Edmonton Oilers 2013–2014

  • 262 205
  • 835

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Tämähän on jo ihan voittoputki. Ja vaikka ei mitään huippujengejä vastassa olekaan ollut, niin paljon mukavampi tuosta on rakentaa hommaa eteenpäin.

Vähän kolmannen erän alussa alkoi jännittämään, että miten tuossa käy. Siis siinä vaiheessa kun Oilers pelasi umpisurkeaa ylivoimaa (miten voi yksinäinen Panthersin pelaaja tulla Oilersin maalin takaa kiekon kanssa maalin eteen vaikka siellä oli kolme vai peräti neljä Oilersin pelaajaa ympärillä), joka vielä päättyi väärään vaihtoon. Siihen vielä pari muuta alivoimaa putkeen, mutta onneksi Dubnyk hoiti ne parit vaarallisen oloiset tilanteet.

Pari varsin hyvää ketjua nyt kasassa... tai oikeastaan kolme. Hemsky ja Yakupov ovat pelanneet nämä viimeiset pelit hyvin yhdessä ja jos Gagnerkin alkaa saamaan kiekkoa maaliin, niin siinä on vaarallinen yhdistelmä. Puolustuspelaamista puolestaan auttaa suuresti tuo Smyth-Gordon-Perron. Todella vahvaa pelaamista molempiin suuntiin. Vielä kun Gordon taas raapi aloituksista 15/17, niin ei voi olla kuin tyytyväinen.
Ja ykkösketjun toimiminen ei mikään kummoinen yllätys ole. Mielestäni muuten Eberlen eka maali oli oikeasti RNH:n maali, mutta ei sitä ainakaan vielä ole muutettu.

Alkukaudesta paljon tuli kritisoitua Oielrsin erikoistilannepelaamista, joten annetaan nyt positiivista palautetta kun on aihetta. Tässä pelissä tappoivat kaikki viisi alivoimaa ja itse tekivät kaksi ylivoimamaalia viidestä yrityksestä. Edellisessä pelissä yv 3/4 ja alivoimamaalin on viimeksi Oilersin verkkoon tehnyt Blackhawks.
Mutta tosiaan ihan mukava että pystyivät hoitamaan nämä etukäteen helpommiksi arvellut vastustajat ihan tyylikkäästi.

EDIT: Niin ja Brossoit aloitti ensimmäisen AHL-pelinsä Baronsin paidassa (ja olikohan samalla eka aloitettu AHL-peli ylipäänsä). tuloksena 36 torjuntaa ja joukkueelle 6-1 voitto Lake Erie Monstersista. Ewanykille pelissä uran ensimmäinen ja toinen maali. LaBarbera availi luukkua ja Bunz ilmeisesti katsomossa kun en ole ainakaan huomannut, että häntä olisi lähetetty ECHL:ään.

EDIT2:
Oli muuten pimee tilanne viime matsissa, jota kattelin Bruins tappiosta pettyneenä ja torkahdellen vähän väliä kunnes nukahdin toisella erätauolla eli en muista edes kummassa erässä tapahtu, mutta jonkun floridalaispelaajan maila jäi jotenkin RNH:n visiirin väliin. Ikinä en oo moista ennen nähnyt. Siellä se heilu hetken maila kypärässä kiinni kunnes heitti kypärän veks. Kannattaa koittaa tsekata jostain, vielä ei highlighsteja NHL:n sivuilla näy, joten en tied löytyykö niistä.

Näytti olevan TSN:n koosteessa tuo tilanne.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Kyllä tuo viiden hyökkääjän ykkösylivoima (RNH - Eberle - Hall - Yakupov - Perron) oli hyvä veto Eakinsilta. On kyllä niin paljon käsiä ja taitoa tuossa viisikossa, että ei tosikaan. Ja vaarallinenhan se on ollut heti alusta lähtien. Onhan tuossa tietysti aina omat riskinsä, mutta on tuota mahtavaa katsella kun kaverit liikuttavat kiekkoa nätisti pelaajalta toiselle.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Tänään mahdollisuus jatkaa voittoputkea, mutta vastustaja ei ole enää mikään häntäpään puulaakijoukkue. Oilers on tosin pelannut lähihistoriassa ihan kelvollisesti Blackhawksia vastaan, joten ei nyt ainakaan ennen peliä lähdetä automaattisesti häviämään.

Ketjut pysyvät ilmeisesti samana, ja mitään syytä muutoksille ei kyllä ollutkaan. Ja maalissa Mr. Dubnyk.

EDIT: Poistin virheellistä tietoa, pakkiparitkin pysyneet samana...
 
Viimeksi muokattu:

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Ei sitten ollut ihan hyvästä lähihistoriasta apua. Vaisu peli Oilersilta kaikin puolin, takkiin 5-1. Dubnyk vaihtoon toisessa erässä, ja Bryzgaloville debyytti Oilersin veräjällä. Pelasi ihan hyvän ottelun, joten saa nähdä kuka aloittaa ensi pelissä.

Dubnykin päästämistä neljästä maalista ei kuitenkaan voi oikeastaan yhtään laittaa kunnolla miehen syyksi. Sieltä löytyi yksi läpiajo omalla ylivoimalla, maalinedushässäkkä, hieno maali 2-1 -hyökkäyksestä ja yksi maagisen surkean puolustajamme Corey Potterin omiin hanskalla lyömä kiekko.

Jatkan tätä saman jauhamista, mutta Potter ja Acton ulos, kiitos. Ja sisään vaikka Fedun ja Arcobello.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Ei sitten ollut ihan hyvästä lähihistoriasta apua. Vaisu peli Oilersilta kaikin puolin, takkiin 5-1. Dubnyk vaihtoon toisessa erässä, ja Bryzgaloville debyytti Oilersin veräjällä. Pelasi ihan hyvän ottelun, joten saa nähdä kuka aloittaa ensi pelissä.

Dubnykin päästämistä neljästä maalista ei kuitenkaan voi oikeastaan yhtään laittaa kunnolla miehen syyksi. Sieltä löytyi yksi läpiajo omalla ylivoimalla, maalinedushässäkkä, hieno maali 2-1 -hyökkäyksestä ja yksi maagisen surkean puolustajamme Corey Potterin omiin hanskalla lyömä kiekko.

Jatkan tätä saman jauhamista, mutta Potter ja Acton ulos, kiitos. Ja sisään vaikka Fedun ja Arcobello.

Joo itse katselin taas vain kolmannen erän ja siinä ei ainakaan ollut Oilersilla minkäänlaista mahdollisuutta päästä peliin mukaan. Blackhawks pelaili oikeastaan kellosta ajan pois, tekaisi yhden maalin ja muutenkin sai vähintään yhtä hyvät paikat kuin Oilers. Vähän pisti silmään se, että pariinkin kertaan joku hyökkääjistä sai karvattua kiekon syvällä vastustajan päässä itselleen, mutta apuja ei tullut mistään kun ketjukaverit lähtivät vaihtoon. Pikkujuttuja isossa kuvassa, mutta menetettiin siinä ainakin pari mahdollisuutta saada painetta vastustajan päähän.

Maalit katselin koosteesta ja eipä niistä tosiaan voi Dubnykia syyttää. Mihinköhän se Ference oli menossa siinä toisessa maalissa. Ilmeisesti ottamaan sen kaverin johon Gagner oli tulossa... harmi vain, että jätti maalintekijän yksikseen toiselle tolpalle.

No nyt on kuitenkin sitten tilaisuus laittaa Bryzgalov aloittamaan seuraava peli jos valmennus niin haluaa. Vaikkei se homma siitä parane vaikka siellä olisi kuka maalilla. Toinen muutos voisi vaikka olla Arcobellon ottaminen takaisin kokoonpanoon. Willishän tuonne listasi tilastollisesti muutamia faktoja Arcobellon alkukaudesta. Onhan sekin tietysti fakta, ettei hänelle oikein löydy luontevaa paikkaa, kun nelosketjun rooli on mikä on. Toki jos ottaisi Jonesin toiseen laitaan ja toisessa pitäisi Joensuun tai Gazdicin riippuen siitä kumpi heistä nyt sattuu sitten enemmän miellyttämään valmennusta. Eikä nelosketjulla Eakinsin ajatusmaailmassa sen kummempaa roolia kuitenkaan ole.
Sinänsä vähän mielenkiintoista, että viime kauden jäljiltä MacT sanoi joukkueessa olevan liikaa näitä "non-factoreita" ja haluaa, että kaikki ketjut pystyvät jopa maalintekoon jossain määrin. Eakins taas taannoin sanoi, ettei odota nelosketjulta oikeastaan mitään hyökkäyspäässä. Pikkaisen eri linjoilla vaikuttivat olevan.

Torstaina sitten vieraspelissä vastassa Predators ja perjantainan Blue Jackets.

EDIT: Siitä piti vielä mainitsemani, että noille aloituksille pitäisi tehdä jotain. Olikohan se Toewsin kommentti kolmannen erän aikana ruudussa siitä miten tärkeitä aloitukset ovat, jotta joukkue pääsee heti tekemään peliä kiekon kanssa. Ja Toewsillahan on voittoprosentti tällä kaudella sellaiset 57,7%.
Oilersin ykkösketjun sentterillä RNH:lla vastaava lukema on 40,0% ja kakkosketjun sentterillä Gagnerilla 43,2%. Tämä viime yön peli Gagnerilta parempi (8/12), mutta RNH voitti vain 2/11 (hyökkäysalueella 1/6). Oilersin senttereistä tunnetusti Gordon kaapii noita todella kovalla prosentilla ja todella kovissa paikoissa eli puolustusalueella vastustajan parhaita vastaan. Mutta uskoisin hyökkäyspelaamiseen saatavan paljon lisää tehoja jos hyökkäyspäässä saataisiin kiekko aloituksesta useammin omalle joukkueelle. Nythän kahdelta kärkiketjulta kuluu aivan liikaa aikaa puolustamiseen ja kiekosta kamppailuun jolloin varsinainen kiekollinen aika jää vähiin.
Arcobello ja Acton ovat molemmat myös aloittaneet yli 100 kertaa tällä kaudella ja molemmilla prosentit yli 50%. Toki heitä vastassa ei ole ollut niin paljoa niitä vastustajan parhaita aloittajia, mutta jotainhan tuollekin tilanteelle pitäisi tehdä.
 
Viimeksi muokattu:

lunde

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Chicago Blackhawks, naiskiekko
25.11.2013 Chicago @ Edmonton: 5-1

Tässä vielä Oilersin kokoonpano viime yön ottelusta.

4 Hall - 93 Nugent-Hopkins - 14 Eberle
64 Yakupov - 89 Gagner - 83 Hemsky
94 Smyth - 27 Gordon - 57 Perron
6 Joensuu - 41 Acton - 20 Gazdic

2 Petry - 21 Ference
77 Belov - 19 J. Schultz
15 N. Schultz - 44 Potter

40 Dubnyk 10/14 - 71,4% - 25:49
(80 Bryzgalov 12/13 - 92,3% - 34:08)

Peli lähti kotijoukkueen kannalta rullaamaan väärään suunta heti alussa, kun Toews riisti Yakupovilta kiekon siniviivalla ja karkasi läpiajoon tekemään alivoimamaalin. Potterin omiin tökkäämä 0-3 toisen erän alkuun ja peli oli oikeastaan selvä jo siinä vaiheessa.

TAM mainitsi aloituksista ja niistä on Chicagossakin tuskailtu aika ajoin, kun Toewsin takana ei välillä tunnu olevan yhtään yli 50% voittavaa aloittajaa. Nyttemmin tilanne on parantunut, mutta etenkin kiekonhallintajoukkue kärsii huonoista aloituksista. Gordon oli Oilersilta hyvä hankinta ja toivoin myös häntä viime kauden siirtotakarajalla Chicagoon. Tosin tuolla hinnalla Hawks ei ollut mitenkään mukana kilpahuudossa.

Mitä nyt tälläkin kaudella on nähnyt muutaman pelin Oilersilta, niin heikko puolustajamateriaali näyttäisi edelleen olevan joukkueen akilleen kantapää. Peli sekoaa paineen alla omassa päässä ja leveän hyökkääjämateriaalin hyödyntäminen jää vajaaksi, kun kiekkoa ei saada alhaalta/siniviivalta järkevästi liikkeelle. Hyökkäyspään syötöt näyttävät usein menevän joko ohi tai väärälle puolelle, jolloin kiekkoa ei pystytä laukomaan tai jatkamaan syötöllä välittömästi. Tämä saattaa olla osittain myös vastustajan hyvyyttä, joka pelaa paremmat syöttölinjat pois. Tässä ottelussa Hawks-alivoima sai pelattua niin monesti kurittaneen Yakupovin laukauksen pois.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Yakupovilla on edellisen pelin jäljiltä jotain nilkkavaivaa ja hän jätti eilen harjoitukset väliin. Jos Yakupov ei pysty pelaamaan, niin eiköhän silloin ole ainakin aika ottaa Arcobello mukaan. Joensuu tosin harjoitteli Yakupovin paikalla. Eakins haluaa myös Jonesin takaisin kokoonpanoon mahdollisimman pian, joten sieltä sitten Gazdic tai Joensuu katsomoon. Ihan toivottavaakin vähän vaihdella pelaajia, ettei kukaan joudu istumaan katsomossa liian pitkiä aikoja putkeen.

Bryzgalov aloittaa torstaina Predatorsia vastaan ja toivottavasti hänelle sattuisi todella hyvä vire tähän alkuun. Vaikka toisaalta olisi kokonaisuuden kannalta ehkä parempi, että pelaisi sillä omalla tasollaan, jotta oikeat ongelmat eivät jäisi loistavan maalivahtipelin varjoon. Enkä toisaalta uskokaan Bryzgalovin sellaisiin ihmetekoihin pystyvän joita häneltä ilmeisesti odotetaan.
Bryz pelaa edelleen valkoisessa maskissaan, koska hänen lapsensa eivät ole vielä saaneet suunnitelmiaan valmiiksi. Poika suunnittelee maskin toisen puolen ja tytär toisen. Sitten kun piirustukset ovat valmiina niin homma menee maalaukseen.

Larsenin selkä alkaa olla pelikunnossa ja hän osallistui harjoituksiin normaalisti. Saattaa siis Pajicz:n toive Potterin katsomokeikasta toteutua piankin. Jos kaikki ovat terveenä, niin eiköhän Larsen nimenomaan Potterin tilalle tule ja Petry jatkaa J Schultzin kanssa ylempien parien oikeanpuoleisina pakkeina.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Larsenin selkä alkaa olla pelikunnossa ja hän osallistui harjoituksiin normaalisti. Saattaa siis Pajicz:n toive Potterin katsomokeikasta toteutua piankin. Jos kaikki ovat terveenä, niin eiköhän Larsen nimenomaan Potterin tilalle tule ja Petry jatkaa J Schultzin kanssa ylempien parien oikeanpuoleisina pakkeina.

Tämä tilanne muuttui vuorokaudessa vähän päälaelleen eli Larsen laitettiin IR-listalle. Grebeshkov puolestaan kutsuttiin ylös. Grebs on silminnäkijähavintojen mukaan pelannut Baronsissa viime aikoina vahvasti ja tilastotkin ovat ihan ok eli 11 pelissä pisteet 2+3, tehotilasto nollilla ja 13 laukausta. Grebeshkov on toki leftin kaveri joten jos Eaksin haluaa pitää kätisyydet kohdillaan ja haluaa Grebeshkovin mukaan, niin sitten katsomoon lähtee todennäköisesti N Schultz. Eiköhän Ference kapteenina ja Belov hyvin pelanneena saa pitää paikkansa.
 

Hemmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, HIFK
Predators vs. Oilers

Kentät:
Hall - RNH – Eberle
Yakupov - Gagner – Hemsky
Smyth - Gordon – Perron
Joensuu - Arcobello - Jones

Ference -Petry
Grebeshkov- J.Schultz
N.Schultz - Belov

Bryzgalov

Eli pieniä muutoksia kokoonpanossa. Arcobello,Jones, Grebeshkov ja Bryzgalov saa ekan startin maalissa.

Sekalaisia huomioita ennen ottelua:

J.Schultz-Grebeshkov vaikuttaa äkkiseltään aika riskialttiilta parilta. Taitaa Eakins taas heittää haastetta sinne J.Schultzin suuntaan.

Arcobello pitkästä aikaa askissa ja nelosen peliä on myös mielenkiintoista seurata ja verrata siihen miltä se on näyttänyt, kun Acton on ollut sentterinä. Joensuu oli jäätävä kauden ekassa matsissa mutta sen jälkeen samanlaista lentoa ei ole näkynyt.

Ykkösketjulla hyvin pisteitä kasassa mutta jotenkin odotan vielä enemmän. Hall vetänyt melkein pinna per peli tahtia mutta välillä ei miestä löydä kentältä ollenkaan ja turhia kiekonmenetyksiä. Hall parantaa kyllä ja muistan hyvin millaisessa iskussa mies oli viime kauden lopussa. Sitä tasoa odotan tältä herralta mutta jos nyt mennään pinna per peli niin mitä se tahti sitten tulee olemaan? HUH! RNH:lla kova saldo kolmessa edellisessä matsissa 6 syöttöä mutta pystyy hänkin huomattavasti parempaan. Eberle on viime aikoina pelannut kolmikosta parhaiten tai omalla tasollaan.

Kakkosketjun peli on omasta mielestäni löytymässä ja tuossa Hemsky-Yakupov kaksikossa on aineksia. Sairaan nopeaa kiekon liikuttelua ja muutenkaan ei kaveruksilta vauhtia puutu. Hieno katsella näiden edesottamuksia, kun peli rullaa. Viime kaudella Krueger koitti saada tuota toimimaan mutta jotenkin tuntui, että Yakupov ei silloin vielä löytänyt vapaata tilaa kentältä. Nyt tuntuu, että tilaa rupeaa löytymään ja Hemskyn pitäisi saada tarjoilu käyntiin. Tuloksia odotellessa.. Gagner parantaa pikku hiljaa mutta ei vielä lähelläkään sitä tasoa mitä itse odotan.

Erittäin tiukka peli tulossa ja tänään vaaditaan sitä legendaarista taisteluasennetta. Ilman sitä voitosta on turha uneksia. Predatorsin ilme on aina samanlainen kuin Niemisen Villellä, kulmahampaat pitkällä.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Edellispelin pettymystä lähdetään nyt purkamaan mielestä Rinteetöntä Nashville Predatorsia vastaan. Kuten TAM jo aiemmin mainitsi, niin kyseessä on Bryzgalovin ensimmäinen startti Oilers-maalilla. Kokoonpanosta poissa taas Acton ja Potter, joten kai se Eakins tietää vähän edes jääkiekosta... Ryan Jones tosin on valitettavasti kaivettu askiin.

Kaksi hyvin erilaista joukkuetta tänään vastassa...
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Bryzgalovilla täydellinen debyytti, toivotaan että Mr. Universum olisi Oilersin pelastaja. Alku ainakin näyttää hyvältä, joskin Nashvillen pelistä paistaa kauas pahanlaatuinen tehottomuus. Vielä kun henkinen ja pelillinen liideri Weber sai kiekon vaarallisen näköisesti silmäkulmaansa, niin Predatorsin peli oli todella vaisua. Edmontonin neljäs voitto viidestä viime pelistä, joten nyt kulkee, eikä seuraavien viikkojen kalenterikaan todellakaan näytä mitenkään mahdottoman vaikealta

Kokoonpanomuutokset tuntuivat toimivan, ja uskoisin että huomenna Blue Jacketsiä vastaan nähdään täsmälleen sama rosteri (jos kaikki ovat vaan pelikunnossa). Neloskenttä toimi hyvin, ja Ryan Joneskin pelasi esimerkillisesti. Kakkoskentältä odottaisin edelleen enemmän, mutta muut ketjut pelaavat tällä hetkellä erinomaista kiekkoa.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Bryzgalovilla täydellinen debyytti, toivotaan että Mr. Universum olisi Oilersin pelastaja. Alku ainakin näyttää hyvältä, joskin Nashvillen pelistä paistaa kauas pahanlaatuinen tehottomuus. Vielä kun henkinen ja pelillinen liideri Weber sai kiekon vaarallisen näköisesti silmäkulmaansa, niin Predatorsin peli oli todella vaisua. Edmontonin neljäs voitto viidestä viime pelistä, joten nyt kulkee, eikä seuraavien viikkojen kalenterikaan todellakaan näytä mitenkään mahdottoman vaikealta

Kokoonpanomuutokset tuntuivat toimivan, ja uskoisin että huomenna Blue Jacketsiä vastaan nähdään täsmälleen sama rosteri (jos kaikki ovat vaan pelikunnossa). Neloskenttä toimi hyvin, ja Ryan Joneskin pelasi esimerkillisesti. Kakkoskentältä odottaisin edelleen enemmän, mutta muut ketjut pelaavat tällä hetkellä erinomaista kiekkoa.

Joo, jos unohdetaan tuo Blackhawks peli, koska se jengi painii ihan eri sarjassa, niin näissä viime peleissä on päästettyjä maaleja todella vähän. Eli näitä suunnilleen samantasoisia vastaan hommaan on ehkä saatu omassa päässä vähän ryhtiä. Voisi kai sanoa, että eteenpäin on menty, mutta kyllähän tavoitteiden pitää olla korkeammalla.... eli että niitä huippujengejäkin vastaan pystyttäisiin taistelemaan tasapäisesti. Tosin olihan siinä edelleen Predsillä liikaa ylivoimahyökkäyksiä. Niistä joku toinen jengi olisi rankaissut.

Jännä juttu, että vaihtamalla nelosketjusta kaksi pelaajaa vähän parempiin, niin sekin ketju alkoi saamaan jotain aikaiseksi. Ja Eakins uskalsi antaa jääaikaakin yli kymmenen minuuttia. Ehkä sillä Joensuullakin voisi olla edellytyksiä isompaan rooliin kun saa vähän paremmat ketjukaverit. Tosin kolmeen ensimmäiseen ketjuun on tällä hetkellä aika vaikea päästä. Ehkä Smythin tilalle kolmoseen jos Smythille annetaan lepoa ettei käy kuin edellisillä kausilla.

Itse ainakin toivon, että samalla kokoonpanolla jatketaan. Ja että Bryzgalov pelaa nyt puolestaan niin kauan maalilla kun koppi tarttuu tai joukkue voittaa. Tässä vaiheessa voisin veikata, ettei kumpikaan näistä maalivahdeista pelaa ensi kaudella Oilersissa, joten sinänsä ei väliä kummalle niitä minuutteja annetaan.

EDIT: Ja hyvin pelatut maalit tasavajaalla. Predators oli lainannut sivun Oilersin puolustuspelikirjasta. Fisher teki sellaisen Gagner-imitaation ekassa. Ja toisessa Hallilla oli joku näkymättömyysviitta käytössä tai ainakin siihen malliin Ryan Ellisin katse yritti Tayloria etsiä. Mutta juuri näinhän se homma pitää hoitaa eli käytetään tilanteet ja vastustajan virheet hyödyksi.
 
Viimeksi muokattu:

Hemmer

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, HIFK
Eilisestä on sanottava, että erittäin hyvä esitys Oilersilta ja kaikki kentät toimivat mallikaasti. Peli oli alusta lähtien hyvää ja vire kesti loppuun asti. Todella harvinaista. En tiedä painoiko Predatorsilla hieman väsymys mutta joka tapauksessa täytyy olla tyytyväinen koko joukkueen tekemiseen. Puolustajat avasivat peliä paremmin mitä hetkeen ja se oli suuri syy siihen miksi Mr.Universe pelasi nollan. Toki loistava oli mies muutenkin maalissa. Omista päästiin siis nopeammin pois ja kiekko saatiin kontrolloidusti hyökkäysalueelle. Eikä tullut turhia virheitä sinisen päällä.

Erityisen iloinen olen Hall:n peliesityksestä. Tuollaista peliä olen odottanut ja kaiken kaikkiaan päällikkö esitys! J.Schultz-Grebeshkov toimi aika hyvin ja olin positiivisesti yllättynyt Grebeshkovin pelistä ja paljon vakuuttavampi mitä Potter. Nelosketju oli aivan eri tasolla mitä aikaisemmin ja maalintekokin oli todella lähellä. Joensuun peliesitykset kohentuivat heti, kun vierellä oli parempia ja pelaamiseen kykeneviä pelaajia. Arcobello on erittäin viisas pelaaja ja näköjään pystyy neloskentässäkin pelaamaan mallikaasti ja luomaan paikkoja. Kakkosketju ei pelannut huippupeliä ja peliaikaa tuli Hemskylle ja Yakupoville about 12minuuttia. Hemsky oli aivan lennokkaalla tuulella jopa niin lennokkaalla, että ei luistimen teräkään pysynyt paikalla. Yakupov ei ollut parhaassa lennossa ja toivottavasti tänään koko ketjun peli kulkee paremmin. Perron on kyllä tasainen suorittaja ja loistava pelimies ei tuosta voi kuin tykätä. Hänen ansiosta tuo kolmonen on tuolla tasolla.

Tänään odotetusti ja onneksi sama kokoonpano. Pysyykö suoritustaso? Pakkien avauspelaaminen ja huolellinen kiekollinen pelaaminen ennen kaikkea. Peluutus oli eilen tasaisempaa kuin aikaisemmin ja toivottavasti tämä näkyy myös siinä, että virtaa riittää tänäänkin. Yakupov ja Hemsky lukemia tauluun! Jaksaako Mr.Universe vai tulevatko karhut mörisemään? Back to back matsi ja ei hirveitä minuutteja alla, joten miten kuntopuoli.. Yksinkertaisesti jatketaan siitä mihin eilen jäätiin.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Eivät jatkaneet siitä mihin eilen jäätiin. Ja kaikkien yllätykseksi Bryzgalovkaan ei torju kaikkia kun vastustajat jätetään vapaaksi maalin eteen. Dubnyk ei sitten päästänyt enää yhtään, mutta kolmannessa erässä peli oli oikeastaan jo ohi.
Eakinsin selitys onnettomalle esitykselle oli väsymys. Jännä juttu miten tämän "kuntohullun" valmentajan joukkue on väsynyt tässä vaiheessa kautta. Toki eilen oli peli muttei se nyt niin raskas vääntö ollut, että olisi pitänyt vaikuttaa tähän peliin. Ennemminkin sanoisin, että kyse on tästä monta vuotta vaivanneesta tavasta, että jengi lähtee ihan puolivaloilla peliin.
 

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Ei kyllä mistään väsymyksestä tuo tappio johtunut. Eiköhän siellä kummitellut takaraivossa se 7-0-voitto ja luulivat itsestään liikoja. Blue Jackets sai näin ollen makean revanssin. Oilers heräsi liian myöhään (kolmannen erän laukaukset 5-11), eikä Jacketsin neljän maalin johtoasemaa saatu enää kurottua kunnolla kiinni.

Seuraavaksi sitten vastassa Stars huomenna.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Barons voitti viime yönä Rampagen 3-1 ja siinä pelissä Brossoitille 30 torjuntaa. Kahdesta edellisestä pelistä tuli niukat maalin tappiot (toinen rankkareilla) ja niissä maalilla oli LaBarbera. Tosin LaBarberalla niissä torjuntoja 39/41 ja 43/45 eli aikamoinen tulitus siellä on ollut. Lander on mättänyt pisteitä oikein mukavaan tahtiin. Viimeisissä viidessä pelissä 6+1.
Bunz laitettiin tuossa taannoin takaisin Bakersfieldiin. Siellä tilastojen valossa ensimmäinen peli ihan kivasti (25/27) Condorsin 5-2 voitossa. Eilen sitten aloitti toisen pelin putkeen, mutta ensimmäisen erän jälkeen vaihtopenkki kutsui. Condors tosin johti tuossa vaiheessa 4-3, mutta Bunzilla vain yksi torjunta. Pickard piti sitten loppupelin ajan maalin puhtaana ja Condorsille 6-3 voitto. Ihan tilastojen perusteella tässä menen, mutta ei tuo Bunz näytä saavan minkäänlaista tasaisuutta otteisiinsa. Välillä pari hyvää peliä putkeen ja sitten taas seuraavissa menee kaikki maaliin. Bunzin sopimushan kattaa vielä ensi vuoden eli on hänellä vielä aikaa nostaa tasoaan, mutta väkisinkin peliaika alkaa vähenemään jos otteet eivät parane. Ja kertoohan sekinjotain, että vuotta nuorempi Brossoit sai suoraan paikan AHL:stä samalla kun kokeneempi Bunz laitettiin alas.
 
Viimeksi muokattu:

oiler99

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, Raahe-Kiekko, Oulun Kärpät, ManU
Dallas-pelin kokoonpanon ainut muutos on se, että Acton ottaa loukkaantuneen Gordonin paikan. Bryzgalov jatkaa maalinsuulla.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Dallas-pelin kokoonpanon ainut muutos on se, että Acton ottaa loukkaantuneen Gordonin paikan. Bryzgalov jatkaa maalinsuulla.

Tuo on paha menetys, ettei Gordon pysty pelaamaan.

Ja tuo on Eakinsilta mielenkiintoinen ratkaisu, että Bryzgalov pelaa. Tähän asti tällä kaudella aina kun veskari on vaihdettu pois kesken pelin ei hän ole aloittanut seuraavaa. Noin on käynyt kahdesti Dubnykille ja kerran sekä LaBarberalle että Bachmanille. Nyt siis Bryz otettiin pois maalilta mutta saa aloittaa seuraavankin vaikka tällä kertaa olisi jopa kaksi ilmeisen tasavahvaa veskaria tarjolla. No eihän tuolla sinänsä ole merkitystä. Dubnykin osalta on varmasti jo ratkaisu tehty eikä hän jatka joukkueessa ensi kaudella. Bryzgalovista ei ehkä olla vielä varmoja, mutta eiköhän se mene niin, että jos hän pelaa tarpeeksi hyvin hän saa sopimuksen jostain voittavastakin joukkueesta. Ja jos ei pelaa tarpeeksi hyvin, niin ei Oilersinkaan kannata hänelle tehdä uutta sopimusta... enkä oikeastaan tiedä kannattaako missään tapauksessa.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
Ja tuo on Eakinsilta mielenkiintoinen ratkaisu, että Bryzgalov pelaa. Tähän asti tällä kaudella aina kun veskari on vaihdettu pois kesken pelin ei hän ole aloittanut seuraavaa. Noin on käynyt kahdesti Dubnykille ja kerran sekä LaBarberalle että Bachmanille. Nyt siis Bryz otettiin pois maalilta mutta saa aloittaa seuraavankin vaikka tällä kertaa olisi jopa kaksi ilmeisen tasavahvaa veskaria tarjolla. No eihän tuolla sinänsä ole merkitystä. Dubnykin osalta on varmasti jo ratkaisu tehty eikä hän jatka joukkueessa ensi kaudella. Bryzgalovista ei ehkä olla vielä varmoja, mutta eiköhän se mene niin, että jos hän pelaa tarpeeksi hyvin hän saa sopimuksen jostain voittavastakin joukkueesta. Ja jos ei pelaa tarpeeksi hyvin, niin ei Oilersinkaan kannata hänelle tehdä uutta sopimusta... enkä oikeastaan tiedä kannattaako missään tapauksessa.

Kokonaisuutena tämä Oilersin maalivahtitilanne on kyllä sellainen murheenkryyni että oksat pois... ehkä se on nyt tajuttu lopullisesti, ettei Dubnykistä ole kantamaan joukkuetta. Kakkosmaalivahtina menee, muttei ykkösestä. Ja nyt halutaan sitten katsoa kokonaan tämä Bryzgalov-kortti, jos mies vaikka pystyisi palaamaan lähelle samaa tasoa, jolla oli pari vuotta sitten Phoenixissä.

Joka tapauksessa Dallasin pitäisi olla niitä joukkueita, jotka ovat ihan voitettavissa. Kuitenkaan yhtään ilmaista voittoahan Oilers ei saa, eikä nyky-NHL:ssä oikeastaan kukaan muukaan. Sen verran tasaisesta sarjasta on kuitenkin kysymys.
 

Pajicz

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pirkkalan Pingviinit
3-2 -rankkarivoitolla täydet pisteet, vaikka ehkäpä niitä ei tällä kertaa olisi ansaittukaan.

Bryzgalov pelasi erinomaisesti, kunnes Ryan Garbutt päätti miehen ottelun (vahingossa tosin), ja Dubnyk joutui maalin suulle. Samainen Garbutt myös teki Starsin molemmat maalit, joten ymmärrettävästi ei ainakaan HFBoardsin perusteella ollut Oilers-fanien suuressa suosiossa. Pelaajistosta taas kaikki pelasivat ainakin jossakin välissä huonosti, mutta omasta mielestä huolestuttavinta olivat Justin Schultzin jatkuvat virheet kiekollisena. Tuon kiekollisen pelinhän pitäisi nimenomaan olla se kaverin vahvuus, eikä joka kerta aiheuttaa sydämentykytyksiä kun #19 saa omassa päädyssä laatan lapaansa.

Ti-ke -yönä sitten vastassa Starsin kanssa jokseenkin samaan osastoon kuuluva Phoenix, joka tosin osaa olla melko v-mäinen vastustaja.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
3-2 -rankkarivoitolla täydet pisteet, vaikka ehkäpä niitä ei tällä kertaa olisi ansaittukaan.

Bryzgalov pelasi erinomaisesti, kunnes Ryan Garbutt päätti miehen ottelun (vahingossa tosin), ja Dubnyk joutui maalin suulle. Samainen Garbutt myös teki Starsin molemmat maalit, joten ymmärrettävästi ei ainakaan HFBoardsin perusteella ollut Oilers-fanien suuressa suosiossa. Pelaajistosta taas kaikki pelasivat ainakin jossakin välissä huonosti, mutta omasta mielestä huolestuttavinta olivat Justin Schultzin jatkuvat virheet kiekollisena. Tuon kiekollisen pelinhän pitäisi nimenomaan olla se kaverin vahvuus, eikä joka kerta aiheuttaa sydämentykytyksiä kun #19 saa omassa päädyssä laatan lapaansa.

Ti-ke -yönä sitten vastassa Starsin kanssa jokseenkin samaan osastoon kuuluva Phoenix, joka tosin osaa olla melko v-mäinen vastustaja.

Noinhan se pelaavan maalivahdin valitseminen toki käy helpommaksi jos toinen menee rikki. Saapa nähdä tuleeko pitempikin saikku vai selvitäänkö säikähdyksellä. Minkäslaisilla ketjuilla siellä pelattiin? Yakupovilla ainakin taas aika vähän peliaikaa. Ja Grebeshkovko jotenkin tyri vai mistä syystä päätyi vilttiin? EDIT: Jaa tosiaan olikin molemmilla kerroilla potkun perässä, kun Garbutt oli läpi. Ekasta maali ja tokasta veskari pihalle.

Maalit tuossa katselin. Starsin toisessa maalissa nöyryytettiin tätä Oilersin "ykköspakkiparia" taas ihan huolella. Kumpikaan ei tiennyt mitä olisi tehnyt eikä siten myöskään tehnyt mitään hyödyllistä estääkseen maalia. Oilersin ekassa kaikki ilmeisesti hämmästyivät Jonesin taklauksesta niin paljon, että lopettivat pelaamisen. Ferencen tasoitus näytti menevän vähän helposti Lehtoselle, mutta kerrankin niinkin päin.
 
Viimeksi muokattu:

kesäesa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers, KalPa
Ei ollut missään tapauksessa ansaittu voitto, mutta alkukaudesta tuli sen verran hävittyä maalivahtien takia, että kerrankin maalivahdit myös ryöstää meille pisteet. Puolustus ja hyökkäys oli tänään täysin tuuliajolla, Eberle, Jones sekä Perron oikeastaan ainoat pelaajat jotka saa allekirjoittaneelta maalivahtikaksikon lisäksi puhtaat paperit. Eberle ehdottomasti kentän kuningas, vaikka pisteille ei päässytkään, pyöritteli jatkuvalla syötöllä Dallasin ykkösviisikkoa aivan miten tahtoi. Jones on kuin varjo siitä training campin Jonesista joka ei tehnyt luistelun lisäksi yhtään mitään. Taklaa, raastaa ja tekee myös satunnaisesti pisteitä, tällä hetkellä oikeastaan täydellinen kolmosketjun laitahyökkääjä.

Gordonin poissaolo näkyi, kuten olettaa saattoi, eniten aloituksissa. Tilastofaktaa ei näin mobiililla jaksa kaivaa, mutta tuntui, että jokaisessa aloituksessa tuli se 100-0 turpaan. Oli siellä kaverilla tosin mm. Fiddleria sekä Horcoffia jotka on ihan maailmaluokan aloittajia, mutta auttamattoman usein Stars sai kiekonhallinnan ja/tai purun alivoimalla naurettavan helpolla aloitusvoitolla.

Nyt vain sormet ja varpaat ristiin ettei Bryzille tule pidempää huilia, Brossoit on ollut AHL:ssä erinomainen, mutta eiköhän sieltä kutsu käy LolBarbaralle mikäli Bryzgalov joutuu otteluakaan sivussa olemaan.

Toivoa sopii myös sen verran ettei pelaajat ala keulimaan tämän ns. "lahjavoiton" myötä. Aivan liian usein on nähty se, että (parin) voiton jälkeen tulee sellainen 5-0 murskatappio aivan jäätävän paskalla esityksellä.

Grebeshkov muuten ehdottomasti takaisin Oklahomaan, ei esim. Klefbom voi olla yhtään paskempi vaihtoehto puolustukseen.
 

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Grebeshkov muuten ehdottomasti takaisin Oklahomaan, ei esim. Klefbom voi olla yhtään paskempi vaihtoehto puolustukseen.
Itse olen sitä mieltä, että kerrankin voisi ottaa rauhallisesti ja pitää sen Klefbomin AHL:ssä ainakin vielä pari kuukautta. Raporttien mukaan tekemistä riittää vielä silläkin tasolla ja Willis, joka tällä kaudella on seuraillut Baronsin pelejä, oli ainakin pari viikkoa sitten sitä mieltä, että parasta olisi pitä Klefbom tämä kausi kokonaan AHL:ssä ja ensi kaudella sitten kolmosparin kautta pikkuhiljaa ylös. Tilastojen perusteella voisi veikata noiden arvioiden olevan aika järkeviä. Klefbomilla on joukkueen toiseksi huonoin lukema tehotilastossa (-8) ja pisteitä on kertynyt 0+2.
En kuitenkaan ole sitä mieltä, että Grebeshkovia pitäisi väkisin peluuttaa ylhäällä. Ennemmin kuitenkin vaikka se Fedun takaisin ylös ja annettaisiin Klefbomin kehittyä rauhassa. Tosin saattaahan se olla, että jos Klefbomin pelit menevät hyvin, niin ennen siirtorajaa hänet halutaan nähdä ylhäälläkin, jotta vähän näkee tasoeroa ja voidaan tehdä arvioita kokonaistilanteesta. Esimerkiksi nuoremman Schultzin suhteen on tehtävä keväällä joitain ratkaisuja. Tällä hetkellä hänestä ei mielestäni ole joukkueelle oikeastaan mitään hyötyä. Vaikken tätä peliä nähnyt, niin tuo Pajiczin arvio menee linjassa aiempien pelien kanssa. Jos "hyökkäävä" puolustaja (=ei osaa siis puolustaa) ei saa kiekollisena mitään aikaiseksi, niin asialle pitää tehdä jotain.

Ja samaa lääkettä maalivahtipuolelle. Vaikka Brossoit onkin ihan lupaavasti aloittanut uransa AHL:ssä, niin pelimäärät ovat vielä niin pieniä, ettei kannata vetää liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä. Kaveri nähdäkseni on ennemminkin siinä rajalla, että pelaako ECHL:ssä vai AHL:ssä. Ja nuoren veskarin itseluottamukselle ei varmasti tekisi hyvää tulla tuonne Oilersin "puolustuksen" taakse uhrattavaksi. Eli jos tarvitaan, niin mielestäni LaBarbera varalle ja Dubnyk pelaa. Onko siitä Bachmanin tilanteesta kuulunut mitään?

EDIT: Oilersin ylivoimapeli on muuten taas palannut siihen "normaaliin" moodiin eli ei juuri onnistumisia ole näkynyt. Sen Yakupovin kiekonmenetyksen ja sitä seuranneen Blackhawskin alivoimamaalin jälkeen Eakins luopui viiden hyökkääjän ylivoimasta. Tilanne tosin ei ole muuttunut mihinkään siinä mielessä, että Oilersin puolustajat ovat ihan yhtä huonoja siinä viivapelissä kuin Oilersin hyökkääjät. Nyt vain ei enää tehdä niitä ylivoimamaaleja.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
Bryzgalovin vamman vakavuudesta ei vielä ole kerrottu mitään, mutta LaBarbera kutsuttiin ylös. Ja samalla muutenkin siirreltiin pelaajia joukkueesta toiseen. Potter laitettiin alas Baronsiin, jotta saatiin LaBarberalle tilaa. Baronsin toiseksi maalivahdiksi puolestaan nostettiin Ty Rimmer Quad Citysta. Ja Bakersfieldistä Kale Kessy nostettiin takaisin Baronsiin.

Ylivoimaa harjoittelivat eilen näillä porukoilla:
J Schultz, RNH, Eberle, Hall ja Perron
Belov, Yakupov, Smyth, Gagner ja Hemsky

Jälkimmäisessä porukassa Yakupov oli edelleen viivassa... sinänsä mielenkiintoista, että hän kuitenkin on ollut vahvasti osallisena kahdessa päästetyssä alivoimamaalissa näissä viime peleissä. Ensin se Blackhawks-pelin kiekonmenetys ja Starsia vastaan vaikka Grebeshkovilta kiekko vietiinkin pois, niin jos pelaat puolustajan paikalla pitäisi silloin olla siellä missä puolustajat ovat. Nythän Grebeshkov jäi yksin kahden Starsin pelaajan ahdisteltavaksi, kun koko muu porukka oli painamassa jo hyökkäysalueelle.
Toisaalta jos Yakupov pystyy tuolta viivasta tekemään ylivoimamaaleja, niin sitten voi satunnaiset virheet antaa anteeksi. Tähän asti kuitenkin tehot ovat puuttuneet.

EDIT: Eakinsin mukaan Gordonilla on pikkuvammaa rystysessä, olkapäässä, jalassa ja selässä. Todennäköisesti silti olisi parempi vaihtoehto kuin Acton, mutta saattaa joutua vielä huilaamaan tämän päivän peln.
 
Viimeksi muokattu:

TAM

Jäsen
Suosikkijoukkue
Edmonton Oilers
On se Perron kovassa iskussa.

Heti kun ei ole enää kykenevää kakkosveskaria antamassa painetta ei Dubnyk saa mitään kiinni. Tai no ehkä se oli vähän liioittelua. Pari vähän kyseenalaista maalia eli se Doanin ohjaus ja viimeisen maalin irtokiekko. Mutta kyllähän puolustuspelaamisessakin palattiin taas lähtöruutuun. Petry on tällä hetkellä aivan pihalla. Ja Gagner jätti Ribeiron vapaaksi normaaliin tyyliinsä.

Pitlick arvelee olevansa pelikunnossa jo viikonloppuna. Olisiko se aika laittaa Joensuu vaikka katsomoon vaihteeksi. Vaikkei nyt ihan hänen piikkiinsä suoraan maaleja kai mennyt, niin jos pelaa alle 10 minuuttia ja tehotilasto on kolme pykälää pakkasella, niin jotain on tehtävä. Ja koko kauden aikana 16 pelissä -12 tuolla peliajalla ei vain ole hyväksyttävää. Eikä hänelle löydy kyllä selittäjää edes mistään "advanced statseista". Corsi on kokoonpanossa olevista kavereista huonoin... jopa pari pykälää huonompi kuin Gazdicilla.
 

Pitkävedossa tänään

Päivän pelit:

  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
  • 1
  • x
  • 2
Slovakia vs Saksa
  • 1.95
  • 4.20
  • 3.10
Sveitsi vs Norja
  • 1.16
  • 7.50
  • 13.00
Ruotsi vs USA
  • 2.46
  • 4.40
  • 2.34
Tshekki vs Suomi
  • 2.66
  • 4.20
  • 2.36
Apua pelaamisen hallintaan pelaamaltilla.fi
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös