Dwayne Roloson

  • 126 414
  • 821
Suosikkijoukkue
Kärpät
Roloson on hyvetti maalivahti

Kyllä Raumalaisilla on ny hyvä maalivahti...Ei siinä auta itkut ei...Jos ja kun lakko jatkuu niin sanoisin että hyvin on Raumal pullat uunissa. Roloson tullee torjumaan Lukolle vielä paljon pisteitä.
 

Skoda

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Paljon on odotuksia ladattu Rolosonille ja onpahan muutama Lukko-fani jo päässyt kovan uhoamisen makuunkin. Vastaavasti yhden tappio-ottelun jälkeen on sitten osa lausunut tuomionsakin. Mikäpäs siinä sitten. Kannattaa nyt kumminkin muistaa että äijä lensi yli Atlantin, hyppäsi heti laatikkoon, nukkui muutaman tunnin hotellissa, ajoi bussilla pohjoiseen ja hyppäsi taas laatikkoon. Kilometrejä ja univelkaa riittää. Ehkäpä ihan täyttä kuvaa toiminnan laadusta ei ole vielä saatu.

Do not disturb -kyltti on varmaan taas Raumanlinnassa omalla paikallaan.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Skoda
Kannattaa nyt kumminkin muistaa että äijä lensi yli Atlantin, hyppäsi heti laatikkoon, nukkui muutaman tunnin hotellissa, ajoi bussilla pohjoiseen ja hyppäsi taas laatikkoon. Kilometrejä ja univelkaa riittää. Ehkäpä ihan täyttä kuvaa toiminnan laadusta ei ole vielä saatu.

Do not disturb -kyltti on varmaan taas Raumanlinnassa omalla paikallaan.

Vaikka toivoinkin, että Porissa olisi maalissa ihan omista "haluistani", niin silti ihmettelin että heti laitettiin tolppien väliin. No, kannattihan tuo. Mutta pelin jälkeen mies valitteli väsymystä ja nestehukkaa. Tähän vielä reissu Ouluun, niin ei varmaan ollut parhaassa vireessä.

Atlantin takaa Helsinkiin ja heti sieltä Raumalle ja treeneihin. Seuraavana päivänä sitten peliin Poriin. Sitten päivä väliä ja matka Ouluun. Jos joku viitsii moisen urakan jälkeen heti lähteä arvostelemaan ettei muka ole ammattimies, niin sanon vaan että kyseinen "hemmo" on itse vitsi eikä paljoakaan taida ymmärtää oikein mistään.
 

1936

Jäsen
Suosikkijoukkue
1963 | 2021
[Kohtalo olisi voinut heittää asetelmat toisinkinpäin. Oikeassa paikassa oikeaan aikaan myös Scott olisi voinut lunastaa niitä lupauksia, joita häneen NHL-piireissä junnuna asetettiin. Ja huonommalla tuurilla Roloson taas ei olisi koskaan löytänyt sitä seuraa ja valmentajaa, jotka todella hänen kykyihinsä luottavat. Miikka Kiprusoff on mitä parhain esimerkki siitä kuinka pienestä maalivahdin läpimurto voi olla kiinni. Eihän se ilmeisesti kovin kaukana ollut, että Miikkakin olisi palannut lopulta maitojunalla Suomeen. Osaamiseltaan ja lahjakkuudeltaan hyvät maalivahdit lienevät siis aika lähellä toisiaan. Se miten kullekin käy, onkin sitten kiinni lähinnä henkisestä kantista, tuurista ja sopeutumisesta. [/B][/QUOTE]

Olen tässä asiassa täysin samoilla linjoilla. Miettiessä kuinka monta lupaavaa ja hyvää maalivahtia maailmalla liikkuu ja kuinka monelle on pelipaikka NHL:ssä, niin myös hyvällä ajoituksella ja tuurilla on merkitystä. Taitotaso huippuvahtien (kuten Langkow ja Roloson) välillä ei ole iso, joten monet muut maalivahdeista riippumattomat asiat astuvat kuvaan, kun pelipaikkoja jaellaan. Suuri merkitys on esimerkiksi sillä, mihin organisaatioon kukin on varattu. Ei Flamesseihinkään taida nykyään kovin helpolla päästä taitojaan esittämään. ;)
Sekavan esityksen pointtina on, että kyllä Langkowkin olisi voinut (tai voi) NHL:ssä pärjätä mikäli olisi ollut oikeassa paikassa oikeaan aikaan.
Itse en osaa verrata kumpi on parempi maalivahti. Riippuu paljon päivästä ja puolustuksesta, jonka takana pelaa. Kummalla on nopeampi räpyläkäsi? Kummalla on nopeammat jalat? Kummalla isompi sladdi? ;) En mä vaan tiedä.
Sitä en toki tarkoita, että maalivahteja ei voisi verrata ollenkaan. Kyllähän esimerkiksi Bäckström ja vaikka Vuorio painivat eri sarjoissa. Huippuvahtien kohdalla se on mielestäni vaikeaa - ja turhaa.

Padan viestiin tämä vastaus.
 
Viimeksi muokattu:

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Vertailua...

Täällä kun aina kaivataan niitä kuuluisia tilastoja, niin aionpa suorittaa aina tietyin väliajoin vertailua välillä Roloson-Langkow

Herrojen tilastot siitä lähtien kun Roloson saapui Lukkoon:

Roloson
3 ottelua
Torjunta% 88.89
Päästettyjen maalien ka. 3.33
kaksi voittoa, yksi tappio & kuusi pistettä

Langkow
3 ottelua
Torjunta% 89.88
Päästettyjen maalien ka. 2.67
kolme tappiota, kaksi pistettä

-paze-

Edit: lisätty psykoiskän hyvästä ehdotuksesta johtuen voitot, tappiot ja joukkueen saavuttamat pisteet.
 
Viimeksi muokattu:

psychodad

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Hal Gill
Kannattaa laittaa tuohon tilastoon myös voitot/tappiot, sillä kuitenkin on suurin merkitys.

Ei ole näköjään kummallakaan ollut helppoja pelejä lähiaikoina.
 

RauMan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Detroit Red Wings

Irtolapa

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Niämise Ville, Gill,Forss ja Pospisil
Rolo

Näin vasta eka kertaa Jokeri pelissä miehen maalilla ja täytyy sanoa että jollei tuollainen maalivahti sytytä joukkuetta niin millainen sitten. Jätkä liikkui loistavasti,ohjasi peliä hirveällä metelillä,antoi hienoja avauksia ja pisti kahveelle yhden vastustajan maalin takana ja vielä kaupan päälle syötti nätin lätyn omalle pakille. Luulen että sällistä on vielä Raumalaisille iloa useasti.
 

Olkku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Suomen mestarit 20-21
Kyllä perheen saapuminen ja tietenkin liigaan tottuminen ovat nostaneet Rolin sille tasolle, mitä täälläkin odottelimme. Täniltaisen Ripa selostuksen mukaan herra oli loistava, kuten Jokeriottelussakin, jossa muuten Jokerit kahvasi kauheasti ja Pakaslahti eritoten.

Kyllä meidän "maalivahtiongelma" tuntuu olevan poispyyhkäistyä.
Kai tästä vielä hyvä tulee, vaikka vaivuimmekin jo epätoivonpartaalle.
 

peruspata

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Pesäkarhut, UP-V, FT Ulvila, Karhut
Viestin lähetti Olkku
Kyllä meidän "maalivahtiongelma" tuntuu olevan poispyyhkäistyä.
Kai tästä vielä hyvä tulee, vaikka vaivuimmekin jo epätoivonpartaalle.

Kun Olkku kävi kehaisemassa Williamsia, totesin, että minulla on mahdollisuus matkia. Nimittäin, kun en kuitenkaan päässyt Tampereelta asti Patoja kannustamaan, ja asun aivan hallin nurkilla, vietin iltaani Hakametsässä.

Mielenkiintoni kohdistui nimenomaan aina rakkaaseen Lukkoon, ja nyt nimenomaan Rolosoniin. Jollain palstalla selatessani osui silmiin vähän pistäviäkin kommentteja uudesta maalivahdista. Niihin on paha ottaa kantaa, kun tänään ekaa kertaa miehen näki.

Tänään hän oli nimittäin suhteellisen jäätävä. Varmoja torjuntoja yksi toisensa perään, huomattavasti enemmän kuin Lehto toisessa päädyssä. Tarkkaa määrää en laskenut, mutta täytyy sen yli 30 olla. Erikoisuutena todella mahtava avaus, ei tiputa kiekkoa jäähän asti, vaan huitasee sen ilmasta. Kerran siitä oli lähellä tulla maalisyöttö, viimeistely jäi vaan puuttumaan.

Jos helppoja on mennyt, niin nyt ei ollut siitä pelkoa. Roloson oli loistava.
 

rellu

Jäsen
Suosikkijoukkue
sm-sarja/SM-liiga/Liiga 1957 -
Viestin lähetti peruspata
Erikoisuutena todella mahtava avaus, ei tiputa kiekkoa jäähän asti, vaan huitasee sen ilmasta. Kerran siitä oli lähellä tulla maalisyöttö, viimeistely jäi vaan puuttumaan.

Sanoisin, että tänään jopa kolmasti Roli loi huippupaikan hyökkääjälle. Yksi noista oli yhden käden RYSTYLYÖNTI kaikkien pelaajien yli omalta maalilta punaviivalle oman hyökkääjän jalkoihin. Harmittavasti hyökkääjä oli parkissa ja naama Roliin päin ja vastustaja kerkisi mukaan.
 

Säppi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Nyt näin Rolossonin Lukko-paidassa livenä ekan kerran ja täytyy sanoa, että pidin näkemästäni. Mailapeli on kyllä liigan parasta. Ainoa miinus on että kiekot putoilevat eteen aika kevyistäkin laukauksista.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti rellu
Sanoisin, että tänään jopa kolmasti Roli loi huippupaikan hyökkääjälle. Yksi noista oli yhden käden RYSTYLYÖNTI kaikkien pelaajien yli omalta maalilta punaviivalle oman hyökkääjän jalkoihin. Harmittavasti hyökkääjä oli parkissa ja naama Roliin päin ja vastustaja kerkisi mukaan.

Näistä sanoin jo miehen ensimmäisen pelin jälkeen, että nämä pitäisi oppia/harjoitella hyödyntämään.

No nyt on pikkaisen aikaa tuolle harjoittelulle, joten toivottavasti myös molarin avaukset otetaan tosissaan huomioon. Esim. Tonin pitäisi olla juuri tälläisissä "parhaimmillaan" nopeana luistelijana.

Tuo "pingissyöttö" ei oikeastaan ole rystylyönti, sillä Roli on "rightin" kaveri(jos nyt vaan oikein tuon tilanteen osasin kuvitella mielessäni). Mutta nämä avaukset ovat joka tapauksessa hinoa katsottavaa.
 

Steele

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko, Florida Panthers
Viestin lähetti Säppi
. Ainoa miinus on että kiekot putoilevat eteen aika kevyistäkin laukauksista.

Tätä Roloson kyllä paikailee aika hyvin, lähes aina kun kiekko putoaa eteen niin siihen ehtii Rolosonin hanska ennen vastustajan pelaajan lapaa. On todella nopea liikkeissään.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
Viestin lähetti Säppi
Ainoa miinus on että kiekot putoilevat eteen aika kevyistäkin laukauksista.

Aika tyypillistä kanukkikassarille tälläinen torjuntatapa. Torjutut "irtokiekot " jätetään puolustajien siivottaviksi pääsääntöisesti, mutta niin kuin siniketu jo sanoi Roli on harvinaisen nopea poimimaan näitä itsekkin.
 

Roku

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauman Lukko
Onhan Lukolla jo kolme edellistä kautta ollut ykkösvahtina mies joka myös pysäyttää ensimmäisen vedon ja sen jälkeen se on pakkien harteilla että maalinedusta putsataan. Eli Vehasen aikana pakit ovat takuulla oppineet tuon.

Tänään Tappara teki ainoansa moisesta eteentorjunnasta, mutta ainakin torstaina Jokeripelissä Roloson ehti hyvin hypätä siihen irtokiekon päälle. Nou problem.
 
Roli on jumala!

13. Roloson Dwayne, Lukko 7 420.00 18 201 0 4 0 3 2,57 91,78

Eiköhän äijä ole viimeistään kahdessa viimeisessä pelissä osoittanut todellisen tasonsa, taisi perheen tuleminen Raumalle vaikuttaa jonkun verran?
Erittäin hienoa oli myös kuunnella miehen kommentteja pienestä kaupungistamme, hienoa, että viihtyy!

Vielä kun meidän hyökkääjät oppisivat olemaan samalla aaltopituudella Rolin kanssa, niin tulisi läpiajomaaleja lähes joka pelissä.
 

L4E

Jäsen
Suosikkijoukkue
Rauma Luk
"Uskomattoman hieno kaupunki"

Viestin lähetti Lakaisija
13. Roloson Dwayne, Lukko 7 420.00 18 201 0 4 0 3 2,57 91,78

Eiköhän äijä ole viimeistään kahdessa viimeisessä pelissä osoittanut todellisen tasonsa, taisi perheen tuleminen Raumalle vaikuttaa jonkun verran?
Erittäin hienoa oli myös kuunnella miehen kommentteja pienestä kaupungistamme, hienoa, että viihtyy!


Avaus pelinsä jälkeen on taas kahdessa viimeisesä ollut tasollaan. Kummasti nuo tilastotkin rupesi vaan parantumaan. Varmasti tuolla elinymäristön "normalisoitumisella" ja tottumisella täkäläiseen pelityyliin on suuri merkitys. Joko tauon jälkeen olisi odotettavissa ensimmäinen nollapeli :).

Todella kivaa luettavaa oli tuo pelaajayhdistyksen sivuilla ollut juttu. Tuskin on ainakaan huonoa mainosta Lukolle. Harvoin pääsee Lukko tai Rauma noilla kansainvälisillä foorumeilla esille.
 

Johto

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko
Ainakin eilen oli Roloson Lukon maalissa itse varmuus. Vaikka mies ei kaikkia kiekkoja liimaakaan niin hän pitää kuitenkin useimmiten huolen siitä, että torjuu kiekot kaukalon kulmiin tai jonnekin muualle pois oman maalin läheltä. Mailapeli miehellä on aivan mahtavaa, paitsi että mies välttää viimeiseen asti turhia oman pään aloituksia niin hän myös antaa loistavia avauksia hyökkääjille.

Nyt kun mies on saanut perheensä Raumalle ja on muutenkin tottunut maan tavoille, niin voimme uskoa että Lukolle on tulevaisuudessa erittäin hankala tehdä maaleja mikäli puolustuspeli on vain kunnossa. Roloson tulee olemaan viimeistään joulun jälkeen liigan paras maalivahti, siitä olen aivan varma.
 

paze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät, Ulvilan Pesä-Veikot, Pesäkarhut, BVB 09
Lienee taas pienen vertailun paikka:
Kaikille muistutettakoon, että vertailua on tehty siitä lähtien, kun Roloson pelasi ensimmäisen ottelunsa Lukon paidassa.

Roloson
7 ottelua
Torjunta% 91.78
Päästettyjen maalien ka. 2.57
Lukolle 7 pelissä 12 pistettä

Langkow
7 ottelua
Torjunta% 91.67
Päästettyjen maalien ka. 2.86
Ässille 7 pelissä 13 pistettä

Varsin tasaisia ovat herrat siis olleet. Roloson on parantanut otteitaan, mikä odotettavissa olikin. Nyt tilanne on siis jotakuinkin normalisoitunut, ja tasoissa ollaan. Langkowin päästettyjen maalien keskiarvo on hieman isompi, johtunee kai eniten joukkueiden vähän eriävistä pelitavoista.

-paze-
 

Arnold

Jäsen
Suosikkijoukkue
SM2013
Tilastojen mukaan aika tasaisesti mennään. NHL:n paras (?) maalivahti ja SM-liigan kärjen ero ei olekaan niin suuri, mitä olisi luullut?
 
Suosikkijoukkue
Lukko. Koiramäki, juhlamokka, lokapalvelu eerola.
Viestin lähetti Arnold
Tilastojen mukaan aika tasaisesti mennään. NHL:n paras (?) maalivahti ja SM-liigan kärjen ero ei olekaan niin suuri, mitä olisi luullut?

Niin no...Scott Langkow on täällä Euroopassa nyt kolmatta? vuotta. Roloson taitaa olla kolmatta viikkoa. Mielestäni äijältä aika hyvä saavutus noin alkuun. Aika kivuttomasti hänen sopeutumisensa on tänne liigaan käynyt kuitenkin. Nyt kun perhe on täällä ja oma kämppä järjestynyt, pitäisi asiat ainakin siviilissä olla kunnossa. Kaksi viimeistä peliä näytti suuntaa.
Vertailen itse näitä kahta jamppaa vasta kevään puolella, jos tämä allstars-maalivahti silloin vielä Lukossa kiekkoja torjuu. Silloin tilanne on tasapuolisempi kummallekin osapuolelle. Rolosonkin on silloin jo varmasti pelityyliin ja muutenkin suomalaiseen elämänmenoon tottunut.

Mielenkiitoisena kuriositeettina mainittakoon, että Vehasen torjunta prosentti on niinkin kova kuin 92.5%.
 

Nupe#31

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit
Viestin lähetti paze17
Lienee taas pienen vertailun paikka:
Kaikille muistutettakoon, että vertailua on tehty siitä lähtien, kun Roloson pelasi ensimmäisen ottelunsa Lukon paidassa.

Roloson
7 ottelua
Torjunta% 91.78
Päästettyjen maalien ka. 2.57
Lukolle 7 pelissä 12 pistettä

Langkow
7 ottelua
Torjunta% 91.67
Päästettyjen maalien ka. 2.86
Ässille 7 pelissä 13 pistettä

Varsin tasaisia ovat herrat siis olleet.

Tässä vaiheessa tuo vertailun paikka on aika turhaa ja vääristävää.

Langkow on pelannut täällä Suomessa hiukan pitempään kun Roloson, joten eikö tuo vertailu ole hieman epäreilu? Roloson vasta nyt syksyllä tuli ja Langkow pelannut useamman kauden.

Minun mielestäni vertailua pystyy suorittamaan vasta kauden päätyttyä, silloin Rolosonilla on sentään yksi kausi takana (jos on?Lakko päättyy?) Sm-Liigassa eikä vaan muutamaa peliä.

Vie aikaa tottua Sm-Liigan ja NHL:n erilaiseen pelityyliin ja kun kaukalotkin täällä ovat suurempia. Eikös tämä ole aika selvää

;)

[edit] hups, tuli vähän toistoa, en lukenut ketjua ihan loppuun asti ja huomannut nimimerkin Jukan takahiuksien viestiä.
 

Mahtiankka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Porin Ässät, Anaheim Ducks, Luleå HF
Varmaankin kaikki muutkin ovat jo löytäneet, mutta tällaisen löysin Minnesota Wildin kotisivuilta.

Roloson wallpaper
 

TosiFani

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ässät
Eiköhän se ole tässä vaiheessa niin, että hyvä maalivahti on hyvä maalivahti missä vaan??? Turha jauhaa mistään euroopassa pelaamisesta. Roloson on osoittanut osaavansa pelata täällä. Prosenttiyksiköiden viilaus on turhaa: torjunta% min. 90% on perusvaatimus ja n. 92% on voittava maalivahti. Jos Ässät pääsee pleijareihin niin Langkowilta vaaditaan vähintää 94% että päästään jatkoon...

Roloson on tutustunut joukkueeseen, oppinut pelaamaan isossa kaukalossa, nukkunut univelat pois ja kroppakin on tottunut taas pelaamiseen. Kuten aikanaan kirjoitin vaatii peliin tottuminen aikansa eli kroppa jumittaa jossain vaiheessa. Nyt ilmeisesti tämä vaihe on ohi ja vire on normaalia. Rautakorpi on oppinut jotain, koska Roloson sai pelata myös tässä notkahdus vaiheessa, vrt. Tapparan mv sekoilut.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös