Detroit Red Wings 2023–2024

  • 167 253
  • 762

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Pakisto huutaisi pariakin rightin puolen miestä.

Walman - Seider
Chiarot - X (Edvinsson - Chiarot)
Määttä - X
------------------
7th jämä - "RD Strålman"
(Wallinder - Johansson)

Kun Edvinsson palaa saikulta, hän lienee yksi vasemman puolen pakeista ja Chiarot menee oikealle, jossa löysi parhaiten viime kaudella itsensä. Joku Anton Strålman righti kasipakiksi, mentoroimaan ruotsi-junnuja.

Mutta kolmospariin tarvittaisiin jämäkkä Righti, siitä Scott Mayfieldistä on haaveiltu. Jos Edvinssonille annetaan 2.ylivoiman rooli, niin tarve on juurikin kovalle alivoimapakille. Alivoimaa pitää uudistaa, koska ei se hirveän tehokasta ollut viime kaudella, vaikka toki parani edellisten vuosien kauheuksista.

Mayfield tulisi Islandersin laadukkaasta alivoimasta, jossa on vuosia kantanut Adam Pelechin kanssa pääroolia puolustajista.

Seiskapakiksi varmaan voisi signata jonkun Strålmanin kaltaisen leftin täytemiehen ja kierrättää sitten junnuja (Wallinder & Johansson) välillä kokeilemassa siinä.
Ainakin yhdeksi jämäpakiksi sitten osunee Lindström, joka teki meidän kaa vuoden jatkopahvin. Ei muuta pelaavasta kokoonpanosta sinällään mitään - ainakin yhtä rightia huutaa edelleen. Mayfieldistä viimeisimmät huhut kertoo jatkosopparista Islesiin.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ristiäispäivänä ei oo paljoo ehtinyt seuraamaan mutta näemmä:

G Reimer
G Lyon
RD Holl
RD Lindström
LW Kostin

Hyökkejä ei vielä kuulu. Perhanan ROR meni todella halvalla Nashvilleen. Ehkä 4.vuosi oli hieman ongelmallinen mutta itse olisin voinut maksaa samat 18 miljoonaa 3 vuodesta 6M caphitillä (ROR signasi 4v, 4.5M).
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Ristiäispäivänä ei oo paljoo ehtinyt seuraamaan mutta näemmä:

G Reimer
G Lyon
RD Holl
RD Lindström
LW Kostin

Hyökkejä ei vielä kuulu. Perhanan ROR meni todella halvalla Nashvilleen. Ehkä 4.vuosi oli hieman ongelmallinen mutta itse olisin voinut maksaa samat 18 miljoonaa 3 vuodesta 6M caphitillä (ROR signasi 4v, 4.5M).
Onnittelut, palstaveli!

Sentterii edelleen tosiaan huutaa, ainakin. Muuten voidaan mennä semihyvin näillä kauden alkuun asti.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ei kyllä hyvältä näytä 21 joukkueen no trade lista. No toivottavasti joku uudelleen herääminen löytyy uudessa pelisysteemissä.

Ei tuossa mielestäni ole rightin puolen uhkaajia Hollille. Kolmosparissa saa pyöriä rauhassa 3 vuotta. Pellikalle on 2.parin slotti avoinna jos lyö nopeasti läpi ja sitten toisen Rightin läpilyömiseen voi helposti odotella tuon 3 vuotta, jos ei enemmän.

Justin Holl kuitenkin oli Toronton kohtuuhyvän alivoiman (NHL 12.paras) kärkipakki. Juuri tällainen äijä piti hankkia kolmospariin. Mayfield oli samaa kastia (NYI 1.AV NHL:n 9.paras), mutta meni muualle?

Ei oo tullut välitettyä juuri p*skaakaan noista NTC-hommista. Yzerman niitä viljeli Tampassa pilvin pimein ja sai ainoa ratkottua ongelmat sopimusten kanssa. Ja kun on nähty että tarvittaessa se full NMC:kin aukeaa, kun vaan rehellisesti neuvottelee.

Ja Daniel Sprong napsahti seuraavaksi. Rightin snaipperi, Moneyball-hankinta.

G Reimer
G Lyon
RD Holl
RD Lindström
LW Kostin
RW Sprong

Sentteriä vielä.
 
Viimeksi muokattu:

Nepi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liikunnan Riemu
Kostin hyvä hankinta tuonne kolmosketjuun. Holl on hyvä lisä puolustukseen, mutta turhan iso AAV. Myös J.T. Compher hankittiin turhan kalliilla ja pitkällä sopimuksella. Parempi olisi ensi kaudella pelata pisteiden valossa mainio kausi.

Joukkueen kehityssuunta on ylöspäin ja toivottavasti ensi kaudella päästäisiin takaisin sinne pudostuspeleihin, mutta henkilökohtaisesti olen näistä viimevuosien vapaiden markkinoiden hankinnoista huolissani. Steve Y on draftannut mahtavia pelaajia ja tehnyt mahtavia treidejä, mutta ainakin viimekesän Chiarot ja Copp hankinnat eivät ainakaan ensimmäisellä kaudella osunut hintalaatusuhteelta.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Kyllä sentteriä vielä tarvitaan. Toivotaan että Holl on tulevaisuudessa mahdollista tradeta jos tarpeen on, kaverilla vähä liian suuri AAV omaan makuun.
JT Compher inessiiviin. Toive on täytetty.

Hyvä haku.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kyllä sentteriä vielä tarvitaan. Toivotaan että Holl on tulevaisuudessa mahdollista tradeta jos tarpeen on, kaverilla vähä liian suuri AAV omaan makuun.

Nää AAVt on täysin merkityksettömiä siihen asti kunnes palkkakatto tulee vastaan.

RD Justin Holl? Täyttää 3.parin rightin pakin aukon 3 vuodeksi, rooliin, johon omista kasvavaa nuorta pelaajaa ei ole vielä näköpiirissä. Hyvä alivoimapelaaja (Toronton 1.AV-pakki), johon tarvitaan vahvistusta. Mayfieldistä haaveiltiin (NYI 1.AV pakki), mutta 7 vuotta ei nyt samperi ollut mikään vaihtoehto. 3 vuoden papereista pääsee aina eroon, tämä on parasta Yzermania pitää laput lyhyinä ja kontrolloida riskejä.

Sentteri JT Compher. Alle evolving-hokin estimaattien tämä. 5-6-7 vuotisilla Compherin arvo oli 5.5M - 5.7M. Jos näitä middle6 sentterien hankintaa tältä ja viime kesältä aletaan vertailemaan, niin Coppin soppari oli huonompi, vaikkei sekään ollut ylihintainen. Täyttää aika monta reikää rosterissa. 0.63 pinnaa per peli middle6-sentteri. Harvalla Stanley Cup -voittajaltakaan niitä löytyy kaksi rosteristaan. Coloradon 1.AV-mies, rightin sentteri, jotain parempaa kuin poistunut Pius Suter. Parempaan päin mentiin.

RW Daniel Sprong. Yksi mielenkiintoisimmista maalintekijöistä viime vuosilta. Maalit per peliaika tasolla Ovechkin, Matthews, MacKinnon. Mutta pelaa vain 11 min per pli. Kukaan muu NHL:n alaketjujen minuuteilla ei pysty tähän tekokkuuteen. Todellinen Moneyball-hankinta. Yleensä tällaiset kaverit saa lisää peliaikaa ja maalinteko voi hyytyä. Kuinka käy Detroitissa? 1v 2M täysin nollariskin kokeilu.

LW Klim Kostin. Ilmainen pelaaja, maksoi vain rahaa, eli palkan ja Yamamoton ulososton. Fyysinen 6'4 kaveri rymistelemään alaketjuihin ja potentiaalia nähdään ylempiin ketjuihin. Myöskin tehoillut hyvin, pieneen peliaikaansa nähden, kuten Sprong.

G James Reimer. Ei mikään oma suosikkini, aina pitänyt surkeana imurina. Vaikka tulee isommalla palkalla, niin veikkaan waiveroitavan, kun Alex Lyon syrjäyttää hänet.

G Alex Lyon. Hyvä steppi Floridan maalivahtikoulusta. Starttasi jopa pleijareissa, kunnen Bobirovsky otti oman roolissa. 2 vuoden lapulla tuntuu jotenkin oikeammalta hankinnalta, ja Reimerin on tarkoitus olla joku ihme kirittäjä tuossa training campilla. Sinänsä hyvä että 2 molaria signataan kilpailemaan keskenään. Voihan tässä joku hajotakin.

RD Gustav Lindströmin huhuttiin jo suuntaavan Eurooppaan, muttei sittenkään. Rosterin täytepakki, joka ei varmasti pääse pelaamaan kuin loukkaantumissumassa. PIti kasvaa Justin Hollin tyyliseksi 3.parin AV.pakiksi, mutta on vielä kaukana siitä. Todennäköisesti sopii hyvin nyt ruottalaasena opastamaan noita taitavampia ruottalaasia leftin pakkaja, Edvinssonia, Wallinderia ja Johanssonia. Väliinputoaja, joka ei NHL:ää säännöllisesti tule näkemään, muuten kuin noiden lahjakkaampien kaverien opastajana. Arvonsa silläkin.

Capissa olisi nyt tilaa reilut 14 miljoonaa ja tarve ehkä yhdelle 2.parin kiekolliselle RD pakille.

Joko lähdetään hulluttelemaan sen Erik Karlssonin perään?

Fabbri - Larkin - Perron
Kubalik - Compher - Raymond
Berggren - Copp - Sprong
Kostin - Rasmussen - Veleno/Zadina
(Czarnik)

Walman - Seider
Edvinsson - Chiarot
Määttä - Holl
(Lindström)

Husso
Reimer
Lyon
 
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ja lisää hankintoja, Shayne Gostisbehere ja Christian Fischer vielä 1v lapuilla. Aika riskittömiä nämäkin, molemmat taitaa lähinnä tuoda syvyyttä loukkaantuneiden tilalle. Edvinsson ei ehkä ole pelikunnossa kauden alussa jne. Oiskohan hyökkipuolella joku samanlainen tilanne.

G Reimer 2a goalie
G Lyon 2b goalie
RD Holl 3rd pair, 1st PK
RD Lindström 8th depth defenceman
LD Gostisbehere, offensive PP defenceman
LW Kostin, Bottom6 physical grinder
C Compher, Middle6 RH Center, PK forward
RW Sprong, right-handed sniper
RW Fischer, righty bottom6 winger, PK forward

Helvetin hienoa että tuodaan kilpailua sinne tissiposkien ja suojatyöpaikkalaisten keskelle. Tämä on erittäin tapparalaista Yzermanin toimintaa. Nyt jos ei ala peli jollain Zadinalla maistua, niin joudut waivereihin. Paremmat pelaajat tulee ja syö sinut. Simple as that.
 
Viimeksi muokattu:

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Ihailen kyllä aina @Henkka sun optimismia. Mulla sitä ei ole, ja mun mielestä toi jengi on täynnä keskinkertaista kuonaa.

Yksi hyvä kakkosketju, yksi ok kakkosketju ja kaksi hyvää kolmosketjua. Jos ei Yzerman saa sitä DeBrincattia hommattua, alan hiljalleen olla valmis harkitsemaan joskus sitä että ehkä olisi vaihtoehto mahdollisesti vaihtaa gm. Vaikka Y on mun suosikkipelaaja/änärihahmo ikinä.

Draftin ykköskierros oli ok ja sit hommattiin kädettömiä 7.pakkeja jotka tuskin ikinä pelaa änärissä.
Yzerman on vissiin allerginen maalinteolle, tossa jengissä ei edelleenkään ole yhtäkään oikeasti hyvää/vaarallista maalintekijää. Tuolla on hyvä pakkivarasto ja potentiaali vahvaan Minnesotameininkiin ja sellaseen kymppi-seiskasijaan.

Tykkään pakeista ja sentteriosasto on 4 vuoden päästä ok toivottavasti myös, mutta on tämä saatana raskasta kun kaikki on aina potentiaalista joskus ehkä jotain.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Chiarotin soppari kestää vielä kolme kautta, Hollin myös. Edvinssonin ELC kestää seuraavat kolme kautta, samoin Wallinderin. Puhumattakaan Sandin-Pellikasta jota ei oo vielä ees sainattu. Ikään ku täs ois jotain mietittyy juttuu takana.

En oo cap-rakenteesta yhtään huolissaan vaikka esim Holl onki viime kauden tasoonsa nähden ish ylipalkattu. Kyllä ammattilaisjengis pitääki olla kilpailua pelipaikoista saatana. Se on sit aika positiivinen ongelma jos joku noist edellisen kahden kesän sainauksist istuu poppareilla :D

Ainoo ongelma meille täs on se et ei me varmaan ens kaudellakaa olla varma playoff-jengi. Häviäminen (vielä yhden kauden ajan) vituttaa niinku kuuluukin vituttaa. Samaan hengenvetoon, Yzerman tais sanoo heti kevääl 2019 et tää homma kestänee ainaki viis vuotta ja sit jengi on vinkumassa kun neljän vuoden jälkeen ei ollakaa iha maalissa.
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Ihailen kyllä aina @Henkka sun optimismia. Mulla sitä ei ole, ja mun mielestä toi jengi on täynnä keskinkertaista kuonaa.

Yksi hyvä kakkosketju, yksi ok kakkosketju ja kaksi hyvää kolmosketjua. Jos ei Yzerman saa sitä DeBrincattia hommattua, alan hiljalleen olla valmis harkitsemaan joskus sitä että ehkä olisi vaihtoehto mahdollisesti vaihtaa gm. Vaikka Y on mun suosikkipelaaja/änärihahmo ikinä.

Draftin ykköskierros oli ok ja sit hommattiin kädettömiä 7.pakkeja jotka tuskin ikinä pelaa änärissä.
Yzerman on vissiin allerginen maalinteolle, tossa jengissä ei edelleenkään ole yhtäkään oikeasti hyvää/vaarallista maalintekijää. Tuolla on hyvä pakkivarasto ja potentiaali vahvaan Minnesotameininkiin ja sellaseen kymppi-seiskasijaan.

Tykkään pakeista ja sentteriosasto on 4 vuoden päästä ok toivottavasti myös, mutta on tämä saatana raskasta kun kaikki on aina potentiaalista joskus ehkä jotain.
Itselleni jäi kanssa laihan kahvin tai tupakilla palvatun raitalihan maku tästä sessiosta, MUTTA niinhän tuo Krakenkin on keskinkertaista kuonaa ja kuitenkin pleijareissa pärjäsivät melko maukkaasti. Hollin kohdalla
voi tulla positiivinen muutos kun herran ei tarvii elää Torontolaisten medioitten ja fanien paineen alla..kenties?
En tuomitse vielä näitä hankintoja ennen joulua...
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Puoleenyöhön jaksoin itse katsella ja onhan sen jälkeen vielä tullu uutta miestä sisään. Noi vuoden lappuset ovat hyviä show me lappuja joissa ei riskiä ja nillä saadaan junnuille tarvittaessa lisäaikaa kehitykseen mutta ovat myös syrjäytettävissä.

Holl vähän huolettaa mut toisaalta Torontossa kuitenkin hyperventiloidaan kaikesta ni ehkä ei oo niin huono mitä puhutaan.

Reimer oli kyl pettymys hankinta. Mut vuoden lappu ni who cares.

Compherista ihan posi fiilis vaikka yks mil ja yks vuosi kun olis saatu vielä viilattua ni olis huomattavasti iloisempi. Mutta ihan siedettävä soppari ja tuo tosiaan kilpailua ja AV osaamista.

Jos nyt se Dcat nyt saatais hyvään hintaan ni fiilis nousisi kummasti.

Mietin että oliskohan Steven tarve käydä juttelemassa jonkun ammattilaisen kanssa noista toissa kauden 9 - 10 maalin tappioista kun draftien ja free agenttien perusteella trauma niistä on hyvin vahva.

Tarttis jonkun tehdä niitä maaleja sinne toiseen päähän myös, ei vain koko jengin estää vastustajaa tekemästä. Niin tää peli toimii. :D
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Holl vähän huolettaa mut toisaalta Torontossa kuitenkin hyperventiloidaan kaikesta ni ehkä ei oo niin huono mitä puhutaan.

Sen verran huutelen vieraisiin pöytiin, ettei Holl nyt sentään mikään sysihuono ole. Kaverilla vain hyvän ja huonon päivän ero on kohtuu iso. Tai oikeastaan niin, että huonona iltana on aikamoinen hasardi, mutta vastaavasti sitten sellaiset loisto-otteet puuttuu kokonaan. Ihan kelvollinen sälli alivoimalle, ja menee varmaan kolmosparin minuuteilla varsin hyvin. Ihan noin isoa lappua en itse olisi antanut, mutta kuten @Henkka tuossa totesikin, ei Detroitilla sinänsä ole merkitystä caphitien kannalta tällä hetkellä.

Se viime kauden 2M caphit oli oikeastaan aika lähelle sitä, minkä arvoinen heebo oli. Toki voi olla, että uudessa organisaatiossa nostaa tasoaan pelityylin muutoksen myötä. Oikeastaan, jos pystyy jättämään nuo koomaillat pois, on hyvinkin tuon lapun arvoinen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Evolving-hockeyn sopimusennusteisiin nähden Yzermanin free agency meni näin:

G James Reimer
Ennuste 1.592M (1 vuosi)
Sopimus 1.5M, 1 vuosi
--------- Erotus -92k

G Alex Lyon
Ennuste 1.319M (2 vuotta)
Sopimus 900k, 2 vuotta
--------- Erotus -419k

RD Gustav Lindström
Ennuste 875k (1 vuosi)
Sopimus 950k, 1 vuosi
--------- Erotus +75k

RD Justin Holl
Ennuste 3.509M (3 vuotta)
Sopimus 3.4M, 3 vuotta
--------- Erotus -109k

LD Shayne Gostisbehere
Ennuste 3.863M (1 vuosi)
Sopimus 4.125M, 1 vuosi
--------- Erotus +262k

W Daniel Sprong
Ennuste 2.119M (1 vuosi)
Sopimus 2.0M, 1 vuosi
--------- Erotus -119k

C Joseph Taylor Compher
Ennuste 5.533M (5 vuotta)
Sopimus 5.1M, 5 vuotta
--------- Erotus -433k

RW Christian Fischer
Ennuste 1.269M (1 vuosi)
Sopimus 1.125M, 1 vuosi
--------- Erotus -144k


Yhteensä ennusteet: 20,079M
Yhteensä sopimukset: 19,100M
------------ Erotus: -979k

Aika lailla kaavan mukaisesti signattuja pelaajia, ja kokonaisuus jäi melkeen miljoonan säästön puolelle.

Ainoa signattu RFA oli Klim Kostin ja hänelle oltiin valmiita ylimaksamaan. Ehkä tässä piti pelotella se Avangard Omskin KHL-tarjous kunnolla pois.

LW Klim Kostin
Ennuste 1.485M (2 vuotta)
Sopimus 2.0M, 2 vuotta
--------- Erotus +515k

EDIT:

Fischer korjattu.
 
Viimeksi muokattu:

Aivan

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät
Mitäs mieltä Compherin sopimuksesta ja hankinnasta noin yleensä?

Omasta mielestäni ehkä vähän ylihintaa. Toki kyseessä vain parhaat vuodet ja vapaa agentti. Mutta en näe Compheria menestyvän joukkueen top6 pelaajissa. Laadukkaana kolmoskentän pelaajana kyllä.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Mitäs mieltä Compherin sopimuksesta ja hankinnasta noin yleensä?

Omasta mielestäni ehkä vähän ylihintaa. Toki kyseessä vain parhaat vuodet ja vapaa agentti. Mutta en näe Compheria menestyvän joukkueen top6 pelaajissa. Laadukkaana kolmoskentän pelaajana kyllä.
En erityisemmin pidä siitä. En vihaa sitä tai mitään, mutta mielestäni viisi vuotiset sopimukset kohta 30 vuotiaille pelaajille ovat aina riskialttiita. Etenkin kun Compher on yleisesti ollut tuollainen 30 pisteen pelaaja joka sitten Rantasen kanssa pelatessaan pääsi nyt ensimmäistä kertaa urallaan 50 pisteeseen. Detroitilla ei ole ketään Rantasta heittää vierelle niin en odottaisi samanlaista pisteiden tuotantoa jatkossa.

Positiivisena asiana toki se, että tuo nyt tuskin sitä cap tilannetta muuttaa ongelmaksi. Vaikka pelaaja tulisikin selkeään tarpeeseen niin ei silti tarvitse sano, että kyseessä on hyvä sopimus.
 

Noppa10

Jäsen
Suosikkijoukkue
Toronto Maple Leafs
Etenkin kun Compher on yleisesti ollut tuollainen 30 pisteen pelaaja joka sitten Rantasen kanssa pelatessaan pääsi nyt ensimmäistä kertaa urallaan 50 pisteeseen. Detroitilla ei ole ketään Rantasta heittää vierelle niin en odottaisi samanlaista pisteiden tuotantoa jatkossa.

Joo, eihän tuo tosiaan tällä hetkellä ole mikään ongelma. Vähän tosiaan tasoon nähden ehkä suuri, mutta väliäkö tuolla. Ja cap nousee kuitenkin, jolloin se sopimuskaan ei esim. kolmen vuoden päästä ole prosentuaalisesti niin paha. Ja eihän sitä tiedä, vaikka kolmen vuoden päästä Detroitilla olisikin heittää se oma mikkorantanen siihen vierelle...
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
En erityisemmin pidä siitä. En vihaa sitä tai mitään, mutta mielestäni viisi vuotiset sopimukset kohta 30 vuotiaille pelaajille ovat aina riskialttiita. Etenkin kun Compher on yleisesti ollut tuollainen 30 pisteen pelaaja joka sitten Rantasen kanssa pelatessaan pääsi nyt ensimmäistä kertaa urallaan 50 pisteeseen. Detroitilla ei ole ketään Rantasta heittää vierelle niin en odottaisi samanlaista pisteiden tuotantoa jatkossa.

On se vähän mutkien oikomista tuo "kohta 30-vuotias". Kuitenkin nähty niitä pelaajien urakäyriä ja 32-vuotiaaksi keskimäärin suoritetaan hyvin ja sitten tulee hyytyminen. Compherista saadaan ulos aika liki tämä vaihe.

Superstarat pystyvät pelaamaan vanhemmaksi, mutta Compheriin pätee tuo sama kuin Coppiin. Molempien laput ajoitettu päättymään noin 32-vuotiaana. Mun mielestä näin ajoitetuissa ei ole mitään vikaa.

Mutta annappa joku 7 vuotta 30-vuotiaalle... siinä mennään huolella yli ja nuo ovat niitä tekoja joilla halutaan viedä organisaatio rebuildiin.

Se mikä Rantaseen tulee, niin hänen kanssaan pelatessaan Compher GF% 56,1 ja ilman Rantasta 56,25%. Ei näyttänyt tarviivan Rantasta tehokkaaseen kiekkoiluun. Coglianoa ja O'Connoria oli sitten rinnalla muuten.





Christian Fischerin haastiksesta kävi ilmi, että vaihtoehtoja oli useita mutta apuvalkku Jay Varadyn soitto Detroitista ja joukkueen tilanteesta vakuutti hänet, että tämän on paras vaihtoehto ja hän on äärimäisen motivoitunut tästä mahdollisuudesta.

Alivoimapelaajien pulahan tuossa tuli, kun Suter, Erne, Sundqvist poistui.

Hankitojen jälkeen viime kauden alivoimaminuutit poimittuna:

AV-minuutit viime kaudelta:
--------
Copp 2:28
Fischer 2:14
Compher 2:08
Larkin 1:50
Rasmussen 1:41
Veleno 0:24

Fischer hankittiin aika selvästi AV-spesialistina ja Compher täyttää myös yleispelaajana toisen ruudun.
Yleensä 6 AV-hyökkiä tarvitaan ja jostain Velenosta sitten pitäisi sellainen omista kasvattaa.
 
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Eli miltäs tää kokoonpano nyt sit näyttääkään kun aletaan oikeesti olla jo 95% signingeista nähty. Isossa kuvassa näyttää että kaikilla pelipaikoilla on pikkuisen ylitarjontaa ihan vaan pelimiehistä - hyökkäyksessä varsinkin. Kokoonpanon projisointia vaikeuttaa mm. Walmanin ja Edvinssonin loukkaantumiset joista varsinkin Edvinsson lienee sellainen ettei ihan kauden alkuun oo valmis; lisäksi Rasmussen, Kasper ja Fabbri oli loppukaudesta telakalla mutta odotus lienee se et ovat syyskuun training campille kuoseissa. Aina voi toki tulla setbackei, joten nää hyvä pitää mielessä.

Hyökkäys
Berggren - Larkin - Raymond
Kubalik - Compher - Perron
Fabbri - Copp - Rasmussen
Kostin - Veleno - Zadina
(Fischer, Sprong)


ja sitten Griffinsissä tai jossain muualla farmissa aivan päästä räiskittynä
Söderblom** - Kasper** - Czarnik
Mazur** - Doucet - Luff
Hanas - Lombardi - Hirose
Gettinger - ??? - ???


** meinaa että pidetään nyt mielessä josko voisi onnistua murtautumaan avauskokoonpanoon. Mutta on kyllä helkkarin mielenkiintoinen palapeli. Iso varianssi tulee siitä, onnistuuko joku nuorista ukoista räjäyttämään pankin ja nousemaan legit top6-hyökkääjäksi. Berggren on varmaan liian korkealla kokoonpanossa, todennäkösempää lienee et Kubalik on ykkösen laidassa ja Berggren pelailee kakkosessa Perronin ja Compherin kanssa. Onks Fabbri ja Rasmussen heti alusta mukana ja millä jalalla? Onks Zadina vihdoin 30+ maalin tekijä vai waiveröitävä ukko? Nobody knows!!

Kaiken kaikkiaan siis todella syvä rosteri, josta ei vieläkään tiedetä et ketkä pystyy paukuttamaan kolkyt maalia. Se on se isoin kysymysmerkki. Tota palapeliä on varmaan mahdoton ennustaa oikein vielä tässä vaiheessa - mutta vaikka loukkaantumiset ottaiskin huomioon, tuntuu silti että joku vaihtaa maisemaa jo jopa syksyllä koska pelipaikkoja ei välttämättä oo kaikille.

Puolustus
Walman - Seider
Määttä - Holl
Chiarot - Gostisbehere
(Edvinsson IR?, Lindström)


Ja sitten jossain farmissa
Wallinder** - Johansson
Sebrango - Rafferty
Viro - Tuomisto
MacIsaac - Newpower


Pakisto paljon selkeempi kokonaisuus kun ykköspakisto on päivänselvä ja kakkosparikin todennäköisesti jotenkin noin. Walman ehkä mukana heti kauden alusta ja Edvinsson ei? Jos näin on, niin Edvinsson varmaan syönee sit jonkun edelläolevista tieltään toivottavasti. Hyvinhän se loppukaudesta tosiaan pelas. Lindström tienaa miltsin stunttaamalla loukkaantumisia, ja Griffinsin pelipaikoista onkin sitten aivan tajuton kilpailu vaikka Lashoff siirtyikin sieltä valmennusosastolle. Täysin ilman veteraaneja ei varmasti vedetä, ja veikkaan et Tuomisto ja Viro aloittanee kauden Toledossa.

Maalivahdit

NHL:ssä Husso ja Reimer.
AHL:ssä Lyon ja Cossa. Lethemon Toledossa?

****

Saa haastaa. Mut mun mielestä toi on taas parempi joukkue paperilla mitä viime vuonna saatiin jalkeille. 50% pisteprosentti voi mennä rikki tänä vuonna, mutta divari on EDELLEEN kova ja toi jengi ei varmaan lähtökohtaisesti vieläkään pääse playoffeihin - jos siis x määrä nuoria pelaajia ei räjäytä täysin pankkia ens vuonna. Sais kyllä vähän paremmin ukot pysyä terveinä tulevana kautena. Ja sit tosiaan jos Zadinalla tehot jää edelleen liikaa piippuun niin sitten nostanee kytkintä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viimeksi muokattu:

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Mut mun mielestä toi on taas parempi joukkue paperilla mitä viime vuonna saatiin jalkeille. 50% pisteprosentti voi mennä rikki tänä vuonna, mutta divari on EDELLEEN kova ja toi jengi ei varmaan lähtökohtaisesti vieläkään pääse playoffeihin - jos siis x määrä nuoria pelaajia ei räjäytä täysin pankkia ens vuonna. Sais kyllä vähän paremmin ukot pysyä terveinä tulevana kautena. Ja sit tosiaan jos Zadinalla tehot jää edelleen liikaa piippuun niin sitten nostanee kytkintä.

Ehjänähän sitä täytyisi pysyä, jotta kokonaisuutena voisi joukkue pelata vahvan kauden. Viime kesänä betsattiin Vranan tykkikaudelle ja Bertuzzin pelaavan ehjän vahvan kauden.

Kaikkea muuta. Vranan tilanne olikin sitten syvemmin kulisseissa perseellään, mistä ei tiedetty mitään. Ja jotain joukkue-arvojahan siellä oli rikottu, koska laitettiin pihalle vaikka maksua vastaan. Liittyi vahvasti oikeanlaisen kulttuurin luomiseen, vaikka Vrana talenttina onkin edelleen lahjakas maalintekijä.

Bertuzzin kanssa sitten järkyttävän paskaa säkää, 2 eri loukkaantumista molempiin käsiin ja vain 0,48 pinnaa per peli kausi. Bostonissa pystyi painamaan playoffseissa yli pinnan per peli. Koko uran rikkonaisesti pelannut Tuzzi ei halunnut sitoutua YZermanin sopimusehtoihin, eikä ilmeisesti saanut vakuutettua ketään muutakaan GM:ää kesän sopimusneuvotteluissa. Sai vain 1-vuotisen lapun Torontoon, jossa on toki mahdollista vetää paljon jotain Buntingia kovempi tykkikausi samassa roolissa. Bertuzzi on pelannut urallaan vain yhden täyden NHL-kauden, joka päättyi koronaan 2019-20. Silloin pelasi kaikki 71/71 peliä.

Sinänsä en toivota Bertuzzille muuta kuin onnea Troontoon. Aina tykännyt miehestä ja kovia ratkaisujakin osaa tehdä, kun lähtee 1-vuoden lapulla liikkeelle. Kusipäistä kuvaa joukkuehengen tms. suhteen en ole koskaan hänessä nähnyt taikka kuullut. Vittumainen ainoastaan vastustajalle.

Se viime kaudesta.

Kauden 2023-24 ketjuja on kyllä mahdoton pyöritellä etukäteen, sieltä voi olla tulossa ihan mitä tahansa.

Copp, Larkin ja Compher ovat kaikki toisilleen tuttuja University of Michigan -joukkueesta, joka on tuottanut aika paljon viime aikoina NHL-talentteja. Fantilli, Beniers, Luke Hughes, Kent johnson, Owen Power, Quinn Hughes, Josh Norris jne.
Werenski, Kyle Connor, Zach Hyman, Copp, Larkin, Compher ja Jacob Trouba pelasivat joukkuessa tuon Copp/Larkin/Compher -aikakauden aikana.

Eli mitenkäs nämä sentterit järjestellään?

Jokainen omaan ketjuun, joku parivaljakko yhteen vai kaikki samaan ketjuun?

X - Larkin - X
X- Compher - X
X- Copp - X

Copp - Larkin - X ?
X - Larkin - Compher?
X - Copp - Compher ?

Copp - Larkin - Compher?

Jälkimmäinen varmasti epätodennäköisin, kun sentterit tuo tuon jälkeen riittäisi. Mutta joskus myöhemmin voidaan nähdä, kun Kasper ja Danielson saapuvat.

Compher pelasi Coloradon loukkaantumissumassa niin isoja minuutteja, että en usko hänen mihinkään kolmossentteriksi menevän. Ennemmin sitten Copp. Tai jos olisivatkin yhdessä?

Coppia toisaalta voisi ajaa Larkinin rinnallekin ykkösen työmyyräksi, ottamaan Bertuzzin rooli.

Daniel Sprong on sitten tuo ehkä mielenkiintoisin hankinta. Tehnyt urallaan aina kovasti pisteitä vähäiseen peliaikaan nähden. Mutta kaudet olleet valitettavan rikkonaisia. Missään joukkueessa ei ole kuitenkaan päässyt lunastamaan isompaa peliaikaa. Pystyisikö kantamaan isomman roolin ja tekemään edelleen hyvällä tahdilla tehoja. Tämän haluaisin yksinkertaisesti nähdä, että joku antaa sen mahdollisuuden. Vai meneekö sitten heti rikki?

Sprongin pisteet per peli (0.70) on viime kaudelta toiseksi paras koko Wings-rosterin pelaajista, Larkinin jälkeen. Käytännössähän tuo voisi pelata vaikka ykköskentässä. Aivan käsittämätöntä, että joku pystyy tekemään 46 pistettä 11minuutin peliajalla. Toivoisin ukon kuitenkin nähtävän alaketjuissa Jonathan Berggrenin vastakkaisella laidalla. Berggren jakoi viime kaudella todella maittavia syöttöjä, mutta harva jannu niistä osasi viimeistellä. Sprong osaa. Tästä joku alaketjujen tutkapari tuomaan Bottom6:sta tehoja.

Itellä kääntyi näin:

Fabbri - Larkin - Raymond
Kubalik - Compher - Fischer
Rasmussen - Copp - Perron
Sprong - Veleno - Berggren
--------------------
(Kostin, Zadina)

Kostin jäi kokoonpanon ulkopuolelle. Eihän se nyt noin varmaan mene, mutta mistä näitä tietää.

Fabbri - Larkin - Raymond
Kubalik - Compher - Perron
Kostin - Copp - Fischer
Sprong - Rasmussen - Berggren
--------------------
(Veleno, Zadina)

Ehkä näin sitten. Kolmosesta ultra-fyysinen ketju.
 
Viimeksi muokattu:
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös