oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Avataanpa ketju uudelle kaudelle. Kausi 2019-2020 siis päättyi pettymykseen, kun Chicago Blackhawks hoiteli Oilersin play in-kierroksella viidessä ottelussa voitoin 4-1. Joukkue toivon mukaan otti tästä opikseen ja ensi kaudella Oilers pelaa ns. oikeita pudotuspelejä, Siitä ainakin lähdetään. Seuraavaksi sopimustilanne kauteen lähdettäessä:

Maalivahdit

Mikko Koskinen, 4 500 000 (2022)

Koskiselle olisi tärkeää löytää mitat täyttävä kirittäjä. Matt Murrayta on Oilersiin huhuiltu, mutta toistaiseksi kauppa ei ole toteutunut Penguinsin suht korkean vastineen vuoksi. Myös Arizonan Darcy Kuemperia on kauppahuhuissa liitetty Oilersiin. Aika näyttää miten näiden käy.

Puolustajat:
Darnell Nurse, 5 600 000 (2022)
Oscar Klefbom, 4 167 000 (2023)
Adam Larsson, 4 166 666 (2021)
Kris Russell, 4 000 000 (2021)
Caleb Jones, 850 000 (2022)

Puolustuksessa on kaksi kysymysmerkkiä Larssonin ja Russellin muodossa. Tai siis heidän jatkonsa suhteen. Larssonin ympärillä on ainakin jotain kauppahuhuja liikkunut. Evan Bouchard ja Phillip Broberg kärkkyvät avauskokoonpanon paikkaa jo vähintään ensi kaudella, joten Ken Hollandilla on kovia ratkaisuja pohdittavanaan. Varsinkin kun Ethan Bearin peliaika tulee ensi kaudella kasvamaan.

Hyökkääjät:

Connor McDavid, 12 500 000 (2026)
Leon Draisaitl, 8 500 000 (2025)
Ryan Nugent-Hopkins 6 000 000 (2021)
James Neal, 5 750 000 (2023)
Zack Kassian, 3 200 000 (2024)
Alex Chiasson, 2 150 000 (2021)
Josh Archibald 1 500 000 (2022)
Jujhar Khaira 1 200 000 (2021)
Patrick Russell 700 000 (2021)
Kailer Yamamoto 894 166 (2021)

Hyökkäyksen suhteen asiat ovat suhteellisen hyvin. McDavidin ja Draisaitlin ympärille on saatu hyviä palasia, toki lisää tarvitaan vielä. Mikko Koivua on Oilersiin huhuiltu ja hänestä seura saisi ainakin pätevän bottom 6-sentterin, mikäli siirto toteutuu. Ryan Nugent Hopkins saanee mukavan palkankorotuksen ensi vuonna. RNH on osoittanut arvonsa joukkueelle. Ensi kauden suhteen pääprioriteetti olisi löytää vapaiden agenttien markkinoilta Draisaitlille sopiva tutkapari.

RFA:
Andreas Athanasiou
Matthew Benning
Ethan Bear

RFA-statuksella olevista Benning ja Bear tulevat saamaan palkankorotuksen. Athanasioun jatko sen sijaan on epävarmaa. AA ei ole Oilersissa esittänyt oikeastaan juuri mitään, eikä ainakaan keväällä ja pudotuspeleissä nähdyillä otteilla ansaitse jatkosopimusta.

UFA:
Riley Sheahan
Tyler Ennis
Mike Smith

UFA-pelaajista on aika vaikea sanoa, tehdäänkö heille jatkoa. Ennis on ollut hyvä vahvistus, samoin Sheahan. Smithin kohdalla ailahtelevat otteet painavat hieman vaakakupissa. Mutta vapaiden agenttien markkinat sen sitten lopullisesti näyttävät, jatkaako kolmikko Oilersissa.

Seuraavat pelaajat aloittavat kautensa Euroopassa:

Filip Berglund (Linköping HC)
Markus Niemeläinen (Porin Ässät)
Dmitri Samorukov (CSKA Moskova)
Evan Bouchard (Södertälje)
Phillip Broberg (Skellefteå AIK)
Theodor Lennström (Frölunda HC)
Kirill Maksimov (CSKA Moskova)
Tyler Benson (GS Kusnacht Lions)
Ryan McLeod (EV Zug)
Raphael Lavoie (Väsby IK)
Patrick Russell (Rungsted)
Joakim Nygård (Färjestad BK)
Gaetan Haas (SC Bern)
Cooper Marody (Dornbirner EC)
Jesse Puljujärvi (Kärpät)
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kiitoksia ketjun avaamisesta!

Mielenkiintoinen kausi taas tulossa, jos se saadaan joskus alkamaan. Paljon mielenkiintoista seurattavaa isojen tähtien lisäksi. Tuleeko Puljujärvi uudelle yritykselle Oilersiin, onnistuuko Yamamoto jatkamaan siitä mihin keväällä jäi, iskeekö Bearille toisen kauden kirous, sekä murtautuuko nuori puolustajakaksikko avauskuusikkoon. Viime kausi tosiaan osoitti sen, että mahdollisuudet pleijareihin taas on kaiken mennessä nappiin. Lisäksi kaikki nyt tietävät minkälaista peliä Tippet haluaa nähdä ja sitä kautta viisikkopeli saataisiin vietyä pysyvästi sille tasolle, mitä ajoittain jo viime kaudella nähtiin. Ennen kauden alkua on varmasti tulossa vielä hankintoja, mistä varmasti saadaan keskustelua aikaiseksi, kuten esim. tuo 1A/B maalivahdin hankinta. Paljoa ei tilaa capissa ole, niin pitää toivoa että Holland käyttää rahan järkevästi. Sen käsityksen kauden päätöshaastattelusta sain, että kokemusta hän haluaisi tuoda joukkueeseen nuorille tähdille esimerkkiä näyttämään.

Joakim Nygardilla ilmeisesti käsivamma uusiutunut ruotsissa ja leikattu uudelleen. Arvio paluusta 4-6vkoa.
 

agent082

Jäsen
Kyllähän Oilers on jo todella pitkään kaivannut kokenutta liideriä ja ehkä pariakin. Koivu taitaa olla jo liian huono, että junnut ottais häntä tosissaan.
 

M.88

Jäsen
Suosikkijoukkue
Oilers, Pepo HC
NHL-kausi 2019-2020 saatiin päätökseen ja Tampa vei Lord Stanleyn maljan nyt toistamiseen historiansa aikana. Ja riveissä heillä ex-Öljymies Pat Maroon jolle back to back mestaruus. Onnea vaan Tampaan.

Oilersilla on ensi kaudeksi palkkatilaa noin 11,25 miljoonaa.

Ethan Bearin jatkosopimus on varmasti Ken Hollandilla tärkein asia nyt kesällä. Jos varovaisesti voisi veikata niin parin vuoden siltasopimus tyyliin Darnell Nurse voisi olla kohdallaan koska cap ei nouse pariin vuoteen. Oma veikkaus on kaksi vuotta ja AAV 3,3-3,75 milliä.

Benning ei kuulemma tule saamaa QO:ta, koska tuohon kahteen miljoonaan ei taida olla varaa, mutta Matt tulee saamaan uuden tarjouksen jossa vuosiansiot ovat alle 2 miljoonaa. Joten veikataan tähän yksi vuosi ja AAV 1,7 miljoonaa.

Athanasiou on hankala tapaus koska toissa kaudella teki kuitenkin 30 maalia Detroitissa, ja luulisi nopeana luistelijana sopivan Oilersiin. Uusi sopimus on kuitenkin hankala arvioitava viime kauden takia koska maaleja ei tullut kuin 11 ja tehotilastossa lukema oli -46. Eli aika helvetin kauhea. Kolmen miljoonan perustarjous on ainakin näillä näytöillä aivan liikaa.

Kris Russell voinee olla kaupan, ja veikkaankin että hänet kaupataan Ottawaan ja vaihdossa tulee 3rd (WPG) ja 4th tälle vuodelle. Tämä siksi koska Ottawalla on palkkalattiaan aika rajusti matkaa ja Russellin cap hit on neljä milliä ja oikea palkka (muistaakseni) 1,2 miljoonaa.

Hankintalistalla olisi vielä kolmosketjun keskushyökkääjä ja laituri. Tuon laiturin paikalle lähtisin houkuttelemaan Bobby Ryania. Ja niin varmasti moni muukin joukkue on hänen perässään. Mutta jos vuoden sopimus 1,75 miljoonan AAV:llä kelpaisi ja ylivoimalla paikka rightin laukojana niin hyvä olisi.

Sentterin paikalle voisi lähteä sovittelemaan sitten Erik Haulaa UFA-markkinoilta. Tarjous voisi olla luokkaa 3x3,5.

Puuttuvia osia vielä toinen maalivahti, ja Athanasioun tilanne vielä auki. Ja puhettahan on ollut että Puljujärvi olisi tekemässä 1x1 mallista sopparia.
Seiskapakiksi veikataan tässä kohtaa vielä William Lagessonia, ja uudeksi sopimukseksi vuosi ja AAV 0.8 miljoonaa.

Eli kokoonpano olisi tyyliin:

Archibald-McDavid-Kassian
RNH-Draisaitl-Yamamoto
Puljujärvi-Haula-Ryan
Chiasson-Haas-Neal
Khaira, Nygård
Yht. 54,484 milj.

Klefbom-Bear
Nurse-Larsson
Jones-Benning
Lagesson
Yht. 21,04 milj.

Koskinen
X
Yht. 4,5 milj. ilman kakkosmiestä
Laskin Bearille sopimukseksi tuon 3,75 AAV:n, ja voihan olla ettei sekään riitä.
Eli näillä muutoksilla ja ideoilla cap olisi 80,024 joten tilaa toiselle veskarille 1,476.
Ja sitten olisi vielä se Athanasioun keissi ratkaistavana.
 

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Kris Russell voinee olla kaupan, ja veikkaankin että hänet kaupataan Ottawaan ja vaihdossa tulee 3rd (WPG) ja 4th tälle vuodelle. Tämä siksi koska Ottawalla on palkkalattiaan aika rajusti matkaa ja Russellin cap hit on neljä milliä ja oikea palkka (muistaakseni) 1,2 miljoonaa.
Kyllä nuo pickit menevät melkoisella varmuudella Russellin mukana Ottawan suuntaan eikä Edmontoniin. Muutenhan Ottawa olisi jo ostanut mm Loui Erikssonin sopparin Vancouverissa (ens kauden palkka 1 milli / caphit 6 milliä).
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Klefbomilla on ilmeisesti viime kauden jäljiltä sen verran paljon vammoja, että leikkaus ja pitkä sairasloma on todennäköinen vaihtoehto. Se selittäisi hyvin, miksi Oilers on ollut kiinnostunut Oliver Ekman-Larssonista. Olisiko Nurse sitten kaupan? Koska Russellilla tai Larssonilla ei kyllä OEL:n tasoista pelaajaa hankita.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Samat pohdinnat itsellä, Ainoa pelaaja RNH:n lisäksi jolla hyvä sopimus pelaajista, Mcdavidin ja Draisaitelin lisäksi. Toki on monessa paikassa lukenut, että RNH:n jatko olisi prioriteettilistalla korkealla, mutta jos hänellä, prospectilla sekä varausvuorolla saa OELin tasoisen pelaajan, niin uskoisin houkutuksen treidiin olevan suuri. Sen jälkeen pakisto näyttäisikin hyvältä, kun Klefbom tervehtyy. Hyökkäyshän tuossa menisi melko ohueksi, mutta silloin varmaan kaupattaisiin Russell ja signattaisiin Athanasiou sekä Puljujärvi. Athanasioulla melko lailla saman verran 5v5 maaleja, kuin Kassianilla, kun katsoo kahta edelliskautta. Jos ajattelee, että joukkueessa olisi sitten yksi 50 maalin mies, yksi 40 maalin mies ja 4 kpl 15-25 maalin miehiä sekä Puljujärvi yllätyskorttina, niin uskaltaisin lähteä sillä kauteen.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
RNH:n jatkosopimusneuvottelut ovat jo käynnissä ja pitkää sopimusta siellä sorvataan. Viimeisen 24 tunnin aikana osapuolet ovat edistyneet positiivisesti. Sopimus ei ole vielä valmis, mutta hyvin positiivisia merkkejä on ilmassa. Lähteenä Frank Seravallin Twitter.Lisäksi Puljujärven kanssa on tapahtunut edistystä.


 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä se silloin taitaa myös OEL jäädä saamatta. Moneen kertaan vakuutettu myös, että Nurse on "koskematon" ja iso osa tulevaisuutta. Toivottavasti kehitys jatkuu ja saadaan hänestä se ykkösparin puolustaja.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllä se silloin taitaa myös OEL jäädä saamatta. Moneen kertaan vakuutettu myös, että Nurse on "koskematon" ja iso osa tulevaisuutta. Toivottavasti kehitys jatkuu ja saadaan hänestä se ykkösparin puolustaja.
Edmonton ei kuulu OEL:n haluttujen seurojen listalle, joten siitäkään syystä kauppa ei toteudu. Eli todennäköisesti Klefbomin mahdollinen paikkaaja on hankittava vapaiden agenttien markkinoilta,
 
Viimeksi muokattu:
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Samat pohdinnat itsellä, Ainoa pelaaja RNH:n lisäksi jolla hyvä sopimus pelaajista, Mcdavidin ja Draisaitelin lisäksi. Toki on monessa paikassa lukenut, että RNH:n jatko olisi prioriteettilistalla korkealla, mutta jos hänellä, prospectilla sekä varausvuorolla saa OELin tasoisen pelaajan, niin uskoisin houkutuksen treidiin olevan suuri. Sen jälkeen pakisto näyttäisikin hyvältä, kun Klefbom tervehtyy. Hyökkäyshän tuossa menisi melko ohueksi, mutta silloin varmaan kaupattaisiin Russell ja signattaisiin Athanasiou sekä Puljujärvi. Athanasioulla melko lailla saman verran 5v5 maaleja, kuin Kassianilla, kun katsoo kahta edelliskautta. Jos ajattelee, että joukkueessa olisi sitten yksi 50 maalin mies, yksi 40 maalin mies ja 4 kpl 15-25 maalin miehiä sekä Puljujärvi yllätyskorttina, niin uskaltaisin lähteä sillä kauteen.
Mielestäni Oilersin isoin haaste hyökkäyksen suhteen on se että nämä ketjut tekevät vahvaa tulosta hyökkäyspäähän:
Draisaitl-McDavid-X
RNH-McDavid-X
RNH-Draisaitl-X

Ja sitten seuraavaksi parhaiten pärjää:
X-McDavid-X

Eli käytännössä paras kokonaisuus nähdäkseni nykyisillä palikoilla on laittaa RNH ja Draisaitl samaan ketjuun ja McDavid on yksinään. Se kyllä syö McDavidin tehoja mutta lisää sitten tuon Draisaitlin ketjun tehoja.

Esimerkiksi Kassian teki viime kaudella 15 maalia joista yksi oli sellainen että pelasi jonkun muun kanssa kuin em. kavereiden. Saattoi jopa olla niin että nimenomaan McDavid oli jäällä 14 muussa. (Tuossa yhdessä poikkeusmaalissa oli jäällä Russellin ja Granlundin kanssa 10.11. Ducksia vastaan.)
Onhan sekin tietenkin tärkeää että on joku kaveri joka tekee edes ne 15 maalia McDavidin rinnalla. Mutta sitten jos sen ykkösketjun paikan ottaakin joku "puljujärvi" joka tekee siinä 20 maalia niin 15 maalin Kassian ei enää ole 15 maalin Kassian vaan ennemminkin 5 maalin Kassian alemmissa ketjuissa.

Eli siis pointtina se että vaikka puolustusta pitäisi parantaa ja voi olla että vaikkapa RNH:n myymisellä siihen olisi mahdollisuus, niin samalla on iso riski että ei ole enää kuin yksi ketju joka pystyy ratkaisuihin hyökkäyspäässä.
 

kharon

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tps
Kyllähän yhden kentän taktiikalla on vaikea nykykiekossa pärjätä. Ei pelkästään ne tehdyt maalit, vaan koko pelin hallinan kannalta. Yksi hyökkäyskenttä pystyy pelaamaan sen yhden erän verran, joten olisi hyvä saada myös 2. Kenttä siihen iskuun, ettei peli pyöri kahta erää omissa.

Puljua koittaisin istuttaa McDavidin viereen vaikka väkisin, jos ajatuksena on saada vaihtoarvoa kasvatettua.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä olette aivan oikeassa arvon palstaveljet. Tosiaan hankala asetelma tämä, että kun yrittää toista tulipaloa sammuttaa, niin toinen syttyy. Pitää toiva, että Yamamoto jatkaa aiemmalla tasolla ja saataisiin jostain lisäksi sitten sitä secondary scoringia vielä lisää kavettua. Nealin meno näytti tuossa lyhyen play-in stintin aikana paremmalta, kuin koskaan vielä Oilers aikana ja yhteispeli Chiassonin kanssa näytti toimivan todella hyvin, siellä voisi olla tulevalla kaudella niitää 5v5 maaleja, vaikka nelosessa pelaavatkin. Mielenkiintoinen kausi taas tulossa!
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers on kaupittelemassa ainakin kolmea pelaajaa muille seuroille. Athanasiou ja Benning eivät todennäköisesti saa QO:ta ja heidät pyritään treidaamaan ennen vapaiden agenttien markkinoiden avautumista. Oilers yrittää myös treidata Alex Chiassonia ja Bruinsin kanssa on käyty keskusteluita Anders Bjorkista ja mahdollisesti myös Jake DeBruskista. RNH:n jatkosopimukseen liittyen, jos sopimusta ei synny, Oilers yrittää saada Taylor Hallia takaisin vapaiden agenttien markkinoilla. Näin siis Frank Seravalli twiittaili viime viikolla.

Hallin paluu on aika kaukaa haettu skenaario, mutta jos Chiasson. Benning, Athanasiou ja Russell treidataan muualle on capissa tilaa sekä RNH:n jatkolle että Hallin sopimukselle.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,
Puljua koittaisin istuttaa McDavidin viereen vaikka väkisin, jos ajatuksena on saada vaihtoarvoa kasvatettua.
En usko, että kyse on enää vaihtoarvon kasvattamisesta jos vanhat "riidat" saadaan sovittua ja Jesse takaisin Edmontoniin. Eiköhän siinä silloin yritetä ihan itse ottaa kaikki hyöty pelaajasta irti. Toisin sanoen en usko Oilersin yrittävän kaupitella Puljujärveä enää aktiivisesti kun näyttää siltä, että sopimukseen päästään ja mies saadaan takaisin Pohjois-Amerikkaan.

Oilers on kaupittelemassa ainakin kolmea pelaajaa muille seuroille. Athanasiou ja Benning eivät todennäköisesti saa QO:ta ja heidät pyritään treidaamaan ennen vapaiden agenttien markkinoiden avautumista. Oilers yrittää myös treidata Alex Chiassonia ja Bruinsin kanssa on käyty keskusteluita Anders Bjorkista ja mahdollisesti myös Jake DeBruskista. RNH:n jatkosopimukseen liittyen, jos sopimusta ei synny, Oilers yrittää saada Taylor Hallia takaisin vapaiden agenttien markkinoilla. Näin siis Frank Seravalli twiittaili viime viikolla.
Ai että, olisikin upeaa kun historia toistaisi itseään. Ensin RHN treidataan johonkin scottmayfieldiin ja sen jälkeen naarataan Hall vapailta täyttämään RHN:n kokoinen aukko.
 
RELEASE THE KRAKEN

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Tyler Ennis on saanut lääkäreiltä luvan aloittaa luistelun, joten hänen toipumisensa on hieman aikataulua edellä. Toivottavasti saavat pidettyä Ennisin joukkueessa, tärkeä pelaaja alemmissa ketjuissa ja myös alivoimalla.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Mr. Smith

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Canucks
Tyler Ennis on saanut lääkäreiltä luvan aloittaa luistelun, joten hänen toipumisensa on hieman aikataulua edellä. Toivottavasti saavat pidettyä Ennisin joukkueessa, tärkeä pelaaja alemmissa ketjuissa ja myös alivoimalla.
Eihän Ennis ole oikeastaan koskaan pelannut urallaan alivoimaa? Edmontonkaan ei käyttänyt häntä oikeastaan ollenkaan alivoimalla. Eikös Ennis ole nimenomaan pelaaja josta on hyötyä ylemmissä ketjuissa tai ei ollenkaan?
 

Ralph

Jäsen
Eihän Ennis ole oikeastaan koskaan pelannut urallaan alivoimaa?
Ennis on pelannut NHL:ssä nyt 11 kautta ja kaudella 2014-15 pääsi Sabresissa pelaamaan edes vähän alivoimalla, mutta silloinkin vain keskimäärin 17 sekuntia ottelussa. Muilla kymmennellä kaudella pelkkiä hajasekunteja, joten Ennistä ei voi tosiaan alivoimapelaajaksi kutsua.

 
"Ralph is known for his hilariously random one-liners, positive attitude and pure loopiness."

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Itse olen luullut että Ennisiä käytetään Edmontonissa myös alivoimalla. Mutta seison korjattuna.
 
“There’s something in the water here in Edmonton that we don’t have right. And we got to get that figured out,” Bob Nicholson,

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Eihän Ennis ole oikeastaan koskaan pelannut urallaan alivoimaa? Edmontonkaan ei käyttänyt häntä oikeastaan ollenkaan alivoimalla. Eikös Ennis ole nimenomaan pelaaja josta on hyötyä ylemmissä ketjuissa tai ei ollenkaan?
Onhan se pelannut noin 3 sekuntia per peli urallaan +600 ottelussa. :)

Eli alivoimalle varmaankin tullut ottamaan aloituksen hyökkäyspäästä, kun jäähyä jäljellä alle 10sek.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Muutaman tunnin päästä mennään draftin parissa ja 14. vuorolla huudellaan uusi pelaaja Oilersiin.

Ketä palstaveljillä toiveissa Oilersin lupaukseksi? Omasta top-3:sta löytyy (järjestyksessä) Seth Jarvis, Yaroslav Askarov ja Jack Quinn.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Taisin tuossa viimevuoden topicissa jo omia ajatuksia avata ja kopioin ne nyt tähän

Seth Jarvis

Suhteellisen pienikokoinen (178cm/78kg), nopea, taitava maaliahne laituri sijoittui viimekaudella WHL-liigassa maalipörssin sijalle 3. 42-maalilla ja pistepörssin sijalle 2. 98-pisteellä. Arvio että menee sijoilla 11-23 riippuen scouttitoimistosta.

Jack Quinn

Myöskin pienehkö (180cm/80kg), maalintekoon kykenevä, hyvin kentän näkevä sekä hyvin luisteleva. Teki viimekaudella OHL-liigassa tehot 52+37=89, 52 pelissä ollen maalipörssin toinen ja pistepörssin kahdeksas. Arvio että menee sijoilla 6-20

Kolmantena itsellä olisi Dawson Mercer (183cm/81kg), takonut kovia tehoja QMJL-liigassa, viime kaudella 42 pelissä tehot 24+36=60 ja tämäkin syksy alkanut vahvasti. Raporttien mukaan pehmeäkätinen, keskivertoa parempi luistelija ja omaa hyvän peliälyn.

Askarov olisi varmasti myös hyvä haku, kun hänet on melko varmaksi NHL-ykkösmaalivahdiksi povattu ja Oilersin muista maalivahtilupauksista samaan kastiin lasken ainoastaan viime kesänä varatun Ilya Konovalovin, joka on aloittanut kauden Venäjällä vahvasti (7gp GAA 2.18 ja SV 93,0%).

Luottavaisin mielin tässä Draftiin kuitenkin lähdetään, kun Holland on ainakin Detroit aikoina onnistunut noissa drafteissa hyvin. En myöskään yllättyisi, jos vuoro vaihdettaisiin myöhempään vuoroon ja saataisiin kylkiäisenä 2-3. kierroksen vuoro, kun niitä ei tänä vuonna ole.

Edit. Korjattu Mercerin ottelumäärä.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy