Voittaja

Jäsen
Yzerman sai nuoren Voittajan aikanaan kiinnostumaan Detroitista, kun 80-luvulla luki jostakin tästä kaverista. Sitten kun pelejä näkyi aina välillä suorana, välillä katseli VHS:ltä, niin kiinnostus vain kasvoi. Stevien lisäksi Probert, Shanahan, Datsuyk ja Kocur muita suosikkeja, toki on niitä enemmänkin mutta menisi tylsäksi listaamiseksi. Nykyjoukkueesta Bert ylivoimaisesti mielenkiintoisin pelaaja, Seideriin kovat odotukset.
 
Don't buy the S*n!
JFT96 YNWA
******

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Onhan niitä suosikkeja tosiaan varmaan joukkueellinen jos oikeasti tuota lähtee miettimään - vaikka ite olenkin hieman nuorempi fani täällä enkä ole aidosti rehellisesti nähnyt niitä ysärin mestaruuksia, niin tuntuu et melkein joka vuodelta on joku tyyppi josta pitää hieman enemmän. Filppula on ollut oma suosikki varmaan koko sen uran ajan, varsinki ku oma intohimoisempi Red Wings-seuraaminen käynnistyi aika lailla samoihin aikoihin ku Valtteri breikkas kokoonpanoon. Aina tykänny sen tyylistä ja siitä kuinka se on sneaky excellent.

Ja mitä näitä jos nyt lähtee luettelemaan. Yzerman on mulle aina ykkönen Datsjukin ja Lidströmin kanssa. Sitten on Zetterberg, Shanahan, Chelios, Fedorov, Larkin, Kronwall, Rafalski, Holmström, Franzen, Larry Murphy ja Larionov noin muutamia mainitakseni. Lisäksi mulla on aina ollu todella spesiaali paikka sydämessä kaikkien aikojen parhaalle neloskentälle Kirk Maltby - Kris Draper - Darren McCarty.
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Patty Marleau
Vaikka Lidströmiä sanotaankin täydelliseksi ihmiseksi, niin ennemmin tulee mieleen, että Yzerman on täydellinen kapteeni ja johtaja. Alunperin aloin kannattaa Wingsiä, kun suosikkipelaajani Dominik Hasek siirtyi sinne, mutta hän ei ehkä henkilöidy minulle niinkään Red Wings-pelaajana.

Detroitissa on ollut hienoa juuri monien pelaajien sitoutuminen joukkueeseen ja päinvastoin. Seurauskollisuuden vuoksi monia middle-6 pelaajiakin muistelee lämmöllä. Itselleni kovimmat suosikit olivat Yzerman, Shanahan, Chelios, Franzen, Filppula, Tatar ja Athanasiou. Kunniamaininta myös Stevie Why:n jo mainitsemalle kaikkien aikojen neloskentälle. Ja Brendan Smithille, jonka otteet saivat jatkoajan Wings-seuraajat epätoivon valtaan, jot oli usein viihdyttävää lukea.

Nykyjoukkueesta ylivoimainen suosikkini on Tyler Bertuzzi. Hänen peli-ilonsa ja taistelutahtonsa edustaa sitä, mistä urheilussa on ainakin minulle kyse. Myös Larkin on tietysti ehdottomasti arvostettava pelaaja. Jälleenrakennus on mielenkiintoista aikaa, kun joukkueessa pelaa paljon nuoria pelaajia, joihin tutustua ja löytää uusia suosikkeja.
 
Viimeksi muokattu:

JasonX

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings, Suomen Maajoukkueet
NHL seuraaminen alkoi kun Selänne lähti Winnipegiin, sitä ennen olin lähinnä seurannut sm-liigaa. Mut kun Teemu läks änäriin niin se alkoi kiinnostaa enemmän. Samalla kyllä suomessakin NHL uutisointi lisääntyi.

Oma Detroit fanitus lähtenyt aikanaan Yzermanin ja Fedorovin ansiosta. Oli muutama muu pelaaja joita fanitin heidän lisäksi kuten esim Larionov San Josessa. (Kun Larionov tuli Detroitiin voi sitä onnen päivää. Samoin oli Hasekin ja Josephin kohdalla joita fanitin kovasti myös.)

Tilasin inside hockey? (olikohan se tuon niminen) ja Pro hockey lehteä, niissä Detroit jutut kiinnosti eniten ja samalla oppi seuran huikeasta historiasta niin vahvisti fanitusta.

Myös keräsin kortteja joissa Detroitin pelaajat tuntui aina pikkasen tärkeämmiltä. Samalla tuli NHL pelisarja super nintendolle (ja Segalle) niin aina pelasin Detroitilla.

Siitä se on lähtenyt alkuun tuli pettymyksiä. kuten putoaminen San Joselle 93-94. Paljoa ei pelejä sillon ysärin alussa nähnyt joku nhl weekly tai vastaava ohjelma tais tulla sunnuntaisin. Vancouver-Rangers oli ensimmäinen finaali sarja mitä tullut ihan katsottua.
Sitten seuraavana vuonna tulikin itku kun New Jersey voitti mestaruuden. Seuraavana vuonna Coloradosta tulikin suurin inhokki.

Ihan en vielä dead wings aikana ollut seuraa löytänyt, mut lähes playoff putken alussa ennen "dynastia" aikoja.
Mitä taas pelaajiin tulee niin aina maalivahdit ollut lähinnä sydäntä.
 

works78

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroid Red Wings
Pakko tunnustaa että fanitus alkoi änäri pelien pelaamisesta aikanaan, toki liigaa tuli seurattua aikanaan kohtuu paljonkin. Pelaajista kiinnostavimmat olivat aluksi Yzerman ja Federov, tämän jälkeen suosikkeja on tullut paljonkin Lidström, Konstantinov (jäätävä kaveri), Kronwall, etc. Detroitissa on riittänyt vuosien varrelle tähtiä vaikka muille jakaa.
Parhaiten mieleen on ehkä jäänyt rautainen neloskenttä: Kirk Maltby - Kris Draper - Darren McCarty ja eeppiset taistelut Coloradoa vastaan
 

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Makeeta lukea näitä juttuja! Tai ainaki nämä stoorit on kivempia kuin otteluraportit pelien jälkeen just tällä hetkellä kun lunta tulee useammin tupaan kuin että ei tulisi.

Omalta osalta on sanottava täydennyksenä et Red Wings-fanitus taisi saada alkunsa NHL 98-pelistä kun pelattiin sitä pikkuveljen kanssa. Koska ei tiedetty videopelien toiminnasta oikein tuon taivaallista, osattiin vaan käynnistää peli, valita "Play Now" ja valita jompikumpi joukkueista pelattavaksi. Ei osattu vaihtaa asetuksista joukkueita, joten pelattiin varmaan satoja kertoja samoilla oletusjengeillä jotka sattui olemaan Red Wings ja Blues. En osaa sanoa miks valinta kohdistui Red Wingsin puolelle käytännössä aina - varmaan siks et niillä oli paremmat statsit.

Lempipelaajista unohdin hävettävästi mainita veskaosaston puolen edustajat. Hasek on totta kai aina Hasek mutta oma henk.koht. lemppari on Chris vitun Osgood. Mun hot take on että Osgoodin pitäis päästä Hockey Hall of Fameen, ja mielellään ihan helvetin äkäseen. Värilasien uhallakin uskallan väittää jätkän olevan kaikkien aikojen aliarvostetuin lätkäveska.

Ja toki arvostan sitä omaa fanitusaikaa edeltäneitä Red Wings-tähtiä - en vaan ole kaikkia päässyt ite seuraamaan kun oon ollu junnu tai vielä faijan palleissa majailemassa kyseisten sankarien pelatessa. Gordie Howe, Abel, Lindsay, Delvecchio, Sawchuk, Konstantinov, Fetisov, Ciccarelli, Probert, Red Kelly. Kaikista on tullut vähintään tarinoita luettuu ja silleen.

* * *

Kevennyksenä vielä hyppäys nykyhetkeen. Nimesin fantasy-jengini Wrath of the Black Manthaksi draftin jälkeen ja luotto oli naiivin kova et tää jengi pärjää. No, fantasyssä oon kärjessä mutta Mantha meni waivereihin aikaa sitten. Uusia nimiehdotuksia otetaan vastaan.
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux

Elazi

Jäsen
Suosikkijoukkue
Jokerit, Red Wings
Itsellä wings oli alkuun inhokkiseura, NHL 1997 pelissä valitsin aina Coloradon jolla pelattiin kautta läpi. Kaikki oikeastaan muuttui kun Filppula varattiin organisaatioon ja siitä se oma seuraaminen ja ihastus joukkueeseen alkoi. Mieltä lämmitti erittäin paljon Filppulan paluu joukkueeseen. Muista pelaajista Datsyukin merkitys on itselle selvästi yli muiden, seuraavana tulee sitten Lidström, Yzerman ja kumppanit. Zetterbergiä mun varmaan pitäisi ihailla enemmän, mutta eleettömyydestä johtuen esim. Kronwall taklauksineen ja joku Helm jalkoineen on jäänyt enemmän mieleen. Maalivahdeista Osgood on itselle se mieleenpainuvin, vaikka eihän Hasekia voi myöskään unohtaa. Ja Holmström sekä Franzen on pakko mainita myöskin, ja olisihan niitä muitakin..

Mukavia muistoja muiltakin, kiva lukea.
 
Sillä suoraan sanottuna, suurin piirtein, sellaista elämä on.
Suosikkijoukkue
Jokerit, Detroit Red Wings
Datsyuk, Yzerman, Fedorov, Hull, Shanahan, Lidström, Draper, Maltby McCarthy, Hasek.

Myöhemmin toki mm. Filppula. Hienoja Detroit-pelaajia löytyy niin paljon, että tuntuisi jopa tyhmältä listata ne kaikki. Hmv-kamaa löytyy myös.
 
VÄLIKAUSI
SINCE 2001-2002

laamis

Jäsen
Suosikkijoukkue
Nashville Predators
Nyt kun muistellaan noita Red Wingsin kulta-aikoja niin kannattaa kattoa youtubesta road to hockey town pätkät.
En oo ihan varma nimestä mutta tolla muistaakseni löytää noita. Voi olla että joku on return to hockey town. Käytännössä sellasia 1-1,5h pitusia videoita kausista kun voittaa kannun.
 

teude

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings/Lions, Jokerit, SaiPa
Voitto!

Rinteen imurointi auttoi kivasti ja Bernier toisessa päässä oli huikea. Glendening avasi kauden pistetilin perus 1+2 illalla. Seuraavat kuusi peliä sitten kotona, onko kolme voittoa liikaa toivottu?
 
"Canada is not Finland" TSN:n studiosta toisella erätauolla finaalin ollessa 3-0. Peli päättyi 3-5.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Rinteen imurointi auttoi kivasti ja Bernier toisessa päässä oli huikea. Glendening avasi kauden pistetilin perus 1+2 illalla. Seuraavat kuusi peliä sitten kotona, onko kolme voittoa liikaa toivottu?
Parikin nollakerholaista avasi maalitilit, Erne myös. Oli kyllä ihan hyvä ihmiskuula-ajo maalille tuo tilanne.

Tuo Nashville jaksaa kyllä ihmetyttää, John Hynes, koko NHL:n huonoin valmentaja? Tuolla materiaalilla pystyy häviämään pelillisesti Detroitille? Noh, ei ole meidän ongelma.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
DeKeyser... waivereissa? Ei kai se nyt niin karsee oo ollut? Vai onko?
Onhan siinä kuus parempaa pakkia käytössä. Ei ole tuon 2019 syksyn loukkaantumisen ja leikkauksen jäljiltä noussut riittävälle tasolle. Etenkin kun noita leftin puolustavia pakkeja on ok kopla, Nemeth, Merrill, Staal.

Waivers-päätöstä toki ihmettelen, menisiköhän sitten AHL:ään hakemaan pelikuntoa takaisin.?
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Ollakseni

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings
Onhan siinä kuus parempaa pakkia käytössä. Ei ole tuon 2019 syksyn loukkaantumisen ja leikkauksen jäljiltä noussut riittävälle tasolle. Etenkin kun noita leftin puolustavia pakkeja on ok kopla, Nemeth, Merrill, Staal.

Waivers-päätöstä toki ihmettelen, menisiköhän sitten AHL:ään hakemaan pelikuntoa takaisin.?
Varmaan menossa pelikuntoa hakemaan. Ei jäänyt oikein mitään mielikuvia DeKeyserin pelaamisesta tällä kaudella, vaikka olen pelejä katsonut. Staal on kyllä mielenkiintoinen tapaus kun näyttää aika karmealta, mutta advanced statsit näyttävät hyvältä Stecherin kanssa
 
"Legal interpretation takes place in a field of pain and death"
Quidquid latine dictum sit, altum videtur.
"It is possible to commit no mistakes and still lose. That is not a weakness. That is life."

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Staalia auttaa aivan varmasti advanced statsien kanssa se että Stecher on ollut aika helvetin hyvä myös silmätestinki perusteella. Ei kyllä haittaa, ehkä siitä saa jonku kutoskiekan pickin dediksellä jos Natural Stat Trick tykkää.
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux
Yzermanin pelipaita oli tilattu -95 vuoden kannujuhlia varten. Silloin erittäin tyly Devils jättivät tynkäsarjaa (ja pleijareita) dominoineet Wingsit ilman voittoa Stanleyn finaaleissa. Tällöin viriteltiin alkusoittoa nk. dead puck era-ajanjaksolle (tai oikeastaan jo vuotta aiemmin, kun NJ meni konferessifinaaleihin saakka, häviämällä sitten Rangersille 7.(?) pelin), jonka aikana puolustusajattelu nosti päätään.
Mutta:
1. Yzerman
4. Datsyuk
5. Konstantinov
6. Bruise Brothers
7. Scotty Bowman
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Staalia auttaa aivan varmasti advanced statsien kanssa se että Stecher on ollut aika helvetin hyvä myös silmätestinki perusteella. Ei kyllä haittaa, ehkä siitä saa jonku kutoskiekan pickin dediksellä jos Natural Stat Trick tykkää.
Kyllä se Staalikin kompensoi niitä Stecherin heikkouksia, ettei ny ihan 100% sen pakkiparin hyvyyttä voi panna Stecherin piikkiin. Siinä vaan oikeasti erinomaisesti rakennettu pakkipari, jossa pelaajat täydentää toisiaan. Voi kun olisi kolme samanlaista paria.
 
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.
Yzermanin pelipaita oli tilattu -95 vuoden kannujuhlia varten. Silloin erittäin tyly Devils jättivät tynkäsarjaa (ja pleijareita) dominoineet Wingsit ilman voittoa Stanleyn finaaleissa. Tällöin viriteltiin alkusoittoa nk. dead puck era-ajanjaksolle (tai oikeastaan jo vuotta aiemmin, kun NJ meni konferessifinaaleihin saakka, häviämällä sitten Rangersille 7.(?) pelin), jonka aikana puolustusajattelu nosti päätään.
Mutta:
1. Yzerman
4. Datsyuk
5. Konstantinov
6. Bruise Brothers
7. Scotty Bowman
Ja lisätään nyt vielä, että Yzerman valikoitui suosikkipelaajaksi -89 tai -90 MM-kisoista, joista mieleen jäi jokunen highlight-maali.

Siitä pikkuhiljaa Parkhurst- ja Score-korttisarjojen myötä keräilyharrastukseen mukaan, yhdestä Yzermanin harvinaisemmasta kortista maksoin muistaakseni 250 mk joskus 90-luvun alussa.

Kerran on Stevie nähty livenä siviileissä ja kentällä. Valitettavasti pelipaitana ei ollut punasiivet vaan 99 All Stars. Sain päätypaikan alariviltä pleksin takaa. Tuohon aikaan Hakametsässä ei nähnyt kuin saman pään hyökkäysalueen. Siihen päätyyn Yzerman painoi toisessa(?) erässä rannarilla maalin kattoon. Harras toiveeni oli täytetty.
 

Kaitsu

Jäsen
Suosikkijoukkue
Raimo Summanen ja antipatiat
Kerran on Stevie nähty livenä siviileissä ja kentällä. Valitettavasti pelipaitana ei ollut punasiivet vaan 99 All Stars. Sain päätypaikan alariviltä pleksin takaa. Tuohon aikaan Hakametsässä ei nähnyt kuin saman pään hyökkäysalueen. Siihen päätyyn Yzerman painoi toisessa(?) erässä rannarilla maalin kattoon. Harras toiveeni oli täytetty.
Sorry epäolennaiset, mutta siitä illasta parhaiten jäi kuitenkin mieleen Sami Ahlbergin kaksi maalia. Sammy Boy alisti änäritähtiä. Turha tulla Tampereelle lesoileen.
 
"Kaivinkoneen kauhan sisältö solahti kuormausvuorossa olleen auton lavalle ja sai sen hetkeksi vavahteleman äkillisestä kuorman lisäyksestä. Se oli viimeinen kauhallinen savensekaista hiekkaa tähän kuormaan." -Rakennusmestari Tampereelta

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Kyllä se Staalikin kompensoi niitä Stecherin heikkouksia, ettei ny ihan 100% sen pakkiparin hyvyyttä voi panna Stecherin piikkiin. Siinä vaan oikeasti erinomaisesti rakennettu pakkipari, jossa pelaajat täydentää toisiaan. Voi kun olisi kolme samanlaista paria.
Joo oikeassa olet, tuli ehkä toi oma viestini pikkaisen liian Staal-kriittisesti ulos kuin mitä oikeasti oli tarkoitus. Oon siis tykännyt Staalista takalinjoilla paljonkin, Stecher vaan on ollut mun silmissä se pakiston showstopper suhteessa siihen etten ole paljoa sen pelaamista aiemmin nähnyt.
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux
Sorry epäolennaiset, mutta siitä illasta parhaiten jäi kuitenkin mieleen Sami Ahlbergin kaksi maalia. Sammy Boy alisti änäritähtiä. Turha tulla Tampereelle lesoileen.
Yzerman olikin yksi harvoista, joka Ipan miesten vauhdissa pysyi.

Kerran vielä aiheeseen:
Lidströmiä olisi liian helppo digata, oli vain liian kliinisen hyvä (loistava) omaan makuun.
Kunniamaininnat voisi antaa vielä Holmström #96 ja McCarty #25.
Homer peri vähintäänkin kiitettävästi Ciccarellin ruudun sota-alueella.
Vaikka suomalaiset ovatkin lähimpänä sydäntä, niin kyllä Darrenin muuvssit Niinimaan kustannuksella nelospelissä ovat piirtyneet verkkokalvoille tarkkaan.
 

Henkka

Jäsen
Suosikkijoukkue
Tappara, Red Wings, Arsenal, Grand Rapids Griffins
Vähän traaginen matsi oli eilen. Isomaalinen voitto Floridalle, mutta joukkueesta taisi olla fiilis poissa, kun jengissä 23 vuotta vaikuttanut hieroja Sergei Tsekmarev oli menehtynyt samana päivänä. 65 vuoden ikään ehtinyt venäläinen oli ilmeisen pidetty kaveri pukukopissa vuosikymmenten ajan.

Siinä muun muassa Igor Larionovin ja Nicklas Lidströmin Twiittejä hienosta miehestä heidän uriensa taustalla.
 
Viimeksi muokattu:
Pelaaja on valmis sitten kun on metri multaa päällä.

Stevie Why

Jäsen
Suosikkijoukkue
Kärpät, Red Wings, Rams, Blue Jays
Cheeka tais olla joukkueen messissä ysärin lopusta saakka ja kerkes tosiaan nähdä ton koko hienoimman tuplamestaruuden ja 2000-luvun kattavan ajanjakson. Ei oo mulle näkynyt käytännössä tuon taivaallista oman fanitukseni aikana, mikä ei sinällään kovin ihmeellistä ole.

Kevyet mullat Cheekalle, tosiaan noiden Henkan linkittämien terveisten uskoisi kertovan omaa kieltään siitä että kuinka pidetty hahmo mies pukukopissa oli.
 
Large Professor in the house, you know how we do
I skate on your crew like Mario Lemieux

Tevoo

Jäsen
Suosikkijoukkue
Detroit Red Wings #91 #19 #5
Kertoo kyllä hyvin paljon tämä nyky Detroitin menon kun täällä vaan muistellaan vanhoja lempipelaajia ja nyt edesmennyttä hierojaa R.I.P. Minä haluaisin muistella sitten kymmenen vuoden päästä vuotta 2021 kun Blääshilli sai vihdoinkin kenkää ja suunta muuttui hetkessä pipolätkästä kannujahdiksi...
 
Kirjaudu sisään, jos haluat vastata ketjuun. Jos sinulla ei ole vielä käyttäjätunnusta, rekisteröidy nyt! Kirjaudu / Rekisteröidy