuma cappiin vapautuu 875k tilaa mikä on myöskin hyvä asia. Ainut huolenaihe mielestäni on, että 5v5 pisteet jatkavat viime kauden tasolla. Siltikin uskon, että tuo 5m, voi olla ihan normaali palkka kolmoskentän sentterille sopimuksen loppupäässä.

Edit. Korjattu tuo vapautuva tila oikein.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Onhan tuo todella hyvä sopimus. En ehkä uskonut että noin pitkää sopimusta kuitenkaan tulisi, ajattelin että joku viiden vuoden pahvi voisi tulla kyseeseen. RNH pääsee kuitenkin nyt seurahistorian ensimmäisenä pelaajana päättämään uransa Oilersissa ellei mitään pahempaa notkahdusta tapahdu.

Holland myös vahvisti tiedotustilaisuudessa, että Oilers suojaa seitsemän hyökkääjää ja kolme puolustajaa laajennusdraftissa. Bob Staufferin mukaan suojattavat puolustajat olisivat Nurse, Bear ja Larsson jos sopimus on saatu heinäkuun puoliväliin mennessä tehtyä. Klefbomin tilanne selviää seuraavan 10 päivän kuluessa.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

ipaz

Jäsen
Holland myös vahvisti tiedotustilaisuudessa, että Oilers suojaa seitsemän hyökkääjää ja kolme puolustajaa laajennusdraftissa. Bob Staufferin mukaan suojattavat puolustajat olisivat Nurse, Bear ja Larsson jos sopimus on saatu heinäkuun puoliväliin mennessä tehtyä. Klefbomin tilanne selviää seuraavan 10 päivän kuluessa.
Ketkäs hyökkääjät ne sitten ovatkaan: McDavid, Drai, Nuge, Pulju, Kassian, Yamamoto, Archibald?
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ketkäs hyökkääjät ne sitten ovatkaan: McDavid, Drai, Nuge, Pulju, Kassian, Yamamoto, Archibald?
Juurikin nuo seitsemän. Maalivahdeista Staufferin mukaan Skinner suojattaisiin. Nämä tosin eivät ole vielä mitään virallisia tietoja vaan ainoastaan ennakkoarviointeja.

Klefbomista ei ole edelleenkään mitään takeita, pystyykö hän ensi kaudellakaan pelaamaan. Holland sanoi jutelleensa Klefbomin agentin J.P. Barryn kanssa muutama päivä sitten Klefbomin tilanteesta ja kaikki on edelleen auki hänen pelaamisensa osalta. Barry oli kertonut Hollandille kuulleensa Klefbomista viimeksi reilu kuukausi sitten. Ei siis vieläkään ole varmaa onko olkapää pelikunnossa vai ei.
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Frank Seravallin mukaan Oilers olisi jättänyt "ota tai jätä"-tyyppisen tarjouksen Blackhawksille Duncan Keithistä. Oilers on valmis maksamaan vain tietyn hinnan Keithistä. Seravalli sanoi, ettei Blackhawks ole kiinnostunut pidättämään Keithin palkkaa. Jos Keith liikkuu niin miehen 5,5 miljoonan cap hit tulisi kokonaisuudessaan Oilersin maksettavaksi. Caleb Jonesia ja jotain muita palasia olisi Blackhawksille tarjottu, mutta nyt ainakin joku noista palasista on otettu pois keskusteluista. Seravalli totesi, että viimeisen viikon aikana Oilersin kiinnostus Keithiä kohtaan on ollut hiipumaan päin ja todennäköisyys treidin toteutumiselle pienentynyt.

Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä ettei Oilersin kannattaisi enää tuhlata aikaansa Duncan Keithiin. Tuo treidi ei tule toteutumaan ja hyvä niin. Markkinoilta löytyy kyllä parempia ja nuorempia vaihtoehtoja.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tämä Keith-keissi on kieltämättä mielenkiintoinen. Oma henkilökohtainen lempipuolustaja kautta aikojen, jota haaveillut Oilers-nuttuun iät ajat, mutta ikä ynnättynä tuohon sopimukseen on kyllä suuri riski. Vaikka takaisinpäin saataisiin dumpattua palkkoja Koskisen/Nealin tms. muodossa.

Instagramissa tuli törmättyä myös huhuun, jossa Bowman olisi kysellyt McLeodia tai Bearia vastineeksi Keithistä. Melkoisia cojoneseja vaatii edes ehdottaa tuollaista. Luonnollisesti, Holland oli kohteliaasti kieltäytynyt ja kertonut, että pojat ei ole kaupan. Huhuja tietty nämä.

Draftikin lähestyy ja kovasti toivoisin, että maalivahti Sebastian Cossa valahtaisi tuonne 19. vuorolle. Pohjois-Amerikan veskareista rankattu ykköseksi ja kuluneen kauden pelasi Edmonton Oil Kingsissä. Match made in heaven? Hyvin kuitenkin mahdollista, että Cossa on jo mennyt Oilersin vuoroon mennessä. Tässä tapauksessa nimihirviö Zachary L'Heureux kiinnostelisi kovasti. McDavidille oma Marchand?
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: M.88

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Täällä on myös seurattu Keith-saagaa mielenkiinnolla. Itse en lähtisi Bearista tai McLeodista edes neuvottelemaan. Omissa ajatuksissa Keith olisi tervetullut, jos vaihdossa saataisiin menemään Koskinen ja Blachawks pidättäisi esimerkiksi 25-30% palkasta ja Blackhawksiin siirtyisi mukana Jones. Tämä avaisi sitten mahdollisuuden Nealin ulosostoon ja antaisi mahdollisuuden rellestää ufa-markkinoilla hyökkäyksen ja ykkösmaalivahdin etsinnässä.

Draftia on itselläkin tullut katseltua ja tuntuu, että onko tuo 1.kierroksen vuoro järkevää käyttää maalivahtiin, kun seuraavat vuorot ovat sitten 4.kierroksen, 2x6.kierroksen ja 7.kierroksen varaukset. Toisaalta Cossa olisi valinta tarpeeseen, kun ei noita lupaavia maalivahteja organisaatiossa liikaa ole ja muut vaihtoehdot olisivat sitten pienikokoisia hyökkääjiä. Skinner toki nosti osakkeitaan viime kaudella, mutta oma luotto häneen ei kovin kova ole.

Laajennusdraftissa ei huoleta, että mitään merkittävää menetettäisiin, kun nykyinen runko on niin kapea. Eniten tuntuisi joko Turrisin tai Jonesin menetys. Larssonin uskon tekevän jatkon vasta draftin jälkeen, jolloin Jones saataisiin suojattua Klefbomin jäädessä suojaamatta.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Itse jättäisin kyllä maalivahdin suosiolla varaamatta ensimmäisellä kierroksella, ellei Wallstedt jostain syystä valahda Oilersin vuorolle asti. Cossasta en mitään tiedä, mutta ei taida olla kuitenkaan Wallstedtin tasoinen lupaus ja toisekseen Oilersin varaushistoria ei ole niin mairitteleva, että maalivahdin varaaminen ykköskierroksella olisi kovinkaan hurraahuutoja herättelevä asia. Wallstedt on tietysti poikkeus, kun menee tuonne Askarovin ja Vasilevskin kategoriaan lupauksena, mutta tämä Cossahan noussut vasta tänä keväänä ykköskierroksen spekulaatioihin.

Nikita Chibrikov on omaan silmään mielenkiintoinen kaveri tuolle vuorolle, mutta Oilersin historia venäläisten kanssa taas ei mitenkään hohdokas ole ollut. Muita hyökkääjiä Oskar Olausson, Fabian Lysell, Matthew Coronato, Francesco Pinelli, Brennan Othmann ja edellä mainittu L'Hereux olisivat omissa papereissa ihan tervetulleita hakuja. Lysell ja Coronato tosin lienee jo tuossa vaiheessa varattu. Pakeista Carson Lambos, Corson Ceulemans ja Olen Zellweger.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Täällä on myös seurattu Keith-saagaa mielenkiinnolla. Itse en lähtisi Bearista tai McLeodista edes neuvottelemaan. Omissa ajatuksissa Keith olisi tervetullut, jos vaihdossa saataisiin menemään Koskinen ja Blachawks pidättäisi esimerkiksi 25-30% palkasta ja Blackhawksiin siirtyisi mukana Jones. Tämä avaisi sitten mahdollisuuden Nealin ulosostoon ja antaisi mahdollisuuden rellestää ufa-markkinoilla hyökkäyksen ja ykkösmaalivahdin etsinnässä.
Blackhawksina en lähtisi pidättämään enää palkasta, jos takaisin tulee huonompaa sopparia. Mikään pakkohan Keithiä ei ole kaupata ja mitään perskairausta ei ole tarvetta lähteä toteuttamaan. Toki Bowman voi olla hieman puun ja kuoren välissä Keithin tahdon ja toiveet tiedostaen. Olisihan tässä mahdollisuus antaa Keithin mennä vaikkapa Krakenille. Saisivat siitä liiderin joukkueeseen ja miljoonia palkkalattian saavuttamiseen, mutta todellisia dollareita ensi kaudesta 2,1 ja sitä seuraavasta 1,5 miljoonaa pussista kaivettavaksi.
 
"falling isnt´flying, floating isn´t infinite"
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy