Edmonton Oilers 2019–2020

  • 244 814
  • 691

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
McDavid ja RNH muuten tekivät historiaa, sillä yksikään Oilers-pelaaja ei heitä ennen ole kyennyt tekemään kolmea tehopinnaa kahdessa peräkkäisessä pudotuspeliottelussa.

Oletkos nyt ihan varma tästä? :)

Eikö edes Gretzky ole tehnyt, kun on joskus painanut pleijarit läpi 2,61 pistettä per peli...
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hawks vei kolmannen osaottelun 4-3. Tiukka peli, joka olisi voinut kääntyä kummin päin vain. Oilersin pitää saada nuo tyhmät jäähyt pois. Nytkin neljä peräkkäistä kakkosta ensimmäisen erän lopusta toisen erän puoliväliin. Hermokontrollin on pysyttävä paremmin kurissa, jos tästä sarjasta mielitään jatkoon. Maalinteko on myös liikaa McDavidin ja Draisaitlin harteilla. Muilta on tultava enemmän apuja.

Seuraava peli onkin sitten pakkovoiton paikka.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Täysin samat ajatukset kuin @oiler99 . Paljon typeriä hyökkäyspään jäähyjä ja vastustaja pääsi pelaamaan 5v3 peliäkin melkein minuutin ajan. Draisaitteli oli tänään hyvä ja loi paljon paikkoja ja tuloksena pari maalia. Ennis loukkaantui toisessa erässä harmittoman näköisessä taklauksessa eikä pystynyt enää varaamaan painoa jalan päälle. Athanasiou pelasi hänen tilallaan loppupelin ja nyt oli kovasti yritystä. Kolmannen erän loppu oli vastustajan maalin jälkeen kovaa pyöritystä, mutta tulosta ei tullut. Vastustaja saa hyvin pakkien kautta toimitettua kiekkoa maalille ja viivan kautta taisi kaikki maalitkin tulla. Seuraava peli täysin otettavisaa jos saadaan blokattua nuo viivalta tulevat vedot. Itsellä pieni huoli että Smith aloittaa seuraavan pelin ja kausi voi olla hyvinkin nopeaa ohitse.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Se oli sitten siinä. Hawks vei neljännen pelin 3-2 ja eteni jatkoon voitoin 3-1. Kyllähän tämä sarja osoitti sen, missä Oilersilla on kehitettävää joukkueen rakentamisen suhteen. Puolustus ei ole vielä riittävän hyvällä tasolla, jotta voidaan edes haaveilla Stanley Cup-finaaleista. Hyökkäyspään kärki on myös liian kapea, enemmän laajuutta tarvitaan. Ylivoimapeli petti myös pahasti kauden tärkeimmällä hetkellä.

Tämä play in-sarja oli kuitenkin hyvä ensimmäinen askel. Paljon on Hollandilla vielä töitä edessä, ennenkuin tämä joukkue tappelee Stanley Cupista. Suunta on kuitenkin oikea.
 
Viimeksi muokattu:

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä oli turhauttava päätös kaudelle. Koko kolmas erä vietiin peliä ja olin varma että saadaan tehtyä maali ja viides peli nähdään, mutta ei kyllä mennyt mistään ja vastustaja tekee erän puolivälissä ensimmäisestä hyökkäyksestään maalin.

Oman pään puolustus oli kyllä koko sarjan melkoista sekoilua ja niinkuin @oiler99 jo tuossa mainitsikin niin puolustuksen taso ei vain riittänyt. Silti antaisin myös risuja hyökkääjille tai yleensäkkin koko viisikkopuolustukselle omassa päässä, kun vastustajan puolustajat saivat kerta toisensa jälkeen aivan rauhassa toimittaa kiekkoa maalille.

Nyt sitten odotellaan maanantaita ja sitä että käykö tuuri Lafanieren suhteen.
 

la vida loca

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks
Miten näitte Koskisen pelaamisen? Jonkin verran maaleja tuli ohjauksista ja kimmokkeista sekä ripareista maalin edestä. Ei Edmonton kuitenkaan mielestäni maalivahtipeliin kaatunut. Hyviä koppeja mahtui peleihin paljon. Jotenkin Koskinen ei kuitenkaan pystynyt nousemaan riittävälle tasolle ja sellainen rauhallisuus loisti poissaolollaan. Nämä huomiot toki vain muutamien erien ja highlightsien perusteella.

Tarvitaanko Mv peliin vahvistuksia?
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kyllä Koskinen on minun mielestä playoff-joukkueeseen riittävä maalivahti. Sivuttaisliikkeessä varmaan yksi liigan hitaimpia, mutta on kuitenkin sellainen rauhallisella tyylillä pelaava hyvin peittävä maalivahti, joka pystyi viime kaudella yksin voittamaan pelejä. Oilersilla ei taida sellaista heti ykköseksi pystyvää maalivahtiprospectiakaan olla tulossa ihan heti, lähimpänä varmaan viime kaudella 40-ottelua KHL-kiekkoa Lokomotivin paidassa 91,2 torjuntaprosentilla pelannut Ilya Konovalov.
 

secord

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks
Varmasti vituttaa ja turhauttaa, että tässä kävi näin. Samalla kenties hyvä muistaa, että nyt pelattiin hyvin poikkeuksellisissa olosuhteissa ja lähtökohdat koko turnaukseen aivan ainutlaatuiset. Tappio kirvelee, mutta kenties tästä ei kannata liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä joukkueen suhteen vedellä. Kuitenkin tärkeää oppia myös tuli.

Onhan teillä nyt pullat kuitenkin aika mukavasti uunissa ja kahden supertähden ympärille on hyvä rakentaa voittavaa joukkuetta. Joukkueen parhaat vuodet ovat kuitenkin vielä edessä ja esimerkiksi tuonne puolustukseen on kasvamassa Bouchardin ja Brobergin kaltaisia talentteja. Hyökkäys kaipaa hieman lisää leveyttä, kokemusta ja työmiehiä. Niin ja tiedä vaikka taas lottopallot pyörii suosiollisesti?

Mielestäni Koskinen oli varma eikä mahtanut noille päästetyille maaleille oikein mitään. En olisi hänestä huolissaan lainkaan.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
“It’s frustrating because we expected better,” the coach said. “In the regular season, we overachieved a little bit. It feels like in this play-in series, we underachieved.” -Dave Tippett.

Siinä taitaa olla Oilersin kausi tiivistettynä.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eipä tullut sitten edes Lafrenièrea (tuli muuten aiemmin kirjoitettua nimi niin väärin että vieläkin hävettää). Omiin odotuksiin nähden kauden loppu oli kyllä todellinen pettymys. Positiivisina asioina kaudesta mieleen nousee Bearin hyvänä jatkunut kehitys ja nousu yhdeksi Oilersin avainpuolustajista, sekä Yamamoton vahva kausi farmista noston jälkeen.

Käteen jäi siis pick nro.14, mutta mitä sillä lähdettäisiin hakemaan? Uskoisin, että nyt lähdetään (jälleen kerran) paikkaamaan sitä selkeintä heikkoutta, eli laitaan pitäisi saada vahvistusta. Katselin hieman, että mitä tämän vuoden draftissa voisi olla tarjolla laitaan ja nopealla tilastoscouttauksella mahdollisesti vapaana voisi olla laitaan vielä seuraavat nimet joista itse olisin kiinnostunut:

Seth Jarvis

Suhteellisen pienikokoinen (178cm/78kg), nopea, taitava maaliahne laituri sijoittui viimekaudella WHL-liigassa maalipörssin sijalle 3. 42-maalilla ja pistepörssin sijalle 2. 98-pisteellä. Arvio että menee sijoilla 11-23 riippuen scouttitoimistosta.

Jack Quinn

Myöskin pienehkö (180cm/80kg), maalintekoon kykenevä, hyvin kentän näkevä sekä hyvin luisteleva. Teki viimekaudella OHL-liigassa tehot 52+37=89, 52 pelissä ollen maalipörssin toinen ja pistepörssin kahdeksas. Arvio että menee sijoilla 6-20
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Pleijarien pettymyksestä ei nyt sen enempää, mutta pari sanaa draftista, kun tiedetään ykköskierroksen varaussija.

@Freewind mainitsema Seth Jarvis olisi oman toivelistan ykkönen. Puolisen tuntia Jarviksen klippejä nähneenä ja skouttiraporttien perusteella olen varma, että terveenä pysyessään Jarviksesta tulee top-6 laituri NHL:n ja tulee pelaamaan yli 60p kausia. Saa ottaa talteen.

Toisina suosikkeina tuolle varausvuorolle Dylan Holloway, Dawson Mercer ja Anton Lundell, jonka en tosin usko putoavan tuolle vuorolle asti. Samoin Quinn menee varmasti ennen Oilersia ja mikäli Askarov on vapaana, en uskaltaisi Oilersina varata. 16v takaperin Oilers varasi Dubnykin myös vuorolla 14, eikä tuo taival ihan ruusuinen ollut ja Dubnyk puhkesi kukkaan vasta Wildissa.

Jos kaksikosta Jarvis & Mercer on toinen vapaana tuolla varausvuorolla, toivottavasti napataan Oilersiin. Holloway kelpaisi tosiaan myös, mutta upside ei ehkä niin suuri ole mitä tuolla laiturikaksikolla. Toinen saksalaislaitureista Reichel/Peterka ei olisi myöskään pettymys. Reichelilla ehkä hitusen enemmän potentiaalia, mutta myös pitempi matka fysiikan puolesta NHL-kaukaloon. Amirov on vähän tuntemattomampi kaveri, joten en osaa oikein mitään sanoa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Jos Tim Stützle on tuolla vuorolla napattavissa, niin toivon Oilersin olevan hereillä. Viime kaudella Stutzle teki DEL-liigassa 41 peliin 34 tehopinnaa. Stutzle on rankattu Central Scoutingin ennakkokaavailuissa eurooppalaisista ykköseksi. Draisaitl saisi hänestä oivan tutkaparin kakkosen laitaan.

" Tim Stützle is an offensive forward with an excellent skill-set and game breaking-abilities. Is such a slick stickhandler with fine hands, is strong 1-on-1 and can easily outdeke opponents. Stützle is a scoring threat whenever he is on the ice and whenever he has the puck on his stick. Excellent skater with good edge use and great foot-speed. Has good size, but needs to get stronger to withstand the physical side of North American Game. Can make the difference in a tight game and power a team's offense. "

Toinen hyvä vaihtoehto on Alexander Holtz, joka teki ensimmäisellä kaudellaan SHL:ssä 16 tehopistettä 35 ottelussa. On tehnyt Ruotsin junnumaajoukkueissa hyviä tehoja. Hyvä maalintekijä, jolla on erinomainen rannelaukaus. Luistelu tosin vaatii vielä kehittämistä.
 

Lico

Jäsen
Suosikkijoukkue
Chicago Blackhawks, Helsingin Jokerit
Jos Tim Stützle on tuolla vuorolla napattavissa, niin toivon Oilersin olevan hereillä. Viime kaudella Stutzle teki DEL-liigassa 41 peliin 34 tehopinnaa. Stutzle on rankattu Central Scoutingin ennakkokaavailuissa eurooppalaisista ykköseksi. Draisaitl saisi hänestä oivan tutkaparin kakkosen laitaan.

" Tim Stützle is an offensive forward with an excellent skill-set and game breaking-abilities. Is such a slick stickhandler with fine hands, is strong 1-on-1 and can easily outdeke opponents. Stützle is a scoring threat whenever he is on the ice and whenever he has the puck on his stick. Excellent skater with good edge use and great foot-speed. Has good size, but needs to get stronger to withstand the physical side of North American Game. Can make the difference in a tight game and power a team's offense. "

Toinen hyvä vaihtoehto on Alexander Holtz, joka teki ensimmäisellä kaudellaan SHL:ssä 16 tehopistettä 35 ottelussa. On tehnyt Ruotsin junnumaajoukkueissa hyviä tehoja. Hyvä maalintekijä, jolla on erinomainen rannelaukaus. Luistelu tosin vaatii vielä kehittämistä.

Numerolla 14 ei ole kumpikaan enää varattavissa. Stützleä sijoitellaan jatkuvasti kolmosvaraukseksi ja Holtz on jossain sijoilla 4-10 eri listauksissa.

Mercer on se kaveri, joka tuohon palettiin sopisi aika kivasti. Isokokoinen todella hyvä luistelija, osaa tehdä maaleja sekä rakentaa peliä ja erityisesti hockey IQ on saanut kehuja.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo, itsekin katselin noiden skouttitoimistojen listojen mukaan, että ketä voisi olla vielä vapaana laituriosastolta tuon Oilersin varausvuoron aikaan.
TSN:n Craig Buttonin listan mukaan Oilersiin olisi tulossa Quinn ja Mercer olisi menossa heti perään Penguinsiin. Seth Jarvisin arvio on, että menisi jo kympin sakissa. Vahva luotto on kuitenkin että joku noista kolmesta pelaajasta olisi vielä meidän vuorolla saatavissa.
 

Kuhta#9

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Ketterä, Liverpool, Sympatiat Saipalle
Mike Green laitto hokkarit naulaan, ilmeisesti ei paikat vaan enää kestäneet pelaamista.
 

Bosco

Jäsen
Suosikkijoukkue
HPK, Pittsburgh




Oilersin viime kesän toisen kierroksen varaus Raphael Lavoie on ensimmäinen merkittävä Pohjois-Amerikkalainen lupaus joka suuntaa ensi kaudeksi Euroopan pelikentille. Eikä pelkästään vain alkukaudeksi vaan lähtökohtaisesti menee koko kaudeksi Röglen riveihin. Lavoie on näitä loppuvuodesta syntyneitä joten olisi siksi pystynyt ensi kaudella pelaamaan jo AHL:ssä varausta seuraavana toisena vuotenaan, mutta kun AHL-kauden eikä myöskään Kanadan junnusarjojenkaan alusta ole tietoa niin pelaajan kehitykselle varmasti hyvä ratkaisu löytää hieman varmempi pelipaikka ensi kaudeksi tämän siirron myötä. Saa nähdä tuleeko näitä vastaavia vielä kuinka paljon ennen kuin Euroopan sarjat pääsevät käyntiin.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Kiitokset Mike Greenille näistä kahdesta pelistä Oilersissa. Parhaiten muistan miehen Capitals-ajoilta kun mies paukutteli järjettömiä maalimääriä, taisi parhaalla kaudella mennä 30 maaliakin rikki.

Gaetan Haas aloittanee kauden myös euroopassa, uumoilee The Athleticin Oilers-toimittaja Daniel Nugent-Bowman.

Tuli tuossa paljon lueskeltua Oilersin mahdollisia treidihuhuja, missä Milloin Koskista vietiin Torontoon ja Andersenia sitten Oilersiin, mutta näihin en oikein jaksa uskoa. Koskisen kausi oli kuitenkin selkeästi parempi, kuin se ensimmäinen kausi ja siksi uskon, että ensi kausi vielä mennään Koskisella ja hommataan 1b-maalivahti kirittäjäksi. Lisäksi liikkuu paljon huhuja, missä Oilersin top-4 puolustuksesta olisi jopa kaksi pelaajaa lähdössä, mikä kuulostaisi melko hurjalta. Toki, onhan sieltä Bouchard ja Broberg tulossa, mutta olisihan se aika iso riski lähteä kauteen, jos top-4 puolustus olisi esimerkiksi muodossa Klefbom-Bouchard ja Broberg-Larsson. Henkilökohtaisesti uskon, että joku puolustajista saa lähteä vaihdossa laituriin.
 
Oilersin viime kesän toisen kierroksen varaus Raphael Lavoie on ensimmäinen merkittävä Pohjois-Amerikkalainen lupaus joka suuntaa ensi kaudeksi Euroopan pelikentille. Eikä pelkästään vain alkukaudeksi vaan lähtökohtaisesti menee koko kaudeksi Röglen riveihin.

Todella mielenkiintoista seurata moniko ja ennen kaikkea ketkä päätyvät samaan ratkaisuun. Ja toki täällä Suomessakin noita olisi kiva nähdä.

Muuten, Jack Drury taisi olla ensimmäinen ja sitten Lavoie. Drury pelaa niin ikään SHL:ssä tulevan kauden.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Holland sanoi eilisessä haastattelussa, että Oilersin kohdalla buyouteja ei tällä kaudella nähdä, eikä myöskään treidejä todennäköisesti, ennen kuin kausi on päättynyt. Tulevasta draftista mainitsi, että vuoron treidaaminen alaspäin mahdollista, jos joku seura on kiinnostunut vaihtamaan ylöspäin. Tässä voisi olla mahdollisuus yrittää dumpata Neal johonkin joukkueeseen varausvuorolla, tai yrittää hankkia NHL-valmis pelaaja vaihtamalla vuoroa alaspäin 2-3. kierrokselle.

Mike Smithistä mainitsi, että hänet voitaisiin nähdä myös ensi kaudella Oilersissa. Lisäksi Puljujärvestä sen verran, että oli turhauttavaa, kun sopimukseen ei päästy viime kaudella, mutta ei ottanut kantaa mahdolliseen paluuseen ensi kaudeksi. Capista sen verran, että mitään suuria sopimuksia ei varmastikaan nähdä, koska Nugent-Hopkinsin uuteen sopimukseen pitää varata tilaa.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Toivottavasti eivät 38 - vuotiaan Smithin kanssa enää tee sopimusta kun paljon parempiakin vaihtoehtoja on vapaana. Holland piti todennäköisenä että tandem peluutusta jatkettaisiin ensi kaudellakin. Khubodin tai Greiss saattaisivat olla saatavilla ja realistisia vaihtoehtoja Koskisen pariksi. Kummallakin on potentiaalia pelata myös ykkösenä.
 

5hole

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ducks, VGK, Savolaiset, Jokerit, Cogliano, RD
Toivottavasti eivät 38 - vuotiaan Smithin kanssa enää tee sopimusta kun paljon parempiakin vaihtoehtoja on vapaana. Holland piti todennäköisenä että tandem peluutusta jatkettaisiin ensi kaudellakin. Khubodin tai Greiss saattaisivat olla saatavilla ja realistisia vaihtoehtoja Koskisen pariksi. Kummallakin on potentiaalia pelata myös ykkösenä.

Mieluummin pitäisin Smithin, kuin ottaisin Khudobinin. Toki jos säästöä tulee/tai cap sama, niin tottakai tilanne eri. Nykyisellään Smithillä maltillinen 2m cap hit ja Khudobinilla 2,5m, hankala nähdä että Khudobinilla olisi ensi kaudella pienempi lappu kuin Smithillä.
Greiss olisi kyllä kova, mutta nykyinen cappi 3,33m ja vaikea nähdä että pienempää sopimusta saisi kuin Smith. Kokonaisuutena Smith noista järkevin taitaa olla.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Khudobin olisi kyllä varmasti hyvä hankita, mutta taitaa hinta nousta turhan korkeaksi hyvin menneiden pudotuspelien seurauksena. Greiss olisi kiva saada, jos maltillisella lapulla saadaan signattua. Itse ehkä kuitenkin olisin valmis suuntaamaan katseeni Columbusta ja heidän maalivahtipooliaan kohden. Sieltä halvalla lapulla lupaava kirittäjä kolmikosta Tarasov, Kivlenieks tai Vehviläinen olisi hienoa saada, kun omia lupauksia ei juuri ole.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
En nyt ihan kammottavana ratkaisuna pitäisi Smithin jatkoa vuoden sopimuksella tuollaisessa 1A/B kombinaatiossa. Ei se mikään ideaalitilanne ole, mutta kun Koskisen palkka on mikä on, niin oikeaan ykkösveskariin ei ole varaa. Sitten taas onko niitä 1B vaihtoehtoja miten paljon tarjolla ja onko varmasti Smithiä parempaa. Tietenkin mieluummin aina joku nuori ja kehityskelpoinen jos sellaisen löytää mutta voi olla haastava homma.

Toinen tärkeä asia on saada Condorsiin joku kokenut kaveri toiseksi veskariksi. Viime kausi aikalailla meni siihen että Skinnerillä ei koppi tarttunut ja Starrett ei pystynyt kyllä yhtään jeesaamaan ja paikkaamaan. Ja oliko vielä Starrettilla joku loukkaantuminenkin?
Siellä on pari kautta putkeen menty tuolla systeemillä että ei ole ollut ketään kokenutta selkänojaa nuoremmalle veskarille.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös