Detroit Red Wings 2022–2023

  • 210 135
  • 1 004

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Hyvä soppari. Määtän ja Walmanin sopimukset ei estä tekemästä muutoksia jos Edvinsson tai kumppanit Ottavat sen paikan. Pojat ansaitsi jatkonsa tällä kaudella mutta joutuvat kuitenkin kilpailemaan paikasta. Harmi Walmanin kannalta että joutui "tasoittamaan" tuota Chiarotin caphittiä :D. Toki Walmanin näytöt ovat hyvin ohuet mutta toivottavasti taso on jatkossakin tämä mitä nyt tällä kaudella löytynyt.
 

Ann Arbor

Jäsen
Suosikkijoukkue
Україна
Ottawa neljän maalin johdossa kahden erän jälkeen. Mitäköhän tähän nyt sanoisi... Vieraskiertue toki varmasti vei mehuja, mutta kolmas tappio putkeen ei edistä pleijarihaaveita.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Ottawa neljän maalin johdossa kahden erän jälkeen. Mitäköhän tähän nyt sanoisi... Vieraskiertue toki varmasti vei mehuja, mutta kolmas tappio putkeen ei edistä pleijarihaaveita.

Aikaa kovaan paikkaan tuli kauden pahin hyytyminen.

Oliko Rasmussenin loukkaantuminen todellakin näin iso asia? Aiemmin nyt kirjoittelin tuosta Ras-Copp-Perron ketjun toimivuudesta ja kun sen joutui taas rikkomaan, koko paletti hajosi täysin.

Noh, mun puolesta saa nyt myydä tai olla myymättä. Aika veitsenterällä on playoff-haaveet. Kovaa suonenvetoa vaatii loppukaudeksi.

Joku hockey-trade olisi kiva, jossa nyt ei mentäisi huonompaan eikä parempaan suuntaan, mutta jotenkin pitkällä tähtäimellä olisi hyvä ratkaisu, heikentymättä lyhyellä tähtäimelläkään.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Joo, nyt pelejä on se joku 20+ ja villikorttiin on matkaa se viis pistettä, välissä vielä kolme joukkuetta. Todella ikävään paikkaan todellakin semmoinen hyytyminen, joka oli käytännössä kahdeksan pisteen swingi suoraan playoff-toiveikkaan divisioonavastustajan hyväksi. Saatana vie. Pisteissä ero ei ole iso mut näin kilpaillussa markkinassa playoffeihin tarvitaan jo apuja korkeammilta voimilta.

Ostoja on vaikea perustella. Myyntejä ehkä enemmänkin. Vaikea sanoa mikä olisi Bertuzzista saatava return tämmöisillä kilpavarustelun markkinoilla, mutta toivoisin silti et Bertuzzille järkättäisiin jatkosopimus eikä exit-bileet. Sundqvist olisi se treidattavin palanen mun päässä, mut sekin on kuitenkin niitä alivoimaukkoja ollut tällä kaudella - toisaalta hyökkäykseen on tunkua muutenkin, ja tavallaan siihen ois paikka.

Todennäkösintä lienee että tässä kohti istutaan käsien päällä ja pidetään nykyjoukkue sellaisena. En haluis nähdä samanlaista luovutusta mitä Capitals teki.
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Vaikka nyt korpeaakin enemmän kuin pientä oravaa. Niin tämä kausi on edelleen mitä tavoiteltiin. Nuoret kehittyy, vielä pelataan merkityksellisiä pelejä. Jengi osoittanut hyviä otteita. Toki kun se viiva oli jo hetken kantapäiden puolella ja se The Moment nyt sitten meni housupyykiksi, niin ottaa se kupoliin. Vielä toivo ei ole kuollut ja Twitter visertää että Larkinin jatko olis lähellä. Hoki trade tai iso ylimaksu. Max pari jannua ulos ja tulevaisuutta sisään niin on tästä kaudesta paljon hyvää lapasessa. Nyt vielä hyvä putki päälle ja hyviä asioita voiii tapahtua. I want to believe!
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Tuommoinen junnu signattiin tänään. QMJHL:n maalipörssin kärjessä. Eniten AV-maaleja näemmä 8 kpl.

Ilmainen prospecti kokeiluun.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Aika hyvä lappu kun vertaa muihin saman tai viereisen draftin senttereihin suht samalla pistekeskiarvolla viimeiset 2 kautta:

Brayden Point, Bo Horvat, Roope Hintz, Fiala

Point - 1.02 p/g - 9.5M caphit
Larkin - 0.97 p/g - 8.7M caphit
Hintz - 0.94 p/g - 8.45M (1 RFA vuosi alentamassa caphit)
Horvat - 0.87 p/g - 8.5M

Fialasta näkee hyvin miten laiturin arvo on paljon halvempi (1,03 pinnaa per peli ja 7.8M lappu)
 

Lankershim

Jäsen
Suosikkijoukkue
Ilves, Detroit Red Wings, Los Angeles Dodgers
Hieno homma, että saatiin vihdoin päätös tälle Larkin-saagalle. Onhan tuo semisti kallis lappu, mutta Larkinin pois päästäminen olisi ollut sulaa hulluutta. Lähes pinna per peli-sentteri, joka tekee maaleja, osaa tehdä peliä, on tuulennopea, ja vielä oman kaupungin poika. Jos sopimusta ei olisi saatu sorvattua ollenkaan vaan Larkin olisi tehnyt sopparin jonkin muun tiimin kanssa kesällä, olisi se lähettänyt todella huonon signaalin joukkueen tulevista vuosista koko joukkueelle ja faneille. Eihän meillä ole ollut ketään läheskään hyvää sentteriä varmaan vuosikausiin, koska viimeksi? Selkävaivainen Zetterberg?

Kokonaisuudessaan tämä kausi on Wingsiltä ollut tosi kaksijakoinen; toisaalta erittäin piristävää nähdä, että pojat pystyivät kampeamaan itsensä playoff raceen, mutta mikäli pitäisi valita villi kortti-kierrokselta ulos pullahtaminen tai rehellinen tankkaus, valitsisin 10/10 jälkimmäisen. Toisaalta mietin kuinka monta kautta putkeen voidaan sössiä pelit niin, että uskottavuus ei kärsi pitkässä juoksussa. Kassellaan..

EDIT: Vaikka joukkueen pelit Ottawaa vastaan olivatkin täysin sitä itseään, mulla veti molempien matsien tuomaritoiminta aika lailla huuruun. Joo, NHL on "viihdettä", mutta ihan käsittämättömiä tuomioita Ottawan hyväksi sekä maanantaina, että eilen.
 

PeeloPata

Jäsen
Siellä on Yzerman sisuuntunut parista tappiosta ja päättänyt lyödä kapteenille 8v lapun nenän eteen ja siitä innostuneena treidata Hronek.

Yzerplan
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vai tämmöstä. HF Boardsin VAN-osio täyttynyt näemmä kirosanoista tuon kaupan jälkeen.
 

Kumielvis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Paltamon Pantterit
Tuo islesin pick on ilmeisesti top12 protected tälle kaudelle, jolloin siitä tulisi ensi vuodelle suojaamaton ykköskierroksen pick.
Pitää toivoa että isles ottaa dunkkuun ja voittaa draftilotossa sen verran että siirtyisi ensi kaudelle ja sieltä sitten joku "kiitos Lou- top5"-pick, en näe että ne ensi kaudella olisi ainakaan yhtään parempia.
 

Vatanen

Jäsen
Suosikkijoukkue
Bruins, Carolina, Dallas, JYP ja Leijonat
Pakko jälleen huudella vieraisiin pöytiin ja sanoa että täältä nousee kyllä hattu päästä Yzermanin toiminnalle Detroitin organisaatiossa myös toimistonkin puolella.
Osoitti jälleen suuruutensa treidatessaan elämänsä kautta pelaavan 25 vuotiaan Hronekin. Moni GM olisi tuon jättänyt tekemättä, etenkin pudotuspeleihin tähtäävässä joukkueessa, mutta kun arvo on korkealla juuri nyt eikä kohta, eikä pelaaja kuulu vahvassa prospect poolissa enää tulevaisuuden suunnitelmiin on fiksu veto painaa tradenappulaa etenkin noin hyvää vastinetta vastaan.
Verrokkia voi hakea vaikka tuosta Gostisbehere kaupasta :D
 

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
Noni tässä kun aamu kaffetta kittaa ja silmät ristissä selannut twitteria, ni juma Kapu on meijän Kapu jatkossakin tulihan se sieltä vihdoin. Ihan ansaitulla ja hyvällä sopparilla. Hronekin osalta vähän kaksijakoiset fiilikset, toki on ollut hazardi usein, mutta tänä vuonna alkoi homma rokkaa suht hyvin ja juuri playoff racen kannalta harmittaa. Toisaalta 1rd ja 2 rd on hyvä palautus joka on korkeampi kuin olisin uskonut. Ei siitä Chychrunistäkään irronnut kuin 1rd + 2 x 2rd. Eli kaippa tuo menee siihen ylimaksu treidi osastoon jota aattelinkin.
Eli jännitettävää jäi vielä Bert, Vrana ja Ned/Hellberg osastolle, liikkuuko tuolta vielä joku ennen deadlinea. Mut aamun hienoin uutinen kuitenkin, että Larkinin soppari nyt kirjoissa ja kansissa niin maistuu samettinen juhla mokka hiukan paremmalta kuin aikaisempina aamuina. :D
Ps. Nyt s***ana se skoutit hommiin, huteja ei hyväksytä.
 

Dissonanssi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Moderaattorit
Yzerman selvästi otti opikseen tapaus Bertuzzista. Yzermanhan harkitsi Bertuzzin kauppaamista viime kauden deadlinella - jälkikäteen ajateltuna se todellakin olisi kannattanut tehdä. Hronek on vähän samanlaisessa tilanteessa kuin Bertuzzi viime kaudella. Aikaisempiin kausiin tehollisesti suonenveto ja muutoin pelaajan tarjoama paketti jää pahasti vajaavaiseksi ja yksipuoliseksi. Veikkaan, että Hronekin arvo ei tule ikinä enää olemaan sama kuin tuo hinta, minkä Yzerman nyt sai.

Larkinin suhteen Yzermanillahan ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin levittää pakarat ja ottaa vastaan kuivana se, minkä Larkin antaa. Huhuissahan oli, että Yzerman haki Larkinille alle 8 miljoonan vuosihintaista sopimusta. Eli lähes miljoonan enemmän joutui lopulta maksamaan. Yzermanin neuvotteluasemaa vielä mukavasti heikensi se, että tuttuun tapaansa Holland jakeli myös Larkinille tuohon viimeiseen kauteen täyden NTC:n kuin karkkia vain. Kaikki valtit oli Larkinin leirin käsissä.

Larkin on laadukas sentteri, mutta ei missään tapauksessa riittävä menestyvän joukkueen ykkössentterinä. Lähes kaikilla idänkin joukkueilla on parempi sentteri tai jopa kaksikin ja halvemmalla sopimuksella. Kuitenkin Larkinin taso on sen verran korkea (tällä hetkellä), että hän varmasti sopii yhdeksi kulmapalaseksi vakavasti menestystä tavoittelevaan joukkueseen. Tällä hetkellä Larkinin ensi kaudella alkava sopimus on liigan kaikista senttereistä 12. hintavin, mikä selvästi kielii liikamaksusta.

Larkinin sopimuksessa on myös se ongelma, että Larkin rupeaa olemaan jo siinä iässä, että hänen prime-vuotensa rupeavat olemaan takanapäin ja valtaosa tuosta sopimumksesta tulee käsittämään kausia, jolloin Larkin on jo ylittänyt 30 ikävuotta. Larkinin pelaaminenhan perustuu lähes täysin hänen poikkeuksellisen dynaamiseen luisteluun sekä kykyyn pitää kiekkoa. Larkin on peliälyltään hyvin keskinkertainen ja hyökkäyspään tekeminen perustuu siihen, että hän liikkeellään pystyy pelaamaan joko suorissa hyökkäyksissä saamaan puolustavat pelaajat tekemään vaikeita ratkaisuja tai sitten hyökkäyspäässä vain pitämällä kiekkoa niin kauan, kunnes syöttöväylä aukeaa. Larkin mielestäni näkee hyvin syöttöväylät, vaikka hän ei hirveän hyvin niitä pysty tietoisesti rakentamaan. Tuon sopimuksen ikääntymisen tulee ratkaisemaan mielestäni pitkälti se, kuinka kauan Larkin saa luistelunsa pidettyä eliittitasolla. Mikäli tähän tulee muutos, veikkaan Larkinin tason putoavan merkittävällä tavalla.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Kahden Ottawa-tappion jälkeen treidataan Hronek pois ja samalla sekunnilla Ottawa hankkii Chyhcrunin. Noinko paljon kahdesta matsista molemmat veti johtopäätöksiä, mikä on loppukauden suunta?

Vai tuleekohan tässä vielä jatkotreidejä.
 

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Viikon paras uutinen on kyllä kapteenin ansaittu jatko. Aamulla meinas mennä kahvit henkitorven puolelle
kun huomasin Hronekin vaihtaneen maisemaa ja vastineeksi tulikin lisää lahjoja. Perjantaille ei vissiin muutenkaan tarvii varata poppareita ja oluita sen kummemmin koska treidit karkas ku sulhaspojan lasti..
Odotan kyllä että Bert pistetään vihdoinkin lihoiksi ja vastine siitä on taas lahja. Taistelu jatkuu.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Viikon paras uutinen on kyllä kapteenin ansaittu jatko. Aamulla meinas mennä kahvit henkitorven puolelle
kun huomasin Hronekin vaihtaneen maisemaa ja vastineeksi tulikin lisää lahjoja. Perjantaille ei vissiin muutenkaan tarvii varata poppareita ja oluita sen kummemmin koska treidit karkas ku sulhaspojan lasti..
Odotan kyllä että Bert pistetään vihdoinkin lihoiksi ja vastine siitä on taas lahja. Taistelu jatkuu.

Haluaisin kyllä Bertin edelleen jatkavan, koska ei tuo voi olla mitenkään ainakaan kalliimpi kuin lähin verrokki Burakowsky. Bura teki kesällä 5 vuoden 5.5M UFA-lapun Seattleen.

Loukkaantumishistorian myötä varmaan saisi lyhennettyäkin, esim samalla caphitillä.

Mutta myymälläkin varmaan saa assetteja, eihän se ole kuin valuen siirtämissä jollekin toiselle pelipaikalle tai eri ajankohtaan organisaation tulevaisuutta.
 
Viimeksi muokattu:

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
:(
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Jos kannun nostelun jälkeen tekee uuden sopparin Siipiin niin ihan hyvä hinta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös