Divisioonien MM-kisat

  • 40 841
  • 173

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Tarkoituksena olisi siis, että tässä ketjussa puitaisiin divaritason MM-kisoja. Palstalta kun muutama pienemmän maan kannattaja löytyy, uskoisin että tällekin aiheelle on hyväksi, että avataan sille oma ketjunsa. Eihän niihin ole kuin reilu kuukausi ja rapiat päälle (pl. alle kuukauden päästä alkava 2. div. B-lohko).

1. divisioona:

Sarjasysteemi: kaksi kuuden joukkueen lohkoa. A-lohkon kaksi parasta korkeimmalle sarjatasolle vuodeksi 2013. Lohkon viimeinen putoaa 1. divisioonan B-lohkoon vuodeksi 2013. B-lohkosta nousee ensi vuodeksi voittaja A-lohkoon, ja viimeinen putoaa 2. divisioonan A-lohkoon.

A-lohko (Ljubljana, Slovenia):
Slovenia
Itävalta
Unkari
Iso-Britannia
Japani
Ukraina

B-lohko (Krynica, Puola):
Etelä-Korea
Puola
Alankomaat
Liettua
Australia
Romania

2. divisioona:

Sarjasysteemi: kaksi kuuden joukkueen lohkoa. A-lohkon kaksi parasta maata nousevat vuodeksi 2013 1. divisioonan B-lohkoon. Heikoiten menestynyt maa putoaa 2. divisioonan B-lohkoon ensi vuodelle. B-lohkon paras nousee A-lohkoon vuodeksi 2013 huonoimman pudotessa 3. divisioonaan.

A-lohko (Reykjavik, Islanti):
Espanja
Viro
Kroatia
Uusi-Seelanti
Serbia
Islanti

B-lohko (Sofia, Bulgaria):
Belgia
Kiina
Meksiko
Bulgaria
Israel
Etelä-Afrikka

3. divisioona:

Sarjasysteemi: yksi kuuden joukkueen lohko, jonka eniten pisteitä kerännyt nousee vuodeksi 2013 2. divisioonan B-lohkoon.

3. divisioonan joukkueet:
Pohjois-Korea
Irlanti
Turkki
Luxemburg
Kreikka
Mongolia

-----

- 1. divisioonan A-lohko alkaa 15.4. klo 13.00 Slovenian aikaa ottelulla Japani-Unkari.
- 1. divisioonan B-lohko alkaa 15.4. klo 13.00 Puolan aikaa ottelulla Australia-Etelä-Korea.
- 2. divisioonan A-lohko alkaa 12.4. klo 13.00 Islannin aikaa ottelulla Kroatia-Espanja.
- 2. divisioonan B-lohko alkaa 2.4. klo 12.00 Bulgarian aikaa ottelulla Meksiko-Belgia.
- 3. divisioona alkaa 15.4. klo 13.00 Turkin aikaa ottelulla Kreikka-Turkki.
 

Haidekkeri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kalpa, Jokipojat, Corey Perry
Hissijoukkueet Itävalta ja Slovenia lienevät suurimmat suosikit nousemaan takaisin korkeimmalle tasolle viime vuoden putoamisen jälkeen. Italia ja Kazakhstan palanneevat tilalle I-divarin A-Lohkoon.

Jotenkin harmittaa Itävallan puolesta. Melkein jokakerta se menee niin että eka ollaan kisat ylimmällä tasolla, sitten pudotaan ja taas noustaan. 2009 kävi vielä järkyttävä vääryys kun karsintasarjassa itävaltaa paskemmin pelannut Saksa vei A-sarja-paikan kotikisojensa takia.
 

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Kannattaa seurata Div I:n B-lohkossa Australian Nathan Walkeria. Tämä ysinelonen on pelannut jo useamman vuoden Tshekin Vitkovicessä. Jo kaksi vuotta sitten hän löi yli 1,5 pistettä/peli Tshekin U18-liigassa ja viime vuonna yli pisteen/peli U20-liigassa. Tänä vuonna Walker on pelannut jopa Tshekin Ekstra-liigaa 34 peliä (pistein 4+5). Walker oli nostamassa Australiaa miesten tasolla ykkösdivariin viime vuonna (4p 4+2) ja lienee tänä vuonna joukkueen runkopelaajia. Aikuisten kisoja ennen Walker käynee ensin pelaamassa U18 MM-kisat (Div II, lohko B), missä varmaan lyö melkoisen mahtavat pinnat tauluun, mikäli jaksaa ottaa tosissaan.
 

d.campero

Jäsen
Suosikkijoukkue
Lukko, Uudenkaupungin Jää-Kotkat, Orlando Magic
Australian joukkueessa pelaa myös viimeiset kolme vuotta Suomen alasarjoja tahkonut -92 syntynyt Jordan Kyros. Kuluneella kaudella Jordy on pelannut Helsinkiläisessä EHC:ssä A-junnujen 1-divisioonaa karsinnat mukaanlukien 26 ottelua tehoin 7+8.
 

Sic

Jäsen
Yhä kasvavalla mielenkiinnolla tulee varmasti tänäkin keväänä seurattua nämä pienempien jääkiekkomaiden otteet. Toiveissa olisi että A-sarjaan saataisiin jokin yllättäjämaa, esim. Iso-Britanniahan oli viime vuonna jo melko lähellä nousua mutta viime hetkillä se sitten tyssäsi kun Kazakstan nousi kahden pisteen erolla ylimmälle sarjatasolle.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Tänä vuonna Iso-B tosin tarvitsisi keskimääräistä suuremman ihmeen noustakseen, itse asiassa britit ovat aika likellä tipahtamista tuohon 1B-lohkoon. Jännät kisat on luvassa kaikissa lohkoissa tänä vuonna, kun kaikista lohkoista ylös- ja alaspäin lähtee vain yksi joukkue suuntaansa, poislukien 1A-lohko josta nousee kaksi joukkuetta A-sarjaan.

Esimerkiksi 2A-lohkosta muodostunee todellinen trilleri noususta Kroatian ja Viron välille ja Espanjakin saattaa lyödä rikkansa rokkaan, varsinkin jos Juan Munoz on joukkueen mukana (ja miksei olisi, kokoonpanojahan ei vielä ole julkaistu). Pienimmät kertoimet turnausvoittajaksi saanee 1B-lohkon Puola, jolle ei lohkosta oikein vastusta löydy, ellei Etelä-Korea saa jotain hirmuista suonenvetoa. Kolmosdivari on vaihteeksi taas täysi mysteeri, joka on spekuloitavissa varmasti vasta kun pelaajalistat tulevat julki. Kreikka voisi olla nousukandidaatti, jos paras mahdollinen joukkue kisoihin saadaan, mutta vahvasti epäilen. Viime vuonna kisat väliinjättänyt Pohjois-Korea on täten melko varmasti kovin luu kolmosessa.

Kaksi viikkoa vielä, sitten taas mennään! Stremejä haikaleville kerrottakoon, että 2A-lohkon kisat on seurattavissa ainakin Kroatian Sportska Televizija -kanavan kautta, joka lähettää ainakin Kroatian matsit verkon yli osoitteessa SPTV - Sportska televizija Täytyy pitää muitakin streamilähteitä silmällä, ainakin Irlannin jääkiekkoliitto on joskus streamaillut noita kolmosen pelejä.

e: niin tosiaan, luulisi että myös Unkarin peleistä tulee paikallisen sporttikanavan streamit jakoon, ainakin aiempina vuosina kisat on pystynyt sen välityksellä näppärästi tseggaroimaan.
 
Viimeksi muokattu:

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Nämä ei ihan divarikisat ole, mutta katsokaas kumminkin.

STATISTICS

Kyseessä Aasian pilipalimaiden kesken talvisin pelattava Challenge Cup, jossa pelaavat mm. Arabiemiraatit, Kuwait, Macao ja kisaisäntä Intia. Hienoa, että tällaisetkin "kiekkomaat" pääsevät mittelemään keskenään kunnon turnauksen muodossa.



Divari meni uuden systeemin mukana uuteen uskoon. Nyt periaatteessa jokainen lohko on paljon tasaisempi. Eliittikisoihin I-Divarin A-lohkosta on tyrkyllä kenties vahvimmin Anze Kopitarilla mahdollisesti vahvistuva Slovenia ja Itävalta, mutta myös Ukrainalla ja Unkarilla on mahdollisuutensa. Japani ja Iso-Britannia taistelevat oletusarvoisesti putoamista vastaan.

I-Divarin B-lohkon kärkitaisto käydään Puolan ja Etelä-Korean välillä. Korean kiekkoilu on mennyt männä vuosina eteenpäin ja Puolan taso vastaavasti laskenut hiljalleen. Pidän Puolaa kuitenkin jollain tapaa perinteikkäänä kiekkomaata ja ihmettelen miten vähän maajoukkuetason polakkeja pelaa ulkomaisissa kiekkosarjoissa. Maajoukkue muodostunee tänäkin vuonna lähes sataprosenttisesti maan oman kiekkoliigan pelaajista.

II-Divisioonan A-lohkon kärkikamppailu käydään Kroatian ja Viron kesken. Piristynyt Espanja saattaa jopa pystyä hämmentämään noususoppaa, mutta tuskin pystyy molempia suosikkeja tieltään kampeamaan. Kotijoukkue Islanti taistelee onnistuessaan kisojen pronssipaikasta.

II-Divarin B-lohko lienee Belgian heiniä. Kolmosen suurin suosikki on Pohjois-Korea, jos tänä vuonna kisapaikalle suvaitsee ilmaantua.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Löytyykös näihin peleihin jotain streameja mistään?

2A-lohkon matsit tulevat ainakin ennakkotietojen mukaan stremeinä tuolta Kroatian TV:stä, linkki ylempänä. Unkarin Sport2-kanavan lähetykset on yleensä löytyneet streameinä viimeistään ottelupäivinä. Muista lohkoista tulee jos on tullakseen, yleensä paikallisten jääkiekkoliittojen lähetyksinä mutta niistäkin tieto tulee yleensä vasta pelipäivänä tai turnauksen avauspäivänä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Nämä ei ihan divarikisat ole, mutta katsokaas kumminkin.

STATISTICS

Kyseessä Aasian pilipalimaiden kesken talvisin pelattava Challenge Cup, jossa pelaavat mm. Arabiemiraatit, Kuwait, Macao ja kisaisäntä Intia. Hienoa, että tällaisetkin "kiekkomaat" pääsevät mittelemään keskenään kunnon turnauksen muodossa.

Niinhän tämä turnaus meni, että Arabiemiraatit olivat aivan omaa luokkaansa ja pyyhkäisivät kultamitaleille häviämättä kertaakaan. Marginaalit kaikki muita paitsi hopealle hienosti pelannutta Thaimaata vastaan olivat sen verran suuret, että olisi mukava nähdä arabit ensi vuotta kolmosen MM-kisoissa. Thaimaa ja tänä vuonna pronssille sijoittunut Malesiakin alkavat lähivuosina olemaan valmiita III-divariin ja eiköhän sieltä vielä Kuwait ja mahdollisesti Kyrgystankin tule 10 vuoden sisään perässä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Maanantaina se sitten alkaa 2B-lohkon kisoilla. Rosterit ovat jo nähtävillä IIHF:n sivuilla ja ihan mielenkiintoiselta näyttää. Ennakkoon selkeästi kovin porukka on Belgia, heikoin taas Etelä-Afrikka. Muut ovat jostain sieltä väliltä. Israel näyttää myös ihan hyvältä, vaikka huhujen mukaan parasta miehitystään eivät jalkeille saaneetkaan. Joka tapauksessa maan kenties suurimmat kiekkosankarit Daniel Spivak (R.I.T Rochester), Eliezer Sherbatov (Baie-Comeau Drakkar) ja Daniel Erlich (Guelph Storm) ovat kisoissa mukana ja pelastanevat Israelin kolmosdivarilta. Muut maat ovat mysteerejä, mitä nyt Meksiko sai rinkiinsä jälleen Suomessakin visiitin tehneen Brian Arroyon, Bulgarian kiinnostavin nimi on taas Vityaz Chekhovin Aleksei Yotov.

Näiltä pohjilta tulosveikkausta kehiin seuraavasti:

1. Belgia
2. Bulgaria
3. Israel
4. Meksiko
5. Kiina
6. Etelä-Afrikka

Saa nähä miten äijien käy.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Kannattaa huomioida Bulgarian maalivahdin syntymävuosi, joka on 1964! Konstantin Mihaylov on pitänyt torjunnoillaan maata pystyssä jo vuosikaudet ja lienee iästään huolimatta edelleen tälle tasolle kova luu. Belgia vaikuttaa ennakkosuosikilta. Israel on aina arvaamaton. Nyt mukana ainakin jokunen pelimies. Meksikon apuvalmentajana häärää George Kingston. Etelä-Afrikalle on tiedossa kylmää kyytiä. Kiinakaan ei tule pitkälle pötkimään. Luulisi Kiinan kokoisen maan kiekkoilun olevan edes hieman paremmalla tolalla.

Tässä oma voimasuhdearvailuni 2B-kisojen osalta.

1. Belgia
----------
2. Israel
3. Meksiko
4. Bulgaria
5. Kiina
----------
6. E-Afrikka
 

Pardus

Jäsen
Taitaapi tulla Virolle sen verran nuori joukkue tänä vuonna, ettei siitä ole taistelemaan kanukeilla vahvistettua Kroatiaa vastaan noususta ykkösdivarin B-lohkoon. Andrei Makrovin puuttuessa hyökkäyspään tehoista menetetään valtava osa. Makrov kun pystyisi tällä tasolla lähes yksin taituroimaan voiton Virolle.

Jotain osviittaa Viron tasosta antanee seuraavat harjoitusottelut:
6.4. Viro - Dynamo Riika (Tallinna Premia jäähall)
8.4. Viro - Suomi (Tallinna Premia jäähall)
9.4. Viro - Ruotsi (Tallinna Premia jäähall)

Siitä ei ole mitään hajua, millaisilla kokoonpanoilla yllämainitut vastustajat paikalle saapuvat. Joka tapauksessa erittäin hienoa, että tällaisia otteluita järjestetään.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Huomenissa starttaakin sitten 2. divarin B-lohkon kisat (käytännössä siis viidenneksi korkein sarjataso).

Ennakkoon veikkailisin seuraavaa:

1. Belgia
2. Kiina
3. Bulgaria
4. Israel
5. Meksiko
6. Etelä-Afrikka

Hauska seurata, miten Etelä-Afrikan pelurit pärjäävät luistimilla. Lisäksi seurantaan tietenkin Israelin Eliezer Sherbatov. Belgia ennakkoon varmaan kovin. Kiinalta toivoisin myös sellaista peliä, jota viitsisi katsella.
Kiintoisaa myös nähdä, miten Meksikon pelaajat sopeutuvat Sofian jäähalliin.

Huomenissa siis pelataan seuraavat ottelut:

12:00 Meksiko - Belgia
15:30 Kiina - Israel
19:00 Etelä-Afrikka - Bulgaria

Wikipedian sivuilla otteluohjelmassa virhe. 3.4 pelattava iltaottelu on Belgia-Bulgaria, joka on jäänyt näköjään merkitsemättä. Suosittelenkin käyttämään IIHF:n sivuja.

Eikös Bulgariassa olekin sama kellonaika kuin meillä täällä Suomessa?

Edit: joukkueiden IIHF-rankingin sijoitukset ovat muuten seuraavat:

32. Bulgaria
33. Meksiko
35. Belgia
39. Kiina
40. Israel
42. Etelä-Afrikka
 
Belgia ennakkoon varmaan kovin.

Millä perusteella Belgia on kovin? Yksikään pelaaja ei ole minulle ennestään tuttu ja joukkueen pelaajat tulevat pääasiassa Belgian omasta sarjasta, jonka tasosta itselläni ei ole mitään hajua. Tai no, joukkueet ovatkin näköjään siirtyneet Hollannin sarjaan pelaamaan, mutta silti toistan saman kysymyksen. Mikä tekee Belgiasta ennakkosuosikin verrattuna vaikkapa kotiyleisön edessä pelaavaan Bulgariaan, joka on rankingissakin edellä?
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Kyseisistä kisoista ei juurikaan joukkueen tasoista ole mitään hajua, mutta Israelia seuraan mielenkiinnolla.

- Israel voi olla mustahevonen näissä kisoissa. Harmi, että Oren Eizenman ja Daniel Erlich ei edusta Israelia. Erlich vissiin ei ole päättänyt edustaa Israelin maajoukkuetta ja Eizenmanin puuttumisen syytä en tiedä.

- Jaws veikkailee Belgiaa ykköseksi. Yllätyin kyllä hieman, mutta taitaa olla hänellä vähän enemmän hajua näistä, niin en rupea väittää vastaan.

- Huomioikaapa muuten Kiinalaisten pelaajien pituuksia. On muutamia todella pitkiä kavereita kiinalaisiksi.

- Bulgarian joukkueessa vetelee edelleen 47 vuotias maalivahti Konstantin Mihailov.

- Etelä-Afrikka ja Mexico ei kyllä sano oikein mitään, mutta toivottavasti jostain näitä matseja näkisi.

Oma veikkaus.

1.Belgia
2.Israel
3.Kiina
4.Bulgaria
5.Etelä-Afrika
6.Mexico

Laittakaapa linkkejä jos löytyy jostain noihin peleihin.
 

Noma

Jäsen
- Israel voi olla mustahevonen näissä kisoissa. Harmi, että Oren Eizenman ja Daniel Erlich ei edusta Israelia. Erlich vissiin ei ole päättänyt edustaa Israelin maajoukkuetta ja Eizenmanin puuttumisen syytä en tiedä.

Erlich on luovuttanut koko Israelin kansalaisuutensa pois, joten edustusoikeus luonnollisesti lähti siinä samalla.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Millä perusteella Belgia on kovin? Yksikään pelaaja ei ole minulle ennestään tuttu ja joukkueen pelaajat tulevat pääasiassa Belgian omasta sarjasta, jonka tasosta itselläni ei ole mitään hajua. Tai no, joukkueet ovatkin näköjään siirtyneet Hollannin sarjaan pelaamaan, mutta silti toistan saman kysymyksen. Mikä tekee Belgiasta ennakkosuosikin verrattuna vaikkapa kotiyleisön edessä pelaavaan Bulgariaan, joka on rankingissakin edellä?

Kuten tiedämme, IIHF:n ranking ei ole aina paras mahdollinen listaus kun vertaillaan maiden välisiä tasoeroja. Rankingissahan mm. jopa Norja on listattu Slovakian edelle.

Perustelen Belgian ennakkosuosikkiutta edellisten vuosien kisojen tulosten perusteella. Jo nopealla vilkaisulla voi huomata, että aiemmissa kisoissa Belgia on tämän vuoden lohkon joukkueet taaksensa jättänyt. Näin uskoisin sen tekevän nytkin.

Bulgaria on toki kova haastaja Belgialle, pelaahan se kotiyleisön edessä.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
Tuskinpa Bulgaria tulee kovin pitkälle pötkimään. Joukkue on paljon maalia vartioivan vaarin varassa. Tosin kotijäällään Bulgaria on yleensä pelannut hieman paremmin. Jos Bulgaria nousee niin otan vaimokseni Bulgarialaisen kuulantyöntäjän.

Tässä joukkueiden tuloksia viime vuoden kisoista:

Bulgaria-Irlanti 6-0
Bulgaria-Kroatia 2-17
Bulgaria-Islanti 2-3
Bulgaria-Romania 1-10
Bulgaria-Kiina 6-12

Belgia-Serbia 3-2
Belgia-Australia 3-5
Belgia-Meksiko 8-2
Belgia-P-Korea (Kim Jongin joukkuetta ei kisoissa nähty, joten belgeille luovutusvoitto 5-0

IIHF:n rankingille annan pisteitä siitä, että se on sentään jotakuinkin paikkaansa pitävä, toisin kuin FIFA:n ranging-lista potkupallon puolella.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Enpä muuten muistanutkaan, että Kiina olisi pelannut näinkin hyvin viime vuonna:

Kiina - Romania 4-9
Kiina - Kroatia 2-5
Kiina - Islanti 3-5
Kiina - Bulgaria 12-6
Kiina - Irlanti 5-0

Melko hyvin pärjännyt noita korkeammalla pelaaviakin vastaan. Lisäksi 12-6 numeroin otettu voitto Bulgariasta ei ollut muistissani. Belgia ja Bulgaria pelasivatkin muuten vuonna 2010 samassa lohkossa. Keskinäisen ottelun tuolloin voitti Belgia, numeroin 5-4. Eli saattaa tulla melko jännä taisto Kiinan, Bulgarian ja Belgian välille ajatellen nousua.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Millä perusteella Belgia on kovin?

Ihan tuloksiin katsomalla. En pääse täältä mökiltä tarkistamaan, mutta muistikuvieni mukaan belgijoukkue on pysynyt rungoltaan aika samana jo jonkin aikaa. Sama porukka on tosiaan haastanut kovempiaankin edellisenä vuosina eikä 2B- lohkosta varteenotettavia haastajia oikein löydy. Syön hattuni ja lippalakkini jos nousija on joku muu kuin Belgia.
 

Zous

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ryan Reaves
Belgia avasi kisat voittamalla Mexicon tylysti 9-2. Ei tosiaan saanut mistään toimivaa streamia joten jäi peli näkemättä, mutta Mexicon tilanne ei silti tuon pelin jälkeen hääviltä näytä. Israelin ja South African kanssa varmaan vääntävät tuosta putoajan paikasta. South Africa tosin taitaa olla aika heittopussi näissä karkeloissa. Osviittaa antaa heistä tänään jo ottelu Bulgariaa vastaan, joka ei myöskään itseäni hirveästi vakuuta.

Huomattavaa on kuitenkin Belgiassa se, että aika ykkösen varassa tuo maalinteko oli myös Mexicoa vastaan, joten riittääkö se sitten voittoon asti. Todennäköisesti.

Vincent Morgan 2+3=5
Mitch Morgan 1+4=5
Olivier Roland 4+1=5

Mikähän tuon Olivierin sukunimi nyt sitten onkaan. Bouchard vaiko Roland?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös