Detroit Red Wings, The Champions kaudella 2002-2003

  • 14 338
  • 201

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Todella ikäviä uutisia Fischeristä. Nyt on kyllä puolustus mielestäni enemmän kuin haavoittuvainen. Uutta verta alkaa olla vaan hiukan liikaa, jos ja kun joudutaan nostamaan farmista vielä "tulikasteen kokemattomia" kavereita ylös.

Huhujahan liikuu tietysti vaikka mihin suuntaan, mutta on tietysti aivan eri asia ketä ollaan todella hankkimassa. Mielestäni Slegr olisi ollut paras vaihtoehto. Jos vain jollain konstilla saisi Jovo-copin vancouverista...8)

Espn:n sivuilla oli muuten Ken Hollandin haastattelu, jossa mies kehui erityisesti Grind Linen otteita. Muuten kausi on alkanut "tyydyttävästi".... Tottahan se on . Cujolla on ollut hieman vaikeuksia totutella siihen, että vetoja tulee vähän ja kun tulee, ne ovat vaarallisia. Hasekillahan oli viime kauden alussa myös samankaltaisia ongelmia...

Brett Hull on myös antanut lausuntoja, joiden mukaan Lewisin taktiikkaa ei ole aivan toistaiseksi noudatettu. Tämä on näkynyt lähinnä siinä, että "jotkut pelaajat ovat pitäneet kiekkoa aivan liian pitkään" sen sjiaan, että olisi pyritty yksinkertaistamaan syöttöpeliä. Detroitin maililistalla on veikkailtu yleisesti "syyllisiä" tähän kommenttiin. Vahvimman kandidaatit ovat olleet: Datsyuk, Zetterberg ja Fedorov... Itse taas uskon, että FedEx vaatiikin hieman enemmän kiekkoa, sillä miehen aivoitukset ovat kaikkein vähiten arvattavissa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Gary Suterin liittyminen Wingsiin voidaan melko varmasti kuopata:

One player who can be crossed off the list of prospective replacements is Gary Suter, who told friend Chris Chelios he isn't interested in playing.
"He's enjoying spending time with his family," said Chelios, who contacted Suter on Wednesday. "It's tough to leave your kids."

-detnews.com

Bykov pystyy pelaamaan Anaheimia vastaan, joten ylösnostettu Boileau saa vielä odottaa penkin päässä. Toronto-matsin jälkeiselle Kanadan vieraskiertueelle uuden vahvistuksen pitäisi olla jo mukana.

Uskoisin että valinta kohdistuu Duchesneen. Hänellä on halu pelata, joukkue on täydellisen tuttu ja palkkakin on aika pieni (millin kieppeillä). Steven voisi laittaa viime vuotiseen tapaan jälleen Dandenaultin pakkipariksi ja kierrättää Bykov, Kuznetsov, Wallin -kolmikkoa Lidsin ja Chellyn pareina.

Videonpätkä Fischerin loukkaantumisesta

Aika harmittoman näköinen tilanne. :(
 
Viimeksi muokattu:

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Voihan...

Pienestä se polvikin voi mennä sököksi, olisiko sitten niin, että kuten joku täällä arveli polvessa olleen jotain häikkää aiemminkin ja nyt sitten tuli se viimeinen niitti jonka seurauksena polvi sitten hajosi.

Mitä tulee taasen mahdolliseen "stunttiin", niin viimeisimmäksi haluan nähdä takalinjoilla Duchesnen. Ei, ei ja vielä kerran ei, pysyköön pappa vaan korttelikiekon parissa. Kun kerran Fischerin tilalle on hankittava kelvollinen pakki niin miksi tyytyä siihen, mielestäni, melkeinpä vähiten kelvolliseen? Olisiko mahdollista ostaa Slegr ulos Venäjän liigasta?
Ei millään pahalla Duchesne faneja kohtaan mutta hänen paikkansa ei ole enää taalaliigassa, ei ainakaan Fischerin "stunttina", joukkueen seitsemänneksi tai kahdeksanneksi pakiksi hänet ehkäpä juuri ja juuri kelpuuttaisin. Mieluiten lykkäisin hänen kouraansa menolipun Mombasaan...

Muutama sana goonirintamasta. Ei muuta kuin kaivetaan naftaliinista Probertin paita, kyllä hänelle voi antaa näytönpaikan, tai vaikkapa useammankin. Olisi "meilläkin" sen jälkeen tunnustettu gooni, ja vieläpä kaikkien aikojen ykkönen!

No joo, haaveillahan aina voi... ikäväkseni minun tapauksessa painajaiset tuppaavat aina toteutumaan, joten Duchesnen näemme Wingseissä, Probie sen sijaan painuu korttelikiekon pariin.

vlad#16.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Se on vaan vaikea käydä ketään kunnon miestä UFA-rintamalta hommaamaan. Onko Cory Cross Duchesnea parempi? Kuznetsovin tasoinen mies. Mihinkään treidiin Detroit on tuskin ryhtymässä. Kyllä Duchesne runkosarjan ajaksi ihan hyvä stuntti on, tuolla on puhuttu että Fischer voi toipua pelikuntoon jopa kolmessa kuukaudessa, joten ehkä tässä ei suurempaa hätää ole.

Yksi ratkaisu olisi tietysti Sergein lyöminen taas pakiksi. Pelaahan se pointtia jo ylivoimassakin. :)
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti Henkka
Kyllä Duchesne runkosarjan ajaksi ihan hyvä stuntti on, tuolla on puhuttu että Fischer voi toipua pelikuntoon jopa kolmessa kuukaudessa, joten ehkä tässä ei suurempaa hätää ole.

Jos eturistiside on tosiaan poikki, niin 6 kuukautta on kokolailla minimi, ikävä kyllä. En tiedä NHL:stä, mutta ilmeisesti ainakin NBA:ssa on jopa (vakuutusten takia?) sääntö ettei pelaaja saa eturistisidevamman jälkeen edes palata aikaisemmin kentälle. Ja ainakin oma lääkärini (Sydneyn olympiajoukkueen lääkäri Sakari Orava) sanoi vastaavan operaation jälkeen, ettei ole missään tapauksessa suositeltavaa palata aiemmin.

Niin ja Duchesnea en minäkään halua enää takalinjoilla nähdä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Taze:

Tiedätkö tarkemmin miten tuo torn ACL pitäisi tulkita, onko se poikki vai vaan osittain repeytynyt?
 
Viimeksi muokattu:

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Käsitykseni mukaan tuo tarkoittaa nimenomaan katkennutta eturistisidettä. Revennyt taitaa olla partially torn.

Tarkistan asian vielä viikonloppuna.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Taze
Käsitykseni mukaan tuo tarkoittaa nimenomaan katkennutta eturistisidettä. Revennyt taitaa olla partially torn.

Tarkistan asian vielä viikonloppuna.

Huonompi homma sitten. Kyllähän siitä oli myös juttua että polvesta oli kuulunut "pamahdus" tuossa tilanteessa. Poikki tais mennä... :(
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Henkka
Se on vaan vaikea käydä ketään kunnon miestä UFA-rintamalta hommaamaan. Onko Cory Cross Duchesnea parempi? Kuznetsovin tasoinen mies. Mihinkään treidiin Detroit on tuskin ryhtymässä.

Ehkäpä Duchesne olisi sovelias stuntti runkosarjaa ajatellen, mutta antipatiani häntä kohtaan ovat vain niin suuret etten enää missään nimessä halua nähdä häntä takalinjoilla, ennemmin vaikka maitotonkan... tätä asiaa tarkastelen ahtaan subjektiivisesti.

Mikäli Tazen viesteissä on perää ja vamman laatu on sellainen, että edessä on pitkä sairasloma - jopa 6 kuukautta - lienee parasta hankkia edes kohtalainen paikkaaja Fischerille. Cory Cross ei sellainen ole.

Koetan pikaisesti tarkastella muutamaa eri toiminta mallia, kukin päätelkööt mielessään niiden hyvät ja huonot puolet.

1. Pelataan upporikasta ja rutiköyhää eikä tehdä vielä mitään. Sorvataan pakkiparit uusiksi, esim. Kuznetsov Lidströmin pariksi, Wallin Chelioksen ja Bykov Dandenault'in rinnalle, farmista nostetaan seitsemäs pakki jota käytetään tarpeen mukaan. En edes väitä, että tämä olisi järkevin mahdollinen tapa hoitaa ongelma, mutta periaatteessa se voisi olla kokeilemisen arvoinen asia, näin saadaan hivenen lisäaikaa kunnon stuntin hankkimiseen eikä tarvitse olle heti tekemässä sopimusta ensimmäisen vaihtoehdon kanssa.

2. Tehdään sopimus Duchesnen kanssa, tai hankitaan UFA-rintamalta pelaaja, jollei sitten ole mahdollista ostaa Slegr ulos Venäjältä. Itse näen jo punaista, väärällä tapaa punaista, kun Duchesnen nimi edes mainitaan - ei hyvä ei.

3. Fedorov puolustukseen. Huumorinpilke silmäkulmassa sinäkin varmaan tätä ehdotit. Steven ollessa loukkaantuneena tämä vaihtoehto lienee täysin pois suljettu, Sergeitä tarvitaan aivan liian paljon ketjuissa. Eikä muutoinkaan olisi järkevää peluuttaa hänen tasoista pelaajaa kuukausitolkulla pakkina, muutama peli silloin tällöin kyllä menee.

4. Lähdetään kaupoille! Mutta mitä kaupataan? Loppujen lopuksi joukkueessa ei ole kovinkaan montaa pelaajaa joista minä olisin valmis luopumaan. Nuorista Datsyuk'ia eikä Zetterbergiä saa laskea pois joukkueesta, heistä on ehdottomasti pidettävä kiinni. En myöskään kovin mielelläni luopuisi Holmströmistä, McCarty'sta tms. raatajista ja likaisentyön tekijöistä. Avery olisi ehkäpä ainoa nuorempi josta olisin valmis luopumaan, mutta hänellä ei vielä kovinkaan kummoista stunttia Fischerille saada.
Poissuljettu on myös Larionov, lähinnä ikänsä puolesta. Ehkäpä Robitaille? hän sai jo sormuksena joten sen suhteen hänelläkään ei ole enää "tavoiteltavaa" pl. lisäsormukset.

Kenet sitten hankittaisi stuntiksi? Mikäli kaupoille ryhdytään, kannattaa mielestäni hankkia riskitön takuuvarma pelaaja, pelaaja jonka taso tiedetään ja joka kykenee pelaamaan ottelusta toiseen tasollaan. Lienee turha edes haaveilla Jovo-cop'ista, samoin henkselit voitaneen vetää Coyotesien Markovin nimen ylle - Gretzky ei laske hänen tasoista puolustajaa saman konferenssin joukkueeseen. Entäpä sitten Zhitnik tai Yushkevits? Yushkevits toisi ainakin puolustukseen kaivattua maalineduspelaamista ja taklausvoimaa, eikä Zhitnikkään niitä huonoimpia puolustajia ole - kokoonsa nähden vieläpä varsin hyvä taklaaja. Mutta saataisiko kumpaakaan heistä ilman liian suuria uhrauksia? Ja, mikä tärkeämpää, ovatko he oikean tyyppisiä pelaajia joukkueeseen?

Helppoa ratkaisua tähän ongelmaan ei taidakaan olla.

vlad#16.
 

Sakallio

Jäsen
Suosikkijoukkue
AC Oulu
Woolley paikkaamaan Fischeriä

Buffalon veteraanipakki Jason Woolley tulee paikkaamaan puoli vuotta poissa olevaa Jiri Fischeriä. Perjantaina waiverssit läväissyt Woolley suostui palkan alennukseen siirtyessään Punasiipien riveihin. Näköjään Detroitin johto odottaa Jason apua hyökkäyspäässä sekä toivoo kokemuksen auttavan joukkuetta.

Ei taida olla ykkösvalinta Red Wings-fanien keskuudessa, mutta itseäni Jasonin peli on ainakin aikaisemmin miellyttänyt. Parina viime vuotena en ole juuri nähnyt kyllä hänen pelaavan, kun tuli laitettua tuo Canal + pois. Kuitenkin pidin Jasonia rauhallisina, kiekkovarmana pakkina, jolla ei maila tärise tärkeissä paikoissa. Omassa päässä Woolley ei muistaakseni ollut kovinkaan vahvoilla.

Edit: Lähde ja osoite pois, kun joku ehti juuri ennen minua ilmoittelemaan asiasta.
 

Köpi

Jäsen
Suosikkijoukkue
JYP, Buffalo Sabres, Green Bay Packers
Jaa, vai että Jason Woolley. Ei taida kuitenkaan ihan olla Fischerin tyylinen oman pään suojelija, ennemminkin kuvittelen miehen kiekolliseksi. Ainakin mitä Buffalon pelejä näki. Noh, tuo ainakin leveyttä puolustukseen. Katotaan miten pärjää.
 

Voittaja

Jäsen
Mielestäni ihan asiallinen hankinta. Hintakaan ei ollut ilmeisesti kovin paha, joku draft vuoro.. Ei mikään sateentekijä, mutta kokenut, kiekkovarma, ihan hyvä pakki. Varmasti parempiakin pakkeja oli harkinnassa, mutta tuohon hintaan niitä ei tahdo helposti löytyä. Tervetuloa Jason!
 

Taze

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings
Viestin lähetti vlad
Mikäli Tazen viesteissä on perää ja vamman laatu on sellainen, että edessä on pitkä sairasloma - jopa 6 kuukautta - lienee parasta hankkia edes kohtalainen paikkaaja Fischerille.

Ikävä kyllä niissä on perää. Tarkistin asian ja torn todellakin tarkoittaa irtipoikki repeytynyttä ja ACL (anterior crusiate ligament) siis on eturistiside. Tällöin toipumisennuste on tuo kuusi kuukautta, toki valmentaja voipi Fischerin määrätä kentälle jo aiemmin. Tällaisissa vammoissa olisi kuitenkin tuo kuntoutus syytä hoitaa mahdollisimman huolella ennen paluuta. Muutoin seuraukset voipi olla ikävät. Itselläni meni seitsemän ja puoli kuukautta, mutta siinä on pikku tekijänä tietysti se että polvi leikattiin kahteen kertaan. Jälkimmäisestä leikkauksesta noin kuusi kuukautta, niin polvi oli "pelikunnossa". Ei täydessä terässä, mutta juoksemaan pystyi.

Ja Woolley sitten tilalle... Ei korvaa Jiriä, mutta tuo leveyttä puolustukseen. Hieman skeptisiä mietteitä herättää, mutta katsotaan nyt.
 

ms.qvist

Jäsen
Suosikkijoukkue
Red Wings, Хокейний Клуб Донбас
Viestin lähetti Taze
Ikävä kyllä niissä on perää. Tarkistin asian ja torn todellakin tarkoittaa irtipoikki repeytynyttä ja ACL (anterior crusiate ligament) siis on eturistiside. Tällöin toipumisennuste on tuo kuusi kuukautta, toki valmentaja voipi Fischerin määrätä kentälle jo aiemmin. Tällaisissa vammoissa olisi kuitenkin tuo kuntoutus syytä hoitaa mahdollisimman huolella ennen paluuta.

Veikkasin kyllä itsekin, että sairaslomasta tulee pitkä mikäli vammanlaatu osoittautuu sellaiseksi mitä epäiltiin. Omakohtaista kokemusta polvivammoista on takaristisiteen katkeamisen muodossa, tuolloinkin toipumiseen kului useampi kuukausi. Kun en ole terveydenhuollon ammattilainen niin tiedä kuinka vertailukelpoisia kyseiset vammat ovat. Se nyt on varma, että polvivammat kannattaa hoitaa ensimmäisellä kerralla hyvin tai tulevaisuudessa voi olla edessä edntistäkin suurempia ongelmia - kuten totesitkin.

Wooleysta en sano tässä vaiheessa vielä sen suurempia, heikomminkin olisi voinut mennä ts. näkisimme Duchesnen takalinjoilla "stunttina".

vlad#16.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Siirsin avaamani ”Pelaaja jota et ikinä haluaisi” Detroitin osalta keskustelun tänne.

Sanoit Henkka että: ”Mainituista äijistä Marchmentin ottasin ilomielin, niin olisi oman joukkueen polvet astetta paremmin turvassa. Saman tien claude lemieux on tervetullut, todellinen playoff-pelaaja ja voittaja. Adam Foote samaten kelpaa, sikamaiset pakit ovat aina hyvä olla omassa eikä vastustajan joukkueessa”.

Ja

Vlad sanoi: claude lemieux. Kiistelty pelaaja, henkilökohtainen antipatiani häntä kohtaan on haihtunut liki olemattomiin, aika vain on ajanut hänestä ohi - siinä syy miksen halua häntä Detroitiin.

Muistat varmaan Henkka mitä muuan claude lemieux teki Kris Draperille vuonna 1996? On totta että mies on voittaja ja playoff - pelaaja. Mutta mikäli mies hankittaisiin Detroitiin niin ainakin Draper, McCarty ja Shanahan olisi ainakin myytävä pois. McCarty on sanonut aikoinaan että hän tulee jahtaamaan kyseistä herraa/Coloradon pelaajia niin kauan kuin miehessä henki pihisee. Ja Darren sanoi aivan julkisesti tuntevansa syvää vihaa ja halveksivansa lemieux:ta. Shanahan taitaa olla samaa mieltä ja tuskin Draperkaan heti clauden kanssa kaljalle lähtisi mikäli he pelaisivat samassa joukkueessa.

Ja en usko että se on ikinä mahdollistakaan koska koko Detroit kantaa kaunaa ja tuntee puhdasta vihaa claudea kohtaa aina. Niin raukkamaisen tempun mies aikoinaan teki Draperille eikä edes pyytänyt anteeksi. Vaikka Draperilta murtui leukaluu, poskiluu, nenäluu ja tuli kallomurtuma. Sitä Detroit ei ikinä unohda. enkä minäkään. Tälläkin hetkellä Draperilla ei ole tuntoa yläleuassa katkenneiden hermoratojen vuoksi ja tapahtumasta on vissiin muistona jonkinlainen titaanilevy jossakin päin kasvoja. Tämän takia ihmettelenkin Henkan ja Vladin jopa myönteistä suhtautumista claudeen. Toki jokaisellahan saa ja pitääkin olla miehestä oma mielipiteensä.

Voi olla että olen hieman vanhanaikainen ja muistelen vanhoja. Vaikka tapahtumasta on 6 vuotta aikaa niin minusta claudea ei tarvita Detroitissa muuta kuin siinä julisteessa/taulussa joka muistuttaa tapahtumassa joka on/oli Detroitin pukuhuoneen oven kohdalla muistuttamassa tapahtumasta.

Mutta itsekin olisin valmis ottamaan Marchmentin mutta en Footea koska miehellä on Colorado tausta. Ja ehkäpä jotkut Colorado fanit ajattelevat samoin Detroitista kuin minä Coloradosta. Mutta tosiasia on että viha/rakkaus suhteita fanien ja joukkueiden kesken tarvitaan nykypäivän ehkä hieman värittömässä liigassa.

Ehkäpä tästä Draper/lemiuex + Verilöyly tapauksesta johtuen eipä ole juuri montaakaan Colorado pelaajaa ole siirtynyt Detroitiin tai toisinpäin. Uwe Krupp taitaa olla ainoa ja Martin Lapointe mikäli tuo mainittu huhu toteutuu. Mutta mieshän menee Bostonin kautta jos on mennäkseen.

Arvostuksestani claude lemiuex:ta kohtaa kertoo jotain se että kirjoitan hänen etu ja sukunimensä aina pienellä kirjaimella!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Juu, no en tuossa keskustelussa puhunutkaan suoraan Detroitin kannalta, vaan yleisesti jos NHL-joukkuetta rakentaisin. Tuon tyyppiset todelliset playoff-pelaajat pelaajat ovat kullan arvoisia.

Tosiaan nyky Wingsiin Lemieux'lla ei ole mitään asiaa, eikä olisi ilman sitä Draper-tapaustakaan kun Claude alkaa olla jo ehtoopäivän miehiä.
 

Detroit91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Juu, olen kohtalaisen samaa mieltä kuin Punasiipi91.

Detroitissa ei ikinä nähdä seuraavia pelaajia, jotka myös muodostavat samalla henkilökohtaisen top 5 hate -listan:

1. Claude Lemieux (ei paljon auta, että on Gretzkyn kaveri)
2. Patrick Roy (ei varmaankaan paljon selittelyjä kaipaa)
3. Peter For(e)s(kin)berg (hurreista oksettavin)
4. Adam Deadmarsh (saunan taakse tämänkin)
5. Owen Nolan (voi tulla ristiriitaisia vastakommentteja, mutta en voi sitää kaverin ylimielisyyttä)

Erikoismaininnan ansaitsee Donald Brashear, joka teki mielestäni erittäin raukkamaisesti haastaessaan siviilioikeuteen McSorelyn, vaikka mies on itse melkoinen sika (en silti oikeuta Martyn "huitaisua")...

Wingsien ja Analanchen välillä ei varmaankaan tulla näkemään enää muita siirtoja Kruppin flopin jälkeen. Ainoa vaihtoehto lienee "takakautta" eli kuten Mar-taanista huhutaan. Eiköhän Detroitin pukukopin seinälllä ole edelleen kehystettynä valokuva, jossa D-Mac hakkaa hajareisin jäässä makaavan Lemieuxin naamaa verimössöksi. Mitenkähän tuon kuvan saisi itselleen...8)

Lopuksi melkoinen kevennys: tietoja Red Wings -pelaajien Thanksgivingin vietosta. Älkää suuttuko, vaikka aihe ei varsinaisesti tänne kai kuuluisikaan....

THANKSGIVING WINGS
By Eva Gronowska

The Red Wings will celebrate Thanksgiving on the go. While the whole country has a holiday the Wings will continue to work. While Lord Stanley's Cup rolls down Woodward Ave. at Detroit's annual Thanksgiving parade, the Wings will gear up for a morning practice. Later, at 9:00P.M, while all of America dozes on the coach in front of the TV, the Wings will board Red Bird II and fly to Raleigh to face the Hurricanes on Friday.


A lot of the Wings have a chance to celebrate two Thanksgivings: American and Canadian. Although fifteen Wings are Canadian born, some bypass the Canadian holiday all together. Even Coach Dave Lewis said that after living in the states for the past five years, his family just sticks with the American Thanksgiving: turkey, stuffing, gravy, ham, sweet potatoes and, of course, pumpkin pie.

Lewis' is keeping this year's dinner party on a smaller scale, following suit with the rest of the team. He'll invite some local family and perhaps some of his son's friends. Small scale or not, he said his wife prepares enough to feed an army.

"I only have a daughter and a son, but it seems like we prepare enough to feed four daughters and four sons."

The Wing's newly acquired defensemen, Jason Woolley, also celebrates the American holiday over the Canadian, mainly because his wife is American and he wants nothing to do with cooking.

"I just love the Thanksgiving thing - lots of gravy lots of turkey. It only happens once a year and it's my favorite meal of the year."

For the holiday, Woolley will return to Buffalo, NY, where his family is. His mother will drive in from East Lansing to join the feast, but most of his family will remain in Toronto.

Curtis Joseph's wife and children are actually going to Toronto to visit their friends and family over the long weekend. Joseph won't accompany them, but spent time with his family on October 14, Canada's Thanksgiving.

Because the Wings are traveling this year on the American holiday, celebrating both gave Joseph quality holiday time with his clan about a month earlier.

But that's not the only reason he celebrates both.

"Another excuse to eat turkey? By all means," Curtis Joseph said smiling after practice Monday. "It's one of my favorite things to eat."

Some Wings decided to just celebrate the Canadian holiday. Sean Avery celebrated the holiday at Kris Draper's house and said that he probably won't do anything special for Thanksgiving.

"I just got an early start on everybody, that's all," Avery said.

Few Red Wings could explain the differences between the two countries' holidays. Avery said that all the food is similar to the American holiday. Kris Draper said the difference was simply a month. Brett Hull said that Canada wasn't discovered, whereas the U.S. was.

There was only one definitive difference between the two: Americans make Thanksgiving a much bigger deal than their northern neighbors.

Although Boyd Devereaux was a little iffy about the traditions at first, he's grown very found of the all American turkey day.

"I've only been celebrating American Thanksgiving for a few years and I really enjoy how it's such a big deal here. It's a fun day," he said.

"The first time I ever celebrated American Thanksgiving, Aaron Ward invited Jiri Fischer and I over to his parents' house. They had a great spread. You get so full and you watch the football game and you're dozing off. It's such a weird tradition, but it's so fun and relaxing. It's just a great day."

It's not uncommon for the Wings to gather for holiday dinners. Usually the single guys and guys with far away family are invited to other players' dinners. For example, the Drapers typically have dinner with the neighboring McCarty family each year.

"When you have some down time and you're at home for a while, usually the guys get their families together and we have a nice day."

The Wings probably won't do much of anything other than relax with their families and friends this time around.

"We just came off a long road trip, so I think everybody's just going to stick to home," Draper said. "We got to fly out tomorrow night so I just want to spend some time with my family. We're going to have a small turkey and have a quiet day. It'll be nice."

Maxim Kuznetsov may visit the Cypress Taverna restaurant in Greektown to spend the holiday with a close friend. He says that although the place has a Greek menu, it'll have all the Thanksgiving trimmings that he loves.

"I'm just going to spend half the day with my family and friends."

Manny Legace and family will have dinner at their next-door neighbors' house. Originally, Legace was to be the host, but the neighbors had some late invites and they relocated next door.

Nicklas Lidstrom and his wife also won't need to worry about meal preparation because they'll be visiting friends for dinner. Lidstrom, like most of the Wings, is not afraid to admit that he stays away from the cooking duties.

"I'm a bad cook. I'm really bad," Lidstrom chuckled.

Joseph prefers the behind-the-scenes work. His Thanksgiving tasks included potato peeling, turkey carving and plenty of dish washing.

Coach Lewis stays out of the kitchen and tends to the cleaning afterwards.

"I'm a better dish washer then I am a cook," Lewis admitted.

The most food preparation players involve themselves with is carving the bird. Draper has a particular technique to carving his turkey. First he rips the wings off and proceeds to cut thin strips. His motto: "Thin to win."

When ripping off the wings, Draper advised, "Don't let the turkey get the best of you."

While some guys go to restaurants, others go to neighbors' houses, and others stay home, Avery will go out and enjoy the day before the team heads for Raleigh.

"I'm going to the football game after practice on Thursday," Avery said. "No extravagant plans."

All the Red Wings claim they will be following the Lion's game come Thursday. When asked to break down the Lion's situation, McCarty had a grim prediction. "Doesn't look good," he said shaking his head.

"It comes down to execution and it wasn't there," he said about the Lion's overtime loss to the Chicago Bears. It's easy to break down the games when they're over, he said.

"Everybody knows who [the Lions] should've played on Sunday and what they should've done. It's the same thing every week and maybe it's what being a fan is all about."

But McCarty said ultimately it's no one else's team to control except the coaches.

"It's his call, but now he's taking the brunt for what happened," McCarty said.

"All you can really do as an athlete and a coach is stick with it," Lewis said. "It's difficult situation and difficult times, but you got to battle through these things."

"It's gonna be a tough battle for them," Legace said. "I'm looking forward to watching it with a belly-full. My wife makes a mean apple pie."
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Pakko napata tuosta Jounin kolumnista nuo Wingsiä koskevat kohdat tänne, olivat sen verran hyvää tavaraa. :)

--------------------------------------------------

Kirjoitin aikaisemmin syksyllä tällä palstalla Joe Thorntonin olevan parhaan livenä nähneeni NHL-pelaajan tällä kaudella. Lauantaisen Detroit-pelin perusteella on Sergei Fedorov nostettava tuolle paikalle.

Oli odotettavissa, että Steve Yzermanin poissaollessa Fedorov tulee pelaamaan hyvän kauden. Kaudella 1993-94 Yzerman missasi yli 20 ottelua - tuolla kaudella Fedorov nousi esiin ja voitti sekä Hartin NHL:n arvokkaimpana, että Selken parhaana puolustavana hyökkääjänä - harvinainen yhdistelmä. Sen jälkeen Sergei Fedorov on säästänyt parhaat pelinsä aina playoffseihin, mutta tällä kaudella - Yzermanin ollessa toipilaana - hän on taas noussut joukkueensa ykköstähdeksi.

Fedorov pelasi laidoillaan Igor Larionov ja Brett Hull. Pelin jälkeen 42-vuotias Larionov sanoi ettei ollut koskaan ennen pelannut laidalla. Valmentaja Lewis oli tehnyt päätöksen peluuttaa tätä kolmikkoa yhdessä 25 minuuttia ennen ottelun alkua.

Fedorovin mukaan Igor on niin taitava ja kokenut pelaaja, ettei pelipaikalla ole niinkään väliä - niin kauan kun pelataan siten, ettei Larionov pienikokoisena pelaajana joudu puolustustilanteisiin lähelle laitoja jne. Fedorov ja Larionov ovat silmäänpistävän älykkäitä kiekkoilijoita - jokainen mahdollinen sekunnissa tapahtuva tilanne pelissä on etukäteen mietitty. "The Professor" on ehkä 160 paunaa painava hoikka huippu-urheilija, jonka peli on älyn varassa, ei voiman.

Sergei Fedorov sanoi pelaavansa noin 22-23 minuuttia per ottelu - enempää ei tarvitse pelata, joukkue on niin hyvä kaikissa ketjuissa. Fedorov toki mielellään pelaisi 25 minuuttia.

Hull teki ottelussa uransa 685:n maalin kovalla laukauksella tolpan kautta ohi Tommy Salon.

Larionov ei näytä olevan lähelläkään uransa loppua. Hän näyttää korkeintaan 27-vuotiaalta - terveiden elintapojen malliesimerkki - pari päivää aikaisemmin hän teki kauden ensimmäisen maalinsa Calgaryssä, mutta Larionov on yksi niitä harvoja pelaajia, joitten ei tarvitse edes tehdä maaleja ollakseen joukkueelleen tehokas.

Uskomatonta, että vanhan CCCP:n kiekkoikoni Igor Larionov on edelleen huipulla, todella kotonaan NHL:ssä ja kaikkien arvostama. Edmontonissa silmälaseihin sonnustautunut "Professor" sai kätellä paljon tuttuja ja vastaanottaa ilmeisesti venäläisiltä siirtolaisilta lahjoja pelin jälkeen Skyreachin käytävillä.

Fedorovin näkeminen oli kauden huippukohta…ok…parempi olla rehellinen: näin Skyreachilla Shania Twainin elävänä ihan vierestä, se oli kauden huippukohta. Who am I kidding..Shania is a yummy mummy..

Detroit Red Wingsin kolmosketju Kirk Maltby - Kris Draper - Darren McCarty on ketju, joka pystyy pysäyttämään toisen joukkueen parhaan ketjun, pelaamaan alivoimatilanteet ja vielä päälle tekemään maaleja, 12 maalia toistaiseksi tältä ketjulta. Hyvä esimerkki Detroitin joukkueen syvyydestä ja ketjujen välisestä balanssista.

Kirk Maltby ja Kris Draper ovat erittäin vaarallisia alivoimapelaajia luistelutaitonsa vuoksi, varsinkin Draper on niin nopea luistelija, että hän pystyy vajaalla luomaan vaarallisia tilanteita väärään päähän. Maltbylla taas on jo tässä vaiheessa kautta koossa neljä alivoimamaalia - NHL:n ykkönen. Maltby sanoi lauantaina, että tuntui oudolta tehdä maali pari päivää aikaisemmin Calgaryssä viidellä viittä vastaan. Maltbyn maalisaldo on viisi, näistä siis neljä alivoimamaalia.

Hockey Night in Canadan kommentaattorit mainitsivat lauantaisen ottelun Edmontonissa olleen todellinen herkkupala jääkiekon ystäville, koska nähtävillä oli kaksi NHL:n eliittiluokan puolustajaa, Nicklas Lidström ja Janne Niinimaa. Detroitin Nicklas Lidström on asettanut standardin puolustajille NHL:ssä viime vuosien pelaamisellaan. Varsinkin sijoittujana kaikilla puolilla pelikenttää Lidström on ehkä NHL:n paras pelaaja.

Edmontonin Janne Niinimaa ei ole kovin kaukana seuraavasta tasosta enää NHL-puolustajana. Lauantaina Niinimaa pelasi viidensadannen ottelunsa NHL:ssä ja teki uransa 250:n pisteen samalla syöttämällä Todd Marchantin maalin. Niinimaa tulee saamaan tilanteessa käytetyn kiekon muistoksi kehystettynä myöhemmin.

Lidström on NHL:n kolmanneksi eniten jääaikaa pelannut pelaaja noin vähän alle 29:n minuuttia per peli, Niinimaa vähän alle 28 minuutilla neljäs. Pisteet Lidströmillä 13, Niinimaalla 12. (NHL:n jääaikalistan kärjessä ovat Adrian Aucoin ja Sandis Ozolinsh - molemmat yli 30 minuuttia per peli)

Niin Lidström kuin Niinimaakin ovat omien joukkueensa arvokkaimpiin kuuluvia pelaajia - molemmat osaavat pelata kiekon kanssa erinomaisesti - mutta monet ovat yllättyneitä siitä, miten fyysinen puolustaja Niinimaa on.

Allekirjoittanut pitää Lidströmiä NHL:n top-5 pakkina, mutta en ole koskaan pitänyt häntä liigan parhaana siitä syystä, että Lidström ei pelaa taklauspeliä ollenkaan. Hänen puolustuspelinsä perustuu oikeaan sijoittumiseen, jonka loistava liikkuvuus tekee mahdolliseksi ja mailalla sitomiseen ja rikkomiseen. Itse haluan nähdä huippupakilta myös taklaustaitoja, lonkkataklauksia ja taklauksia olkapäällä a la Rob Blake ja Chris Pronger. Mutta tämä on vain henkilökohtainen mielipiteeni.

Lidström on voittanut Norris-palkinon NHL:n parhaana pakkina jo kahdesti peräkkäin - nyt hän on kolmen parhaan puolustajan joukossa maaleissa, pisteissä, ylivoimapisteissä ja plusmiinus- tilastossa - kolmas Norris on työn alla. Ed Jovanovski ja Sergei Zubov on laskettava ensimmäisen neljänneksen perusteella myös Norris-ehdokkaiksi.

-----------------------------------------------

Tuollasta kertoili siis Jouni, mahtavaa juttua. Kiitokset vielä kerran. :)

Fedorov on kyllä uskomaton peluri. Canal plussalla tuli haastattelu tuossa viikko pari sitten ja haastattelija kysyi sitten että mitä vielä uraltasi odotat, olet voittanut mestaruuksia ja titteleitä vaikka millä mitalla? Sergei vastasi vain että hän haluaa pelata uransa parasta jääkiekkoa, se on hänen tärkein tavoitteensa ja sitä hän ei ole omasta mielestään vielä tehnyt.

Jos Sergei tuosta vielä meinaa kehittyä, niin mikäs siinä. Sitä ei parane jättää näkemättä. :)
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mikäs on Detroit fanien mielestä vuosina 90- 02 parhaimmat kaupat Detroitin kannalta?

mun TOP 5

1.Hasek - Kozlov
2.Shanahan,Brian Glynn -Coffey, Primeau
3.Larionov- Sheppard
4.Chelios - Eriksson
5.Maltby - McGillis

Tai joku muu?

ps.Muistaako kukaan miten Draper tuli Detroitiin Winnipegistä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viestin lähetti Punasiipi91
Mikäs on Detroit fanien mielestä vuosina 90- 02 parhaimmat kaupat Detroitin kannalta?

mun TOP 5

1.Hasek - Kozlov
2.Shanahan,Brian Glynn -Coffey, Primeau
3.Larionov- Sheppard
4.Chelios - Eriksson
5.Maltby - McGillis

Tai joku muu?

ps.Muistaako kukaan miten Draper tuli Detroitiin Winnipegistä?

Kantsis mainita nuo treideissä liikkuneet varaukset ja sitten ketä oragansaatiot ovat niillä saaneet varattua, niin treideihin saisi vähän avartavampaa näkökulmaa. Joku Chelios-Eriksson näyttää tietysti aivan pimeältä suoraan, mutta en tiedä mitä Chicago niillä varauksilla sai napattua.

Kris Draper - Acquired from Winnipeg for future considerations, June 30, 1993. Siirtosuma oli 1$. Tuossakin kiinnostais mitä nuo future considerations sitten lopulta oli.
 

Punasiipi91

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Aivan oikein Henkka! Tohon mun Top5 olisi pitänyt pistää varaukset mutta en millään muista että minkä verran varauksia ja miltä kierrokselta ne olivat esim. Larionov – Sheppard.
Maltby vaihdettiin itse asiassa varaukseen josta Edmonton varasi sitten Dan McGilliksen.

Entäs Shanahan kaupassa tullut Brian Glynn. Taisi mennä suoraan farmiin ja sitä kautta katosi jonnekin. Kuka tietää pelasiko mies yhtään peli punasiivissä?
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä Dan McGillis oli ihan Wingsin varaus. 1992 Detroit 10. kierros #238

Brian Glynn

Ei näytä Glynni paljon Wingsissä pelanneen...
 

Siili

Jäsen
Tuota McGillis-Maltby-kauppaa en kyllä pidä kovin onnistuneena Detroitin kannalta. Vaikka Maltby pelaakin tärkeää roolia neloskentässä, on hän melko helposti korvattavissa.

Isokokoinen, kovaa laukova ja kovaa pelaava McGillis sopisi tämän hetken puolustukseen kuin nyrkki silmään. Itse asiassa hän edustaa lähes kaikkea sitä, jota puolustuksesta puuttuu tällä hetkellä. Vielä jos pistesaldoja vertaillaan niin McGillis teki parhaimmallaan kaudella yli kaksi kertaa enemmän pisteitä kun Maltby on tehnyt parhaimmallaan.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös