Divisioonien MM-kisat

  • 40 898
  • 173

DAF

Jäsen
Suosikkijoukkue
se kolmikirjaiminen. PISTI PALLON MAALIIN
Toivon kovasti Ausseille vähintään 2 maalin voittoa, mieluummin vielä isompaa sillä sympatiani ovat Aussien puolella aina, kun eivät Suomea vastaan pelaa.

Peli pelattiin jo päivemmällä, Australia hävisi ja putoaa II A -divisioonaan, josta tilalle nousee siis Viro. Puola ja Etelä-Korea vääntävät parhaillaan noususta I A -divisioonaan.

EDIT: Korea hoiteli Puolan ja nousi isäntien nenän edestä pykälää ylemmäs. Puolan kiekko on myös Ukrainan tavoin suunta rajusti alaspäin.
 
Viimeksi muokattu:

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Kolmosdivisioonakin on saatu päätökseen ilman ihmeempiä yllätyksiä ja ristiinpelaamisia loppujärjestyksen ollessa seuraava:
1. Turkki
2. Pohjois-Korea
3. Luxemburg
4. Irlanti
5. Kreikka
6. Mongolia

Turkki hoiteli kaikki ottelunsa jos nyt ei ylivoimaisesti niin selkeästi ainakin. Turkin tilalle ensi vuodeksi tippui Etelä-Afrikka. Turnauksen tehokkain pistemies oli Irlannin Gareth Roberts tehoilla 7+7, ei mikään yllätys sekään kun hän nyt turnauksen pelaajista taisi kuitenkin pelata tasokkaimmassa sarjassa (en nyt kyllä jonkun Turkin tai Pohjois-Korean liigan tasoa tunne mutta epäilisin näin olevan) eli Brittien liigassa.
 

uljas

Jäsen
Suosikkijoukkue
Peliitat, (HeKi-vainaa), Tinatuopit
I-B lohkon ratkaisuottelu sai huikean päätöksen, mutta ei varmasti kotiyleisön toiveiden mukaisen. Etelä-Korea nousi kahden maalin takaa 3-2 voittoon ja nousi ylös. Etelä-Korealle varmasti tärkeä juttu jo tulevaisuuden Olympiakisojakin ajatellen. Kyllä maa on mennyt viime vuosina isoin harppauksin eteenpäin kenties Aasian uuden kansainvälisen kiekkoliigan ansiosta. Kevään harjoituspeleissä E-Korea laittoi Japanin tiukoille (ja voittiko vielä peräti toisen harjoituspelin?). Huhujen mukaan Etelä-Korea olisi ilmoittanut halukkuutensa pelata jollain tapaa myös Mestistä. Puolan alavire sen sijaan jatkuu vaan. Ensi vuonna nousu on entistä vaikeampaa, sillä tuskin toisia kotikisoja on perätysten luvassa ja kaiken lisäksi Ukrainan pitäisi kaatua. Australian putoaminen sinänsä harmillista. Piristävä tapaus ykkösessä. Saa nähdä, pystyykö Viro pitämään paikkansa ensi kaudella. Ei mikään helppo, mutta ei ylitsepääsemätönkään tehtävä.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Etelä-Korean nousua on pidettävä kyllä pienoisena yllätyksenä, vaikka maa onkin tosiaan mennyt isoin harppauksin viime vuosina eteenpäin. Taso alkaa olla Japanin kanssa samaa luokkaa, joten ensi vuonna sarjapaikan säilyttäminen on ihan mahdollinen skenaario. Ukrainan putoamisesta on vähän vaikea sanoa mitään, onhan tuo vauhti nyt aika tyrmistyttävä, jolla maan kiekon taso syöksyy alaspäin.

Virolla siis ensi vuonna vastassaan Ukraina, Puola, Hollanti, Romania ja Liettua. Jos Viro saa seuraaviin kisoihin parhaan mahdollisen joukkueensa, pitäisi Viron pystyä kyllä haastamaan reilusti ainakin kaksi viimeksimainittua. Nähdyn perusteella Viro on nyt sillä sarjatasolla jolle se tasonsa puolesta kuuluu, toivon mukaan näytöt ovat sitten sen mukaiset.

Unkari ei sitten saanut kairattua joukkueesta irti enää motivaatiota taistella kunnolla voitosta, kun pronssimitalit olivat selvät ja Budain torjuntatyöskentely oli yhtä heikkoa kuin mitä loppukausi antoi odottaa.

Unkarilla on tulevina vuosina edessään uusia haasteita: Szuperin ja Hetenyin takaa on löydyttävä uusia nimiä. Balizsissa on potentiaalia, mutta kaverin olisi ehdottomasti päästävä treenaamaan jonnekin muualle kuin Unkariin. Tästä syystähän esimerkiksi Hetenyi halusi pois Unkarista, kun paikallisen valmennuksen taso ei häikäissyt ja Zoltan halusi kehittyä urallaan kunnolla. Sama pätee puolustuspelaamiseen. Pakit alkavat olla vähän ikääntyneitä ja tuoretta verta pitäisi pystyä ajamaan maajoukkueeseen mahdollisimman nopeasti. Maajoukkuepelaajia pitäisi ehdottomasti saada muuallekin Keski-Eurooppaan pelaamaan, sillä vaikka AV19 ihan kelvollisesti onkin EBELissä pärjännyt, pitäisi pelaajia saada kovempiinkin liigoihin kokemusta hankkimaan.

Joka tapauksessa hienot kisat joka lohkossa, hyvää viihdettä. IIHF voisi kyllä ihan selvyyden vuoksi nimetä ronskisti nuo lohkot uudelleen 1-,2-,3-,4- ja 5-divareiksi, muuten uusittu systeemi osoittautui erittäin toimivaksi tasoerojen pysyessä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvin kurissa.

Ensi vuonna taas!
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
Tulihan se avausvoitto sieltä!
Ja selvästi tulikin. Mongolialla ei ollut mitään jakoa ketään vastaan koko turnauksessa eikä Kreikka tehnyt poikkeusta. Tulos siis 4-1 Kreikalle.

Miten tästä eteenpäin? Pelaajat ovat ensi vuonna taas yhden vuoden vanhempia eikä se tarkoita luisteluvoiman parantumista. Jääkiekko on joukkueen jätkille hauska harrastus, koska se ei Kreikassa mitään muuta tällä hetkellä voi olla. Jos olosuhteisiin saadaan parannusta ja liigaa kehitettyä, on mahdollista palauttaa Kreikka nousun porteille. Kova työsarka on Kreikassa edessä ja kun rahaa ei ole oikeastaan mihinkään, tuskin jääkiekkoilulle on odotettavissa mitään tukia. Aika näyttää.
Kisat olivat kuitenkin huikea parannus viime vuoteen ja nyt Helleenit pystyivät haastamaan taas muita joukkueita, tosin huomatakseen että taso oli hieman liian kova.

Kreikan joukkue turnauksessa (vasemmalta nimi, ottelut, maalit, syötöt, pisteet, jäähyt):

Dimitrios Kalyvas 5 2+3=5 10
Orestis Tilios 5 2+2=4 6
Alexandros Valsamas-Rallis 5 2+1=3 0
Nikolaos Chatzigiannis 5 1+0=1 4
Jason Pachos 5 1+0=1 12
Jannis Koufis 5 1+0=1 16
Eleftherios Fournogerakis 5 0+1=1 0
Lazaros Efkarpidis 5 0+1=1 4
Nikolaos Papadopoulos 5 0+1=1 54
Christos Chasiotis 5 0+0=0 0
Loukas Chatzigiannis 5 0+0=0 0
Jannis Jannou 5 0+0=0 0
Diogenis Souras 5 0+0=0 0
Georgios Kouleles 5 0+0=0 2
Georgios Kalyvas 5 0+0=0 4
Panagiotis Iatridis 5 0+0=0 4
Themistoklis Lambridis 5 0+0=0 10
Dimitrios Malamas 5 0+0=0 35

Maalivahdit (nimi, pelatut ottelut, laukaukset kohti, päästetyt maalit, torjuntaprosentti, maaleja/60min.):

Dalibor Plutsis 4 126 16 87.30% 4.59
Georgios Fiotakis 2 63 6 90.48% 3.97

Kreikan MVP: Orestis Tilios
 
Viimeksi muokattu:

Shardik

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Avs, Mestis
Joka tapauksessa hienot kisat joka lohkossa, hyvää viihdettä. IIHF voisi kyllä ihan selvyyden vuoksi nimetä ronskisti nuo lohkot uudelleen 1-,2-,3-,4- ja 5-divareiksi, muuten uusittu systeemi osoittautui erittäin toimivaksi tasoerojen pysyessä muutamaa poikkeusta lukuunottamatta hyvin kurissa.
Ehdottomasti loistava uudistus lukuunottamatta juurikin tuota nimipelleilyä. Nettikirjoittelun perusteella useammankin maan media on sekoillut noiden A- ja B-lohkojen kanssa ja luullut, että B-lohkosta noustaan ylempään divariin/eliittiin. Ei ihan selkein systeemi kyllä ole. Tuo on kuitenkin toissijainen seikka, kun ottaa huomioon, kuinka tasaisia ja hyviä nämä lohkot ovat. Viime vuosinahan on tasoero lohkon parhaan ja huonoimman välillä ollut musertava, mutta tänä vuonna oltiin jo paljon paremmalla mallilla. Toki vielä oli muutama maa, jotka olivat "väärällä" tasolla, mutta taisivat nyt ehkä Puolaa lukuunottamatta palata oikealle tasolleen. Lähinnä nyt tarkoitan Viroa ja Belgiaa, jotka molemmat nousivat, sekä Uutta-Seelantia joka tippui alaspäin. Ensi vuonna nähtäneen vielä tämänvuotista tiukemmat lohkot. Näin etukäteen IB-lohkossa voi kuitenkin tulla aika rumia numeroita, kun Ukraina ja Puola lienevät aika paljon Hollantia, Liettuaa, Romaniaa ja Viroa edellä.

Etelä-Koreasta sen verran, että siellä on ilmeisesti tosi hyvä henki päällä koko jääkiekko-ohjelmassa, ehkäpä tulevien olympialaisten vuoksi. Miesten joukkue kampesi voittoja niukin eroin ja lopuksi kaatoi melko suvereenisti siihen asti pelanneen Puolan tiukassa pelissä. U18-joukkue nousi IB-lohkoon pelaten viisi yhden maalin eroon päättynyttä peliä. U20-joukkue tippui tosin IIB-lohkoon, mutta pelasi kuitenkin hyviä pelejä, mm. häviten vasta rankkareilla turnauksen voittaneelle Ukrainalle. Vaikken mitään näistä peleistä nähnytkään, niin tilastoja katselemalla jotenkin syntyy sellainen kuva, että kaikki Etelä-Korean joukkueet pelasivat tänä vuonna aivan taitojensa ylärajoilla, jopa mahdollisesti ylittäen itsensä. Toivottavasti ensi vuonna ei tule rajua herätystä todellisuuteen, vaan kehitys jatkuu tasaisen hyvänä.
 

sekolust

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна, Lostedt, Ben-Amor
Näitä alempia sarjoja on tullut hiukan vähemmän seurattua, mutta tässä nyt valkeni jotain melko erikoista...

Siis miten ihmeessä Ukraina on tippunut parissa vuodessa noin alas? Maa oli kuitenkin pitkään ihan vakiokamaa MM-kisoissa, kiusasi satunnaisesti isompiakin (esim. 2005 niukat tappiot Ruotsille ja Kanadalle, tasuri Jenkeistä) ja tuntui pärjäävän tasaisemmin kuin esimerkiksi Saksa. Onhan näillä entisillä neuvostomailla (mm. Liettua) ongelmana ollut sukupolvenvaihdos, mutta Ukrainassa kyllä piti olla enemmän potentiaalia. Noh, jos ei ole rahaa ja halukkuutta, niin ei ne vanhat meriitit paljon paina.

Saapa nähdä miten mahdollisen ukrainalaisen KHL-laajennuksen käy. Maajoukkueen runko kun on hyvin pitkälti Kiovan Sokolista ollut ja mitä ilmeisimmin taso ei riitä KHL:ään.
 

Jykke1978

Jäsen
Suosikkijoukkue
HC/FC TPS, Turku Dockers, Adelaide Crows
Peli pelattiin jo päivemmällä, Australia hävisi ja putoaa II A -divisioonaan, josta tilalle nousee siis Viro.

No voihan harmi, ei tullut katsottua päivän tuloksia viestiä kirjoittaessa, harmittaa Aussien puolesta, ensi vuonna sit nousu takas. Virolaisten nousu on positiivinen asia.
 

Sistis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Siis miten ihmeessä Ukraina on tippunut parissa vuodessa noin alas? Maa oli kuitenkin pitkään ihan vakiokamaa MM-kisoissa, kiusasi satunnaisesti isompiakin (esim. 2005 niukat tappiot Ruotsille ja Kanadalle, tasuri Jenkeistä) ja tuntui pärjäävän tasaisemmin kuin esimerkiksi Saksa. Onhan näillä entisillä neuvostomailla (mm. Liettua) ongelmana ollut sukupolvenvaihdos, mutta Ukrainassa kyllä piti olla enemmän potentiaalia. Noh, jos ei ole rahaa ja halukkuutta, niin ei ne vanhat meriitit paljon paina.

Minulla on sellainen muistikuva, että tuo Ukrainan aiempi MM-menestys ei antanut koko kuvaa maan kiekkoilun tilasta. Kyllähän silloinkin puhuttiin siitä, että maan joukkueen keski-ikä nousi koko ajan, ja jotenkin muistan utuisesti, että edellisellä A-sarjavisiitillä suuri osa joukkueen rungosta oli jo hyvän matkaa yli 30-vuotiaita. Eli uutta polvea ei oikein ollut tulossa. Olisiko ollut jotain sellaistakin, että osa lupaavimmista nuoremman polven pelaajista omisti myös Venäjän passin, eivätkä näin ollen olleet oikein halukkaitakaan edustamaan Ukrainaa, vaan kärkkyivät näytön paikkaa paremmasta maajoukkueesta?
 

eagle

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Pittsburgh
Näitä alempia sarjoja on tullut hiukan vähemmän seurattua, mutta tässä nyt valkeni jotain melko erikoista...

Siis miten ihmeessä Ukraina on tippunut parissa vuodessa noin alas? Maa oli kuitenkin pitkään ihan vakiokamaa MM-kisoissa, kiusasi satunnaisesti isompiakin (esim. 2005 niukat tappiot Ruotsille ja Kanadalle, tasuri Jenkeistä) ja tuntui pärjäävän tasaisemmin kuin esimerkiksi Saksa. Onhan näillä entisillä neuvostomailla (mm. Liettua) ongelmana ollut sukupolvenvaihdos, mutta Ukrainassa kyllä piti olla enemmän potentiaalia. Noh, jos ei ole rahaa ja halukkuutta, niin ei ne vanhat meriitit paljon paina.

Saapa nähdä miten mahdollisen ukrainalaisen KHL-laajennuksen käy. Maajoukkueen runko kun on hyvin pitkälti Kiovan Sokolista ollut ja mitä ilmeisimmin taso ei riitä KHL:ään.

Ukrainahan on ollut aika lapanen vuodesta toiseen junnujen kisoissa. Uskon että panostus jääkiekkoon siellä on aika pientä(en varmasti tiedä rahamääristä). Jalkapallossahan pyörii Ukrainassa todella isot rahat ja se onkin niin ylivoimainen laji siellä, ettei oikein edes paikkakuntakohtaisesti tule sen suhteen kilpailua(kuten Venäjällä jossainpäin).

Tuo Ukrainan aiempi menestys oli siis oikeastaan vain ja ainoastaan jäänteitä NL:n ajan jääkiekkokoulutuksesta. Mikään yllätys nykyinen tila ei todellakaan ole. Enkä usko että jääkiekko alkaa tuosta kauheasti noustakkaan Ukrainassa.


Sistis sanoikin suunnilleen samat asiat yllä, mutta kertausta sitten omasta toimestani.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Jalkapallossahan pyörii Ukrainassa todella isot rahat ja se onkin niin ylivoimainen laji siellä, ettei oikein edes paikkakuntakohtaisesti tule sen suhteen kilpailua(kuten Venäjällä jossainpäin).

Nyt kun jalkapallo otettiin puheeksi Ukrainan kohdalla, niin:

Tosiaan Ukrainan urheilussa jalkapallo on se selvä ykköslaji. Maajoukkue on siellä menestynyt ihan kohtalaisesti, ja siellä on muutama hyvä seurajoukkue, kuten vaikkapa Shakhtar Donetsk ja Metalist Kharkiv esimerkkeinä. Ukrainan jalkapalloliigakin on tietojeni mukaan yllättävän kovatasoinen.

Nyt Ukrainan jääkiekkoilulla on "loistava tilaisuus" romahduttaa koko jääkiekkoilunsa. Jalkapallon puolella nimittäin kesällä on EM-kisat, jotka pidetään Ukrainassa ja Puolassa. Siellä haetaan siis sellaista buumia nyt jalkapallon puolelle että taitaa panostus jäädä kokonaan pois jääkiekon puolelta. Sääli. Mutta positiivinen asia on se, että ainakin jalkapalloilu kehittyy siellä. Sehän ei kuitenkaan meitä palstalaisia hirveästi lämmitä.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Ensi vuonna pelataan mielenkiintoisen oloinen 1A-lohko. Kun maiden nimiä katsoo, niin tuollahan on monta potentiaalista nousijaa.

Joukkueet ensi vuodelle, 1A:

Italia
Kazakstan
Unkari
Japani
Iso-Britannia
Etelä-Korea

Itse toivoisin, että Japani ja Etelä-Korea pärjäisivät. Nousuun en ihan usko, mutta voihan olla että ensi vuonna olisi myös Unkarin vuoro. Italia ja Kazakstan molemmat täysin kaadettavissa. Aika todennäköisenä pidän Etelä-Korean putoamista takaisin B-lohkoon.

Varmasti tasainen lohko tulossa ensi vuodelle.
 

Jaws

Jäsen
Suosikkijoukkue
TPS, San Jose Sharks, Slovakia, Baltimore Ravens
Kolmosdivarissakin ovat jengit nyt kokonaisuudessaan selvillä, kun Mongolia ja tulokas-Georgia jäivät rannalle. Vaikka aikaa näihin on vielä runsaasti, niin laitan lyhyesti omia mietteitä alle. Ensi vuoden divarilohkot ovat siis seuraavat:

1A-divisioona (Budapest, HUN):
Italia
Kazakstan
Unkari
Japani
Iso-Britannia
Etelä-Korea

Ennakkosuosikkeina ilman muuta Italia ja Kazakstan, Unkari haastanee. Toivon että Aasian maat Japani ja Etelä-Korea pärjäisivät, vaikka onkin todennäköistä että toinen näistä putoaa. Iso-Britannia on keskitasoa, mikään ei yllättäisi.

1B-divisioona (Donetsk, UKR):
Ukraina
Puola
Hollanti
Romania
Liettua
Viro

Ukrainan raju pudotus on siis jatkunut niin pitkälle, että majailevat nykyään kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Kuitenkin ennakkosuosikki yhdessä Puolan kanssa. Muut joukkueet voivat pelata ihan miten sattuu, Hollanti haastanee kärkeä, Romania, Liettua ja Viro voivat itse kukin pudota. Mielenkiinto kohdistuu Ukrainaan.

2A-divisioona (Zagreb, CRO):
Australia
Espanja
Kroatia
Islanti
Serbia
Belgia

Belgia nousi täysin ansaitusti korkeammalle sarjatasolle, jossa se pääsee haastamaan hieman kovempia joukkueita. Täysin auki tämä lohko, mikään ei yllättäisi. Veikkailisin kolmen taistoa (Australia, Espanja, Kroatia) kärjessä, ja loput kolme taistelevat putoamista vastaan. Mutta ei näistä koskaan tiedä. Seuraan ainakin Belgiaa innolla.

2B-divisioona (Izmit, TUR):
Uusi-Seelanti
Kiina
Bulgaria
Meksiko
Israel
Turkki

Turkki nousi kolmosdivarista ja saa heti 2B-divarin kisat isännöitäväkseen. Lohkossa on huomattavasti paremmat joukkueet kuin kolmosdivarissa, joten sikäli säilyminen on isäntien pääprioriteetti. Tänä vuonna nähtiin mielenkiintoinen lohko, kuka tahansa voi lähestulkoon nousta. Kiina lienee taas vahva. Mielenkiinto kohdistuu Turkkiin ja Kiinaan omalta kohdaltani.

3-divisioona (Kapkaupunki, RSA):
Etelä-Afrikka
Pohjois-Korea
Luxemburg
Irlanti
Arabiemiraatit
Kreikka

Georgia ja Mongolia jäivät ulos, kun Arabiemiraatit ja Kreikka ottivat paikkansa. Eksoottisesti Afrikassa pelattava lohko, jossa isäntien lisäksi mm. Pohjois-Korea. Erikoisia lätkämaita, mutta se on hienoa. Pohjois-Korea ja Etelä-Afrikka kiinnostavat meikäläistä, ja siinä lienevät myös ennakkosuosikit.

Palstalta IceBlacks taitaa olla myös kova fanaatikko näiden kanssa, jos oikein olen ymmärtänyt. Mitä mietteitä, jos tähän ketjuun olet eksynyt?
 

Kaulasuoja

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kreikka
3-divisioona (Kapkaupunki, RSA):
Etelä-Afrikka
Pohjois-Korea
Luxemburg
Irlanti
Arabiemiraatit
Kreikka

Jälleen pelataan Etelä-Afrikassa ja taaskin isäntäjoukkue vie pisimmän korren. Suuren johtajan urheat soturit ovat hyviä haastajia ja lohkovoitosta saatetaan nähdä tiukkakin kamppailu. Irlannilla ei mene hyvin. Aivan järkyttävää laskua on maan kiekkoilu kokenut ja nyt ollaan pahnan pohjimmaisena, kolmosdivarissa. Sheikit jäävät jumboksi jos ja kun Kreikka saa palettinsa kuntoon. Innolla näitä aina odottaa vaikka tietää etukäteen ettei Kreikalla hyvin tule menemään. Ikääntynyt joukkue on taas vuoden vanhempi ja nuorten vauhdissa pysyminen alkaa olla hankalaa. Kalyvasin veljekset ja jo 47-vuotias Jannis Kufis lienevät Kreikan ykköstykit. Dalibor Plutsis kantaa ykkösvahdin viittaa ja suoriutuneekin tehtävästään varmasti niin hyvin kuin pystyy.
Myös yksi isä-poika-pari saatetaan Kapkaupungissa nähdä jos Kiriakos Adamidisin faija Jorgos jatkaa maajoukkueuraansa. Joukkueen nuorin pelaaja näillä näkymin on -91 -syntynyt Antonios Kanellis. Maajoukkueura tähän asti MM-tasolla käsittää tehot 0+0 ja -10 neljässä pelissä. Vähän aikaa sitten pelatuissa karsinnoissa matseja tuli 3 lisää ilman tilastomerkintöjä.

Suuruuden päivistä (09-10) on tultu alaspäin, mutta vielä joskus kiekkoilu lähtee nousuun Kreikassakin. Vielä joskus.

Lisää analyysiä sitten kisojen aikaan.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Jälleen pelataan Etelä-Afrikassa ja taaskin isäntäjoukkue vie pisimmän korren. Suuren johtajan urheat soturit ovat hyviä haastajia ja lohkovoitosta saatetaan nähdä tiukkakin kamppailu. Irlannilla ei mene hyvin. Aivan järkyttävää laskua on maan kiekkoilu kokenut ja nyt ollaan pahnan pohjimmaisena, kolmosdivarissa. Sheikit jäävät jumboksi jos ja kun Kreikka saa palettinsa kuntoon. Innolla näitä aina odottaa vaikka tietää etukäteen ettei Kreikalla hyvin tule menemään. Ikääntynyt joukkue on taas vuoden vanhempi ja nuorten vauhdissa pysyminen alkaa olla hankalaa. Kalyvasin veljekset ja jo 47-vuotias Jannis Kufis lienevät Kreikan ykköstykit. Dalibor Plutsis kantaa ykkösvahdin viittaa ja suoriutuneekin tehtävästään varmasti niin hyvin kuin pystyy.
Myös yksi isä-poika-pari saatetaan Kapkaupungissa nähdä jos Kiriakos Adamidisin faija Jorgos jatkaa maajoukkueuraansa. Joukkueen nuorin pelaaja näillä näkymin on -91 -syntynyt Antonios Kanellis. Maajoukkueura tähän asti MM-tasolla käsittää tehot 0+0 ja -10 neljässä pelissä. Vähän aikaa sitten pelatuissa karsinnoissa matseja tuli 3 lisää ilman tilastomerkintöjä.

Suuruuden päivistä (09-10) on tultu alaspäin, mutta vielä joskus kiekkoilu lähtee nousuun Kreikassakin. Vielä joskus.

Lisää analyysiä sitten kisojen aikaan.


Kreikan puolustuksen päällikköä Nikos Papadopoulosta ei myöskään voi jättää mainitsematta. Lähes ainoita Kreikan pelaajia joka osaa ampua kohtalaisen kovan lämärin. Pappa-Tilioskin painaa edelleen pallojofa päässä, joten ihan kohtalaiset mahdollisuudet Kreikalla voisi olla kaiken onnistuessa päästä jopa pronssille.

Luxemburg tulee olemaan ensi keväänä mielenkiintoinen, sillä joukkue saa Kanadasta itselleen ykkösmaalivahdin. Joku Luxemburgin joukkueen jäsen oli bongannut tämän 19-vuotiaan Italian, Kanadan ja Luxemburgin passin omaavan multitalentin muistaakseni Torontosta. Hänen taitotasonsa on hieman arvoitus, mutta ilman muuta tulee olemaan kova vahvistus. Pelkästään jo tuon ansiosta Luxemburg on vahva kandidaatti pronssille.

Irlanti oli 2009 III-divarissa viimeinen ja ihan sysipaska. Jos puolustukseen kaivetaan 168-senttinen Timothy O'Driscoll niin tehotilasto painuu pitkälle toistakymmentä pakkaselle. Mies ei osaa sijoittua, ylipelaa ja ottaa hölmöjä jäähyjä alvariinsa. 2009 jumbopaikkaa selitti osittain se, että skabat olivat Uudessa-Seelannissa ja monella pelaajalla ei ollut varaa matkustaa paikalle.

2011 Irlannilla oli paljon samoja pelaajia 2009 kisoista ja ei pienintäkään mahdollisuutta ketään vastaan. Ilmeisesti siellä suunnalla aletaan pikkuhiljaa saamaan jäähalleja auki, mutta siellä on liitosta alkaen hommat hoidettu päin helvettiä niin monta vuotta, että turha kuvitella mitään parempaa olevan luvassa. Alle 18-vuotiaat eivät osaa luistella ja naisetkin häviävät kuin ämmät omissa turnauksissaan.

Taas kerran raha ratkaisee poissaoloja. 2011 Irlannin ykköstykki, työmyyrä Mark Morrison oli joukkueen paras hyökkääjä vaikkei ollut koko kaudella pelannut missään työkiireiden vuoksi ja viime vuonna hän ei ollut ollenkaan maajoukkueen mukana ja tuskin on ensi keväänäkään.

Viime vuoden rosterista 7 pelaajan kohdalla luki seurajoukkueen kohdalla vain "Ireland" ja joidenkin Belfast Giants. Giantsiin merkatuista pelureista jotkin treenaavat joukkueen A-junnujen mukana koska ovat oikeasti niin huonoja ettei heillä olisi mitään asiaa Giantsin miesten joukkueeseen pelaamaan Brittiliigaa.

Toivottavasti ensi keväänä ei kenenkään irkun tarvitse istua putkassa muun joukkueen lähtiessä himaan.
 

Gleb

Jäsen
Suosikkijoukkue
SaiPa
Irlannissa näyttäisi edelleen olevan ongelmia jäähallien kanssa vaikka viime keväänä näytti jo paremmalle kun Dublinin lähistölle avattiin uusi kaukalo, viimeinen liiton sivuilla ollut tieto kuitenkin sanoo että tälle kaukalolle etsitään uutta paikkaa. Dundalkin jäähallin uudelleenavaamisesta on ollut suunnitelmia jo varmaan muutaman vuoden takaisesta sulkemisesta asti mutta varmaa tietoa ei siitäkään ole. Ainoa tasavallan puolella tällä hetkellä käytössä oleva jää on ilmeisesti Dublinissa oleva Castleknock on Ice, eikä tuolla näytä olevan oikea jääkiekkokaukoloa ja aika pieneltäkin jää näyttää.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
1B:ssä Puola ja Ukraina ovat ainoat nousukandidaatit. En millään jaksa uskoa Hollannin mahdollisuuksiin. Viime vuonna Puola ryssi nousunsa 2-3 tappioon Koreaa vastaan kotikisoissa ja nyt vastus tuntuu kovemmalta. Ukrainan ongelmana on joukkueen vanheneminen ja junnujoukkueiden rämpiminen aladivareissa joten sieltä ei paljon apuja ole luvassa.

Putoamisessa Liettua, Romania ja Viro ovat ihan selkeät joukkueet. Kaikilla kolmella on mielenkiintoisia pelureita. Romanialla Ruotsin junnuliiga Tingsrydissä pelaava -93 syntynyt hyökkääjä Roberto Gliga on kenties lupaavin romanialaisjuniori. Hän on päässyt tällä kaudella pelaamaan Tingsrydin edustusjoukkueessa 3 peliä Allsvenskanissa.

Jos Romania kaatuu johonkin niin maalivahtipeliin. Ykkösmolarina on monta vuotta ollut Adrian Catrinoi, mutta hänen otteensa eivät ole vakuuttaneet. 2011 hän pelasi suonenveto-ottelun kun Romania voitti Kroatian nousuottelussa I-divariin kun turnauksen aikaisemmissa peleissä hän oli pelannut todella epävarmasti.

2010 Viro pisti Romanian nippuun nousuottelussa 7-1 ja siinä Catrinoi oli todella paperia muun Romanian joukkueen kanssa.

2012 hän pelasi kuulemani mukaan hyvän turnauksen ja varmisti Romanialle sarjapaikan kahdella voitolla.

Virolla tulevaisuuden nimi on myös -93 syntynyt Espoon Bluesin hyökkääjä Robert Rooba. Hän on isokokoinen ja taitava hyökkääjä joka on vuosi vuodelta kehittynyt luistelussa valtaistasti ja pystyy kokonsa turvin hyviin kiekollisiin ratkaisuihin. Viime vuonna U-20 IIB MM-kisoissa 5 peliä ja messevät 13+6 ja myös miesten maajoukkueessa IIA MM-kisoissa 5 peliä 3+5. Siellä vastus hieman kovempaa kaliiberia.

Mies pelasi miesten maajoukkueessa ensimmäisen kerran kotikisoissa II-divarissa 2010 vain 16-vuotiaana ja naputti jo tuolloin 5 peliin 3+2 ja kehitys siitä tähän päivään on huikea. Ismo Lehkonen oli tuolloin Viron päävalmentaja ja hän povasi miestä varmasti vähintään SM-liigatasolle.

Hyökkääjä Alexander Petrov oli 2012 kisoissa tehoilla 5+7 tärkein tekijä Viron nousussa ylempään divariin. Mies teki hyökkäyspäässä kovasti töitä ja Viro ansaitsi täysin voittonsa.

Myös maalivahtipeli oli Virolla sen verran hyvällä tolalla, että olen hyvin luottavainen Viron säilymisen suhteen. Viro aikoo lähitulevaisuudessa nousta IA MM-kisoihin, mutta se vaatii vielä kovasti töitä.

Liettua on minulle hieman vieraampi kiekkomaa, mutta jos työsulku sattuisi kestämään koko kauden, niin Liettuassa tehtäisiin kaikki voitava jotta Dainius Zubrus liittyisi maajoukkueeseen. Lisäksi nuoret Ilves-pelurit Aivaras Bendzius ja Daniel Bogziul ovat tulevaisuuden nimiä. Pitää jossain kohtaa käydä katsastamassa miltä miesten otteet A-junnuissa näyttävät.

Oma alustava veikkaus loppujärjestykseksi on

1. Ukraina
2. Puola
3. Hollanti
4. Viro
5. Romania
6. Liettua

Linkit eliteprospectsiin
 
Viimeksi muokattu:

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
IIA-divarista muut paitsi Australia ja Belgia on nähty ja koettu. Olen todella yllättynyt jos ensi keväänä voittaja on muu kuin Kroatia. 2011 Kroatia ryssi Borna Rendulicin johdolla täysin omissa käsissä olleen nousun todella munattomalla tavalla Romanialle.

2012 Kroatia otti kahdessa ensimmäisessä ottelussa loppuhetkien maaleilla niukat tappiot Espanjaa ja Viroa vastaan vaikka joukkue hallitsi molempia otteluita, Viroa vastaan niukemmin kuin Espanjaa. Kroatialla oli muuta "Kronukki" käytössä, Joel Prpic, Chris Powers, ja Kenneth Macauley. Lisäksi pakki Andrew Sertich on syntynyt jenkeissä ja on jopa Pittsburghin varaus ja hän on tuosta porukasta eniten kroaatti.

Pääasiassa juuri tuota ensin mainittua kolmikkoa syytettiin nousun kariutumisesta koska he sotkivat tulollaan liikaa joukkueen sisäistä kemiaa. Kieltämättä he vaikuttivat olevan hieman omassa porukassa ja varmasti osasyy epäonnistuneeseen turnaukseen.

Joel Prpic on lopettanut ammattilaisuransa, mutta hän sanoi olevansa ensi keväänä käytettävissä jos hänet vain kutsutaan mukaan. Vaikka ikää on jo 38 niin miehellä kädet ja pelisilmä toimii uskomattomalla tavalla. Luisteluvoima tosin on hieman kärsinyt, mutta voimaa tässä 2-metrisessä goljatissa on huikeasti.

Viime keväänä Kroatialta puuttui Kroatian maajoukkueen kaikkien aikojen paras pistemies Marko Lovrencic ja hän on toivottavasti mukana ensi keväänä. Myös HPK:n hyökkääjä Borna Rendulic sekä tulevaisuuden huippumaalivahti, Slovakian A-junnuliigan HKM Zvolenissa pelaava Mate Tomljenovic tulevat jälleen olemaan erittäin suuressa roolissa. Mate on nyt joutunut pettymään kaksissa peräkkäisissä miesten arvokisoissa ja nyt on hänen vuoronsa näyttää mikä hän on miehiään.

Toista kertaa Kroatia ei kotiyleisönsä edessä epäonnistu.

Espanjan voimavarana on maalivahtikuningas Ander Alcaine. 2011 mies torjui aivan uskomattomasti I-divarissa Italiaa, Unkaria, Hollantia ja Koreaa vastaan. 2012 hän pelasi lähestulkoon yksin Espanjan hopealle, mutta löytyy myös kentältä vahvoja pelaajia. Tänä vuonna mies kävi Toronto Maple Leafsin try-out campilla, mutta sieltä suunnalta ei pelipaikkaa herunut ja hän siirtyi Espanjan liigaan täksi kaudeksi. KOOVEEn A-junnuissa pelaava Carlos Quevedo herätti huomiota erityisesti kiekonkäsittelyllään. Siinä missä muut Espanjan pelaajat hautoivat kiekkoa hyökkäyspäässä laitaa vasten ja olivat varsin pehmeitä laitatilanteissa, niin Carlos tuli laidasta järjestään kiekon kanssa pois. Huomasi, että joku on pelannut Suomessa.

Islanti on varsin veikeä tapaus. Joukkue tuli 1999 D-sarjaan mukaan ja tuolloin joukkue hävisi mm Kreikalle lukemin 8-6 (youtube). Videolla näkyy häkkipäinen numero 7, Jonas Magnusson. Kyseessä on erittäin vittumainen pelaajatyyppi ja olisi melko oikeutettua kutsua häntä Islannin Jarkko Ruuduksi. Suu käy jatkuvasti, hän tekee pieniä koiruuksia maalinedustilanteissa, pelaa fyysisesti mutta hän ei pelaa sikaa. Ulkoisesti mies on melko hurja näky kun tukasta ja käsivarsitatuoinneista tulisi ensimmäisenä joku jengiläinen mieleen, mutta osaa hän jollain lailla kiekkoakin lätkiä.

Maalilla Ruotsissa pelaava Dennis Hedström ja hyökkäyksessä Emil Allengard ovat hyvin tärkeitä palasia Islannin joukkueessa.

2010 ja 2011 Islanti sai ensimmäiset mitalinsa II-divarissa sijoittuen pronssille. 2012 pelattiin kovin II-divarin MM-turnaus ja tuolloin Islannilla ei paljon ollut mitalimahdollisuuksia, mutta Islanti tulee pienin harppauksin kohti terävimpää kärkeä. Islanti pyrkii joka vuosi voittamaan joukkueen jota se ei ennen ole päihittänyt. 2011 joukkue kaatoi ensimmäistä kertaa Kiinan ja 2012 Serbian.

2009 Serbia pisti Islantia vielä pataan 6-1 ja muutenkin joukkue on onnistunut pienentämään tappiolukemiaan vuosien varrella. 2011 Kroatia pisti Islantia pataan 9-0, mutta siitä huolimatta Islanti ei ollut niin heittopussi kuin olisi voinut kuvitella. 2012 Kroatia voitti enää 5-1, mutta siinä toisaalta vaikutti se, että Kroatialla ei ollut kuin pronssi panoksena.

Islannin päävalmentajana oli pitkään suomalaissukuinen Richard Tähtinen, mutta vuodesta 2011 joukkuetta on luotsannut tanskalaisen NHL-tähti Lars Ellerin isä Olaf Eller. Hän on tehnyt joukkueesta ulkoisesti ammattimaisen ja uskottavan näköisen ja on tuonut tämän uskottavuuden myös kaukaloon. Entinen III-divarimaa on vakiinnuttanut paikkansa ylemmässä II-divarissa ja jonkun ajan päästä se tappelee varmasti paikasta IB-divisioonassa.

Serbia ei erityisemmin vakuuttanut millään osa-alueella 2012 vaikka se onnistui 2009 voittamaan II-divarin kisat ja nousemaan I-divariin vain pudotakseen heti seuraavana vuonna takaisin. Osasyy tuohon suonenvetonousuun oli se, että varmin nousukandidaatti Viro matkusti Serbiaan bussilla ja tuli paikalle vain hetki ennen ottelun alkua. Viro hävisi rankkareilla 5-4 ja Serbia vei kaikki loputkin pelinsä.

Ihmettelen kyllä, että miten. Joukkueen molarit olivat todella kehnoja eikä kenttäpelaajista kukaan noussut maininnan arvoiseksi. En ihmettelisi yhtään jos Belgia tiputtaisi Serbian alempaan divariin.

Oma arvio:

1. Kroatia
2. Australia
3. Espanja
4. Islanti
5. Belgia
6. Serbia
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
1A:ssa voidaan nähdä isojakin yllätyksiä. Putoajasuosikiksi laitan melko poikkeuksellisesti Japanin, sillä lohko on kova ja Etelä-Korea varmasti yllätysvalmis. Iso-Britannia tuskin nousee, mutta satavarmasti haastaa kovempiaan yksittäisissä otteluissa niin että sijoittuu kolmanneksi tai neljännneksi. Unkarin nousua taas keväällä toivotaan, mutta se vaatisi vahvaa esitystä Kazakstania vastaan sekä veskariosastolle joko Szuperin tai Hetenyin paluuta. Edellisissä kisoissa torjunut Balizs on tosin aloittanut kauden EBEL:issä ihan pirteästi, mutta tosipeleissä luotto mieheen on aika matala.

1B:ssä laittaisin roponi Puolalle, joka edelliskisojen yllätystappiosta sisuuntuneena pyrkii varmasti nousemaan hinnalla millä hyvänsä. Ukraina on kova, mutta ikääntyneen porukan lisäksi myös joukkueen motivaatio ovat isoja kysymysmerkkejä.

2A:sta tulee hirmuinen lohko. Nousu voisi tehdä Kroatian kiekolle melko gutaa ja taso on eittämättä nousuun riittävä. Espanja on puolestaan taaskin muutaman kovan pelurin varassa, Juan Munoz etupäässä. Jos Espanja saa parhaan mahdollisen porukkansa kisoihin, nousu on mahdollinen. Australia haastaa mutta jäänee kakkostasolle.

2B:n kohtalona on olla tälläkin kertaa vähän sellainen "hälläväliä"-lohko, sillä tasoerot lohkojen välillä ovat jo sitä luokkaa että A-lohkoon nousija pudonnee jo seuraavissa kisoissa takaisin ja kolmoseen tipahtanut taas todennäköisesti nousee taas seuraavana vuonna. Tällä hetkellä veikkaisin nousijaksi Bulgariaa ja tipahtajaksi Turkkia tai Israelia, mutta lopullinen tuomio kannattanee antaa vasta keväällä kun kokoonpanot ovat varmasti tiedossa. Etenkin Israel voi sijoittua aivan miten hyvin tai huonosti tahansa, riippuen ihan siitä saadaanko niitä muutamaa isompaa nimeä kisoihin mukaan.

Kolmosessa olisin halunnut nähdä Georgian mukana, mutta UAE:n palaaminen kisoihin on mukavaa. Mongolia on kisansa jo kisannut ja kun rahat tuskin muutenkaan olisivat riittäneet lähettämään joukkuetta toiselle puolelle maapalloa, ei poisjäänti haittaa pätkääkään. Kreikka on taas se ikuinen kysymysmerkki.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko
Toista kertaa Kroatia ei kotiyleisönsä edessä epäonnistu.

Viime turnauksessa nähdyn perusteella juuri cronuckit olivat yksi syy epäonnistumiseen. Erityisesti Powers ja Macaulay pelasivat todella ylimielisesti ja laiskasti, mikä vaikutti joukkueen ilmeeseen todella paljon. Prpic on hidas, mutta taitava ja tuosta cronuck-kolmikosta ainoa, jota viime kisoissa tuntui kiinnostavan muukin kuin tyttöjen bongailu katsomosta.

Tomljenovic on tosiaan torjunut edukseen jo pitkään ja on tällä tasolla turnauksen huippuja, jos nyt ei loukkaannu ennen kevättä. Noin yleensä ottaen juuri kotiyleisö on nyt se juttu, joka toivottavasti siivittää kroatit ylempään lohkoon. Joukkueessa on riittävästi jo kokemusta ja taitoa, siihen päälle vielä varsin fanaattinen kotiyleisö ja toivottavasti sen myötä tuleva ektrarypistys. Niillä eväillä Kroatiaa ei keväällä pysäytä mikään.
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
2B:n kohtalona on olla tälläkin kertaa vähän sellainen "hälläväliä"-lohko, sillä tasoerot lohkojen välillä ovat jo sitä luokkaa että A-lohkoon nousija pudonnee jo seuraavissa kisoissa takaisin ja kolmoseen tipahtanut taas todennäköisesti nousee taas seuraavana vuonna. Tällä hetkellä veikkaisin nousijaksi Bulgariaa ja tipahtajaksi Turkkia tai Israelia, mutta lopullinen tuomio kannattanee antaa vasta keväällä kun kokoonpanot ovat varmasti tiedossa.

Viime keväältä ei voi vetää liikaa johtopäätöksiä tasoeroista koska Uudelta-Seelannilta puuttui yhteensä 12 pelaajaa edellisvuoden rosterista, mukaanlukien ykkösmaalivahti Rick Parry ja kakkonen Zak Nothling. En muista kenen piti olla Uuden-Seelannin ykkönen, mutta hän loukkaantui kisoja edeltävällä harjoitusleirillä Itävallassa ja joukkue joutui turvautumaan nelos- ja vitosmolareihin. Ja siltä se kentälle näyttikin.

Bulgarialaiset lähtevät Turkkiin vain ryyppäämään ja heitä ei kiinnosta muu kuin säilyminen tuossa lohkossa ja että pelin jälkeen hotellilla on kaljat kylmässä. Lisäksi maalivahtilegenda Konstantin Mihaylov on tainnut viimein lopettaa maajoukkueessa ja kakkosmaalivahti Teodor Asenov ei saa rantapalloakaan kiinni.

Kroatiassa 2011 joukkueen hyökkääjä Martin Milanov ei ollut pelannut vissiin 5 vuoteen missään, mutta koska hänen faijansa oli maajoukkueen päävalmentaja, niin tällä konstilla saatiin joukkueelle ykkössentteri.

Parista pakista tuli ulkomuodon perusteella Juti mieleen.

Bulgarian paras pelimies on Alexei Yotov jolla kädet kävivät aivan huikealla tavalla. Mies onkin pelannut Vityas Chehovin kakkosjoukkueessa Venäjällä, mutta hänellä jäi turnaus kesken loukkaantumisen vuoksi.

Tuossa pientä tyylinäytettä: Kroatia-Bulgaria Youtube

Ensi keväänä Uusi-Seelanti saa Rick Parryn maalinsuulle sillä hän pelaa tällä hetkellä Ranskan 3. korkeimmalla sarjatasolla. Viimeksi häneltä jäivät kisat väliin koska hänen opintonsa olivat loppusuoralla.

Jos Kiiwit saavat edes puolet poisjääneistä kisoihin, he nousevat ylempään lohkoon. 2010 kisoissa Uusi-Seelanti voitti sekä Kiinan, että Israelin ja heillä on erinomaiset mahdollisuudet siihen myös ensi keväänä.

Jos Israel saa Amerikasta Eli Sherbatovin hyökkäykseen ja Daniel Spivakin puolustukseen, niin silloin mahdollisuudet välttää putoaminen paranevat huomattavasti. Avihu Sorotzki ei tosin ole kummoinen maalivahti ja jos kuulemani kuvailun mukaan "II-divisioonan historian surkein pelaaja," valkoisia luistimia käyttävä pitkätukka, hyökkääjä Tal Avneri on mukana niin sitten menee vaikeaksi.

Spivak tulee pelaamaan aivan jäätäviä minuutteja Israelin puolustuksessa. Esimerkkinä käy juuri 2010-kisojen putoamisen ja toisena kisapäivänä ratkaissut peli Uutta-Seelantia vastaan jossa Spivak pelasi 55 minuuttia. Vaihdoin hänen kanssaan pari sanaa pelin jälkeen ja yksi tuttu hallilla sanoi, että hän pelasi ottelussa 45 minuuttia. Kehuin häntä ja joukkuetta hyvästä taistelusta ja käsittämättömästä 45 minuutin peliajasta ja hän itse korjasi, että hän oli kentällä 55 minuuttia.

Ilmankos näytti siltä, että hän oli koko ajan kentällä. Sanoisin kyllä, että 50 minuuttia on lähempänä totuutta, mutta tuo kuvasi aika hyvin Israelin puolustuksen syvyyttä. Pelistä turpaan 4-5 ja tie vei III-divariin.
 

Deanwick

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jyväskylä, Seattle ja kansainvälinen kiekko

Mutta jos oletetaan että bulgarialaisilla ei olisikaan kova krapula, jätkiä kiinnostaisi pelata ja Yotov olisi mukana, Bulgaria olisi lohkossaan aika kova luu ;) Mihaylovin lopettamisesta en tiennytkään, oletin varmaan että pappa pelaa lätkää hautaan saakka.

Muistan tuon Kroatia-matsin. Jotenkin näytti vähän siltä että bulgaarit tiesivät tasoeron ja höntsäsivät krapuloissaan menemään, että päästään takaisin nukkumaan. Kroatiankaan ei tuossa matsissa tarvinnut mitään ihmeitä esittää. :)
 

IceBlacks

Jäsen
Suosikkijoukkue
Uusi-Seelanti, Islanti, Espanja, Viro, Tanska, JYP
Mutta jos oletetaan että bulgarialaisilla ei olisikaan kova krapula, jätkiä kiinnostaisi pelata ja Yotov olisi mukana, Bulgaria olisi lohkossaan aika kova luu ;) Mihaylovin lopettamisesta en tiennytkään, oletin varmaan että pappa pelaa lätkää hautaan saakka.

Muistan tuon Kroatia-matsin. Jotenkin näytti vähän siltä että bulgaarit tiesivät tasoeron ja höntsäsivät krapuloissaan menemään, että päästään takaisin nukkumaan. Kroatiankaan ei tuossa matsissa tarvinnut mitään ihmeitä esittää. :)

Kroatian pelaajat kertoivat, että ennen peliä bulgarialaiset kantoivat yhtä pelaajaa pukukoppiin kun tämä oli niin päissään ettei pysynyt enää tolpillaan. Bulgaria voitti ekassa pelissä Irlannin 6-0 ja tuolla ne käytännössä varmistivat paikan ensi vuoden kisoihin. Pelin jälkeet pari pelaajaa oli hallin edustalla kiskomassa skumppaa ja röökiä, joten juhlahumua kesti seuraavaan iltaan.

Joukkueet asuivat samassa hotellissa jäähallia vastapäätä ja siinä missä muut ostivat tuliaisia niin bulgarialaiset kantoivat 6-pakkeja kaljaa huoneisiinsa.

En minäkään ihan saletti ole Mihaylovin lopettamisesta, mutta hänen piti lopettaa jo 2011, mutta hän pelasikin vielä 2012 kotikisoissa. Ostin yhdeltä bulgarialaiselta Mihaylovin noissa turnauksissa käyttämän pelipaidan ja myyjä tuntee "Kosion" hyvin. Hän voisi tietää varmuudella meinaako Kosio vielä pelata. Hän on erittäin sporttinen ja hyväkuntoinen kaveri ja toiseksi alimmalla tasolla hän pärjää kyllä kunhan motivaatiota riittää. Kroatiassa mies otettiin joissakin peleissä vähän ennen loppua pois. Kovia pelejä jopa hänelle.

Olitko 2011 peräti paikan päällä?
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös