Detroit Red Wings 2022–2023

  • 144 785
  • 682

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Meidän Valtteri Filppula on nyt virallisesti eka suomalainen kolmen kullan kerhossa. Saatana meni kyllä tippa linssiin kun ukko nostaa Pojan kattoon joukkueen kapteenina. Uraahan varmasti on jäljellä mutta hyvin hommat vois vaikka lopettaaki tämmöiseen kevääseen.

Suuri pelaaja, ja omissa papereissa yks kaikkien aikojen parhaista suomalaisista pelaajista. Haastattelussaki puhu vaan joukkueesta ja työnteosta, ei niinkään meriiteistä. Tyyliä ei voi ostaa.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Meidän Valtteri Filppula on nyt virallisesti eka suomalainen kolmen kullan kerhossa.

Tämän klubin 30 pelaajasta 10 on entisiä Red Wingsin pelaajia. Tai siis Babcock tuo ainoa valkku.


- Igor Larionov
- Vyacheslav Fetisov
- Brendan Shanahan
- Nicklas Lidström
- Henrik Zetterberg
- Niklas Kronwall
- Mikael Samuelsson
- Pavel Datsyuk
- Valtteri Filppula

- Mike Babcock

Jännä sinänsä kun Yzerman orkesteroi aika montakin Kanadan MM-kultaa aikanaan GMnä, mutta ei kuulu tänne.
 

Jippo

Jäsen
Suosikkijoukkue
HIFK
Kolmen kullan klubissa ei ole maalivahteja, ja piti oikein tarkistaa, kun Hašekin olympiakulta ja Stanley Cup ovat kaikkien tiedossa.

Mutta niinhän se on, että Tšekki (ja Tšekkoslovakia) voitti kyllä Hašekin uran aikana useamman maailmanmestaruuden, mutta niin 1996 kuin 1999–2001 Dominaattori oli arvatenkin NHL-kiireiden takia muualla. Mutta on hänellä MM-hopea jo vuodelta 1983 ja pari pronssia.

Myös Brodeur on lähellä, oli näköjään häviämässä MM-kullan just Tšekille 1996 ja jäi hopealle.

Tämä nyt tuli tänne ketjuun, vaikka oli enempi yleistä asiaa. Mutta menköön nyt Hašekin muisteluina.

Edit: Korjataan Hašekin MM-kultaa vuodella tännemmäksi.
 
Viimeksi muokattu:

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Kolmen kullan klubissa ei ole maalivahteja, ja piti oikein tarkistaa, kun Hašekin olympiakulta ja Stanley Cup ovat kaikkien tiedossa.

Mutta niinhän se on, että Tšekki (ja Tšekkoslovakia) voitti kyllä Hašekin uran aikana useamman maailmanmestaruuden, mutta niin 1996 kuin 1999–2001 Dominaattori oli arvatenkin NHL-kiireiden takia muualla. Mutta on hänellä MM-hopea jo vuodelta 1982 ja pari pronssia.
Vielä OT:sta pakko kyllä jatkaa et meni mehut väärään kurkkuun kun katoin maininnan Hasekin MM-hopeasta vuonna tuhatyheksänsataakaheksankytKAKS. Se todella pelas huipulla lähes 30 vuotta! Ja Naganossa se oli jo 32 vuotta vanha.

Hasek oli tosiaan ihan hyvä noissa lätkähommissa.

Oli myös Henkalta aika hyvä maininta toi et kolmasosa triple gold clubin jäsenistä on meidän ukkoja.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Elmer Söderblomin ELC-lappua odotellaan. Ilmeisesti julkistamista vaille valmista. Frölunda lähinnä ilmoitti uutisessa, että sopparia Frölundaan ei tulevalle kaudelle ole ja Söderblom on "menetetty" pelaaja. Ei olla palauttamassa Frölundaan missään tapauksessa jne.

**

Varausvuorot 2022 draftiin

1st 8.vuoro
---------
2nd 40.vuoro
2nd 52.vuoro
---------
3rd 72.vuoro
---------
4th 104.vuoro
4th 112.vuoro
4th 124-128.vuoro (Coloradon pick, sijoitus vielä epäselvä)
---------
5th 136.vuoro
---------
7th 200.vuoro
7th 211.vuoro

Voisin veikkailla että Yzerman tykkää taas treidailla alaspäin ja hankkia lisää vuoroja noihin "ohkaisiin" kohtiin. Ylimääräinen 3rd ja pari kertaa 5-6 kiekka ja miksei seuraaville vuosille.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Hienoa hienoa. Viimein Elmer lappuseen, ettei tässä mitään Chicago-kuviota rakenneltu velipojan kanssa. Ihmeen kauan kesti.

Ja kovin skeptinen olen siitä että Griffinsiin joutuisi. Aivan liian hyvä sinne.

Jotain kuraa pudottaa edestään pois jo training campilla.

Ennustan kyllä Söderblomista sitä Red Wingsin seuraavaa "ihme-varausta", joita yleisesti saa ihmetellä että miten tämä kaveri meni täydet viisi kierrosta kaikkien ohi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt kun Söderblom saatiin paperiin, niin voisi kerrata tämän hetken rosterin ja palkkakattotilanteen.

Veikkaanpa että nyt on tulossa kesä, jona Yzerman alkaa panostaa rajusti joukkueen tasoon, UFA-markkinoilta ja kaupoilla. Aika moni contender on taas capinsa kanssa vaikeuksissa, näihin saumoihin voi tehdä jotain ryöstökauppoja pelaajista, jota auttavat Red Wingsiä, mutta eivät mahdu contenderien jengeihin.

Tampassa Yzerman pitkän tähtäimen suunnitelma oli alussa ylimaksaa UFA-pelaajille, jotta nämä nostavat jengin yleistä tasoa ja nuoret oppivat rinnalla voittamaan. Omille pelaajille teki lyhyitä jatkoja, koska lyhet RFA-laput pysyvät edullisena. Tai sitten kaverit pelaa ELC:llä.

ELC:n jälkeen tehdään kollektiivisti bridge-lappuset, koska tämä nousun takeena tulee ensin olemaan ulkopuoliset voimat, ja vasta myöhemmin oma prospect core, kun se joskus primeen ehtii. Bridge-lappusista ja niiden järkevyydestä on ollut kovaa kiistelyä, mutta kun näki miten Stevie tuon Tampan rakensi - joka ukkelin kohdalla tehtiin ensin bridge ja sitten vasta isompi lappu - odotan saman toistuvan Detroitissa. Nythän Tampassa viimeisin, eli Brayden Pointin bridge päättyy tähän kauteen. 12 vuotta siitä kuin Yzerman projektinsa aloitti, vaikka on itse ollut jo 3 vuotta muualla. Hänen tekemiä papereita kuitenkin.

Ainoa pelaaja, jolle uskoisin Detroitissa 8-vuotista heiteltävän tulevaisuudessa, on Moritz Seider, mutta siihenkin on matkaa vielä 2 kautta. Sitä ennen mies pelaa naurettavan halvalla ELC:llä.

Samoin ELC:llä pelaa myös Raymond ja siksi Red Wingsin ensimmäinen mahdollisuus Stanley Cupiin tulee olemaan jo 2 vuoden päästä. Tälle visiolle tietysti kaikki naurahtaa samantien, että eihän se jengi riitä. Ja eihän tämän hetkinen jengi riitäkään. Mutta jos ja kun tuohon cappiin tuodaan valueta kuolleen painon sijaan lisää 30 miljoonan arvosta, niin muuttuhan se heti playoff-joukkueeksi.

Nyt kun Boston näyttää alkavan yskimään, niin Atlanticissa vapautuu neljäs playoff-paikka Bruinsilta ensi kaudella. Red Wings vahvistuessaan tuon voisi ottaa. On varmasti muitakin yrittäjiä.

Tämän hetken roster:

1. C Dylan Larkin - 6.1M
2. W Jakub Vrana - 5.25M
3. W Tyler Bertuzzi - 4.75M
4. C Pius Suter - 3.25M
5. RW Oskar Sundqvist - 2.75M
6. W Adam Erne - 2.1M
7. W FIlip Zadina - RFA - 1.5M (oma arvio, jossa konsultoitu evolving-hockeyta)
8. C Michael Rasmussen - 1.46M
9. RW Lucas Raymond - 925k
10. C Joe Veleno - 894k
11. W Elmer Söderblom - 878k
12. C Mitchell Stephens - 775k (oma arvio, NHL-minimi)
13. W Givani Smith - 750k

Palkkajärjestyksessähän nämä äijät eivät ole minkään maailman järjestyksessä, kun Raymond pelaa ykkösessä ja joku Sundqvistin sopimus oli avunantoa Bluesille ja näin.

Jatkosopimuksista minun on vaikea nähdä FIlip Zadinan ansaitsevan yhtään enempää mitä Michael Rasmussen sai vuotta aiemmin. Etenkin kun otti tänä vuonna tuloksenteossa takapakkia. Tuommoinen 0.32 pistettä per peli ei ole mistään kotoisin, kun pitäisi olla tuottava pelaaja. Advanced stats puolella Zadina meni kyllä eteenpäin, mutta "mistään se ei osu" tuli liian tutuksi tuossa kauden aikana. Sama palkka alhaiseen productioon nähden sentään Rasmussenin kohdalla menee, kun hänestä rakennetaan jarrukentän shutdown sentteriä. 1.5M Zadinalle 1-2v.

Mitchell Stephens on nyt kahtena kautena kärsinyt loukkaantumisista, mutta luulen tuon vielä syvyyspelaajana mukana menevän. Saanee 1v minimin. Jos ei riitä, ja/tai jengiin tulee useita UFA-vahvistuksia niin voi waiveroida.

Söderblom tuotiin nyt mukaan rinkiin ja uskon hänen nappaavan suoran NHL-paikan harjoitusleirien jälkeen. ei tarvitse mitään muhitusta alemmissa sarjoissa, koska on niin vahva, ulottuva ja liikkuva pelaaja.

1. RD Moritz Seider - 925k
2. RD Filip Hronek - 4.4M
3. LD Jordan Oesterle - 1.35M
4. LD Jake Walman - 975k (oma arvio, jossa konsultoitu evolving-hockeytä)
5. LD Simon Edvinsson - 925k
6. RD Gustav Lindström - 850k
-------------------
7. pakki Eemil Viro / Albert Johansson - 820-822k hintaiset

Pakistossa isoin muutos lienee Simon Edvinssonin tuominen sisään. Hänen kohdallaan ennustan käyvät samat mitä Söderblomille. Suorilta NHL-pelaajaksi. Ei mitään farmituksia. Fysiikka, koko, luistelu ja ulottuvuus on jo heti alusta murhe monelle vastapuolen hyökkääjälle.

Jake Walman voisi saada jatkoa ja olisi kyllä helposti pelaaja, jonka pitäisin, jos valinta pitää tehdä hänen ja Olli Juolevin väliltä. Juolevin NHL-ura lienee taputeltu. Walmanin saa signattua 99% varmuudella alle waivers-rajan hintaiseen lappuun, joten täysin riskitön jatko flopatessaankin.

Oikeastihan Walman ja Oesterle eivät todennäköisesti ole lähellä aloittavaa kokoonpanoa, mutta siihen päästän myöhemmin tuossa UFA-hurjastelu-osiossa.

Maalivahdit:
1. Alex Nedejkovic - 3.0M
2. Sebastian Cossa - 894k

Maalivahtiosastolla Sebastian Cossa liittyy mukaan, mutta aloittaa aika varmasti farmin puolella.Bertuzzi - Larkin - Raymond
Fabbri - Suter - Vrana
Söderblom - Veleno - Zadina
Erne - Rasmussen - Sundqvist
(Smith, Stephens)

Edvinsson - Seider
Oesterle - Hronek
Walman - Lindström
(Viro/Johansson)

Nedeljkovic
(Cossa)

Caphitit yhteensä olisi noin 53,6 miljoonaa, joiden avulla ei oltaisi vielä mitenkään palkkalattiassa. Capfriendly väittää että performance bonuksia pelaajilla olisi 5,6 miljoonaan asti kaikkien ne saavuettaessa, mutta niiden avulla ei päästäisi noin 61M palkkalattiaan, vaan jäisi pari milliä vajaaksi.

Robby Fabbri ilmeisesti aloittaa kautensa LTIR:ssä. ja ilman mitään LTIR:ää tilaa capissa on:
- 28,85 miljoonaa.

Tästä voisi sitten lähteä pröystäilemaan kesän UFA-markkinoille.
 
Viimeksi muokattu:

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Terve pitkästä aikaa!
Uusi kausi ,uudet kujeet... Omalla toive listalla on Trotz peräsimeen, Ufa markkinoilta joku järkevä karamelli jos toinenkin ja Offer sheettiä vaikka Robertsonista.
Alkaa tämä joukkueen runko olla siinä iässä että nyt pitäisi jo päästä sinne pleijareihin saamaan sitä kokemusta kivusta, tuskasta ja voittamisen riemusta.
Vitun hienoa että muutosta on luvassa.
 

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Minulla ei ole mitään tarkempaa näkemystä siitä kuka valmentaja sopisi Detroitille, mutta vapaana olevista NHL-kokemusta keränneistä Cassidy olisi varmaan Detroitille sopiva. Trotz haluaa tiettävästi siirtyä toimiston puolelle lähiaikoina, enkä tiedä miten se Detroitissa onnistuisi (toki varmaan AGM paikka ja joku valmennuskoordinaattori järjestyisi ilman ongelmia). Grönborg ja Jalonen menevät kategoriaan "uskon kun näen".

Vapailla markkinoilla olisi mahdollisuus törsätä tosiaan aika huoletta, mutta onko sielläkään sopivia pelaajia? Tai ainakaan järkevällä hinnalla. Varmasti joku Filip Forsberg, Klingberg tai vastaava nostaisi automaattisesti joukkueen tasoa. Mutta onko joukkue tosiaan siinä pisteessä, että vain täydentäviä palasia puuttuisi? Ei minusta. Pakistan vasemmalle puolelle on paljon lupauksia, mutta he eivät ole näyttäneet vielä mitään Pohjois-Amerikassa. Tulevaisuuden kakkossentteriä ei ole ellei usko vahvasti siihen että Veleno/Niederbach tuohon kasvaisivat. Maalivahdit ovat se ainoa osa-alue josta en olisi erityisen huolissani. Ei sielläkään mitään varmaa tapausta ole, mutta maalivahdit eivät muutenkaan käy järkeen niin Nedeljkovic + 3 miljoonan back-up 2-3 kautta eteenpäin menee hyvin kunnes Cossa on valmis tai pitää kaupalla hankkia uusi.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Vapailla markkinoilla olisi mahdollisuus törsätä tosiaan aika huoletta, mutta onko sielläkään sopivia pelaajia? Tai ainakaan järkevällä hinnalla. Varmasti joku Filip Forsberg, Klingberg tai vastaava nostaisi automaattisesti joukkueen tasoa. Mutta onko joukkue tosiaan siinä pisteessä, että vain täydentäviä palasia puuttuisi? Ei minusta.

Ei tässä minun mielestä ole aikeita hankkia mitään täydentäviä palasia vaan voi ne olla ihan kärkipalasia. Ne tuovat ihan suoraan laatua runkoon, jossa sitä nyt on ehkä sen 55 miljoonan arvosta. Lisäät siihen 30 miljoonaa arvoa, niin se menee heittämällä pleijareihin. Se on ihan vain panostamisesta kyse ja toki pelaajat pitää saada tekemään sopimus, mikä ei varmasti ole helppoa.

Klinberg menisi ykkös-YV:n pyörittäjäksi, Forsberg tietty ykkösen laitaan, joku Kadri olisi tasapäisesti 1a/1b sentteri Larkinin kanssa, toinen vaihtoehto Trockheck selkeä 2.sentteri, parannus Suteriin jne. Vasemmaksi pakiksi hankki joku Edler tuomaan kokemusta ja mentorointia nuorille ruotsi-pakeille. Michiganin mies Campbell maalille pelaamaan tasapäisesti Nedelkovicin kanssa.

Laatua laatua laatua, josta sitten kasvaa parempi taso ja etenkin syvyys. Junnut tuovat omaa nostettaan vähän.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jos ei valmentajapuolelta ala kuulua mitään tulevalla viikolla, niin on aika selvää että Tampan apuvalkut ovat Yzermanin prioriteettilistalla kärjessä.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL

Ansar Khan on ilmeisesti käynyt lukemassa keskustelupalstoja ja kirjoittaa nyt tuosta Derek Lalondesta. Tampan apuvalkku, jonka tulon jälkeen Jon Cooperista tuli voittaja.

Elliott Friedman myös taisi mainita jossain, että Yzerman on kartoittanut paljon jotain nevöhööd nuorempia kavereita. Näistä varmasti löytyy tarjokkaita apuvalmentajiksi, tai sitten rakentamaan tuo valmentajien "2.ketju" Griffinsiin.
 
Viimeksi muokattu:

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Nyt on Jussilla hyvä sauma ottaa itselleen ykkösmolken paikka ja olla Detroitille ensimmäinen relevantti aloittaja sitten Jimmy Howardin parhaiden vuosien, jos siis kaikki menee parhain päin. Ned ei itseäni vakuuta ja Cossa on vielä poikanen.

Hyvä seuravalinta mielestäni Olkinuoralta tähän väliin. En oikeastaan löydä parempaa paikkaa tehdä NHL-läpimurtoa, kuin uutta nousua tekevässä Detroitissa. Ei nyt mennä liikaa asioiden edelle, mutta komppaan @JasonX ja sanoisin etten näkisi yhtään mahdottomana, että Olkinuorasta tulisi seuraava kolmen kullan klubin suomalainen.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Nyt on Jussilla hyvä sauma ottaa itselleen ykkösmolken paikka ja olla Detroitille ensimmäinen relevantti aloittaja sitten Jimmy Howardin parhaiden vuosien, jos siis kaikki menee parhain päin. Ned ei itseäni vakuuta ja Cossa on vielä poikanen.

Hyvä seuravalinta mielestäni Olkinuoralta tähän väliin. En oikeastaan löydä parempaa paikkaa tehdä NHL-läpimurtoa, kuin uutta nousua tekevässä Detroitissa. Ei nyt mennä liikaa asioiden edelle, mutta komppaan @JasonX ja sanoisin etten näkisi yhtään mahdottomana, että Olkinuorasta tulisi seuraava kolmen kullan klubin suomalainen.

Itse näen Olkinuoran enemmän Grand Rapidsin ykkösmokkena. Toki hyvä haku tähän tilanteeseen varavaihtoehdoksi olla NHL-backup, mutta luulen että joku toinen hankitaan vielä eteen suoralla NHL-sopimuksella.

Jussi on ollut tuossa maajoukkueessa aika pitkään mukana ja aina se 3.mokke tai backup, joka mukaan halutaan. Oli Lankisen taustalla ja oli Säterin taustalla, kun voitettiin. Ja sitten lopulta sai oman saumansa voittaa, ollen jäätävä. Tällaisesta kaverista haisee vahva tuki aisapartnerille, joka saa molemmat kehittymään yhdessä.

Täysin oikeanlainen kaveri tuoda farmiin Sebastian Cossan rinnalle.

Tulee varmasti saamaan myös kutsuja ylös, kyllä kolmosmolarit aina jonkun verran kaudessa pelaa, kun loukkia tulee 1-2 molareille.
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Lähtökohtaisesti varmaan Jussi on todellakin veskari numero kolme. Samaan hengenvetoon uskon että Jussi saa myös mahdollisuuden näyttää kynsiään myös änärin puolella, sillä vaikka soppari on kaksisuuntainen, niin Jussin palkka on minimissään 425k myös farmin puolella. Se on merkittävästi suurempi AHL-palkka kuin nuoremmalla AHL-veskarilla keskimäärin olisi. Se taas ilmineeraa hieman sitä, että mahiksia haluttais antaa myös Nahilan puolella.

Hierarkia varmaan tosiasiassa menee training campille mentäessä näin miten Henkka ylempänä arvelikin.
  • Nedeljkovic
  • UFA (Jack Campbell, Braden Holtby tai Ville Husso)
  • Olkinuora
  • Cossa
  • Toledoon lähetettävä ukko (Pickard? Brattström? Joku ulkopuolelta tuleva)
Oma henk.koht suosikki tohon kakkosveskan tontille olisi ehdottomasti Ville Husso jota pidän ton kolmikon selkeesti parhaana maalivahtina, ja jäbän markkina-arvoa kuitenkin laskee tuo playoffeihin osunut heikompi pelillinen jakso.

* * *

Valmentaja-asioista sanottakoon että jotain NHL:ssä etabloitunutta koutsia me ei tulla varmaankaan palkkaamaan ensi syksyksi. Cassidy palkattiin Vegasiin ja Flyers vissiin tarjoamassa sopparia Tortorellalle. Trotz-domino ei ole vieläkään liikkunut mihinkään.
 

Iin Taikuri

Jäsen
Suosikkijoukkue
Pelicans
Itse näen Olkinuoran enemmän Grand Rapidsin ykkösmokkena. Toki hyvä haku tähän tilanteeseen varavaihtoehdoksi olla NHL-backup, mutta luulen että joku toinen hankitaan vielä eteen suoralla NHL-sopimuksella.

Jussi on ollut tuossa maajoukkueessa aika pitkään mukana ja aina se 3.mokke tai backup, joka mukaan halutaan. Oli Lankisen taustalla ja oli Säterin taustalla, kun voitettiin. Ja sitten lopulta sai oman saumansa voittaa, ollen jäätävä. Tällaisesta kaverista haisee vahva tuki aisapartnerille, joka saa molemmat kehittymään yhdessä.

Täysin oikeanlainen kaveri tuoda farmiin Sebastian Cossan rinnalle.

Tulee varmasti saamaan myös kutsuja ylös, kyllä kolmosmolarit aina jonkun verran kaudessa pelaa, kun loukkia tulee 1-2 molareille.
Kiitos taustoituksesta. Näin vähemmän Red Wingsiä seuranneena en osaa katsoa isossa kuvassa seuran tilannetta samalla silmällä. Mutta hyvä mahdollisuus tuo on kuitenkin Jussille ja toki toivotaan parasta että paikka ylhäällä aukeaisi ja saataisiin uusi suomalainen ykkösveskari änäriin. Töitä se vaatii mutta ei ole mahdotonta, on näitä nousuja ennenkin nähty. Harmi kyllä, että ykköstorjujan paikka on juuri se haastavin napata.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Liiga, NHL, CHL, SHL
Jännä yksityiskohta täss Olkinuorassa oli, että Detroitin varaama sveitsiläinen Joren van Pottelberghe piti olla tulossa ens kaudeksi Pohjois-Amerikkaan. Hän kuitenkin loukkaantui menneellä kaudella pahasti ja Biel palkkasi hänen tilalleen tulevaksi kaudeksi - Jussi Olkinuoran.

Noh, tämä jatkumo kantoi sitten Detroitiin asti.

En tiedä tarkemmin tuosta van Pottelberghen loukkaantumisesta, mutta sen on sanottu olevan niin vakava, että ura voi olla ohi.
 
Jussi on ollut tuossa maajoukkueessa aika pitkään mukana ja aina se 3.mokke tai backup, joka mukaan halutaan. Oli Lankisen taustalla ja oli Säterin taustalla, kun voitettiin. Ja sitten lopulta sai oman saumansa voittaa, ollen jäätävä. Tällaisesta kaverista haisee vahva tuki aisapartnerille, joka saa molemmat kehittymään yhdessä.

Ehkei nyt aina 3. molari tai backup. Keväällä 2019 oli Lankisen takana varalla, mutta sen jälkeen ottanut maajoukkueessa ykköstontin suvereenisti haltuun. Oli selkeä ykkönen MM-kisoissa 2021 ja 2022. Lisäksi olisi ollut selkeä ykkönen myös Olympialaisissa, mutta karanteenin vuoksi menetti paikkansa Säterille.

Mahtavaa, että sai NHL-sopimuksen ja pääsee aidosti mittaamaan tasonsa kovimmassa. Veikkaan, että pelaa lopulta NHL:ssä valtaosan kaudesta.
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy
Ylös