Edmonton Oilers 2019–2020

  • 243 821
  • 691

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Draisaitl on kyllä käsittämättömän huono luistelija noin hyväksi pelaajaksi. Mikko Koivukin näyttää sulavalta hänen rinnallaan, ja se on kokolailla paljon se. Iso, vahva, ulottuva, taitava ja hyvä peliäly - tuohon vielä luistelu, joka ei näyttäisi paskat housussa luistelulta, niin aika täydellinen pelaaja olisi.
 

sampio

Jäsen
Suosikkijoukkue
Menestyvin, sympatiat muille hyville.
Onko iso otanta pelejä kommentin taustalla? Avaatko tuota huonoutta, onko hidas, kömpelö, kaarreluistelussa jotain, kiihdytys? Drai on monen papereissa hyvä liikkumaan isoksi pelaajaksi. Suorassa luistelussa suht nopeakin vielä.
Riittää, että se näyttää paskalta. Ihan hirveältä. Mutta erinomainen pelaaja se on, ei siinä mitään. Kaukaa viisaana ostin se t-paidan jo kaksi vuotta sitten.
 

L.Stanley

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Calgary Flames
Mäkisen Antti oli twitteristä bongannut tiedon, että McDavid olisi sairaana ja mahdollisesti missaa pelin Vegasia vastaan. Vahvistusta asialle en löytänyt.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei pelannut McDavid ja varmasti oikea päätös. Ei tuossa kannata ihan ehdoin tahdoin alkaa sairaana repimään.

Toinen kysymys on sitten se että onko muukin joukkue sairaana vai jättävätkö näitä pelejä muuten vain pelaamatta. Taas toki tärkeä piste, mutta Koskinenhan on kuin maalitauluna ampumaradalla. Useampi peli ollut putkeen missä laukauksia satelee kohti Oilersin maalia.

Jatkoajalla Draisaitlilta vaihteeksi ylipitkä vaihto. En tiedä onko siellä ihan Tippettiltä tullut ohjeistus kauanko roikutaan jäällä, mutta siinä vaiheessa kun RNH ja Bear olivat 2-1 hyökkäyksessä olisi Draisaitlin pitänyt tulla vaihtoon. Ja toinen peli putkeen missä Draisaitl jää pisteittä. Pitää varmaan se iso saksalaisfanien ryhmä pistää pihalle hallista kun heti heidän saavuttuaan on tullut kaksi pisteetöntä peliä.
 

Falcon

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Koskinen on ollut melkoisessa kiekkosateessa viime otteluissa. Hyvin on mies kyllä pelannut. Katsotaan miten tuo maalivahtien peluutus menee jatkossa. Eiköhän kumpainenkin tule saamaan peliaikaa.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Oilers on kiinnostunut saamaan Anton Slepyshevin takaisin riveihinsä. Slepyshev on KHL:ssä tehoillut ihan kivasti tehden 110 ottelussa 70 tehopistettä. Oilersissa rooli löytyisi varmaankin alaketjuista. Palkkapyyntö tietysti määrittelee paljon.
 

Grainger

Jäsen
Suosikkijoukkue
La Decimoquarta
Hyi olkoon.

Niitä uutisia, mitä ei haluaisi lukea.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Hiljaiseksi vetää. Lepää rauhassa Colby.
 

Styge

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK, Pens, änärin suomalaiset
Surullisia tapauksia. Nuori mies ja yhtäkkiä kaikki on poissa. Kukaan ei kai osannut tällaista odottaa. Kertoo vaan siitä, että se voi tapahtua kenelle vaan, milloin tahansa. Lepää rauhassa Colby.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tässä kun on noita vanhoja pelejä pyöritetty siellä sun täällä, niin ajattelin ajankuluksi laittaa muutaman havainnon viimeisimmästä minkä katselin eli 1987 finaalien seitsemännestä pelistä Oilersin ja Flyersin välillä. Ja Oilersin kannalta siis pääasiassa kun Flyersin pelaajat eivät niin tuttuja ole. Osa havainnoista on nyt ihan yleisesti tuon ajan peleihin sopivia mutta laitoin ne tähän sekaan.

Oilers pelasi kolmella ketjulla eli Tikkanen-Gretzky-Kurri, Nilsson-Messier-Anderson, Hunter-MacTavish-McSorley. Ylimääräisinä hyökkääjinä Krushelnyski ja McClelland. Krushelnyski sai jonkin verran jääaikaa Nilssonin tai Tikkasen tilalla ja Messierin ollessa hoidettavana kopissa, niin hänen paikallaan. McClelland ei välttämättä käynyt ollenkaan jäällä, mutta eipä tuossa oikein ollut mitään sellaisia kähinöitä missä häntä olisi tarvittu.
Puolustuksessa mentiin seitsemällä puolustajalla: Gregg, Ruotsalainen, Smith, Huddy, Lowe, Muni ja Coffey. Coffeyllahan oli jotain vammaa alla eikä pelannut edes kaikkia pudotuspeliotteluita. Vähän vaikea arvioida kuka pelasi mitenkin paljon kun aika vähän Oilersin puolustajat lopulta kiekon kanssa pelasivat. Tuohon aikaan kun ei paljoa viivelähtöjä hierottu vaan käännettiin samantien peliä ylöspäin. Jotenkin jäi mieleen että ehkä Gregg, Huddy, Coffey ja Lowe olisivat olleet enemmän jäällä varsinkin pelin loppua kohden mentäessä. Ruotsalainen esimerkiksi taisi istua viltissä annettuaan karmean harhasyötön omalla alueella tai sitten ei muuten vain paljoa kolmannessa erässä jäällä käynyt. Muni ei myöskään kolmannessa erässä juuri saanut peliaikaa. Smith vähän enemmän. Jos itse valitsisin tuosta pelistä Oilersin tärkeimmän puolustajan, niin valinta olisi Randy Gregg.

Fuhr tietysti Oilersilla maalissa ja Hextall Flyersilla. Olihan tuo koko peli varsinainen maalivahtien näytös. Fuhrille heti pelin alkuun meni vähän helppo kahden miehen alivoimalla, mutta sen jälkeen laittoi luukut kiinni eikä mennyt enää mitään. Kuten vanhat pelikaverit usein ovat muistelleet, niin Fuhr oli se kaveri johon menestys isolta osalta perustui. Hänelle saattoi mennä se viisi maalia pelissä, mutta sitten kun alettiin ratkomaan voittoa niin alkoi tulla game-savereita. Niin tuossakin pelissä. Toisessa erässä 1-1 tilanteessa esimerkiksi Sinisalolla oli kaksi aivan loistavaa tekopaikkaa joista varsinkin Ruotsalaisen harhasyötön jälkeen auennut oli sellainen että siitä olisi melkein pitänyt tehdä mutta Fuhr hoiti.
Toisessa päässä Hextallilla kuitenkin pelin aikana oli selvästi enemmän töitä eikä Oilers meinannut mitenkään saada kiekkoa hänen ohitseen. Ja Hextall oli se kaveri joka piti Flyersin tuossa pelissä mukana loppuun saakka. Toki aika monta tolppaakin Oilers tuossa laukoi. Ja tuttuun Hextall tyyliin antoi kyllä aina takaisin jos joku tuli häntä häiritsemään tai kopauttelemaan torjunnan jälkeen.
Molemmat maalivahdit pelasivat myös aktiivisesti mailalla ja tekivät rohkeitakin ulostuloja päästäkseen pelaamaan kiekkoa. Kovin montaa oman pään aloitusta ei pelissä tullut niistä tilanteista että maalivahti olisi kiekon sulkenut johtuen tietenkin stand-up tyylistä jolloin ei paljoa syliin vetoja tullut vaan polvisuojiin ja siitä kiekko takaisin peliin.

Sather peluutti varsin aktiivisesti ja esimerkiksi MacTavishin ketjun tehtävänä oli pysäyttää Flyersilla kovia tehoja tehnyt Eklundin ketju. Ja tuon he tekivätkin suorastaan loistavasti. Messier puolestaan hoiti isolta osin oman pään aloitukset. Sitten kun Messier sai Greggin laukauksen jalkaansa ja oli hetken pukukopissa, niin Krushelnyski tuli ottamaan oman pään aloituksen. Satherilla ketjut pysyivät pääasiassa vakiokokoonpanoissa lukuunottamatta Krushelnyskin satunnaisia vaihtoja. Puolustuksessa parit vaihtelivat sitten enemmän johtuen luonnollisesti tuosta seitsemän puolustajan käyttämisestä. Ylivoimakoostumukset vaihtelivat ja pitäisi melkein katsoa uudestaan ja pistää paremmin merkille mitä kaikkea käytettiin. Välillä käyttivät normaaleja hyökkäysketjuja ja välillä oli kasattu erikoiskoostumus. Oli kolmea ja välillä neljää hyökkääjää. Huddy oli jossain ylivoimassa maskimiehenä.

Ketjuista en oikein osaa päättää että oliko Oilersin paras mielestäni Messierin vai MacTavishin ketju. Eikä Gretzkynkään ketju toki huonosti pelannut. Sellainen tunne jäi että pelin alkupuolella Messierin porukka olisi ollut todella vahva ja painanut peliä vastustajan päätyyn. Sitten taas kun peli eteni ja oltiin ratkaisuhetkillä, niin MacTavishin ketju otti isompaa roolia. MacTavishillä itselläänkin oli pari tekopaikkaa mutta Hextall kesti.

Itse peli kääntyi sitä enemmän Oilersille mitä pidemmälle mentiin. Heti alkuun tietenkin Messierin ja Coffeyn jäähyt joiden aikana Flyers teki ainoan maalinsa. Mutta muutenkin Flyers oli vahvimmillaan pelin alkupuolella. Kolmannessa erässä Oilers ei enää paljoa mahdollisuuksia jättänyt vaan kontrolloivat peliä vahvasti. Siinä vaiheessa kun piti tulla Flyersin viimeinen rynnistys eli viimeisen kymmenen minuutin aikana, niin kävi oikeastaan päinvastoin eli Oilers piti kiekkoa ja vyörytti hyökkäyksiä kohti Hextallin maalia. Anderssonin tekemä ratkaiseva kolmas maali oli oikeastaan vain ajan kysymys. Tiedä sitten että loppuiko Flyersilta kunto vai saivatko Oilersin kokeneet ja voittamaan tottuneet kaverit vain sellaisen flow-tilan päälle, ettei enää jäänyt mahdollisuuksia vastustajalle.

Peli oli varsin siistiä. Toki ajankuvalle tuttuun tapaan mailalla sai ottaa vauhdin pois kiekottomaltakin (ja varsinkin kiekottomalta) pelaajalta. Ja joitain muitakin selkeitä jäähyjä jäi viheltämättä puolin ja toisin. Mutta ei tuo mitään jatkuvaa kahvaamista ollut vaan ihan vauhdikasta päästä päähän kiekkoa. Omasta mielestäni paljon karmeampaa oli 90-luvulla jolloin sai ihan vapaasti painaa vaikka koko pelin maila vastustajan kainalossa.
Vaikka nykyään pelissä onkin paljon enemmän taktisia hienouksia ja kaikki tehdään viimeisen päälle pelikirjan mukaan, niin itse pidän kyllä noista vanhoista peleistä missä pelattiin enemmän tunteella ja tilanteen mukaan. Peleissä mentiin varsin vauhdilla päästä päähän eikä paljoa seisoskeltu oman maalin takana odottamassa että saadaan pelikaverit oikeisiin paikkoihin.

Suomalaisista Kurri oli hyvällä pelipäällä. Teki tietenkin voittomaaliksi jääneen toisen osuman mutta muutenkin monta vetopaikkaa ja oli koko ajan vaarallinen. Tikkanen teki sitä mitä normaalistikin eli oli tuossa ykkösketjussa se kaveri joka vei taklaukset loppuun asti ja kun tuli jotain kähinöitä, niin oli ensimmäisenä paikalla. Ja Tikiltä kova veto tolppaan kolmannessa erässä. Ruotsalainen sai pelin alkupuolella enemmän vastuuta ja toi kiekkoa muutaman kerran hyvin ylös. Ei kuitenkaan kovin hyvä peli kokonaisuudessaan sillä kiekonmenetyksiä tuli paljon ja tosiaan sitten loppua kohti jääaika putosi selvästi.
Flyersin puolelta Sinisalo oli näkyvässä roolissa. Olisi ollut toisessa erässä mahdollisuus viedä Flyers johtoon mutta ei onnistunut viimeistelemään.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Gaetaan Haasin kanssa vuoden jatkosopimukseen, AAV:n ollessa maltillinen 915 000. Varovainen peukalo tälle sopparille, vaikutti allekirjoittaneen luistelullaan ja toi mukiinmenevää kiekollista peliä bottom-sixiin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Joo Haas oli itselleni ihan positiivinen yllätys kuluneella kaudella. Ja jos ei muuta niin ainakin hankki kivasti jäähyjä vastustajalle. Jos unohdetaan vain yhdeksän peliä pelannut Manning ja kaksi peliä pelannut Green, niin peliaikaan suhteutettuna eniten jäähyjä vastustajille hankkivat Nygård (1,53 jäähyä/60min), Haas (1,49), Khaira (1,12) ja McDavid (1,03).

Nyt Haasille siis yksisuuntainen soppari kun vanha oli kaksisuuntainen mutta tässä uudessa ei ole tuota Eurooppaan palaamismahdollisuutta.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Theodor Lennströmille yhden vuoden ELC. Mielenkiintoinen haku, Eliteprospects puhukoot nyt puolestaan, linkkiä profiiliin:

Haasin jatkosopimus oli kyllä mukava uutinen. Vähän ajattelin, että lähtee isomman peliajan perässä takaisin Sveitsiin, mutta kivahan se on seurata vielä ainakin kauden ajan Haasia.
 

eeMule

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Markus Niemeläinen signattu ELC-sopimukseen. Eipä ole oikein odotuksia tälle miehelle eikä sopimukselle. Noh, jotain uutisia tähän kotivappuun.
 

Eugene

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, SaiPa, Ketterä
Filip Berglundille myös kahden vuoden ELC kouraan, pelaa ensi kauden Linköpingissä lainalla. Ihan lupaavia otteita esittänyt SHL:ssä.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
NHL julkaisi jatkosuunnitelmansa ja sehän tarkoittaa sitä, että Oilers pelaa pudotuspelejä kolmen vuoden tauon jälkeen. Avauskierroksella olisi Blackhawks vastassa. Mielenkiintoista on myös se, että Edmonton olisi yksi pelipaikkakunnista mutta Oilers pelaisi ottelunsa jossain muualla.
 

IkuinenVappu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
NHL julkaisi jatkosuunnitelmansa ja sehän tarkoittaa sitä, että Oilers pelaa pudotuspelejä kolmen vuoden tauon jälkeen. Avauskierroksella olisi Blackhawks vastassa. Mielenkiintoista on myös se, että Edmonton olisi yksi pelipaikkakunnista mutta Oilers pelaisi ottelunsa jossain muualla.
Olisi upeaa nähdä Oilers jälleen Stanley Cup POF peleissä mutta ei silti enää tämän kauden osalta. Ihan hullua hommaa ja menisi maku aivan täysin koko touhusta jos kaiken muun typeryyden lisäksi Oilers ei edes pelaisi kotihallissa Edmontonissa.
 

Freewind

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Moi vaan, uusi Oilers-kirjoittelija ilmoittautuu. Palstaa on tullut luettua aktiivisesti vuosikymmenen ajan ja Oilersin pelit on tullut nähtyä muutamaa lukuunottamatta kaikki viimeisen neljän kauden ajalta.
Monesti on mieli tehnyt kommentoida tänne, kun on ollut asiantuntevaa keskustelua ja nyt päätin sitten, että luon tunnukset jos Oilers pääsee Pleijareihin ja niinhän siinä sitten kävi!

Mielenkiintoista tosiaan nähdä, miten tuo kaupunkijako toteutetaan ja olisihan se hienoa nähdä pelien jatkuvan Edmontonissa. Toivottavasti saataisiin pelit käyntiin turvallisesti ja mestari ratkottua, vaikka mieluummin olisin nähnyt sen perinteisen kuudentoista joukkueen huipennuksen.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Lowe ja Holland HHOF:iin. Hieno homma. Erityisesti tuo Lowen valinta. Seuraavaksi Oilers voi jäädyttää numeron 4.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös