Edmonton Oilers 2020–2021 – kohti pudotuspelejä

  • 226 086
  • 880

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Tuli väijyttyä tämä peli. Edmontonin peliksi kohtuu tasapainoinen. Koskinen joutui venymään muutamaan gamesaveriin ja kaikki maalit tuli taas läheltä. Ja vaikka siellä tarjoiltiin ihan omasta takaa Torontolle paikkoja, oli tämä kuitenkin parasta Oilersia puolustuksellisesti, mitä itse olen nähnyt. McDavid oli kentän hahmo. Soolomaali yyveellä coast to coastina oli hieno.

Pulju pelasi hyvää peruspeliä ja teki oikeita asioita. Palkintoa ei kuulu eikä näy. Tänään taisi tulla myös aika vähän peliaikaa. Hänen paikalla kävivät välillä Kassian, Archibald ja Turris. Myöskään yyvee aikaa ei herunut. En tiedä onko värilasit silmillä, mutta en ihan ymmärrä tuota "kyykytystä". Toisella laidalla RNH oli mielestäni heikompi, mutta status pitää ansaita. Viesti on tietysti selvä. Ilman tehoja eivät hyvät otteet lämmitä. Tänään se syöttöpiste jäi tolppaan ja siitä vielä Andersen potkaisi kiekon tuurilla ohi maalin. Yhdessä tilanteessa pudotti viivaan, kun olisi voinut yrittää röyhkeästi omaa ratkaisua. Sitä edelsi hyvää taistelua ja kiekon hallintaa hyökkäyspäässä. Kovaa koulua Pulju nyt käy. Toivottavasti pää kestää, sillä on pelillisesti ihan selkeä kärkiäijä. Mutta ne pisteet... On ne piru vie tiukassa. Ei tuo pisteettömyys voi jatkua, jos nyt vaan kestää se päänuppi, eikä Tippetkään alkaisi hätäilemään. Ehkä pitäisi olla vielä pykälän röyhkeämpi ja ilkeämpi.

Edit. Pelasi kuitenkin 15min, mikä on ihan hyvä määrä.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Bear jätti pelin kesken. Toivottavasti ei ole mitään vakavaa.

Onhan tuo aika hassu tilanne ykkösketjulla Puljujärven kanssa pelatessa, että muuten pelaaminen ja tilastot näyttävät hyvältä, mutta kiekko ei vain mene maaliin. Ei siis kenenkään toimesta. Nyt sitten saa nähdä että luottaako Tippett siihen että jossain vaiheessa alkaa verkko heilua kun jatkavat samaan malliin vai loppuuko kärsivällisyys. Ottelun lopussa Puljujärvi taas jäi penkille muutamaksi vaihdoksi mutta tätä on tainnut olla aiemmissakin peleissä ettei Tippett luota Puljujärveen noissa tiukoissa tilanteissa.
Mutta kyllähän se taas on vähän jännä että Oilersin toisessa maalissa McDavid jäi jäälle nelosketjun laitureiden kanssa. Archibald voitti kiekon kulmassa, syötti maalin taakse McDavidille, ajoi maalille ja laittoi kiekon maaliin. Ei se sen vaikeampaa ole, eikä Archibaldia minään armoitettuna maalintekijänä voi pitää. Mutta hienosti pelasi tilanteen kuten pitää ja siitä palkinto.

En peliä katsonut, mutta koosteen ja raporttien perusteella tosiaan Koskiselta vahva peli. Paljon isoja torjuntoja.

Kahun osui lopultakin. Ensimmäisellä yrityksellä ei osunut kiekkoon mikä hämäsi sopivasti puolustajan ja veskarin joten toisella oli sitten helppo laittaa kiekko sisään. Ja vaikka pohdin aiemmin että pitäisikö Kahunin tilalla kokeilla jotain muuta pelaajaa, niin toisaalta kaksi ensimmäistä ketjua kuitenkin saavat hommansa hoidettua. Erityisesti Draisaitlin ketju. Eli turha niitä on muuttaa tässä vaiheessa ellei ole pakko.
On se McDavid melko hyvä. Oli taas sellainen tilanne että päätti tehdä maalin ja tuli koko kentän läpi.
Mutta kyllä oli Draisaitlilta upea syöttö voittomaaliin. Aikalailla millintarkasti puolustajan ohi ja kuitenkin siten ettei Andersen ihan saa katkaistua.

Raporttien mukaan Leafsin 3-2 maaliin johtanut tilanne lähti Puljujärven huonosta syötöstä keskialueella. Oliko näin?
Koekkoekin ja Barrien pelaamista näyttää kehutun mutta itseäni häiritsee miten usein kaverit ovat myös kuvassa kun vastustajat halailevat maalin jälkeen. Mitä esimerkiksi siinä Nylanderin maalissa tapahtui? Eikö kumpikaan pakeista havainnut että Nylander oli leiriytynyt selän taakse. Ja mitä erityisesti Barrie oli tekevinään? Toki on varmaan mukavan rauhallista seistä yksinään b-pisteen tuntumassa.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Nyt oli taas hyvä peli, lukuunottamatta tuota toisen erän nukahdusta, missä Toronto tekaisi pari maalia ja ajattelin että tästä se peli taas kääntyy ja sekoilu alkaa. Hienosti kasasivat itsensä ja saatiin vielä voitto kairattua. 1-0 maalin jälkeen alkoi tuo kierrätys ykkösketjun laidassa ja siinä kävivät vuorottelemassa Archibald ja Kassian. Oma veikkaus on, että Puljujärvi on seuraavassa pelissä joko 3, tai 4 kentän laidassa. Ei hän sinällään huonosti pelannut, mutta jokin siinä tökkii ja kaikki tilanteet pelattiin RNH-McDavid akselilla ja Pulju jäi kolmanneksi pyöräksi. Pudotuspeliviivaan matkaa vain 2p, mutta yläpuolella olevalla Winnipegillä 2 ottelua pelattuna vähemmän. Kyllä siinä vielä mahdollisuudet on, varsinkin tällaisilla esityksillä. Paidat oli kyllä hienot ja taitaa mennä tilaukseen, kunhan keksin kenen nimellä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
HIeno voitto jatkoajalla, vaikka kahden maalin johdon sössivätkin. Kahunille vihdoin maali, toivottavasti nyt lähti apina selästä ja pisteitä alkaisi tulla. McDavidin coast-to-coast-maali veti kyllä aika lailla sanattomaksi taas kerran. On se kova. Hienosti myös hoitivat homman sitten jatkoajalla kotiin.
 

Eddie

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät & kaikki karsintasarjat
Puljun ketjuun jo laitoin, mutta en saa päähäni harhasyöttöä. Ehkä joku huolimaton peli laidan lähellä, jonka saattoi tulkita harhasyötöksi.

Archibaldin veikkaan nousevan ykköseen. Pelasi McDavidin kanssa simppeliä kanukkilätkää ja se toimi tässä pelissä. Ei Pulju mielestäni epäonnistunut, mutta pitäisi onnistua olemaan tilastoissa. Ja ehkä ne ajoitukset menivät tässä pelissä vähän kehnommin. Jos saa jatkaa Ykkösessä, tietää varmaan itsekin, että nimeä pitää saada paperiin punalampun syttyessä.

Joo Koekkoek oli ehkä muuten hyvä, mutta katsokaa tuo pelaaminen tuossa maalissa, joka kai sitten laitettiin Puljun syntilistalle. Ei tee yhtään mitään Matthewsille ja jättää tämän täysin vapaaksi. Toinen miinus tuli muistaakseni Nealin kiekon menetyksestä.
 
Viimeksi muokattu:
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

adolf

Jäsen
Suosikkijoukkue
Leijonat & Haminan Palloilijat
Olihan tuo McDavidin 3-1 maali taas aikamoinen.

Ei tuollaisia maaleja pysty vaan nykypäivänä tuossa liigassa tekemään oikein kukaan muu. Heitä on ihan muutama korkeintaan, eli joku MacKinnon, Gaudreau tai tämäntyyppiset jätkät joskus saattavat pystyä vetämään tämmöisiä kaneja hatustaan. Mutta jos ajatellaan sitä, että McDavid tekee kuitenkin kohtalaisen usein näitä tämmöisiä, että kirjaimellisesti vie sen kiekon yksin koko kentän läpi sinne maaliin, niin ei häntä kyllä silloin pysty kukaan mätsäämään.
 

raju

Jäsen
Suosikkijoukkue
Aaron Hakala , Ville Nieminen , Jukka Rautakorpi
Katoin pelin ja ainakin yhdessä Toronton maalissa tosiaan peli pyöri Edm päässä kunnes kiekko tulee Puljulle, häneltä vähän pehmeetä peliä laidan lähellä ja kiekko ei mee yli sinisen. Siitä kiekko takasi Torontolle ja kohta se oliki maalissa. Ite ainakin ajattelin sillä hetkellä että meni Puljun piikkiin niin mahtaa olla sama tilanne
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: TAM

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ensi yönä mennään taas. Bear siirretty sivuun day-to-day statuksella, eli mitään hirveän vakavaa ei ilmeisesti ole. Onneksi ensi yönä alustavasti heikompi vastustaja, niin jospa tuo puolustus sen kestäisi. Kokoonpanoja en vielä löytänyt, mutta mielenkiinnolla odottelen, missä Puljujärven paikka on.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Grosenick ilmeisesti pelaa tänään ainakin alustavien arvioiden mukaan. Ihan hyvä että Koskiselle saadaan lepovuoro tähän väliin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Grosenick ilmeisesti pelaa tänään ainakin alustavien arvioiden mukaan. Ihan hyvä että Koskiselle saadaan lepovuoro tähän väliin.
Twitterissä on eri lähteissä kerrottu Koskisen, Skinnerin ja Grosenickin aloittavan. Ja toki sen jälkeen on jo hassuteltu Markkaset, Fuhrit, Morrisonit ja vaikka ketkä.

Reid Wilkins kertoo että Grosenick oli sanonut ettei aloita. Ja koska Koskinen on ainoa toinen maalivahti kokoonpanossa niin Wilkins olettaa Koskisen aloittavan. Sitten taas Rishaug kertoi Skinnerin aloittavan.




EDIT: Itse veikkaan Koskista.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Nerokas taktiikka, laitetaan kaikki kolme veskaria luukulle yhtä aikaa. Varma nollapeli luvassa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllähän se Skinner sai pelata. Melkein veikkaisin että uran ensimmäinen ja viimeinen NHL-peli, mutta saapa nähdä. Aika mahdoton paikkakin toki jos melkein vuoden pelitauon jälkeen tuollainen korkeintaan keskinkertaisesti AHL:ssä pelannut kaveri laitetaan NHL-otteluun. Mutta oli kyllä todella epävarman oloinen sen jälkimmäisen puolikkaan ottelusta mitä katselin. Olisin toki odottanut vähän ryhdikkäämpää puolustamistakin joukkueelta mutta tutulla kaavalla menivät. Ja siis hieno juttu että Skinner pääsi pelaamaan. Ovathan nuo aina hienoja tarinoita.

Voitto joka tapauksessa ja kiva että siellä Kahunille nyt kauden toinen maali ja Nealkin sai tehtyä pari eli jos alkaisi kavereilla osumatarkkuus löytymään. Niin ja Barriellekin ensimmäinen maali Oilersissa. Draisaitlille uran ensimmäinen kuuden pisteen ottelu.
 
Viimeksi muokattu:

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Kaksi viimeistä erää tuli katsottua, aikamoinen McDavidin ja Draisaitlin show siellä on ollut ja ylivoimalle onnistumisia neljän maalin muodossa. Nealille maalitili auki kahdella osumalla. Maalissa pelasi kaiken arvuuttelun jälkeen debyyttinsä Stuart Skinner ja tuloksena 33/38 torjuntaa. Näytti omasta mielestäni ajoittain aika hermostuneelta ja kyllähän tuossa kolmannessa erässä saatiin vielä jännitystä peliin, kun Skinner päästi kaksi laukausta peräjälkeen. Vahva veikkaus, että seuraavan kerran Koskista tuuraa Grosenick, jos ei jostain NHL-tason maalivahtia kaiveta. En tiedä oliko vain Senatorsin huonoutta, vai oliko Oilersilla parempi asennekin peliin, nyt kun tiesivät Skinnerin pelaavan ensimmäistä otteluaan. Mutta ei sillä, kyllä niitä maalipaikkoja Sensillekin tarjottiin.

Haas palasi myös kaukaloon ja hyvin näytti olevan pelissä kiinni. Mukava nähdä tuo Haasin nopeuden tuoma lisä nelosketjuun. Tuo Draisaitlin ketju kyllä järjestää noita maalipaikkoja mukavaan tahtiin ja Kahunkin on nyt alkanut osumaan maalitolppien väliin.

William Lagesson myös mieluusti jatkoon. Ennemmin katselee fyysiseen peliin kykenevää pakkia kuin krisrusselleita tekemässä lumienkeleitä maalin edessä, varsinkin, kun sieltä maalin edustalta niitä takaiskuja tullut ihan urakalla.
 
Suosikkijoukkue
Chelsea FC
Puljujärvi se vetää kiikareilla tavoilleen uskollisena, kuinka pitkään sitä roikotetaan vielä ykkösen laidassa. Kaiken järjen mukaan tuolla paikalla pitäisi syntyä myös tehoja, Jesse tekee vissiinkin jotain muuta?
 

EP34

Jäsen
Suosikkijoukkue
Outis
Hulluhan vois sanoa että, olipas kova osumaprosentti kun 8 teki. Paikkoja oli vaikka 14maaliin. En tiedä kummasta se kertoo enemmän Ottawasta vai Edmontonista :D.
 

Hiltsu04

Jäsen
Suosikkijoukkue
Winnipeg Jets, Pelicans, Leijonat & BB-88
Puljujärvi se vetää kiikareilla tavoilleen uskollisena, kuinka pitkään sitä roikotetaan vielä ykkösen laidassa. Kaiken järjen mukaan tuolla paikalla pitäisi syntyä myös tehoja, Jesse tekee vissiinkin jotain muuta?

Kyllähän tuossa on jo reilusti huonoa tuuria mukana, että pisteitä ei synny. Viime yön pelissäkin Pulju pelasi Nugent-Hopkinsin läpiajoon, mutta RNH ei saanut sisään vaikka pääsi yrittämään vielä irtokiekostakin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tulipahan maaleja. Draisaitlille kuusi syöttöpinnaa, McDavidille viisi tehopinnaa ja samalla hänestä tuli ensimmäinen Oilers-pelaaja 30 vuoteen joka on tehnyt kahdessa back-to-back pelissä kolme pinnaa tai enemmän. Viimeksi tempussa onnistui Mark Messier tammikuussa 1991. Kahun sivusi Gretzkyn ennätystä seurahistorian nopeimmasta avausmaalista. Tärkeintä tietysti oli se, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla ja useampikin kaveri sai apinan karistettua selästä. Tänään riitti että tekivät maalin enemmän kuin vastustaja. Ylivoimapeli alkaa myös loksahdella kohdalleen, tänään tuli neljä maalia ylivoimalla.
 
Viimeksi muokattu:

ipaz

Jäsen
Kyllähän se Skinner sai pelata. Melkein veikkaisin että uran ensimmäinen ja viimeinen NHL-peli, mutta saapa nähdä. Aika mahdoton paikkakin toki jos melkein vuoden pelitauon jälkeen tuollainen korkeintaan keskinkertaisesti AHL:ssä pelannut kaveri laitetaan NHL-otteluun. Mutta oli kyllä todella epävarman oloinen sen jälkimmäisen puolikkaan ottelusta mitä katselin. Olisin toki odottanut vähän ryhdikkäämpää puolustamistakin joukkueelta mutta tutulla kaavalla menivät. Ja siis hieno juttu että Skinner pääsi pelaamaan. Ovathan nuo aina hienoja tarinoita.

Oli varmasti upea kokemus Skinnerille, Edmontonin omalle pojalle, pelata Öljyn paidassa. Kaveri on vielä nuori, 1998-syntynyt ja kuten tiedetään maalivahtien kehityksestä niin kaikki eivät ole carterharteja, vaan moni on jordanbinnington. En alkaisi tässä yhden pelin perusteella mitään kattavaa arviota tekemään. Ainakin kaksi maalia meni sellaisen maskin takaa, ettei edes nähnyt kiekkoa.

Muutenkin olla maalivahti tuon Oilersin reikäjuustopuolustuksen takana tuskin on helppoa edes Koskiselle, saatika sitten 22-vuotiaalle tulokkaalle. Skinner liittyi nyt harvinaiseen joukkoon paikallisia, jotka ovat pelanneet Oilersin maalilla. Muut ovat Grant Fuhr, Don Cutts ja Ben Scrivens. Fuhr ja Scrivens ovat tosin syntyneet ja kasvaneet Spruce Crownissa 30km:n päässä Edmontonista.
 

Schadowan

Jäsen
Tuossa mietin, että saisi Edmonton aikamoisen palautuksen ja ehkä joukkueen stabiilimpaan/parempaan kuntoon, jos Connor ja Drai treidattaisiin poies. Mutta sitten taas mietin, että olisipa hienoa jos NBA henkisesti kaksi kaveria veisi joukkueen joskus mestariksi asti ja vielä pelaamalla totaalista hurlumheikiekkoa. Kovin todennäköiseltähän tuollainen skenaario ei toki vaikuta, koska yv aika pienenee (mutu) mitä pidemmälle pleijareissa mennään ja miesvartiointi eri tasolla.

Mutta on tuo sellainen parivaljakko, joka voisi peak-iässään (eli nyt tai pari v sisällä) kääntää todennäköisyydet ja muut turhuudet päälaelleen. 2010-2020 luvun Kariya-Selänne, ja taitaa itseasiassa olla jopa parempi kuin Ankkalammen kaksikko, niin hurjalta kuin se kuulostaakin.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
Tuossa mietin, että saisi Edmonton aikamoisen palautuksen ja ehkä joukkueen stabiilimpaan/parempaan kuntoon, jos Connor ja Drai treidattaisiin poies. Mutta sitten taas mietin, että olisipa hienoa jos NBA henkisesti kaksi kaveria veisi joukkueen joskus mestariksi asti ja vielä pelaamalla totaalista hurlumheikiekkoa. Kovin todennäköiseltähän tuollainen skenaario ei toki vaikuta, koska yv aika pienenee (mutu) mitä pidemmälle pleijareissa mennään ja miesvartiointi eri tasolla.

Mutta on tuo sellainen parivaljakko, joka voisi peak-iässään (eli nyt tai pari v sisällä) kääntää todennäköisyydet ja muut turhuudet päälaelleen. 2010-2020 luvun Kariya-Selänne, ja taitaa itseasiassa olla jopa parempi kuin Ankkalammen kaksikko, niin hurjalta kuin se kuulostaakin.

Vahva veikkaus että Holland saisi etsiä uuden työpaikan samalla jos jommankumman vaihtaa pois.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Vaikea olisi kuvitella, että jompikumpi treidattaisiin pois. Voi olla, että molemmat lähtevät, kunhan sopimus loppuu ja jos tulosta ei ole tullut, mutta se on sitten sen ajan murhe. Kyllähän tuo hyökkäyspäähän tosiaan hyvin toimi ja Kahun rupeaa myös saamaan palkintoja hyvästä pelistä. Skinner oli kyllä epävarman oloinen ja 4-1 tilanteessa vielä ajattelin, että saattaa Ottawalle vielä kääntyä, kun melkoisia pomppuja tuli. Voitto kuitenkin tuli, mikä tärkeintä ja Koskinen sai lepoa. Ylihuomenna toinen näytös ja toivottavasti saataisiin se toinen voitto putkeen.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tuli tuossa vielä katsottua nuo Senatorsin maalit. Ensinnäkin saattaa olla että Skinnerille menee jopa enemmän maaleja hanskakäden puolelle kuin Koskiselle. Ensimmäinen oli sekavan tilanteen jälkeen lähes korkealla mailalla tehty mutta neljä seuraavaa sitten menivät hanskan puolelle. Enkä sano että olisi mennyt helppoja tai Skinnerin piikkiin mutta ei liene sattumaakaan mihin Senators laukoi.

Ensimmäisessä takaiskussa tosiaan taas vahvaa maalinedustan puolustamista. Skinner torjuu pari kertaa ja sen jälkeen kiekko pomppaa korkealle ilmaan mistä White lyö sen sisään. Turris vaihteeksi seisoskelemassa maalintekijän vieressä. Barrie ja Nurse puolestaan hengailivat maalivahdin alueella kahdestaan.

Toisessa maalissa Senators kääntää nopeasti. Jones höntyilee itsensä pihalle keskiviivalla ja Senatorsilla puolittainen 2-1 hyökkäys. Puolittainen siksi että McDavid saa luisteltua kiekottoman Norrisin kiinni. Mutta en tiedä miksi Larsson kyseisessä tilanteessa päättää heittäytyä vatsalleen ikäänkuin estämään syöttöä. McDavid kuitenkin on jo ehtinyt kaveriksi puolustukseen. Tkachuk ei sitä sen enempää hämmästele vaan leikkaa keskelle kun tilaa on ja pääsee laukomaan b-pisteiden välistä. Norris vielä sopivasti tekee maskia luistellessaan Skinnerin edestä.

Kolmannen Senators teki ylivoimalla. Oilersin alivoimaneliö kutistuu aika tuttuun tapaan pienemmäksi ja pienemmäksi. Lopulta Batherson pääsee vapaasti laukomaan b-pisteen kaarelta. Jones ehkä vähän maskissa ja ehkä Skinner olisi vähän enemmän voinut tulla vastaan. Tosin maalin vierellä oli myös vastustaja vapaana eli Skinner joutui vähän lukemaan että syöttääkö Batherson.

Neljäs taas ylivoimalla. Tällä kertaa Stützle laidasta vauhdilla alueelle ja lähes paikaltaan lähtenyt ja väärään suuntaan kääntynyt Larsson ei voi muuta kuin katseella seurata. Stützle tulee b-pisteelle asti ja laukoo tarkasti yläkulmaan. Larssonilla on myös pelistä toiseen enemmän ja vähemmän näitä erikoisia ratkaisuja ja maaliin johtaneita virheitä.

Viides sitten sellaista normaalia Oilersin puolustamista. Tuossa alkaa näkyä kyllä sellaisia piirteitä että nämä ovat ehkä osin ihan sovittuja juttuja. Kuten taas esimerkiksi se, että Puljujärvi lähtee omalta laidaltaan vastakkaisen puolen b-pisteen kaarelle estämään laukausta. Käytännössä sama oli esimerkiksi Lowryn maalissa edellisessä Jets-pelissä. Tai Leafs-pelissä siinä Matthewsin maalissa. Puljujärvi pelaa ikäänkuin keskellä silloin kun ovat puolustusalueella. Voi olla siis että tämä on ihan tarkoituksellista ja pitääkin alkaa katsella seuraavissa peleissä tarkemmin miten pelaavat omalla alueella. Tai sitten väijyä joku vanha peli uudestaan.
Eikä tämä maali siis Puljujärven piikkiin mutta kuitenkin taas tällainen tilanne missä sillä Puljujärven puoleisella viivamiehellä olisi ollut aikalailla tilaa jos syöttö olisikin tullut sinne. Eikä McDavidkään ollut sinne Puljujärven tontille menossa vaan tulossa Puljujärven kanssa samalle alueelle keskustaan. Ja samalla McDavid teki sopivasti maskia Skinnerille.
Tilanne myös lähti vähän jännästi eli Skinner torjui kiekon kulmaan missä oli kaksi Senatorsin pelaajaa ja käytännössä neljä Oilersin pelaajaa siinä lähietäisyydellä. Eli Nurse, Barrie, McDavid ja Puljujärvi. Kukaan ei kuitenkaan varsinaisesti tehnyt edes vaikeaksi kiekon kierrättämistä maalin takaa painottoman puolen pakille. Tältä nopea jatko siihen b-pisteen kaarelle mistä laukaus. Tuolla välin tuo kulmassa ollut nelikko (tai kolmikko kun Puljujärvi oli vähän ylempänä) olikin ehtinyt jo siirtyä oman maalin edustalle missä ennemminkin haittasivat Skinnerin tekemistä kuin että olisivat auttaneet. Onneksi ei sentään tippunut Skinneriltä irtokiekkoa koska kumpikin maalin edessä olleista Senatorsin pelaajista vaikutti olevan vapaana hakkaamaan sitä sisään.
 
(1)
  • Tykkää
Reactions: EP34

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Tuossa mietin, että saisi Edmonton aikamoisen palautuksen ja ehkä joukkueen stabiilimpaan/parempaan kuntoon, jos Connor ja Drai treidattaisiin poies. Mutta sitten taas mietin, että olisipa hienoa jos NBA henkisesti kaksi kaveria veisi joukkueen joskus mestariksi asti ja vielä pelaamalla totaalista hurlumheikiekkoa. Kovin todennäköiseltähän tuollainen skenaario ei toki vaikuta, koska yv aika pienenee (mutu) mitä pidemmälle pleijareissa mennään ja miesvartiointi eri tasolla.

Mutta on tuo sellainen parivaljakko, joka voisi peak-iässään (eli nyt tai pari v sisällä) kääntää todennäköisyydet ja muut turhuudet päälaelleen. 2010-2020 luvun Kariya-Selänne, ja taitaa itseasiassa olla jopa parempi kuin Ankkalammen kaksikko, niin hurjalta kuin se kuulostaakin.
Niin takaisin tulisi varmaan jotain hyviä palasia, mutta enpä usko että niillä sen varmemmin mestaruutta voitettaisiin. Jos miettii Gretzky kauppaa niin Los Angeles voitti sen, vaikka Oilers saikin erittäin hyviä palasia.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Niin takaisin tulisi varmaan jotain hyviä palasia, mutta enpä usko että niillä sen varmemmin mestaruutta voitettaisiin. Jos miettii Gretzky kauppaa niin Los Angeles voitti sen, vaikka Oilers saikin erittäin hyviä palasia.
Sitten taas Gretzkyn kauppaamisessa oli isona tai isoimpana motiivina saada käteistä Pocklingtonille että sinänsä ei mielestäni ihan puhtaasta jääkiekkokaupasta ollut kysymys. Enkä nyt tiedä sitten että millä mittarilla Kings sen voitti? Toki jääkiekko ja Kings sai ilmeisesti näkyvyyttä ja uskottavuutta ihan erilailla kuin siihen asti. Mutta jos menestystä mietitään niin Oilers voitti vielä kerran Cupin ja pudotti tuolla kaudella sekä kahdella seuraavallakin (89-90, 90-91 ja 91-92) Kingsin pudotuspeleissä (Kings pudotti toki Oilersin 88-89). Oilersin pudotuspeliputki päättyi kauteen 91-92 kun taas Kings pääsi vielä seuraavana vuonna pudotuspeleihin ja meni lopulta finaaleihin asti. Eli ehkä Kingsin menestys parani napsun verran ja alkoivat päästä pudotuspeleissä käytännössä kierroksen pidemmälle kuin aiemmin (eli pääasiassa divisioonan finaaleihin).
Kaupassa Oilersiin päätyi Martin Gelinas sekä Jimmy Carson joista jälkimmäinen kaupattiin McClellandin kanssa Wingsiin mistä vaihdossa Graves, Klima ja Joe Murphy. Tuo nelikko Gelinas, Graves, Klima ja Murphy olivat tietenkin sitten tärkeässä roolissa 1990 Cup-voitossa.
Ja siis tietenkin nämä ovat mielipideasioitakin mutten oikein osaa kuitenkaan nähdä Kingsiä ainakaan kovin selkeänä voittajana tuossa kaupassa. Paitsi jos miettii siltä kannalta että Oilers menetti kaikkien aikojen parhaan pelaajan eli siinä mielessä tietenkään tuota kauppaa ei voinut kuin hävitä.

Kyllähän Oilers tarvitsisi sellaisen "Prongerin" puolustukseen. Mutta jos Holland lähtee McDavidia tai Draisaitlia myymään niin kyllä siinä tarvitaan kovat hermot ja pitäisi sitten saada todella kovan luokan kaveri puolustukseen. Eli ei mitään sellaista kauppaa missä saa yhdellä supertähdellä kassillisen keskinkertaisuuksia.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Alex Chiasson laitettiin waiversiin. Siirto tehtiin, että taksiryhmästä voidaan nostaa lisää pelaajia rosteriin. Olisiko Bouchard kokoonpanossa seuraavassa ottelussa. Tuolla caphitilla tuskin kukaan poimii riveihinsä, ellei ole todella epätoivoinen.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös