Ilmoitukset

Nimimerkki HokiOnSporttia huilaa viikon sääntöjen 9§:n perusteella. Provoilu-viestejä lenteli vähän ympäriinsä.

Nimimerkki M.O.R.O huilaa viikon sääntöjen 4§:n perusteella. Turha viesti löytyy Mestiksen finaalipari-ketjusta.

Sulje ilmoitus

Nimimerkki Zolmu osoittautui aiemmin porttikiellon saaneen jäsenen uudeksi nimimerkiksi. Tämän vuoksi hänen kirjoitusoikeutensa on poistettu.

Mikäli elinikäisen pelikiellon saanut jäsen haluaa palata palstavahvuuteen, uuden nimimerkin luomisen sijaan suosittelemme lähettämään pyynnön oikeuksien avaamisesta moderaattoreille hyvien perusteluiden kera.

Sulje ilmoitus

Edmonton Oilers 2017–2018 – vielä vähän paremmin

Viestiketju osiossa 'NHL' , aloittajana oiler99, 12.05.2017 klo 22.41.

 1. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kyllähän se Reinhart-kokeilu meni täysin reisille. Toivottavasti Vegasissa sujuisi paremmin, tosin kyllä sielläkin on kahdeksan ukkoa nokkimisjärjestyksessa edellä. Vegas on käynyt Russellin kanssa myös neuvotteluita, joten hyvin mahdollista että hänkin päätyy sinne. Kyllähän Oilers myös puolustajia tarvitsee, jos sellaista ei treidillä saa hankittua niin sitten pitää katseet suunnata vapaiden agenttien markkinoille. Trade freeze päättyy tänään aamukolmelta Suomen aikaa, joten mielenkiintoista nähdä onko Oilersilla huomenna jotain julkistettavaa.
   
 2. Ollakseni Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Detroit Red Wings
  Eberle Vegasiin ja Methot takaisinpäin. Siinähän olisi passeli kauppa molemmille.
   
 3. Mounir Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ai, en tiennytkään että Methot on oikeakätinen kahdensuunnan pakki. No aina oppii jotain uutta.
   
 4. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Itse en ihan hirveän tarkkaan ole seurannut näitä laajennusdraft-hommeleita, mutta sain sen käsityksen, että Vegas ei Russellin kanssa päässyt sopuun ja siksi päätyivät Reinhartiin. Mutta voin olla ihan hakoteilläkin.
  Reinhartilla tämä viime kausi oli jo AHL:ssä vähän enemmän lupauksia herättävä eli saa nähdä mitä tuosta tulee. Toki liike taisi edelleen olla sellaisella tasolla, että kiva olisi nähdä ensi kaudella McDavidin kanssa samaan aikaan jäällä. Mutta kyllä hänestä ehkä kolmospariin vielä hyvän pakin voisi saada. Joka tapauksessa Oilersin kannalta hankinta oli iso huti.
   
 5. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Itse olen ihan tyytyväinen, että Vegas nappasi ennemmin Reinhartin kuin Khairan. Khairan menetystä itse vähän kuumottelin, koska siinä on erittäinkin potentiaalinen bottom-6 kaveri ensi kaudeksi. Reinhartissa on edelleen potentiaalia, mutta niin on Yakupovissakin. No, mutta näitä huteja sattuu ja toivottavasti Reinhart onnistuu uudessa ympäristössä. Maksettiinhan tuosta kova hinta, mikä sitten realisoitui vieläpä Barzaliksi.

  Pouliotin tai Faynen voisi yrittää Vegasiin dumpata, mutta olisiko se hinta siitä ykköskierroksen varaus? Toki Pouliot on parhaimmillaan hyvä pelaaja, mutta ei missään nimessä tuon neljän millin arvoinen.

  Shattenkirk olisi jackpot, mutta taitaa palkkapyyntö olla liian kova. Michael Stone olisi hyvä hankinta ja toivottavasti Chiarelli yrittää Stonea saada sopimukseen. Ellei sitten Stone signaa jo ennen heinäkuuta Flamesin kanssa.
   
 6. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Chiarelli pitää tiedotustilaisuuden 13.30 Edmontonin aikaa eli Suomen ajassa puoli yhdentoista maissa tänä iltana. Ainakin draftiin liittyvää asiaa luvassa mutta lieköhän jotain julkistuksiakin.
   
 7. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
 8. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Ja toki ykkösen/kakkosen oikeaan laitaan tarvitaan kaveri. Paitsi jos Draisaitl on taas oikealla jolloin RNH on kakkosessa keskellä.
   
 9. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Nugea tuskin treidataan. Chiarelli on haastatteluissa painottanut hänen tärkeyttään joukkueelle. Ja kehunut hänen kahden suunnan peliään. Ja Ryan Rishaug myös twiittaili että tässä tehtiin valinta Eberlen ja Nugen välillä. Oilers halusi pitää sentterin, jotta Draisaitl voitaisiin tarpeen vaatiessa siirtää laituriksi.

  Eberle tosiaan lähti kuten tässä on jo tovin ajan ounasteltukin. Olen ihan tyytyväinen vastineeseen. Strome ei ole vielä ihan onnistunut lyömään itseään kunnolla läpi, mutta potentiaalia siihen on. Varmaan vapaiden agenttien markkinoilta yritetään sitten top 6-laitahyökkääjää hankkia. Oilersilla on nyt kolme vuoden 2011 top 5-varausta riveissään.
   
  Viimeksi muokattu: 22.06.2017 klo 22.49
 10. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Chiarelli kävi mediatilaisuudessaan läpi treidiä. Suurin syy treidille oli se, että Oilers tarvitsi cap-tilaa. Stromesta totesi, että hänellä on erinomainen laukaus ja hän on hyvä laitapelissä. Lisäksi hän on erittäin monipuolinen ja isokokoinen. Eberlen huonot otteet pudotuspeleissä olivat yksi osatekijä sille, miksi hänet treidattiin.

  Eberlen treidaaminen hyökkääjään tarkoittaa todennäköisesti sitä, että Russellin jatkosopimus on julkistamista vaille valmis. Lisäksi vapaiden agenttien markkinoilta tarttunee syvyyspuolustaja haaviin.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2017 klo 00.13
 11. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 12. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Lainaus:
  Tuon Eberlen vaihtamisen Stromeen vielä ymmärrän. Vaikka Eberle on parempi pelaaja, niin on kuitenkin liian kallis kokonaiskuvaa katsottaessa. Ja voihan Stromekin vielä parantaa, mutta sen varaan ei pitäisi laskea mitään.

  Mutta jos kakkos- ja mieluummin kolmosparin pakille aletaan tekemään neljän vuoden sopimusta tuollaisella palkalla, niin siihen ei enää oma ymmärrys riitä. Tai käytännössä pitäisi sitten kai tulkita niin, että Cupia lähdetään tavoittelemaan top-4 osastolla: Larsson, Klefbom, Sekera ja Russell. Tai sitten Klefbom päivitetään kovempaan kaveriin laittamalla jotain muuta kylkiäiseksi. Jotenkin vaan on vaikuttanut siltä, että ruotsalaisiin on löytynyt luottoa.
   
 13. VilleLeino Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Canada, CHI&PIT, Pats, Barca&Pep, SASpurs
  Siis tämä Chiarelli on kyllä todellinen idiootti ja tuhoaa Edmontonin saumat menestykseen samalla tavalla kuin aikoinaan tuhosi Bruinsin. Eberlen treidaaminen Stromeen on sinänsä hyvä idea, mutta ei jumalauta päittäin. Kyllä ilman muuta olisi pitänyt saada kaupassa pickejä myös Islandersilta. Sama homma oli viime vuonna kun Hall kaupattiin suoraan Larssoniin. Itse en kyllä olisi ikinä kaupannutkaan Hallia, vaan lähtijät olisi ollut RNH tai Eberle, joilla olisi varmasti myös saanut Larssonin irrotettua. Hall on kuitenkin huomattavasti parempi pelaaja kuin RNH ja Eberle.
  Hallin tilalle free agenttinä signattu Lucic oli myös odotetusti todellinen huti. Jokainen sen nyt tiesi ettei Lucicillla riitä jalka tuohon kaavaillulle paikalle Mäkkärin viereen, 6M palkka ja NTC vielä päälle, ei hyvää päivää.
  Nyt sitten mies on sitten käyttämässä säästämänsä capin Russellin jatkoon 4M sopparilla.

  Mäkkärinä ilmoittaisin kyllä seuralle, että suostun jäämään tähän "dumpster fire"-organisaatioon ainoastaan maksimisopparilla (vuosi+palkka), ja varmasti tuon myös halutessaan saa.
   
 14. Walkin Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  HIFK, Pittsburgh Penguins, #3, #58, #71, #81, #87
  Lainaus:
  En olisi ollenkaan varma siitä, että Larsson olisi irronnut RNH:lla tai Eberlellä. Kuten itsekin totesit niin Hall on selvästi näitä kahta parempi pelaaja.
   
 15. FinDevil Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  New Jersey Devils
  Ei ois Larsson ikinä irronnut RNH:lla tai Eberlellä! Damon Severson olisi varmaankin irronnut.
   
 16. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Larsson vaati Hallin, kyllähän Eberleä ja Nugent-Hopkinsia yritettiin huhujen mukaan treidata viime kesänä ja saada heillä se puolustaja joukkueeseen, ei vain onnistunut.

  Russellin sopimus jos on neljä vuotta x neljä milliä niin onhan se hiiren verran liikaa. Mutta olihan Sekera-Russell hyvä kakkospari. Jos mietitään pidemmällä tähtäimellä niin Faynen sopimus loppuu vuoden päästä, niin siitä tulee noin 3,7 milliä tilaa, joten siinä mielessä tilanne on tasan. Ja onhan Russell parempi pelaaja kuin Fayne.

  Onko kukaan kuullut mitään huhuja olisiko Chiarelli kenen perässä vapailla markkinoilla? Kyllähän tuonne joku hyökkääjä mahtuisi top6 paikoille.
   
 17. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Russellin sopimus varmistui. Neljä vuotta ja 16 miljoonaa:

  2017-18 5M
  2018-19 4,5M
  2019-20 4M
  2020-21 2,5M

  Lisäksi ensi kaudesta 2 miljoonan allekirjoitusbonus ja viimeisestä sopimusvuodesta 1 miljoonan vastaava. Kahdesta viimeisestä sopimusvuodesta modifioitu NTC. Ei tuo nyt loppujen lopuksi niin pahalta sopimukselta näytä, kahden vuoden päästä voidaan pistää lihoiksi jos tarve niin vaatii.
   
  Viimeksi muokattu: 23.06.2017 klo 21.04
 18. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Kailer Yamamoto tarttui haaviin ensimmäisellä kierroksella. Ei ole koolla pilattu, mutta äärettömän tehokas hyökkääjä. Silti poika tarvitsee kyllä melkoisesti lisää voimaa pärjätäkseen NHL-kaukaloissa, minkä myös itsekin haastatteluissa myönsi. Kyllä tuli Johnny Hockey aika paljon mieleen kun videoklippejä katselin. Äärettömän taitava ja liukas pelaaja.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017 klo 12.21
 19. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
 20. Eugene Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, SaiPa
  Ajattelinkin, että tässä draftissa joku uskaltaa käyttää jo ekan kiekan varauksen Yamamotoon välittämättä pienestä koosta. Ja syystä että tämä on "heikkotasoinen" drafti verrattuna pariin aikaisempaan. Tämän vuoden draftissa Alex DeBrincat olisi varmasti myös uskallettu napata jo ekalla kiekalla, viime vuonna sitä laajuutta ja potentiaalia oli paljon enemmän. En nyt kuitenkaan odottanut, että Oilersiin päätyy, kun prospect poolissa ei enää hyökkääjien osalta hirveästi syvyyttä ole ja ajattelin, että Chiarelli varaa aikalailla varman päälle jonkun Poehlingin tms. Nyt otettiin riskiveto, mikä tälläisessä draftissa on ihan jees.

  Ja Oilershan yritti treidata vielä ylöspäin (tai alaspäin, miten tuon nyt ottaa), saadakseen varmasti Yamamoton. No, ei onneksi onnistunut ja saatiin omalla pickillä se mitä haluttiin.

  Näinköhän Kailerin veli Keanu nähdään myös Oilersin sopimuslistoilla, tai edes Bakersfieldissa AHL-sopimuksella? Veljekset pelanneet Spokanessa, ja Keanulla nyt ikää 21v ja suunta käy jo isompiin liigoihin. Ei nyt mikään järjetön pistenikkari ja Kaileriakin vain pari senttiä pidempi, mutta mielenkiintoinen kokeilu voisi olla.

  Draftin kakkospäivälle Oilersilta löytyy seuraavat pickit:
  ROUND 3 - 82nd Overall (From STL)
  ROUND 3 - 84th Overall
  ROUND 4 - 115th Overall
  ROUND 5 - 126th Overall (From VAN)
  ROUND 5 - 146th Overall
  ROUND 6 - 177th Overall
  ROUND 7 - 208th Overall

  Eli seuraavaksi ilman treidejä varaillaan vasta kolmoskiekalla. Jos Robin Salo putoaa tuonne asti tai jopa 4.-5. kiekoille, niin ottaisin kyllä kaverin pois kuljeksimasta tuomaan lisää suomalaisväriä organisaatioon. Veikkaan kuitenkin, että sieltä ainakin yksi ruotsalainen varataan.
   
 21. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Joo, itselleni Russellin sopimus oli iso pettymys. Olisin toivonut että Chiarelli olisi pystynyt vahvistamaan puolustusta mutta ilmeisesti siihen ei sitten ollut mahdollisuuksia. Toki hyvä että tuosta sopimuksesta todennäköisesti pääsee eroon parin vuoden päästä mutta toisaalta vähän hassua miten tuo yksityiskohta näytettiin nostavan varsin useissa arvioissa esiin. Siis jos pelaajalle tehdään neljän vuoden soppari niin olisi kiva ettei heti alkaisi spekulaatiot siitä miten sopimuksesta pääsee eroon.
  Toivottavasti Russell muistaa myös kiittää Sekeraa tuosta sopparista. Ja toivottavasti Sekeran saikun ajaksi löytyy hänelle vielä hyvä tuuraaja.

  Yamamoto on ihan mielenkiintoinen valinta. Kivasti pisteitä päättyneellä kaudella ja nopeus riittää. Myös ilmeisen vahva karvaaja mutta miten se sitten mahtaa siirtyä NHL:ään. Kokonsa puolesta ei lainkaan Chiarellin joukkueen näköinen pelaaja. Ja vain nelisen kuukautta Puljujärveä nuorempi.
  Mutta aika arpapeliä toki noilla vuoroilla. Oilersin draftaaminen ei kovin vahvaa ole vieläkään ollut mutta toivottavasti nyt onnistui. Toki varmaan muutama vuosi vähintään kestää ennenkuin näkee mihin Yamamotosta on.
   
 22. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Draft-tilaisuus alkaa olla takana ja on aika tehdä yhteenveto tämän vuoden varaussadosta.

  1. kierros
  22. Kailer Yamamoto, Spokane Chiefs

  Kuten ylläkin todettiin, on Yamamoto mielenkiintoinen valinta. Takonut WHL:ssä kolmen kauden aikana 227 tehopistettä, joten kiekollista taitoa piisaa vaikka muille jakaa. Melkoinen smurffi, mutta pystyy käsittääkseni kovaankin peliin. Vielä melkoisen kaukana NHL:stä, mutta potentiaalia löytyy valtavasti.

  3. kierros
  78. Stuart Skinner, Lethbridge Hurricanes

  Oman kylän poika, joka rankattiin Central Scoutingin Pohjois-Amerikan maalivahtilistauksissa viidenneksi. U18-tilastot eivät mitkään hirveän hyvät ole, eikä pelannut WHL:ssäkään kovin hyvää kautta. Tosin pudotuspeleissä johti Hurricanesin kolmannelle kierrokselle.. Toissa kaudella torjuntaprosentti 92, joten kai siellä jotain potentiaalia on. Katsotaan mitä tästä tulee. Ihan hyvä kuitenkin, että maalivahtiosasto saa syvyyttä. Oilers treidasi vuoroaan ylöspäin saadakseen Skinnerin, joten kai he kaverissa jotain näkivät.

  84. Dimitri Samorukov. Guelph Storm

  Vaikuttaa ihan hyvältä varaukselta, Kahdet U18-kisat takana ja kummassakin piste-per-peli tahti. Ensimmäisellä OHL-kaudella 20 tehopinnaa 67 peliin ei ole huono saldo. Isokokoinen pakki, mutta tarvitsee lisää voimaa. Future Considerationsin Scott Palmer kehuu poikaa maasta taivaisiin, joten todella hyvä fiilis tästä varauksesta on.

  4. kierros
  115. Ostap Safin, Sparta Praha (CZE)

  Tämä varaus vaikuttaa hyvältä, Oli Central Scoutingin ennakkokaavailuissa sijalla 14 Euroopasta. Viime kaudella debytoi Extraliigassa ja pelasi 8 ottelua tehoilla 1+1. Erittäin hyvä luistelija, jolla on loistava ja tarkka laukaus. Erinomaiset kiekonkäsittelytaidot, eritoten kovassa luisteluvauhdissa. Suojaa myös kiekkoa hyvin ja osaa käyttää isoa ruhoaan hyväksi. Ei kaihda fyysistäkään peliä. Pelaa hyvin myös puolustussuuntaan ja pystyy peittämään syötöt sekä laukaukset. Ensi kaudella edessä ensimmäinen täysi kausi miesten peleissä.

  5. kierros
  146. Kirill Maximov, Niagara IceDogs

  Aloitti kauden Guelphissa tehden 16 tehopistettä 37 peliin. Siirtyi kesken kauden Niagaraan ja nakutti 29 otteluun 22 tehopinnaa. Oli mukana U18-kisoissa ja teki seitsemässä pelissä kolme maalia. Ensi kausi sanelee aika paljon, että millainen potentiaali kaverilla on. Tasaisuutta ainakin tarvitsee lisää.

  6. kierros
  177. Skyler Brind' Amour, Selects Hockey U18

  Hurricanes-legenda Rod "The Bod" Brind'Amourin poika. Viime kausi meni USA:n nuorisomaajoukkueohjelmassa, jossa teki kuuteen peliin tehot 3+6. Siirtyy ensi kaudeksi BCHL:n Chilliwack Chiefsiin ja sieltä yliopistosarjoihin. Selkeä projektipelaaja, josta joko tulee jotain tai sitten ei.

  7. kierros
  208. Philip Kemp. USNTDP

  Sama juttu kuin ylempänä, viime kausi meni USA:n nuorisomaajoukkueissa. Oli mukana U18-kisoissa, joissa saalisti tehot 0+2. Toimi kisoissa USA:n varakapteenina. Kauden aikana hoiti myös U18-joukkueen kapteenin virkaa. Ensi kaudeksi siirtyy yliopistosarjoihin. Tämäkin on selkeä projektipelaaja, josta joko tulee jotain tai sitten ei.

  Pariin varaukseen (Yamamoto. Samorukov, Safin) olen tyytyväinen. Maksimovissa on potentiaalia ja plussaa myös siitä, että maalivahtiosasto sai vähän syvyyttä. Ihan hyvin meni draft Oilersin osalta. Ei loistavasti mutta hyvin.
   
  Viimeksi muokattu: 24.06.2017 klo 23.27
 23. TAM Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers
  Joo kyllähän tuo tuolla kolmoskierroksella ja myöhemmin on aika arvontaa. Mutta vähän hämmästyin tuosta Skinneristä. Maalivahdit kun ovat vielä enemmän arpapeliä ja kestää vuosia ennenkuin tietää mitä tuli varattua. Ja Oilers juuri keväällä teki sopimuksen samana vuonna syntyneen Wellsin kanssa. Mutta kun kerran vielä halusivat varmistaa että Skinnerin saavat niin toivotaan nyt että joku kristallipallo oli käytössä.

  Flames on varausvuoroilla lähivuosina saanut hankittua puolustukseensa Hamiltonin ja Hamonicin... Oilers sai vuoroilla hommattua Reinhartin.
  Kesää on toki reilusti jäljellä ja vasta siirtomarkkinat avautuneet, mutta eteläinen naapurijoukkue on saanut jo vahvistettua puolustusta ja maalivahtiosastoa. Oilers on saanut heikennettyä hyökkäystä ja muuten pysynyt paikallaan. Tai no Sekera toki saikulla. Mutta onneksi on vielä tosiaan aikaa. Tosin capin suhteen saa olla tarkkana.
   
 24. M.88 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Oilers, Pepo HC, Saipa
  Lainaus:
  Täällä vähän samat fiilikset, en olisi noin korkealla lähtenyt veskaria varaamaan, vaan ennemmin syvyyttä rightin puolen puolustajiin. Mutta kaipa tuolla nuo hommat osataan paremmin.

  Ja tuohon Hamonicin treidiin, siis voi jumalauta että tuli kirottua ihan ääneen kun siitä luin. Kyllä tuon olisi siihen Eberle-Strome
  treidiin pystynyt sisällyttämään. Ensi vuodelle 1st ja 2nd mukaan, ja 2019 ehdollinen 2nd mikä muuttuu ykköseksi jos Oilers pelaa vaikka konfressifinaalissa. Tai jotain vastaavaa koska pelkillä pickeillä Travis liikahti. Vituttaa!

  Mutta muuten ihan ok tyytyväinen draftiin, Kailerista luin sellaisen kommentin että on vähän kuin Zack Kassian minikoossa ja paremmilla kiekollisilla taidoilla. Hyvät fiilikset tuli siitä.
   
 25. oiler99 Jäsen

  Suosikkijoukkue:
  Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
  Oilers varmasti laskee jonkin verran odotuksia Ethan Bearin varaan. Kaveri on takonut WHL.ssä hirmutehoja pakin paikalta ja saa varmasti syksyllä näyttöpaikan. Jos Bear onnistuu, niin se kyllä muuttaa asetelmia.